sheilla902
23rd May 2008, 08:47
QUOTE (sorel_789 @ May 22 2008, 14:59)

ai platit prin agentie ? sau direct la proprietar ?
Printr-o agentie, dar comisionul agentiei e mai mic decat comisionul bancii (12 euro comision agentie si 17 euro comisionul bancii pt transfer). Noi cazarea am gasit-o pe www.portal-croatia.com Am primit pe mail factura, iar a doua zi am platit si am primit pe mail voucherele, si surpiza placuta, harta detaliata pt locul unde ti-ai facut cazarea si locul unde este agentia, in mai multe variante, adica daca intri in tara de la sarbi sau italieni etc. Super organizati.
sorel_789
23rd May 2008, 09:48
merci sheilla902.
are cineva o harta pt CIOVO ? sau TROGIR ?
multzam
kerkyra
23rd May 2008, 10:27
multzam
[/quote]
Te pot ajuta cu asa ceva:
http://www.trogir.org/main.php?ln=en&what=sights
Este un site bun, cu diverse informatii.
Si eu merg la Trogir in iunie
dariuscha
23rd May 2008, 12:17
QUOTE (sorel_789 @ May 23 2008, 10:48)

merci sheilla902.
multzam
pt ciovo nu cred ca vei gasi harta (nici nu prea ai pt. ce). totusi e destul de simplu - imediat ce treci podul pe insula, faci stanga pt. arbanja si slatine sau dreapta pt. okrug . pt. adresa exacta opreste si intreaba loco. ar fi bine sa ai niste repere.
mishi
23rd May 2008, 12:43
Multumesc, mdt!
Si noi am facut rezervarea online la particulari. Am trimis avansul 200 eu
pentru 2 apartamente (4 familii), prin ING. Comisionul a fost 24 eu (impartit la 4 fam...ieftin).
In 2 zile au ajuns, iar proprietarii ne-au trimis foto cu extrasul de cont...
Speram sa nu avem surprize cand ajungem.
Titus 1904
23rd May 2008, 12:49
Ciovo mi se pare super ca si locatie
cand ai chef de o bere in Split iei taxi acvatic si in cateva minute esti pe terasa
ambvision
23rd May 2008, 12:52
Ciovo, si de fapt toata Croatia, superdetaliata
http://www.avijacijabezgranica.com/karte/k...s/image518.html
Doar ciovo, lipita din bucatile gasite pe acest site
Click pentru a vizualiza atașamentul
dariuscha
23rd May 2008, 13:17
QUOTE (Titus 1904 @ May 23 2008, 13:49)

Ciovo mi se pare super ca si locatie
cand ai chef de o bere in Split iei taxi acvatic si in cateva minute esti pe terasa

e super locatie pt vizitat zona (sibenik , krka, primosten, split , omis) , preturile sunt super ( ap. 4 pers=50e in sezon, 25e exasez), trogir la 2 pasi( vei fi surprins ce animat e pana dupa miezul noptii), si in oricare din cele trei "sate" vei gasi restaurante , muzica live, cafenele
kerkyra
23rd May 2008, 13:23
Titus1904:
Poti detalia cum e cu taxi acvatic?
Eu voi sta in Okrug Gornji. Cred ca e cam mult de mers pe jos pana in Trogir, iar autobuzele parca am vazut ca nu circula pana asa tarziu, ca sa stau mai tarziu seara in oras. Ati inchiriat masini, scutere, ceva sugestii?
ambvision
23rd May 2008, 13:27
din Okrug Gornji e aproape, 2-3 km, aproape in fiecare seara mergeam pe jos pana in Trogir, o parte din drum pe langa mare, o parte pe stradutele alea inguste - si faceam max 30 min
kerkyra
23rd May 2008, 13:30
QUOTE (ambvision @ May 23 2008, 13:27)

din Okrug Gornji e aproape, 2-3 km, aproape in fiecare seara mergeam pe jos pana in Trogir, o parte din drum pe langa mare, o parte pe stradutele alea inguste - si faceam max 30 min
Parca am mai citit ce ai scris tu, dar noi vom sta undeva mai jos decat tine (vila Malina, parca)? Cred ca e mai mult. Nu ma dau inapoi de la mersul pe jos, dar parca seara tarziu...
Uite aici voi sta
http://www.villa-paula.com/location.asp
Cunosti zona cumva?
ambvision
23rd May 2008, 13:44
Da, e un pic mai departe, aproape inca 1 km. Noi am stat in zona Tudor de pe harta din link.
O propunere pentru cine ii place plimbarea, si nu merge cu masina: inchiriat biciclete, sau cine vrea scutere, si
- mers seara la apus de soare la biserica SvetiIlija, spre satul Seget Gornji - pt biciclisti poate fi un pic greu, se urca diferenta de nivel 300 m, insa de acolo este o priveliste deosebita asupra Trogir-ului, a Ciovo, Split si celelalte insulite din zona.
- mers la manastirea de pe stanci
Noi am facut intr-o zi turul insulei cu bicicleta, si am fost foarte incantati
De asemenea, la capetele insulei sunt faruri, plaje salbatice stancoase, iar pe partea sudica este campingul Labadusa, interesant de vazut - de la el se poate innota pana la insula urmatoare 200 m
kerkyra
23rd May 2008, 13:50
A, da, si bicicleta e o varianta. Am experimentat anul trecut in Lido di Jesolo, a fost frumos. Cum e drumul de la Trogir pe Ciovo seara, e circulat, luminat, in caz ca venim mai tarziu? Sa nu avem surprize neplacute.
ambvision
23rd May 2008, 13:54
E circulat si luminat, insa e ingust si destul de nasol ca nu este trotuar, de aceea noi o luam pe langa mare, sau pe stradute laturalnice. Noi mergeam aproape in fiecare seara, ca e tare frumos Trogir-ul seara.
ambvision
23rd May 2008, 19:27
kerkyra
23rd May 2008, 20:02
Superbe poze, ambvision. De-abia astept sa plec
Cum se ajunge la manastirea de pe stanci, cam pe unde e? E marcata cumva in cele doua harti puse mai sus?
ambvision
23rd May 2008, 20:09
da, e traseul galben de pe a doua harta, sub textul "mers la manastirea de pe stanci", prin slatine - urci din slatine pe o straduta unde este semn de manastire, si ajungi la o parcare in forma de cerc, iar pe harta detaliata pe care am pus-o si mai sus (http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=66736&st=960&p=4620221&#entry4620221) o gasesti in dreapta-jos a hartii, scrie Gospa Priznica
dariuscha
23rd May 2008, 20:51
QUOTE (kerkyra @ May 23 2008, 21:02)

Superbe poze, ambvision. De-abia astept sa plec
Cum se ajunge la manastirea de pe stanci, cam pe unde e? E marcata cumva in cele doua harti puse mai sus?
vezi ca din slatine e ceva de mers pe jos (asta daca te duci cu bus, nu cu bicicleta) . drumul e super pt. plimbare, printre livezi de maslini, delimitate clar cu gardulete din pietre si populate de fazani si iepuri. ia-ti neaparat apa la tine , nu vei gasi nimic pe drum. manastirea e deschisa doar cateva zile pe an , la diverse sarbatori. noi am prins-o pe 8 sep. ( ziua slatinei, masa pescareasca, foc de artificii) . intreaba localnicii daca se deschide in perioada cand stai si du-te atunci.
bogdrag
24th May 2008, 07:59
[quote name='bogdan10' date='May 21 2008, 22:09' post='4612213']
Statiunea este medie ca marime (Makarska este mult mai mare)! Are plaja mai ingusta (6-8 m latime si este cu pietris. Exista faleza pe care vei gasi, intr-o anumita zona, concentrate mai multe terase de la restaurante.
In unele zone pe plaja vei gasi puncte de unde se pot inchiria sezlonguri. Nu exista obiective istorice de vizitat. Daca doresti sa vizitezi, va trebui sa faci excursii la Split, Trogir, Dubrovnik, Makarska etc.
La ce hotel vei sta?
Multumesc mult bogdan10!!! Ai stat si tu cumva in Podgora? Este frumoasa statiunea???Noi am facut rezervare la Apartamentul ANE
http://apartmani-ane.com/eng/epodgora_gale.htm , in poze arata foarte bine sau cel putin noua ne place, dar as vrea si opinia cuiva care a fost acolo si nu doar din poze. O sa plecam in 11 iunie din Oradea si ma gandeam daca ai mai putea sa-mi spui unde ar fi mai bine sa oprim sa dormim o noapte, ca am vrea sa vizitam si Plitvice a doua zi???
Cam cate ore facem din Plitvice pana in Podgora? Eventual un traseu pe care sa mergem??? Este primul concediul in afara tarii si avem putine emotii! Merci!
bibicu13
24th May 2008, 08:57
Salut,
cateva intrebari:
1. De unde se pot inchiria biciclete in Ciovo/Trogir? Cam cat costa pe zi? Au si biciclete modificate pt caratul copiilor ?
2. Care sunt conditiile de pescuit pe acolo (Ciovo/Trogir)? Pur si simplu arunc batul in mare sau ma trezesc ca trebuia sa am nu stiu ce permis stampilat de AJVPS-ul local ?
3. Stiu ca este foarte departe insa in cat timp se poate ajunge la Venetia (pe sosea) ??
ambvision
24th May 2008, 09:28
Noi am inchiriat biciclete pe Ciovo de la camping-ul Rozac (cel ca o peninsula impadurita, spre Okrug Gornji), si nu mai stiu exact cat au costat, parca aprox. 30 RON pentru 6 ore, si cu cat luai pe perioada mai mare, devenea mai ieftin / ora. Nu stiu despre autorizatii de pescuit, noi am luat peste de la piata de peste. Insa vedeam multi pesti pe langa noi in apa.
Viamichelin zice:
Trogir->Venezia
Costs 90.55 EUR = Toll 25.62 EUR + Petrol 64.93 EUR
Time 07h06 which 04h59 on motorways
Distance 616km which 521km on motorways and 23km on scenic roads
bogdan10
24th May 2008, 19:36
QUOTE (bogdrag @ May 24 2008, 08:59)

Multumesc mult bogdan10!!! Ai stat si tu cumva in Podgora? Este frumoasa statiunea???Noi am facut rezervare la Apartamentul ANE
http://apartmani-ane.com/eng/epodgora_gale.htm , in poze arata foarte bine sau cel putin noua ne place, dar as vrea si opinia cuiva care a fost acolo si nu doar din poze. O sa plecam in 11 iunie din Oradea si ma gandeam daca ai mai putea sa-mi spui unde ar fi mai bine sa oprim sa dormim o noapte, ca am vrea sa vizitam si Plitvice a doua zi???
Cam cate ore facem din Plitvice pana in Podgora? Eventual un traseu pe care sa mergem??? Este primul concediul in afara tarii si avem putine emotii! Merci!
Eu am stat la Hotel Minerva in Podgora. In afara de plaja, mare lucru nu prea ai ce face in Podgora.
http://www.hoteli-podgora.com/minerva.htm
Ca sa vizitati Plitvicka Jezera, bine ar fi sa dormiti o noapte sau doua acolo (exista pensiuni in zona, in afara parcului national -in parcul national nu sunt decat hoteluri si sunt mai scumpe). De acolo, cand plecati catre Podgora, puteti vizita pe drum si Parcul National KRKA. Merita vazut!
Drumul cel mai bun de la Oradea catre Podgora (cu trecere prin Plitvicka Jezera) mi se pare a fi bun urmatorul:
Oradea - Szolnok - autostrada M5 - autostrada M0 (centura Budapestei) - autostrada M7 - Zagreb (centura) - Plitvicka Jezera - Podgora (vezi link-ul de mai jos):
http://www.viamichelin.co.uk/viamichelin/g...8&options=1
danzet
24th May 2008, 21:50
Eu am stat la Hotel Minerva in Podgora. In afara de plaja, mare lucru nu prea ai ce face in Podgora
Hotelul cum ti s-a parut? Te intreb fiindca deja am facut rezervare acolo, incepand cu 02 august.
Merci.
DANISA
25th May 2008, 00:08
Salut Mishi,
Voi cand plecati la Lopar ?
Noi suntem din TM si doream sa stim ce ruta alegeti si cand mergeti ?
Ciao
aannyy
25th May 2008, 05:58
Intrebare mare: Sudul sau Nordul Croatiei?
De ce pun aceasta intrebare?! Pana acum 2 zile ne orientaseram in Istria (in Banjole, un mic sat pescaresc la 6 Km de Pola). Am ales aceasta locatie pentru a ne fi mai usor de ajuns la Venezia. Ulterior am constatat ca aceast lucru este aproape imposibil, in Venezia avand nevoie de cel putin 2 zile pentru a o vizita. Apoi ne-am gandit si la Plitvice care ne-ar fi fost foarte greu e vizitat, poate la intoarcerea in tara, fara a lua cazare in zona.
Acum ma intereseaza care dintre celel doua zone sunt mai frumoase si mai impresionante ca si statiuni, peisaje, plaje. Sa ramanem pe Istra sau sa cautam in Dalmatia (Dubrovnik, Trogir, Makarska)>?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.