A fost frig, dar nu a plouat decat un pic in ultima zi. In prima zi a fost Trocadero, Eiffel, plimbare pe stradute, Champs-Elysees, Arcul de triumf, Gradinile Tuilleries, ne-am dat in roata mare (9E). A doua zi Louvru (unde nu e coada, intrarea 9 E) cu Mona Lisa si Venus din Milo, Notre Dame (intrare 7,5) Sacre Coeur, si seara plimbare pe Sena (11E).
Parisul l-am gasit minunat in ciuda vremii. Este un oras impresionant, iar Notre-Dame a trecut brusc pe locul 1 in topul celor mai frumoase puncte turistice. Nu pot sa fac comparatie intre orasele pe care le-am vizitat si sa zic ca Parisul este pe locul 1, dar clar are acel "je ne sais quoi".
Ce va recomand din tot sufletul este Notre Dame, urcat, stat la slujba (daca sunteti genul), dar in tihna asa... Apoi plimbarea pe Sena. Asa aflati f multe despre Paris si vedeti in treacat multe atractii pe care nu ati avea timp sa le vedeti daca stati 2-3 zile. Turnul Eiffel nu m-a impresionat ziua. Dar noaptea, este clar unul din motivele pt care Parisul este un oras romantic. La inceputul fiecarei ore, timp de 5 minute incepe sa clipeasca. F frumos, mai ales daca il vedeti de pe un pod de peste Sena.
Va mai recomand, daca gustati, Luvrul. Mi-am dorit f mult sa vad Mona Lisa (ca o necunoscatoare de arta ce sunt) si am gasit picturi de 1000 de ori mai impresionante, mai frumoase, mai pline de viata. Si Venus dn Milo merita, mai ales daca cititi povestea, cu cele doua blocuri de marmura din care este sculptata. Ar mai fi roata mare, de unde se vad f frumos Sacre Coeur, Champs Elysees, Eiffel si gradinile Tuilleries.
Ce va recomand este sa va luati bani, pentru ca e f scump. Nu compar preturile cu ale noastre cand zic asta (ar fi stupid) ci cu celelalte orase mari gen Barcelona, Viena. Adica Beauvais-Paris 13 euro. Un pranz cu un fel de mancare 15 euro. Un magnet de frigider 3 euro cel mai ieftin.
Ca mancare gasiti toate felurile: de la fondue (care e extraordinar de bun), mancare japoneza, baghetele lor cu branza si sunca, salate, fripturi, orice. Bani sa fie

Cu toate ca am zis ca viata e scurta si as vrea sa vizitez un oras o singura data, la Paris m-as intoarce. Mai am ceva lucruri de vazut, iar atmosfera nu mi s-a parut romantica ci boema, ceea ce mi-a placut mai mult.