Maxd
26th July 2005, 13:46
Salut, am si eu o intrebare. Daca poate sa-mi spuna cineva cum pot sa fac rost de reguli de pronuntie in limba engleza, adica daca exista vreo carte cu aceste reguli sau si mai bine ceva documentatie on-line pe aceasta tema. Si tot legat de pronuntie mai am o intrebare, si anume, care sunt consoanele deosebite din limba engleza.
gtk
26th July 2005, 17:46
este o carte la editura Niculescu "Pronuntia in limba engleza"...
also, cartile "Engleza fara profesor" de Dan Dutescu de la Niculescu si Teora au pronuntia transcrisa... aia de la niculescu o are pt. toate lectiile(textul complet) iar cea de la teora mai mult exercitii de pronuntie, tot foarte bune...
foarte util ar fi si un dictionar cu pronuntia inregistrata...
consoanele? din pacate alfabetul fonetic nu il am aici, dar incercam asa... pe scurt ar fi(fara echivalente in ro):
"th"-ul din "think" care se pronunta ca un t cu limba intre dinti
"th"-ul din "the" care e se pronunta ca un d cu imba intre dinti
"n"-ul din : "sung" care e un sunet nazal..
"r"-ul care se pronunta diferit de romana(stiti probabil cum), iar in engleza britanica nu se pronunta decat daca e in fata unei vocale
in rest cred ca au echivalente...
arty
26th July 2005, 18:15
pronuntzia nu prea e batuta in cuie
asta poate fi o problema, mai ales daca invetzi engleza din carte. trebuie sa cam shti fiecare cuvant cum se pronuntza, iar uneori pronuntza difera de la arie geografica la alta.
Maxd
26th July 2005, 20:12
Am si eu o carte care se cheama tot "Pronuntia in limba engleza" dar de la editura Teora, autoarea acestei carti fiind Marilena Alexandrescu Munteanu, si n-am stiut ca au si cei de la editura Niculescu o carte cu acelasi nume. Dar regulile de pronuntie din aceasta carte sunt slab definite si lasa loc pentru interpretari. Din cauza aceasta am intrebat aici pe forum despre carti cu reguli de pronuntie in engleza. In legatura cu, consoanele deosebite era o regula in aceasta carte care spunea ca vocala "a" se pronunta "a" cand este urmata de doua consoane deosebite sau cand face parte din grupul ar, iar eu n-am nu stiut care sunt aceste consone. Deci dupa cum spui tu consoanele deosebite sunt: "th", "n" si "r"; sau poate mai exista si alte consoane care intra in categoria aceasta.
gtk
26th July 2005, 21:05
cartea de la editura Niculescu e preluata de la editura Larousse si tradusa...
hmm... probabil in cartea respectiva termenul de "consoana deosebita" e folosita pt ceva specific de care nu-mi seama... eu am enumerat consoanele deosebite la propriu fata de romana...
cartea de la niculescu mi se pare excelenta, poti sa o analizezi intr-o librarie...
INSA: pronuntia limbii engleze este suficient de neregulata incat sa nu poti invata dupa reguli... regula de aur e de fapt practica...
cartile de care am pomenit "fara profesor" te "antreneaza" destul de binisor,,,
dupa ce ajungi la un nivel ceva mai ridicat poti sa faci exercitii de ascultare si repetitie...
o sursa buna pt. asa ceva (BE) ar putea fi site-ul BBC... au o sectiune cu stiri(mp3) insotite de transcript... ai si un vocabular pt. cuvinte mai deosebite:
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learning...itn/index.shtml
pronunciation tips:
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learning...ron/index.shtml
Maxd
27th July 2005, 13:13
Am fost azi in unele librarii sa caut cartea asta (Pronuntia in limba engleza) si mi-au spus ca, cartea nu este disponibila in stoc, ci doar la cererea clientului ei o pot achizitiona, asa ca o sa comand cartea asta. Legat de cartile "Engleza fara profesor", am cumparat si eu una recent, dar am luato pe cea de la Niculescu, care-l are ca autor pe Dan Dutescu si mi se pare forte buna. Oricum o sa incerc sa o achizitionez si pe cea de la Teora daca spui ca e buna.
Cum ti-am spus am cumparat cartea asta "Engleza fara profesor" dar nu ma-m apucat de ea, deoarece am crezut ca e mai bine la inceput sa invat pronuntia si sa citesc bine iar apoi sa ma apuc de "Engleza fara profesor". gtk tu ce crezi, e bine asa sa invat engleza, sau ce-mi recomanzi tu.
Oricum mersi mult pentru informatii.
gtk
27th July 2005, 13:55
nu trebuie sa studiezi mai intai pronuntia sau altceva... cartea "fara profesor" de la niculescu e foarte buna sa incepi de la 0... pronuntia o inveti in timp ce inveti si restul... daca exersezi suficient iti intra in reflex... nu ai nevoie de reguli... important e sa citesti cu voce tare ceea ce citesti(te uiti la transcrierea fonetica)...
Maxd
27th July 2005, 14:36
@gtk
OK asa o sa fac, o sa ma apuc de "Engleza fara profesor" iar apoi dupa ce ajung la un nivel ceva mai ridicat o sa fac exercitii de ascultare si repetitie.
Inca o data mersi mult pentru ajutor.
myyra
7th August 2005, 13:39
au aparut CD-uri de invatat l .engleza..cele mai bune..vezi in librarii..am vazut o multime .........
Maxd
9th August 2005, 12:02
@myyra
Mai da-mi si alte detalii despre aceste CD-uri, adica cum se cheama si cate CD-uri sunt, sau daca le cumperi impreuna cu vreo carte, etc., ca eu am cautat aceste CD-uri si nu le-am gasit.
proxxxy
31st August 2005, 13:47
nu prea pot pronunta r-ul in engleza
adica il pronunt, dar parca suna urat..
in rest nu prea imi fac probleme
Potty
26th October 2005, 19:49
Salut! ma numesc Adi si as vrea sa ma ajutati scriindu-mi cateva reguli de pronununtie>EXemplu-ph-f\ch-c ......si asa mai deparde eu numai pe astea le stiu Ma puteti ajuta?? Scriti-mi si mie cate stiti..va multumesc!!
frumosuuuuuu
9th March 2009, 15:40
QUOTE (Maxd @ Aug 9 2005, 13:02)

@myyra
Mai da-mi si alte detalii despre aceste CD-uri, adica cum se cheama si cate CD-uri sunt, sau daca le cumperi impreuna cu vreo carte, etc., ca eu am cautat aceste CD-uri si nu le-am gasit.
Unfortunately i have a problem with "th"-s pronunciation inside of words such as:"thaught,through,thought"aso!Vreau si eu regulile acelea de citire!Sfatul meu MAXN...nu mai cauta deoarece nu-ti va elucida vreuna enigma ci numai tu by practicing!Good luck and don't forget!All english it's at your hand if you start off learning it ever since you're a little pupil!good luck and if you find out stg about english's pronunciation ..online..send me a prvt!Thanks in advance! 
QUOTE (proxxxy @ Aug 31 2005, 14:47)

nu prea pot pronunta r-ul in engleza

adica il pronunt, dar parca suna urat..
in rest nu prea imi fac probleme

The best manner of learning english word's pronunciation is to infer it from dictionary!very simple!just look up for a word and then check out its pronunciation!What's the big deal?!gl!
QUOTE (frumosuuuuuu @ Mar 9 2009, 16:26)

Unfortunately i have a problem with "th"-s pronunciation inside of words such as:"thaught,through,thought"aso!Vreau si eu regulile acelea de citire!Sfatul meu MAXN...nu mai cauta deoarece nu-ti va elucida vreuna enigma ci numai tu by practicing!Good luck and don't forget!All english it's at your hand if you start off learning it ever since you're a little pupil!good luck and if you find out stg about english's pronunciation ..online..send me a prvt!Thanks in advance!

The best manner of learning english word's pronunciation is to infer it from dictionary!very simple!just look up for a word and then check out its pronunciation!What's the big deal?!gl!
UITE O REGULA IMPORTANTA!SAY THANKS TO ME!ORICE CUVANT CARE SE TERMINA IN GRUPUL DE LITERE"SM" SE CITESTE ZAM!MEREUUUUUUU!NU E ZAM CU A CU A DOUA LITERA DIN ALFABET(NU POT S-O SCRIU)!STII TU..A,A,A,B..!BAFTA SPER CA AI INTELES!DACA NU DA-MI ADD LA DYNAMO_ANDR3Y_BOYNICE SA-TI EXPLIC MAI DETALIAT!
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.