Alexcess
25th July 2008, 12:20
Salutare,
Vreau sa plec duminica 27 aug cu motocicleta spre Rhodos. Poate sa imi spuna cineva daca biletele pentru feribot se cumpara chiar din port sau trebuie sa merg pe la vreo agentie in Atena? Sper ca nefiind cu masina sa nu fie probleme ca nu am rezervare.
Apropo de cazare, nu am rezervat nimic. Credeti ca o sa am probleme sa gasesc ceva? Precizez ca nu am pretentii foarte mari: pat si dus sa fie.
Soare mult la toata lumea!
eddypothead
25th July 2008, 19:14
dap biletele le poti procura chiar din port de unde pleaca feribotul spre rhodos, adica portul Pireas, sorry ca nu pot sa-ti zic si un pret.
Alexcess
25th July 2008, 20:13
Pretul il stiu: vreo 80 E moto+persoana. Problema e gasesc loc daca nu am rezervare?
De cazare poti sa imi zici ceva? Mai ales ca inteleg ca lucrezi in turism. Vreo pensiune sau hotel mai mic (2 stele). Eventual pe PM sa nu se zica ca faci comert aici.
Multumesc pt raspunsuri.
miss_bianco
25th July 2008, 21:19
QUOTE (Alexcess @ Jul 25 2008, 13:20)

Salutare,
Vreau sa plec duminica 27 aug cu motocicleta spre Rhodos. Poate sa imi spuna cineva daca biletele pentru feribot se cumpara chiar din port sau trebuie sa merg pe la vreo agentie in Atena? Sper ca nefiind cu masina sa nu fie probleme ca nu am rezervare.
Apropo de cazare, nu am rezervat nimic. Credeti ca o sa am probleme sa gasesc ceva? Precizez ca nu am pretentii foarte mari: pat si dus sa fie.
Soare mult la toata lumea!
Biletele poti sa le iei ori din port ori de la agentie.Ar fi mai lejer de la agentie,sa nu stai sa cauti in port..Drumul e de 12,13 ore asa ca iti poti lua si cabina.La cabina bineinteles rezervare.
Intreaba daca mai e valabil biletul ieftin pt rhodos,20 de euro este.
Cazare are pe toate gusturile,daca vrei un pat si un dus gasesti si la 25 de euro in oras,bine fara pretentii cu hotelul.
Miercuri am fost in marmaris-turcia,excurise de o zi din rhodos.
Am gasit biletele la o agentie au costat 52 de euro dus-intors.
La ora 8 am plecat din Rhodos.Ajunsi in Turcia,am avut autobuz gratis(atentie la asta ca am vazut pe cei de la paralela 45 acolo si nu stiu daca ei taxeaza turul asta),totusi autobuzul a avut ghid si a facut opriri.
Mai intai a aoprit ca sa facem poze,apoi la un magazin(cu aur,un centru mare cu bijuterii).De acolo oprirea a fost la magazinele din bazari.Ni s-a oferot ceai rece si lucumades.
La ora 4 era plecarea spre port,si in drum ne-am oprit la o fabrica mica de lukumia(rahat,halva etc).
poze si video pun maine,si mai multe info.Mancarea a fost foarte buna,am fost la un restaurant turcesc,5 persoane (comandasem foarte multe mancaruri si toata lumea a mancat pe saturate,cu desert,etc),nota de plata 50 de euro.
La duty free din vama ai voie numai o sticla de alcool si un cartus de tigari.Tigarile eu fumez vogue(sunt 3,20 in grecia),in vama l-eam luat cu 18 euro cartusul,aproximativ acelasi pret ca in romania.
tropaitoo
25th July 2008, 21:33
Despre incendii poate cineva sa-mi spuna?
Care este situatia acum?
Sper sa nu gasesc pustie insula in septembrie 
Numai bine.
miss_bianco
25th July 2008, 21:49
QUOTE (tropaitoo @ Jul 25 2008, 22:33)

Despre incendii poate cineva sa-mi spuna?
Care este situatia acum?
Sper sa nu gasesc pustie insula in septembrie

Numai bine.
Inca nu l-au stins,nu sunt victime.
E greu pt ca din cauza vantului,si inacesibilitatea locului.
Alexcess
25th July 2008, 22:48
Multumesc pentru raspunsuri. Am gresit in primul meu post, plec poimaine 27 iulie. De aici si problemele legate de rezervari.
torres_23
26th July 2008, 15:11
Mai are cineva noutati despre incendiul din Rhodos?
miss_bianco
26th July 2008, 17:33
QUOTE (torres_23 @ Jul 26 2008, 16:11)

Din cate am auzit aseara inca nu l-au stins.S-a extins focul si in alte zone,bine nu aproape de sate.Singurul lucru bun cu insula rhodos este pt ca fiind f aproape de Turcia,au foarte multe baze de armata si o groaza de soldati
(in comparatie cu judetul ilias de anu trecut care nu avea acest lucru si a ars aproape tot judetul,totusi statul a ajutat putin anul trecut a dat 3000 euro de caciula,banii i-au ridicat si ce-i din satele apopiate care nu au fost avariate de incendiu.)
Din cate am aflat au trimis pe acolo soldatii sa ajute,asa ca nu va faceti griji cu incendiul din rhodos.Zonele incendiate nu sunt zonele vizitate de turisti sau zone locuite,este numai padure si nu prea e accesibil pompierilor sa ajunga acolo,plus ca bate vantul si din cauza asta dureaza cateva zile sa il stinga.
QUOTE (Alexcess @ Jul 25 2008, 23:48)

Multumesc pentru raspunsuri. Am gresit in primul meu post, plec poimaine 27 iulie. De aici si problemele legate de rezervari.
ti-am lasat pm
Poze din excursia de miercuri spre Marmaris.
Ultimele 2 poze sunt din Kalithea,RHODOS taverna Oasis.
miss_bianco
26th July 2008, 20:47
Poze din Kalithea Rhodos.Fiecare loc are frumusetea lui,e unic in felul lui.Mi-a placut combinatia reliefului,stanci si apa,si un mic Beach bar intr-o deschizatura a stancii,cu un design frumos.Pe stanca era o inimoara lasata ca amintire de 2 indragostiti..
torres_23
27th July 2008, 22:19
Mai vrem poze!!!
zara2008
28th July 2008, 09:05
[quote name='miss_bianco' date='Jul 26 2008, 18:33' post='4960761']
Din cate am auzit aseara inca nu l-au stins.S-a extins focul si in alte zone,bine nu aproape de sate.Singurul lucru bun cu insula rhodos este pt ca fiind f aproape de Turcia,au foarte multe baze de armata si o groaza de soldati
(in comparatie cu judetul ilias de anu trecut care nu avea acest lucru si a ars aproape tot judetul,totusi statul a ajutat putin anul trecut a dat 3000 euro de caciula,banii i-au ridicat si ce-i din satele apopiate care nu au fost avariate de incendiu.)
Din cate am aflat au trimis pe acolo soldatii sa ajute,asa ca nu va faceti griji cu incendiul din rhodos.Zonele incendiate nu sunt zonele vizitate de turisti sau zone locuite,este numai padure si nu prea e accesibil pompierilor sa ajunga acolo,plus ca bate vantul si din cauza asta dureaza cateva zile sa il stinga.
Multumesc miss_bianco, pt raspuns. Suntem un pic ingrijorati ca plecam in Rhodos duminica in 3 august.Sper sa se rezolve problema cu incendiul pana atunci. Voi sta la hotel Lumeniz, in Rhodos Town. Ai ceva informatii despre acest hotel ?
Salutari
miss_bianco
28th July 2008, 17:30
QUOTE (zara2008 @ Jul 28 2008, 10:05)

Multumesc miss_bianco, pt raspuns. Suntem un pic ingrijorati ca plecam in Rhodos duminica in 3 august.Sper sa se rezolve problema cu incendiul pana atunci. Voi sta la hotel Lumeniz, in Rhodos Town. Ai ceva informatii despre acest hotel ?
Salutari
Au sub control focul,din cate am vazut aseara la stiri.Ma interesez astazi daca l-au stins.zara depsre hotel nu stiu,dar ma interesez si-ti raspund maine..
adragu76
28th July 2008, 22:03
QUOTE (torres_23 @ Jul 26 2008, 16:11)

se pare ca a fost stins ieri seara, adica duminica, 27 iulie. nu au fost victime, din pacate a ars una din cele mai vechi paduri din Dodecanisos, in care se refacuse cu greu o specie locala de cerb, nu mai stiu cum se cheama...este simbolul rodosului..
toti turistii care fusesera mutati din zona lindos-lardos-kiotari, adica la 55-65 km de rodos, pe coasta sud-estica, au fost adusi inapoi la hotelurile lor. acum pompierii mai supravegheza zona ptr siguranta. noroc ca au venit pompieri italieni si francezi specializati in incendii de padure...
cei mai multi turisti habar n-au avut de incendiu...au aflat de la cei care au sunat de acasa sau ptr ca au vazut elicoptere care luau apa din mare...fara flacari, masini de pompieri, agitatie si disperare specifice stirilor romanesti...
mihaikolf
29th July 2008, 09:53
QUOTE (zara2008 @ Jul 28 2008, 10:05)

Salutari
Hotelul Lomeniz arata bine din ce am vazut eu (nu am intrat in camera) insa parea foarte curat si modern; zona in care e pozitionat insa arata dezolant (undeva la periferie in Rodos) iar plaja langa hotel nu ai unde sa faci; in concluzie hotelul e ok insa e obligatoriu sa inchiriezi masina
zara2008
29th July 2008, 14:09
QUOTE (eddypothead @ Jul 25 2008, 10:33)

Salutare, numele meu este Eduard si lucrez pt o agentie de turism din Rhodos care se chiama Confident Travel (probabil ca multi dintre voi care au fost in Rhodos ma stiu

) si vreau sa asigur pe toata lumea ca cutremurul care a fost acum cateva zile in urma nu a avut nici un efect asupra vre-unui hotel din Rhodos (iar cele care au avut, au fost reparate).
Iar daca vreti sa intrebeti ceva despre orice ce din Rhodos va putem raspunde

.
Vacantza placuta tuturora
Iti multumesc pt informatii.Vom sosi in Rodos in 3 august si vom sta la Hotel Lomeniz din Rodos Town.Poti sa ne dai vreo informatie despre acest hotel ? In plus multumim, daca ne spui unde gasim agentia in Rodos Town si ce excursii interesante organizati, ca sa ne facem o idee.
Numai bine!
QUOTE (mihaikolf @ Jul 29 2008, 10:53)

Hotelul Lomeniz arata bine din ce am vazut eu (nu am intrat in camera) insa parea foarte curat si modern; zona in care e pozitionat insa arata dezolant (undeva la periferie in Rodos) iar plaja langa hotel nu ai unde sa faci; in concluzie hotelul e ok insa e obligatoriu sa inchiriezi masina
Iti Multumesc pt informatii. In ce sens este dezolanta zona? Pustie, murdarie...? Daca nu inchiriezi masina, alta posibilitate nu ar fi sa ajungi in oras? Autobuz, etc, Pe net spuneau ca e la 1 km de orasul medieval.
mihaikolf
29th July 2008, 14:16
zona este cam pustie intr-adevar si sunt multe constructii in lucru ; poti ajunge si pe jos binenteles , dar daca faci mai multe drumuri dus-intors pe zi s-ar putea sa vi se para obositor; plaja e un pic mai departe (cam 30 de min de mers lejer), oricum la cate sunt de vazut pe insula e pacat sa nu inchiriezi masina sau macar un scuter
zara2008
29th July 2008, 14:31
QUOTE (mihaikolf @ Jul 29 2008, 15:16)

zona este cam pustie intr-adevar si sunt multe constructii in lucru ; poti ajunge si pe jos binenteles , dar daca faci mai multe drumuri dus-intors pe zi s-ar putea sa vi se para obositor; plaja e un pic mai departe (cam 30 de min de mers lejer), oricum la cate sunt de vazut pe insula e pacat sa nu inchiriezi masina sau macar un scuter
Dar statie de autobuz nu este prin zona?
mihaikolf
29th July 2008, 17:59
de autobuz nu stiu nimic pentru ca nu l-am folosit
adragu76
29th July 2008, 18:57
QUOTE (mihaikolf @ Jul 29 2008, 15:16)

plaja este la 200 m de hotel...se construieste intr-adevar in zona dra plaja e destul de mare sa ai unde te refugia. statia de bus e chiar in fata hotelului, unde este si cladirea administratiei financiare a rodosului.
zona se numeste Zefiros si are cele mai bune taverne de peste din rodos, din oras. miercurea si sambata la 10 min de hotel ai piata agroalimentara, cu masline si ulei de la localnici...si alte fructe....peste drum de piata (LAIKI) este magazinul Sprider, cu haine ptr toata familia, preturi f bune, reduceri..
cu taxiul oriunde in oras te va costa un 5 euro.
hotelul a fost modernizat anul trecut, iar anul acesta au refacut exteriorul. pretul e f bun ptr un 3 stele care le are, iar de zona inconjuratoare te vei obisnui, e ok...oricum nu vei sta toata ziua pe balcon sa te uiti la blocurile de vis-a -vis...
esti in oras, pe jos faci 45 min pana la orasul medieval...pana descoperi o scurtatura....apoi vei face doar 30...
zara2008
30th July 2008, 08:07
QUOTE (adragu76 @ Jul 29 2008, 19:57)

plaja este la 200 m de hotel...se construieste intr-adevar in zona dra plaja e destul de mare sa ai unde te refugia. statia de bus e chiar in fata hotelului, unde este si cladirea administratiei financiare a rodosului.
zona se numeste Zefiros si are cele mai bune taverne de peste din rodos, din oras. miercurea si sambata la 10 min de hotel ai piata agroalimentara, cu masline si ulei de la localnici...si alte fructe....peste drum de piata (LAIKI) este magazinul Sprider, cu haine ptr toata familia, preturi f bune, reduceri..
cu taxiul oriunde in oras te va costa un 5 euro.
hotelul a fost modernizat anul trecut, iar anul acesta au refacut exteriorul. pretul e f bun ptr un 3 stele care le are, iar de zona inconjuratoare te vei obisnui, e ok...oricum nu vei sta toata ziua pe balcon sa te uiti la blocurile de vis-a -vis...
esti in oras, pe jos faci 45 min pana la orasul medieval...pana descoperi o scurtatura....apoi vei face doar 30...
Multumim adragu pt informatii. Numai bine!
adragu76
30th July 2008, 12:45
QUOTE (zara2008 @ Jul 30 2008, 09:07)

Multumim andrei pt informatii. Numai bine!
dar cat este pretul la lomeniz? de ce nu incerci un hotel in oras, la vita, plaza, siravast, ibiscus, agla, alexia..etc..
zara2008
31st July 2008, 08:56
QUOTE (adragu76 @ Jul 30 2008, 13:45)

dar cat este pretul la lomeniz? de ce nu incerci un hotel in oras, la vita, plaza, siravast, ibiscus, agla, alexia..etc..
Pretul a fost cam mare, dar asta din cauza ca nu au mai fost locuri la alte hoteluri din oferta si acesta a fost calculat separat : hotel+avion+transfer. Ideea este ca m-am hotarat tarziu .Eu am optat pt Semiramis , si am avut surpriza neplacuta ca dupa semnare contract cu agentia sa nu mai fie locuri aici.Si atunci am ales din ce s-a putut.....
Oricum iti multumim mult pt informatii, ne-au fost de mare ajutor, adragu.
Esti cumva inca in Rodos? Astazi este ultima mea zi la birou. Duminica plecam in Rodos si apoi in Germania.
Revin la birou in 25 august, cu impresii despre rodos.Pana atunci nu stiu daca mai intru pe net.
Va salut pe toti si celor care inca nu au fost in vacantza le doresc : SEJUR PLACUT!
adragu76
1st August 2008, 07:34
QUOTE (zara2008 @ Jul 31 2008, 09:56)

Pretul a fost cam mare, dar asta din cauza ca nu au mai fost locuri la alte hoteluri din oferta si acesta a fost calculat separat : hotel+avion+transfer. Ideea este ca m-am hotarat tarziu .Eu am optat pt Semiramis , si am avut surpriza neplacuta ca dupa semnare contract cu agentia sa nu mai fie locuri aici.Si atunci am ales din ce s-a putut.....
Oricum iti multumim mult pt informatii, ne-au fost de mare ajutor, adragu.
Esti cumva inca in Rodos? Astazi este ultima mea zi la birou. Duminica plecam in Rodos si apoi in Germania.
Revin la birou in 25 august, cu impresii despre rodos.Pana atunci nu stiu daca mai intru pe net.
Va salut pe toti si celor care inca nu au fost in vacantza le doresc : SEJUR PLACUT!
daca ai zbor duminica inseamna ca esti din timisoara sau cluj (din vest). sau cel putin vi cu aerotravel. doar ei au duminica. tur-operatorul grec este Zeus . Sevi va va astepta la aeroport in rodos, este reprezentantul Aerotravel.
eu mai sunt inca in rodos..
vacanta placuta !
adragu76
4th August 2008, 18:22
sa fiti pregatiti cu pantaloni lungi (domnii) ptr masa de seara la restaurantele hotelurilor, ptr ca tot mai multi solicita aceasta conditie.
deci asta doar la restaurantele de la hotel, cele mai multe...in schimb, celelalte restaurante si taverne, de peste tot, nu conditioneaza clientii sa aiba tinuta decenta la masa de seara...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.