Paris
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128

rory_cris

daca cineva a fost furat, apai...sa spuna sus si tare, frate, sa ne pazim!... sad.gif

a patit cineva asa ceva??
silverone_82
sa inteleg, de la cei care au ajuns la Disneyland, ca pentru 2 persoane care nu au iesit niciodata din tara la 58 de ani nu se merita biletul in acest parc???

MorningGlory
QUOTE (AnaLee @ May 5 2009, 17:46) *
1.In camerele de hotel exista seifuri, unde se pot pastra banii, obiectele de valoare, actele. Am avut seif in camera la 2 stele, prietena mea (care abia s-a intors de la Paris) a avut seif (gratis) in camera la o stea.
2. Nu ne-a scotocit nimeni prin camera, nici in Paris, nici in alte orase din Europa. Si nici pe altii nu i-am auzit plingindu-se de chestia asta.
3. Apartamentele au bucatarie utilata, lucru considerat un avantaj de unii turisti. In unele perioade ale anului, poate fi mai convenabil decit la hotel d.p.d.v. al pretului. Mai bine e si d.p.d.v. al spatiului, camerelele de hotel din Paris fiind cam micute.
4. Ai uitat sa spui in ce perioada intentionezi sa pleci la Paris. In vara e mai scump. Arunca-ti un ochi pe site-uri gen booking.com, venere.com si compara preturile de aici cu cele ale apartamentelor, sa vezi cum iesi mai avantajos. Site-uri cu apartamente de inchiriat: only-apartments.com, homelidays.com, holidaylettings.co.uk

Vara, in a doua jumatate a lunii iulie si, mai ales, in august, este mai ieftin decat toamna, in special septembrie, care este considerat sezon de varf, la fel ca si primavara - aprilie, mai si iunie.

QUOTE (silverone_82 @ May 5 2009, 21:39) *
sa inteleg, de la cei care au ajuns la Disneyland, ca pentru 2 persoane care nu au iesit niciodata din tara la 58 de ani nu se merita biletul in acest parc???

Cred ca varsta din buletin nu are chiar nicio importanta. Conteaza cati ani au parintii tai in cuget, ca sa folosesc cuvinte mari. De ce nu ii intrebi pe ei daca isi doresc sa ajunga acolo? Eu cred ca au o varsta minunata pentru a se bucura de povesti, feerii si copilasii pe care i-ar intalni acolo. Este posibil, dar nicidecum cert!, sa fie mai putin incantati de roaller coaster-uri. Eu zic sa incerci sa ii intrebi.
grumette40
QUOTE (Lyvyoo @ May 5 2009, 12:16) *
Salut,
Voi fi cam masochist in randurile urmatoare insa va cer cateva motive: smile.gif
Eu nu ma omor dupa Disneyland si in planul ce trebuie facut pt 22-29mai as inclina pentru a mai vedea alte locuri ale Parisului decat acest parc de distractii. Gasca mea este inca in dubii.
Poate cineva sa-mi dea cateva motive pentru care nu merita sacrificata o zi din 7 pentru Disneyland?

Depinde de fiecare de ce-si doreste sa vada insa eu cred ca Disneyland-ul (ca si Asterixul de altfel) merita vizitat pentru ca reprezinta o alta fata a Parisului ca sa zic asa.
Trebuie sa incerci sa descoperi Parisul in toate modurile in care se prezinta. Sunt multe parti ale Parisului care contrasteaza: centrul cu cladirile vechi cu zona la Defense, muzeele si parcurile care sunt niste zone mai selecte, mai clasice, mai rafinate cu zona Montmartre plina de sex-shopuri, cluburi de noapte, cimitirile, catacombele Parisului cu Disneyland/Asterix. Bine, poate nu am facut potrivirile corecte si nu am enumerat tot ce trebuie insa ai prins ideea...Bineinteles tu poti sa ai o alta parere decat mine, dar este normal daca mergi cu grupul sa te supui majoritatii, asta daca nu vrei sa te desparti de grup pentru ziua respectiva si sa alegi sa faci altceva, mai pentru sufletul tau. Parisul nu e asa complicat pe cat pare si iti garantez ca te descurci foarte usor de unul singur (mai ales daca esti din Buc si ai mai mers cu metroul, dar chiar si daca nu).

QUOTE (silverone_82 @ May 5 2009, 21:39) *

Mie una mi-a placut foarte mult Disney, insa sincer nu vad ce ar putea face 2 persoane de 58 de ani pe acolo.
La Disney ori sunt chestii pentru copii ori rollercostere pentru adulti.
La 58 de ani nu vad pe cineva avand treaba pe acolo decat cu nepotelul.
Asa doar de dragul de a vizita parcul (fara sa te dai in nici o comedie) cred ca nu merita costul biletului.
Eu una nu i-as duce pe ai mei pe acolo pentru ca cred ca s-ar plictisi groaznic (desi tata e o fire mai aventuriera sa zic asa) si avand in vedere ca nu se stie daca mai ajung si a 2 oara in Paris...eu zic sa te gandesti de 2 ori daca tii sa-i duci neaparat la Disney.

QUOTE (Lyvyoo @ May 5 2009, 13:10) *
Chestiile pozitive le stiu si motivele pro depind de la om la om...
Insa, practic de ce nu te-ai duce in Disneyland? ... ore multe la coada la intrare, coada la datul in gargaritele de acolo, nu mai ramai impresionat la 27 de ani la fel ca la alta varsta, mancarea scumpa inauntru...... etc. etc....

La coada de la intrare cred ca am stat maxim 5 -10 minute (cred ca exagerez 10 minute) - noi am fost la mijlocul lui mai anul trecut - asta pentru ca am achizitionat biletele in avans.
La majoritatea gargaritelor de acolo am luat fast-pass-uri. Cred ca cel mai mult am stat la Piratii din Craibe - 5 - 10 minute??? si la Thunder Mountain cam la fel in rest am intrat destul de repede.
Eu am cam aceeasi varsta cu matale si am ramas placut impresionata - mie una mi-a placut foarte mult parada personajelor din desene.
Mancarea este in general tip fast food si nu costa mai mult decat la orice alt McDonalds din Paris (sper ca nu ma insel, dar eu parca imi aduc aminte ca un meniu era in jur de 10 euro la Disney) si in orice caz ai posibilitatea sa vii cu pachetele de acasa pregatite.
flenches
Daca doreste cineva sa cumpere bilete pentru Eurostar Paris-Londra si retur pentru data de 23 iulie. Le dau sub pretul lor incercand sa mai recuperez din pierdere. Trebuia sa merg cu niste prieteni care nu mai pot merge. Este vorba de 3 bilete dintre care 2 sunt pentru tineri pana in 25 de ani. Orele de calatorie sunt urmatoarele: Paris Nord 9.13-London St Pancras 10.36 si returul London St Pancras 20.05-Paris 23.26. Ar fi 9 ore si jumatate de stat in Londra. Sunt din Bucuresti si posed efectiv biletele nu rezervarea electronica.
MorningGlory
QUOTE (flenches @ May 6 2009, 09:03) *
Daca doreste cineva sa cumpere bilete pentru Eurostar Paris-Londra si retur pentru data de 23 iulie. Le dau sub pretul lor incercand sa mai recuperez din pierdere. Trebuia sa merg cu niste prieteni care nu mai pot merge. Este vorba de 3 bilete dintre care 2 sunt pentru tineri pana in 25 de ani. Orele de calatorie sunt urmatoarele: Paris Nord 9.13-London St Pancras 10.36 si returul London St Pancras 20.05-Paris 23.26. Ar fi 9 ore si jumatate de stat in Londra. Sunt din Bucuresti si posed efectiv biletele nu rezervarea electronica.

Biletele la Eurostar sunt nominale, la fel ca la avion. S-ar putea sa fie nevoie de o taxa suplimentara pentru schimbarea de nume.
damiana

QUOTE (silverone_82 @ May 5 2009, 20:39) *

Eu am vazut Disney-ul la 40, adica vara trecuta, cred ca m-a fascinat mai mult decat pe baietelul meu de 9 ani, el nu a crescut cu personajele lui Disney, ca mine!
Parada de seara, cel putin, e feerica! De aici, din Romania noastra, e greu de imaginat, acolo uiti de toate necazurile, te intorci in anii copilariei, nu are cum sa nu fie o experienta unica; cu conditia sa fii o fire romantica, si sa cauti revelatia, nu distractia.

flenches
QUOTE (MorningGlory @ May 6 2009, 11:16) *
Biletele la Eurostar sunt nominale, la fel ca la avion. S-ar putea sa fie nevoie de o taxa suplimentara pentru schimbarea de nume.

Nu sunt nominale. Nu mi-au cerut numele pasagerilor cand le-am cumparat, iar numele meu apare pe toate trei dovada ca nu sunt nominale.
ladyblack
Am comandat pe net bilete de tren la TGV Paris-Nisa-Paris, le-am tiparit eu acasa. Intrebarea e, trebuie sa le validez undeva, sa le arat vreunui controlor inainte de a urca in tren, sau ma urc, vine controlorul si le arat?
Cum se procedeaza, din experienta proprie, nu de pe net?
Multumesc
codruta

QUOTE (ladyblack @ May 7 2009, 11:05) *
Am comandat pe net bilete de tren la TGV Paris-Nisa-Paris, le-am tiparit eu acasa. Intrebarea e, trebuie sa le validez undeva, sa le arat vreunui controlor inainte de a urca in tren, sau ma urc, vine controlorul si le arat?
Multumesc

Din experienta proprie, noi ne-am dus cu biletele la un ghiseu in gara (cu vreo 2 - 3 zile inaintea de plecare) si am primit in locul foilor tiparite un bilet de tren, dar asta era anul trecut cand nu exista optiunea de bilet tiparit pe internet (aveai optiunea de retragere a biletelor de la gara sau de livrare acasa). Trebuia sa avem cu noi obligatoriu si cardul cu care am cumparat biletele de pe internet.
Acuma m-am uitat pe site-ul SNCF care zice ca poti opta pentru imprimarea biletului, deci prezinti foile tiparite la urcare in tren (sa ai la indemna buletinul sau pasaportul, in caz ca le cere controlorul).
abancor
QUOTE (silverone_82 @ May 5 2009, 20:39) *

Cunosc o pereche de 60 de ani care s-a simtit bine la Disney. S-au dat si in comedii, nu s-au dus numai la cascat gura. Au zis ca le-a placut si a meritat vizita. De ce n-ar merita? Mai ales ca n-au mai vazut pina acum asa ceva! Sigur s-ar minuna de ce vad acolo.
metalactual
QUOTE (ladyblack @ May 7 2009, 13:05) *

Sunt curios, pe biletul electronic, primit in e-mail, ai un cod de bare sau ceva similar ?
di_nomos
Dupa cautari stresante ,,,de a gasi un hotel....cu ajutorul google.maps....si....http://www.trivago.co.uk ...tare de tot site-ul,,..vezi locatiile pe harta..iti da ceea ce este mai imortant...homepage-ul hotelului...deci fara sa te mai complici cu booking.com..ai raspunsul imediat..si fara sa mai dai cam 2 euro pe site de boking..pt operatiune...poze,,..comentari..de pe toate site-urile..gen..tripadvisor....daca era si in romana..era ..cool de tot...sper sa va mai scape de cateva zile de cautat hoteluri in paris..acest site..in 3 ore deja am gasit hotelul pret zona super....ramane sa vad cu okii mei cum va fii...pina atunci..mai am de cautat...traseele de metrou..si ce muzee sa vizitez

O INTREBARE pt cineva care a fost s-au este in paris:

Ce atractii turistice pot vizita in prima zi cam de la ora 16:30 hotelul este in zona
boulevard de magenta ,

AnaLee
QUOTE (ladyblack @ May 7 2009, 12:05) *
Multumesc

La inceputul lui aprilie, am mers cu trenul de la Paris la Clermont Ferrand si retur. Biletele le-am cumparat din Paris, din Gare de Lyon, cu 2 zile inainte de calatorie. Pe ele scria ca trebuie sa le compostezi inainte de a te urca in tren. Asa am si facut, le-am compostat (exista un aparat la capatul peronului); pe parcursul calatoriei a venit un nene care le-a verificat, de la prietenii mei care locuiesc in Franta am inteles ca se dau amenzi daca esti prins cu bilete nevalidate. In Clermont Ferrand, la intoarcere, am bagat biletele intr-un automat care a imprimat pe ele data si ora. Noi nu am mers cu TGV, ci cu Corail Teoz, dar cred ca mari diferente nu sint. Mai uita-te o data pe biletele scoase la imprimanta, poate scrie ceva de obligativitatea validarii si ti-a scapat, eventual mergi la ghiseul de informatii din gara si cere lamuriri.
pirpy
QUOTE (di_nomos @ May 7 2009, 16:46) *

Ce atractii turistice pot vizita in prima zi cam de la ora 16:30 hotelul este in zona
boulevard de magenta ,

In nord ar fi Sacre Coeur cu zona Montmartre si Place Pigalle cu Moulin Rouge. Apoi spre sud e cartierul Le Marais (superba zona , cartier evreiesc ) , si tot spre sud e Notre Dame. Depinde de locatia hotelului pe bulevard, mai spre nord sau mai spre sud. Harta in mana si te decizi la fata locului. Ca sugestie , daca e soare si frumos afara, mergi spre Sacre Coeur sa vezi Parisul in lumina dupa-amiezi. Merita cu prisosinta !
AnaLee
QUOTE (di_nomos @ May 7 2009, 16:46) *
Dupa cautari stresante ,,,de a gasi un hotel....cu ajutorul google.maps....si....http://www.trivago.co.uk ...tare de tot site-ul,,..vezi locatiile pe harta..iti da ceea ce este mai imortant...homepage-ul hotelului...deci fara sa te mai complici cu booking.com..ai raspunsul imediat..si fara sa mai dai cam 2 euro pe site de boking..pt operatiune...poze,,..comentari..de pe toate site-urile..gen..tripadvisor....daca era si in romana..era ..cool de tot...sper sa va mai scape de cateva zile de cautat hoteluri in paris..acest site..in 3 ore deja am gasit hotelul pret zona super....ramane sa vad cu okii mei cum va fii...pina atunci..mai am de cautat...traseele de metrou..si ce muzee sa vizitez

boulevard de magenta ,

Hotelul la care vei sta este in zona Bd. Magenta... cam vaga informatia... Asta vine in arondismentul 10, unde nu prea sint muzee (sau nu stiu eu, astept sa ma contrazica cei care au fost de mai multe ori in Paris) tongue.gif Si oricum, la ora aia muzeele se pregatesc sa inchida. Poti sa te urci in metrou ca sa ajungi in anumite puncte, de acolo sa mergi pe jos si sa vezi tot felul de chestii interesante. Iti dau citeva idei, care-mi vin acuma la repezeala:
1. Montmartre (arondismentul 18, ca sa-ti vina mai usor identificarea pe harta). Te dai jos la statia de metrou Abbesses si mergi la bazilica Sacre Coeur (poate fi vizitata pina la ore ceva mai tirzii, in schimb nu e posibila urcarea in turn); te plimbi apoi pe Bd. Chichy si admiri Moulin Rouge, ajungi in Place Pigalle, admiri vitrinele sexy-shop-urile, plimbare de voie pina la Arcul de Triumf (e cam lung drumul, dar nu cred ca vreti sa va culcati inainte de miezul noptii).
2. Cobori la statia de metrou Madeleine. Catedrala e deschisa pina la ora 19, asa ca ai timp s-o vezi. De aici cobori pe Bd. des Capucines si ajungi la Opera Garnier (sperba), apoi mergi pe Bd. Haussmann si ajungi la Galeriile Lafayette. Merita o vizita
3. Dupa ce vizitezi La Madeleine, mergi pe rue Royale pina in Place de la Concorde, pozezi obeliscul egiptean, cobori pe Champs Elysees pina la Arcul de Triumf.
Primul lucru pe care-l faci cind ajungi in Paris: fa rost de o harta. Gasesti in statiile de metrou si la receptia hotelului, sint gratis. Daca mai ai intrebari, nu ezita.
ladyblack
QUOTE (metalactual @ May 7 2009, 16:14) *
Sunt curios, pe biletul electronic, primit in e-mail, ai un cod de bare sau ceva similar ?

da, este cod de bare
sopo
QUOTE (di_nomos @ May 7 2009, 17:46) *

boulevard de magenta ,

1. Iti recomand sa explorezi TOATE stradutele intortocheate din jurul bazilicii Sacre Coeur (nu rata, nota 11, ai deja 3 recomandari), iar seara sa faci o plimbare pe bd Clichy prin zona ,,picanta '' a Parisului si care cred ca doar noaptea are farmec . Poti intra la muzeul erotismului http://www.musee-erotisme.com/ pentru ca tot este in drum si e deschis pana tarziu . Eu nu l-as mai vizita inca o data , dar daca nu ne-am fi dus acolo, am fi regretat ca nu l-am vizitat (Interesant, nota 7).
2. Cartierul Marais, cauta ,, village St.Paul."(nota 10 ) si apoi o plimbare seara pe malul Senei.
La ora aceea se cam inchid toate muzeele, asa ca nu va ramane decat sa va plimbati pana tarziu. Depinde cat de plimbaret esti, pentru o jumatate de zi mi se pare cam rapid de trecut prin amandoua cartierele dar nu imposibil.
P.s.--- tot de pe forum am aflat ca Opera e superba noaptea, din pacate nu am avut ocazia sa verific asta, am vazut-o doar ziua.
softpedic
QUOTE (ladyblack @ May 7 2009, 13:05) *
Multumesc

Sa ai biletele in buna stare ( nu vreo hirtie mototolita ) si le prezinti controlorului cind e cazul. O singura data, spre Amsterdam sau Bruxelles parca, au cerut si un pasaport.
metalactual
QUOTE (ladyblack @ May 7 2009, 22:50) *
da, este cod de bare

Ok, atunci probabil se intampla cum am vazut in Austria, de ex.
Nu trebuie validat pe peron, pentru ca nu poti "introduce" un A4 in aparatul respectiv. In tren, cand vine "nasul", prezinti hartia si el o scaneaza - codul de bare ( are o "scula" la el ) si totul este OK. Eu asa am vazut in Austria, intr-un DB care mergea spre Dortmund. Cred ca ar trebui sa fie ceva similar...cred.
loganalb
Bilet de avion la Tarom pt 9-15.07.2009 - 205 EUR
Hotel camera dubla - 385 EUR pt 6 nopti (pe la metro grande boulevards)
Deci doua persoane - 6 nopti - aprox 800 EUR - transport si cazare
Imi ajung 120-140 EUR pe zi pt doua pers??? (fara Disney si cine pe Sena...) rolleyes.gif
sopo
Bineinteles, daca vrei poti sa iti mai si ramana, depinde de fiecare UNDE si cum cheltuie banii in Paris.
Lyvyoo
Poate cineva sa faca o sinteza a locurilor care trebuie neaparat vazute (si) noaptea? Mai ales daca vrei si o fotgrafie spectaculoasa...
Desigur, aproape tot Parisul merita vazut in ambele perioade ale zilei dar, cum timpul este scurt, trebuie sa alegi...
Pana acum am retinut turnul Montparnasse noaptea (asta daca vezi turnul Eiffel ziua) , Opera si cam atat...
Din experienta cine poate completa?
grumette40
QUOTE (Lyvyoo @ May 8 2009, 12:48) *
Poate cineva sa faca o sinteza a locurilor care trebuie neaparat vazute (si) noaptea? Mai ales daca vrei si o fotgrafie spectaculoasa...
Desigur, aproape tot Parisul merita vazut in ambele perioade ale zilei dar, cum timpul este scurt, trebuie sa alegi...
Pana acum am retinut turnul Montparnasse noaptea (asta daca vezi turnul Eiffel ziua) , Opera si cam atat...

O plimbare pe Sena cu bateaux-mouches luat de la Pont d'Alma nopatea e spectaculoasa (vezi Turnul Eiffel, Statuia Libertatii, Musee d'Orsay, Notre Dame etc.).
Am mai vazut niste poze extraordinare facute la Defense seara cand erautoate cladirile si arcul (parca) iluminate.
softpedic
QUOTE (Lyvyoo @ May 8 2009, 12:48) *

Champs Elysees, Tour Eiffel si croaziera pe Sena, neaparat si noaptea !
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.