Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

kerkyra

QUOTE (ambvision @ May 20 2008, 23:01) *

Multumesc. Vreo doua le am deja, celelalte nu prea seamana cu ce caut eu, dar sper sa ma descurc.
mihai012002
QUOTE (Lee04 @ May 17 2008, 19:34) *
Fii amabil si da-mi mai multe informatii despre Stanici. Am vazut pe www.stanici.com poze cu zone de plaja cu nisip (cel putin asa parea). Ce fel de plaja predomina? Localitatea stiu ca e faina, ca de altfel toata zona, respectiv toata tara. Am deja o rezervare acolo si vreau sa mai aflu cate ceva. Multumesc.

Stanici este e un "sat" pus de-a lungul soselei ce leaga Omis de Makarska. Am pus ghilimelele pentru ca e impropriu spus mai degraba statiune, nu stiu daca sunt in total 100 de case, in principal traiesc numai din turism. Exista doua minimarketuri sau abc cum vrei sa le zici, o mica taraba la care se vand legume si fructe, si cam atat. Eu personal am fost in fiecare zi la Omis, sunt cam 5 km, si acolo mi-am facut in general cumparaturile. Plaja este pietroasa un fel de piatra sfaramata, dar are colturile rotunjite din cauza actiunii valurilor, nu te tai dar nici comod nu mergi descult, este variabila ca marime 2-10m, propriu zis muntele coboara in mare. Dar apa este cristal. Ia-ti din Omis papucei speciali si nu o sa ai probleme, decat faptul ca vei fi mai putin bronzat pe picioare. Daca vrei plaja cu nisip, mergi la Omis. Acolo e si apa dulce, se varsa raul Cetina in mare. Atentie la aricii de mare, de obicei stau lipiti de stanci, dar e o placere sa calci sau sa te lipesti de ei pe ei...

nadis
QUOTE (ambvision @ May 20 2008, 23:01) *

Nu cumva ai ceva similar si pentru Dubrovnik?
Am dat si eu peste cateva, dar poate nu s-a intamplat sa le gasesc pe cele mai grozave, cine stie...
aannyy
Despre Banjole nu stie nimeni nimic?

dariuscha
QUOTE (giovanni1 @ May 21 2008, 13:06) *
Daca aveai si una detaliata cu Brela erai cel mai tare..smile.gif

vezi www. brela.hr/en/plan.htm
fa click pe city map si cauta ce te intereseaza. e cea mai buna harta pe care am avut-o pt. brela . eu zic ca e destul de completa. ai toate strazile acolo. bafta!

QUOTE (aannyy @ May 21 2008, 15:29) *

regret. despre pola, cu cea mai mare placere.
aannyy
QUOTE (dariuscha @ May 21 2008, 15:35) *
vezi www. brela.hr/en/plan.htm
fa click pe city map si cauta ce te intereseaza. e cea mai buna harta pe care am avut-o pt. brela . eu zic ca e destul de completa. ai toate strazile acolo. bafta!

regret. despre pola, cu cea mai mare placere.

Dar banjole e langa Pola. Nu ai fost acolo? smile.gif
dariuscha

QUOTE (aannyy @ May 21 2008, 15:47) *
Dar banjole e langa Pola. Nu ai fost acolo? smile.gif

am stat in punta verudella, un complex turistic la marginea orasului , doar 3 nopti ( deci 2 zile), timp in care am vizitat pola si rovinj. nu am facut plaja deloc (aici plaja era stancoasa). am ales pola pt. ca aveam o "fereastra" intre brela si italia si nu fusesem niciodata in istria .
bogdrag
Salut!

Este primul an in care mergem in Croatia si as avea nevoie de cateva informatii de la cei care au fost in Podgora, este aproape de Makarska......cum este plaja, daca este mare sau mica statiunea, daca exista faleza(pt. ca mergem cu copiii si sa avem pe unde ne plimba) si alte informatii pe care le detine-ti ne-ar fi de folos!
va multumesc!
sorel_789
in legatura cu Plitvice Jezera... cam cat timp imi ia sa-l vizitez ? daca ajung pe la ora 12.00 cel tarziu in Plitvice Jezera, am timp sa-l vad si sa ajung pana seara langa Trogir ? Plitvice - Trogir ~230km ~3h - 4h
bogdan10
QUOTE (bogdrag @ May 21 2008, 16:53) *
Salut!

Este primul an in care mergem in Croatia si as avea nevoie de cateva informatii de la cei care au fost in Podgora, este aproape de Makarska......cum este plaja, daca este mare sau mica statiunea, daca exista faleza(pt. ca mergem cu copiii si sa avem pe unde ne plimba) si alte informatii pe care le detine-ti ne-ar fi de folos!
va multumesc!

Statiunea este medie ca marime (Makarska este mult mai mare)! Are plaja mai ingusta (6-8 m latime si este cu pietris. Exista faleza pe care vei gasi, intr-o anumita zona, concentrate mai multe terase de la restaurante.
In unele zone pe plaja vei gasi puncte de unde se pot inchiria sezlonguri. Nu exista obiective istorice de vizitat. Daca doresti sa vizitezi, va trebui sa faci excursii la Split, Trogir, Dubrovnik, Makarska etc.
La ce hotel vei sta?

QUOTE (sorel_789 @ May 21 2008, 19:10) *
in legatura cu Plitvice Jezera... cam cat timp imi ia sa-l vizitez ? daca ajung pe la ora 12.00 cel tarziu in Plitvice Jezera, am timp sa-l vad si sa ajung pana seara langa Trogir ? Plitvice - Trogir ~230km ~3h - 4h

La Plitvicka Jezera exista mai multe trasee care se pot face pt. a vizita parcul national. Circuitul cel mai mare dureaza circa 6-8 ore. La ora 19:00 este indicat sa te retragi din parc (apar si anunturi la intrarea in parc) deoarece anumite trasee includ si traversarea unor lacuri cu vaporasele (risti sa nu mai prinzi vaporasele si atunci trebuie sa ocolesti pe jos lacul respectiv).
Daca ai de parcurs distanta Trogir - Plitvicka Jezera si retur si iti trebuie cam 6-8 ore, nu iti va ramane prea mult timp pt. vizitat! Oricum, va trebui sa alegi un traseu mai scurt pt. vizitare (maxim 4-5 ore), ca sa nu ajungi noaptea inapoi la Trogir!
dariuscha
QUOTE (sorel_789 @ May 21 2008, 20:10) *

bogdan10 ti-a raspuns corect. e pacat sa nu vezi tot, mai ales cand ai ce. plus ca orice traseu ai alege in parc, pretul e acelasi/ zi. te sfatuiesc sa eviti ruta prin knin (ia-o pe autostrada ), iar daca totusi o faci, ai grija sa ai combustibil suficient.
madalina2008
QUOTE (neptun2003 @ May 20 2008, 17:15) *
[size="2"]Am cumparat prin Uniline, 5 nopti cu demipensiune 9/15.05.2008 la hotel Biokovka, in Makarska, are si o clinica balneo,cu 326 euro.Am platit prin ordin de plata catre aceasta agentie si totul a fost o.k.Am vorbit cu 2 persoane la telefon,in engleza, acolo si au parut de incredere. A fost singura agentie care mi/a putut procura bilete la acest hotel pe care l/am ales pentru ca avea 2 piscine indoor mari si cu apa de mare incalzita la 30 grade.Aceasta in ideea ca va fi frig si nu voi putea face baie in Adriatica ! Si masa si cazarea au fost o.k. in sensul ca mincarea ca pret la restaurante sau terase unde am luat prinzul e destul de piparata !
Nu imi place ca in concediu sa gatesc si sa spal vase si nici sa car mincare in porbagaj...ci sa incerc bucataria traditionala atit cit e posibil.
Peisajul Croatiei seamana mult cu al Greciei,partea continentala si insulara.A fost cald 23/27 grade,apa rece,pietris si in apa si pe plaja.La Omis e plaja de nisip.Altfel sint necesari papuci speciali pentru a intra in apa si pe plaja. DE asemenea in Bol pe insula Brac e o plaja de nisip cornul de aur (Zlatni Rat).
Am mers din Severin prin Milanovac/Pojarevac/Belgrad,Sabac,Zvornic(granita cu Bosnia),Sarajevo/Mostar/Medjugore(cu vestita vestita biserica unde fecioara Maria s/a aratat in 1981 la 150 de copii)/Crveni GRM(granita cu Croatia/Makarska.Total 800 de km.
Am vizitat in Makarska muzeul Scoicilor,am urcat pe virful Sf.Gheorghe(Sf.Jure) de 1762 m,( o exeprienta de neuitat dar interzisa incepatorilor in ale sofatului)de asemenea Dubrovnik la 165 km. dar cu o ocolire de 60 de km(groaznica ocolire)cu orasul vechi si zidul ce il inconjoara,Split/ul care a fost f.frumos si care mi/a placut mai mult decit Dubrovnik,cu palatul lui Diocletian, 3 croaziere pe marea Adriatica, pe insulele Brac,Hvar si riviera Makarska, orasele Jelsa,Bol,Supetar.
La intoarcere catre Severin am vizitat Parcul Plitvice care este absolut unic si superb cu cele 29 de hectare paduri ,16 lacuri si zeci de cascade,mii de pastravi si rate salbatice.Au iesit poze deosebite ! Am dormit In rezervatie la hotel Bellevue o noapte cu 73 de euro si mic dejun si a fost super pentru ca am auzit cascadele in camera toata noaptea.Se poate dormi si la particulari dar in afara parcului si trebuie reinnoit biletul de intrare in el, la hotel nu costa nimic reinnoirea.Biletul era 550 mii.
Am venit pe ruta Makarska/Omis/Knin/PLitvice/Karlovac/Zagreb/Beograd/Pojarevac/Severin 1100 km, din care 500 pe autostrada.
Trebuie carte verde e singurul document pe care l/au cerut toti.Sirbii pun viza pe pasaport ceilalti nu prea verifica nimic. Nu se circula cu buletin prin Serbia.Se mai vad destul de des si vizibil urme ale razboiului in Bosnia si Croatia insa nu am avut probleme cu politia sau autoritatile din nicio tara.
Daca sinteti interesati putem sa dam si alte informatii...

Plecam si noi la acelasi hotel in iulie. Cum se prezinta hotelul, personalul, etc ? Ce posibilitati de distractie sunt in Makarska? Si m-ar interesa cit costa autostrada ? Nu sunt inca hotarit daca sa merg pe Belgrad-Zagreb-Makarska pentru a evita Bosnia sau sa trec prin Bosnia. Tu ce imi recomanzi?
sheilla902
QUOTE (sorel_789 @ May 20 2008, 15:43) *
intrebare pentru cei care au rezervat online !

Am gasit in cele din urma apartamentul dorit, in perioada dorita. Cazarea pt 4 persoane cu tot cu final cleaning si tourist tax e 463eur. Cei de acolo mi-au zis sa le platesc 30% avans, restul urmand sa fie platit la destinatie.

Voi cum ati procedat ? Ati primit ceva la mana pentru avansul respectiv in afara de copia dupa Ordinul de Plata de la banca ?

multumesc !

Eu am platit prin banca cei 30% si am primit in ziua urmatoare voucherele pe mail. La fel am facut si anul trecut si nu am avut nici o problema.
giovanni1
QUOTE (madalina2008 @ May 22 2008, 08:15) *
Plecam si noi la acelasi hotel in iulie. Cum se prezinta hotelul, personalul, etc ? Ce posibilitati de distractie sunt in Makarska? Si m-ar interesa cit costa autostrada ? Nu sunt inca hotarit daca sa merg pe Belgrad-Zagreb-Makarska pentru a evita Bosnia sau sa trec prin Bosnia. Tu ce imi recomanzi?

www.hak.hr

aici iti poti calcula cat te costa autostrada
sorel_789
QUOTE (sheilla902 @ May 22 2008, 09:44) *
Eu am platit prin banca cei 30% si am primit in ziua urmatoare voucherele pe mail. La fel am facut si anul trecut si nu am avut nici o problema.

ai platit prin agentie ? sau direct la proprietar ?
Lee04
QUOTE (aannyy @ May 21 2008, 15:29) *

E cumva pe insula Rab? Este acolo un "Banjol" care e vis a vis de orasul Rab, adica peste un golfulet. E ca un cartier al orasului Rab, are cateva case, hotelul Padova si poate si altele, nu mai stiu exact. Oricum, e in regula si foarte curat, dragutz, placut. Din cate stiu, in zona aia sunt printre cele mai ieftine cazari. Oraselul Rab e superb.
aannyy
QUOTE (Lee04 @ May 22 2008, 15:11) *
E cumva pe insula Rab? Este acolo un "Banjol" care e vis a vis de orasul Rab, adica peste un golfulet. E ca un cartier al orasului Rab, are cateva case, hotelul Padova si poate si altele, nu mai stiu exact. Oricum, e in regula si foarte curat, dragutz, placut. Din cate stiu, in zona aia sunt printre cele mai ieftine cazari. Oraselul Rab e superb.

Nu, e la 6 Km de Pola
neptun2003
QUOTE (madalina2008 @ May 21 2008, 19:15) *

Am fost cazati la et 1 si nu am vazut marea de sus ci printre pinii de pe plaja,erau veverite in ei.Camerele de la et 1 din corpul drept sint foarte spatioase,balconul de asemenea foarte mare spre deosebire de celelalte de mai sus care erau f.mici nici nu as fi avut loc sa ma misc.Le/am putut vedea pt ca i/am cerut sa imi dea mai sus.Rezervarea noastra era pe Uniline in aceasta camera si prin comparatie am ramas la ea era intr/adevar cea mai buna. Avea 2 paturi alaturate si un fotoliu pat extensibil mare pe care nu aveam motiv sa il desfacem...Tv nu avea programe in romina ci in sirba,italiana,germana si de muzica.
Are pe jos mocheta, se face curatenie in fiecare zi se schimbau prosoapele daca le lasai pe jos, iar daca nu voiai le puneai pe bara spre refolosire.A fost cald toate noptile, baia nu avea uscator si sampoane/gel,ci sapunuri mici, insa era f. curat.Noi nu am cerut ce nu era ca am venit cu ale noastre.
Apa calda non stop, termopane, cam ca la noi dar hotelul nu e asa de nou si partial et 4 in renovare,era o.k. cazarea.Functioneaza servicii balneoclimaterice dar pt cei ce vin cu indicatii medicale, cam ca la Calimanesti Caciulata.
Piscinele sunt super, cu apa de mare si incalzite una 30 gr alta 35 gr. cu vedere catre padurea de pini si plaja, acoperite pt zilele ploioase, fara plata. Programul pt oaspeti e diferit de cel pt cei care au indicatii medicale.Programul nostru era in fiecare zi de 18.00 la 21.00,iar in weekend mai scurt! Trebuie casca !
NU are piscina exterioara,plaja e la 20/30 m de hotel e de pietre si in apa si afara.se face plaja pe pliante. Noi nu am facut plaja ca am umblat tot timpul...la piscina am ajuns o data intr=o seara sa ne dezmortim.Imi pare rau dar eram frinti si la 22.00 cadeam de oboseala,iar a doua zi o luam de la capat!
Masa de dimineata era bufet suedez destul de consistent de la 7.00 la 9.00 si la 8.30 se mai rareau platourile insa erau destule feluri noi cam in jurul acestei ore mergeam.Mezeluri, 5/6 feluri,brinzeturi si cascaval,oua fierte si prajite,bacon, cirnaciori si crenvursti,cereale 3 feluri cu lapte si iaurt, croisante, diverse piinici cu si fara seminte,ceai si cafea,sucuri,dozator ,gemuri,miere,unt,margarina,! In sezon e posibil sa fie ceva mai multa animatie!
Masa de seara consta din salata pe care o alegeai din bufet suedez din 10 feluri de legume si 4 sosuri,felul principal il alegeai din meniu din 5 variante, desert la alegere, fructe, inghetata, prajitura, supa de asemenea.In fiecare seara a fost altceva.Mincare a fost buna nu am fost nemultumiti...Era intre 19.00/20.30 !
LA receptie am gasit o doamna draguta care ne/a dat informatii despre statiune si unde sa mincam masa de prinz(o singura zi am ajuns la 5 in statiune si am mincat ,in rest in croaziere sau in alte orase...)
Am mers prin Bosnia fara probleme si orasele Sarajevo(capitala) si Mostar sunt frumoase si interesante(veti merge pe malul Neretvei,un rau cu o culoare turcoaz deosebita) si aveti ocazia,daca treceti granita in Croatia pe la Crveni GRM-o vama linistita,fara controale sau stampile,sa treceti prin Medjugore(Bosnia),unde se afla o frumosa si celebra Manastire crestina,in inima musulmanitatii.
Atentie,traseul pitoresc de pe harta,prin Metkovici,aproape de Dubrovnik,nu se desfasoara pe riviera Adriaticii,deoarece se repara drumul si veti merge pe o ocolire destul de lunga si pe drumuri nu tocmai bune.Deci va recomand sa treceti pe la Crveni Grm,de unde mai sunt vreo 40 km pana la Makarska si,cand veti iesi dintre munti pe riviera,cam la 600m altitudine,vi se va desfasura in fata ochilor o panorama incredibila...
Nu am avut nici un fel de problema in Bosnia,sunt indicatoare,oamenii sunt prietenosi,n-am avut probleme cu politia,nu stau la panda,dar am evitat sa mergem noaptea.Ranile razboiului se vad inca si iti dau o usoara strangere de inima.
Pe autostrada,atat in Croatia cat si in Serbia,taxa este de 5 euro/suta de km,se circula ok,130 in Croatia,120 in Serbia,dar am mers mai tare,oricum.
Bafta si drum bun!

Daca mai doriti si altceva va raspundem...
mdt
QUOTE (giovanni1 @ May 15 2008, 15:29) *

Superbe poze!
mishi
Salutare tuturor!
Citesc de 2 luni tot ce prind despre Croatia. Va multumesc ca existati!
Vom merge vreo 4 familii in Lopar / Insula RaB. Speram sa fie ok.
Intrebare: asigurarile medicale... unde le facem?
Multumesc!
mdt
QUOTE (mishi @ May 22 2008, 23:51) *
Multumesc!

As zice sa le faci la o firma mai maricica si serioasa. Eu fac la Asiban, de exemplu, ca e aproape de casa.
neptun2003
QUOTE (mishi @ May 22 2008, 11:51) *
Salutare tuturor!
Citesc de 2 luni tot ce prind despre Croatia. Va multumesc ca existati!
Vom merge vreo 4 familii in Lopar / Insula RaB. Speram sa fie ok.
Multumesc!

Noi am facut la Allianz si veti vedea Allianz si in Bosnia si in Croatia,sunt foarte cunoscuti.
Am avut surprize neplacute anul trecut in Turcia cu asigurare Asirom!!!Fetita nostra de 12 ani s-a imbolnavit si am platit 60 euro pentru consultatie(turcii nu iau in seama asigurarea,dar iti dau acte ca sa poti deconta banii la intoarcerea in tara).
Problema a fost ca Asiromul refuza nejustificat plata banilor,asa ca am ajuns la OJPC si cine stie...
O alta informatie-banca Raiffeisen o veti gasi in toate orasele lor,chiar si in liocalitati mici,bancomate multe si am facut plati cu card Raiffeisen si la Hotel si in marketuri,care se decontau rapid.La intoarcerea in tara,studiind extrasul de cont,nu am avut surprize neplacute,schimbul se efectuase la un curs echilibrat si nu erau comisioane in plus sau aberante.

Salutari
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.