despre adezivi:
- spuma de montaj poliuretanica (zen, nu cred sa aiba apa in spray sau compozitie, am citit pe un tub insa ca recomanda umezirea suprafetelor de contact) este folosita curent la montat usi, ferestre, etc. dealtfel cele 4 trepte care au ramas fixate cu spuma au fost montate (inspumate) de un meseriash iar celelalte 9 de catre alt meseriash care parea alfa-meseriash in trupa. nici o treapta nu s-a ridicat mai mult de 0,5 cm datorita spumei, dar cele 9 n-au mai fost orizontale sau au fugit de la perete, cu toate greutatile de pe ele.
- adezivul de parchet (care sigur are ceva h2o) a fost Dyo, de fapt cind am pus parchet, parchetarul a insistat sa cumpar un adeziv suedez scump ca dracu' ca garanteaza forever (am vreo doua zone in casa lipite cu el si unde parchetul se misca). cind a terminat marfa suedeza si a mai vrut adeziv i-am luat murexim (no problem/area) si cind sa termine a cerut iar si i-am luat dyo (iar no problem).
ce mi-a ramas de anul trecut am folosit cu succes acum, inclusiv la cele 2 straturi de parchet de pe podeste.
btw, nu s-a curbat nici o treapta, cu niciunul dintre adezivi. au 36mm grosime!
"-nu trebuie turnata sapa autonivelanta, are niste preturi de iti face parul maciuca, o sapa baumit normala e suficienta, dar turnata de meseriasi, nu carpaci." 
thanks man, dupa ce am frecat prima galeata de (na)shapa cu cocoloase la mina a doua zi am luat un malaxor de bormasina
renumitul 'finger' e produs industrial, nu in atelier, dar neacoperit arata oribil, oricum la vreo doua canturi se vede (deranjant) imbinarea in zig-zag dintre doua bucati cu nuante diferite. despre fiabilitate voi posta aici (peste citiva ani).