Nu reusesc sa invat gramatica
Pagini: 1, 2

Any

Desi fac engleza de 8 ani eu am probleme cu gramatica. Nu reusesc sa o retin, mai ales timpurile verbelor si tot ce tine de verbe blush.gif
Am incercat sa fac conexiunea cu lb romana, degeaba. frust.gif Totul pun dupa ureche sau le iau la nimereala. da nu stiu cat o sa se mai poata asa.
Si nu e singura limba la care stau prost la capitolul gramatica... death.gif down.gif blush.gif blush.gif blush.gif
zuppy
daca te apuci sa faci conexiuni cu romana atunci sigur nu o sa inveti nimic laugh.gif
cel mai usor o inveti prin practica, citeste si vorbeste cat mai mult in engleza.

shobi
si eu le iau mai mult din ureche si am luat locu 6 pe judet la olimpiada anu trecut laugh.gif laugh.gif
maxy
La fel și eu, tot după ureche- Trebuie să le învăț, sunt conștient, încerc, dar până acum nu am avut probleme cu potrivitul! biggrin.gif
shumilica
engleza este o limba care, daca nu iti intra in instinct ( uneori sa si iti vorbesti tie in gand in engleza - mi se intampla deseori ), este greu de invatat...
si cum faci sa iti intre ceva in instinct ?
repeti acelasi lucru de n ori pana devine automatism...
deci practice practice practice w00t.gif

p.s: nu retii denumirea timpurilor/modurilor sau nu retii formele verbelor neregulate ?
Stars
Depinde ce vrei tu de la tine. Daca vrei doar sa te-ntelegi cu strainii merge o gramatica simpla. Dar daca vrei sa ai o engleza corecta, sa nu vorbesti numai la prezent, atunci altceva in afara de studiu nu as sti ce sa-ti recomand. Nici macar conversatiile cu altii de afara nu-ti pot garanta ca inveti limba corecta, fiindca asta depinde de nivelul de pregatire al celui cu care conversezi.
Daca vrei intr-adevar sa invetzi, nu cred ca ai cum sa eviti studiul cu cartea, uneori plicticos si greoi... Vorba celui care a postat mai sus, practice makes perfect.
Asta este, sper sa nu te fi dezamagit tongue.gif But then again, this only an opinion..

Si ar mai fi ceva. Poate inveti tu gramatica bine dar daca atunci cand vorbesti cu cineva trebuie sa stai cu un dictionar de 1kil in mana, sau sa spui "um...um....I don't know how you say it in English...." asta nu te pune intr-o situatie prea eleganta biggrin.gif ...trebuie si vocabular pe langa gramatica. Daca ai rabdare si iti place limba nu ar trebui sa fie chiar asa greu smile.gif
gtk
QUOTE(Any @ Jul 22 2005, 21:47)
Desi fac engleza de 8 ani eu am probleme cu gramatica. Nu reusesc sa o retin, mai ales timpurile verbelor si tot ce tine de verbe  blush.gif
*

problema asta o au foarte multi... sunt care traiesc in tari vorbitoare de limba engleza de multi ani si tot fac multe greseli din acelasi motiv: incerca sa o prinda "dupa ureche"... solutia este studierea sistematica a limbiii... ia eventual niste carti "fara profesor" si stuadiaza-le de la un capat la altul... altfel nu poti rezolva mai nimic...

poti posta aici ceea ce nu intelegi legat de timpuri/verbe... timpurile difera mult de limba romana iar fara niste explicatii si niste exemple nu prea le poti intelege....

QUOTE(zuppy @ Jul 22 2005, 21:49)
daca te apuci sa faci conexiuni cu romana atunci sigur nu o sa inveti nimic  laugh.gif
cel mai usor o inveti prin practica, citeste si vorbeste cat mai mult in engleza.
*

tocmai ca se poate prin conexiuni cu romana, altfel nu vad cum ai putea invata o limba straina...

QUOTE(shobi @ Jul 23 2005, 12:37)
si eu le iau mai mult din ureche si am luat locu 6 pe judet la olimpiada anu  trecut  laugh.gif  laugh.gif
*

serios? naughty.gif

QUOTE(maxy @ Jul 23 2005, 13:50)
La fel și eu, tot după ureche- Trebuie să le învăț, sunt conștient, încerc, dar până acum nu am avut probleme cu potrivitul!  biggrin.gif
*

de unde stii ca nu ai avut probleme cu potrivitul?

QUOTE(Stars @ Jul 23 2005, 15:47)
Nici macar conversatiile cu altii de afara nu-ti pot garanta ca inveti limba corecta, fiindca asta depinde de nivelul de pregatire al celui cu care conversezi.
Daca vrei intr-adevar sa invetzi, nu cred ca ai cum sa eviti studiul cu cartea, uneori plicticos si greoi... Vorba celui care a postat mai sus, practice makes perfect.
*

corect... in plus, chiar daca ai vorbi cu cineva care vorbeste corect, nu sta nimeni sa te corecteze daca faci greseli... fara sa o studiezi sistematic din carti nu ai cum sa vorbesti corect...

maxy
QUOTE(gtk @ Jul 24 2005, 14:47)
de unde stii ca nu ai avut probleme cu potrivitul?
*

rezultatele de până acum... naughty.gif
Stars
QUOTE(maxy @ Jul 24 2005, 16:52)
rezultatele de până acum...  naughty.gif
*

Cu potrivitul merge pana te confrunti cu problemele mai complexe de gramatica. Cu potrivitul iti merge atunci cand traducerea iti cere sa folosesti timpuri mai des folositem sau atunci cand variatiile in text sunt mici in ceea ce priveste succesiunea evenimentelor in timp. Atunci cand dai peste probleme de concordanta, ei bine atunci intervin regulile gramaticale si nu mai conteaza cat de bine le poti tu potrivi dupa ureche, daca nu le cunosti, poti da nastere la confuzii. ...proprie experienta smile.gif
zuppy

QUOTE(gtk @ Jul 24 2005, 15:47)
tocmai ca se poate prin conexiuni cu romana, altfel nu vad cum ai putea invata o limba straina...
*

gramatica este total diferita fata de a noastra confusedsmiley.png
Stars
Incearca sa gasesti un canal de telenovele in British English, dar Heather Fernandez si Armando Higgins sa vorbeasca in stil BBC sau EuroNews biggrin.gif (aberez)
...totusi ineptia asta contine un sambure de adevar. Un post TV de engleza britanica ti-ar fi de ajutor. Daca as avea antena de satelit cred ca i-as da lectii de engleza lui Tony Blair rolleyes.gif (iar aberez... gata, ies ca vorbeste iar gura fara mine)
arty
gramatica nu se invatza la masa... din carte. gramatica se invatza vorbind shi greshing shi corectand. atunci vei auzi problemele. singur, in casa, la masa nu auzi nimic.

gramatica engleza e imposibila daca vrei sa o invetzi inainte sa shti sa vorbeshti. uita'te la TV fara subtitrari, in engleza desigur, repeta tot ce spun aia acolo, indiferent ce este, dupa cateva saptamani o sa incepi sa o auzi shi tu, e imposibil sa nu. dar e nevoie de nitzel efort, mai ales daca stai intre vorbitori de ro non stop. daca ai sta intre vorbitori de engleza non stop, ai invatza in cateva luni.
StormRider
"Desi fac engleza de 8 ani eu am probleme cu gramatica. Nu reusesc sa o retin, mai ales timpurile verbelor si tot ce tine de verbe blush.gif
Am incercat sa fac conexiunea cu lb romana, degeaba. frust.gif Totul pun dupa ureche sau le iau la nimereala. da nu stiu cat o sa se mai poata asa.
Si nu e singura limba la care stau prost la capitolul gramatica...
"

O solutie gasesti AICI
cianura
Engleza e limba germanica. E adevarat ca a suferit influente puternice din partea francezei (prin sec xvii daca nu ma insel) dar ramine dpdv al topicii si gramaticii o limba germanica. De aceea cred ca a incerca de a gasi similitudini cu gramatica romanii care e limba romanica nu e o idee buna.

shumilica avea dreptate, repetitia e mama invataturii. Sau inveti sa inoti aruncat in apa direct: te conversezi cu un englez. Chiar fara ca el sa iti zica daca ai gresit sau nu, din conversatie, in timp, iti vei da seama de greselile pe care le faci. Bineinteles ca am presupus ca nu esti chiar tufa de Venetia. Succes!
Andreea
angajeaza meditator!
biggrin.gif eu fac meditatii din clasa a doua .....
evilone
Engleza se învață de pe Cartoon Network. biggrin.gif
mufa
QUOTE(evilone @ Aug 27 2005, 21:11)
Engleza se învață de pe Cartoon Network.  biggrin.gif
*

Asta doar dacă ai televizor care să-ți permită alegerea limbii în care vrei să asculți CN console.gif
evilone
Got one. coolspeak.gif
maxy
Subscriu!

Cu Cartoon Network am prins primele noțiuni de engleză... laugh.gif
coolspeak.gif
mufa
Ehh, ce tineri sunteți. Primele mele nouțiuni de engleză au fost: "a dog - a frog, a pen - a hen" coolspeak.gif
zuppy
am si eu cartea aia galbena si discul pe udneva prin casa, dar nu stiu pe unde coolspeak.gif
iti mai aduci aminte cum se numeste ?

edit: sau nu e vorba de ea ? biggrin.gif
mufa
QUOTE(zuppy @ Aug 27 2005, 22:03)
am si eu cartea aia galbena si discul pe udneva prin casa, dar nu stiu pe unde coolspeak.gif
iti mai aduci aminte cum se numeste ?

edit: sau nu e vorba de ea ? biggrin.gif
*

De ea era vorba. Nu mai știu cum se numește și eu nu am avut niciodata disc atașat sad.gif(
LoveDemon
"English through pictures", de I. A. Richards si Christine M. Gibson.
butterfly
si eu am avut probleme la inceput...

timpul verbelor l-am invata facand o axa...scriam numele timpului si forma generala in ordinea cronologica...

apoi, cel mai usor sa inveti este sa faci multe exercitii...chiar si oral..te ajuta!

smile.gif

good luck!!!
smile.gif
Stars
QUOTE(cianura @ Aug 12 2005, 14:38)
Engleza e limba germanica. E adevarat ca a suferit influente puternice din partea francezei (prin sec xvii daca nu ma insel) dar ramine dpdv al topicii si gramaticii o limba germanica. De aceea cred ca a incerca de a gasi similitudini cu gramatica romanii care e limba romanica nu e o idee buna.

*

daca ai sa studiezi mai mult limba engleza ai sa vezi ca ceea ce vorbesc acum englezii este o limba cu influente saxone si romanice foarte puternice. Influentele romanice vin pe de o parte din vremea existentei romanilor in Britania si pe de alta parte prin legaturile cu limba franceza. Ai sa fii surprins cate expresii de factura romanica exista in engleza.
Cat despre diferentele de topica si gramatica, pot sa-ti spun ca topica limbii engleze este aproape identica cu cea a limbii romane. Si pot sa-ti dau zeci de exemple in acest sens. La gramatica as putea spune ca exista asemanari dar nu stiu exact la ce te referi, termenul e mult prea larg..
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.