Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

dark dog

Domnilor, se pare ca unul din culturile lipse ale noastre ale romanilor, este cel al vitezei, mi se pare deplasat sa data sfaturi in ceea ce priveste modul de deplasare al unuia sau altuia, in plus respectivul domn a platit pentru presupusa greseala:)
Atasez o poza surprinsa pe superba autostrada budapesta- rijeka
cioloro
Salut
Sa va povestesc si eu cu Croatia
Am fost cu 2 masini, 4 persoane. un Logan si un Nissan Primera.
Am facut cate 2 zile pe drum, deoarece sotia e insarcinata si nu am vrut sa mai merg 1500 km si am oprit la arad.
Traseu Bucuresti - Arad - Budapesta 1 zi - Siofok (langa Balaton) 1 zi - Podaca (spre Dubrovnik) 2 zile - Crikvenica (40km sud de Rijeka) 5 zile - Timisoara - Bucuresti (prin Drobeta, Craiova - mare greseala).

Budapesta mai fusesem, Balaton naspa, Siofok cam comunist, niste terase dragute, in rest nu puteai face plaja pt ca trebuia sa stai pe sezlong pe beton si apa avea 2m instant.
Podaca 2 zile, o mica statiune langa Makarska. Praf cazarea, luata de pe net un ap pt 4 persoane la 80 euro.. A fost total jalnic mi-era scarba sa fac ceva la baie. De dus nu mai vorbesc.

In acea seara cand am ajuns la Podaca am vrut sa ma intorc in Rom....
Plaja are 3-4 m, numai pietre, apa este f sarata daca intri in apa tre sa faci dush imediat ca te mananca toata pielea.
De papucii speciali pt pietre se stie deja banuiesc. Ce nu se stie este ca sunt aprox 50-60 kune, adica vreo 7-8 euro perechea... Cam mult pt niste porcarii din plastic. Ma rog, merita daca stai mai multe zile, si chiar pt o zi daca nu vrei sa te ranesti prin apa.

La Crikvenica e frumos, plaja multa dar tot asa cu pietre, o portiune cu nisip cu plata dar nisip de genul 2-3 mm grosime pe plaja sa nu va inchipuiti ca va afundati in nisip. Probabil un camion de nisip imprastiat pe cateva hectare de plaja
In schimb restaurante si terase la greu, toate tepe

Nu pot sa spun ca am mancat ceva bun in toata vacanta de 7 zile din Croatia. Supa la pliculet cam 10-15 lei in banii nostri, iar in rest cartofi prajiti (ca altceva nu stiu sa faca) cu peste/cevapcici(un fel de mici dar mai naspa)/snitel etc., in jur de 40-50-60 kune. Adica doua persoane fara 120-150 kune nu mananci. Pizza este in jur de 40-60 kune. Oribila, am mancat de 3 ori si niciodata nu a fost buna, si in locuri diferite din Croatia (o data Crikvenica, o data Dubrovnik, o data penis). Calamarii sunt ok, pestele in general mie mi s-a parut mai naspa ca la noi.

Cand am intrat in tara am luat repede o ceafa de porc la gratar si vreo 2-3 mici ca mi-era dor, si nevasta-mea un pastrav care cica a fost mai bun decat toti pestii care ii mancasem acolo...

Cu alte cuvinte pt noi a fost un total fiasco aceasta excursie si nu cred ca mai pun piciorul pe acolo. Cazarile de pe net sunt multe tepe, asa cum am luat si noi. Si destul de scumpe totusi.

Ca sa nu mai zic de hotelul Etap de pe centura Budapestei, care in afara de pozitionare si o parcare mare nu are nimic bun in el. Totul este de plastic sau fier, ca sa nu poti rupe nimic. WC are 1m patrat nu ai loc nici sa scuipi in el, si am impresia ca acel hotel este format din module lipite si conectate la conducte, electricitate etc. Penal hotelul. Dar era 40 euro... smile.gif)) Mai bine dadeam 80 undeva in oras si cred ca era mai bine.

Eu nu stiu de ce toti romanii se duc la Etap, probabil ca e ieftin, dar mi se pare penibil si jenant sa stai la acel hotel de placere. Nu are ce sa iti placa. Pentru ca toata parcarea era plina ochi de masini de Bucuresti si cate una de prin tara, si ca sa fie treaba treaba, seara a mai venit un autocar cu 40-50 de romani. smile.gif))

In rest, Croatia este frumoasa ca tara, nu cine stie ce insa, mult sub Austria dupa parerea mea. Coasta este misto, si insulele, si Plitvice Jezera. Dar nu este ceva foarte misto care sa ma faca sa revin vreodata, asa cum am sa ma duc in Austria cu placere si cred ca si de mai multe ori.

lupul_negru
QUOTE(cioloro @ Sep 7 2007, 10:54) *
Salut
Sa va povestesc si eu cu Croatia
Am fost cu 2 masini, 4 persoane. un Logan si un Nissan Primera.
Am facut cate 2 zile pe drum, deoarece sotia e insarcinata si nu am vrut sa mai merg 1500 km si am oprit la arad.
Traseu Bucuresti - Arad - Budapesta 1 zi - Siofok (langa Balaton) 1 zi - Podaca (spre Dubrovnik) 2 zile - Crikvenica (40km sud de Rijeka) 5 zile - Timisoara - Bucuresti (prin Drobeta, Craiova - mare greseala).

Budapesta mai fusesem, Balaton naspa, Siofok cam comunist, niste terase dragute, in rest nu puteai face plaja pt ca trebuia sa stai pe sezlong pe beton si apa avea 2m instant.
Podaca 2 zile, o mica statiune langa Makarska. Praf cazarea, luata de pe net un ap pt 4 persoane la 80 euro.. A fost total jalnic mi-era scarba sa fac ceva la baie. De dus nu mai vorbesc.

In acea seara cand am ajuns la Podaca am vrut sa ma intorc in Rom....
Plaja are 3-4 m, numai pietre, apa este f sarata daca intri in apa tre sa faci dush imediat ca te mananca toata pielea.
De papucii speciali pt pietre se stie deja banuiesc. Ce nu se stie este ca sunt aprox 50-60 kune, adica vreo 7-8 euro perechea... Cam mult pt niste porcarii din plastic. Ma rog, merita daca stai mai multe zile, si chiar pt o zi daca nu vrei sa te ranesti prin apa.

La Crikvenica e frumos, plaja multa dar tot asa cu pietre, o portiune cu nisip cu plata dar nisip de genul 2-3 mm grosime pe plaja sa nu va inchipuiti ca va afundati in nisip. Probabil un camion de nisip imprastiat pe cateva hectare de plaja
In schimb restaurante si terase la greu, toate tepe

Nu pot sa spun ca am mancat ceva bun in toata vacanta de 7 zile din Croatia. Supa la pliculet cam 10-15 lei in banii nostri, iar in rest cartofi prajiti (ca altceva nu stiu sa faca) cu peste/cevapcici(un fel de mici dar mai naspa)/snitel etc., in jur de 40-50-60 kune. Adica doua persoane fara 120-150 kune nu mananci. Pizza este in jur de 40-60 kune. Oribila, am mancat de 3 ori si niciodata nu a fost buna, si in locuri diferite din Croatia (o data Crikvenica, o data Dubrovnik, o data penis). Calamarii sunt ok, pestele in general mie mi s-a parut mai naspa ca la noi.

Cand am intrat in tara am luat repede o ceafa de porc la gratar si vreo 2-3 mici ca mi-era dor, si nevasta-mea un pastrav care cica a fost mai bun decat toti pestii care ii mancasem acolo...

Cu alte cuvinte pt noi a fost un total fiasco aceasta excursie si nu cred ca mai pun piciorul pe acolo. Cazarile de pe net sunt multe tepe, asa cum am luat si noi. Si destul de scumpe totusi.

Ca sa nu mai zic de hotelul Etap de pe centura Budapestei, care in afara de pozitionare si o parcare mare nu are nimic bun in el. Totul este de plastic sau fier, ca sa nu poti rupe nimic. WC are 1m patrat nu ai loc nici sa scuipi in el, si am impresia ca acel hotel este format din module lipite si conectate la conducte, electricitate etc. Penal hotelul. Dar era 40 euro... smile.gif)) Mai bine dadeam 80 undeva in oras si cred ca era mai bine.

Eu nu stiu de ce toti romanii se duc la Etap, probabil ca e ieftin, dar mi se pare penibil si jenant sa stai la acel hotel de placere. Nu are ce sa iti placa. Pentru ca toata parcarea era plina ochi de masini de Bucuresti si cate una de prin tara, si ca sa fie treaba treaba, seara a mai venit un autocar cu 40-50 de romani. smile.gif))

In rest, Croatia este frumoasa ca tara, nu cine stie ce insa, mult sub Austria dupa parerea mea. Coasta este misto, si insulele, si Plitvice Jezera. Dar nu este ceva foarte misto care sa ma faca sa revin vreodata, asa cum am sa ma duc in Austria cu placere si cred ca si de mai multe ori.

Atunci mergi in Romania ca e mai frumos !!! Ori ai fost pe la ieftinituri si atunci e adevarat, dar sa nu imi spui mie ca in Romania e mai frumos decat in Croatia.
Ca acum 8 ani m-au furat in Romania ca la usa cortului. Ii pica chelnerului snitelul pe jos , nici macar un gest spre chiuveta nu a facut , ci l-a aruncat inapoi pe plita. Am fost si prin Grecia , pe insule si in Muntenegru si in Croatia , dar nu am avut probleme cu mancarea. E ca si la noi , uneori e mai buna , uneori nu. In Grecia am mancat caracatita facuta la gratar de o englezoaica. A fost superba mancarea. Apoi am mincat traditional si nu mi-a placut , se simtea tare otetul
Mie personal mi se pare superba Croatia, are niste peisaje unice ,munte-apa. Noi am stat in Makarska . Am atasat aici cateva poze de anul asta .Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
cioloro
QUOTE(lupul_negru @ Sep 7 2007, 13:11) *
Atunci mergi in Romania ca e mai frumos !!! Ori ai fost pe la ieftinituri si atunci e adevarat, dar sa nu imi spui mie ca in Romania e mai frumos decat in Croatia.
Ca acum 8 ani m-au furat in Romania ca la usa cortului. Ii pica chelnerului snitelul pe jos , nici macar un gest spre chiuveta nu a facut , ci l-a aruncat inapoi pe plita. Am fost si prin Grecia , pe insule si in Muntenegru si in Croatia , dar nu am avut probleme cu mancarea. E ca si la noi , uneori e mai buna , uneori nu. In Grecia am mancat caracatita facuta la gratar de o englezoaica. A fost superba mancarea. Apoi am mincat traditional si nu mi-a placut , se simtea tare otetul
Mie personal mi se pare superba Croatia, are niste peisaje unice ,munte-apa. Noi am stat in Makarska . Am atasat aici cateva poze de anul asta .Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Nu am zis ca nu e frumoasa Croatia.
Dar este mai frumoasa tara noastra decat Croatia. Ei nu au munti prea inalti si parca e acelasi relief peste tot. Coasta e misto nu zic ca nu, la fel si prin parcurile nationale, si orase, este mai organizat sunt peste noi, dar ca frumusetea tarii sunt sub Rom, numai ca la noi poate nu sunt valorificate.
Nu m-am dus pe la ieftinituri stai linistit, am mancat in restaurant de 4 stele in Dubrovnik si nici la terasele care am fost prin statiuni nu m-am zgarcit. Daca vroiam puteam manca sandwich-uri pe strada sau paine cu salam din supermarket. Eu am plecat de acolo cu impresia ca tot ceea ce urmaresc este sa iti ia banii pe o mancare mediocra. In Romania sunt si locuri unde mananci f bine si locuri unde isi bat joc de tine sunt de acord. Dar hai sa nu generalizam.

Deci pe mine nu m-a impresionat prea tare, e frumos nu zic ca nu, dar a doua oara nu m-as mai duce, de fapt imi pare rau ca nu m-am dus cu banii astia in Tirol, pt ca am fost cu 2 luni inainte de Croatia in Austria regiunea Salzburg si mai ramasesera cateva locuri nevazute plus prin Tirol, eventual Vadus sau Elvetia. In Croatia am cheltuit mai multi bani ca in Austria pe servicii de rahat, cazarea la fel si mancarea la fel. Deci ... Repet este doar parerea mea sunt persoane care se intorc si isi fac concediul in Croatia mereu, dar le place sa stea sa o frece la plaja si la terase. Mie imi place sa ma plimb si sa vad locuri noi nu sa stau sa frec maimuta smile.gif
Titus 1904
QUOTE(cioloro @ Sep 7 2007, 15:24) *
Deci pe mine nu m-a impresionat prea tare, e frumos nu zic ca nu, dar a doua oara nu m-as mai duce, de fapt imi pare rau ca nu m-am dus cu banii astia in Tirol, pt ca am fost cu 2 luni inainte de Croatia in Austria regiunea Salzburg si mai ramasesera cateva locuri nevazute plus prin Tirol, eventual Vadus sau Elvetia. In Croatia am cheltuit mai multi bani ca in Austria pe servicii de rahat, cazarea la fel si mancarea la fel. Deci ... Repet este doar parerea mea sunt persoane care se intorc si isi fac concediul in Croatia mereu, dar le place sa stea sa o frece la plaja si la terase. Mie imi place sa ma plimb si sa vad locuri noi nu sa stau sa frec maimuta smile.gif

uite ca eu am frecat maimuta si am fost de 2 ori intr-un an laugh.gif

Nu vreau neaparat sa te contrazic dar din capul locului observ ca tu compari banane cu morcovi ,adica Croatia cu Austria . Eu unul sunt incantat de amandoua . In Croatia merg la mare iar in Austria la munte . Faptul ca la croati ele se cam amesteca e cu atat mai bine smile.gif
Am fost in iulie pe insula Krk si la Rovinj iar la sfarsitul lui august la Brela , langa Makarska .Peste tot am vazut noutati si nu am reusit sa mergem in toate excursiile care se puteau face si meritau facute .Am vizitat (din Brela) Baska Voda ,Makarska , am mers la rafting pe Cetina langa Omis , am vizitat palatul lui Diocletian de la Split .
Din pacate nu am apucat sa mergem pe insulele Hvar si Brac(excursie de o zi) ,la Korcula si la parcul national Mljet care am inteles ca e superb . Peste tot e plin de istorie ,ai ce vedea si poti face si o baie smile.gif cu papuci in cele mai multe locuri smile.gif Curatenie oriunde ca-n palma si romani putini smile.gif

Daca toate astea te plictisesc si mergi in strainatate sa bagi o ceafa si mici ,sincer cred ca e mai bine sa stai in tara . Am mancat 4 persoane pe saturate la 100-150 de lei noi(220-350 kuna) per masa si pestele a fost peste tot proaspat si de calitate .Chiar nu mi-a fost dor de crapii si pastravii de la Metro .
mychaela
M-am intors recent din vacanta petrecuta in Croatia-Slovenia-Italia. Va recomand cu caldura Croatia! Cel putin pentru iubitorii de natura, sport, geografie, istorie. Pasionatii de climbing sa nu ocoleasca parcul national Starigrad Paklenica, pasionatii de rafting canionul Cetina, cei de diving in principal centrele din insule, iar cei de natura parcurile nationale Plitvice, Kornati, Krka. Nu ocoliti sa vizitati cetatea Dubrownikului, Zagrebul, Korcula. Daca vizitati nordul treceti si pe la pestera Postojna din Slovenia. Serviciile si produsele pot fi platite atat in euro, cat si in kuna (mai putin taxele de parcare). Ofertele de cazare sunt variate, pentru toate buzunarele, de la 15 E pt.un cort si 2 persoane, 20 - 60 E pt.camera la pensiuni si 150 E camera hotel. Nimic nu se compara cu Dalmatia !! Aici Adriatica are o alta culoare ! Pentru doritori, pot furniza informatii despre aceasta destinatie, mai putin preturi din carciumi!...care oricum nu au nici o importanta fata de starea de spirit ce ti-o confera natura in Croatia.
azertiti
QUOTE(lupul_negru @ Aug 28 2007, 14:56) *
Daca o sa mai mergi in Croatia, sa incerci sa mergi pe traseul Bucuresti - Turnu-Severin si iesi din tara pe la Portile de Fier. De acolo se iese pe autostrada ce duce spre Beograd - Zagreb - Split. E mult mai scurt si vei salva o zi de drum. Autostrada incepe la 30 - 40 km de granita cu Sebia.

QUOTE(mai13ro @ Aug 29 2007, 00:06) *
ar fi 2 variante : portile de fier - majdanpek - pozarevac - beograd - kuzmin - si intri in Croatia sau
varianta 2 : portile de fier - pozarevac ( drum care merge mai mult pe malul dunarii) și restul de mai sus.

Sambata urmatoare plec si eu in Croatia. Initial m-am orientat pe drumul prin Ungaria insa fac 2 zile mergand mult, plecarea din Bucuresti, obligatoriu trecand prin Craiova.
M-am uitat pe harta de la MioMap si nu prea se leaga informatiile. Poate harta nu are inclus autostrada completa insa pana in Beograd se merge pe nationale. Iar de la Portile de Fier pana acolo mergand pe varianta 2 (malul Dunarii) sunt undeva intre 150 si 200 Km. Chiar si asa pare ok...adica pot ajunge intr-o zi in Croatia, nu neaparat in Zagreb. Drumul in ce stare este pe varianta 2 ? Ma intereseaza numai timpul in care ajung nu distantele. In Serbia se plateste vinieta / taxa de autostrada ?
Incercand sa gasesc trasee posibil prin Serbia pentru a scuti o zi la dus si una la intors am dat pe GPS si de urmatorul. Intrebarile mele sunt daca chiar exista acolo punct de trecere al frontierei (poza 2) si cum ar fi drumul de la Orsova incolo. Aparent se merge cel mai putin in Serbia pe nationale insa nu stiu daca chiar exista si care e starea lui in tara. Prefer sa ocolesc 100-200 Km dar sa merg pe drumuri bune.
Poza 2 este doar zona marita de la granita.

In Croatia ce nu poate fi platit cu card-ul ? Ma intereseaza in principiu autostrazile si cazarea la pensiuni. Imi place sa merg cu cat mai putin cash in buzunar dar nu vreau sa am nici surprize.

antigen
Eu sunt in Zagreb toata luna septembrie, si daca cineva are nevoie de informatii exacte, ii pot intreba oricand pe cei de la centrul de informatii pentru turisti.
cioloro
QUOTE(Titus 1904 @ Sep 7 2007, 18:22) *
uite ca eu am frecat maimuta si am fost de 2 ori intr-un an laugh.gif

Nu vreau neaparat sa te contrazic dar din capul locului observ ca tu compari banane cu morcovi ,adica Croatia cu Austria . Eu unul sunt incantat de amandoua . In Croatia merg la mare iar in Austria la munte . Faptul ca la croati ele se cam amesteca e cu atat mai bine smile.gif
Am fost in iulie pe insula Krk si la Rovinj iar la sfarsitul lui august la Brela , langa Makarska .Peste tot am vazut noutati si nu am reusit sa mergem in toate excursiile care se puteau face si meritau facute .Am vizitat (din Brela) Baska Voda ,Makarska , am mers la rafting pe Cetina langa Omis , am vizitat palatul lui Diocletian de la Split .
Din pacate nu am apucat sa mergem pe insulele Hvar si Brac(excursie de o zi) ,la Korcula si la parcul national Mljet care am inteles ca e superb . Peste tot e plin de istorie ,ai ce vedea si poti face si o baie smile.gif cu papuci in cele mai multe locuri smile.gif Curatenie oriunde ca-n palma si romani putini smile.gif

Daca toate astea te plictisesc si mergi in strainatate sa bagi o ceafa si mici ,sincer cred ca e mai bine sa stai in tara . Am mancat 4 persoane pe saturate la 100-150 de lei noi(220-350 kuna) per masa si pestele a fost peste tot proaspat si de calitate .Chiar nu mi-a fost dor de crapii si pastravii de la Metro .

Da, e o diferenta intre Croatia si Austria. O mare diferenta. Austria e mult peste Croatia. Si muntii din Croatia sunt ca si subcarpatii nostri, nu ii poti compara cu cei din Austria care sunt mult mai frumosi si mai inalti.

Sa nu te gandesti ca am fost sa mananc ceafa si mici, ci am incercat din toate cate ceva cum probabil face oricine care mananca la restaurant. Si asta am zis si eu, 120 kune 2 persoane, deci peste 220 4 persoane cum ai zis si tu, si da se poate duce si la 350 kune sau mai mult, noi am mancat 4 persoane o masa cu aproape 400 kune cel mai mult. Asta la o terasa frumusica cu preturi cat de cat normale nu la un restaurant fancy.
Despre cevapcici (micii lor) am zis ca sunt un fel de carne tocata prajita in ulei (scufundata cred ca erau cam gretosi) si ca nu sunt la fel de buni ca micii nostri.
Pestele nu a fost prea bun si pastravul mancat de noi la intoarcerea in Rom nu cred ca era din Metro

Pai dupa ce vizitezi regiunea Salzburg sau Tirol, o sa te plictisesti clar de insula KRK si alte chestii. Ce ai vz tu asa minunat pe acea insula in afara de catedrala din orasul Krk si alte sute de maghernite si magazinase pline de suverniruri proaste si scumpe? Si nu e curatenie chiar ca-n palma. Ma mir ca zici asta dupa ce ai vizitat si alte tari. Curatenie ca-n palma este in Suedia comparativ cu Austria, adica este mai curat. Si mie Austria mi se pare f curata.

Parerile sunt impartite, fiecare cu gusturile lui, dar in afara de plitvice jezera si coasta nu ai ce sa vezi acolo. Castelul lui Diocletian din Split? Niste ruine arse. Daca stai sa aduni toate biletele de acolo 10 kune la capela, 10 kune la cripta etc dai 30-40 de kune ca sa vezi nimic. sa nu mai zic daca iti mai cumperi si niste suveniruri ramai asa rapid fara cel putin 100 de kune.
Vreau sa zic ca am cheltuit in 7 zile peste 1000 eur cu totul si cred ca mai mult de 500 nu ar fi meritat.

Repet, nu este o tara urata, dar nu merita nici jumatate din banii pe care ii cheltui acolo. Mai bine Austria/Italia sau altceva, chiar daca nu este vorba de acelasi relief/aceleasi chestii de vazut.

Asta este doar parerea mea. Fiecare gandeste in felul lui, vorba aia nu poti sa faci ... in gustul omului.
IoanaR

Aceste doua tari pur si simplu nu se compara, sunt foarte diferite.
Nu poti spune ca-ti plac mai mult muntii din Austria decat muntii din Croatia, e vorba de clima aici; in Croatia este clima mediteraneana, muntii sunt stancosi, vegetatia este total alta decat in Alpi.
Am fost in muntii austrieci de 3 ori; intr-adevar e superb, mancare buna, pensiuni curate, frumoase, preturi super acceptabile. Iubesc Austria, dar nu se poate compara cu Croatia....Poti compara muntii din Austria cu muntii din Franta, cu cei din Romania, dar nu cu cei din Croatia...
Pentru prima data in acest an am fost in Croatia in Dalmatia si am ramas impresionata de ce am vazut: de Plitvice, de Dubrovnik, Makarska, Omis, Trogir; mi-a parut rau ca nu am putut ajunge si prin alte parcuri nationale Krka, kornati etc... Mancarea, ca oriunde nu e ok peste tot, puteai lua tepe foarte usor, dar puteai nimeri si localuri acceptabile ca pret si cu mancare foarte buna. Oricum, m-as intoarece oricand in Croatia pentru ca stiu ca mai am multe de vazut.
Inca o data, exista locuri care nu se compara...
pakpen
azertiti, am facut marea greseala in Iulie cand am plecat in Croatia sa ies din tara via Craiova.Pana in Craiova e ok, stie toata lumea, insa de acolo iti blestemi zilele, crede-ma ca sunt patit.Daca poti sa eviti aceasta ruta nu mai sta pe ganduri.Rupi masina si te umpli si tu ne nervi!
Bafta!
masinioricestare
QUOTE(pakpen @ Sep 11 2007, 17:58) *
azertiti, am facut marea greseala in Iulie cand am plecat in Croatia sa ies din tara via Craiova.Pana in Craiova e ok, stie toata lumea, insa de acolo iti blestemi zilele, crede-ma ca sunt patit.Daca poti sa eviti aceasta ruta nu mai sta pe ganduri.Rupi masina si te umpli si tu ne nervi!
Bafta!

Vino cu informatii proaspete, nu din iulie, eu am venit pe 10 in tara, drobeta-craiova-buc si sunt 2 sau 3 semafoare si e doar o portiune scurta in care e intradevar f prost drumul, dar in rest e super indiferent ca vii spre bucuresti pe pitesti sau pe alexandria, am facut ambele variante
Titus 1904
QUOTE(cioloro @ Sep 11 2007, 15:08) *
Da, e o diferenta intre Croatia si Austria. O mare diferenta. Austria e mult peste Croatia. Si muntii din Croatia sunt ca si subcarpatii nostri, nu ii poti compara cu cei din Austria care sunt mult mai frumosi si mai inalti.

Sa nu te gandesti ca am fost sa mananc ceafa si mici, ci am incercat din toate cate ceva cum probabil face oricine care mananca la restaurant. Si asta am zis si eu, 120 kune 2 persoane, deci peste 220 4 persoane cum ai zis si tu, si da se poate duce si la 350 kune sau mai mult, noi am mancat 4 persoane o masa cu aproape 400 kune cel mai mult. Asta la o terasa frumusica cu preturi cat de cat normale nu la un restaurant fancy.
Despre cevapcici (micii lor) am zis ca sunt un fel de carne tocata prajita in ulei (scufundata cred ca erau cam gretosi) si ca nu sunt la fel de buni ca micii nostri.
Pestele nu a fost prea bun si pastravul mancat de noi la intoarcerea in Rom nu cred ca era din Metro

Pai dupa ce vizitezi regiunea Salzburg sau Tirol, o sa te plictisesti clar de insula KRK si alte chestii. Ce ai vz tu asa minunat pe acea insula in afara de catedrala din orasul Krk si alte sute de maghernite si magazinase pline de suverniruri proaste si scumpe? Si nu e curatenie chiar ca-n palma. Ma mir ca zici asta dupa ce ai vizitat si alte tari. Curatenie ca-n palma este in Suedia comparativ cu Austria, adica este mai curat. Si mie Austria mi se pare f curata.

Parerile sunt impartite, fiecare cu gusturile lui, dar in afara de plitvice jezera si coasta nu ai ce sa vezi acolo. Castelul lui Diocletian din Split? Niste ruine arse. Daca stai sa aduni toate biletele de acolo 10 kune la capela, 10 kune la cripta etc dai 30-40 de kune ca sa vezi nimic. sa nu mai zic daca iti mai cumperi si niste suveniruri ramai asa rapid fara cel putin 100 de kune.
Vreau sa zic ca am cheltuit in 7 zile peste 1000 eur cu totul si cred ca mai mult de 500 nu ar fi meritat.

Repet, nu este o tara urata, dar nu merita nici jumatate din banii pe care ii cheltui acolo. Mai bine Austria/Italia sau altceva, chiar daca nu este vorba de acelasi relief/aceleasi chestii de vazut.

Asta este doar parerea mea. Fiecare gandeste in felul lui, vorba aia nu poti sa faci ... in gustul omului.

Ai dreptate ca fiecare are gustul lui dar... da-mi voie sa ma indoiesc de ale tale eek.gif
In primul rand ti s-a mai zis ca ai gresit termenii comparatiei dar tu insisti si o tii una si buna frust.gif
In al doilea rand eu nu merg in nici o tara straina sa mananc mici sau vreun substitut local...pur si simplu cele 3-4 ocazii pe an in care mananc mici in Ro imi sunt de ajuns, iar in alta tara incerc sa iau ceva altfel decat ceea ce se mananca pe la noi . Austria imi place foarte mult , vezi si parerile postate de mine pe forumul dedicat , in regiunea Salzburg am fost de 2 ori sa stau si e ff frumos .Dar NUau litoral , iar familiea mea iubeste marea ... rolleyes.gif
Daca tu vezi niste cladiri ca si palatul sus-amintit , arena din Pola ,orasul vechi din Rab , orasul Krk , vechiul Rovinj (asta ca sa enumar o parte din ce am vizitat eu) si treci dand din umeri , calculand si regretand banii cheltuiti inseamna ca mai bine vizitai niste supermarket-uri ca poate acolo banii tai aveau cea mai mare valoare palpabila

Zici ca in Croatia sunt preturi mari fata de Italia ? Lasa-ma sa rad pe saturate laugh.gif
Sau produsele lor manufacturate de artizanat(aici intr-adevar trebuie sa deschizi bine ochii pt ca sunt invadati de chinezarii raygun.gif )sunt scumpe fata de suvenirurile din Austria ? laugh.gif

Ca sa-ti raspund si la chestiunea pestelui , sa stii ca te inseli asupra calitatii celui din restaurantele croate . Eu sunt un mare amator de peste si am putut sa apreciez ce am primit acolo .Daca il consideri doar o alta mancare e greu sa faci diferenta .Este ca si cum spui ca indiscutabil branza telemea e mai buna decat branza camembert si salata de vinete mai buna decat cea de avocado ; cei mai multi iti vor da dreptate , dar oare sunt ei si cei mai importanti ? Din punctul meu de vedere nu .
Cand eram pe raul Cetina la rafting am observat ca era plin de pesti , pe alocuri aproape ca in Plitvice si l-am intrebat pe "capitanul" barcii unde sunt pescarii. Mi-a raspuns ca mai vin uneori dar oricum nimeni nu mananca pestii pt ca sunt mult mai buni cei din mare , pur si simplu nu sufera comparatie . Si erau specii de pesti ca in raurile noastre de munte ... iar in 3 ore si jumatate n-am vazut nici un pet pe-acolo smile.gif

Concluzia mea este ca banii cheltuiti raportati la ceea ce primesti in Croatia nu sunt multi , posibilitatile de personalizare a concediului foarte multe , locuri noi de explorat din belsug iar oamenii extrem de prietenosi .
haplea82
croatia e pur si simplu extraordinara !cel putin dalmatia este mirifica!pentru orice cunoscator in ale pestelui ,asta implicind ca a mincat si alt tip de peste oceanic decit stavrida si macrou,pestele oceanic nu poate fi comparat cu cel de apa dulce!cu alte cuvinte pestele oceanic este mult superior celui de apa dulce!asta in toata lumea!in schimb ,desi pestele in croatia era proaspat, felul cum gateau pestele cu coada nici mie nu mi-a spus prea multe!nu spun ca nu era bun dar cum 10 ani de zile am lucrat la pescuit oceanic ma asteptam sa aibe retete mai inteligente si mai gustoase! in plus oferta de peste cu coada era foarte redusa in general 2-3 tipuri de pesti din familia celor ieftini(dentice alb,peste unt,sau dorada)!pot sa spun insa ca se pricepeau f bine la gamberi ,calamar ,caracatita si scoici,acestea fiind dea dreptul delicioase!preturile mult sub italia daca vorbim de restaurante,terase sau alte locatii de servit masa mai acatarii! in orice caz croatia merita toti banii!si in special dalmatia!
Titus 1904
uite si niste oferte la o terasa pe malul marii fara pretentii mari , dar am mancat si la un restaurant fost cazino care avea zic eu 15-20 de sortimente de peste cel putin ,neincluzand aic icaracatite , scoici etc ; acolo mergeai la bucatarie sa-ti alegi pestele si preturile erau cu 10% mai mari decat in rest iar chelnerul expert in pesti si striind bine 3-4limbi de circulatie internationala

haplea82
QUOTE(Titus 1904 @ Sep 12 2007, 20:41) *
uite si niste oferte la o terasa pe malul marii fara pretentii mari , dar am mancat si la un restaurant fost cazino care avea zic eu 15-20 de sortimente de peste cel putin ,neincluzand aic icaracatite , scoici etc ; acolo mergeai la bucatarie sa-ti alegi pestele si preturile erau cu 10% mai mari decat in rest iar chelnerul expert in pesti si striind bine 3-4limbi de circulatie internationala

daca vei privii mai atent vei vedea ca tot pestele cu coada de acolo(asta inseamna chiar sa aiba coada ,nu caracatita,calamar ...etc)este dorada ,stavrida x,dentice verde ,stavrida regala,adica cum iti spuneam peste ieftin,sub 1 $/kg livrare la nava!sa nu crezi ca de exemplu calamarul este prea scump ,deoarece cel ce l-am vazut si mincat eu in croatia era tot calamar punta si nu calamar adevarat!in rest ,ma repet,calamarul ,gamberii,granchi,caracatita ,scoicile ,tot ce tinea de fructe de mare era extraordinar!ca si chestie sa stii ca in general pestele scump este puternic colorat,sint si exceptii dar in general este colorat si daca are rosu cu atit mai bine!
vivien08
Am impresia ca unii chiar nu-si dau seama cat sunt de penibili. E clar contra valului dar el vrea sa reziste eroic cu parea lui. Ti-ai spus odata parea si cred ca ajunge, ca oricum ,pe noi ceilalti care am vizitat Croatia si ne-a placut ,nu ne intereseaza dejamagirea ta.
»Cand am intrat in tara am luat repede o ceafa de porc la gratar si vreo 2-3 mici ca mi-era dor, si nevasta-mea un pastrav care cica a fost mai bun decat toti pestii care ii mancasem acolo... « - cu siguranta ca ti-au lipsit si manelele din Romania.

Si eu am petrecut o frumoasa vacanta in Croatia ,o parte la Rovinj, o parte pe insula Krk La intoarcere am vizitat si parcul Plitvice. Pe unde am trecut am admirat frumusetile ei ,(eu cred ca fiecare tara are frumusetea ei si nu se pot compara intre ele) si in acelasi timp m-am bucurat ca sunt departe de tot ce inseamna mici ,manele, nesimtire si mizerie. Si nici o clipa nu mi-a fost dor de micii din Romania si de comportamentul unora de aici.
dark dog

Individul asta nici nu stie sa se exprime corect, evident ca ii plac micii si plajele cu nisip de la mamaia, fiecare are un drept universal de-a se face de ras de ce nu ar face-o si el.
Noi aici vorbim de cu totul altceva decat cu ce esti dumneata obisnuit asa ca te rog sa ne faci o mare favoare si sa nu ma scrii nimic, fiindca creezi o stare de agitare care nu e benefica nimanui.
Am inteles ca nu-ti place Croatia.Din pacate nu ai prea multi sustinatori.

Atasez cateva poze monstruoase... cefa & mici free.

IoanaR
si eu..................
IoanaR
[Click pentru a vizualiza atașamentul
diciulina
QUOTE(masinioricestare @ Sep 12 2007, 16:26) *
Vino cu informatii proaspete, nu din iulie, eu am venit pe 10 in tara, drobeta-craiova-buc si sunt 2 sau 3 semafoare si e doar o portiune scurta in care e intradevar f prost drumul, dar in rest e super indiferent ca vii spre bucuresti pe pitesti sau pe alexandria, am facut ambele variante

hei...salut!
cum a fost in vacanta in croatia+grecia?..
am venit si noi pe 15 septembrie...a fost fain doar ca am prins ceva vreme rea in croatia si muntenegru...

unde ati stat in croatia?..ce ati vizitat?..ce v-a placut?
haplea82
QUOTE(masinioricestare @ Sep 12 2007, 16:26) *

probabil ai iesit din tara pe la gura vaii(portile de fier)!portiunea nasoala este intre herculane si caransebes ,si chiar este dezastru!
razviwow
Salutari la toata lumea...

Am ramas surprins de postarea cu negativa despre Croatia... Numai ce ne-am intors din concediu si nu am intilnit nimic din ceea ce a descris respectiva pesoana acolo. Am fost pentru prima data in Croatia la recomandarea unor prieteni, si nu imi pare rau de loc, mai mult, probabil vom petrece urmatoarele 2-3 concedii de vara tot aici la mare.

Am stat pe insula Krk, aproape de Rijeka, in Njivice. Avem o agentie de turism asa ca am obtinut preturi OK la hotel cu mic-dejun si cina in sistem "bufet suedez" adica mancare buna cat vrei sa mananci smile.gif. Pentru un hotel de *** am platit 550 EUR pentru 10 zile, 2 persoane + 1 copil. [Probabil oferta de sfarsit de sezon - 02-12 septembrie.]

In primele zile vremea a fost mai mohorita, dar ne-a dat ocazia de a vizita oraselele din jur. Nimic spectaculos, dar totul la locul lui, curatenie deosebita, lume prietenoasa... atmosfera de concediu. Se vede ca stiu sa faca turism. Toti iti zambesc, incearca sa iti spuna ceva [ma refer la comercianti, personal de terase, baruri, gelaterii...], nu se uita crucis daca ii intrebi ceva si nu incerca sa te fure la fiecare bere sau inghetata incarcandu-ti nota de plata.

Marea este extraordinara, limpede si curata... In fiecare zi m-am minunat cum reusesc sa tina asa curat. Nu am vazut nici un pet sau vreun muc de tigara in apa in orice statiune ne-am plimbat.

Putin mai prost stau la capitolul cluburi si discotetci in zona in care am fost noi. Nu am vazut nicun club care sa fie deschis dupa 24:00. Daca vreti sa mergeti pentru asa ceva poate nu e cea mai potrivita alegere.

In rest, eu recomand zona oricui vrea sa isi petreaca un concediu linistit. Exista posibilitatea de a te da cu bike-ul, de a face ture, scufundari, excursii cu vaporul pe mai toate insulele din jur sau daca se vrea mai mult o zi la Venetia... Dupa cum stiu cei care au fost mai des in Croatia exista o gramada de posibilitati de distractie, mult mai multe decat ni se ofera pe litoralul romanesc.

Locuim langa Oradea, iar drumul a fost mult mai usor decat pana la noi pe Litoral. Am facut 8:30 ore pana la hotel 800 km cu masina fara sa ne stresam. Am plecat lunea si am prins tot drumul lejer. In Croatia am intrat pe la 21:00 si autostrazile au fost aproape goale.

Am ramas cu o impresie foarte buna in ceea ce priveste modul cum inteleg ei sa faca turism, si m-a impresionat curatenia si bunul simt. Mentionez ca si acasa stam intr-o zona linistita, fara stresul marilor orase... smile.gif), deci nu a fost numai o impresie datorata contrastului dintre un oras mare si statiuni...

Daca este cineva interesat de zona, pot reveni cu detalii...

Preturi:

1 EUR = 7.255 kn - la Erste Bank, 7.29 kn la casele de schimb in Rijeka

Motorina - am luat de la INA - care am vazut ca au o rafinarie in apropiere de Rijeka - 7.42 kn

==== de plaja ====

Inghetata - 5 kn - 1 cupa
Porumb fiert - 10 kn bucata
Pantofi de baie [de cauciuc] - 40 - 50 kn

Coca Cola 250 ml - 10 - 15 kn
Bere - 10-15 kn
Cafea - 5 kn

Pizza - 35-50 kn, Family 130 kn, dar mancau 6 oameni lejer din ea.

==== de supermarket ======
Coca Cola 2l - 12 kn
Banane - 6,5 kn [ieftin]
Struguri - 12 kn
Piersici - 14 kn

Bere - 33 kn 6 doze

Numai bine!
Lee04
QUOTE(IoanaR @ Sep 13 2007, 15:39) *

Superba poza!!! Unde e? Cum se intra in apa? Presupun ca sunt niste scari pe undeva... sau se sare?!?!
Lee04
QUOTE(Lee04 @ Sep 20 2007, 20:20) *
Superba poza!!! Unde e? Cum se intra in apa? Presupun ca sunt niste scari pe undeva... sau se sare?!?!

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.