Ari
9th February 2009, 00:36
QUOTE (adragu76 @ Dec 22 2008, 00:27)

Serbarile de Craciun din Kalithea - izvoarele termale inaugurate la 1929 de regimul italian ce administra insulele Dodecanisos si refacute in 2007 de administratia greaca.
Rodos, 21 dec 2009
adragu76 spune-mi te rog ce hotel sa aleg intre Hotel Imperial (dar care este in Ilixia si am inteles citind tot ceea ce ai postat ca e de preferat coasta vestica Kalithea, Faliraki ) , Aldemar Paradise vilage sau Paradise royal Mare (mi-ar fi placut dar am inteles ca in camere este mobila veche si nu sunt mai mult de 3 stele de fapt), Elysium - aproape de Faliraki. Prefer un hotel de 5 stele cu demipensiune (bufet nu a la carte - calatoresc cu un copil care nu prea mananca orice), piscine, pe plaja ..... stii tu cum suntem noi romanii, vrem sa avem toate conditiile macar in vacanta , ca in restul anului o tragem suficient . Daca ai alte propuneri ...... le astept .
Multumesc pentru raspuns .
simona69
9th February 2009, 08:55
QUOTE (Ari @ Feb 9 2009, 00:36)

adragu76 spune-mi te rog ce hotel sa aleg intre Hotel Imperial (dar care este in Ilixia si am inteles citind tot ceea ce ai postat ca e de preferat coasta vestica Kalithea, Faliraki ) , Aldemar Paradise vilage sau Paradise royal Mare (mi-ar fi placut dar am inteles ca in camere este mobila veche si nu sunt mai mult de 3 stele de fapt), Elysium - aproape de Faliraki. Prefer un hotel de 5 stele cu demipensiune (bufet nu a la carte - calatoresc cu un copil care nu prea mananca orice), piscine, pe plaja ..... stii tu cum suntem noi romanii, vrem sa avem toate conditiile macar in vacanta , ca in restul anului o tragem suficient . Daca ai alte propuneri ...... le astept .
Multumesc pentru raspuns .
Eu am fost aici : Aldemar Paradise vilage. Super!
Ari
9th February 2009, 09:24
Simona69 multumesc pentru raspuns . Am citit ce s-a scris despre acest hotel si cred ca chiar tu ai spus ca are mobila cam veche si ca nu prea e un hotel de 5 stele ci mai curand de 3 . As vrea sa stiu daca e pe plaja ; plaja e cu nisip fin sau cu pietricele ?
Cina se serveste in regim bufet sau a la carte ? Ce alte detalii ai putea sa-mi mai dai ? Au internet in camera ?
Multumesc !
simona69
9th February 2009, 15:49
QUOTE (Ari @ Feb 9 2009, 09:24)

Simona69 multumesc pentru raspuns . Am citit ce s-a scris despre acest hotel si cred ca chiar tu ai spus ca are mobila cam veche si ca nu prea e un hotel de 5 stele ci mai curand de 3 . As vrea sa stiu daca e pe plaja ; plaja e cu nisip fin sau cu pietricele ?
Cina se serveste in regim bufet sau a la carte ? Ce alte detalii ai putea sa-mi mai dai ? Au internet in camera ?
Multumesc !
Intre timp am fost in Egipt, in Italia -la Venetia, in Turcia etc si am vazut ca peste tot este la fel .Mobila e putin veche, dar merge. Restaurantul e bufet si au si 4 restaurante a la carte cu rezervare prealabile. Plaja e mare , nisipul cu pietricele.Una peste alta Rhodosul a fost in top !
Ari
11th February 2009, 14:31
Sa inteleg ca nu a fost nimeni in Rodos la Hotel Elysium Kallithea ? Chiar nimeni ?
simona69, anul trecut am fost in Sicilia , tot la 5 stele si nu s-a pus problema de mobila veche . De aceea ma mir . Multumesc oricum pentru raspuns.
Ari
miss_bianco
12th February 2009, 18:41
Ce faci daca vor 3 cupluri(+ 1 persoana) sa mearga in Rhodos.Te gandesti ca la ceva high class cel mai ieftin il gasesti la 80 de euro pe camera,hai sa spunem 70 de euro pe camera.
Eu am gasit o vila suberba,cu piscina,nou nouta lux,cu 3 camere(+ in sufragerie mai poate dormi cineva,canapeaua e imensa),tv plasma,dusuri la piscina,curte mare vedere pe plaja,pozele zic totul...
Pretul?190 de euro pe zi vila(daca te gandesti vine 220 de persoana pt o saptamana)..eu cred ca e super buna oferta...si in septembrie are pretul mai ieftin...
http://www.villa-fedra.com/pictures
Va scriu impresii si poze cand voi merge acolo,si daca s-a meritat..Am inchiriat vila pt o saptamana...
Nu stiu daca mai tineti minte cand anul trecut in iunie am stat la Rhodos Palace hotel de 5 stele,cu prietenul 5 zile(mic dejun si cina inclusa in pret regeste mancare..)la 530 de euro.
Si am stat in suita,daca cautati am postat si un video prin iunie,iulie.
Biletele Atena Rhodos 88 euro dus intors de persoana (inchise cu 3 luni inainte se pot gasi si la 78)..si Atena-Bucuresti retour 120 de euro cu Aegean...
Poate oi fi buna in Grecia sa gasesc super oferte da la Paris ma d-au batuta(motivul l-am postat acolo)
Vacanta Placuta!!
Adragule ce faci?Cum merge munca?Ai o oferta buna pt inchiriat masina?de preferat mini bus...suntem 7 persoane hihi...Astept pm...
adragu76
15th February 2009, 21:16
QUOTE (Ari @ Feb 11 2009, 14:31)

Sa inteleg ca nu a fost nimeni in Rodos la Hotel Elysium Kallithea ? Chiar nimeni ?
Ari
sigur n-a fost nimeni la Elysium ptr ca se va deschide abia vara aceasta...el apare in ofertele din 2008, dar pozele sunt "virtuale"...cazarea se facea in hotelul de langa, Palladium (cumva fratele mai mare, ptr ca este acelasi proprietar). hotelul este nou, se mai lucreaza la piscine si alte chestii de pe plaja...este primul hotel din statiunea Faliraki, dinspre orasul Rodos, imediat dupa "izvoarele" Kalithea. Este chiar pe plaja 60%nisip + pietricele, zona f buna, la 5 minute de mers pana la Waterpark si 20min pana in centrul statiunii, unde sunt concentrate magazine, cluburi, etc. Chiar in spatele hotelului este soseaua Rodos-Faliraki, f aproape este statia bus si prin zona trece si trenuletul turistic.
Ma gandesc ca este asemanator hotelului Palladium la dotarile din camere...pe dinafara arata cam la fel, mai futurist un pic Elysium. Sigur va fi ocupat 90% de rusi, ptr ca si ei cauta cel mai scump.
andra_ghibutiu
16th February 2009, 14:31
Am o mare problema: am gasit pe net ca nu exista un orar batut in cuie la cursele de car-ferry intre Marmaris-Rhodos, deci mi-e cam frica sa ma aventurez cu copil de 4 ani dupa mine fara sa stiu fix ce si cum. DAR exista plecari zilnice pentru ferry de calatori.
Intrebarea mea: pot lasa masina in Marmaris si sa trec in Grecia cu ferry de calatori??? Mai demult stiam ca nu se putea iesi din Turcia altfel decat ai intrat - intri cu masina, iesi la fel....
adragu76
16th February 2009, 18:40
QUOTE (Ari @ Feb 9 2009, 09:24)

Multumesc !
La Aldemar sa nu fi cazat in corpul principal- main building, ptr ca nu a mai fost refacut de mult...poate este sea view frumos, dar sunt sanse destul de mari sa fie igrasie in camere, mobilier mai vechi, etc. Bungalow-urile au fost refacute 100% prin 2005-6, deci sunt in stare destul de buna...sunt chiar in fata piscinelor, doua camere si balcon. Masa este in functie de contractul cu agentia turistica, ptr ca toate camere sunt date la agentii. Pe general, se poate nota la un 4 stele, ptr amplasament, facilitati, spatii utile. internet insa nu este in camere, ci doar la receptie, free wireless, dar care costa..
) vreo 4 euro pe ora.
Plaja este de nisip (mai aspru) si nu este f mare. Sezlongurile se rezerva prin sistemul rural "prosopul", adica daca am pus de dimineata prosopul pe el va fi rezervat pana am chef sa vin la plaja sau la piscina. Aldemar Royal si Aldemar Village sunt lipite, acelasi complex, impart aceleasi piscine si restaurante, precum si vaporasul de plimbari in larg. Hotelul este plin in fiecare an de rusi si italieni. Se pare ca numai la Royal se poate opta ptr bb sau hb, Village-ul fiind ai. Este indicat ptr fam cu copii care-si doresc sa stea toata ziua la piscina si la masa.
Vacanta placuta !
miss_bianco
16th February 2009, 18:45
QUOTE (andra_ghibutiu @ Feb 16 2009, 14:31)

Am o mare problema: am gasit pe net ca nu exista un orar batut in cuie la cursele de car-ferry intre Marmaris-Rhodos, deci mi-e cam frica sa ma aventurez cu copil de 4 ani dupa mine fara sa stiu fix ce si cum. DAR exista plecari zilnice pentru ferry de calatori.
Intrebarea mea: pot lasa masina in Marmaris si sa trec in Grecia cu ferry de calatori??? Mai demult stiam ca nu se putea iesi din Turcia altfel decat ai intrat - intri cu masina, iesi la fel....
Tu mergi in Marmaris din rhodos sau invers?Am fost anul trecut(mai merg si anu asta)...de ce nu lasi masina undeva fara sa o treci?Din rhodos are corabie parca la 7,8 dimineata,si te intorci seara.Biletul era parca 48 de euro dus- intors.si dac ai si coplilul cu tine sigur e biletul mai ieftin pt el.La masina daca tin minte te ustura ca treci dintr-un continent pe altul.Daca pleci din Rhodos si ajungi in Marmaris au autocar gratuit cu ghid cu tot(e de la primariile lor pt turisti moca)si fac si 2 oprii la fabrica de lukumades,la un magazin super mare de bijuterii etc.
Plecari are 2,3 pe zi.....Ai putea opta sa vii 2 zile in Rhodos(ee atunci iei masina dupa tine)...Dar pt o zi nu se merita sa iei masina...
andra_ghibutiu
17th February 2009, 16:53
Vroiam sa merg 7 nopti in Marmaris in 5 nopti in Rhodos. Faza e ca masina mi-ar fi fost utila in Rhodos, ca vreau sa vizitez la greu. Dar costul pentru 2 adulti si un copil si masina trecuta - dus-intors - este de 325 de euro, ceea ce mi se pare f mult.
Plus ca e nasol ca nu-mi garanteza nimeni plecarea, ca nu exista car-ferry ZILNIC. Zilnice sunt doar cele de pasageri. Ar fi si asta o varianta, plus sa inchiriez in Rhodos masina, dar stiam ca nu te lasa sa-ti lasi masina in Turcia.
Exista mai demult principiul ca in modul cum intri in tara - adica cu masina, asa si iesi, obligatoriu cu masina, deci.
adragu76
17th February 2009, 19:30
QUOTE (andra_ghibutiu @ Feb 17 2009, 16:53)

Vroiam sa merg 7 nopti in Marmaris in 5 nopti in Rhodos. Faza e ca masina mi-ar fi fost utila in Rhodos, ca vreau sa vizitez la greu. Dar costul pentru 2 adulti si un copil si masina trecuta - dus-intors - este de 325 de euro, ceea ce mi se pare f mult.
Plus ca e nasol ca nu-mi garanteza nimeni plecarea, ca nu exista car-ferry ZILNIC. Zilnice sunt doar cele de pasageri. Ar fi si asta o varianta, plus sa inchiriez in Rhodos masina, dar stiam ca nu te lasa sa-ti lasi masina in Turcia.
Exista mai demult principiul ca in modul cum intri in tara - adica cu masina, asa si iesi, obligatoriu cu masina, deci.
asa este, daca intri in turcia cu masina, trebuie sa si iesi..deci esti obligat sa iei masina in rho. si este destul de costisitor ferry-ul ptr masina. teoretic este in fiecare joi, dar practic....cand au chef turcii..si e destul de rar...mai exista varianta iesirii din turcia pe la bodrum, cu ferryboat-ul, spre insula kos si de acolo imbarcare in liniile grecesti care fac zilnic pireus -dodecanisos.
alt amanunt deloc de neglijat este oferta f generoasa de rent a car din rho, distantele aprox mici, oferta moto, liniile de bus.
ptr marmaris exista linii f bune de bus din istanbul, pe la un 30 euro de persoana...face un 10 ore usor...ma gandesc ca-n marmaris este mai utila masina, multe golfuri si locuri intime de plaja; si mai este si transportul local destul de inghesuit si nesigur, moneda diferita, obiceiuri si alte amanunte diferite total de cultura noastra...deci una peste alta, ptr marmaris este mai indicata masina, ptr sentimentul de siguranta in primul rand.
imi permit sa sugerez ca ar fi mai bine facute in perioade separate aceste destinatii, mai ales in situatia cu copil si transport auto.
vacanta placuta!
miss_bianco
17th February 2009, 20:43
Adragule de mine ai uitat?nu mi-ai raspuns la ce te-am rugat
adragu76
3rd March 2009, 22:52
QUOTE (Ari @ Feb 11 2009, 14:31)

Ari
Fotografii facute astazi, 03 martie 2009 - hotelul Elysium (inca in lucru); se vede toata plaja statiunii Faliraki, care incepe chiar cu hotelul nostru. mai in spate, inca in constructie, cateva corpuri ale aceluiasi hotel Elysium, apoi hotel Palladium si mult mai departe se poate vedea hotelul Colossos Beach, mai vechi, all inclusive, plin vara de rusi, nemti si italieni. Peste drum de Colossos B. este parcul de distractii Waterpark (Aquapark), considerat cel mai mare din Eu (ca nr de jocuri)...grecii spun asta..
oviliv79
4th March 2009, 09:00
a fost cineva in Rhodos cu agentia EvoTurism ??...ceva pareri se poate??
adragu76
4th March 2009, 15:21
QUOTE (oviliv79 @ Mar 4 2009, 09:00)

a fost cineva in Rhodos cu agentia EvoTurism ??...ceva pareri se poate??
nu cred ca a fost cineva...e agentie mai noua, nici pagina de net nu le merge bine, nu au oferta serioasa la hoteluri in Rodos, iar la singurul hotel din lista, nu sunt descrise toate amanuntele referitoare la excursie - poze cu hotelul, camerele, datele de zbor...etc....Pretul e foarte foarte bun ptr aceasta destinatie si acel hotel...super pret !!!!
Asta fireste ca nu inseamna ca nu pot fi seriosi, insa siguri nu sunt tour operatori pe aceasta destinatie ci doar revanzatori de pachete turistice. Asa ca vezi intai la Paralela45, J'info, Promt, Marshall..etc
adragu76
11th March 2009, 17:58
inceput de primavara in Rodos... i poli, castelul marelui maestru, yalissos, acropolis, paralia agia marina(3), paralia stegna-archangelos, traditii de "lasata secului" - kathara deftera, inaltatul zmeului si peste la gratar
Ari
12th March 2009, 16:57
QUOTE (adragu76 @ Mar 3 2009, 22:52)

Fotografii facute astazi, 03 martie 2009 - hotelul Elysium (inca in lucru); se vede toata plaja statiunii Faliraki, care incepe chiar cu hotelul nostru. mai in spate, inca in constructie, cateva corpuri ale aceluiasi hotel Elysium, apoi hotel Palladium si mult mai departe se poate vedea hotelul Colossos Beach, mai vechi, all inclusive, plin vara de rusi, nemti si italieni. Peste drum de Colossos B. este parcul de distractii Waterpark (Aquapark), considerat cel mai mare din Eu (ca nr de jocuri)...grecii spun asta..

adragu76 multumesc frumos pentru info. Deci sa caut alt hotel ca Elysium nu e gata !? Imi recomanzi altceva la acelasi nivel ?
Ari
artemisa24
12th March 2009, 17:36
splendide pozele! cu ce aparat sunt facute daca nu sunt prea mult off topic
adragu76
13th March 2009, 17:54
QUOTE (Ari @ Mar 12 2009, 16:57)

adragu76 multumesc frumos pentru info. Deci sa caut alt hotel ca Elysium nu e gata !? Imi recomanzi altceva la acelasi nivel ?
Ari
...deschiderea oficiala a hotelului Elysium era ptr luna mai 2008..
)...treaba greceasca...(cum zic grecii.
)) insa sigur anul acesta va fi gata..si constructiile care se vad in zona pana la vara se vor finaliza...la criza care este acum, se va lucra la viteza maxima, pe bani mai putini..(ptr muncitori).
daca, prin absurd, nu va fi gata, hotelul palladium este alta optiune. ceva mai ieftin ar fi hotelul apollo beach, zona fff buna, calitatea camerelor este insa mai low...un 3 plus, dupa opinia mea.
este f important insa sa stim ce vrem de la vacanta, felul nostru de a fi, asteptarile noastre...: plaja, mancare, somn (varianta 1) sau plaja, cluburi, plimbari (varianta 2)...
ptr varianta 1, exista optiuni de cazare f bune, adica hoteluri noi (minim 4 stele plus), camere spatioase, multa verdeata, locuri joaca ptr copii,..etc, in partea sud-estica a insulei, mai departe de oras, de partea istorica, distractii, etc..(hoteluri gen atrium palace, lindian princess..etc)...
varianta 2 inseamna cazare in hoteluri ceva mai vechi (mobilier, facilitati), mai inghesuitesi zgomotoase, chiar daca sunt tot de 5 stele ca hotelurile din varianta 1, sau, fireste, cu stele mai putine, insa in zone mai atractive.
Totul trebuie gandit bine, ptr ca avem in principiu numai 7 zile la dispozitie sa gustam dintr-o destinatie de vacanta...daca mai scadem sosirea si plecarea, cu agitatia de rigoare (sau circul traditional romanesc), raman de fapt vreo 5 zile curate....deci..
Vacanta placuta !
adragu76
16th March 2009, 17:50
QUOTE (artemisa24 @ Mar 12 2009, 17:36)

splendide pozele! cu ce aparat sunt facute daca nu sunt prea mult off topic

pozele sunt facute cu Olympus UZ 550... multumesc ptr aprecieri !
dana_03
24th March 2009, 15:12
Buna ziua,
Imi poate recomanda cineva un hotel, vila sau apartament in regim self catering in zona Faliraki? Ma intereseaza ca locul sa fie foarte curat, nu neaparat foarte luxos, evident cu aer conditionat si balcon. Multumesc mult.
adragu76
26th March 2009, 08:48
QUOTE (dana_03 @ Mar 24 2009, 15:12)

Buna ziua,
Imi poate recomanda cineva un hotel, vila sau apartament in regim self catering in zona Faliraki? Ma intereseaza ca locul sa fie foarte curat, nu neaparat foarte luxos, evident cu aer conditionat si balcon. Multumesc mult.
Poti incerca Apollo Beach - chiar in centrul statiunii faliraki, pe plaja; sau Blue Sea, mai pe la inceputul statiunii, chiar pe langa waterpark
vvt
26th March 2009, 23:24
Lamuriti-ma si pe mine va rog, am nevoie de pasaport cand plec in Rhodos sau nu? Nu vreau sa ma duc in Marmaris sau in alte locuri...
coliver
27th March 2009, 01:01
Nu ai nevoie de pasaport . Grecia este in UE
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.