Grecia - Rhodos
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

raitar

QUOTE (Sir Alex Ice @ Aug 31 2008, 11:50) *
Nu mai sunt locuri la Hercules, cica pe 26 Septembrie... da' eu cat pot sa frec resursele alea umane la mine la birou sa tot schimb concediul pentru prostiile altora?
Asa m-am scarbit si de chestia asta ca nu mai am de gand sa fac nimic. Sau imi gaseste agentia undeva sa plec in perioada aia si conditii similare sau nu vor sa faca bani. Mi-a ajuns pana peste cap de toti retardatii care nu sunt in stare sa isi urmareasca interesul si profitul, iar eu nu am de gand sa cheltui bani, timp si energie. Agentia ar trebui sa se roage de mine sa imi ia banii, nu eu de ei sa ii ia.

incearca si prin Cardinal... sunt mai mici, dar dau bine din coate..... eu plec prin ei vineri!
maryyarebela
Hey!As vrea sa aflu si eu mai multe detalii despre hotelul Ocean Blue..pareri?in special cine a fost acolo:D

dana3262
QUOTE (Sir Alex Ice @ Aug 28 2008, 00:04) *
Buna, ar urma sa plec in Rhodos pe 19 Septembrie, alegerea de acum ar fi hotelul Hercules din Faliraki. Il stie cineva, a mai fost pe acolo? In ofertele agentiilor apare ba cu 3 ba cu 2 stele, cate are in realitate?
Nu am gasit nimic pe net despre el, decat site-ul hotelului care este suspendat pana se clarifica niste acuzatii zic ei: http://www.hercules-hotel.gr/

vezi review

QUOTE (maryyarebela @ Sep 3 2008, 00:47) *
Hey!As vrea sa aflu si eu mai multe detalii despre hotelul Ocean Blue..pareri?in special cine a fost acolo:D

asta?
maryyarebela
deci a fost cineva la ocean blue?biggrin.gif
robert_d23
imi cer scuze pt cei ce asteptau vesti depre OCEANIS dar nu am mai fost pana la urma.Din cauza unor probleme am luat in alta data si pt Rhodos nu am mai putut opta.Pana la urma am foast in Creta.Sper sa aj si la Oceanis in Rhodos cat de curand
Sir Alex Ice
In dimineata asta ma duc sa imi iau actele pentru plecatul in Faliraki la hotelul Hercules. Multumesc frumos tuturor celor care m-au ajutat cu pareri smile.gif
Review-urile de pe tripadvisor sunt facute de niste pustoaice care se plang ca le-au interzis mancare la piscina si pe urma in camera, mancarea fiind niste sticle de vodca. Si le-au certat pentru ca au venit tarziu. Eu cred ca erau niste pitzipoance englezoaice venite la orgie, Faliraki se pare ca este o tinta predilecta pentru asa ceva, iar oamenii seriosi de la hotel foarte probabil pareau niste capcauni
Italianul insa chiar face praf hotelul asta, acum sa vad eu ce e pe acolo. Am fost la hotel de 2 stele in Germania la Hanovra si mi-a placut mai mult decat la hotel de 5 stele in Split in Croatia.
sorin_d
Ne-am intors ieri din Rodos, si pot sa spun ca a fost o vacanta extraordinara. Recomand tuturor sa mearga cel putin o data acolo, pentru ca este superb.

P.S. Mii de multumiri lui Andrei de la P45, pentru felul cum ne-a tratat, si nu in ultimul rand pentru frumosul CD dat la plecare. Multumim!!!

maryyarebela
De-abia m-am intors din Rhodos... Am fost la hotelul Ocean Blue, mie personal mi-a placut extrem de mult! Haleala pe saturatelea...cred ca am mai luat vreo 5 kg... All inclusive era pana la ora 23.00, apoi plateai bauturile de la bar (asta nu a fost o problema - umpleam masa de bauturi pana in 11 k sa avem:)))))

Personalul ff amabil, iti zambeste tot timpul - lucreaza si 7 romani acolo - isi fac treaba impecabil.

In fiecare seara de la ora 22.00 era programul de animatie ptr copii, apoi ptr cei mai mari (comedii, dansuri, seri grecesti, karaoke, disco - la piscina)... In fiecare zi se desfasurau tot felul de activitati - aerobik in piscina, polo etc...

Intr-adevar, cand ieseai pe balcon iti venea un miros de canalizare (grecii au o problema cu asta)...

Plaja din fatza hotelului nu e amenajata (dekat cu sezlonguri)... Umbra de n-ai treaba si mai bate si vantu - e ideal la temperaturile ridicate din insula...
Am fost in insula Symi cu vaporul...extrem de cald dar o insulica fff frumoasa,pitoreasca.am mancat tot felul de fructe de mare la o taverna,am facut multe poze,am cumparat cate un suvenir..
Deasemenea am facut cateva plimbari in orasul vechi!Ce va pot spune este ca am ramas uimita de frumusetea locului..superb..nu am cuvinte..si daca mergi seara este si mai placut deoarece e racoare..
A fost o vacanta de neuitat si Rhodosul merita vizitat!
Ceea ce as fi vrut sa fac este sa fi facut poze personalului care a fost extrem de politicos.daca cineva a fost in acest hotel si are poze cu personalul:D:Dva rog sa mi le trimiteti..

Cam atatea am avut de spus!Va recomand Rhodosul cu multa caldura! mellow.gif biggrin.gif

Descartes
Salutare! Vad ca deja sunt 2 posturi ale turistilor intorsi pe 4.09 din Rhodos smile.gif
Multi au descris obiectivele ce merita vizitate asa ca voi spune doar ce ne-a placut si ce nu ne-a placut.
Puncte slabe:
-am avut o camera la Mediteranean(in Rhodos City) cu sea-view deci pe partea cu strada, iar zgomotul si agitatia din trafic constituie un dezavantaj dupa parerea mea. Asta in cazul in care stai pe balcon sau in camera si nu inchizi usa smile.gif
-mancarea(demipensiune) a fost tot timpul bufet suedez si, desi era destul de bogat bufetul, nu varia deloc . Noi dupa 2,3 zile ne-am plictisit de masa de seara mai ales asa ca preferam sa mancam in alta parte. Daca doreai altceva, inafara bufetului, de la restaurant chelnerii erau ff amabili sa iti aduca comanda smile.gif
-am remarcat locuri neamenajate si neingrijite in plimbarile facute pe insula. Mi se pare ca oamenii s-au convins ca turisti vin oricum, chiar daca ei nu se ingrijesc de curatenie. Ciudat pentru niste oameni ce traiesc numai din turism.
-in orasul Rhodos, traficul este destul de aglomerat si zgomotos. Motociclete, scutere sunt foarte folosite si fac mai mult zgomot decat merita.
Puncte forte:
-camera cu sea-view se merita tocmai pentru priveliste, in stanga mai departe este Marea Egee mai agitata si in fata e Mediterana mult mai calma.
-hotelul e ok, barul,lobby si lounge arata f bine. Piscina hotelului,desi micuta, arata si ea f bine.
-plaja din fata hotelului este putin cam aglomerata si nu este nisip fin, dar este ok. Se platesc 8 euro pentru 2 x sezlong+umbrela. Golfuri frumoase si plaja cu nisip fin gasiti mai in sudul insulei, noua ne-a placut foarte mult zona Lardos si Lindos.
-restaurante, taverne gasiti o gramada, dar putine sunt foarte bune. Ca regula restaurantele cu vedere si pozitie f buna(si cu preturi mai mari) nu au cea mai buna mancare. Recomand restaurantul Ippotikon din orasul vechi.
-sunt multe locuri care merita vizitate si au fost enumerate pe forum, asa ca 7 zile aveti ce face. Insula ofera destul pentru aceasta perioada.
-se merita sa inchiriati o masina astfel puteti acoperi mai multe obiective din programul dumneavoastra sau puteti merge la ce plaja doriti. Ca mijloace de transport puteti folosi autobuz,taxi sau curse cu vaporasul, evident ca nu va ofera aceeasi libertate de miscare ,masina e ff utila dupa parerea mea.

Tragand linie pot sa spun ca ne-a placut foarte mult vacanta in Rhodos. Exista si oferte de inchirieri apartamente si vile in Rhodos, ceva mai convenabile decat oferta hotelurilor. In oras am vazut multe locuri de inchiriat dragute toate in "walking distance" de atractii. Diferenta de bani poate fi investita in inchirierea unei masini pe gustul si bugetul fiecaruia, sau in souveniruri :-)
Daca ne-am intoarce in insula in concediile viitoare am alege RhodosCity dar vila sau apartament in oras, sau Lindos.

Agentia: Paralela45 , ghidul nostru Andrei Dragu, prezent si aici pe forum. Nimic de reprosat, totul a fost bine organizat.

Toate cele bune!

adragu76

Lindos, Agathi si Haraki de langa fortareara venetiana de la Feraklos
zara2008
QUOTE (adragu76 @ Sep 15 2008, 20:24) *
Lindos, Agathi si Haraki de langa fortareara venetiana de la Feraklos

Salutare Andrei, as avea o intrebare, daca as vrea sa vin in Rodhos in octombrie, ar mai fi hoteluri deschise, mai e sezon?
Tu pana cand mai ai grupuri de turisti, mai precis care ar fi ultimul sejur?
Cum e vremea in octombrie, mai e cald ?
Iti multumesc mult de raspuns.
adragu76
QUOTE (zara2008 @ Sep 19 2008, 09:58) *
Salutare Andrei, as avea o intrebare, daca as vrea sa vin in Rodhos in octombrie, ar mai fi hoteluri deschise, mai e sezon?
Tu pana cand mai ai grupuri de turisti, mai precis care ar fi ultimul sejur?
Cum e vremea in octombrie, mai e cald ?
Iti multumesc mult de raspuns.

de cand au inceput ploile sus in Grecia, cum s-a schimbat si-n Rodos vremea...e racoare dimineata si seara, a plouat joi (18.09) dimineata si se anunta ploaie ptr duminica...fiecare an e diferit...toti se asteptau la seceta pana in decembrie si... iata...ploaie..
Sezon este pana in noiembrie...adica sigur va fi cald, un min de 25 grade; posibil sa fie si cate vreo ploaie, dar totul dureaza cateva ore. Apa se raceste incet incet pana spre decembrie, spre 15 grade, vantul o sa bata aproape zilnic. Octombrie sigur va fi cu soare, frumos de plimbari, neaglomerat , foarte verde si aer curat, apa la un 18 grade .
Deschise sunt sigur pensiunile din orasul medieval, hotelurile "consacrate" gen Grand Hotel, Plaza si alte cateva..sigur veti avea unde sa stati, nu va faceti probleme !

Charterul este pana la inceputul lui octombrie, dupa care va fi doar avion bucuresti- atena si apoi atena -rodos, curse zilnice - un min de 280 euro va fi biletul one way. Apoi este varianta cu ferry-ul, la un 30 euro pers/one way dar face un min 15 ore Pireus pana in Rodos.
Si varianta 3, cu autocarul bucuresti-istanbul-marmaris si apoi rodos. daca vi cu masina pana in marmaris, trebuie sa treci obligatoriu cu ea in rodos, nu poti sa o lasi ptr cateva zile la turci...asa e legea!

deci cea mai rapida varianta ramane avionul, la un 300 pers/one way.
autocar buc-ath si apoi vapor ath-rho (mai obositor si multe ore pe autocar si vapor-min 15)
prin turcia, autocar buc-ist-marmaris si apoi vapor mar-rho ! (multe ore autocar -15 ore buc-ist si alte 12 ist-marm).

Se merita vazut Rodosul in octombrie, nu sunt caldurile si aglomeratia din sezon. vreme buna de plaja, apa ok, taverne, magazine etc..
zara2008
QUOTE (adragu76 @ Sep 19 2008, 23:52) *
de cand au inceput ploile sus in Grecia, cum s-a schimbat si-n Rodos vremea...e racoare dimineata si seara, a plouat joi (18.09) dimineata si se anunta ploaie ptr duminica...fiecare an e diferit...toti se asteptau la seceta pana in decembrie si... iata...ploaie..
Sezon este pana in noiembrie...adica sigur va fi cald, un min de 25 grade; posibil sa fie si cate vreo ploaie, dar totul dureaza cateva ore. Apa se raceste incet incet pana spre decembrie, spre 15 grade, vantul o sa bata aproape zilnic. Octombrie sigur va fi cu soare, frumos de plimbari, neaglomerat , foarte verde si aer curat, apa la un 18 grade .
Deschise sunt sigur pensiunile din orasul medieval, hotelurile "consacrate" gen Grand Hotel, Plaza si alte cateva..sigur veti avea unde sa stati, nu va faceti probleme !

Charterul este pana la inceputul lui octombrie, dupa care va fi doar avion bucuresti- atena si apoi atena -rodos, curse zilnice - un min de 280 euro va fi biletul one way. Apoi este varianta cu ferry-ul, la un 30 euro pers/one way dar face un min 15 ore Pireus pana in Rodos.
Si varianta 3, cu autocarul bucuresti-istanbul-marmaris si apoi rodos. daca vi cu masina pana in marmaris, trebuie sa treci obligatoriu cu ea in rodos, nu poti sa o lasi ptr cateva zile la turci...asa e legea!

deci cea mai rapida varianta ramane avionul, la un 300 pers/one way.
autocar buc-ath si apoi vapor ath-rho (mai obositor si multe ore pe autocar si vapor-min 15)
prin turcia, autocar buc-ist-marmaris si apoi vapor mar-rho ! (multe ore autocar -15 ore buc-ist si alte 12 ist-marm).

Se merita vazut Rodosul in octombrie, nu sunt caldurile si aglomeratia din sezon. vreme buna de plaja, apa ok, taverne, magazine etc..

Iti multumesc mult de raspuns Andrei.In principiu as veni in Rodhos pe la sfarsitul lui octombrie, inca nu stiu data exacta. Ai dreptate, cu avionul este cea mai buna solutie si voi opta pt varianta asta. Crezi ca ai putea sa imi recomanzi vreun hotel din old Town, la un pret convenabil? Voi reveni pe mail cu detalii, in cazul in care voi stii sigur daca merg in rodhos si perioada.

Numai bine si inca o data multumiri!
adragu76
QUOTE (zara2008 @ Sep 22 2008, 13:52) *
In principiu as veni in Rodhos pe la sfarsitul lui octombrie, inca nu stiu data exacta. Ai dreptate, cu avionul este cea mai buna solutie si voi opta pt varianta asta. Crezi ca ai putea sa imi recomanzi vreun hotel din old Town, la un pret convenabil? Voi reveni pe mail cu detalii, in cazul in care voi stii sigur daca merg in rodhos si perioada.

www.pension-olympos.com....pensiune in orasul medieval -rodos
zara2008
QUOTE (adragu76 @ Sep 23 2008, 12:12) *
www.pension-olympos.com....pensiune in orasul medieval -rodos

Iti multumesc foarte mult Andrei pt toate informatiile. De la aeroport, cum se procedeaza, cu taxiul ? Se poate comanda de acolo si cat ar costa pana in Old Town?
Iti doresc o zi buna Andrei si mult succes in toate!
adragu76
Transport pana in Rodos gasesti f usor: exista un autobus (2 euro) care la fiecare 30-45 min trece pe la aeroport si merge direct in Mandraki, langa orasul medieval; apoi este taxiul, direct din aeroport, la un 20 de euro , sigur, rapid si confortabil. Octombrie o sa fie destul de lejer si neaglomerat.
Pensiuni gasesti destul de multe chiar in orasul medieval..mai sunt si f multe hoteluri la 200-250 pe luna, toate cheltuielile incluse - a inceput scoala si vin studenti ptr facultatea de turism din Rodos. .
Uita-te pe net la pensiuni, sa-ti faci idee de preturi, confort si zona. Pune-le in ordinea preferintelor pe hartie si cand ajungi in Rodos le iei pe rand, locuri sigur vei gasi...si-n orasul medieval e extraordinar sa locuiesti (ca turist..smile.gif).
Pot merge in orasul vechi si sa vad pensiunile pe care le vei alege, ca sa te asiguri inca-odata . Pe cel de la pensiunea olympos l-am intalnit in aeroport in Rodos, a fost singurul care l-am vazut pe acolo, din partea unei pensiuni din orasul vechi ...omul mi-a parut serios.

Toate cele bune!
zara2008
QUOTE (adragu76 @ Sep 24 2008, 21:52) *
Transport pana in Rodos gasesti f usor: exista un autobus (2 euro) care la fiecare 30-45 min trece pe la aeroport si merge direct in Mandraki, langa orasul medieval; apoi este taxiul, direct din aeroport, la un 20 de euro , sigur, rapid si confortabil. Octombrie o sa fie destul de lejer si neaglomerat.
Pensiuni gasesti destul de multe chiar in orasul medieval..mai sunt si f multe hoteluri la 200-250 pe luna, toate cheltuielile incluse - a inceput scoala si vin studenti ptr facultatea de turism din Rodos. .
Uita-te pe net la pensiuni, sa-ti faci idee de preturi, confort si zona. Pune-le in ordinea preferintelor pe hartie si cand ajungi in Rodos le iei pe rand, locuri sigur vei gasi...si-n orasul medieval e extraordinar sa locuiesti (ca turist..smile.gif).
Pot merge in orasul vechi si sa vad pensiunile pe care le vei alege, ca sa te asiguri inca-odata . Pe cel de la pensiunea olympos l-am intalnit in aeroport in Rodos, a fost singurul care l-am vazut pe acolo, din partea unei pensiuni din orasul vechi ...omul mi-a parut serios.

Toate cele bune!

Iti multumesc mult Andrei pentru ajutor. Voi studia listele cu pensiuni asa cum mi-ai spus si iti scriu cand ma hotarasc asupra vreuneia. Iti doresc un week end frumos, toate cele bune si mai trimite-ne macar o raza de soare si in Romania , ca aici parca a venit iarna.
Sir Alex Ice
Proaspat intors din Rodos, am ajuns sambata asta pe la 1 dimineata. Zborul a avut 9 ore si intarziere fata de ora programata initial dar s-a stiut dinainte asa ca am avut inca o zi de plimbare practic.
Hotelul a fot curat, dar pare lasat in paragina: dotarile sunt vechi, renovare nu s-a mai facut de ceva timp, piscina avea niste vegetatie in ea pe la scari. Pretentia de 3 stele fara televizor in camera, cu aerul conditionat costand in plus mi se pare exagerat. Micul dejun era invariabil acelasi iar cina includea obligatoriu salata greceasca, bautura nu era inclus si costa infernal de mult: 1 Euro apa minerala de 0.5 (0.4 Euro in magazin), berea Mythos de 0.5 era 3 Euro (0.96 Euro in magazin) si tot asa. Pentru 500 de Euro cu transport cu avionul cred ca se justifica, dar nu imi place pretentia de 3 stele.
Marea este foarte curata, peisajele sunt frumoase, plaja insa nu este mai buna decat ce avem noi, diferenta e ca e mai ingrijita.
Mancarea este buna, pretul acceptabil si portia mare cam oriunde, mai putin in Orasul vechi unde totul costa infernal de mult, si mai mult decat in statiune in Faliraki, exploatarea turistilor prosti e in floare.
Am luat un tur al insulei, cam slabut, 40 de Euro, nici o intrare inclusa in pretul asta. Valea Fluturilor avea biletul la 5 Euro pretul de sezon, jumatate din fluturii vazuti erau morti, deci nesimtire. Lindos avea intrarea 6 Euro, si mai nesimtire, nici macar nu functionau opritoarele alea de la intrare erau toate stinse. Pentru un grup organizat normal ar fi fost pret special. Ghidul a fost degeaba, o grecoaica care vorbea engleza, ceilalti din grup s-au dat ca nu stiu engleza unii asa ca ramas in autocar sau s-a plimbat pe acolo. Deci dezorganizare totala. Celelalte opriri au fost opriri sa ne vanda la suprapret localnicii smecheri prostii cumparate din hiper, cadourile am fost desptept si le-am luat de la Morisson, un magazin la strada in Faliraki unde am gasit aceleasi chestii dar considerabil mai ieftin. Mi se pare jaf pe fata sa incerci sa vinzi in Siana miere care in Morisson o iau cu 1-2 Euro mai ieftin, de exemplu.
Bicicleta am inchiriat la oferta speciala, desi nu am folosit-o prea mult. In golful Anthony Quinn m-am dus peste munte, pe poteca aia ingusta, cu ghiozdanul, D40-ul si bicicleta carata dupa mine si am zgarieturile care confirma asta. Am si cazut de pe ea, pe drumul inapoi de la inchiriatul de cai, stanga a scapat ieftin dar pe dreapta mi-am jupuit jumatate de palma. Doctorul care mi-a curatat rana, stia romaneste, a facut medicina la Iasi.
Croaziera am luat versiunea de 3 ore, 20 de euro, 3 golfuri, a fost interesant si agreabil sa inot cu pestii in golful Anthony Quinn. Exista si versiune la 37 de Euro, 5 golfuri si barbecue pe nava.
In Rodos am fost de capul meu, in Orasul vechi m-am plimbat, nu am pus botul sa iau ceva suvenir de acolo pentru ca preturile erau imense, de exemplu o eticheta de pus in geam la automobil era 4 Euro, cu 1 Euro mai scump decat in Faliraki. Palatul Marelui Maestru si Muzeul arheologic merita vizitate, biserica Sf. Luca si Muzeul artelor decorative nu au prea multe de vazut. Si nu prea poti face poze la exponate, desi nu pun peste tot afisul necesar. De mancare ca lumea am gasit langa o moschee in paragina, a fost liniste si racoare, era un pic mai retras de strazile comerciale.
Ca regula generala trebuie sa te feresti de tavernele, barurile si cluburile care au in fata cate un smecher la agatat de clienti. Inseamna ca au preturile mai mari decat altii, cam intotdeauna. Eu am fost cu niste norvegieni cazati in acelasi hotel cu mine, ei se pilesc bine inainte de a pleca de acasa si pe urma doar se finalizeaza in club, am mers in The Loft da 2 cocktail-uri la 5 Euro. Pacha Lounge mi-a placut, au muzica live si nu fac cover-uri rele deloc. Breezers, Bondi, Vibes si Campers sunt cluburile populare.
Femei misto nu vezi pe plaja, e plin de batrane, grase si urate, rar cate una sa nu te faca sa infunzi capul in WC. Bucatelele bune le gasesti in club dupa 22.00, dupa ora 1 deja sunt trotilate bine si faci cam ce vrei din ele. Pitzipoance de club, ca la noi, pretentii ca sunt unice, au stil si clasa, material de pitzipoanca.org, isi au deja cate italian, rus sau alta natie de idiot pe care cred ca-l pot suge de bani pe langa ele. Multi se duc in Faliraki si nu vad plaja sau marea o data, o ard prin cluburi toata noaptea.
Ca turisti, multi nemti, multi nordici si multi englezi, dar cu toatea astea localnicii nu prea se descurca bine cu engleza, mult mai bine se pricep la germana. Au inceput sa apara si rusi, unguri, si turisti veniti din fosta Yugoslavie.
Vremea a fost destul de buna pentru facut plaja, inotat, desi am avut 3 zile cu ploaie seara, a doua zi dimineata era din nou soare. Ploaia dura cateva ore si pe urma se curata. Soarele este foarte puternic si in Septembrie, poate sa dea arsuri daca nu te protejezi.
Pe total, nu mi-a placut prea mult, e adevarat ca primesti mai mult decat in Romania la aceeasi bani. Peisajele sunt misto, marea e curata, plajele sunt mai ingrijite. Preturile sunt corecte daca nu te repezi ca prostul la prima oferta, dar se practica jupuirea turistilor pe scara larga.
Waterpark, calarie, paragliding si alte sporturi de apa nu am apucat anul asta, poate la anul. E mult de vizitat, se poate merge in excursii pe insulele din jur.
Chiar si asa, am facut vreo 1400 de poze pe care le-am pus pe flickr aici.
adragu76
QUOTE (Sir Alex Ice @ Sep 28 2008, 13:19) *
Proaspat intors din Rodos, am ajuns sambata asta pe la 1 dimineata. Zborul a avut 9 ore si intarziere fata de ora programata initial dar s-a stiut dinainte asa ca am avut inca o zi de plimbare practic.
Pe total, nu mi-a placut prea mult, e adevarat ca primesti mai mult decat in Romania la aceeasi bani. Peisajele sunt misto, marea e curata, plajele sunt mai ingrijite. Preturile sunt corecte daca nu te repezi ca prostul la prima oferta, dar se practica jupuirea turistilor pe scara larga.
Waterpark, calarie, paragliding si alte sporturi de apa nu am apucat anul asta, poate la anul. E mult de vizitat, se poate merge in excursii pe insulele din jur.
Chiar si asa, am facut vreo 1400 de poze pe care le-am pus pe flickr aici.

ai si tu dreptate in felul tau...cei 500 de euro cazare si avion (aprox 250euro) pentru o saptamana in Rodos este acceptabil, obiectiv vb...
apoi ca in Orasul vechi erau niste preturi iar in Faliraki altele si ti se pare aiurea, aici nu te mai inteleg... ptr ca e cumva normal, la chiriile care sunt in Orasul vechi (medieval) si preturile sa fie in consecinta mai mari.
Faza cu tipul care sta in fata restaurantelor si incearca sa te "agatze" asta nu e o treaba inventata de greci. teoretic omul trebuie sa te informeze suplimentar fata de menu-ul afisat ce contin felurile de mancare, preturi, oferta zilei, sa-ti faca recomandari si sa te aseze la o masa in functie de felul cum te "citeste" : daca sunt multi oameni, ii pune in centru, sa "umple" restaurantul, perechile pe langa geamuri, fam cu copii langa spatiul de joaca iar cei singuri pe langa tv...pare aiureala sau hotie dar nu e chiar asa....ptr ca nu te fura cu nimik daca incearca sa te convinga de ceva...
de regula acolo sta chiar patronul sau daca nu, un tip fff bun "de gura"...sa nu crezi ca o chestie la misto. INSA, cu cat tipul e mai insistent, cu atat trebuie sa va feriti mai mult, ori e lipsa de bun simt ori sunt disperati sau in vreo competitie cu rest vecin.

Sezonul este de 6-7 luni si reprezinta sufletul Rodosului...oamenii incerca sa castige un ban, nu muncesc din hobby. Acesta este "turismul de masa", turismul all inclusive, in care toti vin pe cateva sute de euro si mai vor si "feeling"...sau autenticitate.....au murit chestiile astea de cand cu generatia "tui" si "tez", cand trebuie sa mergi cu preturi f mici ca sa fi in hora...daca nu lucrezi cu agentiile nu prea mai ai loc si dai faliment.
Preturile cresc in sezonul de varf, august-sept, cand este cel mai aglomerat. comparati pretul la o bere in paris cu una din rodos si nu o sa mai para chiar asa tragic. sigur, la noi in statie, la complex, berea este mai ieftina, dar aici se vb de concediu, de relaxare. sigur, ai zis f bine ca nu trebuie sa te repezi din prima la cea dintai oferta! s
S-a vazut bine ca Grecia nu e Turcia, nu esti bagat cu forta in magazin, oferta este f variata, ptr t buzunarele.
Cu rabdare si calm gasesti locul cel mai potrivit ptr sufletelul tau..iar daca mai stii sa zambesti, ai cea mai placuta amintire de vacanta din Rodos !
Sir Alex Ice
Isi au smecheriile lor, cu care vor sa iti vanda sub imperiul impulsului. Pe asta se bazeaza, ca in vacanta nu stai sa mai socotesti si sa iti faci calcule.
Sigur ca e normal sa fie tarife mai mari in Orasul vechi ca doar e locatie turistica, dar cam o treime in plus fata de Faliraki, care deja e statiune si deci cu preturi mai mari, e cam mult cred. Dar au succes totusi, chiar si pe sfarsit de Septembrie, era aglomeratie si destul de plin in Orasul vechi.
Ce este remarcabil este cat de repede dispare si vremea urata, dupa ce ploua apare soarele repede si te poti intoarce la plaja aproape imediat.
adragu76
1-2. Kritinia Castle - The Castello (sec 16 AD), west side
3. Mandraki si Palatul Cavalerilor (fundal) - Rhodes town
4. Plaja Elli/casino si hotelurile Mediteranean, Ibiscus, Aquarium/Siravast si Cactus - Rhodes town (stg-dpt)
5. Aquarium - cladirea acvariului , cel mai nordic pct al insulei; in stg, h.Cactus
6. Mandraki, intrarea in port
7. Turnul/ fortareata (far) Sf. Nicolae - paznicul portului Mandraki
8. Palatul Cavalerilor
olareanu
AI facut turul insulei cu barcuta ?
adragu76
QUOTE (olareanu @ Nov 14 2008, 02:21) *
AI facut turul insulei cu barcuta ?

nu am auzit de astfel de tur...sigur, privat, totul e posibil, dar nu e indicat ptr ca ar dura si mult si ar fi si putin plictisitor...pe partea vestica nu sunt multe de vazut de pe apa, inafara de castelul de la kritinia, portul din kamiros unde se poate servi un peste...si nici cei cu barcile nu s-ar aventura pe partea vestica, este mult mai pietroasa si bate si vantul.
pozele cu castelul de la kritinia sunt facute de pe vaporul ce merge spre insula chalki, cam de 2 ori pe saptamana, cu plecare numai din portul din kamiros.
adragu76
Serbarile de Craciun din Kalithea - izvoarele termale inaugurate la 1929 de regimul italian ce administra insulele Dodecanisos si refacute in 2007 de administratia greaca.
Rodos, 21 dec 2009
adragu76
Rodosul la trecerea dintre ani...
HRONIA POLLA !!!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.