foarte bine...crezi ca voi lamuri pe cineva daca voi spune ca berea e 50 centi...eu stiu un loc unde e ieftina...asta e un pret definitoriu ptr rodos?. stiu iarasi unde se mananca fructe de mare adevarate si unde sunt congelate, cum puteti manca si acasa. am incercat sa imaginez situatii ca sa mai scapam de cosmarul asta de cat cheltuim, cine ne va fura, unde este rent-a -car- ul cel mai ieftin si ce tragedie vom trai in rodos. am incercat sa va arat rodosul cum este el de fapt. daca tu consideri ca afisarea unor preturi previne excesele de vacanta atunci voi incerca sa raspuns strict matematic.
am fost in luna de miere in paris. am avut intra-adevar bani la noi. TOTI, DAR ABSOLUT TOTI, ne-au speriat cu preturile...ffff scump...le-am zis: fratilor, la mine la tara in Larga, in Gorj e f ieftina mancarea ...mergeti acolo ! Obrazul subtire cu cheltuiala se tine!
am mancat si-n restaurante sofisticate si am plecat flamand ...pentru ca inca am mentalitatea de roman, sa fiu cu burta plina!...asta justifica un restaurant bun???sau preturile bune? sau o vacanta buna? ne-am retinut la cheltuieli in sensul ca am realizat ce e foame si ce e buna dispozitie sau ambient. cand am vrut sa mancam am mers la un fast food "formula"
si am mancat amandoi de 20 euro (in paris). cand am vrut sa iesim in oras, ca doi proaspati casatoriti si sa ne simti mai deosebit, am mers la restaurant si am mancat de 80 de euro amandoi.
pe mine personal ma intereseaza detaliul si m-am gandit ca el da nuanta unei situatii si ptr voi...
v-am pupat !
am fost in luna de miere in paris. am avut intra-adevar bani la noi. TOTI, DAR ABSOLUT TOTI, ne-au speriat cu preturile...ffff scump...le-am zis: fratilor, la mine la tara in Larga, in Gorj e f ieftina mancarea ...mergeti acolo ! Obrazul subtire cu cheltuiala se tine!
am mancat si-n restaurante sofisticate si am plecat flamand ...pentru ca inca am mentalitatea de roman, sa fiu cu burta plina!...asta justifica un restaurant bun???sau preturile bune? sau o vacanta buna? ne-am retinut la cheltuieli in sensul ca am realizat ce e foame si ce e buna dispozitie sau ambient. cand am vrut sa mancam am mers la un fast food "formula"
si am mancat amandoi de 20 euro (in paris). cand am vrut sa iesim in oras, ca doi proaspati casatoriti si sa ne simti mai deosebit, am mers la restaurant si am mancat de 80 de euro amandoi.
pe mine personal ma intereseaza detaliul si m-am gandit ca el da nuanta unei situatii si ptr voi...
v-am pupat !
ma scuzi da ce legatura are parisul cu rhodos?si chiar are dreptate cine a zis ca te pierzi in detalii si ne zapacesti si pe noi.Zii domne scurt si la obiect.
-suvlakia pe strada(shaorma intre 1,80 si 2,20 euro)
-apa la chioscuri 0,5 l este 0.50 centi.
fructe:cirese(acuma sunt scumpe intre 2,50 si 5 euro kil),mere (1,30 si 2,20)
este bine pt cei care au frigider in camera sa se aprovizioneze mai intai de la market(recomadate marinopoulos,carrefur,atlantik,lidl-sunt peste tot marketurile mentionate si sunt foarte mari) cu sticle de apa(intre 0,30 si 0,50 1 litru),fructe,(branza dintre ce-a mai buna 250 grame este pana in 1,50 euro si rosiile kg intre 1 si 2 euro),coca cola 45 de centi cutia,berea 0,70.
Fast food goodys(un feel de mc donalds la noi,club sandwic 3,40,salate pana in 4 euro,burgers intre 1,50 si 3 euro)
La mcdonalds in grecia au oferte de 1 euro,chessburger sau milshake.
De fast fooduri intrebati.La fast fooduri obisnuite gen gregorys(un sandwich cu ce doriti inauntru intre 2,50 si 4 euro),tost intre 1,50 si 2 euro.
Taverne-salate intre 3,50 si 5 euro,Mancare gatita (intre 4,50 si 6 euro farfuria).Au si vin la litru,(varsat).(2 sau 3 euro litrul,se poate cere si la jumatate sau 250).intrebati intodeauna daca au dulce,demi dulce sau sec si alegeti.La sticla nu va recomand pt ca nu se merita si la ei vinurile nu sunt cine stie ce.
Grecii beau foarte mult vin,de recomandat pt iubitorii lui Lacrima lui Ovidiu sa ceara la taverne vin"SAMIOTIKO SAU KARPATHIKO"(pana in 4 euro un litru),vinuri dulci foarte bune.
Terase frappe intre 3,50 si 4,50 euro,berea intre 3,50 si 4 euro,un pahar de vin 4 euro.
terasele sunt uan dupa alta cu zecile,asa ca aveti de unde alege.
Cluburi bauturile intre 5-8 euro.Nu se plateste intrarea ,daca nimeriti foarte rar Samabata si Duminica se plateste numai la cluburi mari intrarea pana in 10 euro(intre 7 si 10 euro) cu bautura inclusa.
Recomandat pt Night life "orasul vechi"-palia poli,plin de zeci de puburi disco si terase,(pana la 8 dimineatsa in centru e colorado)pt cei care au inchiriat masina Faliraki si Discoteca Paradise.ORAR Disco-unele inchid la 4 30 in cursul saptamanii,dar avand in vedere ca este Rhodos majoritatea sunt deschise pana dimineatsa,asa ca daca vedeti un club inchis pe la 4 jumate,mai sunt o groaza deschise.
Mancaruri recomandate:pastitio,briami(merge super cu tzatziki),pastitio,makaronia me kima,pt iubitorii de carne incercati paidakia(specificati ca nu vreti un kilogram daca nu puteti manca atat,pt ca asa se serveste.la carne incercati cu tzaztiki.
Peste:kutsumura sunt pesti mai mici,foarte buni dar ma scumpi,(350 grame intre 8 si 12 euro)daca doriti sa mancati un peste mare de persoana comandati tsipura(e fara oase 8-10 euro),solomon,sau ton.
midia(musles sunt scoicile negre,la unele taverne le prepara ca supa,cereti simple fierte,pana in 4 euro),salata de arici de mare(pana in 8 euro)caracatita-cereti sa fie la carbuni si nu fiarta(pana in 12 euro),kalamari
preturile variaza de la restaurant la restaurant,am incercat sa va d-au o idee,in general c-am cat sunt preturile.
Taxiul de la aeroport pana in centru nu e mai mult de 18 euro.Orice taxiu are pliante cu preturile din aeroport si cu zonele asa ca cereti pliantul cu preturile.
Taxiu prin oras se incepe de la 1,80,de obieci minimul platit e 3 euro.
In port se organizeaza excursii de 1 zi pt insulele vecine sau pt Turcia.Optati pt ele.
Sporturi de mare,se face scumba diving,cu jet sky juma de ora (intre 30 si 40 de euro),Banana,etc.
Intrarea la water park este in jur de 10 euro de persoana,pe plaja umbrela si scaun(loc)intre 2-3 euro,plajile private.
Beach barurile au aceasi preturi ca la terase,apa poate fi 1,50 si atentie la sandwichuri la beach bar.
luati-va creme cu protectie solara din tara.
preturile la haine,bijuterii,etc variaza de la magazin la magazin(un lucru cumparat il poti vedea la magazinul vecin mai ieftin sau mai scump, asa ca faceti o raita prin magaZine daca vreti sa cumparati ceva.Recomandat magazinele din Agora,e plin de magazine cu bijuterii,suveniruri..(este in centru aproape de port).Daca vreti sa cumparati aur si blanuri incercati sa va targuiti la pret.
Tigari,fumatorii sunt rugati sa va luati din tara tigari pt ca aici sunt foarte scumpe un malboro e 3,10 euro,vogue 3,20 euro,cele mai ieftine tigari Next 1,70.
Vacanta placuta!! am uitat ceva?