Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

masinioricestare

mai vrem relatari de la cei intorsi de curand de genul celei facute de "furceag", nota 10 + si linkuri si poze si pareri personale, asa da...bravos
mircea_cluj
Am si eu rezervare pt septembrie in Croatia si nu am pasaport.
Voi merge cu masina personala. Se poate trece granita numai cu buletinu ?

Totusi, poate ar fi mai bine sa nu risc si sa imi fac pasaport...

Cata mancare (conserve, biscuiti, chestii de astea pt. micu dejun in special) si bautura (suc si apa) se poate duce in Croatia?
Poti sa ai probleme cand treci granita daca sa zicem ai un bax de cola si unu - doua de apa ?

IoanaR
Obligatoriu trebuie sa ai pasaport, nu treci altfel. Croatia nu este in UE inca....
Cu bautura (suc si apa) sau alte chestii pe care le-ai enumerat cu siguranta nu este nici o problema.
Imperator
QUOTE(mircea_cluj @ Jul 24 2007, 17:38) *
Am si eu rezervare pt septembrie in Croatia si nu am pasaport.
Voi merge cu masina personala. Se poate trece granita numai cu buletinu ?

Totusi, poate ar fi mai bine sa nu risc si sa imi fac pasaport...

Cata mancare (conserve, biscuiti, chestii de astea pt. micu dejun in special) si bautura (suc si apa) se poate duce in Croatia?
Poti sa ai probleme cand treci granita daca sa zicem ai un bax de cola si unu - doua de apa ?

Verifica totusi la Ambasada Croatiei. Din cate stiu (dar nu 100%), nu e nevoie de pasaport sa te duci si in tari non-UE cum sunt Norvegia, Elvetia, Croatia si Muntenegru.
diciulina
Imi poate recomanda cineva o cazare buna si ieftina in Zagreb?
Intentionez sa stau o noapte si as ceva ceva in apropiere de centru, sa-l pot si vizita usor.

Va multumesc tongue.gif
muresandorel
Poti sa duci cate conserve si pateuri vrei.La fel apa ,suc ,bere etc (e chiar recomandat sa duci,eu am dus baxuri intregi+3 cartuse de tigari)
La granita nu se uita nimeni in portbagaj,sant foarte plictisiti vamesii.
Greuceanu
Pe aceasta cale doresc sa asigur pe cei intersati de urmatoarele lucruri:

1. preturile de alimentara/supermarket/hypermarket din Croatia sint sensibil egale cu cele din Romania, la calitate similara si pentru produsele mentionate pe aici; acolo unde exista diferente in plus de pret, in mod evident si calitatea e alta. Asa ca daca preferati sa consumati pate de ficat Mandy adus prin caldura de la 1000 de km fata de vastitatea de marci/tipuri de pateuri de acolo, ginditi-va de doua ori;

2. invit pe cei interesati de economii de acest gen (pe care le-as intelege la niste tineri care merg cu rucsacul) ca calculeze diferenta de consum de combustibil generata de incarcatura suplimentara si sa refaca analiza; de imaginea turistului venit in camera de hotel/pensiune plin de baxuri de apa/alimente/etc. nu comentez nimic, e treaba fiecaruia cit respect vrea sa primeasca;

3. la granita va dura pina cind de curiozitate vor deschide un portbagaj-doua de vehicul care zici ca se duce sa alimenteze buticul, sa vedeti pe urma ce "lejer" o sa mai treaca masinile cu numar de RO.

Bref: nu sint un om bogat; nu vreau sa fiu gresit inteles;am calatorit si eu suficient cu buget mai mult decit limitat; nu acuz pe nimeni. Am doar o rugaminte pentru cei care doresc sa descopere aceasta tara superba: oameni buni, va rog spre propriul vostru bine, confort psihic, relaxare, nu va mai incarcati mintea cu false economii. Munciti ca disperatii un an de zile pentru citeva zile de concediu, va asigur ca adusul de alimente/apa/bere/suc in cantitati imense din Romania NU va va asigura vreo economie substantiala in Croatia.

Evident, decizia apartine fiecaruia, eu doar incep sa fiu frustrat cind vad ca discutia asta care ar fi trebuit sa aduca date interesante despre Croatia incepe sa degenereze in baxuri de apa/bere/pate de ficat/etc.

O zi buna tuturor.

diciulina
QUOTE(Greuceanu @ Jul 25 2007, 11:09) *

1. preturile de alimentara/supermarket/hypermarket din Croatia sint sensibil egale cu cele din Romania, la calitate similara si pentru produsele mentionate pe aici; acolo unde exista diferente in plus de pret, in mod evident si calitatea e alta. Asa ca daca preferati sa consumati pate de ficat Mandy adus prin caldura de la 1000 de km fata de vastitatea de marci/tipuri de pateuri de acolo, ginditi-va de doua ori;

2. invit pe cei interesati de economii de acest gen (pe care le-as intelege la niste tineri care merg cu rucsacul) ca calculeze diferenta de consum de combustibil generata de incarcatura suplimentara si sa refaca analiza; de imaginea turistului venit in camera de hotel/pensiune plin de baxuri de apa/alimente/etc. nu comentez nimic, e treaba fiecaruia cit respect vrea sa primeasca;

3. la granita va dura pina cind de curiozitate vor deschide un portbagaj-doua de vehicul care zici ca se duce sa alimenteze buticul, sa vedeti pe urma ce "lejer" o sa mai treaca masinile cu numar de RO.

Bref: nu sint un om bogat; nu vreau sa fiu gresit inteles;am calatorit si eu suficient cu buget mai mult decit limitat; nu acuz pe nimeni. Am doar o rugaminte pentru cei care doresc sa descopere aceasta tara superba: oameni buni, va rog spre propriul vostru bine, confort psihic, relaxare, nu va mai incarcati mintea cu false economii. Munciti ca disperatii un an de zile pentru citeva zile de concediu, va asigur ca adusul de alimente/apa/bere/suc in cantitati imense din Romania NU va va asigura vreo economie substantiala in Croatia.

Evident, decizia apartine fiecaruia, eu doar incep sa fiu frustrat cind vad ca discutia asta care ar fi trebuit sa aduca date interesante despre Croatia incepe sa degenereze in baxuri de apa/bere/pate de ficat/etc.

O zi buna tuturor.

Foarte bine punctat Greuceanu!!
dark dog
Revin si eu cu aceiasi intrebare, stie cineva un hotel bun in Zagreb, pt o noapte?

VA multumesc.
mircea_cluj

Din Budapesta inspre granita cu Croatia, pe la lacu Balaton am vazut ca se contruieste autostrada.
Cat din acea autostrada e construita si merita platita rovigneta sau mai bine aleg drumu national care merge paralele cu atostrada ?

PS: Eu plec din Cluj inspre Budapesta pe la Szolnok.. deci numai autostrada asta pe la Balaton as folosi-o daca platesc rovigneta.
cmn_ro
Salutare.

Vreau sa stiu de la cei care au vizitat recent Croatia daca au prezentet pasapoartele la intrare!!

Eu plec cu sotia in 1 saptamana si nu are pasaport valabil , doar carte de identitate.

Multumesc.
cmpopescu
QUOTE(Greuceanu @ Jul 25 2007, 11:09) *

O zi buna tuturor.

Nici ca s-ar fi putut comenta mai bine. Referitor la Osijek, cat de aglomerat este traficul ca sa iesi din oras in autostrada? Planuiam sa inoptez la Osijek la Hotel Central si sa plec a doua zi in tihna spre insula Rab (multumita si recomandarilor lui Greuceanu).

Catalin
furceag
QUOTE(mircea_cluj @ Jul 26 2007, 12:01) *
Din Budapesta inspre granita cu Croatia, pe la lacu Balaton am vazut ca se contruieste autostrada.
Cat din acea autostrada e construita si merita platita rovigneta sau mai bine aleg drumu national care merge paralele cu atostrada ?

PS: Eu plec din Cluj inspre Budapesta pe la Szolnok.. deci numai autostrada asta pe la Balaton as folosi-o daca platesc rovigneta.

Eu am mers e autostrada prin Ungaria. Este mult mai rapid pentru ca scapi de limitarile de viteza din localitati. Drumul pe Szolnoc este foarte bun unde recomand mersul noaptea cind nu sint radare.

QUOTE(cmn_ro @ Jul 26 2007, 15:23) *
Salutare.

Vreau sa stiu de la cei care au vizitat recent Croatia daca au prezentet pasapoartele la intrare!!

Eu plec cu sotia in 1 saptamana si nu are pasaport valabil , doar carte de identitate.

Multumesc.

Mie mi-au cerut pasapoartele pe care mi-au pus si viza de intrare. La iesire nu m-a intrebat nimeni nimic.
mircea_cluj
QUOTE(furceag @ Jul 26 2007, 21:06) *
Mie mi-au cerut pasapoartele pe care mi-au pus si viza de intrare. La iesire nu m-a intrebat nimeni nimic.

Cand a fost asta? In vara aceasta ?
octa74
QUOTE(mircea_cluj @ Jul 27 2007, 13:40) *
Cand a fost asta? In vara aceasta ?

In vara asta am fost si eu in Croatia, dar am intrat prima data dinspre Slovenia (veneam din Germania) cand croatul s-a uitat doar la coperta primului pasaport de la mine din mana si a spus: "haide!" si mi-a facut semn sa fac pasi de acolo, dar la iesire (spre Ungaria) ne-a controlat pasapoartele si ni le-a si stampilat.
zengaboy
S-a schimbat modificarea, plecam cinci nu doi si mergem 10 zile in Croatia.Stiti ceva de incendii in Croatia? Care e traseul de la Drobeta pina se intra pe autostrada ce duce la Belgrad? E adevarat ca politia sirba te poate controla si cite o jumate de ora? In principiu plecam simbata.[Daca treaba cu politia sirba e adevarata mai bine plec prin Ungaria]
mitre
sqalut
am fost anul trecut in croatia si vrem si anul acesta. dar am face o iesire si in italia cu aceasta ocazie. stiti cam cat costa si de unde se poate merge la venetia. noi o sa stam in zona split. este cursa regulata sau nu? si cam cat costa fara auto ca nu o sa car mertul prin venetia sa parchez in mestre.
muresandorel
De acord cu greuceanu dar totusi daca mergi cu masina nu vad ce e rau sa pui un bax de apa si unul de bere sa ai in camera
Sa stiti ca totusi in market ,la ei la billa la ei este 80.000 de lei vechi o sticla de cola la 2 l.
O bere sub 35 de mii la Billa nu gasesti.Cea mai naspa.
Nu vad nici o lipsa de demnitate sa ai la tine apa si bere.
Si italieni si nemti au in croatia.
Si daca pui si 3 pateuri si 3 conserve sa mananci dimineata + cafea ce e rau in a sta????
Nu pt economie dar totusi de la 17 mii berea la 35-40 la market,si de la 35 Cola la 80????
Nu trebuie sa fim tarani dar nici fraieri!!!!!!!!
T00d3y
As dori si eu detalii despre cazari la particular in Istria si KRK cool.gif
mitre
QUOTE(T00d3y @ Jul 29 2007, 21:55) *
As dori si eu detalii despre cazari la particular in Istria si KRK cool.gif

ieri a venit sora mea. nu sunt probleme ea zice ca este mai ieftin ca la mamaia .... nu stiu.
eu am fost anul trecut si merg in august. la noroc. sunt mii de apartamente si cazari super. numai la vile pe plaja ma cazez. zona linistita si nu prea au voie sa dea muzica tare in zonele rezidentiale.
preturi cam 30 - 40 E de studio.
mec17
Se poate intra in Croatia cu CI, fara pasaport. Probat personal. Si in plus am trecut si prin Bosnia, in drum spre Dubrovnik, tot cu CI.
joker_C
Salut!

Eu plec in Croatia vineri, pe 3 august, in zona Split, la un particular. Rezervarea mi-am facut-o prin intermediul site-ului adriatica.net -> site pe care il recomand tuturor doritorilor deoarece este o plaja mare de oferte bine puse la punct. Eu sunt din Ploiesti, dar voi pleca in Bucuresti pe directia Pitesti - Deva - Arad - Nadlac - Sezged. De aici m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa o iau in sus pe autostrada catre Budapesta pana la Kecskemet, apoi fac stanga, merg vreo 150 km pana la Balaton unde intentionez sa innoptez. De acolo voi continua drumul catre Zagreb, apoi Karlovac - Senj - Zadar - Sibernik - Split. M-am gandit la ruta aceasta deoarece am considerat ca pot merge constant cu o viteza destul de mare. De la Senj drumul serpuieste pe langa mare si voi putea sa ma bucur de privelistea superba a peisajului croat. In total, din Romania am de parcurs cam 1500 km, dintre care 850-900 in prima zi, iar restul in a doua! Va rog sa-mi spuneti daca rationamentul meu este unul bun! Nu vreau sa trec decat prin Ungaria! tongue.gif

IoanaR
QUOTE(mec17 @ Jul 30 2007, 11:23) *
Se poate intra in Croatia cu CI, fara pasaport. Probat personal. Si in plus am trecut si prin Bosnia, in drum spre Dubrovnik, tot cu CI.

Si chiar credeti ca e normal sa mergem "la noroc"? Din moment ce se spune clar ca pentru Croatia si alte tari din afara UE tebuie pasaport, putem sa ne gandim ca poate vamesul nu ne cere pasaport??? Ajungem pana la granita si poate nu avem nevoie de pasaport???
Din moment ce nu exista nimic scris cum ca n-am mai avea nevoie de pasapoarte pentru aceste tari, nu putem sa riscam...
Asta e doar parerea mea....
octa74
QUOTE(mec17 @ Jul 30 2007, 11:23) *

Si la iesire n-ai avut nici o problema? Cand am iesit din Croatia spre Ungaria (la Udvar) ne-au luat croatii pasapoartele si le-au stampilat. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca aveam doar CI.
vivien08
QUOTE(joker_C @ Jul 30 2007, 12:28) *
Salut!

Eu plec in Croatia vineri, pe 3 august, in zona Split, la un particular. Rezervarea mi-am facut-o prin intermediul site-ului adriatica.net -> site pe care il recomand tuturor doritorilor deoarece este o plaja mare de oferte bine puse la punct. Eu sunt din Ploiesti, dar voi pleca in Bucuresti pe directia Pitesti - Deva - Arad - Nadlac - Sezged. De aici m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa o iau in sus pe autostrada catre Budapesta pana la Kecskemet, apoi fac stanga, merg vreo 150 km pana la Balaton unde intentionez sa innoptez. De acolo voi continua drumul catre Zagreb, apoi Karlovac - Senj - Zadar - Sibernik - Split. M-am gandit la ruta aceasta deoarece am considerat ca pot merge constant cu o viteza destul de mare. De la Senj drumul serpuieste pe langa mare si voi putea sa ma bucur de privelistea superba a peisajului croat. In total, din Romania am de parcurs cam 1500 km, dintre care 850-900 in prima zi, iar restul in a doua! Va rog sa-mi spuneti daca rationamentul meu este unul bun! Nu vreau sa trec decat prin Ungaria! tongue.gif

Noi anul trecut am coborat in jos de la Sezged spre Baja (unde am si dormit ) si apoi Mohacs-Udvar (se iese din Ungaria)-Beli Manastir-Osijek-Kopanica (unde se intra pe autostrada) pina la Zagreb.Nu vad de ce ar trebui sa urcati in sus de la Sezged-asta numai daca vreti neaparat sa treceti pe la Balaton.
Iar iesirea din tara am facut-o pe la Cenad.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.