Grecia - CRETA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

artemisa24

buna! pt. cei care ati stat in zona Rethymno, puteti sa ma lamuriti si pe mine, daca stiti la ce se raporteaza ei cand spun 3 km distanta fata de centrul statiunii, etc.
de ex. in Marmaris zona 0 era in port, la statuia lui Ataturk, cum bine m-a lamurit cineva si ii multumesc si pe aceasta cale dar erau si hoteluri in zona comerciala a orasului care pe site explicau ca se afla la 2-3 km fata de centru. eu as vrea un hotel cat de cat aproape de zona comerciala ca seara sa nu fiu dependenta de mijlocul de transport. iertati intrebarea daca vi se pare cam ciudata dar nu prea stiu ce sa aleg. multumesc
mariusfyl
Am gasit si eu o o oferta super avantajoasa,in chania, dar este in perioada 2-9 mai.As vrea sa stiu si eu cum e vremea in perioada aceea?Se poatye face baie?Mutumesc anticipat!

flohan
Vreau sa calatoresc anul acesta pe insula Creta in perioada 18 aprilie-25 aprilie. Stie cineva cum este vremea in aceasta perioada?
artemisa24
buna! m-am hotarat pentru oraselul Rethymno si m-am oprit la 2 hoteluri doar cu mic dejun si mai in centru. (nu prea ma deranjeaza galagia). pe internet sunt pareri pro si aproape pro, ma rog...este vorba despre KYMA BEACH si KRITI BEACH destul de aproape unul de altul. deocamdata au aparut la o singura agentie dar cine stie.....
cine a stat in ele sau macar le-a vazut si are timp, poate sa-mi povesteasca si mie cool.gif rolleyes.gif
multumesc
artemisa24
s-a asternut linistea peste Creta.... rolleyes.gif huh.gif
metalactual
Incet, incet o sa se trezeasca lumea - inca sunt amortiti de frig.
Pentru hoteluri cauta mai bine Aici - Kyma Beach Hotel sau Aici - Kriti Beach Hotel .

artemisa24
QUOTE (metalactual @ Feb 27 2009, 09:47) *
Incet, incet o sa se trezeasca lumea - inca sunt amortiti de frig.
Pentru hoteluri cauta mai bine Aici - Kyma Beach Hotel sau Aici - Kriti Beach Hotel .

multumesc frumos dar citisem deja. vroiam sa stiu daca din romanasii nostrii au stat in ele.... huh.gif

metalactual
Nu cred ca difera parerea romanilor de cea a "restului lumii".
Nu am ales niciodata un hotel dupa parerea fratilor mei ci doar dupa review-urile din afara, unele sunt scrise de conationali.
Coeficient de eroare pana acum: zero.
Daca ai rabdare sa citesti cu grija si sa decantezi aberatiile ( inevitabile ) o sa ai parte doar de booking-uri pe gustul tau.
Indiferent de site-ul folosit, alege dintre hotelurile cu cel putin 30 review-uri. Sansa ca nota finala sa fie eronata este mica + gasesti f. multe info utile.
Nu te mai chinui cu info. despre hoteluri aici. Desi exista niste baietei, pe un anume topic, care sunt "f. priceputi" si te pot "ajuta".
eduard10
[quote name='artemisa24' date='Feb 25 2009, 09:29' post='6066165']
buna! m-am hotarat pentru oraselul Rethymno si m-am oprit la 2 hoteluri doar cu mic dejun si mai in centru. (nu prea ma deranjeaza galagia). pe internet sunt pareri pro si aproape pro, ma rog...este vorba despre KYMA BEACH si KRITI BEACH destul de aproape unul de altul. deocamdata au aparut la o singura agentie dar cine stie.....
cine a stat in ele sau macar le-a vazut si are timp, poate sa-mi povesteasca si mie cool.gif rolleyes.gif
multumesc
[/quotefara pic de indoiala pot sa zik ca chania e pe primul lok! orasul veky`e superb ,portul e kiar tun iar plajele super ok plus unde mai pui ca e f aproape de visul numil elafonissi...hmm...senzatye!
artemisa24

ii cunosc pe 'baieteii" de care-mi spui si chiar nu vreau "parerea" lor. sunt mult prea ocupati sa se intepe intre ei decat sa ofere informatiile de care, poate, am avea nevoie. pt. fiecare vacanta am citit si am rascitit dar pana la urma tot pe intuitia mea am mers huh.gif huh.gif huh.gif
da, stiu ca Chania este un oras splendid si voi merge si acolo. dar pt. moment mi-am ales Rethymno... smile.gif
frumusata
buna, ma poate ajuta si pe mine cineva?
cum este apa in iunie in creta? ma gandeam sa mergem la inceputul lui iunie ca nu arde soarele prea tare, dar am citit pe net ca apa e cam rece 21-22grade si avem un bebe de 2 ani caruia ii place tare mult sa se balaceasca. Anul trecut am fost in Zakynthos 6-16 iun si a fost ok si ma gandeam ca fiind mai la sud si in Creta o sa fie bine, dar citind pe net nu e chiar asa din cauza curentilor. Cine a fost in iunie imi poate spune cum e apa?
multumesc
ssorinss
Despre Malia nu cunoasteti nimic, ati fost acolo?
Nisip
Pe la sfarsitul lui iulie, cam 4 masini o s-o plecam spre Creta. Din ce am vazut pe internet, ferry-ul din Atena pana in Heraklion ne duce cam la ~300 euro dus-intors de masina (2 persoane). In 2 masini o sa mai multa lume, deci costul o sa depaseasca cu mult 300 euro/masina pentru 2 masini. Rugamintea mea la dvs ar fi sa ma indrumati spre cea mai ieftina ruta din Grecia (nu conteaza orasul) spre Heraklion.

Multumesc anticipat.
biscatrix
@Nisip, nu prea ai alternative. Dupa cite stiu singurele ferry sunt cele din Pireu. Eu anul trecut n-am gasit altele si probabil, din cauza crizei nici anul asta nu vor fi. Au existat cindva si din sudul Greciei continentale (Kalamata si/sau Gythio) spre Hania.
Nisip
Asta inseamna ca placerea de a merge cu masina pana acolo va fi inlocuita cu scarba de a merge cu avionul pana acolo... ca pret tot p-acolo ies sad.gif
biscatrix
Nu neaparat la fel la pret. Depinde de unde esti, depinde cit stai in Creta si ce vrei sa faci pe acolo. Pentru mine a fost mai ieftin sa merg cu masina (pe ferry) decit cu avionul + inchiriat masina acolo.
Sunt din Timisoara, si daca as fi vrut avion mai era drumul pina la Budapesta sau Bucuresti, plus ca am stat 2 saptamini si in fiecare zi am folosit masina pentru a merge in diverse locuri.
Nisip
Toti suntem din Bucuresti. Cele 2 masini incarcate o sa mearga cu ferry-ul (copiii mici, multe bagaje), in a 3-a masina o sa fie 2 persoane. Am putea sa mergem si noi (eu cu jumatea) in ultima masina, dar ar fi problema bagajelor (pentru un weekend la Bran, am reusit sa umplu un portbagaj de renault symbol - 2 persoane), deci pentru o saptamana in Creta ne-ar trebui o remorca de tir biggrin.gif Asta ar fi motivul pentru care am optat sa fie si cea de-a patra masina. Din cateva calcule preliminare, masina vs avion e cam la egalitate (sa zicem ca ar fi un pic mai scump cu avionul). Pe insula, nu ar fi problema cu inchiriatul masinilor, pentru ca o sa fie totusi 3 masini disponibile.
danyc
Salut,

Caut niste informatii utile despre Hotel Floral, din Hersonissos, Creta. Nu am reusit sa gasesc nici un review pe net. In oferte am vazut niste poze, dar par foarte vechi.
Daca cineva a fost cazat acolo si poate sa impartaseasca niste impresii ...

Multumesc,
DanyC
denky
QUOTE (dannnn777777 @ Jan 31 2009, 19:49) *
salut
Planuiesc sa fac luna de miere in creta dupa 15 06, si cautam un hotel de 3 stele de preferat demipensiune, hotel care sa nu fie prin centrul statiunii sau orasului si care sa aiba servicii cat de cat bune, daca aveti ceva de rzis din experiente proprii, ca de reclame sunt satul
ms anticipat

Salutare, noi am fost in luna de miere in Creta, Herssonisos, intre 14-21sept 2004, va recomandam hotel Glaros, atunci era 3 stele, acum vad ca e 4, cereti neaparat camera cu seaview, hotelul e in centru, dar pe o straduta ferita care da in mare, nu e zgomot. Minusul major e plaja minuscula cu nisip, intra cateva sezlonguri, ba mai e si contracost. Plusul e pozitia, demipensiunea si raportul pret-calitate. Nu acceptati camera fara sea-view, sunt unele care au vedere la alta camera, am asistat la plangerile unor constanteni ghinionisti. Statiunea e misto, o sa va simtiti bine.
Casa PE piatra, ca e mai trainica, cea DE piatra e rece, asa ne-a zis preotul care ne-a cununat pe noi si cred ca are dreptate. Va dorim numai bine
mariusfyl
QUOTE (flohan @ Feb 23 2009, 12:42) *
Vreau sa calatoresc anul acesta pe insula Creta in perioada 18 aprilie-25 aprilie. Stie cineva cum este vremea in aceasta perioada?

Ai aflat cumva cum e vremea in aceasta perioada?Si pe mine ma intereseaza vremea la inceputul lunii mai, dar am vazut ca nu ne ajuta nimeni!
me_and_myself
QUOTE (mariusfyl @ Mar 15 2009, 15:40) *
Ai aflat cumva cum e vremea in aceasta perioada?Si pe mine ma intereseaza vremea la inceputul lunii mai, dar am vazut ca nu ne ajuta nimeni!

Nici Google?

http://www.west-crete.com/climate-weather-crete.htm
ADELIANSIMA
PT BISCATRIX:BUNA SI EU SINT DIN TIMISOARA SI AS VREA SA TE ROG SA NE SPUI LA CIT AI AJUNS CU DRUMUL TIMISOARA-CRETA(MOTORINA+AUTOSTRAZI+FERIBOT)SI CAM CITI KM SINT ,BANUIESC CA A FOST OBOSITOR,DAR CRED CA MERITA NE-AM GINDIT SI NOI LA VARIANTA ASTA SA MG 2 FAMILII,SI SPUNE-MI TE ROG DACA MERGI PE CONT PROPIU GASESTI MAI IEFTIN CAZARE? EU AM FOST ANUL TRECUT IN ZAKHYNTHOS CU AGENTIA"COLIBRI" PE CARE NU O RECOMAND LA NIMENI,DAR NICI ZAKHYNTOS NU E GROZAVA,E PLIN DE ENGLEZI BETIVI SI DE ENGLEZOAICE DE LA 100 KG LA VALE thumbdown.gif ,INSULA E F.SCUMPA SI NU E AMENAJATA DELOC PLAJA,DUPA ORA 18 NU MAI AI VOIE PE PLAJA PT. CA TESTOASELE ISI DEPUN OUALE IN NISIP PE MAL,AS DORI SA-MI ZICA CINEVA CARE A FOST SI IN ZAKHYNTOS SI IN CRETA CARE E DIFERENTA
biscatrix
@ADELIANSIMA, in loc de pret combustibil iti dau distanta si calculezi singura in functie de consumul masinii tale. Cind am fost eu, barilul de petrol era 140$, iar litrul de motorina ~1.40€. Acum e altceva, mult mai ieftin.
Timisoara - Pireu sunt 1260 km (prin Smederevo, e mai scurt si mai ieftin decit prin Belgrad), iar pe insula am facut peste 1000km. In total vreo 4000km. Feribotul a fost 328€, dus-intors pentru o masina si 2 persoane (ANEK lines, locuri air-type). Pe website-urile companiilor (ANEK Lines si Minoan) gasesti exact orarul si pretul (difera in functie de perioada, companie, etc.). Pt. bilete dus-intors primesti ceva reducere. Taxele de autostrada au fost parca in jur de 30€ pe sens, deci 60 in total.
Am plecat pe la 3 dimineata din Timisoara si pe la 5 dupa-amiaza am fost in port. Feriboturile pleaca in jur de orele 8-9 seara.
Cazare: Eu am fost pe cont propriu si am ales sudul. Am stat la o pensiune. Prin sud e total altceva decit in nord. E liniste, lume putina, plaje superbe si pusti, mincare excelenta.
Pitzifelnic
QUOTE (mariusfyl @ Mar 15 2009, 15:40) *

Uite asta mi se pare un site foarte OK pentru vreme. www.wunderground.com
Eu il folosesc demult pt. concedii si nu dat gres niciodata.

Pt. Heraklion, Creta, poti sa dai click direct aici:
http://www.wunderground.com/cgi-bin/findwe...rchType=WEATHER
elena.elena
QUOTE (artemisa24 @ Feb 25 2009, 09:29) *
multumesc

Artemisa noi am fost anul trcut intr-o statiune f aproape de Rethymno, pe care l-am vizitat de 2 ori. E de vis, mi-a placut teribil, combinatie de vestigii venetiene cu un oras mai modern, dar banuiesc ca ai vazut poze. Plaje sunt f aproape.
In alta ordine de idei, eu recomand tuturor sa mearga pana acolo cu avionul, am ajuns in 2 ore la Heraklion, iar acolo sa inchirieze o masina cu care sa strabata insula care are 200 si ceva de km in lungime. Eu asa as face a 2-a oara. Preturile nu sunt f mici pt ca e insula si e mai scump decat pe continent, oricum in jurul a 12-15 euro o cina pt 2 pers cu bautura. . De asemenea daca va intereseaza partea gastronomica, nu luati decat micul dejun la hotel, la pranz o sa mancati f putin pt ca e cald dar seara merita o cina traditionala , au multe bunatati. Ei mananca dupa ora 21-22 si face parte din pitorescul insulei sa iei o cina cretana . Daca aveti intrebari, nu ezitati!

QUOTE (frumusata @ Mar 2 2009, 11:54) *
buna, ma poate ajuta si pe mine cineva?
cum este apa in iunie in creta? ma gandeam sa mergem la inceputul lui iunie ca nu arde soarele prea tare, dar am citit pe net ca apa e cam rece 21-22grade si avem un bebe de 2 ani caruia ii place tare mult sa se balaceasca. Anul trecut am fost in Zakynthos 6-16 iun si a fost ok si ma gandeam ca fiind mai la sud si in Creta o sa fie bine, dar citind pe net nu e chiar asa din cauza curentilor. Cine a fost in iunie imi poate spune cum e apa?
multumesc

Noi am fost in 18 iunie si apa a fost foarte buna pt baie si afara deja foarte cald. E mult mai bine oricum decat in iulie sau august cand temperaturile sunt f mari. Aveti curaj sa plecati asa departe cu copilasul mic? Atentie mare la asigurari caci am vazut niste cazuri de copii bolnavi acolo, si au avut probleme cu asigurarea... Succes!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.