QUOTE(Any @ Jul 22 2005, 21:47)
Desi fac engleza de 8 ani eu am probleme cu gramatica. Nu reusesc sa o retin, mai ales timpurile verbelor si tot ce tine de verbe
problema asta o au foarte multi... sunt care traiesc in tari vorbitoare de limba engleza de multi ani si tot fac multe greseli din acelasi motiv: incerca sa o prinda "dupa ureche"... solutia este studierea sistematica a limbiii... ia eventual niste carti "fara profesor" si stuadiaza-le de la un capat la altul... altfel nu poti rezolva mai nimic...
poti posta aici ceea ce nu intelegi legat de timpuri/verbe... timpurile difera mult de limba romana iar fara niste explicatii si niste exemple nu prea le poti intelege....
QUOTE(zuppy @ Jul 22 2005, 21:49)
daca te apuci sa faci conexiuni cu romana atunci sigur nu o sa inveti nimic

cel mai usor o inveti prin practica, citeste si vorbeste cat mai mult in engleza.
tocmai ca se poate prin conexiuni cu romana, altfel nu vad cum ai putea invata o limba straina...
QUOTE(shobi @ Jul 23 2005, 12:37)
si eu le iau mai mult din ureche si am luat locu 6 pe judet la olimpiada anu trecut

serios?
QUOTE(maxy @ Jul 23 2005, 13:50)
La fel și eu, tot după ureche- Trebuie să le învăț, sunt conștient, încerc, dar până acum nu am avut probleme cu potrivitul!

de unde stii ca nu ai avut probleme cu potrivitul?
QUOTE(Stars @ Jul 23 2005, 15:47)
Nici macar conversatiile cu altii de afara nu-ti pot garanta ca inveti limba corecta, fiindca asta depinde de nivelul de pregatire al celui cu care conversezi.
Daca vrei intr-adevar sa invetzi, nu cred ca ai cum sa eviti studiul cu cartea, uneori plicticos si greoi... Vorba celui care a postat mai sus, practice makes perfect.
corect... in plus, chiar daca ai vorbi cu cineva care vorbeste corect, nu sta nimeni sa te corecteze daca faci greseli... fara sa o studiezi sistematic din carti nu ai cum sa vorbesti corect...