Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

CornelB

QUOTE(helen @ Jun 8 2006, 10:43) *
Inca o intrebare pentru Croatia - ati fost cu masina prin Serbia-Muntenegru pana in Croatia? Cum este drumul? Merita o oprire de 2-3 zile in Muntenegru?
Stiu ca este nevoie de viza (aprox. 70 euro), dar drumul este mult mai scurt, din cate stiu eu, dar nu stiu ce alte suprize te pot astepta..

Viza este 40 de euro [cel putin aici in Timisoara, la consulat].
Drumul este intr-adevar mai scurt [sau mult mai scurt, depinde de zona de coastă din Croația unde vrei să ajungi] si se merită cu vârf și îndesat după părerea mea. Cel puțin partea care traversează munții este extraordinar de frumoasă [comparabilă - ba chiar cf majorității părerilor mult superioară - Transfagărășanuluid e la noi]. De oprit te poți opri 1-2 zile acolo în munți, ori în vreun sătuc de pe costă - prețuri mici, zonă frumoasă.

Vezi alte [câteva] detalii pe topicul Vacanță în Muntenegru.
gigela
Salut,
noi mergem la Split în iulie, știți vreo cazare ieftină (max. 15E/noapte/pers)- și camping e ok, dacă nu este în afara orașului, că mașină n-avem.
O altă întrebare se poate circula ci bicicleta între orașe, de ex. la Trogir? Se pot închiria biciclete?
Mersi mult pt. ajutor:)

MeliMelo
Stie cineva sa-mi spuna care este cea mai buna carte de travelling in Croatia?
Lonely Planet sau ceva autohton? Am cumparat cartea "Europe on a showstring" dar sunt cam dezamagita de ea confusedsmiley.png
MeliMelo
QUOTE(MeliMelo @ Jun 14 2006, 10:05) *
Stie cineva sa-mi spuna care este cea mai buna carte de travelling in Croatia?
Lonely Planet sau ceva autohton? Am cumparat cartea "Europe on a showstring" dar sunt cam dezamagita de ea confusedsmiley.png

sorry , era vorba de "Europe on a shoestring"
notka
QUOTE(CornelB @ Jun 13 2006, 12:15) *
Viza este 40 de euro [cel putin aici in Timisoara, la consulat].
Drumul este intr-adevar mai scurt [sau mult mai scurt, depinde de zona de coastă din Croația unde vrei să ajungi] si se merită cu vârf și îndesat după părerea mea. Cel puțin partea care traversează munții este extraordinar de frumoasă [comparabilă - ba chiar cf majorității părerilor mult superioară - Transfagărășanuluid e la noi]. De oprit te poți opri 1-2 zile acolo în munți, ori în vreun sătuc de pe costă - prețuri mici, zonă frumoasă.

Vezi alte [câteva] detalii pe topicul Vacanță în Muntenegru.

Intradevar zona este superba. In 2003 am fost in Croatia prin Muntenegru. Cand am intrat printre munti, am fost incantat si am savurat fiecare clipa pana in momentul in care a devenit oarecum monoton. Tot munti, tot munti, parca nu se mai terminau. Am inceput sa ma intreb cand o sa vad marea. Mergeam pe serpentine, ajungeam pe cate o creasta si cand ma uitam in zare cat vedeam cu ochii nu erau decat munti. La un moment dat am inceput sa-mi pierd rabdarea, probabil si din cauza oboselii.
Asadar pentru mine la inceput a fost extraordinar, dar pana la urma m-am saturat de munti. Cred ca pana la Budva ai de mers vreo 300-400km doar printre munti.
whoop007ro
Poate sa dea cineva adrese concrete de cazare la vile sau unde au mai fost si un contact ?
Multumesc.
ionescu44
LANSARE CARTE

CANALE IONICE - CANALOPATII - PSIHOCANALOPATII

Dr.Virgil SIMIONESCU
Stud.Roxana SIMIONESCU
Dr.Olga SIMIONESCU
Casa de Editura VENUS 2005

Canalele ionice sunt componente obligatorii ale tuturor structurilor membranelor din lumea vie. Pâna la ora actuala suntem înca departe de cunoasterea completa a tuturor tipurilor si subtipurilor de canale ionice membranare existente în natura. Cu toate acestea, eforturile cercetarilor din ultimii ani au reusit sa precizeze structura, functiile si patologia unora dintre ele. Reflectarea în patologia neuropsihiatrica a disfunctionalitatilor canaliculare constituie argumentul principal al acestei monografii.

Cartea, prima cu un astfel de subiect tiparita în România, are o structurare specifica unor astfel de abordari monografice: caracterizarea structurala si functionala a tuturor superfamiliilor, familiilor, tipurilor si subtipurilor de canale ionice cunoscute pâna în prezent, cu accent pe cele existente în membranele organismului uman, punctând, acolo unde a fost cazul, cu exemplificari legate de rasunetul disfunctiilor acestora în planul patologiei umane, având mereu în centrul atentiei, însa, patologia neuro-psihiatrica. Termenul de " psihocanalopatii " este o premiera mondiala în patologia umana si ne apartine în exclusivitate. El este argumentat stiintific si cu prisosinta exemplificat în paginile acestei carti.
Fara a avea pretentia de a fi epuizat aceasta tema deosebit de prolifica, de dinamica, de "vulcanica", plina de "surprize fascinante", a canalelor ionice, ne-am asumat riscul abordarii unui asemenea complex subiect, din dorinta sincera de a aduce cât mai aproape de medicii psihiatri, psihologi, neurologi, geneticieni, farmacologi, biologi, si nu numai, noutatile din canalologie.
Dorim sa multumim domnului Academician Profesor Doctor Docent Ioan Haulica a carui prezenta faptica si spirituala am simtit-o pe toata durata redactarii cartii, doamnei Academician Profesor Doctor Docent Gioconda Dobrescu o permanenta "flacara vie" a stiintei românesti care ne-a transferat multe din calitatile si nobletea sufletului sau, domnului Profesor Doctor Constantin Romanescu un rafinat, tenace si subtil formator de talente stiintifico-medicale, si nu în ultimul rând " noului val " de tineri psihiatri care, prin materialele prezentate si prelegerile sustinute în cadrul Centrului de Neurostiinte "Socola" ne-au însamântat în minte "setea de cunoastere" aprofundata a biologiei umane si ne-au încurajat în munca noastra. Vom fi recunoscatori tuturor acelora care, parcurgând cartea noastra, vor dori sa aduca completari si precizari menite sa îmbunatateasca eforturile noastre.

CARTEA ARE 382 PAGINI, FORMAT ACADEMIC (B5), CONTINE 125 IMAGINI COLOR SI PESTE 40 TABELE.
PENTRU FACILITAREA REPERARII DIFERITELOR NOTIUNI, CARTEA ESTE PREVAZUTA CU PAGINILE "ABREVIERI" SI "INDEX ALFABETIC".

ice cube
Domnu Ionescu, dumneavoastra sunteti sanatos? Va dorim hodoronc tronc!
whoop007ro
As vrea sa merg si eu in Rab spre sfarsitul lui iulie. Poate cineva sa faca o isprava mareata si sa dea un link, un contact cu cazare la particulari pe insula Rab?
Pentru cei care au mai fost, cat costa feribotul pentru a ajunge acolo ? Dar pentru a ajunge la Venezia ?
whoop007ro

pentru cei care doresc sa mearga pe insula Rab, am gasit situl acesta:
http://www.tzg-rab.hr/eng/rab/index.php

Are acolo tot ce iti trebuie. smile.gif
andreicaruben
Salutare, pentru cei ce va intereseaza o vacanta in Croatia in perioada 23 iulie-3 august.2006. Eu am facut o rezervare la un apartament, va dau siteul unde gasiti detalii. http://www.histrica.com/offer/apartments-brscic/10303/ Eu am platit avans 70 de euro si mai trebuia sa platesc 270 euro, pentru cele 9 zile. Apartamentul se afla la 500 m de plaja in Istria la 5 km Pola. Are aer conditionat, frigider, bucatarie echipata. Daca va intereseaza, 0740084753 e numarul meu de telefon. Noi avem ceva defectiuni la masina si suntem nevoiti sa renuntam.
MeliMelo
Na scriu dupa sejurul nostru din Crikvenica, Croatia.
Am fost la inceputul lui iulie, numa pentru o saptamana, 2 cupluri (4 persoane)

Statiunea unde am fost era cam "comunista" cu bar-uri si resturante cu sigla din aia ceausista smile.gif
Si foarte foarte scump...cam de statiune nemteasca: in alimentara nu gaseai aproape nimic sub un 1 euro, de genu pateu, branza topita...
cazarea unde am stat a fost excelenta...vila de 3 stele, un apartament de 2 dormitoare+ living+bucatarie+balcon cu vedere la mare. Imi parea rau de aceia care au ales hotelurile vechi si am auzit ca nu erau multumiti. Si pe cine am auzit stand la vile...toti erau extraordinar de impresionati...si de gazde si de conditii.
Ce m-a frapat negativ in alimentara, a fost faptu ca era exact aceeasi marfa ce se gasea in Romania, numa preturile umflate enorm.
Alte preturi in kune in Crikvenica (1 kuna = 5000 rol):
30 + 25 = 55sezlong+ umbrele /zi persoana
35 plejkavica
12 cartofi prajiti din punga
45 portia de calamari cu cartofi la terasa
14 berea la terasa
12 intrarea la plaja de nisip
60 hidrobicicleta/1 ora
68 + 7 (full casco) + 366 (extra asigurare) - cea mai ieftina masina pe zi- astea ne-a omorat!!!

Pe plaja cu nisip a fost intrarea cu plata 12 kune, de la ora 9 - 17...dar noi ca romani ce era,. mergeam la plaja fara plata (de pietris) si dupa ora 5pm mergeam la plaja de nisip.
BTW, plaja de nisip, sa nu credeti ca era nisip fin...ceva balast, amestecat cu nisip!!!

Dintre toate, ce a fost cel mai naspa pentru mine a fost marea...fara valuri, fara nici o briza...nimic...asta din cauza ca insula KRK era in fata. Nu m-au deranjat pietrele, nici aricii de mare, nici faptul ca plaja de nisip, nu e chiar nisip...si nici chiar preturile imense...
Marea nu avea valuri!!!! Din cauza insulelor din fata tarmului, marea nu avea valuri. Daca te gandesti e logic, dar pentru mine, care am asteptat un an intreg sa ma joc printre valuri...a fost prea mult. La final ne-am obisnuit...dar socul deja s-a produs.

Excursia la Venetia a fost foarte epuizanta, dar totusi am vizitat Venetia! Oras frumos, dar nicidecum romantic ca in filme...super comerciant si un soare canicular. Am facut vro 3 straturi de transpiratii smile.gif)

Lacurile in schimb...recomand sa mergi la croati numa pentru lacurile alea...16 lacuri si vro 90 de cascade...un peisaj extraodinar...nu ai cuvinte si nici macar pozele nu pot sa exprime ce e acolo. Totu e natural, e patrimoniu Unesco...acolo s-a filmat cica-se filmu Winetou
io nu-mi aduc aminte de el smile.gif
Noi am dat l a un restaurant "impinge tava", pt 2 persoane pe 2 portii de snitel cu piure si o salata, 122 kune! Mi se pare enorm, mai ales ca zicea ghida "nicht zu teur", adica nu asa de scump!

Tot venind de prin excursii ne-am dat seama ca statiunea noastra e printre cele mai naspa ...altele se intindeau pe munti...a noastra vro 8 km de lunga...si plina de copaci ce ne faceau umbra pe plaja- bucuria mea smile.gif)

Cred ca sunt dintre putinele persoane care nu s-ar mai intoarce in Coatie...evident sunt parari si pareri...dar pentru mine marea fara valuri sau care au insule in fata, nu reprezinta vacanta ideala de vara!
ice cube
Cred ca esti singurul!
daiana
QUOTE(MeliMelo @ Jul 24 2006, 14:16) *

pe ce ruta ai fost in croatia?
MeliMelo
QUOTE(daiana @ Jul 24 2006, 15:47) *
pe ce ruta ai fost in croatia?

Am fost prin Ungaria: Cenad™-Szeged-Pecs-Barcs-Zagreb-Rijeka
davidus
Salut....am si eu o propunere daca se poate:

am 200 de KUNA....si as vrea sa le schimb in RON (1Kuna=0.5RON); ma cam grabesc ca vreau sa plec la mare si nu prea am bani...si 1 mil in plus nu strica.

Ma gasiti la 0721269037 sau ID mess: bogdan_davidus@yahoo.com(sunt on line mai tot timpul)

PS: banii sunt adevarati nu e teapa...asa ca rog seriozitate
is din bucuresti...asa ca in afara bucurestiului nu are rost sa ma deplasez nono.gif
vivien08
Daca studiai putin inante de a merge in Croatia vedeai ca Marea Adriatica nu are valuri deci nu are nici nisip,cu unele exceptii si asa erai scutit de aceasta "dezamagire". Croatia are multe locuri deosebite si da, e mai scumpa, dar asta datorita faptului ca e foarte vizitata tocmai pt. frumusetea ei. E plina de italieni, nemti si englezi care nu cred ca ar merge chiar oriunde.
Si eu am fost la Venetia si mi s-a parut deosebita iar excursia n-a fost deloc obositoare.Depinde insa cu ce firma ai fost, se poate sa nu fi avut conditii chiar asa super.Noi am fost cu cea mai mare firma din Croatia care organizeaza excursii la Venetia,o excursie foarte bine organizata iar vaporul avea aer conditionat deci totul a fost super.
MeliMelo
QUOTE(vivien08 @ Jul 24 2006, 18:29) *
Daca studiai putin inante de a merge in Croatia vedeai ca Marea Adriatica nu are valuri deci nu are nici nisip,cu unele exceptii si asa erai scutit de aceasta "dezamagire". Croatia are multe locuri deosebite si da, e mai scumpa, dar asta datorita faptului ca e foarte vizitata tocmai pt. frumusetea ei. E plina de italieni, nemti si englezi care nu cred ca ar merge chiar oriunde.
Si eu am fost la Venetia si mi s-a parut deosebita iar excursia n-a fost deloc obositoare.Depinde insa cu ce firma ai fost, se poate sa nu fi avut conditii chiar asa super.Noi am fost cu cea mai mare firma din Croatia care organizeaza excursii la Venetia,o excursie foarte bine organizata iar vaporul avea aer conditionat deci totul a fost super.

Tocmai ca am batut forumurile si nimeni nu zicea de valuri...cum spuneam, mi se pare acum logic sa nu fie...nu asta e problema! M-am pregatit pentru plaja de pietris sau de betoane...dar nu pentru faptul ca marea parea un lac de munte...
Treaba mea e ca nu e tara ideala (pentru mine) unde sa-mi petrec concediu de vara. Nu-mi place sa calatoresc cu masina in concediu, sa vad ce frumoasa e tara. Vara pentru mine e asociata cu marea, valuri...etc. Intr-adevar e cea mai frumoasa tara ce am vizitat-o in ultimul timp, dpv a reliefului, numai eu as alege-o doar pentru alt anotimp.
Eu nu zic, sunt foarte multi la care le place...dar am dat feedback-ul meu tocmai poate ca exista si altii ca mine...fara suparare!
Si referitor la excursia de la Venetia (am fost cu Atlas), nu mi se pare ca poti aprecia Venetia la adevarata ei valoare intr-o excursie care dureaza doar 6 ore!!! Venetia trebuie vizitata cu rabdare si neaparat cu gondola...degeaba te plimbi pe trotuarele alea inguste si nu apreciezi adevarata arhitectura cladirilor!
mirsilstan
Salut,

Ar putea cineva sa ma ajute cu cea mai buna ruta Bucuresti-Dubrovnik (eventual doar Podgorica) prin Serbia?
A facut cineva ruta asta? Am vrut sa o luam prin Ungaria, dar mi s-a parut aiurea sa fac Dalmatia dus-intors de 2 ori. Isi da cineva cu parerea despre Bucuresti-Drobeta-Krajujevac-Cacak-Uzice-Bijelo Polje- Podgorica, e ok drumul?
salerosa
E cam lungă și ocolitoare ruta ta... N-ai de ce să treci prin Cacak. Mai bine ieși în autostrada spre Nis și mergi pe ea o bucată. Apoi mergi Krusevac - Kraljevo - Novi Pazar și intri în Muntenegru prin Rozaje.

Din Podgorica mergi la Cetinje, apoi Kotor, Herceg Novi si spre granita cu Croația.

Drumul e Ok, peisajele sînt superbe, dar sînt multe radare naughty.gif
mirsilstan
Am gasit dupa ce am postat si ruta asta, dar am vazut ca trece aproape de Kosovska Mitrovica si m-am gindit ca poate nu e buna biggrin.gif
Atunci ruta ar fi, cum ma uit eu pe harta:

Bucuresti-Drobeta-Negotin-Zajecar-autostrada Nis-Kraljevo-Raska-Novi Pazar-Rozaj-Podgorica

Mersi worthy.gif

PS:

Care sint limitele de viteza in Serbia, sint ca la noi? :-)
helen
buna,

cat e de sigura informatia ca nu e nevoie de viza pentru serbia-muntenegru daca intri prin Croatia? a fost cineva in ultima vreme pe traseul acesta? altfel stiu ca viza costa 75 de euro..
cat vi se pare de realista parcurgerea intr-o singura zi a drumului Arad (sau oradea) - Dubrovnik?
afaceri
Am si eu o intrebare referitor la viza pt. Croatia , daca trebuie luata din tara sau la vama ? Cum se procedeaza si eventual cat costa ? Daca a fost cineva de curand in vacanta in Croatia si poate sa-mi spuna , as fi recunoscator.
vivien08
QUOTE(afaceri @ Jul 27 2006, 23:19) *
Am si eu o intrebare referitor la viza pt. Croatia , daca trebuie luata din tara sau la vama ? Cum se procedeaza si eventual cat costa ? Daca a fost cineva de curand in vacanta in Croatia si poate sa-mi spuna , as fi recunoscator.

Pentru Croatia nu-ti trebuie viza. Iti recomand cu caldura Croatia,e deosebit de frumoasa. Eu am o luna de cand m-am intors si a fost super
salerosa
QUOTE(mirsilstan @ Jul 26 2006, 08:19) *
Care sint limitele de viteza in Serbia, sint ca la noi? :-)

Nu te speria de apropierea de Kosovo, că drumul e departe de zonele periculoase.

Limita e cam 50 în localități, dar sînt și niște zone-capcană cu 40, unde cam pîndesc ăia cu radarele. În afara localității nu mai știu, dar cred că tot 90-100 e.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.