Ajutor de somaj

lkv

Am si eu o intrebare.

Scenariul 1

Vreau sa beneficiez din partea statului roman de ajutor de somaj. Am terminat facultatea acum cam 1 luna si vreau sa plec cateva luni pe afara sa muncesc (nu sunt inregistrat ca muncesc acolo - plec ca si turist). In octombrie e foarte posibil sa incep un masterat pe care cred ca o sa il fac de acolo (e online - cu taxa). In aceste conditii pot beneficia de ajutor de somaj? - vreau cand ma intorc sa mai am in plus si un cadou de la stat tongue.gif
Din cate am auzit trebuie sa aduc 3 adeverinte de la 3 angajatori ca nu vor sa ma angajeze. Care e durata de timp in care trebuie sa ma chinui sa imi gasesc un loc de munca si sa nu reusesc? Si care mai sunt conditiile, actele care imi trebuie ...etc?

Scenariul 2: Presupunand ca se renunta la scenariul 1, pot sa am carte de munca aici cat sunt plecat? Care sa imi "curga" pana cand ma intorc ca sa imi fac o vechime pe cartea de munca? Daca da in ce conditii (concedii de odihna, concedii medicale)? Care sunt riscurile?

Multumesc!
bitubv
1.pai iti depui actele la somaj si iti vezi de treaba ...si cand te intorci de pe dincolo bei de banii aia un suc ..... notangel.gif

2.de ce ai face asta ??? normal ca se poate face ......da ...de ce???

pai omul meu ai mentalitate de angajat ...de ce nu te gandesti sa iti construiesti o afacere cu banii pe care ii produci pe dincolo ...la ce te ajuta cartea de munca ...sau vrei sa traiesti din pensie ???

riscuri la asta nu prea sunt ...nimeni nu poate verifica daca tu esti in tara si ce faci ....si daca mai faci si un master on line chiar nici dracu nu te poate acuza de nimic ...

peacefingers.gif

Mi_
Deci vrei sa tzepuiesti doua state deodata. Ala strain, muncind la negru, si ala român, primind ceea ce nu ti se cuvine.

Locul tau e dupa gratii. death.gif
lkv
QUOTE(Mi_ @ Jul 25 2005, 21:53)
Deci vrei sa tzepuiesti doua state deodata. Ala strain, muncind la negru, si ala român, primind ceea ce nu ti se cuvine.

Locul tau e dupa gratii.  death.gif
*

Nu.....mai exact doresc sa tepuiesc 3 state (unul din asia, unul din anglia - ca e firma din uk cu sucursala in undeva asia, si statul roman)
Sau pot sa nu tepuiesc pe nimeni si sa raman sarac dar cu sufletul impacat
Nu multumesc!
PS: Si mi se pare chiar normal sa primesc ajutor de somaj in Romania din moment ce nu prestez nici o activitate pe teritoriul tarii, ba in plus fac niste bani pe care ii introduc in economia din Ro printr-o investitie ceva.

@bitubv...ai dreptate...sunt un pic confuz momentan....probabil o sa imi screm creierii si o sa fac ceva prin propria firma... sa vad intai cum imi iese combinatia cu plecatul.
bitubv
omule eu zic sa tapesti toate statele daca poti .....banii stau mai bine in buzunarul tau decat in buzunarul statului ....bogatia statului este data de banii pe care ii are cetateanul in buzunar ..nu de banii din buget in care isi pot baga vreascu toti nenorocitii(a se vedea autostrada sau contractele de cumparare armament)

deci succes

cand te intorci in tara da un PM si o sa stam de vorba poate te pot ajuta ...nu stii de unde sare iepurele smile.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.