Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

bogdan10

QUOTE (gicu_tatu @ May 12 2008, 22:41) *
salutare calatorilor.
mai am o nelamurire: ca sa ajung din torgir la dubrovnic trebuie sa trec granita cu bosnia de 2 ori??? pe harta cam asa se vede treaba...

Da, se trece granita inainte de localitatea Neum (este singura localitate din B&H pe care o traversezi). Controlul il efectueaza doar croatii la prima trecere (cand mergi dinspre Trogir catre Dubrovnik). Preferabil sa ai pasaportul la tine.
kerkyra
Ma intereseaza transport cu autobuzele locale de la Trogir la Split. Am gasit ceva pe net, dar poate a folosit cineva. M-ar interesa cateva indicatii despre statia din Split, pretul biletului etc. Am facut o comparatie intre pretul biletului de pe site-ul firmei Promet de transport local si pretul excursiei optionale de la agentia cu care merg si mi se pare diferenta cam mare. Un bilet de autobuz ar fi 2 euro, iar la agentie aprox 15, daca am inteles bine. Ce parere aveti?

gicu_tatu
se presupune ca la aia 15 euro pe care ti-i ia agentia iti acorda si un ghid bine pregatit care iti va spune tot felul de lucruri fascinante despre istoria locurilor samd si care va sti sa raspunda la orice intrebare pe care i-o pui. subliniez se presupune!

nu stie nimeni de inchirieri masini in torgir?
kerkyra
QUOTE (gicu_tatu @ May 13 2008, 08:04) *
se presupune ca la aia 15 euro pe care ti-i ia agentia iti acorda si un ghid bine pregatit care iti va spune tot felul de lucruri fascinante despre istoria locurilor samd si care va sti sa raspunda la orice intrebare pe care i-o pui. subliniez se presupune!

Ai dreptate, am invatat sa nu mai astept prea multe de la ghid, as fi fericita sa nu imi consume inutil timpul. De aceea ma documentez cat pot inainte. Totusi, diferenta mi se pare cam mare. As prefera sa vad pe indelete Split-ul, fara sa fiu stresata sa alerg sa nu pierd ghidul, sa ii astept pe altii, etc.
Titus 1904
QUOTE (kerkyra @ May 13 2008, 09:11) *
Ai dreptate, am invatat sa nu mai astept prea multe de la ghid, as fi fericita sa nu imi consume inutil timpul. De aceea ma documentez cat pot inainte. Totusi, diferenta mi se pare cam mare. As prefera sa vad pe indelete Split-ul, fara sa fiu stresata sa alerg sa nu pierd ghidul, sa ii astept pe altii, etc.

Si eu gandesc la fel ca si tine dar in Split ar fi bine sa iei ghid pt ca la palatul lui Diocletian te cam incurci pe stradute si confunzi portile blink.gif
Am vazut ca sunt si ceva tinerei(studenti pareau) p[rin zona ,care pt niste bani se ofera sa te ajute .
Eu am avut o harta cu obiectivele de acolo dar parca merita dati banii la un ghid , zona de interes turistic nefiind foarte intinsa .Dupa aceea daca vrei sa haladuiesti poti si fara ghid cool.gif
giovanni1
QUOTE (Titus 1904 @ May 9 2008, 23:37) *
In principiu zici tu ceva dar in astfel de locuri mergi si ca sa lenevesti sau sa te balacesti , nu e ca la Paris sau Roma roll2.gif

am stat in Brela 7 zile in 2007 si pot zice ca merita...plaja e de vis , in top 10 mondial clasificata biggrin.gif , marea minunata , am prins 2 zile de valuri (vezi poza) cu distractie maxima
...peisajul te face sa stai mut de amiratie minute in sir eek.gif ...asta de mai multe ori pe zi ...in fiecare zi ... daca esti genul ala de om care da ceva creitari pe spectacolul naturii
Din Brela :
-in 40 min cu masina esti in Split unde poti pierde toata ziua de vrei sau ca mine o dupa-amiaza doar thumbsup.gif
-in 25 min in locul de unde te preiau tipii cu raftingul de pe Cetina

-poti merge in Excursie de vreo 10 ore pe insulele Hvar si Brac(aici eu nu am fost) unde ai se pare si ce vedea

am mai mers seara pe jos in Baska-Voda si cu masina in Makarska , faci 10 minute (dar probleme cu parcarea in zona centrala la port, am dat 2 ture pana am gasit un loc)
deci eu zic ca pt 7-8 zile e suficient... doar vrei sa stai si la plaja nu sa pleci in fiecare zi in excursii

imensul avantaj la Brela e ca nu poate fi prea aglomerata deoarece nu sunt locuri de parcare pt cei in tranzit aproape deloc , accesul in statiune relativ dificil iar masinile se ridica aproape instantaneu daca sunt parcate neregulamentar...chiar te simti ca intr-o statiune si nu ca in gara bigyellowgrin.gif

plaja cu pietricele netaioase e curata pana la perfectiune , ai umbra fix acolo daca-ti trebuie (vezi iar foto) si restaurante nu prea scumpe la 10 metri (pe bune) de plaja

Si?Distractie ceva?Vreun club...ceva?Cum te-ai distrat in Brela?Eu mai am o luna si ma duc acolo.. cheers.gif
Titus 1904
QUOTE (giovanni1 @ May 13 2008, 14:42) *
Si?Distractie ceva?Vreun club...ceva?Cum te-ai distrat in Brela?Eu mai am o luna si ma duc acolo.. cheers.gif

cu asta chiar m-ai prins bigyellowgrin.gif eu ma culc odata cu gainile coolspeak.gif
nu m-am uitat deloc dupa asa ceva...mai degraba in Baska-Voda care e la 1 km sau si mai sigur in Makarska...

daca nu in Split 100% gasesti laugh.gif

dariuscha
QUOTE (giovanni1 @ May 13 2008, 14:42) *

nu sunt cluburi in brela, ma indoiesc de baska v., sigur gasesti in makarska sau split
in primosten, aproape de sibenik, se afla cea mai mare discoteca din dalmatia- aurora
nadis
QUOTE (dariuscha @ May 12 2008, 19:43) *
nisip?

Adica, ce?, n-a vazut nimeni de pe acilea nisip in Croatia?!? confusedsmiley.png
dariuscha

QUOTE (kerkyra @ May 13 2008, 08:36) *
Ma intereseaza transport cu autobuzele locale de la Trogir la Split. Am gasit ceva pe net, dar poate a folosit cineva. M-ar interesa cateva indicatii despre statia din Split, pretul biletului etc. Am facut o comparatie intre pretul biletului de pe site-ul firmei Promet de transport local si pretul excursiei optionale de la agentia cu care merg si mi se pare diferenta cam mare. Un bilet de autobuz ar fi 2 euro, iar la agentie aprox 15, daca am inteles bine. Ce parere aveti?

du-te la split cu vaporasul.Privelistea orasului dimineata sau la apus, cand pleci, e superba.Cred ca sunt curse din trogir sau siguranta din slatine, ciovo.Nu vei regreta, te lasa chiar pe riva, unde e si un centru de info turistic. altul mai e la peristil, chiar langa catedrala.Cere o harta free cu orasul vechi ,pe ea ai traseu cu obiectivele turistice.Traseul nu e complicat, aglomerat doar.Uita de ghid si grup,vei astepta prea mult dupa altii prin diverse locuri, pentru diverse necesitati.Obiectivele turistice sunt descrise in pliante.( Si pt. trogir fa la fel.)Nu e nimic complicat. Urca pe Marijan, de unde ai o priveliste super asupra orasului si portului.Du-te cu prima cursa si intoarce-te cu ultima.
giovanni1
QUOTE (nadis @ May 13 2008, 17:06) *
Adica, ce?, n-a vazut nimeni de pe acilea nisip in Croatia?!? confusedsmiley.png

Exista la Omis si pe ceva insule...
http://www.croatia-beaches.com/sandy/best_...ach_croatia.htm

vezi aici
bxs13
QUOTE (bogdan10 @ May 9 2008, 17:41) *
Crezi ca esti mai castigat prin Bulgaria si Serbia decat prin Ungaria? Pt. Serbia iti trebuie carte verde iar la Calafat platesti bacul + taxa de port!

Pana la autostrada ai urmatoarele distante:

Bucuresti - Belgrad: 625 km

Bucuresti - Szeged: 650 km

In Ungaria taxele de autostrada sunt mai mici decat in Croatia. Daca vrei sa te duci in Elvetia + Austria pt. campionat, nu merita sa te complici! Daca vrei sa stai in Croatia mai mult timp, atunci tot mai bine prin Ungaria (prin Ungaria ai 85% din traseu pe autostrada). In Croatia taxele de autostrada sunt mai mari (circa 4-4.5 euro/100 km) decat in Ungaria. In Ungaria ai combustibilul mai scump decat in Croatia!

Multumesc mult !
O sa ma interesez si de varianta prin Turnu. Intr-adevar varianta prin Calafat nu pare prea inspirata.
dariuscha
QUOTE (giovanni1 @ May 12 2008, 09:28) *
Salut,

Ai idee Jardula pe unde e pozitionata in Brela..Hotel Pelegrini..biserica Sf.Stepan..pe acolo am gasit o vila draguta aproape de mare

in brela toate vilele sunt relativ aproape de mare.Pe w.brela.hr vei gasi harta statiunii si oarecum ceea ce cauti. E totusi cam departe de centru. Cauta in zona soline sau macar podrace.

QUOTE (giovanni1 @ May 13 2008, 17:19) *

vezi aici

am vazut la omis, dar nu pe riviera makarska
nadis
QUOTE (giovanni1 @ May 13 2008, 17:19) *

vezi aici

Da, stiu site-ul asta - dar, sincer, nu am mare incredere, in sensul ca nu stiu exact ce inteleg ei prin "sandy beaches". E... interpretabil. Un exemplu: acolo zice ca plaja Lapad din buricul Dubrovnikului e de nisip, iar eu am vazut in poze oarecum altceva. Niscai pietricele - sigur, nu mari, poate nici ascutite, habar n-am...
E drept, plaja din insula invecinata Lopud (Sunj Beach) pare realmente acoperita cu nisip.
bogdan10
QUOTE (nadis @ May 13 2008, 16:33) *
Da, stiu site-ul asta - dar, sincer, nu am mare incredere, in sensul ca nu stiu exact ce inteleg ei prin "sandy beaches". E... interpretabil. Un exemplu: acolo zice ca plaja Lapad din buricul Dubrovnikului e de nisip, iar eu am vazut in poze oarecum altceva. Niscai pietricele - sigur, nu mari, poate nici ascutite, habar n-am...
E drept, plaja din insula invecinata Lopud (Sunj Beach) pare realmente acoperita cu nisip.

"Nisipul" in Croatia este de fapt acel pietris fin (un nisip grunjos datorita solului care difera fata de tara noastra - datorita acestui pietris apa marii este atat de limpede, chiar daca marea este agitata). Nu veti gasi nisipul pe care il stiti de la Marea Neagra!
nadis
QUOTE (bogdan10 @ May 13 2008, 18:44) *
"Nisipul" in Croatia este de fapt acel pietris fin (un nisip grunjos datorita solului care difera fata de tara noastra - datorita acestui pietris apa marii este atat de limpede, chiar daca marea este agitata). Nu veti gasi nisipul pe care il stiti de la Marea Neagra!

Aha, inteleg. Problema este: se poate calca pe el cu piciorul gol?
Am vazut in poze chiar si persoane care stateau pe jos, pe un cearsaf. E posibil una ca asta? Sau "cearsaful" trebuie sa fie un soi de patura mai grosuta? laugh.gif
bogdan10
QUOTE (nadis @ May 13 2008, 17:48) *
Am vazut in poze chiar si persoane care stateau pe jos, pe un cearsaf. E posibil una ca asta? Sau "cearsaful" trebuie sa fie un soi de patura mai grosuta? laugh.gif

Prin cearsaf s-ar putea sa te deranjeze pietrisul (ma refer mai ales la pietrisul mai maricel, deoarece acesta predomina pe plajele din Croatia). Eu am folosit saltele de burete (luate de la ei deoarece in Romania nu am gasit) iar ca incaltari am luat de la ei espadrile speciale pt. inot (10-12 euro perechea). Macar pe prosop sa stai (din acela mai pufos), nu te sfatuiesc pe cearsaf (exceptie cazul in care vrei tratament "de acupunctura" pe baza de pietris tongue.gif ).
Nu folosi patura ca s-ar putea sa te faci de ras! wink.gif
dariuscha
QUOTE (nadis @ May 13 2008, 18:48) *

daca ai ocazia, calca cu incredere, e nisip adevarat, chiar daca nu de calitatea celui din mamaia si poti folosi cu incredere cearsaful
nadis
QUOTE (bogdan10 @ May 13 2008, 18:59) *
Prin cearsaf s-ar putea sa te deranjeze pietrisul (ma refer mai ales la pietrisul mai maricel, deoarece acesta predomina pe plajele din Croatia). Eu am folosit saltele de burete (luate de la ei deoarece in Romania nu am gasit) iar ca incaltari am luat de la ei espadrile speciale pt. inot (10-12 euro perechea). Macar pe prosop sa stai (din acela mai pufos), nu te sfatuiesc pe cearsaf (exceptie cazul in care vrei tratament "de acupunctura" pe baza de pietris tongue.gif ).
Nu folosi patura ca s-ar putea sa te faci de ras! wink.gif

Aia se cheama presopunctura! tongue.gif
Fii pe pace, n-o sa fur patura din hotel ca s-o car pe plaja laugh.gif O folie d-aia cu bule n-o fi buna? - he, he, he.

Dar nu prea se "pupa" ce spui tu cu ce zice Dariuscha. Alte pareri?
kerkyra
QUOTE (dariuscha @ May 13 2008, 16:17) *
du-te la split cu vaporasul.Privelistea orasului dimineata sau la apus, cand pleci, e superba.Cred ca sunt curse din trogir sau siguranta din slatine, ciovo.Nu vei regreta, te lasa chiar pe riva, unde e si un centru de info turistic. altul mai e la peristil, chiar langa catedrala.Cere o harta free cu orasul vechi ,pe ea ai traseu cu obiectivele turistice.Traseul nu e complicat, aglomerat doar.Uita de ghid si grup,vei astepta prea mult dupa altii prin diverse locuri, pentru diverse necesitati.Obiectivele turistice sunt descrise in pliante.( Si pt. trogir fa la fel.)Nu e nimic complicat. Urca pe Marijan, de unde ai o priveliste super asupra orasului si portului.Du-te cu prima cursa si intoarce-te cu ultima.

Interesanta idee, nu m-am gandit. Voi cauta ceva detalii pe net, daca ma poti ajuta... Daca ai fost in zona, apreciez oprice alte sfaturi utile biggrin.gif
bogdan10
QUOTE (nadis @ May 13 2008, 18:52) *
Fii pe pace, n-o sa fur patura din hotel ca s-o car pe plaja laugh.gif O folie d-aia cu bule n-o fi buna? - he, he, he.

M-am referit cu precadere la plajele care predomina in Croatia, adica cele cu pietris. Dariuscha s-a referit la plajele care sunt cu pietris mai fin, care nu sunt chiar asa multe in Croatia. Depinde in ce statiune vei ajunge!
dariuscha
QUOTE (kerkyra @ May 13 2008, 20:45) *
Interesanta idee, nu m-am gandit. Voi cauta ceva detalii pe net, daca ma poti ajuta... Daca ai fost in zona, apreciez oprice alte sfaturi utile biggrin.gif

pe trogir-online.com ,la- tourist info,hist&cult si virtual guide , vei gasi tot ceea ce iti trebuie pt. trogir -obiective,descrieri,preturi.Sincer, despre cursa trogir - split stiu doar ca exista.Daca gasesc ceva te anunt. Noi am stat in slatine si de acolo am plecat spre split.De regula, in sezon numarul curselor creste.Tu unde vei sta, cu ce ajungi acolo?
Informatii despre split gasesti pe visitsplit.com , la stroll-trough the city, map si tourist service. Bafta!

QUOTE (nadis @ May 13 2008, 19:52) *

de acord cu ce a zis nadis
eu ma refeream la plaje ca omis si sunj bay (du-te din dubrovnik in excursia cu vaporul pe elafiti islands , ) care sigur sunt cu nisip

QUOTE (kerkyra @ May 13 2008, 20:45) *

un pont- in trogir urca (free) in fortareata st. marc unde sus e o cafenea (savureaza privelistea la o cafea sau un pahar de vin)iar jos o mica expozitie de instrumente muzicale de unde poti cumpara cd cu muzica dalmata
kerkyra
QUOTE (dariuscha @ May 14 2008, 11:32) *
pe trogir-online.com ,la- tourist info,hist&cult si virtual guide , vei gasi tot ceea ce iti trebuie pt. trogir -obiective,descrieri,preturi.Sincer, despre cursa trogir - split stiu doar ca exista.Daca gasesc ceva te anunt. Noi am stat in slatine si de acolo am plecat spre split.De regula, in sezon numarul curselor creste.Tu unde vei sta, cu ce ajungi acolo?
Informatii despre split gasesti pe visitsplit.com , la stroll-trough the city, map si tourist service. Bafta!

Am vizitat site-urile de care spui, m-am lecuit sa ma bazez pe bunavointa ghidului, asa ca adun cat mai multe informatii inainte. Voi pleca prin agentia Christian Tour, cu autocar, pe 22 iunie, si voi sta in Okrug Gornji, la vila Paula. Am gasit orarul autobuzelor, despre vapor insa nu mare lucru. Poate aflu mai multe la fata locului. Mai ai idee cat a costat biletul la vapor? Pentru comparatie. Si cat timp face. M-ar interesa si ceva preturi pe acolo, cam ce merita cumparat, cel putin la nelipsitele suveniruri pentru cei de acasa. Sper ca vremea sa fie ok atunci. Nu ma supar daca mai poti povesti mai multe de pe acolo smile.gif
ambvision
La Omis era nisip fin, ca la Marea Neagra.
In rest noi am stat pe plaja pe "Izolir" din acela cu care se merge la munte, si am innotat incaltati cu papuci speciali - fara papuci si pe cearsaf normal cred ca nu e chiar ok.
atupi
Salutare,
doresc si eu anul asta sa merg in Croatia dar la inceputul lunii septembrie. Imi puteti spune cei care ati fost in aceasta perioada daca temperatura in aer/apa e ok ? Teoretic ar trebui sa fie cald data fiind clima mediteraneeana insa niste experiente concrete ar fi de ajutor.

Va multumesc !
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.