am sa impartasesc si eu cateva impresii din concediul minunat pe care l-am petrecut in Croatia...da, pasaportul este important...noi am trecut granita dinspre Ungaria spre Croatia pe la Barcs, si ni s-au cerut pasapoartele..despre carte verde sau acte ale masinii..nimic...numai pasapoartele..noi ne-am cazat pe insula Ciovo, langa Trigir..insula care sa dovedit a fii cea mai buna alegere, linistita, fara prea mare agitatie, galagie..plaje linistite, apa super limpede, loc in care poti sa te refaci dupa agitatia din tara...drumul pana acolo impecabil..nu am nimic de reprosat, in afara faptului ca autostrada care e "ca in palma" e putin cam scumpa..dar merita toti banii..
SPEEDO litrul de motorina e 7,56 Kuna..adica 1 euro=7,2 kuna.
cazarea..minunata..ce sa zic..va recomand cu mana pe suflet acesta zona..precum si apartamentul in care am stat..gazda face toti bani..fiecare apartament avea aer conditionat...rezervarea am facut-o telefonic..am vazut apartamentul pe net, am sunat si ne-am cazat...gazdele..niste oameni mai in varsta, care vb engleza..ne-au sfatiut cu ce sa facem, cu ce sa nu facem, unde sa mergem..unde nu..unde putem schimba bani..de unde sa ne facem cumparaturi..gazda gateste ptr fiecare oaspete...a facut niste peste..care numai acolo cred ca il voi mai manca...am fost norocosi..ca dupa noi la o zii diferenta au venit alti oaspeti...si ptr ei au gatit..si am mancat si noi

si apoi altii, si iar am primit mancare...

si au fost foarte de treaba
Noi nu am stat numai intr-un loc, am ajuns si la plaja din Omis, am fost de am facut rafting, super tare experienta..am ajuns si la mult laudata plaja din Brela, care nu ma incantat foarte tare..am ajuns si la Split..un oras foarte interesant..am fost de am vizitat si parcul natinal de la Krka..am facut plaja si la Sibenik..ce pot sa spun..lucruri care in viata asta ash mai vrea sa le repet...cat despre Trogir ce pot spune..orash micut..plin de istorie..stardute inguste..cochet si linistit..
Singurul lucru care imi pare rau ca nu l-am facut este ca nu am vizitat parcul de pa Plitvice..si asta ptr ca l-am lasat ptr ultima zii de stat acolo..si autostrada a fost foarte aglomerata...chestie care au auntat-o cu cativa Km inainte, cand nu mai aveam iesire pe nationale..si am stat la 40 de grade in coloana, ce se intindea pe 20 km...ambreajul era sa ne lase...asa ca vacanta era sa se incheie destul de urat..dar am scapat..cu tras pe dreapta, capota deschisa...si astepari..
in reste ce sa mai spun..o vacanta minunata, o tara frumoasa, in care poti face mute lucruri, oameni minunati, saritori, civilizati...
daca aveti nevoie de ajutor, cu draga inima va pot raspunde la intrebari..