Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

shosho27

QUOTE(Lee04 @ Sep 20 2007, 20:20) *
Superba poza!!! Unde e? Cum se intra in apa? Presupun ca sunt niste scari pe undeva... sau se sare?!?!

Dubrovnik.
Gert
Salutari,

Ne-am intors vinerea trecuta din Croatia, am fost cu masina pe traseul Bucuresti - Arad - Szeged - Budapesta - Zagreb - Split - insula Brac si inapoi, cu diverse opriri pe drum (Arad, Zagreb, parcul national Plitvice, Trogir, Primosten, Sibenik, parcul national Krka, Zadar). Din pacate a fost obositor, datorita in mare parte soselelor si soferilor din Romania ... Autostrada in Ungaria mi s-a parut foarte buna (cu exceptia celei de centura din jurul Budapestei) si incredibil de ieftina, avand in vedere ca se plateste doar vigneta, iar cea din Croatia (Zagreb-Split) la fel de buna dar plina de curbe, unele poate adaugate in mod nejustificat ... si mult mai scumpa.

Cat despre Croatia ... multe lucruri bune si unele nu prea bune, dar desigur ca fiecare are gusturile lui si fiecare tara are partile ei mai putin placute. Daca doriti alte detalii despre locurile vizitate, va rog sa ma intrebati si revin cu alte comentarii.

Lee04
QUOTE(Gert @ Sep 24 2007, 17:27) *
Salutari,

Ne-am intors vinerea trecuta din Croatia, am fost cu masina pe traseul Bucuresti - Arad - Szeged - Budapesta - Zagreb - Split - insula Brac si inapoi, cu diverse opriri pe drum (Arad, Zagreb, parcul national Plitvice, Trogir, Primosten, Sibenik, parcul national Krka, Zadar). Din pacate a fost obositor, datorita in mare parte soselelor si soferilor din Romania ... Autostrada in Ungaria mi s-a parut foarte buna (cu exceptia celei de centura din jurul Budapestei) si incredibil de ieftina, avand in vedere ca se plateste doar vigneta, iar cea din Croatia (Zagreb-Split) la fel de buna dar plina de curbe, unele poate adaugate in mod nejustificat ... si mult mai scumpa.

Cat despre Croatia ... multe lucruri bune si unele nu prea bune, dar desigur ca fiecare are gusturile lui si fiecare tara are partile ei mai putin placute. Daca doriti alte detalii despre locurile vizitate, va rog sa ma intrebati si revin cu alte comentarii.

1. Cateva detalii despre insula Brac (mai precis despre Bol);
2. Partile mai putin placute.
Gert
QUOTE(Lee04 @ Sep 25 2007, 19:00) *
1. Cateva detalii despre insula Brac (mai precis despre Bol);
2. Partile mai putin placute.

1. Bol este o statiune situata pe partea de est a insulei, destul de batuta de vant - este indicata mai ales pentru surferi.
Este formata cam din 2 parti: inspre sud este oraselul Bol, cu un mic port, cateva restaurante, o crama si mai multe cladiri care se intind de-a lungul falezei si multe vile si pensiuni care se urca pe deal. Spre partea de nord sunt 3-4 hoteluri mai mari (construite prin anii '80-'90 cred) si vestita Zlatny Rat (o plaja de pietricele mici care are forma unui corn (vezi poza). Intre cele 2 parti este o faleza, pe de o parte sunt stanci si unui mic golf, si pe celalta parte doar vile cu terase care au intrari direct spre faleza - ceva gen faleza de la olimp - neptun.
Bol e sub un perete de stanca si nu prea ai multa vegetatie.

Accesul e detul de complicat, se poate ajunge direct cu ferry-boat cam 1-2 pe saptamana de la Split, sau sunt 30-40km pe drum de munte, cu multe curbe in ac de par, de la orasul principal al insulei (Supertar), care are legatura de ferry cu split cam la fiecare 1-2 ore -traversarea canalului Brac dureaza cam 1 ora.

2. Noi ne-am facut rezervare pe net la o vila, ni s-a spus ca nu au parcare privata dar ca ar fi parcari publice in fata si in spatele vilei - in realitate vila era pe o panta de deal, cu stradute foarte mici si stramnte, loc de parcare nu era decat la un colt de strada...care era deja ocupat. Am mers prin statiune si am gasit un apart-hotel cu locuri de parcare, si mult mai aproape de plaja.

Noi am fost la inceputul lui septembrie, desi ziua era destul de cald (20-30gC), apa era f rece, nu prea am putut sa intram, si in unele zile vantul batea foarte tare, incat era prea rece de stat pe plaja... chiar cu soare.

In partea de nord a insulei sunt mai multe golfuri, iar in cel mai mare este o mic oresel Milna, care ni s-a parut mult mai frumos si ferit de vant, plus nenumaratele iahturi care se plimbau in sus si in jos.

Nu va asteptati la prea multa amabilitate din partea dalmatilor. Noi am intalnit destul de multi care nu zambeau si care nu vorbeau altceva decat croata.

ambvision
Eu am fost anul acesta si anul trecut in Croatia, in Dalmatia, mai exact langa Trogir, pe insula Ciovo, in fiecare an in perioada 1-8 sept, 8 nopti)
Anul trecut am vizitat partea nordica fata de unde am stat - Plitvice, Sibenik, Zadar, Krka, Primosten, Trogir, Split, iar anul acesta partea sudica - Makarska, Omis, Brela, Biokovo (munte de 1800m chiar pe manul marii), Klis
Am mers la cheltuiala minima, si am stat 4 persoane intr-un ap. de 2 camere intr-o vila, cu aer conditionat, bucatarie complet utilata (am gatit noi), terasa de 25 m2 (conditii excelente), anul acesta am mers si am venit pe autostrada, anul trecut doar la venit inapoi am folosit autostrada.
In total am facut cam 3300 km in fiecare an, iar ca si cheltuieli am iesit la 250 eur/persoana (cheltuieli totale/persoana).
Pe autostrada, de la Cluj la Trogir, mergand fara graba am ajuns in 15 ore - cu oprire pt. masa la Balaton. Se poate si mult mai repede - noi nu am depasit viteza legala.
In perioada in care am fost (inceput de septembrie) am prins vreme buna, si mai deloc aglomeratie. Pe plaja - un om la 20 m.
Nu am mancat la restaurante.
Gazda la care am fost a fost deosebit de amabila, la plecare, in fiecare an a organizat o cina cu mancare de peste, caracatita, etc.
Cazare - 50 eur/noapte tot apartamentul cu 2 camere. Vila avea parcare proprie.
Anii viitori probabil vom merge sa vizitam Dubrovnik, si eventual nordul Croatiei.
Am inchiriat si biciclete pentru a face turul insulei, am fost la parcurile nationale Plitvice, Krka si Biokovo - sunt superbe.
Per total, foarte placut impresionat de concediul in Croatia, il recomand la oricine.
P.S. Am ajuns sa prefer pietricelele de pe plaja nisipului - e mult mai curat asa, nu e praf deloc. Si apa e superba, curata, poti sa vezi pesti pe langa tine.

Click pentru a vizualiza atašamentul
masinioricestare
ambvision - toata lauda din partea mea pt pozele facute, jos palaria
Anul acesta am facut un tur croatia-muntnegru-grecia, pt cine e interesat pot veni cu orice info utila
Ca si concluzie la tot ce a fost, este ca a fost ceva de vis, mai putin tranzitul din muntenegru in grecia datorita ocolirii albaniei si kosovo
In croatia am fost 2 zile la plitvice, 1 zi tranzit pana in muntenegru cu coborare pe coasta adriaticii, 2 zile in muntenegru(herceg novi), si 7 in grecia in skyathos
Muntenegrenii m-au impresionat prin cat de amabili sunt(cel putin acolo unde am stat eu 55 E-dubla cu mic dejun - ceva de vis)
La croati de plitvice -fara cuvinte- cei care au fost stiu de ce, superba atustrada spre split si tunelul sven rock(parca asa ii zice), sa treci din zona plitvice de la zona d edeal si munte(cat de cat) la zona arida strabatuta de autostrada si apoi sa dupa ce iesi din tunel sa dai piept cu intinderea marii adriatice, superb
Drumul de coasta split-dubrovnic-..ceva nemaipomenit, la fiecare curba alta priveliste superba
Ce mai, stiu sa faca turism, si ei si muntenegrenii
areal51
...si tot legat de poze:
http://www.hac.hr/turisticka_karta/avio_pocetak_en.html
Autostrada A1 Zagreb-Split toata (!) din avion. Aveti preturile in kune la fiecare iesire si super imagini panoramice (360grade)...cele de la iesirea din tunelul sveti rok nu le poate uita nimeni. Personal am vazut intrarea si iesirea din tunel plus bucla pana la mare (unde e vesnica aglomeratie pe urcare) din avion intr-un zbor Buc-Cuneo ce a survolat Belgradul Zadar si Ancona.
Si cine mai stie? e gata A1 pana la Makarska macar? Stiam ca anul asta trebuiau sa ajunga cel putin pana acolo...

areal51
....si linkul/topicul(in english) cu harti poze si chestii f. interesante despre croatia (dar si de tarile de la sud de ea), in general autostrazi in constructie in partea de vest a Balcanilor, plus problema croatilor cu evitarea fasiei bosniece la Neum...

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=401251

si un bonus: Krki Most:

PixulMeu
ambivision:
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=291802
este groaznica
iar
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=291795
este exact la fel.
ambvision

smile.gif

Inca niste poze de anul trecut:

Pe drum (nu am mers pe autostrada):
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Kastela (langa Trogir):
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Parcul national Krka:
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Osjek:

Parcul national Plitvice:
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Primosten:
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Sibenik:
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Split:
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Trogir:
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Visovak (in parcul Krka):
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul

Zadar:
Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul Click pentru a vizualiza atašamentul
areal51
L-ai enervat rau thumbup.gif

Bune pozele.

PixulMeu
QUOTE (areal51 @ Nov 6 2007, 12:40) *
L-ai enervat rau thumbup.gif

Bune pozele.

biggrin.gif hdr si/sau ps ii face pe multi sa pacatuiasca.
ambvision
O poza e reusita daca poate sa transmita privitorului din sentimentele pe care i le-au indus locurile respective fotografului, chiar daca asta inseamna ps, hdr (btw, n-am folosit la niciuna), filtre, tehnica de incadrare, timpi f.lungi/f.scurti de expunere sau altceva. Din punctul asta de vedere, reusite pozele lui areal51. Daca prezinti poze subexpuse, strambe, cu culori sterse, nu redai exaltarea pe care ai avut-o vazand locul in realitate. Daca locul era "de poveste", fa si poza sa arate asta. Daca in Croatia sunt apusuri de soare faine, in mare, arata asta. Daca este arhitectura veche, care inspira maretie, arati si asta... nu ? Cat timp aparatele foto digitale oricum nu sunt capabile sa redea ce vede ochiul, nu prea e de ales decat sa ajuti un pic imaginea.
Oricum vroiam sa pun si pozele astea de anul trecut, dar tot n-am avut timp sa le caut.

Si PixulMeu, daca ai fost in Croatia, baga niste impresii, poze, ceva, ca despre asta e topicul, nu despre tehnici foto... wink.gif
PixulMeu
Nu ma intelege gresit. Nu sunt impotriva - sa zicem- postprocesarii imaginilor dar am ajuns la concluzia ca cel main bine e ca fotografia sa fie cat "mai naturala".
Iar Croatia are peisaje fantastice.
ambvision
Vezi ca un sharpening atat de mare dauneaza la naturaletea imaginii, nu stiu daca aparatul ti-l scoate asa, sau l-ai marit tu din ps.
Uite, de ex. la asta http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=305807 arata groaznic de nenaturale, toate marginile liniilor sunt albe din cauza de sharpening excesiv. Si la toate pozele de fapt. Sper sa fi aplicat tu ceva, ca nu-mi vine sa cred ca pot fi asa din aparat, mai ales ca zice in exif la sharpening - normal. Si vezi ca ti-ar prinde bine sa frecventezi un pic aria foto, macar pentru incadrari - n-am zis astea ca sa te jignesc, dar sharpening-ul ala si incadrarea pozelor cam sar in ochi.

Ca si locuri, intr-adevar deosebita Croatia, tocmai am vazut si un documentar despre Plitvice - super fain. Ii zice "Land of the Falling Lakes".
Eu coasta de nord nu am vazut-o, cred ca urmeaza la anul. In Trogir am fost 2 ani la rand.
PixulMeu
QUOTE (ambvision @ Nov 6 2007, 17:15) *
Vezi ca un sharpening atat de mare dauneaza la naturaletea imaginii, nu stiu daca aparatul ti-l scoate asa, sau l-ai marit tu din ps.
Uite, de ex. la asta http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=305807 arata groaznic de nenaturale, toate marginile liniilor sunt albe din cauza de sharpening excesiv. Si la toate pozele de fapt. Sper sa fi aplicat tu ceva, ca nu-mi vine sa cred ca pot fi asa din aparat, mai ales ca zice in exif la sharpening - normal. Si vezi ca ti-ar prinde bine sa frecventezi un pic aria foto, macar pentru incadrari - n-am zis astea ca sa te jignesc, dar sharpening-ul ala si incadrarea pozelor cam sar in ochi.

Ca si locuri, intr-adevar deosebita Croatia, tocmai am vazut si un documentar despre Plitvice - super fain. Ii zice "Land of the Falling Lakes".
Eu coasta de nord nu am vazut-o, cred ca urmeaza la anul. In Trogir am fost 2 ani la rand.

Aiurea. Sharpul nu e deloc exagerat acolo. Cred ca glumesti la faza asta.
Ce sa zic de incadrarea aiurea de la http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=305587 Acoperisul ala atrage atentia din start, "iti sare in ochi" ?
Problema mea e zgomotul, dar asta e de la aparat si mi-e lene "sa frec pixeli" cu ninja.

Croatia merita toti bani biggrin.gif
ambvision
Despre sharpening nu glumesc deloc, mai intreaba pe cineva care se pricepe. Eventual intreaba pe aria foto daca si lor li se pare exagerat de mare. Liniile alea albe nu au ce cauta asa groase acolo, mai ales la o imagine asa mica (800 pixeli latura mare). Uite daca te uiti la zona respectiva:

Si asa este la toate pozele. De mult nu am mai vazut asa sharpening exagerat, strica toata naturaletea.
Cat despre zgomot, am vrut sa-ti spun si despre el, dar daca ziceam eu sareai in sus. E mare la iso 80 cat are poza.

Anyway, fa cum vrei tu, discutia asta nu isi are locul aici, si oricum nu am timp de asa ceva.
Si sincer, chiar cred ca ai de invatat mult

O zi buna...
PixulMeu
Imi pare rau dar ar trebui sa mai inveti si tu cate ceva.

Ai deficiente destul de grave. La blur si la imaginile alb-negru, granita dintre sublim si prost este foarte subtire. Matale ai trecut limita, si e clar ca nu te afli de partea care trebuie.

Ar trebuie sa mai inveti cate ceva si sa nu te mai superi cand te critica cineva.

Subces !
azertiti
Eu am fost luna trecuta pe ruta Bucuresti - Turnu Severin - Belgrad - Zagreb. Nu imi pare rau de ruta. In prima zi am facut aproximativ 1000 Km pana in apropiere de Zagreb. Prin Ungaria sigur dura mai mult. Drum prost a fost in Romania cam 30 Km intre Filiasi si Turnu Severin + 80 (cred) in Serbia. Recomand traseul, este mult mai rapid si odihnitor decat iesind prin Arad.
Nu voi repeta ce au zis ceilalti. Am vizitat initial partea de nord dupa care insula Rab, superba, am fost in locuri absolut pustii in perioada respectiva. Apoi am coborat pana in Dubrovnik vizitand Plitvice, Sibenika, Split si inca cateva care nu imi vin acum in minte tongue.gif La intoarcere am trecut pe la parcul KRKA. Nu pot sa il recomand pentru vizitare. Arata bine, mai salbatic decat Plitvice insa extrem de mic. Cred ca 30 minute - o ora sunt arhisuficiente sa il vezi in conditiile in care costa 80 Kuna iar Plitvice 110. Pentru ca am calculat gresit numarul de zile am avut timp si de o tura pana la Venetia. Mi-a placut insa prea de fite si te rup la preturi. Exemplu as da faptul ca iti pun din prima 5E pe nota ca ai stat la masa lor...si inca 12% pe cea finala de bacsis ca te-au servit. Evident ca ambele sunt obligatorii...
Pe total am facut 5200 km in 2 saptamani smile.gif
Flavinho
Anul acesta mi-am petrecut un concediu foarte reusit dupa parerea mea impreuna cu sotia si inca o familie in Croatia incepand cu 26 iulie.
Am sa va povestesc in cele ce urmeaza in mare cam ce am facut, poate inf date de mine ii vor ajuta pe cei care vor sa mearga la anul asa cum m-au ajutat si pe mine cele citite aici.
Traseul urmat a fost:
-Arad (avantajul nostru ca locuim aici)-Szeged-Budapesta-Zagreb si prima oprire a fost pe micuta insula Vir.
Am facut prima oprire aici pt din 2 motive:
1.Am plecat din Arad impreuna cu cativa prieteni care aveau rezervare pe insula si am zis ca mergem sa vedem si noi cum e..
2.Am preferat ca in primele zile sa stam intr-un loc mai putin aglomerat.
Ajunsi pe insula (care este legata de continent printr-un pod si se afla in apropiere de Zadar) am cautat cazare si am gasit cu 50 euro ap 2 dormitoare, baie living si bucatarie cu clima.Am hotarat ca vom sta 5 nopti.
A doua zi pe plaja ni s-a oferit posibilitatea de a vizita Parcul national Kornati inr-o croaziera de o zi contra sumei de 30 euro de pers in care era inclus mic dejun si pranz.Croaziera a fost f placuta si v-o recomand tuturor.
Dupa cele cinci nopti am coborat mai inspre sud si anume in Makarska care este o statiune superba.Aici am stat 4 nopt la pretul de 60 de euro cazare fara clima din pacate si a fost cam cald.Statiunea este superba.Intr-o zi am facut o descindere pana la Dubrovnik care pt mine a fost fascinant.In cetate parca te intorci in timp.Merita si asta.
Dupa cele 4 nopti in Makarska ne-am indepartat de litoral si am mers inspre Plitvice.Am ajuns in jurul orei 14 si am hotarat ca ne om caza, ne vom odihni si adoua zi vom vizita parcul.Am gasit cazare la o pensiune superba camere la 30 euro pe noapte.Gazda vazand ca trandavim ne-a dus la un loc de scaldat in afara parcului in apa care curge si in parc.O experienta extraordinara.
A doua a zi am vizitat parcul dupa care ne-am intors la pensiune.
Dupa ce-a de-a doua noapte ne-am luat "La revedere" de la gazde am luat micul dejun si am pornit spre Romania.Cam in 9 ore am fost acasa in Arad.
Concediul ne-a costat cu absoult toate incluse 1100 euro pt mine si sotie si a meritat fiecare banutz.Precizez ca in afara de ultimele doua zile micul dejun l-am mancat in apartamentele unde am stat avand avantajul bucatariei.
In concluzie dupa experienta mea Croatia este o destinatie f frumoasa pt concediu unde eu sper ca voi avea ocazia sa ma intorc pt a vizita si nordul tarii.
Mai jos va atasez si cateva poze unele maireusite altele nu...
dobreana
QUOTE (azertiti @ Nov 9 2007, 20:58) *
Eu am fost luna trecuta pe ruta Bucuresti - Turnu Severin - Belgrad - Zagreb. Nu imi pare rau de ruta. In prima zi am facut aproximativ 1000 Km pana in apropiere de Zagreb. Prin Ungaria sigur dura mai mult. Drum prost a fost in Romania cam 30 Km intre Filiasi si Turnu Severin + 80 (cred) in Serbia. Recomand traseul, este mult mai rapid si odihnitor decat iesind prin Arad.
Nu voi repeta ce au zis ceilalti. Am vizitat initial partea de nord dupa care insula Rab, superba, am fost in locuri absolut pustii in perioada respectiva. Apoi am coborat pana in Dubrovnik vizitand Plitvice, Sibenika, Split si inca cateva care nu imi vin acum in minte tongue.gif La intoarcere am trecut pe la parcul KRKA. Nu pot sa il recomand pentru vizitare. Arata bine, mai salbatic decat Plitvice insa extrem de mic. Cred ca 30 minute - o ora sunt arhisuficiente sa il vezi in conditiile in care costa 80 Kuna iar Plitvice 110. Pentru ca am calculat gresit numarul de zile am avut timp si de o tura pana la Venetia. Mi-a placut insa prea de fite si te rup la preturi. Exemplu as da faptul ca iti pun din prima 5E pe nota ca ai stat la masa lor...si inca 12% pe cea finala de bacsis ca te-au servit. Evident ca ambele sunt obligatorii...
Pe total am facut 5200 km in 2 saptamani smile.gif

Si eu vreau sa merg la anul in Croatia, si pt ca sunt din Bucuresti ma gandeam la aceiasi ruta pe care ai avut-o tu.
Spune-mi ai avut nevoie de viza pt Serbia?
Multumesc
azertiti
Nu este nevoie de viza, doar de carte verde. Majoritatea firmelor de la noi nu includ si Serbia in cartea verde asa ca va trebuii sa iti faci una speciala. Gasesti destui amatori sa o intocmeasca chiar si la granita. Pentru o luna stiu ca am dat undeva intre 90 si 100 RON. Nu platesti nici vinieta la ei, doar taxa de autostrada care pentru un tranzit este de 8 euro. La intoarcere au fost 10 ca deh, ca la romani...sa traiasca bine si cel care ii incaseaza. In rest nu am avut nici o problema in afara drumului cam prost dar liber.
areal51
cartea verde pt serbia cumulata cu bosnia albania macedonia bosnia si restul neincluse costa total 30ron (sau 10 euro mai cer unele societati de asigurari) pe 15 zile.
bogdanbf
Salutare!
Multumes tuturor celor care au postat aici pana anul asta. Cititnd acest topic m-am hotarat sa fac luna de miere in Croatia. A fost de vis.
Am plecat pe ruta Bacau - Bicaz-Cluj-Oradea-Budapesta-Siofok (cazare la hotel 3*** - 49 euro/2persoane cu mic dejun) - Zagreb - Trogir.
Trogir este un orasel langa Split (12-15 km) care are o parte veche a orashului ce este protejata de UNESCO. Gasiti cazare mai ieftina cam cu 50% mai ieftina la particulari decat la hoteluri. Cazare se gaseste chiar si in varf de sezon fara probleme. Plaja este pe pietricele, recomand papuci de plaja.
Am vizitat:
Parcul Krka - monument al naturii cu succesiuni de cascade si zeci de lacuri mai mari sau mai mici in care sunt mii de pesti...
Dubrovnik - oras patrimoniu UNESCO, foarte curat, merita vizitata cetatea, chiar si plimbarea pe ziduri care e in jur de 50 kuna.
Ponturi: daca mergeti cu masina in Dubrovnik si nu vreti sa platiti parcarea aprox. 80 ron pentru 4 ore, in apropierea cetatii va recomand sa cautati strada "Don Frana Bulica", chiar pe langa Hilton. Chiar in capatul strazii este o parcare gratuita.
De la Split pana la Dubrovnik nu este autostrada inca. Acum o construiesc si probabil ca in 2008 sau 2009 va fi terminata.

miryami69
Salut. Vreau sa merg anul asta in croatia. Sunt din bucuresti si as vrea sa stiu un traseu sigur si cam pe unde sa ma cazez. Vreau sa stau vreo 10 zile. Pe unde e de stat misto?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.