calasblue
7th June 2008, 23:45
As vrea sa stiu daca a fost cineva cu masina pana in Rhodos . Si daca da , de unde a luat ferry (Bodrum sau Marmaris?), cat a costat , ora de olecare , etc. Noi plecam cu masina in Bodrum si apoi vrem sa traversam ( cu masina cu tot ) in Rhodos .
ice cube
8th June 2008, 17:35
Nu vreau sa stau la hotel. M-ar interesa o pensiune in Rodos. In orasul vechi, o camera si o chicineta. A stat cineva?
robert_d23
8th June 2008, 23:08
am si eu o intrebare....este adevarat ca in Rhodos sunt preturi mai mici la Electronice?Auzem pe undeva ca aici nu exista TVA sau IMPOZIT, ceva de genul asta.
robert_d23
11th June 2008, 22:39
nu mai e nimeni pe aici....gata...nu se mai raspunde?
erb
13th June 2008, 23:56
buna,
imi doresc sa ajung vara aceasta in Rhodos, cu cazare in Rhodos Town, la unul dintre hotelurile situate in centrul orasului, cu piscina si mic dejun inclus -[BB] optiune pentru care oferta agentiilor nu este foarte generoasa- sau demipensiune inclusa,
imi puteti da, va rog, cateva informatii despre hotel Cactus (3*), privitor la locatie, calitatea serviciilor, masa, etc. ..... sau orice imi puteti impartasi din experienta v-oastra
...ori informatii despre alte hoteluri ...ex. Best Western Plaza, Mediteraneean, etc ... sau oricare altul situat in oras care sa asigure confort si masa BB sau HB
multumesc,
adragu76
17th June 2008, 18:44
in principal orienteaza-te la bani, cat vrei sa fie cazarea, la ce comfort cauti. apoi zona..ptr vizite, muzee, etc - rodosul sau ialisos. daca vrei distractie la maxim mergi in faliraki, la un hb, 2 stele ok.
daca esti cu familia, copii, iei un 4-5 stele all inclusive pe langa rodos sau prin kolimpia, lardos, lindos sau kiotari. ai plaja cu nisip, loc destul, spatiu de joaca copii, program de gimnastica ptr sotie, seara de teatru ptr copii, alte spectacole organizate prin complex, etc,. ..caldura, liniste si mancare la discretie.
[b][b]rodosul ofera de toate ptr toate varstele ! acesta e marele avantaj al insulei ![/b][/b]
am vazut ca multi intreaba de piscina...cand o sa vedeti cum e marea de curata si calda NU VA MAI VINE SA IESITI !!! este mai sarata decat marea noastra dar va obisnuiti repede ! si nici nu trebuie sa stiti sa innotati ca va tine deasupra !
si piscinele sunt f curate, cu filtre care curata incontinuu apa si o cloreaza...dar e pacat sa stai la piscina cand ai o asa frumusete de mare, curata si calda asa de aproape, fara alge, arici, pungi si cutii de bere goale. plajele sunt f curate, nu te streseaza vanzatori cu fructe sau alte prostii, nu este muzica agasanta din toate partile, iti lasi lucrurile linistit pe sezlong sau pe nisip si mergi la baie sau masa fara sa umble cineva !
f multe baruri, restaurante, fast-food-uri, pizza-rii, mini market-uri, preturi ptr toti !
POTI CHELTUI DOAR 25 EURO PE ZI 2 PERSOANE SI SA MANANCI BINE, MANCARE GATITA CALDA !!! deci daca vrei sa fi si mai si, mergi la supermarket si te aprovizionezi toata saptamana la 60 de euro si ai terminat cu mancarea si bautura !!!
sunt de vizitat - orasul medieval, castelul si toate cladirile de sec 14-15, cladiri venetiene sec 16,moschei turcesti din sec 17, cladiri din perioada italiana sec 18 si apoi toate locuintele (unde inca mai stau greci, turci, evrei,) facute in jurul fortaretei totul imprejmuit cu ziduri de aparare de 10 metri inaltime..magazine peste magazine de aur, baluri, suveniruri, bauturi, artizanale, etc, etc, etc, restaurante, taverne pitite sub zidurile si arcadele de piatra, muzee si biserici....este ceva ce nu ati mai vazut si care o sa vi se imprime in memorie forever !!!
apoi acropolele si orasul antic grecesc de sec 3 ien, constructiile perioadei elenistice.
panorama de album asupra orasului de la acropole, pe ambele parti ale insulei, marea egee si marea mediterana...noaptea e o imagine extraordinara a orasului cu luminile aprinse si valurie egeei.
istoria colosului din rodos, una din cele 7 minuni ale lumii antice !
apoi lindosul, unul dintre cele 3 orase care au fondat rodosul. acropolele din lindos, totul construit pe o stanca, deasupra marii, la aproape 200 de metri...cum se vede satul de acolo de sus, casutele albe ale marinarilor, plaja din lindos...e ceva de vis...nu mai spun de rasarit, gustat chiar acolo pe plaja...creeaza dependenta...
manastirea de la tsampika sec 13 cu o priveliste ametitoare, plaja de sub munte, cu nisip atat de fin de crezi ca este praf. mai sunt golful din kalithea, haraki, anthony quinn, sf paul, stegna, ladiko...si acestea sunt cele mai cunoscute...gasesti f multe golfulete pustii extraordinar de frumoase.
plimbari cu vaporasul, baie in larg, scufundari, insulele Symi, Tilos, Chalki, cele mai apropiate, la distanta de nici 2 ore pe mare...
prasonisi, capatul sudic al insulei, unul din cele mai bune 7 locuri din lume la windsurf !!!
parcul Waterpark, cel mai mare din europa; lunapark , cluburile si distractiile din faliraki care au facut inconjurul lumii...
castelele fortareata din archangelos, lindos, kalathos, monolithos, kritinia si rodos.
situl arheologic al orasului antic din kamiros, descoperit intamplator prin 1970 .
valea fluturilor, parcul 7 izvoare, parcul rodini, crucea de la filerimos luminata noaptea.....atatea si atatea lucruri frumoase da vazut care dovedesc valoarea insulei. toate sunt concentrate in 1400 km 2, sau 80 km de lungime de insula, 40 latime....
Si nu e doar vorba de atractii, este vorba de spiritul rodian care -ti schimba sufletul...nu crezi pana nu vezi, cum spune vorba...
ssklm
17th June 2008, 20:25
Salut !
Am de ales intre Khalitea Mare Palace , Electra Palace si Eden Rock .
Multumesc celor care au review la hotelurile de mai sus.
HAI ROMANIA !!
altasgard
21st June 2008, 06:58
Andrei, venim si anul acesta (e a patra oara!). O sa stam la Ibiscus. Intrebarea e cum putem obtine o camera cu vedere spre mare, intrucat, spre deosebire de Mediteranean unde puteai plati in plus la agentie in Romania pentru sea view, la Ibiscus nu merge. E la noroc sau se plateste acolo?
PS. Venim pe 28 august; poti deja sa ne treci deja la croaziera cu bai multe si souvlaki la gratar in Stegna! Si n-am refuza nici croaziera insulei, ca ne-a placut taaaaaaare mult anul trecut!
Radu si Andreea
rocksy25
23rd June 2008, 09:14
adragu multumesc pentru detaliile despre Electra Palace, se pare ca ne vom indrepta spre el pentru ca Aldemar e in stop sales pentru iulie.
imi poti spune te rog daca putem face o croaziera a insulei impreuna cu piticul nostru de 4 ani? (adica este acceptat la bord?)
multumesc,
Roxana