Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

mircea_cluj

Deci detectorul de radar e LEGAL in Croatia si Ungaria ? dar in Italia ?
...Cel putin in Austria stiu ca e interzisa si DETINEREA lui si nu numai FOLOSIREA lui.
bogdan10
QUOTE(mircea_cluj @ Aug 7 2007, 10:22) *
Deci detectorul de radar e LEGAL in Croatia si Ungaria ? dar in Italia ?
...Cel putin in Austria stiu ca e interzisa si DETINEREA lui si nu numai FOLOSIREA lui.

Legalitatea detectoarelor de radar depinde de fiecare tara. Ai mai jos o lista cu tarile unde sunt interzise detectoarele de radar:

Areas where illegal
In some countries and areas, such as those listed below, using or possessing a radar detector is declared illegal and may result in fines, seizure of the device, or both. Generally these prohibitions are introduced under the premise that a driver who uses a radar detector will pose a greater risk of accident than a driver who does not. Not all research agrees with that premise, such as the 2001 Mori report which suggested that radar detector users on average posed a 28% less risk of accident and also traveled far more miles.

Australia: All states besides Western Australia. They are illegal to sell, purchase or possess in SA, NSW, ACT & Vic. Radar Detectors are illegal to use in NT, Queensland & Tas.[1]
Belgium: In July 2006 a provisional seisure of a vehicle worth over 75.000 EUR itself was ordered by the courts, destruction of the radar detector itself and the driver's license was suspended for 3 months.[citation needed]
Canada (Illegal:Newfoundland & Labrador, Nova Scotia, Prince Edward Island,New Brunswick, Quebec, Ontario, Manitoba, the Yukon Territory, the Northwest Territories Legal: Alberta, British Columbia, Saskatchewan): Regardless of whether they are used or not, police there may confiscate radar detectors, operational or not, and impose substantial fines.[2]
Egypt
Estonia
Finland
France
Germany 75€ fine , 4 Points, destruction of the radar detector
Greece
Ireland (Republic of)
Netherlands 250€ fine and seizure of the device (since 2004)
Norway
Poland
Portugal
Romania - legal since 2006 (although radar jammers still illegal)
Spain
Sweden
Switzerland, destruction of the radar detector
Taiwan
Turkey
United Kingdom, although not legal to own, but was technically illegal to use under a 1949 wireless act until 1998, due to legal loophole causing them to be legalised suddenly.
United States law varies from state to state, but detectors are generally legal in private vehicles under the Communications Act of 1934[3] and illegal in commercial vehicles by DOT regulation (49 CFR 392.71). Exceptions:
Illegal in all vehicles: Virginia, Washington D.C., U.S. military bases
Illegal in commercial vehicles under state law: Illinois, New York (specifically, commercial vehicles over 10,000 lb. and all vehicles over 18,000 lb.)
Indirectly illegal: Minnesota and California (illegal to hang anything from the windshield with suction cups; however both dashboard and visor mounting is allowed.) [1]
Repealed: Connecticut (repealed in 1998)
Proposed legislation: Florida [2][3]

Sursa informatiilor este:

http://en.wikipedia.org/wiki/Radar_detecto...s_where_illegal

diciulina
salut!
e cineva recent venit din Dubrovnik?...cunoaste care e situatia acolo?..
stiu sunt mari incendii...si ca a fost declarata stare de urgenta.... dry.gif
Speedo
QUOTE(haplea82 @ Aug 6 2007, 20:33) *
....am avut detector radar si m-a salvat de o amenda ,dar am si incasat una (300kuna)pt depasirea vitezei(aveam75 pe limitare de 60)si detectorul nu a schitat nimic(aveau un fel de pistol dar nu lucra in banda laser)!din cite am vazut eu nu se chinuiau sa prinda turistii straini ci amendau fara discernamint,strain sau croat, si nici nu am remarcat vre-o tentativa de negociere!....

Nu au zis nimic pentru faptul ca ai detector, in momentul in care te-au oprit? Ai detector in bara?
Atreis
QUOTE(IoanaR @ Jul 24 2007, 18:19) *
Obligatoriu trebuie sa ai pasaport, nu treci altfel. Croatia nu este in UE inca....
Cu bautura (suc si apa) sau alte chestii pe care le-ai enumerat cu siguranta nu este nici o problema.

Revin si va zic ca nu e nevoie de pasaport, am fost si este valabila cartea de identitate peste tot, la granitza, la cazare... nici cand traversezi fasia de 18 km din Bosnia ca sa ajungi la Dubrovnik nu te intreaba nimeni nimic.
Speedo
Lasati-o naibi de treaba cu pasapoartele, ele sunt legal necesare, intrebati la ambasada, le cer sau nu asta e mai putin important.

Cu detectoarele tata, cum este? Hai sa vorbim lucruri importante.
haplea82
am un detector bel 995 si se lipeste cu ventuze pe parbriz!l-am folosit si in austria ca altfel e dezastru la cite radare au pe autostrada ,ca de altfel in orice prapadit de sat!oricum nu recomand sa conduci ca nebunul in baza detectorului de radar ca poti sa ai mari surprize!eu am fost controlatla trecerea prin BIH si recomand sa aveti pasaport!poate ca merge si cu buletinul nu zic nu dar daca nu sunt multumitivamesii ce faci?in plus pasaportul se obtine in 24 ore si nici nu costa cine stie ce in plus!eu am viza de intrare in croatia prin vama dubosevica!e drept ca la iesire nu mi-au pus nimic,dar au controlat pasapoartele! Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment=2707
2:S7000295.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment=2707
9:S7001013.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment=2708
2:S7001400.JPG]

cei ce merg cu masina proprie in italia ,atentie la pretul combustibilului la pompa nu alimentati pina cind nu-l vedeti afisat!eu am luat teapa cu motorina la 1,45 euro litrul!

IoanaR
Ce poze frumoase!!! Mai vreau cateva...

Mai am si eu o saptamana si plec....abia astept biggrin.gif
haplea82
QUOTE(Speedo @ Aug 7 2007, 14:17) *
Lasati-o naibi de treaba cu pasapoartele, ele sunt legal necesare, intrebati la ambasada, le cer sau nu asta e mai putin important.

Cu detectoarele tata, cum este? Hai sa vorbim lucruri importante.

la vama l-au vazut dar nu au zis nimic!cind am luat amenda politaiul l-a vazut dar nu a comentat! ce pot sa-ti spun probabil ca sunt legale!poti sa intrebi la ambasada croatiei!nu am vazut politie pe autostrazile croate si am mers cit m-a lasat masina!(au vazut= detectorul erea in functiune pe bord,de fapt nu l-am dat jos niciodata)
masinioricestare
QUOTE(haplea82 @ Aug 6 2007, 20:33) *
am stat in croatia 16 zile ,eu sotia si fetita de 4 ani!o tara super ,care merita vizitata!nu am avut nimic rezervat,am dormit doar la particulari!cea mai scumpa cazare a fost in dubrovnic 60 euro dar am stat doar o noapte,daca am mai fii ramas sigur ne costa mai putin !cea mai ieftina 12,5 euro(camera) in baska voda ,am stat 5 zile!nu se merita sa pleci cu apa si bere din tara decit cantitatea necesara pt drum!am gasit in magazine alimentare locale(konzum) bere la 2 litri la 11 kuna si la 1/2 litri in general la 5 kuna!bauturile racoritoare sint ceva mai scumpe ca la noi dar nu te omoara!contactul cu litoralul croat l-am facut la vodice ceva mai sus de trogir,de aici si pina la dubrovnik oferta de cazare e inpresionanta ,trebuie doar sa cauti ceva ce ti se potriveste cu gusturile tale!in nord in istria cazarea se gaseste ceva mai greu pt ca se lucreaza in special prin intermediul internetului!dupa mine cea mai frumoasa portiune de litoral este cea dintre split si makarska!in istria nu am fost incintat ,mult mai mizer iar daca ai proasta idee sa cauti gazda in pola ,de exemplu,risti mari surprize!eu am fost nevoit sa plec intr-un mic orasel la 8 km distanta , medulin,si aici am gasit ceva care sa merite (40 euro camera)!in plus nici marea nu este la fel ca in dalmatia ci mult mai inchisa la culoare!la veneti am fost cu masina personala !am stat 2 zile ,cazati la un hotel din mestre,cu 90 euro camerape noapte ,conditii bune!nu se merita sa faci excursie cu pasagerul din croatia pentru ca este foarte mult de vazut si de vizitat si nu cred ca este timp suficient!in 2 zile nu pot sa spun ca am vazut mai mult de 25 % din venetia!nu trebuie ratat dubrovnik-ul si nici plitvice !si apropo pasaportul ESTE OBLIGATORIU!croatii mi-au pus viza, si mi-a fost cerut atit la trecerea prin BIH cit si la intrarea in slovenia!am avut detector radar si m-a salvat de o amenda ,dar am si incasat una (300kuna)pt depasirea vitezei(aveam75 pe limitare de 60)si detectorul nu a schitat nimic(aveau un fel de pistol dar nu lucra in banda laser)!din cite am vazut eu nu se chinuiau sa prinda turistii straini ci amendau fara discernamint,strain sau croat, si nici nu am remarcat vre-o tentativa de negociere!gps face toti banii in croatia si-l recomand calduros dar e recomandata si o harta rutiera a croatiei alaturi de acesta!eu am folosit softul miomap cu ultimele harti de la mio si am avut probleme doar pt ca nu am stiut ca avem nevoie de viza in BIH si m-a rutat interstatal,dar dupa ce am corectat gresala a stiut si ultimele drumuri de tara ca sa nu mai vorbim de orice oras prin care am trecut!in concluzie mergeti si vizitati croatia pentru ca merita

Deci sa inteleg ca in Bosnia iti trebuie viza? Poti sa pui si tu aici harta Croatiei? Ce detector ai? Si atunci cand a "percutat" in ce banda a fost radarul? Merci
haplea82
QUOTE(masinioricestare @ Aug 8 2007, 11:17) *
Deci sa inteleg ca in Bosnia iti trebuie viza? Poti sa pui si tu aici harta Croatiei? Ce detector ai? Si atunci cand a "percutat" in ce banda a fost radarul? Merci

detector beltronics 995.cind am fost eu viza de BIH era necesara ,acum nu mai stiu!harta croatiei nu cred ca pot sa o pun aici,daca te referi la cea pt gps dar poti sa o gasesti relativ usor pe internet,vezi indicatii la forumul gps!daca nu te descurci trimite pm cu adresa de mail,dar hartile se tot actualizeaza asa ca ar fi bine sa te descurci singur!banda nu o mai tin bine minte dar parca X, avea o chestie fixata pe un trepied!
Dum
Atentie la cei care cor sa mearga in Croatia in aceasta vara. La unul din tunelurile de pe autostrada ce duce spre Split mai precis la tunelul Sv.Rock in weekend se sta la coada peste 4-5 ore ! Mai bine ocoliti aceasta parte mai ales daca aveti copii. Eu ieri m-am intors si stiu ce va spun.La intrare la vama vi se da o harta si un pliant cu zilele de varf de pe autostrada.
Referitor la Croatia pot sa va spun ca e o tara frumoasa dar daca aveti copii mici ce doresc nisip ocoliti-o. Am sunat de doua ori la propietarul vilei si mi-a confirmat ca am nisip in fata vilei si cand am ajuns mi-a zis ca e la 75 de m in apa.
Speedo
Merita cu cazare dinainte sau acolo pe loc?

Cat ai platit la cazare si daca merita cat ai platit?
haplea82
la medulin linga pola plaja este de nisip,cred ca-l aduc cu masinile din alta parte!la baska voda ,un orasel statiune foarte frumos la fel este nisip,doar ca nu in centrul statiunii ci la marginea plajei,unde este si mai liber!recomand aceasta statiune!nisipul nu este ca la noi la mamaia ci ceva mai maricel dar copii mici pot sa faca castele daca asta vor!noua personal nu ne-a lipsit deloc nisipul si chiar am ajuns la concluzia ca e mai placut pe pietricele !nu va ginditi ca sint pietricele taioase ci sint perfect aplatizare de mare si se lasa sub greutatea umana!si nici nu esti toata ziua plin de nisip si nici nu-ti toarna vecinul nisip in cap cind pleaca de la plaja !alatur citeva fotografii din baska voda cu mentiunea ca nu sint din zona cu nisip!Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentul
Dum
Cel mai bine mi se pare sa cauti acolo cazare. Nu recomand nimanui statiunea Povljana din insula Pag. Plaja era din piatra sparta maruntita iar in apa primii 30 de m numai bolovani.
bogZ
QUOTE(haplea82 @ Aug 8 2007, 19:02) *
la medulin linga pola plaja este de nisip,cred ca-l aduc cu masinile din alta parte!la baska voda ,un orasel statiune foarte frumos la fel este nisip,doar ca nu in centrul statiunii ci la marginea plajei,unde este si mai liber!recomand aceasta statiune!nisipul nu este ca la noi la mamaia ci ceva mai maricel dar copii mici pot sa faca castele daca asta vor!noua personal nu ne-a lipsit deloc nisipul si chiar am ajuns la concluzia ca e mai placut pe pietricele !nu va ginditi ca sint pietricele taioase ci sint perfect aplatizare de mare si se lasa sub greutatea umana!si nici nu esti toata ziua plin de nisip si nici nu-ti toarna vecinul nisip in cap cind pleaca de la plaja !alatur citeva fotografii din baska voda cu mentiunea ca nu sint din zona cu nisip!Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul

Frumos,
Plec si eu in 20 aug. dimineata in Makarska.
Vad ca erau valuri si inca destul de mari.
Anul trecut am fost in Istria si toata marea era ca un lac imens fara miscare.
Asta a fost singura chestie care nu mi-a placut.
E asa tot timpul sau mai si lipsesc valurile?
mercy
crista-up
QUOTE(Dum @ Aug 8 2007, 18:02) *
Atentie la cei care cor sa mearga in Croatia in aceasta vara. La unul din tunelurile de pe autostrada ce duce spre Split mai precis la tunelul Sv.Rock in weekend se sta la coada peste 4-5 ore ! Mai bine ocoliti aceasta parte mai ales daca aveti copii. Eu ieri m-am intors si stiu ce va spun.La intrare la vama vi se da o harta si un pliant cu zilele de varf de pe autostrada.
Referitor la Croatia pot sa va spun ca e o tara frumoasa dar daca aveti copii mici ce doresc nisip ocoliti-o. Am sunat de doua ori la propietarul vilei si mi-a confirmat ca am nisip in fata vilei si cand am ajuns mi-a zis ca e la 75 de m in apa.

Eu stiu despre ce spui tu...da si eu recomand sa iesiti de pe autostrada inainte de acest tunel, pe nationale...este mult mai bine...noi la dus nu am gasit asa ceva..am si ajuns dimineata pe la 5 la tunel..dar la intoracere, era sanbata...urma sa mergem la parcul din Plitvice, care l-am ratat din cauza aglomeratiei...ne-au anuntat pe panourile de pe autostrada ca este stau..chiar la ultima iesire..find obisnuiti cu drumul din Germania, unde te anunta cu cativa Km inainte ne asteptam sa mai gasim anunturi..sau o iesire..ne-am trezit cu o coloana de masini pe 2 benzi de vreo 20 de km...la ora 10, la 40 de grade...se si urca daca vii dinspre Split...ambreajul de la masina era sa ne lase balta din cauza caldurii...cate masini cu radiator spart am vazut atunci pe marginea drumului..nu am vazut in toate viata..cred ca la fiecare 300 de m era cate una la care i se spargea radiatorul..cei de ACR alergau non-stop acolo...asa ca cel mai bine evitati zona aia...noi am scapat din aglomeratia aia dupa 5 ore de stat acolo..sinistru..

Haple82..ce spuneai legat de pietricele? ca nu sunt taioae..le urasc..asa am zis si eu la inceput..ca nu au cum sa fie taioase..ca nu e mai rau ca nisipul cu pietre de la noi..ei nu e asa..fapt ptr care mi-am luat aquashoes...si a fost mai bine...plaja cu nisip super ok, cu nisip si pe plaja si in apa.cu apa linistita fara valuri, nu foarte adanca, foarte potrivita pentru cei cu copii e la Omis...si inca o localitate inainte de Omis nu ii mai retin numele..
crista-up
atasez si o poza cu plaja din Omis
diciulina
mmm. ..ce frumoasa poza cu plaja din omis...super! coolspeak.gif

vin si eu cu o intrebare...poate s-a mai pus pe aici...

papuci speciali de intrat in apa..si de stat pe pietre...inchisi...se gasesc pe litoralul croat?..unde?..pe plaja?..si cam cat costa?

merci!
haplea82
chestia cu ce e mai bun ,nisip sau pietricele, e ceva relativ ce depinde de fiecare!si eu eram obisnuit cu nisipul dar pot sa spun ca nu m-a deranjat cu nimic plaja de pietricele ba chiar i-am gasit citeva calitati!asa cum am spus intre split si makarska peisajul este deosebit si aici intra si omis!nu recomand nimanui sa intre oriunde in adriatica fara papuci speciali!se gasesc [peste tot,cam la orice traba care vinde articole de inbracamine si nu numai si costa intre 35 si 50kuna depinde de unde ii cumperi!se recomanda sa fie fix pe picior chiar daca se incalta mai greu si in apa se intra doar cu ei in picioare!asta nu doar din cauza pietrelor ci si din cauza ciulinilor de mare care daca te inteapa nu este tocmai placut fiind si slab otravitori,adica doare rau de tot!
Titus 1904
am gasit si loc unde nu sunt neaparat necesari papucii (pe care-i gasesti si cu 20 de kune daca vei cauta bine) si anume la Baska pe insula Krk
uite prima poza facuta acolo coolspeak.gif
cipimir
Buna seara ! Nu stiu daca s-a mai discutat, insa as dori un sfat. Plec in septembrie in Porec si nu stiu ce traseu sa urmez din Alba IUlia :
- Alba IUlia - Resita - Belgrad - Zagreb - Rijeka - Porec sau
- Alba Iulia - Nadlac - Budapesta - Zagreb - Rijeka - Porec ?

Multumesc !
Lee04
QUOTE(cipimir @ Aug 10 2007, 20:02) *
Buna seara ! Nu stiu daca s-a mai discutat, insa as dori un sfat. Plec in septembrie in Porec si nu stiu ce traseu sa urmez din Alba IUlia :

Multumesc !

Lee04
QUOTE(cipimir @ Aug 10 2007, 20:02) *

Multumesc !

Sorry!
Al 2-lea e mai comod.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.