Salut
Sa va povestesc si eu cu Croatia
Am fost cu 2 masini, 4 persoane. un Logan si un Nissan Primera.
Am facut cate 2 zile pe drum, deoarece sotia e insarcinata si nu am vrut sa mai merg 1500 km si am oprit la arad.
Traseu Bucuresti - Arad - Budapesta 1 zi - Siofok (langa Balaton) 1 zi - Podaca (spre Dubrovnik) 2 zile - Crikvenica (40km sud de Rijeka) 5 zile - Timisoara - Bucuresti (prin Drobeta, Craiova - mare greseala).
Budapesta mai fusesem, Balaton naspa, Siofok cam comunist, niste terase dragute, in rest nu puteai face plaja pt ca trebuia sa stai pe sezlong pe beton si apa avea 2m instant.
Podaca 2 zile, o mica statiune langa Makarska. Praf cazarea, luata de pe net un ap pt 4 persoane la 80 euro.. A fost total jalnic mi-era scarba sa fac ceva la baie. De dus nu mai vorbesc.
In acea seara cand am ajuns la Podaca am vrut sa ma intorc in Rom....
Plaja are 3-4 m, numai pietre, apa este f sarata daca intri in apa tre sa faci dush imediat ca te mananca toata pielea.
De papucii speciali pt pietre se stie deja banuiesc. Ce nu se stie este ca sunt aprox 50-60 kune, adica vreo 7-8 euro perechea... Cam mult pt niste porcarii din plastic. Ma rog, merita daca stai mai multe zile, si chiar pt o zi daca nu vrei sa te ranesti prin apa.
La Crikvenica e frumos, plaja multa dar tot asa cu pietre, o portiune cu nisip cu plata dar nisip de genul 2-3 mm grosime pe plaja sa nu va inchipuiti ca va afundati in nisip. Probabil un camion de nisip imprastiat pe cateva hectare de plaja
In schimb restaurante si terase la greu, toate tepe
Nu pot sa spun ca am mancat ceva bun in toata vacanta de 7 zile din Croatia. Supa la pliculet cam 10-15 lei in banii nostri, iar in rest cartofi prajiti (ca altceva nu stiu sa faca) cu peste/cevapcici(un fel de mici dar mai naspa)/snitel etc., in jur de 40-50-60 kune. Adica doua persoane fara 120-150 kune nu mananci. Pizza este in jur de 40-60 kune. Oribila, am mancat de 3 ori si niciodata nu a fost buna, si in locuri diferite din Croatia (o data Crikvenica, o data Dubrovnik, o data penis). Calamarii sunt ok, pestele in general mie mi s-a parut mai naspa ca la noi.
Cand am intrat in tara am luat repede o ceafa de porc la gratar si vreo 2-3 mici ca mi-era dor, si nevasta-mea un pastrav care cica a fost mai bun decat toti pestii care ii mancasem acolo...
Cu alte cuvinte pt noi a fost un total fiasco aceasta excursie si nu cred ca mai pun piciorul pe acolo. Cazarile de pe net sunt multe tepe, asa cum am luat si noi. Si destul de scumpe totusi.
Ca sa nu mai zic de hotelul Etap de pe centura Budapestei, care in afara de pozitionare si o parcare mare nu are nimic bun in el. Totul este de plastic sau fier, ca sa nu poti rupe nimic. WC are 1m patrat nu ai loc nici sa scuipi in el, si am impresia ca acel hotel este format din module lipite si conectate la conducte, electricitate etc. Penal hotelul. Dar era 40 euro...

)) Mai bine dadeam 80 undeva in oras si cred ca era mai bine.
Eu nu stiu de ce toti romanii se duc la Etap, probabil ca e ieftin, dar mi se pare penibil si jenant sa stai la acel hotel de placere. Nu are ce sa iti placa. Pentru ca toata parcarea era plina ochi de masini de Bucuresti si cate una de prin tara, si ca sa fie treaba treaba, seara a mai venit un autocar cu 40-50 de romani.

))
In rest, Croatia este frumoasa ca tara, nu cine stie ce insa, mult sub Austria dupa parerea mea. Coasta este misto, si insulele, si Plitvice Jezera. Dar nu este ceva foarte misto care sa ma faca sa revin vreodata, asa cum am sa ma duc in Austria cu placere si cred ca si de mai multe ori.