Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

bogdan10

QUOTE (bxs13 @ May 9 2008, 17:22) *
Salut !
O sa plec in iunie la Campionatul European in Elvetia si as dori sa trec si prin Croatia. A fost cineva pe traseul Bucuresti - Calafat - Vidin - Kula - Belgrad - Zagreb ? Nu vreau sa merg pana la Arad si sa traversez pe la Nadlac. Mi se pare foarte greu drumul prin Romania. Aveti idee cum e drumul pe aici ( prin Serbia in special ), sunt probleme cu vamile? A.. si inca ceva... Sunt pensiuni in apropiere de Belgrad ?
Va multumesc!

Crezi ca esti mai castigat prin Bulgaria si Serbia decat prin Ungaria? Pt. Serbia iti trebuie carte verde iar la Calafat platesti bacul + taxa de port!

Pana la autostrada ai urmatoarele distante:

Bucuresti - Belgrad: 625 km

Bucuresti - Szeged: 650 km

In Ungaria taxele de autostrada sunt mai mici decat in Croatia. Daca vrei sa te duci in Elvetia + Austria pt. campionat, nu merita sa te complici! Daca vrei sa stai in Croatia mai mult timp, atunci tot mai bine prin Ungaria (prin Ungaria ai 85% din traseu pe autostrada). In Croatia taxele de autostrada sunt mai mari (circa 4-4.5 euro/100 km) decat in Ungaria. In Ungaria ai combustibilul mai scump decat in Croatia!
Titus 1904
QUOTE (ambvision @ May 8 2008, 14:09) *
Daca esti tipul de om caruia nu ii place sa viziteze multe, Brela e ok, ca are pietricelele de pe plaja mai mici si mai rotunde, insa de vizitat pe acolo, nu e mare lucru. Daca vrei sa vezi patrimonii Unesco, du-te in Trogir, de acolo poti vizita si Split-ul, cat despre plaje, gasesti si in Trogir, si in Split, sau pe insula Ciovo, care e legata de Trogir printr-un pod. Din Brela eventual pentru a vizita ceva, cel mai aproape ar fi muntele Biokovo, sau statiunea Omis, unde este plaja cu nisip, si unde se varsa in mare un rau pe care se poate face rafting.

In principiu zici tu ceva dar in astfel de locuri mergi si ca sa lenevesti sau sa te balacesti , nu e ca la Paris sau Roma roll2.gif

am stat in Brela 7 zile in 2007 si pot zice ca merita...plaja e de vis , in top 10 mondial clasificata biggrin.gif , marea minunata , am prins 2 zile de valuri (vezi poza) cu distractie maxima
...peisajul te face sa stai mut de amiratie minute in sir eek.gif ...asta de mai multe ori pe zi ...in fiecare zi ... daca esti genul ala de om care da ceva creitari pe spectacolul naturii
Din Brela :
-in 40 min cu masina esti in Split unde poti pierde toata ziua de vrei sau ca mine o dupa-amiaza doar thumbsup.gif
-in 25 min in locul de unde te preiau tipii cu raftingul de pe Cetina

-poti merge in Excursie de vreo 10 ore pe insulele Hvar si Brac(aici eu nu am fost) unde ai se pare si ce vedea

am mai mers seara pe jos in Baska-Voda si cu masina in Makarska , faci 10 minute (dar probleme cu parcarea in zona centrala la port, am dat 2 ture pana am gasit un loc)
deci eu zic ca pt 7-8 zile e suficient... doar vrei sa stai si la plaja nu sa pleci in fiecare zi in excursii

imensul avantaj la Brela e ca nu poate fi prea aglomerata deoarece nu sunt locuri de parcare pt cei in tranzit aproape deloc , accesul in statiune relativ dificil iar masinile se ridica aproape instantaneu daca sunt parcate neregulamentar...chiar te simti ca intr-o statiune si nu ca in gara bigyellowgrin.gif

plaja cu pietricele netaioase e curata pana la perfectiune , ai umbra fix acolo daca-ti trebuie (vezi iar foto) si restaurante nu prea scumpe la 10 metri (pe bune) de plaja

sheilla902
Titus 1904
Unde ai gasit valurile alea? Ca eu nu am auzit pe nimeni care a fost in Croatia sa prinda asa valuri superbe???
giovanni1
QUOTE (bogdan10 @ May 9 2008, 17:41) *
Crezi ca esti mai castigat prin Bulgaria si Serbia decat prin Ungaria? Pt. Serbia iti trebuie carte verde iar la Calafat platesti bacul + taxa de port!

Pana la autostrada ai urmatoarele distante:

Bucuresti - Belgrad: 625 km

Bucuresti - Szeged: 650 km

In Ungaria taxele de autostrada sunt mai mici decat in Croatia. Daca vrei sa te duci in Elvetia + Austria pt. campionat, nu merita sa te complici! Daca vrei sa stai in Croatia mai mult timp, atunci tot mai bine prin Ungaria (prin Ungaria ai 85% din traseu pe autostrada). In Croatia taxele de autostrada sunt mai mari (circa 4-4.5 euro/100 km) decat in Ungaria. In Ungaria ai combustibilul mai scump decat in Croatia!

Iesire pe la Naidas...tot cu bacul?
bogdan10
QUOTE (giovanni1 @ May 11 2008, 08:09) *
Iesire pe la Naidas...tot cu bacul?

Ai punctele de trecere a frontierei aici:

http://www.squadmedia.com/~calatore/www/20...me=shEAPopUpWnd

sorel_789
QUOTE (giovanni1 @ May 8 2008, 11:28) *
... Eu am rezervat pe net.Am platit un avans de 21 de eur diferenta o platesc la sosire.
Sper sa nu am probleme.

unde ti-ai gasit cazare ? poti sa imi zici si mie sa arunc un ochi ?
mc
scoty
Am citit topicul asta din scoarta in scoarta 1-26, inca de la primele impresii lasate de voi pe forum m-ati convins ca anul asta in iulie trebuie sa plec in Croatia. Voi pleca din Piatra Neamt pe urmatorul traseu: Piatra Neamt - Cluj - Szolnok - Budapesta - Zagreb .......si acum apare problema unde sa ma duc caci tentatii sunt foarte multe mai ales ca sunt pentru prima data in Croatia, asa ca o sa va las pe voi cei care a-ti mai fost sa alegeti pentru mine. Ce as vrea sa fac: baie in mare dimineata si dupa masa sa vizitez ce se poate, nu ma dau in vant dupa muzee dar dupa ce am vazut pe forum mi-ar place sa vad Split, Dubrovnik, vreo insula doua si parcul national Plitivca. Deci as dori cazare undeva intre Split si Dubrovnik, as dori sa ma cazez intr-o vila care are terasa foarte aproape de plaja sau chiar pe plaja, sa aiba bucatarie, aer conditionat, internet wi-fi si parcare pentru masina. Mentionez ca vom fi trei persoane deci ne trebuie doua camere sau un dormitor si un living cu canapea. Voi ce mi-ati recomanda unde sa ma duc sa gasesc asa ceva, nu tin neaparat sa am plaja cu nisip, poate doar sezlonguri pe plaja, oricum nu ma incanta sa stau prea mult la soare. Astept sugestii de la voi si va multumesc anticipat, greu de ales nu?

moschino
o sa vizitez si eu croatia chiar m-ati facut curioasa,oricum romanii o sa se mute in croatia,sper sa nu se supere grecii
bogdan10
QUOTE (scoty @ May 12 2008, 00:54) *
Am citit topicul asta din scoarta in scoarta 1-26, inca de la primele impresii lasate de voi pe forum m-ati convins ca anul asta in iulie trebuie sa plec in Croatia. Voi pleca din Piatra Neamt pe urmatorul traseu: Piatra Neamt - Cluj - Szolnok - Budapesta - Zagreb .......si acum apare problema unde sa ma duc caci tentatii sunt foarte multe mai ales ca sunt pentru prima data in Croatia, asa ca o sa va las pe voi cei care a-ti mai fost sa alegeti pentru mine. Ce as vrea sa fac: baie in mare dimineata si dupa masa sa vizitez ce se poate, nu ma dau in vant dupa muzee dar dupa ce am vazut pe forum mi-ar place sa vad Split, Dubrovnik, vreo insula doua si parcul national Plitivca. Deci as dori cazare undeva intre Split si Dubrovnik, as dori sa ma cazez intr-o vila care are terasa foarte aproape de plaja sau chiar pe plaja, sa aiba bucatarie, aer conditionat, internet wi-fi si parcare pentru masina. Mentionez ca vom fi trei persoane deci ne trebuie doua camere sau un dormitor si un living cu canapea. Voi ce mi-ati recomanda unde sa ma duc sa gasesc asa ceva, nu tin neaparat sa am plaja cu nisip, poate doar sezlonguri pe plaja, oricum nu ma incanta sa stau prea mult la soare. Astept sugestii de la voi si va multumesc anticipat, greu de ales nu?

http://www.makarska-riviera.com/

QUOTE (moschino @ May 12 2008, 01:02) *
o sa vizitez si eu croatia chiar m-ati facut curioasa,oricum romanii o sa se mute in croatia,sper sa nu se supere grecii

Nu cred ca se vor "muta prea multi romani din Grecia in Croatia"! Croatia este mai departe ceva mai scumpa decat Grecia! Intr-adevar, in ultimii ani, au inceput din ce in ce mai multi romani sa viziteze Croatia, dar nu intalnesti "la tot pasul" masini cu numere de RO in Croatia, asa cum vezi in Grecia!
scoty

QUOTE (bogdan10 @ May 12 2008, 06:20) *
http://www.makarska-riviera.com/

Nu cred ca se vor "muta prea multi romani din Grecia in Croatia"! Croatia este mai departe ceva mai scumpa decat Grecia! Intr-adevar, in ultimii ani, au inceput din ce in ce mai multi romani sa viziteze Croatia, dar nu intalnesti "la tot pasul" masini cu numere de RO in Croatia, asa cum vezi in Grecia!

Multumesc pentru link, il stiam si eu, as dori daca se poate sa-mi recomandati locuri de cazare si sejur in care a-ti fost si (in care a-ti fost multumiti) care corespund cat de cat cerintelor mele, pot sa caut si singur pe net si sigur voi gasi, dar nu sant sigur ce voi gasi la destinatie, asa cum unii dintre voi a-ti scris.

giovanni1
QUOTE (Titus 1904 @ May 9 2008, 22:37) *
In principiu zici tu ceva dar in astfel de locuri mergi si ca sa lenevesti sau sa te balacesti , nu e ca la Paris sau Roma roll2.gif

am stat in Brela 7 zile in 2007 si pot zice ca merita...plaja e de vis , in top 10 mondial clasificata biggrin.gif , marea minunata , am prins 2 zile de valuri (vezi poza) cu distractie maxima
...peisajul te face sa stai mut de amiratie minute in sir eek.gif ...asta de mai multe ori pe zi ...in fiecare zi ... daca esti genul ala de om care da ceva creitari pe spectacolul naturii
Din Brela :
-in 40 min cu masina esti in Split unde poti pierde toata ziua de vrei sau ca mine o dupa-amiaza doar thumbsup.gif
-in 25 min in locul de unde te preiau tipii cu raftingul de pe Cetina

-poti merge in Excursie de vreo 10 ore pe insulele Hvar si Brac(aici eu nu am fost) unde ai se pare si ce vedea

am mai mers seara pe jos in Baska-Voda si cu masina in Makarska , faci 10 minute (dar probleme cu parcarea in zona centrala la port, am dat 2 ture pana am gasit un loc)
deci eu zic ca pt 7-8 zile e suficient... doar vrei sa stai si la plaja nu sa pleci in fiecare zi in excursii

imensul avantaj la Brela e ca nu poate fi prea aglomerata deoarece nu sunt locuri de parcare pt cei in tranzit aproape deloc , accesul in statiune relativ dificil iar masinile se ridica aproape instantaneu daca sunt parcate neregulamentar...chiar te simti ca intr-o statiune si nu ca in gara bigyellowgrin.gif

plaja cu pietricele netaioase e curata pana la perfectiune , ai umbra fix acolo daca-ti trebuie (vezi iar foto) si restaurante nu prea scumpe la 10 metri (pe bune) de plaja

Salut,

Ai idee Jardula pe unde e pozitionata in Brela..Hotel Pelegrini..biserica Sf.Stepan..pe acolo am gasit o vila draguta aproape de mare
mociulica
salutare, imi puteti da si mie niste sfaturi?Vreau sa plec si eu in Croatia pe la sf lui august inceputul lui septembrie si vreau sa merg numai si numai pt plaja,apa,soare.M-ar interesa zona frumoasa cu nisip, apa limpede, palmieri si preturi cat se poate de mici pt cazare.Daca aveti ceva site-uri ar fi minunat.O sa citesc si topicul dar sunt f ocupat asa ca mi-ar fi mult mai de folos daca mi-ati raspunde.
Mersi
bogdanbf
QUOTE (mociulica @ May 12 2008, 08:35) *
salutare, imi puteti da si mie niste sfaturi?Vreau sa plec si eu in Croatia pe la sf lui august inceputul lui septembrie si vreau sa merg numai si numai pt plaja,apa,soare.M-ar interesa zona frumoasa cu nisip, apa limpede, palmieri si preturi cat se poate de mici pt cazare.Daca aveti ceva site-uri ar fi minunat.O sa citesc si topicul dar sunt f ocupat asa ca mi-ar fi mult mai de folos daca mi-ati raspunde.
Mersi

Mergi in oricare din statiunile de pe Makarska Riviera.
acolo gasesti soare/nisip/palmieri etc.

mociulica
QUOTE (bogdanbf @ May 11 2008, 22:44) *

mersi, si ceva cazari?
sorel_789
care-ati mai fost in Brela, unde ati stat ? unde ar fi ideal sa stai ? ( ma refer la Vile, nu la Hotel tongue.gif )

orice parere despre Brela e bine venita.

giovanni1, u in ce perioada mergi ?
giovanni1
QUOTE (sorel_789 @ May 12 2008, 11:08) *
care-ati mai fost in Brela, unde ati stat ? unde ar fi ideal sa stai ? ( ma refer la Vile, nu la Hotel tongue.gif )

orice parere despre Brela e bine venita.

giovanni1, u in ce perioada mergi ?

plec pe 14 iunie din Bucuresti deci pe 15 voi fi acolo.Stau 7 nopti.
Cazare se gaseste o gramada pe net dar poti rezerva si la fata locului..e cam dificil sa te intelegi cu ei ptr ca nu stiu engleza...si nu prea o rup nici cu alte limbi.
Titus 1904
QUOTE (giovanni1 @ May 12 2008, 12:14) *
Cazare se gaseste o gramada pe net dar poti rezerva si la fata locului..e cam dificil sa te intelegi cu ei ptr ca nu stiu engleza...si nu prea o rup nici cu alte limbi.

eu nu imi rezerv pe net decat cazarea in orase mari gen Viena , Roma etc unde sunt diferente semnificative de pret intrte hoteluri si unde poti pierde o zi cautand ceva potrivit
in rest la fata locului ...asta si din cauza ca nu prea imi incape familia intr-o camera laugh.gif

Cu atat mai mult in Croatia unde 90% din cazari sunt la particulari
In maxim o ora esti rezolvat zic eu daca nu mergi cu fandoseli si cu prea multe figuri
Ai dreptate ca nu stiu engleza dar "o rup" cam toti cu germana biggrin.gif acuma nu stiu cum te situezi tu
In zona de nord , Istria si Krk verificate de mine , stiu toti italiana(pe langa germana)
La restaurante(nu bodegi) stiu chelnerii 3-4 limbi lejer

Dar ce e mai important este faptul ca oamenii de acolo isi doresc sa te ajute asa ca te descurci si vorbind esperanto cheers.gif

QUOTE (moschino @ May 12 2008, 01:02) *

sper sa ramana romanii la greci sa nu-i supere cumva laugh.gif
daca reusim sa manelizam si Croatia atunci vor fi tot mai dificil de gasit destinatii interesante fara sa-i auzi pe Hadrian & co bigyellowgrin.gif
giovanni1
QUOTE (Titus 1904 @ May 12 2008, 12:00) *
eu nu imi rezerv pe net decat cazarea in orase mari gen Viena , Roma etc unde sunt diferente semnificative de pret intrte hoteluri si unde poti pierde o zi cautand ceva potrivit
in rest la fata locului ...asta si din cauza ca nu prea imi incape familia intr-o camera laugh.gif

Cu atat mai mult in Croatia unde 90% din cazari sunt la particulari
In maxim o ora esti rezolvat zic eu daca nu mergi cu fandoseli si cu prea multe figuri
Ai dreptate ca nu stiu engleza dar "o rup" cam toti cu germana biggrin.gif acuma nu stiu cum te situezi tu
In zona de nord , Istria si Krk verificate de mine , stiu toti italiana(pe langa germana)
La restaurante(nu bodegi) stiu chelnerii 3-4 limbi lejer

Dar ce e mai important este faptul ca oamenii de acolo isi doresc sa te ajute asa ca te descurci si vorbind esperanto cheers.gif

sper sa ramana romanii la greci sa nu-i supere cumva laugh.gif
daca reusim sa manelizam si Croatia atunci vor fi tot mai dificil de gasit destinatii interesante fara sa-i auzi pe Hadrian & co bigyellowgrin.gif

Cam greu...mai ales ca e mai greu de ajuns in Croatia decat in Grecia...si costurile sa zicem ca sunt undeva peste Grecia..deci macar o parte sigur nu vor ajunge pe acolo...low cost-uri nu sunt...asa ca...biggrin.gif
nadis
QUOTE (giovanni1 @ May 12 2008, 13:46) *
Cam greu...mai ales ca e mai greu de ajuns in Croatia decat in Grecia...si costurile sa zicem ca sunt undeva peste Grecia..deci macar o parte sigur nu vor ajunge pe acolo...low cost-uri nu sunt...asa ca...biggrin.gif

Low-cost ar fi doar SkyEurope - daca la avioane te referi. Insa 300 de euroi (si ceva) biletul nu e chiar de colo; nu mai zic de cat costa hotelurile... Preturi de Vest! dry.gif
giovanni1
QUOTE (nadis @ May 12 2008, 13:16) *
Low-cost ar fi doar SkyEurope - daca la avioane te referi. Insa 300 de euroi (si ceva) biletul nu e chiar de colo; nu mai zic de cat costa hotelurile... Preturi de Vest! dry.gif

Mai precis vreo 624 EUR dus intors pentru doua persoane...imens...pana la Split...deci inca patru bilete de autobuz...
nadis
QUOTE (giovanni1 @ May 12 2008, 15:25) *
Mai precis vreo 624 EUR dus intors pentru doua persoane...imens...pana la Split...deci inca patru bilete de autobuz...

In fine, eu am dat 312 euro luand biletul la sfarsitul lui aprilie pentru 20 iunie...

QUOTE (nadis @ May 12 2008, 16:15) *
In fine, eu am dat 312 euro luand biletul la sfarsitul lui aprilie pentru 20 iunie...

A!, da, corect: 624 pentru 2 persoane.
giovanni1
QUOTE (nadis @ May 12 2008, 15:15) *

A!, da, corect: 624 pentru 2 persoane.

Pai asta e..daca ai mers singur/a.. biggrin.gif
dariuscha
QUOTE (scoty @ May 12 2008, 00:54) *

da, e greu de ales in croatia si nu numai
daca vizitezi plitvice(min. 4 h) si ai nevoie de cazare, cauta intre karlovac si parc, cat mai aproape de cel din urma, la fata locului, fara rezervare,apoi viziteaza. Dupa, cu greu gasesti, vezi motel winetoo. Karka e demna si ea de a fi vizitata- 1 zi,e in drum, dar alt timp, alti bani....
si eu recomand brela dintre tot ce inseamna riviera makarska. Aproape de split (orasul vechi si vederea de pe marijan),, trogir( nu rata orasul muzeu- sit unesco, cu cea mai buna inghetata), omis (plaja de nisip cu maslini la intrare dinspre split, zona vojnovici si urcare obligatorie in fortareata, pt priveliste), makarska(scumputa,plaja mai animata si riva). Pt. iulie si august recomand rezervare obligatoriu in brela,mai ales daca nu vrei sa mergi 2km pana in centru. Contrar celor spuse, brela poate fi f. aglomerata (noi ,in septembrie, deci nu in plin sezon, am parcat ,contra cost/ zi, pe marginea drumului ce coboara spre statiune , destul de sus,avand muuulte masini in fata dar si in spate)
cazari gasesti pe brela.com sau brela.hr( noi am stat la an ri, f.f. bine,45e/4 pers. 2 ad+2 copii, 2 camere cu terasa uriasa, in iunie, in centru, 200 pasi numarati pana la plaja, insa in panta abrupta o mare parte dintre ei! ) .Avantaj- privelistea!
croaziera din brela se negociaza pe plaja ,e pe insula hvar (jelsa- pauza 1 h) si pe brac(bol- cca 3h pt. celebra plaja la care ajungi cu taxi-boat, 10kn/pers, copii free) .PRET- 25 e/pers., copii au avut gratuitate
pt. dubrovnik sunt excursii de o zi de peste tot(dalmatia) dar... Daca ai timp si bani recomand sa stai si acolo 3 nopti,2 zile, una pt. orasul vechi si una pt. excursia pe insule .iar daca ai trei zile, mergi si 1/2 zi la cavtat .
mai recomand de vizitat orasele hvar si korkula

dariuscha
QUOTE (bogdanbf @ May 12 2008, 10:44) *

nisip?
gicu_tatu
salutare calatorilor.
vreau sa merg si eu in croatia la vara si as vrea sa stiu de la cei care au mai fost daca cineva a inchiriat masina acolo si cam la ce preturi?in torgir gasesc sa inchiriez masina?
mai am o nelamurire: ca sa ajung din torgir la dubrovnic trebuie sa trec granita cu bosnia de 2 ori??? pe harta cam asa se vede treaba...

si inca ceva: agentii recomandate si nerecomandate(christian si europa in special) + hoteluri recomandate sau nerecomandate(sirena sau paula in special) de la cei care au fost prin agentie cu autocarul ca avion am vazut ca nu e decat o cursa de la romavia mai scumpa decat cazarea.
multumiri si drumuri bune.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.