QUOTE(haplea82 @ Aug 6 2007, 20:33)

am stat in croatia 16 zile ,eu sotia si fetita de 4 ani!o tara super ,care merita vizitata!nu am avut nimic rezervat,am dormit doar la particulari!cea mai scumpa cazare a fost in dubrovnic 60 euro dar am stat doar o noapte,daca am mai fii ramas sigur ne costa mai putin !cea mai ieftina 12,5 euro(camera) in baska voda ,am stat 5 zile!nu se merita sa pleci cu apa si bere din tara decit cantitatea necesara pt drum!am gasit in magazine alimentare locale(konzum) bere la 2 litri la 11 kuna si la 1/2 litri in general la 5 kuna!bauturile racoritoare sint ceva mai scumpe ca la noi dar nu te omoara!contactul cu litoralul croat l-am facut la vodice ceva mai sus de trogir,de aici si pina la dubrovnik oferta de cazare e inpresionanta ,trebuie doar sa cauti ceva ce ti se potriveste cu gusturile tale!in nord in istria cazarea se gaseste ceva mai greu pt ca se lucreaza in special prin intermediul internetului!dupa mine cea mai frumoasa portiune de litoral este cea dintre split si makarska!in istria nu am fost incintat ,mult mai mizer iar daca ai proasta idee sa cauti gazda in pola ,de exemplu,risti mari surprize!eu am fost nevoit sa plec intr-un mic orasel la 8 km distanta , medulin,si aici am gasit ceva care sa merite (40 euro camera)!in plus nici marea nu este la fel ca in dalmatia ci mult mai inchisa la culoare!la veneti am fost cu masina personala !am stat 2 zile ,cazati la un hotel din mestre,cu 90 euro camerape noapte ,conditii bune!nu se merita sa faci excursie cu pasagerul din croatia pentru ca este foarte mult de vazut si de vizitat si nu cred ca este timp suficient!in 2 zile nu pot sa spun ca am vazut mai mult de 25 % din venetia!nu trebuie ratat dubrovnik-ul si nici plitvice !si apropo pasaportul ESTE OBLIGATORIU!croatii mi-au pus viza, si mi-a fost cerut atit la trecerea prin BIH cit si la intrarea in slovenia!am avut detector radar si m-a salvat de o amenda ,dar am si incasat una (300kuna)pt depasirea vitezei(aveam75 pe limitare de 60)si detectorul nu a schitat nimic(aveau un fel de pistol dar nu lucra in banda laser)!din cite am vazut eu nu se chinuiau sa prinda turistii straini ci amendau fara discernamint,strain sau croat, si nici nu am remarcat vre-o tentativa de negociere!gps face toti banii in croatia si-l recomand calduros dar e recomandata si o harta rutiera a croatiei alaturi de acesta!eu am folosit softul miomap cu ultimele harti de la mio si am avut probleme doar pt ca nu am stiut ca avem nevoie de viza in BIH si m-a rutat interstatal,dar dupa ce am corectat gresala a stiut si ultimele drumuri de tara ca sa nu mai vorbim de orice oras prin care am trecut!in concluzie mergeti si vizitati croatia pentru ca merita
Deci sa inteleg ca in Bosnia iti trebuie viza? Poti sa pui si tu aici harta Croatiei? Ce detector ai? Si atunci cand a "percutat" in ce banda a fost radarul? Merci