QUOTE (neptun2003 @ May 20 2008, 17:15)

[size="2"]Am cumparat prin Uniline, 5 nopti cu demipensiune 9/15.05.2008 la hotel Biokovka, in Makarska, are si o clinica balneo,cu 326 euro.Am platit prin ordin de plata catre aceasta agentie si totul a fost o.k.Am vorbit cu 2 persoane la telefon,in engleza, acolo si au parut de incredere. A fost singura agentie care mi/a putut procura bilete la acest hotel pe care l/am ales pentru ca avea 2 piscine indoor mari si cu apa de mare incalzita la 30 grade.Aceasta in ideea ca va fi frig si nu voi putea face baie in Adriatica ! Si masa si cazarea au fost o.k. in sensul ca mincarea ca pret la restaurante sau terase unde am luat prinzul e destul de piparata !
Nu imi place ca in concediu sa gatesc si sa spal vase si nici sa car mincare in porbagaj...ci sa incerc bucataria traditionala atit cit e posibil.
Peisajul Croatiei seamana mult cu al Greciei,partea continentala si insulara.A fost cald 23/27 grade,apa rece,pietris si in apa si pe plaja.La Omis e plaja de nisip.Altfel sint necesari papuci speciali pentru a intra in apa si pe plaja. DE asemenea in Bol pe insula Brac e o plaja de nisip cornul de aur (Zlatni Rat).
Am mers din Severin prin Milanovac/Pojarevac/Belgrad,Sabac,Zvornic(granita cu Bosnia),Sarajevo/Mostar/Medjugore(cu vestita vestita biserica unde fecioara Maria s/a aratat in 1981 la 150 de copii)/Crveni GRM(granita cu Croatia/Makarska.Total 800 de km.
Am vizitat in Makarska muzeul Scoicilor,am urcat pe virful Sf.Gheorghe(Sf.Jure) de 1762 m,( o exeprienta de neuitat dar interzisa incepatorilor in ale sofatului)de asemenea Dubrovnik la 165 km. dar cu o ocolire de 60 de km(groaznica ocolire)cu orasul vechi si zidul ce il inconjoara,Split/ul care a fost f.frumos si care mi/a placut mai mult decit Dubrovnik,cu palatul lui Diocletian, 3 croaziere pe marea Adriatica, pe insulele Brac,Hvar si riviera Makarska, orasele Jelsa,Bol,Supetar.
La intoarcere catre Severin am vizitat Parcul Plitvice care este absolut unic si superb cu cele 29 de hectare paduri ,16 lacuri si zeci de cascade,mii de pastravi si rate salbatice.Au iesit poze deosebite ! Am dormit In rezervatie la hotel Bellevue o noapte cu 73 de euro si mic dejun si a fost super pentru ca am auzit cascadele in camera toata noaptea.Se poate dormi si la particulari dar in afara parcului si trebuie reinnoit biletul de intrare in el, la hotel nu costa nimic reinnoirea.Biletul era 550 mii.
Am venit pe ruta Makarska/Omis/Knin/PLitvice/Karlovac/Zagreb/Beograd/Pojarevac/Severin 1100 km, din care 500 pe autostrada.
Trebuie carte verde e singurul document pe care l/au cerut toti.Sirbii pun viza pe pasaport ceilalti nu prea verifica nimic. Nu se circula cu buletin prin Serbia.Se mai vad destul de des si vizibil urme ale razboiului in Bosnia si Croatia insa nu am avut probleme cu politia sau autoritatile din nicio tara.
Daca sinteti interesati putem sa dam si alte informatii...
Plecam si noi la acelasi hotel in iulie. Cum se prezinta hotelul, personalul, etc ? Ce posibilitati de distractie sunt in Makarska? Si m-ar interesa cit costa autostrada ? Nu sunt inca hotarit daca sa merg pe Belgrad-Zagreb-Makarska pentru a evita Bosnia sau sa trec prin Bosnia. Tu ce imi recomanzi?