Paris
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128

parfinov

Cea mai eftina si rapida cale de a ajunge la Londra din Paris este Trenul Eurostar
www.eurostar.com 2 pers dus-intors costa cam 105 ? (cu plecare la ora si data fixa)....deci....destul de eftin in comparatie cu avionul...eu am rezervat bilete de pe site...

Inca ceva...tot citind pe forum, cineva spunea ca sunt doua parcuri Disneyland...este adevarat? Care se merita?
Sau facea confuzie cu Asterix-u'?
Inca ceva...vad ca nimeni nu spune de catacombele de langa Catedrala ND, catacombe mult mai mari decat cele de la Viena. Din cele citite pe alte site-uri am inteles ca sunt grozave...recomand locul...si voi atasa ceva poze la intoarcere.
Merci
metalactual
QUOTE (parfinov @ Aug 4 2008, 13:38) *
Cea mai eftina si rapida cale de a ajunge la Londra din Paris este Trenul Eurostar
www.eurostar.com 2 pers dus-intors costa cam 105 ? (cu plecare la ora si data fixa)....deci....destul de eftin in comparatie cu avionul...eu am rezervat bilete de pe site...

Nu este cea mai ieftina si nici cea mai rapida - exista low-cost-uri la juma' de pret, daca procuri din timp bilet. Eu stiu ca 105 EUR este pretul dus-intors pentru o pers. adulta.
L.E.
Totusi varianta cu TGV-ul cred ca este cea mai distractiva ! Pana la urma cu avioanele ne tot dam, dar cu trenul pe sub Canalul Manecii....

Inca ceva...vad ca nimeni nu spune de catacombele de langa Catedrala ND, catacombe mult mai mari decat cele de la Viena. Din cele citite pe alte site-uri am inteles ca sunt grozave...recomand locul...si voi atasa ceva poze la intoarcere.
Merci

Catacombele de la ND sunt OK de vizitat, nu iti pare rau de timpul alocat ( max. 30 min. ) - sunt incluse in pass-ul pentru muzee. Dar nici nu dai pe spate. Sunt asa de la indemana si multi nu stiu de ele, desi calca exact pe deasupra lor, cand casca gura la catedrala smile.gif .

petru_
QUOTE (parfinov @ Aug 4 2008, 14:38) *
Inca ceva...tot citind pe forum, cineva spunea ca sunt doua parcuri Disneyland...este adevarat? Care se merita?

E adevarat, sunt doua. Cele doua sunt fata in fata si se poate lua bilet pentru unul singur sau cu 10 Euro (parca) in plus, pentru amandoua.
Unul este DisneyLand Park si unul WaltDisney Studios. Eu n-am ajuns decat in primul, asa ca nu pot spune care este mai reusit.

Vad ca exista si o oferta la ei pe site: Oferta Disney

Mai multe detalii legate de cele doua parcuri, pe site-ul oficial Disney

fly_dream

Nu este cea mai ieftina si nici cea mai rapida - exista low-cost-uri la juma' de pret, daca procuri din timp bilet. Eu stiu ca 105 EUR este pretul dus-intors pentru o pers. adulta.
L.E.
Totusi varianta cu TGV-ul cred ca este cea mai distractiva ! Pana la urma cu avioanele ne tot dam, dar cu trenul pe sub Canalul Manecii....

Si eu stiu ca pretul unui bilet la TGV sare de 100 euro, daca ar fi fost 50 euro ar fi meritat din plin experienta pe sub Canalul Manecii....

Merci

Catacombele de la ND sunt OK de vizitat, nu iti pare rau de timpul alocat ( max. 30 min. ) - sunt incluse in pass-ul pentru muzee. Dar nici nu dai pe spate. Sunt asa de la indemana si multi nu stiu de ele, desi calca exact pe deasupra lor, cand casca gura la catedrala

Nu sunt deloc spectaculoase, 30 min sunt cam multe......, dar cum tot esti pe-acolo..... de ce nu?
buburuzica
QUOTE (caroelg @ Jul 24 2008, 09:54) *
Scria cineva ca Parisul e scump si ca nu merita sa cumperi haine & altele decat cand sunt reduceri...
Cine stie in ce perioada sunt reducerile? Eu voi ajunge la Paris pe 18 august smile.gif .

Nu cred ca mai prinzi reducerile de vara,doar sa ai un mare noroc!
Eu am fost ultima data la un sfarsit de iulie,inceput de august si reducerile erau spre final,se pregateau sa bage colectia toamna-iarna.
gomez99
uite aici link catre situl sncf, cu oferta pt miine 7 august, paris-londra, dus-intors, un adult.

http://www.voyages-sncf.com/dynamic/_SvTer...neyProposal.jsp
miss_bianco
QUOTE (parfinov @ Aug 4 2008, 14:38) *

Sau facea confuzie cu Asterix-u'?
Merci

Incearca sa vezi si preturile cu ryanair.paris-roma 50 euro cu avionul cu tot cu taxe

giugiarro
Am fost si eu la Paris intre 19-26 iulie 2008.
va spun cateva idei.

avioane,zboruri
Am plecat de la Madrid T1 la CDG cu compania easyjet(airbus a318 super ingrijit),zborul a fost super ok,la intoarcere am luat din Beauvis avionul spre BUC cu compania Blueair(boeing 737-300 in ultimul hal avionul,3 tipuri diferite de scaune,masutele si compartimentele de bagaje toate ingalbenite,centurile de siguranta scamosate incredibil de mult...,o singura servire pe parcursul zborului,aterizare pe baneasa f urata...per total cel mai urat zbor low cost a fost cu blueair).
autobuzul din Paris spre Beauvis se ia de la Porte Maillot (cum coborati din metrou sunt sageti ce va indica drumul spre autogara),pleaca cam cu 3.15h inaintea fiecarui zbor,biletul dus costa 13e,drumul dureaza cam 1.15h.

cazare
am fost cazat la ibis cambrone pe linia M6 verde care este vis-a-vis.camera a fost 60e/nopate si miculdejun 8e/persoana.camera si hotelul sunt foarte ingrijite pt 2 stele care le are,micul dejun fff consistent si diversificat.

metroul
parisul are fff multe stati de metrou si de tren dar majoritatea sunt neingrijite.in mai toate gurile de metrou miroase a urina,in perioada cat am stat eu pe linia 1 galben toate statiile erau in renovare,pe linia 6 verde metroul era suspendat intre vreo 3 statii.
in paris NU exista aer conditionat in metrou,un lucru f neplacut vara,si scarile rulant lipsesc de multe ori.
1 bilet costa 1.6e,eu am luat carte orange(desi stiam ca nu mai e valabila) 33e/saptamana,va trebui doar o poza tip buletin.

locuri de vizitat
eu am luat museum pass pt 2 zile 30e.
Luvru prea mare am stat doar 3h,nici nu sti in ce parte sa te uiti.f aglomerat
d'Orsay frumusel muzeul,am stat 2h si nu am vazut tot.
Palatul Versailles neimpresionant de afara dar gradinile si interiorul sunt superbe!!NU ratati!!!f aglomerat
Panteonul IMPRESIONANT ,NU RATATI!!!
Centrul Pompidou nu a fost pe placul meu nu am stat mai mult de 30 min.
Notre-Damme f frumoasa( domul din Milano e mult mai frumos).
Jardin de Luxenbourg un parc frumos
Turnul Montparnasse super priveliste
Turnul Eiffel SUPERB,mai frumos decat credeam,am urcat doar pe scari 4e e deschis pana pe la 12 noaptea.
Basilica st denis SUPERBA!!!
La defense f frumos!!!super priveliste
les invalides si muzeul de arme foarte frumos NU RATATI!!!\
Disnei f frumos,doar 4 atracti interesante pt adulti,la unele atractii se poate lua fast pass(luati pliantul la intrarea in parc!!)
plimbare pe sena incantatoare,se vad mai toate locurile de vizitat din Paris
UN lucru f neplacut in paris,aproape toate obiectivele sunt inconjurate de nisip,dupa o zi de mers pe la diferite atractii iti faci praf incaltarile si pantalonii.

orasul
pe strazi se circula f lejer,cafenele la tot pasul,pietonii nu respecta deloc semafoarele,lumea e f degajata,multi cersetori la Turnul Eiffel,metroul circula repede,multi negrii,cam multa mizerie pe strazi.

preturi
F mari preturile la magazine de imbracaminte,o masa in 2 pers e cam 30e sau cam 20e la arabi,transportul cam scump.
per total orasul Paris este incantator!!!doar pt ca ai ce vizita in rest orasele Madrid si Barcelona sunt peste ca civilizate,ordine,curatenie,oameni,transport,preturi.
razvanstanescu
Daca iau "Paris Visite" pentru zonele 1-3 este valabil pentru toate mijloacele de transport din aceasta zona?
Inclusiv la autobuzele speciale - Montmartrobus, Balabus?
autoflorin

miss_ bianco ai dus banii inapoi sau ai mers cu nesimtirea pana la capat ?
cei ca tine trebuie felicitati bandit.gif
fly_dream
QUOTE (razvanstanescu @ Aug 8 2008, 09:50) *
Daca iau "Paris Visite" pentru zonele 1-3 este valabil pentru toate mijloacele de transport din aceasta zona?
Inclusiv la autobuzele speciale - Montmartrobus, Balabus?

Se pare ca da. Uite ce scrie aici:

Paris Visite is a travel card pass enabling you to use all the public transport services (no photo needed). It is the best way to get around Paris and its region. The Paris metro pass consists of a travelcard and a ticket. It provides unlimited rides on the transport system of the Ile-de-France region including the safe and efficient Metro, RER (regional express trains), bus (to see Paris from the window of a Parisian bus), tramway, suburban Transilien SNCF trains, Montmartre funicular, Montmartrobus, Noctambus, Optile bus system.

Noi am folosit Paris Visite la metrou, autobuz, tren si funicularul Montmartre, nu am zarit la timp Montmartrebus....
wiseguy76
Salut. am citit ceva din cele 40 de pagini, si as vrea sa va cer un sfat. Nu ma pricep la cautat pe net oferte, nici nu am timp: as vrea sa ma duc in septembrie-octombrie la Paris cu sotia, cu avionul, pentru vreo patru-cinci zile, si am alocati 1200 de euro cu totul. Stie cineva ce as putea gasi de banii astia (poate citeste vreun agent de turism, ceva)? Va multumesc si imi cer scuze daca sunt deplasat.
colamache
QUOTE (petruta_69 @ Jul 31 2008, 17:10) *
a incercat cineva excursia de o zi pana in anglia?

oare in anglia se poate intra cu buletnul?

Experienta personala TGV Paris - Londra :
Noi am fost pe 8 iulie de la Paris la Londra cu Eurostar . Am rezervat biletele spre sfarsitul lunii mai cu 77 eur / pers dus - intors . Oferta este valabila si acum pe site-ul lor , au inca bilete pt. septembrie , pentru ca se cam termina vacanta . Trebuie sa fii devreme in Gara de Nord ca sa -ti ridici biletele pe baza de pasaport si cartea de credit cu care ai rezervat . Controlul se face ca la avion ( este cursa internationala ) , dar exclusiv lichide , etc . Am avut cam 11 ore la dispozitie . TGV face cam 2 ore si 15 min . Am plecat din Paris - Gara de nord pe la 7.30 , iar la Londra - St. Pancras King Cross am ajuns pe la 8.45-8.50 parca . Se castiga o ora ca mergi la meridianul 0 . Am cumparat abonament valabil 1 zi lde la statia internationala St. Pancras pentru metro+bus , incepand cu ora 9.30 , adica off peak ( in afara orei de varf de dimineata ) , era cam 6.80 eur / pers. Primul drum l-am facut la Turnul Londrei ( vreo 4-5 statii cu linia Circle ) . Apoi insa mergand pe Fleet Street spre Westminster ( 3-4 km ) am mers partial cu bus-ul lor ( toate sunt cu etaj ) si partial pe jos . Recomand bus-ul ca vezi tot , chiar daca este mai incet decat metro . Recomand cu caldura linia de bus 15 care face legatura intre Turnul Londrei ( statia Tower Hill ) spre St. Paul ( aici am urcat 700 trepte pana in varf , ultimile 150 pe o scara ff ingusta si a fost singurul obiectiv pe care l-am vizitat , a durat vreo 2.30 ore ) , apoi Trafalgar Square , Downing street , Parlament , Westminster , James Park , Buckingham ( pe aproape ) , Green Park , , Knitebridge ( Harrods ) . La Buckingham in acea zi era un fel de Garden Party , regina avea vreo 4.000 invitati la ceai in gradina palatului , din spusele politistilor din zona . Acest tur a durat pana pe la ora 16-17 si ne-am rezervat vreo 2 ore sa vedem strada londoneza si oamenii : Regent Street , Oxford Street . Totul este deosebit fata de Paris , dar Parisul este maret si grandios , in comparatie cu toate capitalele . Am plecat din Londra la 20.30 si am ajuns la Paris la aproape 23.00 , dar metroul merge pana pe la 12.30-1.00 .
andreic77
Asa am am zis cu cateva zile in urma va voi povesti despre experienta mea in Paris.
Am citit toate cele 40 de pagini si am inceput sa ma documentez , ne-am rezervat bilete la avion din luna mai ( am fost plecati intre 20-29 iulie) la Air France (525 Euro dus -intors). Ne-am cazat la Suite Home Porte de Pantin 80 E/noapte + 10 E/zi /persoana micul dejun. Camera foarte mare, baia la fel , micul dejun super foarte variat. Am fost foarte multumiti de hotel (foarte aproape de statia de metro Hoche)

Vizita noastra a inceput cu Disneyland (luni) nu a fost foarte aglomerat am reusit sa ne dam in tot ce am vrut . in parc ne-am dat indiana jones and the temple of perril ,pirates of caribbean , phantom manor (de 2 ori), thunder mesa riverboat landing (barca cea mare), big thounder mountain, buzz lightyear laser blast, star tours, space mountain mission 2. la studiouri am vizitat moteurs action stunt show spectacular, studio tram tour. foarte frumos am promis ca voi mai reveni cand voi avea un copil de 8 ani .

Marti: am inceput vizita la arcul de triumf ( foarte frumos nici nu se compara cu cel din Bucuresti), plimbare pe Champs Elysees, apoi am vizitat Petit Palais, PLace Concorde, Jardins des Tuilliers.

Miercuri:Louvru de dimineata pana seara la 21.00 si tot nu am reusit sa vizitez decat vreo 60 % - poate 70 % din tot ce se poate vizita. foarte aglomerat la Mona Lisa .

Joi : am inceput vizita la muzeul Rodin ( superba gradina), apoi Domul invalizilor ( m-a impresionat enorm si am plecat din el la ora inchiderii, astfel am fost nevoiti sa renuntam la muzeul D'orsay) , si in final Turnul Eiffel ( frumos)

Vineri : Basilica Sacre Coeur , cartierul montmartre, muzeul Salvador Dali, Muzeul Gustave MOreau.

Sambata: Sainte Chapelle (vitraliile deosebite), Conciergerie, Notre Dame + cripta , plimbare pe boulevardul Saint GErmain , ceva cumparaturi am prins soldurile si JArdins des Luxembourg, turnul Montparnasse

Duminica :Versailles (extraordinar)

Luni : Pantheonul ( foarte frumos) , centrul Georges Pompidou ( nu mi-a placut deloc), atelierul Brancusi ( foarte frumos , pacat ca autoritatile romane nu au investit ceva bani macar sa se spuna de unde vine acest minunat sculptor)

Marti ne-am odihnnit pt. ca dupa amiaza am plecat catre Romania.

Am circulat cu metroul , nu ne-am ratacit niciodata, indicatoare peste tot mai ales in statiile de metrou. de la aeroport spre oras se cumpara un bilet special care este obligatoriu (8.4 E / persoana) , am mai cumparat pt. ziua de duminica cand am ajuns card mobilis zona 1-2, apoi pt. luni - duminica card orange zona 1-5 , apoi pt. ultimile doua zile doua carduri mobilis zona 1-2, plus biletul de intoarcere catre aeroport. Pentru muzee am cumparat museum pass 6 zile.
totul a fost extraordinar, superb de aceea impreuna cu sotia am hotarat sa mai mergem si in weekendul 28 noiembrie - 1 decembrie ca sa vizitam ceea ce am pierdut D'orsay , fontainebleau muzeul naval arc de la defense.

scuzati eventualele greseli nu mai stau sa reverific.
daca mai doriti si alte sfaturi va stau la dispozitie
petruta_69
Multumesc pentru sfaturi, unele le-am primit tarziu, pentru ca m-am si intors.

Pentru cine are rabdare sa citeasca postez si eu din experienta mea la Paris. Eu recunosc, am reusit sa citesc din 2 in 2 sau din 3 in 3, pentru ca sunt prea multe pagini, dar mi-a folosit ce am citit.

Transport:
Foarte multe obiective sunt in zonele 1-2, noi ne-am facut abonament pe o saptamana carte orange, 16.80 euro de persoana, de duminica pana duminica. Nu am folosit bilete decat pana la Versailles, 2.90 euro biletul, 1.45 pentru copii sub 12 ani.
Carte orange poate fi folosit la metrou, ROR, autobuze si nu ne-a trebuit poza.
Recomand metroul pentru viteza, dar din autobuze se poate admira Parisul.
In metrou e curent care te poate innebuni intr-o saptamana, dar circula rapid si sunt legaturi foarte bune.
Miroase urat, intr-adevar.
Se pot lua harti cu mijloacele de transport in Paris, de la chioscurile de bilete, sunt gratuite si sunt foarte folositoare. Nu ai cum sa te ratacesti, sunt harti peste tot, si la metrou, si pe strada, daca nu va descurcati cu hartile, parizienii sunt foarte amabili.

Cazare:
Am fost cazati la Grand hotel de cours de Vincennes. Unele camere sunt normale, altele sunt foarte mici, la noi baia a avut cam 80 cm2, m-am intors cu vanatai. Cazarea la liber era de 100-125 euro/ noapte, prin agentia Omnia a fost mai ieftin, 495 euro (+160 taxe de aeroport)/7 nopti +mic dejun+ avion blue air.
Avantajul hotelului a fost ca era pe linia 1 de metrou, se putea ajunge la obiectivele importante foarte rapid si ne puteam intoarce la 12 nopatea fara probleme.

veronika
in primul rand multumesc tuturor celor care si-au postat aventurile parisiene aici...chiar folosesc biggrin.gif
revin si eu cu vizita mea, pe scurt:

am plecat cu blue-air pe 1 august-646 e 2 persoane dus-intors, rezervate in 1 iulie
acolo am stat la hotel rezervat de pe net, angleterre-statia anvers de metrou; loc mic, mobila veche cea mai micuta camera pe care am vazut-o, baia la fel, dar apa fiarta si lenjerii, prosoape schimbate zilnic-nu ne asteptam la asta la o stea-267 e 6 nopti camera dubla-aveau mic dejun dar nu am incercat;
pozitionarea f ok, langa sacre coeur si moulin rouge; oricum ajungeam la 11, doar la dus si somn..
metrou super simplu si eficient- exceptie cand am fost la disney, nu am stiut ca nu merge cu biletele obisnuite, caci iesi din paris- erau bilete de 6 e, altfel nu poti iesi din statie la destinatie-iti cere din nou biletul si nu se deschid usile.
multe controale, mai ales seara, la iesire
noi am folosit paris visite si bilete

am fost vineri dupa ce ne-am cazat la sacre coeur si ne-am aventurat cu metroul la muzeul grevin-figurilor de ceara-20 e intrarea, super tare biggrin.gif

sambata la disney-59 e permisul de 1 zi pentru parc si studiouri- am stat pana la 9 30 seara, ca inchideau la 10-copii sub 9-10 ani nu prea au ce face acolo, obosesc repede si fac scandal..parerea mea; titirezele super misto, am asteptat maxim 20 min la una si unde anuntau mai mult timp de asteptare reveneam mai tarziu; parada este zilnic la ora 19.00.

duminica luvru- am nimerit in ziua fara taxa de intrare-foarte aglomerat si coada mare dar se misca repede; am luat ghid audio si am facut turul de 45 minute-monalisa si venus din milo. l-am tot pus pe pauza sa vedem ce ni se mai parea interesant pe parcurs; apoi am vazut egiptologia si apartamentele lui napoleon; gradinile interioare si ratacindu-ne am gasit codul lui hammurabi- am plecat la inchidere-la 18.00
apoi ne-am dat in roata, ne-am plimbat prin Tuillieri si am admirat obeliscul din place concorde.

luni am incercat d'orsay-era inchis lunea asa ca am luat abonament la vapor pe 2 zile-14 e de persoana, te urci si cobori cand vrei de cate ori vrei- opreste la majoritatea ataractiilor de pe marginea Senei si ne-am dus la turnul eiffel- ne-a luat toata ziua, am stat 1 ora jumate sa urcam pana la etajul 2- 3 era inchis din cauza aglomeratiei- am stat la 2 cateva ore si apoi am urcat sus. am coborat pe la 5 si am stat in trocadero langa bazin, apoi am mers pe Champs Elysees si am intrat la arcul de triumf-12 e- la 10 fara 5-tocmai inchideau- la timp sa vedem de sus turnul licarind- licare la 10, 11 ,12-asa am aflat, am verificat doar 10-le

marti am plecat pe ile de la cite-notre dame, cripta-vestigii si ruine ale vechiului paris-, conciergerie- actualul palat de justitie, fosta inchisoare- unde au inchis-o pe Maria Antoaneta;
apoi cartierul latin, gradinile Luxemburg-ne-au placut mult mai mult decat Tuillieri; parteonul pe afara caci se inchisese si inapoi pentru un tur cu vaporasul-am stat pe chei sa vedem turnul licarind din nou

miercuri pompidu-inafara de cladirea in sine, nu ne-a placut-poate nu intelegem noi rolleyes.gif ; muzeul brancusi- se deschide la ora 14.00, dragut si putin aglomerat.
opera garnier-exceptional de frumoasa- sala este coplesitoare; nu se viziteaza subsolul
galeriile lafayette-speram sa prindem reducerile dar aveau deja colectiile toamna-iarna- preturi medii spre scumpe;

joi am venit acasa

de mancat am mancat micul dejun in cartier, la ofertele teraselor- cam 8-12 e de persoana; la pranz si seara, depinde unde eram, la terasa sau in parc un sandvis, cred ca pe zi am cheltuit cam 80 e pe mancare 2 persoane.

in concluzie, picioare sanatoase sa ai cool.gif

este bine organizat, civilizat, linistit
daca nu te descurci din harti, te ajuta oricine, sunt foarte amabili- chiar daca nu stii franceza te descurci.

regula nr 1- cand treci pe langa cersetori nu vorbi in romana- din pacate cei mai multi sunt conationali si nu mai scapi de ei daca te aud dry.gif

in concluzie noi mai planificam inca un concediu acolo

biggrin.gif
alexandiri
Erau cozi mari la intrarile in muzee?
Merita sa cumperi Museum Pass?
Multumesc,
imbogdan
Salutare,

Am citit cu mare interes cele 45 de pagini. O sa plec si eu la Paris pe 29 sept cu Blue Air. Am aflat de pe forum cam tot ce imi trebuie.

O singura intrebare am totusi: a stat cineva la Hotelul Paris Villette? Sau macar in zona respectiva? Ma intereseaza cum e hotelul si daca zona e sigura noaptea.

http://www.booking.com/hotel/fr/hotelparisvillette.en.html

Multzam mult
veronika
QUOTE (alexandiri @ Aug 13 2008, 09:31) *
Erau cozi mari la intrarile in muzee?
Merita sa cumperi Museum Pass?
Multumesc,

sal
la turn am stat o gramada, 1 ora jumatate si am urcat doar la et 2, varful era inchis din cauza aglomeratiei; am stat la 2 ceva timp si am platit/urcat la 3 de acolo.
in rest...la luvru mare rau coada dar se misca f bine, nu am stat mai mult de 20 min...
la d'orsay am renuntat pt ca era afisata coada de 65 de minute- la majoritatea muzeelor la intrare au afisat timpul de asteptare-approx.. wink.gif
la grevin-figurilor de ceara deloc; la pompidou deloc; la sacre coeur, arcul de triumf, disney si notre dame deloc

despre museum pass...noi am plecat chititi sa il luam...dar am renuntat pe parcurs.. depinde ce vrei sa faci; in postul initial am inclus si cat am platit la fiecare...depinde ce iti propui
la catedrale este gratuit..pass-ul nu acopera turnul .. daca prinzi prima duminica din luna, cand majoritatea sunt gratuite, programeaza-ti pe cel mai scump atunci..
majoritatea au site-uri si gasesti preturi. ...conteaza daca ai sub 26 de ani si daca ai si paris visite- pass-ul de transport- unele ofera reduceri cu el. rolleyes.gif
petruta_69
Nu pot sa-ti dau date despre hotel sau despre zona.
Este pe linia 7 de metrou, in zona tarifara 1.
Pentru obiectivele importante, care sunt in centru, schimbi la Palais Royal - Musee du Louvre - sau la Chatelet.

In general, pana la 12 noaptea am umblat si noi, stateam in zona Vincennes, nu a fost absolut nici o problema.
dariuscha
museum pass include vizitarea turnurilor si a clopotului la Notre-Dame, dar nu si la Sacre- Coeur, iar la Saint-Denis (superba) permite vizitarea mormintelor regilor Frantei. Iar daca nu urci in turnuri... . Panorama e superba. Recomand si turul de la Pantheon.
Pacat ca multi rateaza (din diverse motive) muzeul d'orsay. E...superb! Personal, il clasez pe locul 1 ( chestie de gust !)
Si inca ceva! Nu prea se vorbeste de strazi ca : rue cler, mouffetard, montorgueil, de buci ....Sau de piata de flori din Ile de la Cite.
leliacoca
QUOTE (imbogdan @ Aug 13 2008, 14:42) *
Salutare,

Am citit cu mare interes cele 45 de pagini. O sa plec si eu la Paris pe 29 sept cu Blue Air. Am aflat de pe forum cam tot ce imi trebuie.

O singura intrebare am totusi: a stat cineva la Hotelul Paris Villette? Sau macar in zona respectiva? Ma intereseaza cum e hotelul si daca zona e sigura noaptea.

http://www.booking.com/hotel/fr/hotelparisvillette.en.html

Multzam mult

Nu am batut chiar cu pasul locatia asta, am vazut-o din metrou (portiuni de traseu pe la suprafata)..si nu pot spune ca e super, nu sunt obiective turistice in apropiere (dar asta nu e o problema, ajungi oriunde cu metroul). Ai totusi un avantaj, este f. aproape de parcul Villette, unde au un cinematograf trasnet (Geode) . Noi de cate ori am fost in Paris (de 2 ori) ne duceam acolo seara pt. ca oricum nu ne mai tineau picioarele sa bantuim pe strazi. Programul filmelor il gasesti si pe net daca dai o cautare pt. cinema Geode paris.
In ceea ce priveste siguranta in zona, mie mi s-a parut ok ,sotului meu ...NU, dar el se sperie de orice figura care nu e blonda cu ochi albastri. Cert este ca atata timp cat nu depasesti centura parisului totul mi s-a parut in limite acceptabile (cu exceptia unor batai in aer liber pe malul senei, dar era revelionul !!!)
Daca vreti sa aveti o vacanta reusita nu incercati sa dati tot parisul gata dintr-o data, nu veti reusi...
bertha37
M-am intors si eu dupa 6 zile la Paris, 7-13 august. Am stat la Hotelul Comfort Lamarck, in zona Montmartre, la 2 min. de statia de metrou Lamarck. Camera micuta, dar confortabila, baia cu cabina de dus, lenjeria de pat si prosoapele erau schimbate zilnic, 530 eur/camera dubla/6 nopti, cu mic dejun inclus.
Am calatorit cu Blue Air, bilete rezervate din iunie, 466 eur/2 pers.

N-am vazut atat de mult cat as fi vrut, tinand cont ca am fost doar eu, cu copilul de 12 ani, care nu prea a avut rabdare sa stea la cozi.
Am cumparat Paris Visite pentru 5 zile, 70 euro amandoua, toate zonele, am mers cat am vrut si cu ce-am vrut, foarte convenabil. Pentru prima zi si ultima, a 7-a, cand am plecat am cumparat un set de 10 bilete.

Despre obiective s-a tot vorbit, pe mine nu m-a deranjat prea mult metroul, mirosuri sau caldura, pentru ca temperatura de afara a fost foarte placuta, a si plouat un pic, dar nu m-a deranjat, oricum se oprea repede.
Reduceri la haine am prins, in Quatre Temps din La Defense, in La Fayette din Montaprnasse si in Forum les Halles. La parfumuri as fi vrut eu promotii, dar n-am avut noroc.
Cu mancarea ne-am descurcat onorabil, am cheltuit aprox 40 euro/zi/2 pers. Mancam la Mc, Quick sau de la vanzatorii ambulanti la pranz, iar seara la restaurante cu specific. Am cumparat salata si sandvisuri ambalate si din supermarket intr-o zi, iar suc-apa la chioscurile din cartier, nu erau foarte scumpe.

Cersetori n-am prea vazut, daca stau sa calculez... 4-5 prin metrou si nu romani. Avalansa de negri, intr-adevar, dar pasnici. Noi ajungeam in hotel dupa ora 12 noaptea si n-am avut probleme, tinand cont ca eram singura cu fetita.

A fost o excursie reusita, o sa mai merg, cu siguranta, sa vad ceea ce n-am reusit sa vad in 6 zile.

Pe scurt... am vazut: Cite des Science, cu 2 filme in Geode, Sacre Coeur, Notre Dame (pe dinafara), Conciergerie, Luvru, Arc de Triumf, Champs Elysee, Turn Montparnasse, Turn Eiffel (de jos), Muzeul Pompidou, Bastille (e o piata interesanta acolo), Atelierul Brancusi, Disneyland, Versailles. In afara de obiective, plimbat pe stradute, prin magazine, respirat aerul parizian. Mi-e dor deja!
Radu-S
Muzee,monumente,strazi....dar la Buddha Bar a fost cineva?Luna viitoare merg in Franta si e posibil sa fac o escala si in Paris...acolo as merge prima data.
dariuscha
QUOTE (Radu-S @ Aug 22 2008, 15:20) *
Muzee,monumente,strazi....dar la Buddha Bar a fost cineva?Luna viitoare merg in Franta si e posibil sa fac o escala si in Paris...acolo as merge prima data.

o optiune interesanta , insa cred ca nu pentru mancarerea si atmosfera asiatica merge lumea la paris . vezi langa place de la concorde! eu iti recomand totusi terasa "chez francis" pentru privelistea asupra turnului eiffel si nu numai.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.