TTL wireless

cosmin800

Salut,
are careva idea cum s-ar putea transmite semnalul de 0 si 1 de la o poarta logica TTL prin radio (infra rosu cade din discutie) pe o distanta de 500 de m?

semnalul ttl foloseste sincronizare, adika am un fir de clock unu data si un ground.

un emitator fm, cu fsk ar merge? s-a mai facut asa ceva? ca sa nu stau sa imi bat capu degeaba, se poate face asa ceva? thx.
wingless
Datele o sa trebuiasca sa le trimiti ASINCRON(clock iese din discutie) O sa poti sa sincronizezi cu un algoritm(bit de start/bit de stop) Deci trebuie sa transmiti serial datele. Oricum semnalul trebuie codat Manchester sau ceva asemanator nu poti pur si simplu modula purtatoarea cu un semnal dreptunghiular Eu am vrut sa fac ceva similar(sa stabilesc o transmisie de date digitale) si solutia pe care o sa o folosesc este una comerciala-> am cumparat niste module de emisie/receptie digitale(care se ocupa de partea de RF).
nca nu am avut timp de proiect asa ca nu te pot ajuta mai mult de atat deocamdata. Da-mi un PM dupa 5 august cand o sa sa ma apuc din nou de chestia asta-> primul lucru o sa fac o "retea" wireless intre 2 calculatoare pt ca scriu programul de comunicatie mai usor, apoi dupa ce vad cum sta treaba voi trece la uC etc
Bafta
Andrei

Gurban_Dan
Mda. Folosesti modulatie in impulsuri (amplitudine) si 2 frecvente distincte. Daca sunt prea departate, ex. 27Mhz si 144Mhz pot fi pe aceeasi antena. Daca folosesti 4 frecvente si mica putere de emisie poti avea chiar o sing. antena de emisie-receptie. ( ex. emite 4mW in 144Mz si rec. in 27MHZ). Am vazut pe NET ceva ce probabil cauti tu. Legai 2 calcul. prin serial. Dar ereau doar mufele. Fireul nu erea. ele comunicau prin radio. Aveau un integrat mic in ele si alimentre din port. ( serial= asincron + semnal "PTT" de comutare emisie/recepti ) Poti folosi HyperTerminal-ul care il are kit-ul de Win.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.