QUOTE (fly_dream @ Jun 17 2008, 17:13)

Pai noi combinam zboruri low cost ca sa iesim la preturi mult sub cele promovate de companiile traditionale! In cazul tau, am simulat ieri un drum Cluj-Milano cu Wizzair si unul Milano-Paris cu Ryanair si pretul total la dus a iesit de 55 euro (cu tot cu taxe de check-in, bagaje, rezervare online), la intors era cam 75 euro, dar preturile astea se modifica de la o ora la alta, iar august este miezul perioadei de concediu, de aceea este bine sa te grabesti! Cred ca preferi sa zbori din Cluj, decat sa te trambalezi la Bucuresti, asa-i?
In privinta mesei nu are rost sa te stresezi, nu numai agentiile de turism pot rezerva camere cu papica, micul dejun este de cele mai multe ori inclus in pret la hoteluri, chiar daca iti faci rezervarea de capul tau. In Paris, am stat la sfarsitul lui august 2007 intr-un hotel semicentral (langa Place de la Republique) cu 46 euro/noapte (micul dejun se putea lua separat, 5 euro), iar acum o luna am optat pentru un hotel la 700 m de Moulin Rouge, in Montmartre (cu vedere din camera la Sacre Coeur) la 70 euro/noapte (micul dejun 6 euro, tot separat). Asa cum ti-am mai spus, oferta de hoteluri in Paris este imensa, imposibil sa nu gasesti ceva pe placul tau (ca pozitie, buget etc.!), incearca!
Eu n-am avut astfel de experiente fericite, dimpotriva! Ultimul test l-am facut in aceste zile cu Grecia. Ma asteptam ca pretul la hotelurile din Creta, de exemplu, sa fie asa cum spui tu, adica mai mici la agentie decat pe net, ceea ce sa ma convinga pe mine, turist, sa cumpar de la ei, nu direct. Am mers nu la o agentie de mana a doua, ci la tour operatori pe relatia cu Grecia, stiam ca agentiile mai mici cumpara de la ei si revand evident mai scump. Nu stiu daca am voie sa postez nume, dar agentiile respective sunt printre cele mai mari din Romania, so..... Anyway, am cerut un hotel la un pret rezonabil, intai mi-au spus ca ei nu lucreaza cu hoteluri sub 3 stele, deci dintr-o lovitura lista de posibilitati a scazut drastic! Omul a deschis un site pe net, mi-a aratat care sunt hotelurile la care poate agentia sa-mi dea locuri, preturile erau identice cu cele de pe net! Comisionul agentiei ar fi venit dupa! Fain, nu? Am zis ca probabil pachetul va iesi mai ieftin daca voi lua in calcul si avionul, avand in vedere ca Grecia sta foarte prost in materie de legaturi aeriene low cost. Cum am mers pe varianta unui pachet individual (adica cel putin 3 zile, dar nu neaparat 7 sau 14), cand am intrebat pretul avionului, mai sa cad: 350 euro! Pai simulasem si eu acasa un drum dus-intors de capul meu si cu Aegean Airlines, si cu Olympic, si imi iesise.... mai putin! In conditiile astea, am renuntat!
Nici altadata nu am patit ceva mai bun. Acum 2-3 ani nu erau zboruri ieftine si nu stiam sa lucrez cu cardul pe net, de aceea am folosit serviciile agentiilor de turism. Ma ingrozesc la gandul ca am platit comisioane reale de cel putin 40-45% si mi-am imaginat ca nu se poate mai ieftin! Am avut curiozitatea sa refac unele calcule si am decis sa renunt definitiv la aportul agentiilor romanesti intrucat stilul in care lucreaza este cel.... specific mioritic. V-am mai povestit ce diferenta enorma de pret este intre un sejur exotic cumparat de aici si unul luat din Germania. Mai avem pana cand vom intelege sa practicam un turism civilizat....
LA faza cu avionul sa adaug ca eu am luat atena-bucuresti dus intors cu 120 de euro cu aegean,ca sa prinzi pretul asta trebuie rezervate cu 2 luni si ceva.si tot asa o destinatie spre o insula greceasca daca inchizi biletele cu 1 luna inainte iese 38 de euro numai dus iara cu aegean.