Filtru UIF

cristig

As dori sa stiu daca are cineva o schema simpla de filtru pentru UIF ( am nevoie la o antena de uif vreau sa tai semnalul care vine de la niste statii ale unei firme de paza banuiesc ).Am cautat cu google dar am gasit doar o schema in care nu se dadeau valorile condensatorilor...

Va multumesc !
dan_electronica
Adica tu vrei sa treaca doar frecventele de uif, sau sa atenuezi o sg. frecventa?

cristig
Vreau sa atenuez o frecventa din uif sau o plaja mai mare de frecvente , cum se poate in principiu ma multumesc si cu o singura frecventa ....
Acta non verba
Realizarea unui filtru in UIF se face mai greu si nu se merge direct pe valori teoretice... ai nevoie de ceva echipamente de masura pentru reglarea acestora... primul lucru necesar este stabilirea exacta a frecventelor perturbatoare iar ca un model de filtru de rejectie te poti insipra din filtrele pentru HBO...
cristig
mda....
Alin Stoiculescu
Aia emit continu si te bruiaza permanent sau emit din cand in cand? Si zi-mi cu aproxmatie frecventa pe care emit aia.
cristig
e vorba de banda de pmr 446 mhz din cate mi-am dat seama , daca ai vreo schema astept cu nerabdare ....
Merci...

cotidan
In cartile de receptie TV UIF se gasesc si scheme de filtre de rejectie. Au toate datele necesare. Daca semnalele sunt atat de deranjante, inseamna ca sunt destul de puternice si prezente, deci poti sa incerci realizarea unui filtru chiar si prin tatonare.
Intr-adevar poti folosi cu succes si schema unui decodor de HBO. Trebuie putina rabdare pana ajungi pe frecventa care trebuie.
Gheorghe Dracu
Fara wobbler? Putine sanse in UIF...
srv_pub

Daca ai ceva timp liber si rabdare poti incerca prin modificarea unui decodor hbo(eu am folosit un dec. hbo ptr a taia frecventa postului "acasa"-asa am scapat de telenovele):
-in locul bobinei din decodor pui o bobina cu diametrul sarmei de cca 2mm/ 2 spire /diametrul interior al bobine de cca 12mm.
-un capat il lipesti la masa si faci o priza la 1/3 spira fata de acest capat.din aceasta priza te duci cu fir la grupul de r/c dintre in/out al dec.
-de celalalt capat lipesti un trimer de 0-5pf(trimer de calitate) +reglajul fin cu surub.

Cu datele de aici am ajuns sa atenuez in uif(pe la inceputul benzii)...daca mai faci si tu ceva modificari o sa reusesti...oricum inceputul il ai....
satenicu
Tu fa filtrul si ti-l reglez eu.Am vobler rusesc care merge pana la 1,1 GHz si analizor de spectru care merge pana la 22 GHz
mister_rf
Tu promiti cam multe... problema e ca interventia ta este un nou record. Ai raspuns unei intrebari de acum 4 ani... lol.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.