Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

mec17

Iar supele = 15 kuna; portii mult mai mici ca la noi, si uneori cu gust de supe la plic...
georol
Ma intorsei si eu din Croatia ca o ultima parte a concediului.
Am "stat" 5 zile pe insula pag la Novalja intr-un apartament super pentru numai 40eur/noapte -2 persoane
Dotatat cu bucatarie complet utilata (fara microunde) , AC dormitor si bucatarie , terasa cu vedere atat la mare cat si spre munte , TV cu satelit , parcare cu umbrar , pozitionat intr-o zona linistita s-a dovedit a fi o alegere minunata.
Pentru detalii www.meri-novalja.com
De stat n-am stat : am facut o croaziera in PN Kornati -10 ore pe mare cu masa inclusa
am mers la Pltivice de care am aflat de aici de pe forum
Iar in rest plaja pe una dintre cele mai frumoase plaje : Zrce (5km de vila , acces facil , parcare pazita cu plata, baruri si posibilitati de distractie nautica la preturi sub Mamaia.
Autostrazile sunt scumpe dar dupa ce le folosesti iti dai seama ca merita
Poze puteti vedea aici

blackdeath22
QUOTE(Ivanna @ Apr 25 2007, 19:41) [snapback]2751502[/snapback]
Cred ca de asta nu stiu nimic despre ea, pt ca nu e o destinatie interesanta, daca era ceva de capu ei cu siguranta auzeam mai multe. Oricum ideea era ca Italia e peste Croatia la capitolul locuri interesante de vizitat, sa nu mai vorbim de litoral. Iar daca deschizatorul topicului nu vroia neaparat sa viziteze ceva ci doar sa faca drumul spre casa mai placut atunci i-am recomandat Austria.
Da tu de ce esti offtopic????? Eu macar i-am dat omului idei si sfaturi utile, tu vroiai doar sa-ti mai adaugi un post in cont??

Hahaha stiu ca reply-iul e destu de tarziu dar nu mam putu abtine.Am fost de 2 ori in croatia si mai mergem si anu asta.Vorbesti ca sa te afli in treaba.Ai auzit de Dubrovnik,de Split,Trogir?(patrimoniu UNESCO,la fel ca Plitvice)mai este si o pestera tot in Istria nu mai stiu cum se numeste,unica in lume,de Pola cu un coloseum asemanator cu cel din Roma numai mai mic, de Porec,Rjeka,Umag(toate cu orase medievale extraordinare)sau cele peste 100 de insule de pe coasta Dalmatiei,cu insula lu Tito unde gasesti o gradina zoologica imensa,si asa pot enumar sute si sute de locuri. Te sfatuiesc sa viziztezi www.croatia.hr pentru mai multe lamuriri.
Apropo imi poate spune cineva cam cat costa o cazare pe langa Plitvice pentru o familie de 4 pers. cu 2 copi si inca un cuplu?
Mersi anticipat
blackdeath22
QUOTE(daniellaTM @ Jul 9 2007, 10:07) [snapback]3076070[/snapback]
Am citit tot ce ati scris despre Croatia.Mi-ati dat multe idei.

As vrea sa va intreb daca la Plitvice pot sa vizitez parcul si cu copilul meu (3ani) sau terenul e accidentat?
Care e cea mai potrivita statiune pentru a merge cu copilul (plaja cu pietricele, intrare lina in apa, pret de aprox.40-50 euro/noapte in camera cu 2paturi) ? Am vrea sa stam 5nopti pe tarmul Adriaticii si 2 nopti la Plitvice.

Am cautat pe multe site-uri si cand credeam ca am gasit, la Porec-in apartamente, nu am reusit sub nici o forma sa inregistrez cererea de cazare.

Salut,2 nopti ne prea ai ce face la plitvice cam o jumate de zi e destul ca sa-l vizitezi maxim o zi.
Intra pe www.adriatic.hr cam in orice statiuna gasesti o plaja ok sau daca mergeti cu masina personala sigur gasiti o plaja faina prin apropiere.La Porec am fost in 99 si nu mai tin minte exact dar plaja parca nu era foarte faina.
bogdan10
QUOTE(mec17 @ Jul 10 2007, 12:48) [snapback]3081538[/snapback]
Iar supele = 15 kuna; portii mult mai mici ca la noi, si uneori cu gust de supe la plic...

Croatii folosesc in mare masura renumita PODRAVKA pt. supe (odata se cauta in draci si pe la noi asa ceva). Avavnd in vedere ca este facuta la ei, si la restaurantele hotelurilor cat si la terase, de cele mai multe ori supele sunt facute din astfel de "prafuri".
IoanaR
QUOTE(mec17 @ Jul 10 2007, 10:49) [snapback]3080899[/snapback]
Tocmai m-am intors din Croatia. Am fost cu masina; am stat la Brela, la 50 km sud de Split. Nu am avut asigurat nimic, am gasit cazare imediat, direct de la particulari. Acolo toata lumea are camere de inchiriat, dar s-ar putea sa inceapa sa aiba rezervari in perioada urmatoare. Oricum sunt mai multe agentii de turism in Brela si iti gasesc cazare imediat. Costul = in jur de 15-18 Eur/pers.

Buna ziua,

Si pe mine ma intereseaza sa merg pe undeva prin zona Dalmatia in luna august....va rog sa-mi spuneti cum este in Brela?
sunt pensiuni ok, ca si conditii, preturi etc puteti sa-mi dati cateva sfaturi?
Multumesc
vlado2
Am fost in Croatia acum 3 ani.Este minunata.Anul asta urma sa merg intr,un circuit de 16 zile 'Turul parcurilor Nationale" cu Krka,Plitvice,Brjuni,Kornati+toate orasele.M.au sunat si nu se mai face excursia.Asa ca am sa merg intr.una cu sejur in insula KRK. Cine a fost acolo va rog................exista mijloace de transport in Istria(Pola,Rovinj)?? Ce pot face acolo.Pot ajunge in Kornati,Brjuni? Va roooog........

vivien08
QUOTE(blackdeath22 @ Jul 10 2007, 21:53) [snapback]3083956[/snapback]
Hahaha stiu ca reply-iul e destu de tarziu dar nu mam putu abtine.Am fost de 2 ori in croatia si mai mergem si anu asta.Vorbesti ca sa te afli in treaba.Ai auzit de Dubrovnik,de Split,Trogir?(patrimoniu UNESCO,la fel ca Plitvice)mai este si o pestera tot in Istria nu mai stiu cum se numeste,unica in lume,de Pola cu un coloseum asemanator cu cel din Roma numai mai mic, de Porec,Rjeka,Umag(toate cu orase medievale extraordinare)sau cele peste 100 de insule de pe coasta Dalmatiei,cu insula lu Tito unde gasesti o gradina zoologica imensa,si asa pot enumar sute si sute de locuri. Te sfatuiesc sa viziztezi www.croatia.hr pentru mai multe lamuriri.
Apropo imi poate spune cineva cam cat costa o cazare pe langa Plitvice pentru o familie de 4 pers. cu 2 copi si inca un cuplu?
Mersi anticipat

Noi anul trecut am platit pentru 2 persoane si un copil 30 de euro. Cazare se gaseste daca nu in parc ,atunci la iesire, e plin de pensiuni. Noi ne-am cazat la iesire cam la 10-12 km de parc si am fost foarte multumiti de conditii.
Si apropo de reply ,chiar tirziu e foarte bine venit.
muresandorel
maine plec .
nu stiu unde o sa ajung dar va zic cand vin,ma duc fara cazare fara rezervare si ma opresc unde o sa-mi placa mai mult
catalin4

Salut, am rezervare la Makarska, langa Split , incepand cu 4 August. As vrea sa merg cu masina personala, plecand din Craiova. Va rog sa-mi sugerati cea mai buna varianta de traseu, (ar putea include si Serbia)! Se poate face drumul intr-o zi?
Va multumesc in avans... kisstogether.gif
bogdan10
QUOTE(catalin4 @ Jul 11 2007, 22:52) [snapback]3089033[/snapback]
Salut, am rezervare la Makarska, langa Split , incepand cu 4 August. As vrea sa merg cu masina personala, plecand din Craiova. Va rog sa-mi sugerati cea mai buna varianta de traseu, (ar putea include si Serbia)! Se poate face drumul intr-o zi?
Va multumesc in avans... kisstogether.gif

In general lumea a mers prin Ungaria si apoi Croatia. Este adevarat ca prin Serbia si apoi Bosnia si Hertegovina este mai scurt dar lumea a batutu mai putin aceste drumuri. Ca variante prin Ungaria ai urmatoarele:

1) Craiova - Timisoara - Cenad - Szeged - Baja - Mohacs - Udvar - Beli Manastir - Osijek - Zagreb - Karlovac - Makarska ( ai cca. 500 km de autostrada in Croatia): cca. 1400 km in total.

2) Craiova - Timisoara - Cenad - Szeged - Baja - Mohacs - Pecs - Barcs - Terezino Polje - Virotovitica - Zagreb - Karlovac - Makarska (ai cca 400 km in Croatia): cca. 1350 km in total.

3) Craiova - Timisoara - Cenad - Szeged - Budapesta (centura) - Balatonboglar - Nagykanisza - Varazdin - Zagreb - Karlovac - Makarska (ai autostrada in Ungaria incepand de la Szeged si apoi in Croatia): cca. 1450 km in total.

Poti intra pe www.viamichelin.com sa studiezi variantele de traseu pe care le doresti.
muresandorel
rijeka,porec sau insula krk???
cine a fost sa-mi zica unde e mai bine???
e diferenta mare de preturi la cazare???
bogdan10
QUOTE(muresandorel @ Jul 12 2007, 12:12) [snapback]3090745[/snapback]
rijeka,porec sau insula krk???
cine a fost sa-mi zica unde e mai bine???
e diferenta mare de preturi la cazare???

Rijeka este un oras port (gen Constanta) si nu cred ca te-ar atrage. La Porec in general "plajele" sunt betonate, iar pe insula KRK vei gasi plaje "normale" (cu pietris). Daca vrei totusi langa Rijeka, poti merge la Opatija (prima statiune de langa Rijeka).
cmn_ro
Buna ziua .

Foarte utile post-urile din acest forum , au fost de un real ajutor pentru a organiza un concediu care sper sa fie superr.

Din 4 August am rezervare langa Makarska la particular si voi pleca cu masina.
Am si eu o intrebare!
Poate cineva sa-mi dea informatii despre traseul gandit de mine ? TM - Beograd -Zagreb - Split (Costuri autostrada Serbia , stare autostrada Serbia , alte informatii utile...)

Multumesc.
catalin4
QUOTE(bogdan10 @ Jul 12 2007, 11:39) [snapback]3090567[/snapback]
In general lumea a mers prin Ungaria si apoi Croatia. Este adevarat ca prin Serbia si apoi Bosnia si Hertegovina este mai scurt dar lumea a batutu mai putin aceste drumuri. Ca variante prin Ungaria ai urmatoarele:

1) Craiova - Timisoara - Cenad - Szeged - Baja - Mohacs - Udvar - Beli Manastir - Osijek - Zagreb - Karlovac - Makarska ( ai cca. 500 km de autostrada in Croatia): cca. 1400 km in total.

2) Craiova - Timisoara - Cenad - Szeged - Baja - Mohacs - Pecs - Barcs - Terezino Polje - Virotovitica - Zagreb - Karlovac - Makarska (ai cca 400 km in Croatia): cca. 1350 km in total.

3) Craiova - Timisoara - Cenad - Szeged - Budapesta (centura) - Balatonboglar - Nagykanisza - Varazdin - Zagreb - Karlovac - Makarska (ai autostrada in Ungaria incepand de la Szeged si apoi in Croatia): cca. 1450 km in total.

Poti intra pe www.viamichelin.com sa studiezi variantele de traseu pe care le doresti.

Merci, Bogdan! Intradevar prin Ungaria astea ar fi variantele optime, dar as fi curios daca a trecut cineva prin Serbia (Craiova - Severin - Belgrad - Zagreb - ...etc.), fiindca pe harta pare destul de convenabila autostrada care vine dinspre Bulgaria, prin Belgrad si catre Zagreb. Astept si alte optiuni, eventual de la cei care au fost dupa ce s-au ridicat vizele de Serbia.
areal51
QUOTE(mec17 @ Jul 10 2007, 11:33) [snapback]3081128[/snapback]
Cazarea a fost 40 Eur pt 2 adulti si un copil de 6 ani.
Se organizeaza excursii pe insule, de ex. pt Brac si hvar = 180 kuna pt adulti (1 Eur = 7,12 kuna). Pt. korcula nu stiu, dar exista cu siguranta; am auzit ca e cea mai frumoasa insula si ca se merita sa stai pe ea... dar nu am studiat.
Spre Dubrovnik se trece vama f. lejer (cu Bosnia); noi am trecut cu buletinul, asa cum am si intrat in Croatia.
Autostrazile sunt cam scumpe, cam 5 Eur/100 km.

Vrei sa spui ca te lasa sa intri in Croatia (care nu-s in UE) fara pasaport , doar cu CI ? hmmm

QUOTE(cmn_ro @ Jul 12 2007, 14:07) [snapback]3091317[/snapback]
Buna ziua .

Foarte utile post-urile din acest forum , au fost de un real ajutor pentru a organiza un concediu care sper sa fie superr.

Din 4 August am rezervare langa Makarska la particular si voi pleca cu masina.
Am si eu o intrebare!
Poate cineva sa-mi dea informatii despre traseul gandit de mine ? TM - Beograd -Zagreb - Split (Costuri autostrada Serbia , stare autostrada Serbia , alte informatii utile...)

Multumesc.

La dus incearca si var. prin sarajevo - mostar (bosnia) mai scurta si economisesti vreo 35 euro taxe autostrada, iar la intors cea prin croatia pt. Plitvice.....sau invers...
Imperator
QUOTE(areal51 @ Jul 12 2007, 17:41) [snapback]3092229[/snapback]
Vrei sa spui ca te lasa sa intri in Croatia (care nu-s in UE) fara pasaport , doar cu CI ? hmmm
La dus incearca si var. prin sarajevo - mostar (bosnia) mai scurta si economisesti vreo 35 euro taxe autostrada, iar la intors cea prin croatia pt. Plitvice.....sau invers...

Din cate stiu eu, se poate intra in Croatia si Muntenegru doar cu buletinul... dar ar fi bine sa verifici. Nu in Serbia si Bosnia.
georol
QUOTE(Imperator @ Jul 12 2007, 18:17) [snapback]3092364[/snapback]
Din cate stiu eu, se poate intra in Croatia si Muntenegru doar cu buletinul... dar ar fi bine sa verifici. Nu in Serbia si Bosnia.

No way , au incercat si niste extracomunitari sa faca lucrul asta , norvegieni (se credeau In Guineea probabil) si au scos pasapoartele. E musai sa ai pasaport chiar daca esti comunitar . Cel puti 2 ani de acu inainte Croatia nu e in UE. E drept ca se multumesc sa vada coperta , dar trebuie sa le ai !
georol
QUOTE(daniellaTM @ Jul 9 2007, 10:07) [snapback]3076070[/snapback]
Am citit tot ce ati scris despre Croatia.Mi-ati dat multe idei.
As vrea sa va intreb daca la Plitvice pot sa vizitez parcul si cu copilul meu (3ani) sau terenul e accidentat?
Care e cea mai potrivita statiune pentru a merge cu copilul (plaja cu pietricele, intrare lina in apa, pret de aprox.40-50 euro/noapte in camera cu 2paturi) ? Am vrea sa stam 5nopti pe tarmul Adriaticii si 2 nopti la Plitvice.
Am cautat pe multe site-uri si cand credeam ca am gasit, la Porec-in apartamente, nu am reusit sub nici o forma sa inregistrez cererea de cazare.

La Plitvice cu copil de 3 ani ? scratchchin.gif . Atunci veti fi nevoiti sa alegeti un traseu scurt de numai 1-2 ore(A) Deja B-ul are 3-4 ore . Eu am facut C (aproape complet) ne-a luat 6 ore. Daca era mai mic il putei duce in carucior , erau o gramada .
IoanaR
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum sa procedez mai bine in caz ca vreau cazare la pensiune pentru 7 nopti in luna august. Am depus cateva cereri si se pare ca vor o parte din bani in avans (mi se pare normal) dar comisioanele bancare sunt foarte mari....si nu prea se merita prin aceasta metoda. Eu vreau sa merg in statiunea Brela si mi-e teama totusi sa merg fara sa stiu unde ma cazez...

Multumesc
CornelB
QUOTE(georol @ Jul 12 2007, 20:19) [snapback]3092860[/snapback]
La Plitvice cu copil de 3 ani ? scratchchin.gif . Atunci veti fi nevoiti sa alegeti un traseu scurt de numai 1-2 ore(A) Deja B-ul are 3-4 ore . Eu am facut C (aproape complet) ne-a luat 6 ore. Daca era mai mic il putei duce in carucior , erau o gramada .

ai putea te rog să dai ceva detalii despre Plitvice [varianta de drum folosită de tine, traseele din parc, cazarea etc] - o să ajung și eu în curând cu un copil de 4 ani.
Mulțumesc și vacanță plăcută tuturor.
Atreis
QUOTE(georol @ Jul 12 2007, 20:14) [snapback]3092839[/snapback]
No way , au incercat si niste extracomunitari sa faca lucrul asta , norvegieni (se credeau In Guineea probabil) si au scos pasapoartele. E musai sa ai pasaport chiar daca esti comunitar . Cel puti 2 ani de acu inainte Croatia nu e in UE. E drept ca se multumesc sa vada coperta , dar trebuie sa le ai !

Trebuie sa precizez ca am un raspuns pe e-mail de la ambasada Croatiei la Bucuresti in care se spune ca se poate intra in Croatia cu buletinul.
" Romanian citizens can enter the Republic of Croatia holding a valid Identity Card. "
dobreana
QUOTE(roxana1806 @ Mar 12 2007, 18:12) [snapback]2560943[/snapback]
Buna RAge,

eu si sotul meu am fost anul trecut in croatia, tot cu masina. Noi am perferat sa facem un circuit pt ca sunt foarte multe locuri faine si e pacat sa stai doar intr-o statiune..

iti pun mai jos traseul..poate te inspira...
Un scurt rezumat al calatoriei ar arata cam asa
In prima zi, am plecat din Bucuresti si am trecut fara probleme granita ungara. Am innoptat la Szeged, o experienta destul de nefericita pentru ca nimeni nu pricepea boaba de engleza si hotelul in care am reusit sa gasim cazare era.....jalnic..
A doua zi: Szeged - Mohach - Osyek - Karlovac. Cea mai mare parte a drumului a fost pe autostrada si, chiar daca spunea cineva ca e cam scump, eu zic ca merita avand in vedere cum arata drumul...Karlovac este un orasel cochet si linistit, cu cladiri colorate si o bere excelenta, careia i-am ramas de fapt fideli tot timpul petrecut in croatia
A treia zi: Karlovac - Senj (unde am iesit de pe autostrada) si apoi Trogir, in apropiere de Split. Dupa pelcarea din karlovac, drumul incepe sa urce usor, printr-o zona deluroasa, apoi autostrada trece prin tunelul Mala Kapela, lung de 5,5 km si dupa inca putin timp de mers printer dealuri, ajungi brusc sus, de unde se vede marea...A fost imagine grozava pentru ca de la plecarea din Bucuresti pe noi ne-a plouat in continuu, iar acum , jos, in vale, se vedea litoralul insorit...
Urmatoarele 2 zile le-am petrecut in Trogir, un oras vechi, cu cladiri de piatra, ziduri de aparare si stradute extrem de inguste, pline cu terase si magazine. O parte din zona mai noua a orasului se afla pe insula Ciovo, unde se ajunge in 2 minute pe un pod. Preturile la cazare sunt ceva mai mici decat in orasul,vechi si conidtiile mai bune, cladirile fiind mai noi. Pentru o noapte noi am platit 40 de euro, dar am fi gasit probabil si mia putin daca aveam rabdare sa cautam
De la Trogir am plecat la Split, dar mie nu mi-a placut asa mult acolo. Orasul in sine este ok, dar mult mai mare si mai aglumerat, si dupa ce te obisnuiste cu pitorescul din orasele precum SIbenik si Trogir, nu mai esti asa incantat de Split. Am luat vaporul si am plecat spre insula Hvar. Biletul a costat vreo 40 de euro din care trei sferturi a fost doar suma pentru masina.....

Vaporul ajunge in Stari Grad, dar noi am mers apoi vreo 5 km pana in orasul Hvar, mult mai simpatic decat portul. Hvar este foarte micut, asezat pe dealuri in jurul unui golf plin de barci si iahturi. Sus de tot se afla o cetatea "spaniola" desi se pare ca spaniolii nu aveau nici o treaba pe acolo, de unde se vede orasul, portul si insulele din fata. Absolut superb..
Pe Hvar exista barci-taxi cu care poti ajunge pe oricare dintre insulitele din apropiere, mai ales pentru plaja. Una dintre problemele Croatiei este plaja...care are foarte rar nisip si de cele mai multe ori stanci sau pietre. In plus, e bine sa ai la indemana papuci de baie pentru ca mai sunt si chestii care au tepi in unele zone...Dar, daca nu esti prea mofturos, e ok...Noi am mers intr-o zi pe o plja care ne fusese laudata ca are nisip..dar era extrem de mica si plina de un grup de copii asa ca noi ne-am multumit cu o vecina a ei...ceva mai bolovanoasa...Apa in schimb este minunata, verde si limpede, dar destul de rece.

Dupa doo zile pe Hvar, am luat din nou vaporul spre continent si de acolo spre Dubrovnik, unde am stat 4 zile. Orasul e greu de povestit, trebuie vazut. Zona veche e complet izolata de restul prin ziduri de aparare intacte, iar in interior, cladirile amintesc adeseori de cele din Italia. Pe ici pe colo se mai vad urmele razboiului cu Serbia, spre "fascinatia" turistilor din vest care casca gura minute in sir. Catedrala, manastirea franciscana, Placa...zeci de terase si restaurante...un loc pe care ti-e tare greu sa-l uiti. Bineinteles ca preturile sunt mai mari decat in restul tarii, dar la restaurante poti sa mananci cu 1-20 de euro/ 2 persoane sau 40-50 de euro in functie de ce alegi. Noi am incercat toti carcalacii din mare si pestii locali asa ca ne-am intins un pic la bani, dar nu regret deloc.
Sambata e zi de cosmar in Dubrovnik pentru ca sosesc mii de turisti cu vase de croaziera si e enervant, obositor si extrem de greu sa te misti de colo colo printre grupurile compacte...IN rest, a fost ok, destul de lejer. DAr era iunie. In iulie si august se mai schimba. Cazarea ne-a costat 50 de euro pe noapte, la un particular. Problema principala in oras este parcarea...care e foarte dificila. Nu e indicat sa parchezi anapoda pentru ca risti sa-ti ridice imediat masina (noi am vazut asta). Asa ca faptul ca vila unde am stat avea si parcare si era si apraope de orasul vechi a fost decisiv pentru noi.

De la Dubrovnik am plecat spre Plitvitze, un parc natural cu 16 lacuri in cascade care nu ar trebui ratat. Drumul pana acolo se desfasoara foarte aproape de granita cu Bosnia, iar aceasta zona a croatiei pare pustie. DUpa ce am trecut de Split si am urcat usor spre nord, peisajul de afara s-a schimbat radical. De unde eram obisnuiti cu orasele pitoresti, mici, medievale, cu multimea de oameni...cu agitatie,...acum, dadeam peste o zona aproape pustie, cu sate rare, goale, case daramate. Destul de dezolant, mai ales ca se vedeau urme de gloante si rachete peste tot...Mai tarziu am aflat ca zona a fost ocupata de sarbi in 91 si majoritatea populatiei a fugit. Acum cica sunt prin AUstria, Italia..si nu prea se mai intorc.. Daca o luati pe acest drum, aveti grija sa aveti benzina pentru ca benzinariile nu prea exista o buna bucata de vreme...

La Plitivice au stat la pensiunea Winetou. CAmerele faine, mancare super buna, desi nu exista decat mix grill si salata , pretul 50 de euro pe camera cu mic dejun. Nu va duceti la hotelurile aflate chiar la intrarea in parc pentru ca sunt extrem de scumpe si nu merita deloc.

În drum spre casa am mai facut o oprire la Osyek unde am fost socati de diferenta de pret. Noi eram obisnuiti sa platim la o masa 250-300 de kuna, dar aici am mancat pe saturate cu putin peste 100.

La nici una din granite nu am avut probleme, nimeni nu s-a uitat in bagaje sau la bani, ne-aunintrebat doar unde mergem...

Cu totu si cu totu, eu si cu Dan am cheltuit circa 2000-2100 de euro, cu masa, casa, drum, taxe, cadouri....dar cred ca poti sa iesi si mai ieftin daca vrei neaparat. Noua ne-a placut sa ne rasfatam un pic

Buna, este interesant traseul tau, te rog spune-mi cate zile a durat aceasta vacanta, pentru ca m-ar interesa si pe mine
dobreana
QUOTE(ryky @ Jun 11 2007, 23:25) [snapback]2954819[/snapback]
Este o agentie in Tm care face excursii cu autocarul in Croatia-Krk la un pret de 150 euro/pers/transport/cazare/demipensiune.
Nu cred sa iesi sub nici o forma mai ieftin de atat. Mai bine iti inchiriezi o masina pe acolo si vizitezi imprejurimile.

te rog poti sa-mi spui numele agentiei?
dobreana
QUOTE(Stefi @ Jul 5 2007, 22:33) [snapback]3063719[/snapback]
M-am intors saptamna trecuta din concediu.
Am fost cu masina pe cont propriu impreuna cu familia.
Traseul urmat: Valea lui Mihai, Debrecen, M3, Budapesta, M7, Balatonboglar.
Baie in Balaton si o noapte la Balatonboglar.
Ziua urmatoare: Varazdin, Zagreb, Plitvice, cazare in apropiere de Plitvice (2 nopti).
Am vizitat PLITVICE Jezera.
Apoi directia OMIS (langa Split), dar nu pe autostrada.
Am stat 4 zile la OMIS (plaja cu nisip, cazare la particulari cu 30 euro/noapte apartament cu 1 camera).
O zi am vizitat Dubrovnikul (am stat destul de putin tinand cont ca distanta dintre Omis si Dubrovnik este de 280 km)
Apoi Split, Zadar, Senj, Rijeka, iar apoi am intrai in Slovenia.
O noapte la POSTOJNA.
A doua zi am vizitat Pestera Postojna (durata 1 ora si jumatate)
Mai departe am mers la Ljubljana, Kranj, am intrat in Austria pe la Ljubelj si ne-am oprit langa Klagenfurt, pe malul lacului Worthersee la REIFNITZ la o pensiune unde am stat 3 zile.
Intoarcerea in tara pe la Graz, Papa (unde am stat 3 zile), apoi Gyor, M1, Budapesta, M3.
Total 15 zile.
Un circuit foarte frumos, cu foarte multe locuri interesante.
Stefan

Buna, ai avut parte de o vacanta foarte frumoasa, m-ar interesa si pe mine traseul pe care l-ai facut.
Daca nu te deranjeaza ai putea sa-mi spui cam cat a costat, daca se poate cat a fost cazarea si cat combustibil si taxe de drum.
Multumesc tare mult
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.