Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

sheilla902

De Dramalj stie cineva, ceva? Ne-am facut rezervare acolo. Specific ca nu am mai fost in Croatia, dar ceea ce am citit de pe forum si pozele postate ne-au fermecat. Mergem cu masina si inca nu ne-am hatarat pe ce traseu. In mod sigur stim ca NU vrem prin Serbia.

QUOTE (sheilla902 @ Apr 11 2008, 07:34) *
De Dramalj stie cineva, ceva? Ne-am facut rezervare acolo. Specific ca nu am mai fost in Croatia, dar ceea ce am citit de pe forum si pozele postate ne-au fermecat. Mergem cu masina si inca nu ne-am hatarat pe ce traseu. In mod sigur stim ca NU vrem prin Serbia.

Apropo, plecam din Timisoara si nu prea vrem sa zacem pe drum, unul cat mai scurt ar fi ok, mai ales ca suntem cu un copil de 6 ani, care in mod sigur o sa se plictiseasca.
kerkyra
A fost cineva cu autobuzl intre Trogir si Split? Am gasit ceva pe net, se pare ca sunt destul de dese, statia ar fi pe partea continentala, langa pod si un pret am gasit cam la 2.5 eur. As vrea sa merg pe cont propriu sa vizitez orasul in liniste.
Si despre cumparaturi in Split sau Trogir (unde voi sta), ce-mi puteti spune? In afara de amintiri pt cei de acasa, suveniruri, te poti apropia de ceva, haine, incaltaminte?

ecriss
QUOTE (elena.elena @ Feb 17 2008, 19:03) *
Eu am gasit o oferta la o agentie, cazare si drum cu autocarul 145-165 euro, in Trogir,7 zile, mi se pare super ok pretul asa ca cine zice ca iesi mai ieftin daca te duci pe cont propriu, cred ca greseste, cel putin asa am constatat eu. peacefingers.gif

La ce agentie ai gasit oferta ? M-ar interesa si pe mine, dar nu am gasit la agentii decat in jur de 300 Euro cazare + drum autocar.
Dum
Ca o recomandare celor care doresc sa plece in Croatia ai sfatuiesc sa caute acolo cazare. Eu mi-am rezervat de pe net in Insula Pag la Povljana si a fost dezastru. Vorbisem la telefon cu propietarul si ne-a spus ca e nisip. Adevarat ,dar nu pe plaja ci in apa la 70 de m de plaja, plaja era cu piatra sparta. Peste tot erau apartamente de inchiriat si la preturi ok. Unde va place puteti opri si sa va luati cazare. Plaja cu nisip am gasit in centrul orasului Split. Tot acolo ne-am intalnit cu alti romani care luasera cazarea de pe net si stiau ca vila e la 150 de m de plaja. Era in linie dreapta daca o luai pe "sus" altfel faceau aproape 500 m ca nu puteau trece prin curtile oamenilor.
Inca un sfat daca mergeti cu masina sa va interesati daca la acel tunel ( nu mai retin numele exact , Sveti Rock ??) se mai sta cu orele la coada la intrarea in el. In frontiera erau niste tineri care dadeau niste fluturasi unde scria daca e aglomeratie sau nu pe autostrada. Nu i-am bagat in seama si am stat in caldura circa 4-5 ore asteptand sa intram in tunel.
iuhas
salut, sunt nou pe forum
anul acesta vreau sa merg in croatia in luna iunie. a fost cineva la rovinj? ma poate ajuta cu niste date: magazine, preturi, pensiuni, plaje, restaurante, etc.?
merci
vivien08
QUOTE (iuhas @ Apr 13 2008, 15:50) *
salut, sunt nou pe forum
anul acesta vreau sa merg in croatia in luna iunie. a fost cineva la rovinj? ma poate ajuta cu niste date: magazine, preturi, pensiuni, plaje, restaurante, etc.?
merci

am fost la rovinj in 2006, e un orasel micut dar f. frumos,care mi-a ramas la suflet. plaja nu are nisip e mai mult cu pietricele iar in apa iti trebuie neaparat papucii speciali(se gasesc de cumparat) .plaja la care am fost noi e in partea de sus a orasului-in partea mai noua unde sunt si pensiunile,la marginea padurii de pini. magazine nu sunt prea multe fiind orasul mai mic,preturile nu mai mi le amintesc dar pot in schimb sa-ti recomand cu caldura restaurantul Giovani, tot in partea mai noua a orasului, unde printre multe altele gasesti o delicioasa pita cu fructe de mare.
de aici se organizeaza tot felul de excursii pe mare ,noi am fost in cea la Fiordul Lim,a meritat , e f. frumos.
si daca ajungi aici nu rata turnul bisericii de unde ai o panarama deosebita asupra intregului rovinj.
iuhas
QUOTE (vivien08 @ Apr 14 2008, 08:09) *
am fost la rovinj in 2006, e un orasel micut dar f. frumos,care mi-a ramas la suflet. plaja nu are nisip e mai mult cu pietricele iar in apa iti trebuie neaparat papucii speciali(se gasesc de cumparat) .plaja la care am fost noi e in partea de sus a orasului-in partea mai noua unde sunt si pensiunile,la marginea padurii de pini. magazine nu sunt prea multe fiind orasul mai mic,preturile nu mai mi le amintesc dar pot in schimb sa-ti recomand cu caldura restaurantul Giovani, tot in partea mai noua a orasului, unde printre multe altele gasesti o delicioasa pita cu fructe de mare.
de aici se organizeaza tot felul de excursii pe mare ,noi am fost in cea la Fiordul Lim,a meritat , e f. frumos.
si daca ajungi aici nu rata turnul bisericii de unde ai o panarama deosebita asupra intregului rovinj.

multzam mult!

elena.elena
QUOTE (ecriss @ Apr 12 2008, 17:44) *
La ce agentie ai gasit oferta ? M-ar interesa si pe mine, dar nu am gasit la agentii decat in jur de 300 Euro cazare + drum autocar.

La http://www.cristiantur.ro/

QUOTE (sheilla902 @ Apr 11 2008, 07:36) *

Apropo, plecam din Timisoara si nu prea vrem sa zacem pe drum, unul cat mai scurt ar fi ok, mai ales ca suntem cu un copil de 6 ani, care in mod sigur o sa se plictiseasca.

Si noi vrem sa mergem cu masina, din Tm, ce ruta ne recomandati si cam cati km sunt pana acolo, Trogir sau Split, inca nu am alesc cazarea...
boby_77`
Pentru cei din zona Timis, le-as recomanda traseul : Timisoara -> Cenad -> Szeged -> Baja -> Pecs -> Barcs -> Virovitica -> Kutina (intrare pe autostrada) care duce pana la Split.Personal am fost pe acest 2 ori, dar nu chiar pana la Split.Ar mai fi variante de la Szeged autostrada spre Budapesta si mai departe pe directia Zagreb, dar este mai lung drumul.Prin Croatia ar fi de retinut faptul ca la tunelul din Sveti Rock se circula pe un singur sens si ar fi de preferat sa treceti pe acolo noaptea.
Daca aveti si alte intrebari va pot spune parerea mea.

Boby
sheilla902

QUOTE (elena.elena @ Apr 14 2008, 19:18) *
La http://www.cristiantur.ro/

Si noi vrem sa mergem cu masina, din Tm, ce ruta ne recomandati si cam cati km sunt pana acolo, Trogir sau Split, inca nu am alesc cazarea...

Din TM pana la Split ai (conform tiscover route planer)aprox 780 km. Noi pt. Dramalj, am ales ruta TM-Cenad- Pecs-Barcs-Vitrovitica-Sesvete-Karlovac-Rijeka-Dramalj, aprox 750 km. Nu stiu daca e cea mai buna ruta, dar deocamdata pe asta am ales-o, dar pana plecam poate ne hotaram pt alta ruta. Noi am ales Dramalj, pe continent, pt ca de acolo ne invartim pe insulele din jur, si data viitoare o sa mergem si noi la Trogir sau undeva mai in sudul Croatiei. Cazare am gasit pe site-ul http://www.portal-croatia.com/, am avut de unde alege, ai cazare la particulari, hoteluri, vile etc si iti si arata imediat daca e disponibila perioada in care vrei sa mergi unde vrei si ai si o descriere a apartamentului. Noi am optat pt apartament fara masa pt a nu fi conditionati de orele lor de masa. Pt cei care nu au chef sa gateasca, hotelul sau restaurantele sunt cea mai buna solutie.
piti2cutze
QUOTE (boby_77` @ Apr 15 2008, 09:32) *
Pentru cei din zona Timis, le-as recomanda traseul : Timisoara -> Cenad -> Szeged -> Baja -> Pecs -> Barcs -> Virovitica -> Kutina (intrare pe autostrada) care duce pana la Split.Personal am fost pe acest 2 ori, dar nu chiar pana la Split.Ar mai fi variante de la Szeged autostrada spre Budapesta si mai departe pe directia Zagreb, dar este mai lung drumul.Prin Croatia ar fi de retinut faptul ca la tunelul din Sveti Rock se circula pe un singur sens si ar fi de preferat sa treceti pe acolo noaptea.
Daca aveti si alte intrebari va pot spune parerea mea.

Boby

Plec sii eu anul acesta in croatia,ies pe la Deta si o iau prin Serbia.Nu este mai bine?
boby_77`
QUOTE (piti2cutze @ Apr 15 2008, 13:35) *
Plec sii eu anul acesta in croatia,ies pe la Deta si o iau prin Serbia.Nu este mai bine?

Sunt avantaje si dezavantaje, distanta este mai mica dar probabil poate fi parcursa intr-o perioada mai lunga pentru ca nu mergi aproape deloc pe autostrada.Dezavantaj, este ca treci prin Bosnia, si drumurile pe acolo nu se prezinta mult mai bine decat la noi, cunostintele de limba sarbo-croata ti-ar fi cu siguranta de mare ajutor.Eu am fost anul trecut in Croatia, si intr-o zi am tras o fuga pana in Bosnia la Medjugorie(manastire), si am observat ca bosniacii stau destul de prost cu semnele de circulatie(indicatoarele), drumurile, etc, dar nu este neaparat de evitat acest traseu.

Boby
Dum
Anul trecut am plecat din Tm -Szegd-Budapesta -Croatia.Am avut aproape tot drumul autostrada. Anul acesta am inteles ca s-a dat drumul la autostrada Budapesta -Zagreb. N-are rost sa va incurcati prin Serbia sau prin Ungaria (varianta scurta) ca nu scoateti medie orara. Dar atentie la Sveti Rock.

dudesole
E o prostie sa nu o iei prin serbia , iesi pe la Varsand taie prin sud Ungaria si ajungi aproape de Zagreb de acolo urmezi autostrada super simplu , este indicat mura in gura fiecare statiune udne vrei sa mergi urmate de scuaruri . Drumurile te ajuta enorm aproape nu ti trebuie harta . SUPERBA CROATIA !

Makarska uita de statiunea asta , am fost anul trecut in Croatia cam peste tot pe coasta dalamata iar statiunea unde vreti sa mergeti este Locul in care nu s a intamplat nimic parca niciodata . Eu am stat in Pag o super statiune si cea mai buna varianta este sa nu luati cazare din agentii sau chestii dastea sunt cazari PESTE TOT in croatia . Noi am platit anul trecut pentur camera tip apartament cu baie tv internet etc. 25 E pe noapte de camera 2 persoane deci cu mic dejun si cina inclusa . Cazarea este super super iefitna insa...atunci cand te asezi la restaurant lasi toti banii sunt extrem de scumpe mancarurile si mai ales bauturile . Au cele mai proaste vinuri din lume absolut toate seci iar cea mai ieftina sticla de vin la restaurant costa cam 120 RON cam 200 kuna sticla. IN schimb au o bere buna Ojusko smile.gif. Per total superba Croatia insa sa te pregatesti cu bani buni la tine ! smile.gif
piti2cutze
QUOTE (Dum @ Apr 15 2008, 16:24) *
Anul trecut am plecat din Tm -Szegd-Budapesta -Croatia.Am avut aproape tot drumul autostrada. Anul acesta am inteles ca s-a dat drumul la autostrada Budapesta -Zagreb. N-are rost sa va incurcati prin Serbia sau prin Ungaria (varianta scurta) ca nu scoateti medie orara. Dar atentie la Sveti Rock.

Va mltumesc tuturor pt ajutor.Dum cred ca am sa urmez sfatul tau deoarece am mai fost pe Ungaria si parca era indicata autostrada
spre Zagreb.Eu vin de la Bucuresti asa ca mi se pare mai lesne sa ies pe la Nadlac-Szeged-Budapesta-Zagreb.
Dar acum ca tot v-am distras atentia va mai inreb ceva:ati fost in Vodice?Cum este? rolleyes.gif
muscarul
Salutare dragilor,

voi incepe direct cu datele problemei:
In 20 septembrie ma insor, de unde rezulta ca dupa aceasta data, vreau sa merg in luna de miere - Croatia. De fapt voiajul de nunta, ca o sa dureze cam 10 zile + 2 zile pe drum. Mergem cu masina din dotare, o sa avem GPS pe ea, sa nu ne ratacim ( Daca aveti coordonate GPS cu locuri interesante din Croatia m-as bucura tare mult sa mi le dati si mie).

Nu vanam neaparat plajele si statul la soare, suntem mai mult interesati de partea culturala a excursiei si de peisajele care au dus faima Croatiei. Zonele vizate sunt Istria, Kavarner si Dalmatia.
NE gandim sa mergem intr-o zona, sa ne cazam si in 2-3 zile sa vizitam ce e de vizitat , apoi sa ne mutam in alta zone. De stat vom sta la particulari, de preferat in sate mai mici sau orasele, pentru ca ni se pare mai interesant. SI preturile vor fi mai mici, mai ales ca sfarsitul lui septembrie-inceputul lui octombrie este extra-sezon (nu ?).

Bun, acuma pomelnicul cu locuri de vazut:

ZAGREB - nu e obligatoriu, dar avand in vedere ca e capitala Croatiei, ma gandesc ca ar fi frumos sa il vedem.
-Cathedral of St Stephen and of
the Assumption of Mary.
-Archaeologic Museum

ISTRIA

Rovinj – Grisia – piata unde se aduna artistii
Novigrad – zidurile de aparare
Porec – Biserica Euphrasius – bizantina, secVI - MUST SEE
Situat pe o peninsula, cel mai atractiv oras turistic
P_u_l_a – amfiteatrul roman – al 6-lea ca marime din lume - ORICE ROMAN MERGE SA VADA ORASUL ASTA biggrin.gif
Arc de triumf – in centru
Muzeul arheologic al Istriei
Motovun – orasel mic, romantic
Pazin – capitala Istriei
Muzeul Etnografic al Istriei

KVARNER & LIKA

Opatija – prima statiune la mare din Croatia – f scumpa
Lungomare – faleza de 10 km ce duce spre orasul Lovran – plimbari seara

Rijeka – cel mai mare port Croat, granita dintre Europa Centrala si Mediteraneana
Senj – Turnu Nehaj – fortificatie de aparare impotriva turcilor si venetienilor, azi muzeu al armelor si costumelor
Gospic – satul Smiljan – casa unde s-a nascut Nicolas Tesla – azi muzeu
Gomirje – manastire ortodoxa
Krk – orasul vechi, ce ar fi de vazut aici?
Rab – orasul vechi, ce ar fi de vazut aici?

DALMATIA

Trogir – Insula
oras medieval aproape neschimbat
Catedrala Sf. Lawrence – sec 13
Hvar – Insula
zidurile medievale
Velo Grablje – sat langa Hvar – pastreaza arhitectura traditionala.
Sinj – locul originar al Dalmatska Zagora – luptatorii care au respins pe turci, sau ceva de genul asta, nu prea am inteles, da pare interesant.
Dubrovnik – Orasul Vechi
Gothic-Renaissance Ducal Palace,
Sponza Palace

Insula Korcula – insula lui Marco Polo
Peljesac – renumita pentru podgorii - mie imi place f mult vinul, 99% beau numai vin, deci vreau sa vad o podgorie, sa gust si sa aduc acasa 2-3 sticle cadou pentru prieteni

SUNTEM constienti ca aceasta lista e foarte lunga pentru 10 zile, dar de aceea am scris aici, ca poate ma ajutati sa aleg ce e mai bine si mai frumos.
Va rog, daca aveti de facut comentarii constructive sau sfaturi, sa postati aici.
vivien08
QUOTE (muscarul @ Apr 16 2008, 09:37) *
Salutare dragilor,

voi incepe direct cu datele problemei:
In 20 septembrie ma insor, de unde rezulta ca dupa aceasta data, vreau sa merg in luna de miere - Croatia. De fapt voiajul de nunta, ca o sa dureze cam 10 zile + 2 zile pe drum. Mergem cu masina din dotare, o sa avem GPS pe ea, sa nu ne ratacim ( Daca aveti coordonate GPS cu locuri interesante din Croatia m-as bucura tare mult sa mi le dati si mie).

Nu vanam neaparat plajele si statul la soare, suntem mai mult interesati de partea culturala a excursiei si de peisajele care au dus faima Croatiei. Zonele vizate sunt Istria, Kavarner si Dalmatia.
NE gandim sa mergem intr-o zona, sa ne cazam si in 2-3 zile sa vizitam ce e de vizitat , apoi sa ne mutam in alta zone. De stat vom sta la particulari, de preferat in sate mai mici sau orasele, pentru ca ni se pare mai interesant. SI preturile vor fi mai mici, mai ales ca sfarsitul lui septembrie-inceputul lui octombrie este extra-sezon (nu ?).

Bun, acuma pomelnicul cu locuri de vazut:

ZAGREB - nu e obligatoriu, dar avand in vedere ca e capitala Croatiei, ma gandesc ca ar fi frumos sa il vedem.
-Cathedral of St Stephen and of
the Assumption of Mary.
-Archaeologic Museum

ISTRIA

Rovinj – Grisia – piata unde se aduna artistii
Novigrad – zidurile de aparare
Porec – Biserica Euphrasius – bizantina, secVI - MUST SEE
Situat pe o peninsula, cel mai atractiv oras turistic
P_u_l_a – amfiteatrul roman – al 6-lea ca marime din lume - ORICE ROMAN MERGE SA VADA ORASUL ASTA biggrin.gif
Arc de triumf – in centru
Muzeul arheologic al Istriei
Motovun – orasel mic, romantic
Pazin – capitala Istriei
Muzeul Etnografic al Istriei

KVARNER & LIKA

Opatija – prima statiune la mare din Croatia – f scumpa
Lungomare – faleza de 10 km ce duce spre orasul Lovran – plimbari seara

Rijeka – cel mai mare port Croat, granita dintre Europa Centrala si Mediteraneana
Senj – Turnu Nehaj – fortificatie de aparare impotriva turcilor si venetienilor, azi muzeu al armelor si costumelor
Gospic – satul Smiljan – casa unde s-a nascut Nicolas Tesla – azi muzeu
Gomirje – manastire ortodoxa
Krk – orasul vechi, ce ar fi de vazut aici?
Rab – orasul vechi, ce ar fi de vazut aici?

DALMATIA

Trogir – Insula
oras medieval aproape neschimbat
Catedrala Sf. Lawrence – sec 13
Hvar – Insula
zidurile medievale
Velo Grablje – sat langa Hvar – pastreaza arhitectura traditionala.
Sinj – locul originar al Dalmatska Zagora – luptatorii care au respins pe turci, sau ceva de genul asta, nu prea am inteles, da pare interesant.
Dubrovnik – Orasul Vechi
Gothic-Renaissance Ducal Palace,
Sponza Palace

Insula Korcula – insula lui Marco Polo
Peljesac – renumita pentru podgorii - mie imi place f mult vinul, 99% beau numai vin, deci vreau sa vad o podgorie, sa gust si sa aduc acasa 2-3 sticle cadou pentru prieteni

SUNTEM constienti ca aceasta lista e foarte lunga pentru 10 zile, dar de aceea am scris aici, ca poate ma ajutati sa aleg ce e mai bine si mai frumos.
Va rog, daca aveti de facut comentarii constructive sau sfaturi, sa postati aici.

Cu o mica parte te pot ajuta eu cu info. Istria-Rovinj si Porec merita vizitate sunt deosebit de frumoase, mai ales primul. Rijeka nu cred ca merita,am trecut prin el , e un port f. mare si atat. Pe insula Krk daca ajungi e frumos orasul vechi Krk si deosebit de frumos e Vribnic, un mic orasel dar e ceva special. Si vad ca nu ai in plan Parcul National Plitvice-eu zic sa-l treci pe lista pentru ca e ceva unic ca si frumusete ,ceva ce nu se poate descrie in cuvinte. Am sa caut sa pun si niste poze ca sa-ti faci o idee despre ce am scris.
muscarul
a... Plitvice, da. Il aveam in gand, da am uitat sa il trec pe lista.
Rovinj si Porec - ce e de vazut? Eventual daca ai ceva poze...
djatomic_ro
Hello,

La vara vreau sa merg cu un grup de 10 prieteni in Makarska (statiunea) , in perioada 26 iulie - 3 august.
Noi ne gandeam la apartamente, dar si hotelul este o varianta - daca aveti vre-o adresa de mail sau internet - ar fi super !
Daca a fost cineva in perioada respectiva - as vrea sa stiu si eu preturile la cazare si la mancare ?

Multumesc anticipat,

PS: nu vreau luxul de pe lume - dar nici o cocioaba tongue.gif
sheilla902
QUOTE (djatomic_ro @ Apr 16 2008, 14:24) *
Hello,

La vara vreau sa merg cu un grup de 10 prieteni in Makarska (statiunea) , in perioada 26 iulie - 3 august.
Noi ne gandeam la apartamente, dar si hotelul este o varianta - daca aveti vre-o adresa de mail sau internet - ar fi super !
Daca a fost cineva in perioada respectiva - as vrea sa stiu si eu preturile la cazare si la mancare ?

Multumesc anticipat,

PS: nu vreau luxul de pe lume - dar nici o cocioaba tongue.gif

http://www.portal-croatia.com/
Incearca pt. ca gasesti cazari pt toate buzunarele si toate gusturile.
vivien08
QUOTE (muscarul @ Apr 16 2008, 10:10) *
a... Plitvice, da. Il aveam in gand, da am uitat sa il trec pe lista.
Rovinj si Porec - ce e de vazut? Eventual daca ai ceva poze...

Rovinj-orasul in sine e frumos, am sta aici 4 zile, in Porec am fost numai in zona portului cind am plecat Venetia, cit am vazut din el mi-a placut. Eu ti-am zis de astea doua si de Krk ca aici am fost ,10 zile am vizitat zonele de care am amintit. Krk am vizitat-o toata ,am sta aici 5 zile ,orasele care le-am amintit aici mi-au placut cel mai mult. Acuma vezi totul depinde de gusturi. Daca cauti un oras animat , cu iesiri la discoteca, clar nici unul nu e genul . Depinde fiecare ce isi doreste de la concediu. Am sa caut si poze.
ILMOED
Dudesole daca i-mi poti da mai multe detalii despre Pag(plaje bune,restaurante in care merita sa maninci ,locuri de vazut si tot ce crezi tu necesar in plus)
In iunie o sa plecam acolo ,am rezervat deja apartament 2 camere ptr 5 persoane la Apartmani K&M 55 e/noapte.
Merci frumos.
muscarul
QUOTE (vivien08 @ Apr 16 2008, 18:21) *
Rovinj-orasul in sine e frumos, am sta aici 4 zile, in Porec am fost numai in zona portului cind am plecat Venetia, cit am vazut din el mi-a placut. Eu ti-am zis de astea doua si de Krk ca aici am fost ,10 zile am vizitat zonele de care am amintit. Krk am vizitat-o toata ,am sta aici 5 zile ,orasele care le-am amintit aici mi-au placut cel mai mult. Acuma vezi totul depinde de gusturi. Daca cauti un oras animat , cu iesiri la discoteca, clar nici unul nu e genul . Depinde fiecare ce isi doreste de la concediu. Am sa caut si poze.

Vivien - multumesc pentru poze, e super frumos acolo smile.gif
Cum am scris si mai sus, nu cautam discoteci, noi sintem niste tinerei mai batranei asa, nu ne place batzaiala asa de mult, ne place sa vedem insa cat mai multe obiective.
dudesole
QUOTE (ILMOED @ Apr 17 2008, 06:36) *
Dudesole daca i-mi poti da mai multe detalii despre Pag(plaje bune,restaurante in care merita sa maninci ,locuri de vazut si tot ce crezi tu necesar in plus)
In iunie o sa plecam acolo ,am rezervat deja apartament 2 camere ptr 5 persoane la Apartmani K&M 55 e/noapte.
Merci frumos.

Salut Ilmoed , pai ce pot sa ti spun despre PAG este superba statiunea mai ale s ca se afla intr un golf imprejmuit de munti . Plajele sunt ca in majoritatea Coastei Dalmate cu multe pietre smile.gif insa nu are importanta se vand la fiecare magazinas un fel de cipici asa ca se te protejeze deci se poate face plaja super . Referitor la mancare...este extraordinar de scumpa daca o mananci la restaurant abunda meniul in scoici , midi si peste . O masa de persoana cu un fel de mancare si o sticla de vin duce undeva pe la un milion cam 30 E . Foarte scumpe sunt vinurile pe acolo si mare grija au numai vinuri seci seci aproape de otet...(stiu ca lumea bea sec si aici se vede calitatea unui vin) dar este extraordinar de sec . Ce e bun in pag este ca sunt nenumarate excursii cu yahturi spre Kornati si spre numeroase plaje exotice . Un alt mare avantaj la Pag, este foarte aproape de Zadar un oras superb cu multe puncte turistice si daca te uiti atent pe harta chiar la mijlocul obiectivelor turistice din Croatia . Ajungi Foarte usor la Plitvitze ( superb ) , Paklenita ( parca national protejat) Dubrovnik si cam la 250 km pe autostrada orasul Split care este ceva magnific...cu iesire la mare... etc. Per total este o alegere foarte buna pretul cazari mi se pare cam scump noi am fost anul trecut in august si am platit la o vila cu apartamente pe plaja 35 E de camera cu mic dejun si cina inclusa , insa asta conteaza mai putin . M ai intrebat unde poti sa mananci pai cam peste tot unde vedeti lume..nu intrati in restaurante goale pentru ca lumea se fereste (majoritatea sunt turisti pe acolo) odata intra apoi niciodata datorita preturilor . Foarte bun se mananca acolo smile.gif Miel preparat de ei la gratar si fructe de mare si peste (evident) smile.gif. Bafta multa distractie placuta si un concediu cat mai frumos !
PS. Pregatitiva cu bani smile.gif mergeti intr o tara civilizata si se plateste orice inclusiv fiecare intrare pe autostrada . Noi am fost 4 persoana 2 cupluri iar eu cu prietena mea..ne am descurcat cam cu 2000 E in asta incluzand abs9olut tot Drum, cazare , mancare numai la restaurant (chiar daca am avut cina din partea casei) , intrari pe la parcuri si putine cumparaturi in final .
Mult succes si daca vrei sa ma mai intrebi ceva dudesole@yahoo.com putem vb pe messenger sa ti arat ceva poze si locuri unde poti merge . Bafta !
djatomic_ro
Multumesc mult sheilla902 !

Acum mai ramane sa stabilesc traseul Bucuesti-Makarska, am doua variante :

1. 1-a zi Bucuresti-Turnu Severin-Belgrad , a 2-a zi Belgrad-Zagreb-Makarska = 1,500 km
2. 1-a zi Bucuresti-Arad , a 2-a zi Arad-Budapesta-Zagreb-Makarska = 1,600 km

mentionez ca as vrea sa merg mai mult pe autostrada !

multumesc,
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.