Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

Sir Alex Ice

M-am intors, cu impresii negative.
Am fost in Split, cazat la Le Meridian LAV intr-un hotel de nu stiu cate stele din care nu merita decat 2: dus in baie ruginit, pata la dus de la rugina, geam spart la balcon, alta chestie in camera pe perete nu stiu ce era dar in mod clar era rupta, desfacuta iar accesul internet se platea in plus. Macar pentru net mi-au dat un acces gratuit de o zi. M-au pus sa platesc inainte garantie cazare si mic dejun care nu era inclus. Suma pe care mi-au cerut-o a fost una, ce au scris pe hartie si in sistem a fost cu 15 euro mai putin. Factura finala a fost la fel, mic dejunul era de fapt inclus, mi-au dat inapoi niste bani dar fara aia 15 euro. Intotdeauna precizati ca vreti sa vedeti factura inainte sa o inchida, pentru ca receptionistele sunt hoate sau imbecile sau amandoua. Au avut buletinul meu, si m-au pus ca tara Ungaria. Au avut scris datele pentru firma, si au scris numai imbecilitati la adresa si codul fiscal. Ca sa nu vad asta au pus-o repede in plic, pana sa ma uit sa verific au inchis factura ca sa nu mai munceasca si sa corecteze. Deci prostie si rautate la fel ca in Romania.
Mizerie, strazi, magazine, blocuri la fel ca Bucuresti. Preturi de 2 ori mai mari.
Plajele nu sunt plaje, nu au nisip, doar pietre. In apa si mai multe pietre deci nu ai cum sa faci baie ca lumea in mare si nici cum sa stai pe plaja.
Peisajele nu sunt frumoase, sunt doar diferite.
Din punctul meu de vedere e o tara de cacat cu oameni de cacat.
bogdan10
QUOTE (Sir Alex Ice @ May 17 2008, 06:34) *
Am fost in Split, cazat la Le Meridian LAV intr-un hotel de nu stiu cate stele din care nu merita decat 2: dus in baie ruginit, pata la dus de la rugina, geam spart la balcon, alta chestie in camera pe perete nu stiu ce era dar in mod clar era rupta, desfacuta iar accesul internet se platea in plus. Macar pentru net mi-au dat un acces gratuit de o zi. M-au pus sa platesc inainte garantie cazare si mic dejun care nu era inclus. Suma pe care mi-au cerut-o a fost una, ce au scris pe hartie si in sistem a fost cu 15 euro mai putin. Factura finala a fost la fel, mic dejunul era de fapt inclus, mi-au dat inapoi niste bani dar fara aia 15 euro. Intotdeauna precizati ca vreti sa vedeti factura inainte sa o inchida, pentru ca receptionistele sunt hoate sau imbecile sau amandoua. Au avut buletinul meu, si m-au pus ca tara Ungaria. Au avut scris datele pentru firma, si au scris numai imbecilitati la adresa si codul fiscal. Ca sa nu vad asta au pus-o repede in plic, pana sa ma uit sa verific au inchis factura ca sa nu mai munceasca si sa corecteze. Deci prostie si rautate la fel ca in Romania.
Mizerie, strazi, magazine, blocuri la fel ca Bucuresti. Preturi de 2 ori mai mari.
Plajele nu sunt plaje, nu au nisip, doar pietre. In apa si mai multe pietre deci nu ai cum sa faci baie ca lumea in mare si nici cum sa stai pe plaja.

Se pare ca lumea care a mai fost acolo nu are aceleasi impresii ca si tine (vezi linkurile):

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g6...-Podstrana.html

http://www.booking.com/hotel/hr/le-meridie...v-split.en.html

"Plajele nu sunt plaje, nu au nisip, doar pietre"!

Plajele pot avea si stanci sau pietris! Sau aveai cunostinte doar despre plajele cu nisip? Nu te-ai documentat inainte de plecare despre locurile unde vei merge?

"Din punctul meu de vedere e o tara de cacat cu oameni de cacat."

Croatia este o tara in care gradul de civilizatie este cu mult superior celui din Romania! Mai avem mult pana ii ajungem din urma!
Apropo, pana acum pe unde ai mai calatorit? A fost vreun loc unde ai fost multumit?

takis
Confirm! Am fost acum cativa ani in Sibenik si este ceva mirific! Daca nu ai vazut parcul lor de la KRKA, atunci ai fost degeaba in Croatia! Imi aduc aminte ca, in parcul acela, care este de o frumusete rarisima, au niste podete care sunt deasupra unor parauri. Aceste parauri provin dintr-o cascada naturala pe care o vezi la cativa metri si care este spectaculoasa! Pe sub podete treceau pastravi de diferite dimensiuni. In Romania, era exclus sa nu vezi pe cineva pescuind, ca doar e moca, si civilizatia e pentru fraieri! Acolo, in padurea aceea, n-am vazut o hartie pe jos, un muc de tigara, e un colt de Rai zona aia, cine a fost acolo stie!

Despre preturi, ai dreptate, sunt cam mari, dar spune-mi un loc turistic pe globul asta unde preturile nu sunt umflate...
Sir Alex Ice
Eu m-am dus in interes de serviciu. In interes personal in mod sigur nu ma voi duce. Am fost in Germania, am tranzitat Austria si de ajuns a fost sa arat buletinul si am trecut fara nici o problema. In rahatul de tara civilizata care este Croatia au inceput cu intrebarile, unde ma duc, de ce etc. plus mutra comunista si infecta de rigoare. Acordul privind intrarea in Croatia doar pe baza de buletin este valabil de un an si jumatate, ar fi cazul sa zica saru'mana ca binevoiesc sa cheltui niste bani la ei.
Mizerie aruncata pe jos pe strada si pe plaja la fel ca la noi, nu e sezon si ar fi trebuit sa fie curat. Ei stiu insa sa puna in valoare istoria pe care o au mult mai bine.
Plaja fara nisip nu este plaja. In continuare in apa nu se poate intra decat cu greu.
Nu are nici un rost sa pun factura scanata in care e scris SiBilii in loc de Sibiului la strada si mare HU la tara in loc de RO. Pentru rautate si graba cu care si-au batut joc voi afla care este organismul ce acorda stelele de hotel pentru a trimite un mail usturator impreuna cu pozele doveditoare ale defectelor camerei si mismasurile facute cu factura.
Parerile de pe site-urile de voiaj pot sa fie fabricate bine mersi.
Fata de prezentarea pe net, Le Meridien asta e o crunta dezamagire. Am fost mai bine la hotel de 2 stele in Hanovra, mic dejun bufet suedez, wireless in camera gratis si la cu totul alti bani.
takis
Culmea ca si eu tot cu serviciul am fost! Am avut all-inclusive, totul a fost perfect. Dar, te cred, e posibil sa fie si cazuri dintr-astea mai neplacute, dar cred ca sunt izolate!
dariuscha
QUOTE (mihai012002 @ May 16 2008, 17:34) *
dariushca, nu am spus-o cu rautate, dar iti spun ca intr-o saptamana nu m-am saturat de soare, nu am avut nici o zi innorata, de asta merg acum 2 saptamani si sincer am spus ca am sa arunc si eu o privire prin krka, sa urc pe Cetina prin chei, poate ajung prin Plitvice. Dar am experienta cu copii pe care i-am dus odata in venetia, si singurul lucru care le-a placut au fost porumbeii si dupa 3 ore a trebuit sa o iau pe una in spate si sa o tractez pe cealalta(am 2 fete 6si 10 ani). Iar sa faci o salata si niste fripturi sau ceva usor de potol nu mi se pare greu. Daca ma dadeau banii afara ma cazam direct in Split. Plus de asta mie nu-mi plac orele fixe la care sa merg la masa.

si noi , oriunde plecam, luam copiii (care sunt cam de varsta alor tai ) , si incercam sa multumim si capra si varza, adica si pe noi si pe ei. suntem constienti de placerile lor, dar sa nu le neglijam pe ale noastre. facem programul zilnic in asa fel incat sa ne simtim bine toti si, atunci cand e cazul ii mobilizam glumind, povestindu-le intamplari hazlii sau interesante, unele legate chiar de locurile pe care le vizitam , de oamenii care, de-a lungul timpului ,au trecut pe-acolo. facem pauze dese, fie la o cafea, un suc , o inghetata , fie simplu,pe o banca . ai dreptate, venetia e obositoare, insa chiar si pt. noi. arata-le pietele (cumparati fructe sau specialitati traditionale), lasa-le sa aleaga vederile ( pt. cine si cate) ,fa o pauza la o terasa, luati cafea si suc si lasa-le sa le scrie, sa puna timbre si sa gaseasca cutie postala ( se simt importanti- au responsabilitate), spune-le sa-si puna cate o dorinta cand vizitati o catedrala sau o modesta bisericuta, lasa-le sa sara, sa topaie pe strada, fa compromisuri si cumpara-le cate ceva atunci cand vezi ca privesc nostalgice la o jucarioara ( daca nu e prea scumpa si te incadrezi in buget) . viziteaza parcuri si locuri de joaca . stii , noi eram singurii din apa care ne jucam cu copii cu mingea si nu numai !
in ceea ce priveste masa, nu e prea greu de facut un gratar, dar farfuriile, paharele , tacamuri si frimiturile de pe urma , macar cu ocazia asta sa le evit ( asta nu inseamna ca nu mi s-a intamplat). in plus, nu ne saturam niciodata de pizza si pastele lor, de pestii si fructele de mare proaspete si gatite excelent, care la noi lipsesc iar acolo au preturi rezonabile. si copiii considera mesele la restaurant placute si, chiar daca impart doar o pizza, e ok. iar la masa mergem cand ne este foame , de ce la ore fixe? singurele lucruri deranjant la restaurante - sucul sau apa (mici si scumpe)

QUOTE (Sir Alex Ice @ May 17 2008, 07:34) *

hopaa! norocul tau ca nu ai schimbat mediul in care respiri zi de zi , deci ai avut parte de normalitate ! de ce esti suparat? a, nu ti se deconteaza accesul la internet ! cafeneaua luxor ( peristil ) ofera clientilor acces gratuit la internet ( cafeaua excelenta e contra cost !) si ai ocazia sa vezi si alt peisaj pe care sigur nu-l vei intalni in bucuresti . pretul cafelei va fi mult mai mic iar calitatatea mult mai buna decat pe malul dambovitei.
bogdan10
QUOTE (Sir Alex Ice @ May 17 2008, 08:42) *
Eu m-am dus in interes de serviciu. In interes personal in mod sigur nu ma voi duce. Am fost in Germania, am tranzitat Austria si de ajuns a fost sa arat buletinul si am trecut fara nici o problema. In rahatul de tara civilizata care este Croatia au inceput cu intrebarile, unde ma duc, de ce etc. plus mutra comunista si infecta de rigoare. Acordul privind intrarea in Croatia doar pe baza de buletin este valabil de un an si jumatate, ar fi cazul sa zica saru'mana ca binevoiesc sa cheltui niste bani la ei.
Mizerie aruncata pe jos pe strada si pe plaja la fel ca la noi, nu e sezon si ar fi trebuit sa fie curat. Ei stiu insa sa puna in valoare istoria pe care o au mult mai bine.
Plaja fara nisip nu este plaja. In continuare in apa nu se poate intra decat cu greu.
Nu are nici un rost sa pun factura scanata in care e scris SiBilii in loc de Sibiului la strada si mare HU la tara in loc de RO. Pentru rautate si graba cu care si-au batut joc voi afla care este organismul ce acorda stelele de hotel pentru a trimite un mail usturator impreuna cu pozele doveditoare ale defectelor camerei si mismasurile facute cu factura.
Fata de prezentarea pe net, Le Meridien asta e o crunta dezamagire. Am fost mai bine la hotel de 2 stele in Hanovra, mic dejun bufet suedez, wireless in camera gratis si la cu totul alti bani.

Am impresia ca esti subiectiv! Sa consideri un hotel de 5* ca nu merita decat 2* mi se pare absurd! Se mai intampla cateodata ca un hotel sa merite cu o stea mai putin decat are, dar sa merite 3 stele mai putin cum spui tu.... parca e prea de tot!
Croatia deocamdata nu face parte din UE! Deci nu vad ce te-a deranjat ca te-a intrebat la granita scopul si durata vizitei! Nu te intreaba in tarile UE dar in alte tari te intreaba!
Pe site-urile de voiaj sunt publicate mesajele (in general) de turistii care sunt inscrisi pe acele forumuri (la fel ca si aici)! Nu contest ca poate se inscriu si unii din conducerea hotelurilor, dar parca e prea de tot sa fie "fabricate" toate parerile turistilor, dupa cum ai afirmat!
Daca ti-a gresit factura, de ce nu ai solicitat sa efectueze modificarile corespunzatoare la receptie, pana sa parasesti hotelul!
Vad ca ai afirmat ca ai "poze doveditoare ale defectelor camerei si mismasurile facute cu factura"! Poate ne arati si noua pozele ca sa ne convingem sa evitam acel hotel pe viitor!

QUOTE (takis @ May 17 2008, 09:35) *
Daca nu ai vazut parcul lor de la KRKA, atunci ai fost degeaba in Croatia! Imi aduc aminte ca, in parcul acela, care este de o frumusete rarisima, au niste podete care sunt deasupra unor parauri. Aceste parauri provin dintr-o cascada naturala pe care o vezi la cativa metri si care este spectaculoasa! Pe sub podete treceau pastravi de diferite dimensiuni. In Romania, era exclus sa nu vezi pe cineva pescuind, ca doar e moca, si civilizatia e pentru fraieri! Acolo, in padurea aceea, n-am vazut o hartie pe jos, un muc de tigara, e un colt de Rai zona aia, cine a fost acolo stie!

Intr-adevar este foarte frumos Parcul National KRKA, dar Parcul National Plitvicka Jezera este cu mult peste KRKA! Pe acesta l-ai vizitat?

Lee04
QUOTE (duduhateg @ May 2 2008, 16:47) *
Buna ziua
Plec si eu in Croatia si am tot citit forumul.
Nu am gasit informatii despre Malinska.
Ma puteti ajuta, de asemenea,cum se poate ocoli tunelul Sveti Rock?cum sa merg la Venetia,mai usor,cu masina,sau vaporul?
Orice sfat sau informatie in legatura cu excursia va fi binevenita
multumesc

Malinska e o localitate foarte dragutza si eleganta pe insula Krk. Ca sa ajungi acolo nu treci prin tunelul Sv. Rok care e mult mai la sud, ci pe un pod superb. De acolo la Venetia e mai convenabil sa te intorci pe continent si sa mergi cu masina.
Lee04
QUOTE (mihai012002 @ May 16 2008, 15:30) *
Eu am fost anul trecut in Stanici, imediat langa Omis (cam 20km Split) am avut o vreme excelenta in iunie, am stat o saptamana si imi pare rau ca nu am apucat sa vizitez bine nici macar Omisul. Dimineata plaja, la pranz odihna dupa amiaza plaja seara Omis -luna park, pizza, inghetate, terase, plimbari cu familia. Ca preturi sunt cam toate ca la noi - referitor la mancare, mare atentie la parcari, exista de obicei automate in care bagi bani si in functie de cati bani bagi atata poti stationa(Omis). Biletelul il puneti pe interior pe bord la vedere pentru ca stau cu ochii pe masinile care nu-s de-ale lor. Plajele sunt in general pietroase cea din Omis are nisip si e plina de obicei, puteti lua local un fel de opinci foarte comode de mers pe pietris care sunt destul de ieftine. Am fost placut surprins ca sunt foarte multi care o rup pe engleza cat sa te intelegi cu ei, dar si germana(parca ar fi preferat mai mult dar eu nu stiu). Eu sunt adeptul ca atunci cand merg in concediu sa ma odihnesc imi trebuie ceva linistit, nu sa alerg prin statiuni si sa vad cat mai multe monumente, mai ales cand ai si copii dupa tine, care sigur nu vor aprecia niste ziduri dupa ce au mers 2-3 ore. Daca este ceva interesant pe aproape este binevenit. Am dat de forumul asta si as fi vrut sa intreb pe cineva care a mai fost ce itinerar a ales. Anul asta voi merge 2 saptamani, eu m-am gandit la Timisoara-Cenad- Szeged-Baja- Mohacs- Osijek-Zagreb- Split-Omis -Stanici (aprox 1050km). Am vazut ca exista un traseu mult mai scurt, Timisoara -Belgrad -Sarajevo- Makarska -Stanici cam 750km, dar am inteles ca s-ar putea sa am probleme cu sarbii si parca Bosnia suna a fost teatru de razboi. Daca e altcineva care stie o varianta mai buna, il rog sa o posteze, poate ajuta si pe altii. Am spus ca nu voi mai merge niciodata la Marea Neagra din cauza taxelor de fraier pe care le platim pe litoralul nostru si preturilor absolut aberante, ce regret insa este pescuitul de guvizi de la noi. In Croatia am vazut o gramada de arici de mare, deci mare atentie cum pasiti pe fundul apei, dar pestii sunt tare rari . In schimb am vazut delfini pe viu, in elementul lor, lucru minunat. Sper ca de data asta in 2 saptamani sa apuc sa vad ceva, una este prea putin. Daca vreti liniste si nu doriti viata agitata de statiune va recomand sa vizitati www.stanici.com puteti vedea locatii si face rezervari. Eu platesc 378 euro pt 2 sapt, 4 persoane, fara mancare inclusa, dar este apartament in vila, cu bucatarie complet utilata. Mancarea o cumpar din mini si supermarket si poate fi gatita cu usurinta. Oricum consider ca sunt niste oameni super de treaba, binevoitori, cam cu acelasi nivel de trai ca in Romania. Eu va doresc din inima sa vizitati Croatia eu zic ca nu va va parea rau. Am sa vad daca si reusesc sa pun o poza cu privelistea pe care o aveam eu pe treasa dimineata cand ma trezeam. Stima, si pace 1000 de ani

Fii amabil si da-mi mai multe informatii despre Stanici. Am vazut pe www.stanici.com poze cu zone de plaja cu nisip (cel putin asa parea). Ce fel de plaja predomina? Localitatea stiu ca e faina, ca de altfel toata zona, respectiv toata tara. Am deja o rezervare acolo si vreau sa mai aflu cate ceva. Multumesc.
Sir Alex Ice

Ti-a scapat cumva partea in care am spus ca din rautate si lene au inchis factura? O data inchisa nu se mai poate modifica, aparent e ilegal. Asta este lene si rautate in mod clar, intotdeauna si peste tot exista posibilitatea sa faci factura gresita, deci si sa corectezi.
Nu are de ce sa ma intrebe, e acord cu trecut pe baza de buletin. Se mai intreaba daca esti pentru turism sau afaceri, astia incepusera unde ma duc, de ce samd.
Poza cu geamul nu a iesit destul de edificatoare, peste barca din dreapta se vede o dara care este de fapt geamul spart. Chestia aia argintie de pe perete nu stiu ce e, dar pare stricata sau rupta.
Scanarile dupa factura dupa ce ajung la birou.
Titus 1904
se pare ca nu ai fost tratat ca un "sir" laugh.gif
la granita fii linistit ca si austriecii te iau uneori la intrebari (asa e peste tot se verifica prin sondaj, ai avut ghinion)

comparatia cu Bucurestiul ma face sa rad pe saturate biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
chiar acu vreo luna am fost pana la iesirea spre Alexandria in frumoasa noastra capitala...ce zona frumoasa , oamenii ce binevoitori pareau

sincer mi se pare ca esti genul care cauta fire de par in mancare...si le gaseste angry.gif

LE:m-am uitat la hotelul unde zici ca e shmen , sunt 40 de pareri pe tripadvisor "masluite" si e cel mai bine cotat hotel din zona lui http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g6...-Podstrana.html
Sir Alex Ice
Atata timp cat nu ai nevoie de factura pentru firma merita 4 stele, pentru camera cu defecte.
Daca ai nevoie de factura pentru decontare e clar ca nu merita mai mult de 3 stele, pentru cat de lenesi si prosti sunt.
bogdan10
QUOTE (Sir Alex Ice @ May 17 2008, 23:02) *
Ti-a scapat cumva partea in care am spus ca din rautate si lene au inchis factura? O data inchisa nu se mai poate modifica, aparent e ilegal. Asta este lene si rautate in mod clar, intotdeauna si peste tot exista posibilitatea sa faci factura gresita, deci si sa corectezi.
Nu are de ce sa ma intrebe, e acord cu trecut pe baza de buletin. Se mai intreaba daca esti pentru turism sau afaceri, astia incepusera unde ma duc, de ce samd.
Poza cu geamul nu a iesit destul de edificatoare, peste barca din dreapta se vede o dara care este de fapt geamul spart. Chestia aia argintie de pe perete nu stiu ce e, dar pare stricata sau rupta.
Scanarile dupa factura dupa ce ajung la birou.

O factura se poate storna si apoi emite alta! De ce nu ai verificat acest lucru la receptie si apoi sa soliciti emiterea altei facturi?

Nu are legatura trecutul granitei cu C.I. (cu buletinul nu vei putea intra in nicio tara) cu intrebarea "scopul si durata vizitei" de la vama! Conventia privind accesul in tara lor pe baza de C.I. se datoreaza faptului ca sunt canditati pt. intrarea in UE iar noi suntem deja in UE. Toti cetatenii UE pot intra pe baza de CI nu doar romanii!

Daca nu ti-a convenit camera in momentul cazarii, de ce nu ai solicitat sa-ti dea alta camera? Nu te-a oprit nimeni sa ceri acest lucru.

Daca te-ai "complacut" in aceasta situatie (nu ai cerut sa-ti schimbe camera si nu ai solicitat alta factura), nu cred ca e cazul sa te"vaiti" atat! Nu faci decat sa cauti nod in papura!

QUOTE (Sir Alex Ice @ May 18 2008, 09:05) *
Atata timp cat nu ai nevoie de factura pentru firma merita 4 stele, pentru camera cu defecte.
Daca ai nevoie de factura pentru decontare e clar ca nu merita mai mult de 3 stele, pentru cat de lenesi si prosti sunt.

Pana la urma cate stele acorzi hotelului? Initial ai spus ca nu merita mai mult de 2 stele! Acum spui 4 stele si apoi 3 stele! Din cate vad cauti "sa-ti versi naduful" pe acel hotel, dar de fapt nu iti analizezi "neputinta ta" de a nu face fata situatiei (factura + solicitare schimb camera).

Cine nu "se zbate" in viata isi merita soarta! Vrei totul sa-ti pice din cer!
aannyy
In Funtana a fost cineva, ca nu am gasit nimic scris pe aici. Cum e pe acolo?
vivien08

Sunt lenesi si prosti?
Daca asta ai vazut tu in Croatia inseamna ca, " sir" ai fost tratat asa cum ai meritat.
Sir Alex Ice
Eu cred ca nu intelegi, de fapt probabil nu vrei sa intelegi. Ti s-o fi pus pata ce tara minunata e Croatia.
Schimbat de camera nu ma intereseaza, e treaba lor sa aiba grija sa fie toate camerele fara defecte.
Factura NU au vrut sa mi-o storneze si sa o schimbe, au tinut-o ca e inchisa si nu se poate. Am trimis-o 2x ori proasta de la receptie la contabilitate si nu au vrut.
Am spus ca la 2 stele am avut wireless gratuit, ca termen de comparatie cu hotel ce se pretinde de 5 stele dar taxeaza accesul la net. Per total mai mult de 3 stele nu merita, s-au inecat ca tiganii la mal cu povestea cu factura. Restul era pasabil, dar de factura aia facuta bine am neaparata nevoie pentru contabilitatea mea.
mihah
QUOTE (Sir Alex Ice @ May 19 2008, 08:44) *
Eu cred ca nu intelegi, de fapt probabil nu vrei sa intelegi. Ti s-o fi pus pata ce tara minunata e Croatia.
Schimbat de camera nu ma intereseaza, e treaba lor sa aiba grija sa fie toate camerele fara defecte.
Factura NU au vrut sa mi-o storneze si sa o schimbe, au tinut-o ca e inchisa si nu se poate. Am trimis-o 2x ori proasta de la receptie la contabilitate si nu au vrut.
Am spus ca la 2 stele am avut wireless gratuit, ca termen de comparatie cu hotel ce se pretinde de 5 stele dar taxeaza accesul la net. Per total mai mult de 3 stele nu merita, s-au inecat ca tiganii la mal cu povestea cu factura. Restul era pasabil, dar de factura aia facuta bine am neaparata nevoie pentru contabilitatea mea.

Buna!
Ti-am citit postarile si am inteles motivul supararii tale. Acum doi ani am fost intr-o vacanta la un hotel de 4 stele (asa ne-au spus cei de la Agentie) dar care in realitate nu avea mai mult de doua. Lucru asta ne-a stricat cheful de vacanta din prima zi. Acum ne pare rau ca la intoarcerea in tara nu am facut o plangere la Protectia Consumatorului. Asta este. Ne-am resemnat intre timp. Oricum, in Tunisia (acolo s-a intamplat), nu mai vrem sa mergem niciodata.
Referitor la factura - poate exista la ei o Autoritate careia i te poti adresa si care sa rezolve problema.

Noi intentionam sa mergem in Croatia pentru cateva zile in aceasta vara. Am dori sa inchiriem o vila pentru ca suntem 5 familii. Daca ne poate ajuta cineva, va multumim anticipat!
piti2cutze
QUOTE (sorel_789 @ May 16 2008, 13:22) *
traseul prin Serbia este ok. Sunt multe serpentine... sunt munti nah... nu ai cum sa-i dai viteza peste tot ... insa dela Belgrad- Zagreb au autostrada... asta daca te duci la Belgrad, daca nu, o sa iesi la un mom datde pe autostrada.

Eu o sa merg Brasov(punct de plecare) - Sibiu - Timisoara - Vrsici - Belgrad - Sarajevo - apoi destinatia ( Brela sau Trogir-Ciovo, inca nu m-am hotarat 100% ) si o sa ma intorc prin Zagreb , Budapesta , Cluj, Brasov.

giovanni1, tu parca ti-ai rezervat deja in Brela si pleci luna iunie asa-i ? vacanta placuta si asteptam parerile smile.gif

Eu o sa ies pe la Deta,tin Belgrad,Zagreb si ajung in Vodice.Plec vineri si o sa scriu cand ma intorc cum mi s-a parut traseul.Ce nu stiu este daca se cumpara vigneta in Serbia si in Croatia.Imi poate spune cineva?
bogdan10
QUOTE (Sir Alex Ice @ May 19 2008, 07:44) *

"Ti s-o fi pus pata ce tara minunata e Croatia."

Daca te uiti in acest topic despre Croatia, nu cred "ca mi s-a pus doar mie pata ce tara minunata e Croatia!".

"Schimbat de camera nu ma intereseaza, e treaba lor sa aiba grija sa fie toate camerele fara defecte".

Daca stai sa "iei la bani marunti" orice camera de hotel din lume, nu vei gasi numic perfect! Principalul este sa-ti asigure confortul corespunzator stelelor care le are hotelul! La tine acasa este totul perfect?

"Factura NU au vrut sa mi-o storneze si sa o schimbe, au tinut-o ca e inchisa si nu se poate. Am trimis-o 2x ori proasta de la receptie la contabilitate si nu au vrut."

Ai solicitat in acest caz sa vorbesti cu directorul hotelului pt. lamurirea situatiei?

"Restul era pasabil, dar de factura aia facuta bine am neaparata nevoie pentru contabilitatea mea."

Cred ca de fapt aici e "buba"! Pt. ca nu "ti-a iesit pasienta" cu factura, Croatia e o tara "de cacat"!

QUOTE (piti2cutze @ May 19 2008, 08:59) *
Eu o sa ies pe la Deta,tin Belgrad,Zagreb si ajung in Vodice.Plec vineri si o sa scriu cand ma intorc cum mi s-a parut traseul.Ce nu stiu este daca se cumpara vigneta in Serbia si in Croatia.Imi poate spune cineva?

Platesti doar taxa pt. autostrada in functie de distanta parcursa! Pe drumurile nationale nu se plateste nimic. Nu ai nevoie de nicio vigneta. Mai exista taxe suplimentare la unele tuneluri sau viaducte de pe autostrada.
piti2cutze
QUOTE (bogdan10 @ May 19 2008, 08:19) *
"Ti s-o fi pus pata ce tara minunata e Croatia."

Daca te uiti in acest topic despre Croatia, nu cred "ca mi s-a pus doar mie pata ce tara minunata e Croatia!".

"Schimbat de camera nu ma intereseaza, e treaba lor sa aiba grija sa fie toate camerele fara defecte".

Daca stai sa "iei la bani marunti" orice camera de hotel din lume, nu vei gasi numic perfect! Principalul este sa-ti asigure confortul corespunzator stelelor care le are hotelul! La tine acasa este totul perfect?

"Factura NU au vrut sa mi-o storneze si sa o schimbe, au tinut-o ca e inchisa si nu se poate. Am trimis-o 2x ori proasta de la receptie la contabilitate si nu au vrut."

Ai solicitat in acest caz sa vorbesti cu directorul hotelului pt. lamurirea situatiei?

"Restul era pasabil, dar de factura aia facuta bine am neaparata nevoie pentru contabilitatea mea."

Cred ca de fapt aici e "buba"! Pt. ca nu "ti-a iesit pasienta" cu factura, Croatia e o tara "de cacat"!

Platesti doar taxa pt. autostrada in functie de distanta parcursa! Pe drumurile nationale nu se plateste nimic. Nu ai nevoie de nicio vigneta. Mai exista taxe suplimentare la unele tuneluri sau viaducte de pe autostrada.

Ok,multumesc.
atupi
Citind ultimele postari mi se reconfirma subiectivismul parerilor postate pe aceste forumuri. Si eu doresc anul acesta sa ajung in Croatia si ma astept sa ma simt bine asa cum mi s-a mai intamplat si alte alte tari in care altii au avut experiente neplacute si care au spus ca nu vor mai merge cu alta ocazie(Tunisia, Bulgaria).
Va salut si numai bine !
giovanni1
QUOTE (Sir Alex Ice @ May 17 2008, 09:42) *

Oamenii de aici care schimba impresii si care au mai fost acolo cred ca pot sugera cu totul si cu totul altceva decat prezinti tu.
Eu sunt de parere ca sunt mult inaintea noastra ca tara si cu certitudine sunt mai civilizati ca noi.
Apropo..pe unde ai fost ai vazut vreun caine vagabond?
ambvision
Am vazut eu 2 caini vagabonzi in toata Croatia smile.gif
Noi am fost uimiti ce curat era peste tot, insa situatia nu este exclusiv numai roz - in zonele neturistice gasesti multe case parasite, oameni saraci, capre, ceva mai multa mizerie, si obiecte metalice aruncate pe deal in jos - caroserii de masini, frigidere, aragaze.
Insa mizerie efectiv nu prea gasesti - si ceea ce mi-a placut mie cel mai mult, o idee la mintea cocosului - exista la ei o lege prin care la vanzarea de produse la PET trebuie pus un pret (mare) al PET-ului, iar la supermarket-uri sunt automate unde se returneaza PET-urile si oamenii isi iau banii pe ele. Rezultatul era ca o cola la 2l costa cam cat un suc natural la cutie la 2l, insa banii pe pet ti-i puteai lua inapoi, si nu am vazut NICI UN PET ARUNCAT AIUREA, ca in Romania, unde sunt locuri unde zici ca-i groapa de gunoi.
Iar despre circulatie, mi s-a parut mult mai civilizata decat la noi, insa autostrada este foarte scumpa (am inteles ca in Italia e si mai scumpa), pe drumurile nationale nu gasesti o groapa, iar stadutele marginase sunt toate asfaltate
Per ansamblu insa, numai lucruri foarte bune, eu chiar ziceam ca fata de Cluj litoralul croat este doar cu putin mai departe decat marea Neagra, insa probabil ajungi mai repede si mai in siguranta in Croatia, si foarte probabil sa iesi mai ieftin si mai bine. Daca ajung sa nu mai vad marea neagra ci doar cea adriatica, nu am nici un regret
giovanni1
QUOTE (ambvision @ May 19 2008, 14:22) *
Am vazut eu 2 caini vagabonzi in toata Croatia smile.gif
Noi am fost uimiti ce curat era peste tot, insa situatia nu este exclusiv numai roz - in zonele neturistice gasesti multe case parasite, oameni saraci, capre, ceva mai multa mizerie, si obiecte metalice aruncate pe deal in jos - caroserii de masini, frigidere, aragaze.
Insa mizerie efectiv nu prea gasesti - si ceea ce mi-a placut mie cel mai mult, o idee la mintea cocosului - exista la ei o lege prin care la vanzarea de produse la PET trebuie pus un pret (mare) al PET-ului, iar la supermarket-uri sunt automate unde se returneaza PET-urile si oamenii isi iau banii pe ele. Rezultatul era ca o cola la 2l costa cam cat un suc natural la cutie la 2l, insa banii pe pet ti-i puteai lua inapoi, si nu am vazut NICI UN PET ARUNCAT AIUREA, ca in Romania, unde sunt locuri unde zici ca-i groapa de gunoi.
Iar despre circulatie, mi s-a parut mult mai civilizata decat la noi, insa autostrada este foarte scumpa (am inteles ca in Italia e si mai scumpa), pe drumurile nationale nu gasesti o groapa, iar stadutele marginase sunt toate asfaltate
Per ansamblu insa, numai lucruri foarte bune, eu chiar ziceam ca fata de Cluj litoralul croat este doar cu putin mai departe decat marea Neagra, insa probabil ajungi mai repede si mai in siguranta in Croatia, si foarte probabil sa iesi mai ieftin si mai bine. Daca ajung sa nu mai vad marea neagra ci doar cea adriatica, nu am nici un regret

Mizerie am vazut si pe la marginea Vienei...asa ca..oricum..nu se compara cu mizeria de la noi.
DANISA
Buna tuturor ,

cateva date in plus ptr cei care doresc sa mearga in Croatia:

taxe de drum : http://www.hac.hr/index.php?task=aut

benzinarii : http://www.ina.hr/default.aspx?id=306

Stie cineva care sunt taxele de drum in Serbia ? se cere ceva spaga de catre vamesi ?

Salutari la toti si drum celor care incep sa calatoreasca
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.