Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

muresandorel

nu a fost nimeni anu asta in croatia?
sa ne zica si noua!!!
traseu,preturi,cazari poze,etc
giacarangi
salutare tuturor! am vazut ca aici se posteaza multe informatii despre croatia si m-am hotarat sa scriu si eu. Eu m-am intors ieri din Croatia, am fost cu masina personala si a fost ok. Traseul nu a fost unul direct pt ca am mers intai 2 zile la Venetia si apoi in Croatia, deci traseul a fost Venetia-Trieste- si apoi urmeaza drumul pe E751 pana la Pola. Eu am fost mai jos in Medulin, o statiune linistita potrivita pt cine vrea cateva zile de relaxare. Noi am stat 3 zile acolo la hotel Koral Medulin, situat chiar pe plaja, conditii foarte bune, pret avantajos, rezervarile le-am facut pe www.booking.com pe net si a fost totul ok. Pretul a fost de 72 euro/ camera / zi cu mic dejun inclus. La Medulin e unul dintre putinele locuri unde exista plaja cu nisip in Croatia, fiind stiut faptul ca acolo nu prea e plaja in general si e cu multe pietre. Altceva ce sa va mai zic? Drmurile sunt foarte bune. Noi am mers mai mult prin Austria pt ca la intoarcere ne-am oprit la Viena. Dar oricum mersul prin Ungaria e ok, drumurile nationale mi s-au parut destul de bune in sensul ca poti merge cu 100-120 km/ora. Cam atat am vrut sa va spun, poate va ajuta la ceva.

Meenaa
QUOTE(Greuceanu @ Mar 8 2007, 12:33) [snapback]2544835[/snapback]
Daca mai aveti intrebari speciale, va ascult :-) ...

Da... am o intrebare legata de preturile din croatia, pentru lucruri necesare, cam de cati bani ai nevoie pentru o saptamana acolo, tinand cont de faptul ca merg intr-o excursie organizata.. multumesc anticipat peacefingers.gif
muresandorel
Chiar nu a fost nimeni?
Sau nu vreau sa ne spuna si noua?
se poate merge pe cont propiu?
Fara cazare?
Gasesti acolo?
in iulie?

bogZ
QUOTE(muresandorel @ Jul 1 2007, 14:27) [snapback]3040898[/snapback]
Chiar nu a fost nimeni?
Fara cazare?
Gasesti acolo?
in iulie?

Citeste si tu pe paginile anterioare si ai sa afli tot ce vrei.
Nu te mai stresa.
muresandorel
QUOTE(Lizicat @ May 5 2007, 18:04) [snapback]2791859[/snapback]
Dragilor stiu un alt forum cu f. multe info. despre vacantele in Croatia: costuri, trasee, experiente. Dar nu cred ca am voie sa scriu aici, pt. ca e un forum rom. Eu insa as dori alt ajutor: Noi suntem doi. Din Cluj. Fara masina. Si vrem sa mergem in Croatia in vacanta in a doua perioada a lui iulie. Am vrea sa gasim pe cineva cu masina. Suntem civilizati, corecti... etc. Ne putem lauda la infinit. Daca ideea nu va pare prea ciudata, anuntati-ma. Pana atuci hai sa vb. despre Croatia. Am facut deja rezervare la Makarska, unde au fost niste amici. Deci stim exact ce si cum. Am ales Makarska si din alt motiv: ni s-a spus ca... cu cat mergem mai spre sud, locurile sunt mai frumopase, mai... tropicale si deci mai interesante pt. noi. Pentru a gasi cazare va recomand www.dalmacija.net . Asta nu cred ca e reclama pt. ca e un site croat. Dati pe engleza, accomodations si gasiti in toata Croatia locuri de cazare. Sunt adrese de mail, deci puteti lua leg. direct cu propietarii pensiunilor sau vilelor. Plitvice este un minunat parc natural, cu o suma de lacuri si cascade. Am si de acolo un site cu poze super. Dar nu cred ca il pot pune aici. Va asigur insa ca e magnific. Din cate stiu intrarea la el este in jur de 10 euro.
Astept cu nerabdare un raspuns d ela voi. Si mai vb. despre minuatia care se numeste Croatia. Ok?

imi zici si mie adresa forumului?
pe dorel.muresan@yahoo.com
sorin1000
Ceao
Am gasit la agentii,in august,cu 300eur/pers/7zile in Crikvenica,la vila,3 stele,mic dejun+cina+transport inclus in pret.Are cineva sa-mi zica ceva despre statiune?

sorin1000
QUOTE(sorin1000 @ Jul 2 2007, 11:35) [snapback]3044347[/snapback]
Ceao
Am gasit la agentii,in august,cu 300eur/pers/7zile in Crikvenica,la vila,3 stele,mic dejun+cina+transport inclus in pret.Are cineva sa-mi zica ceva despre statiune?

un alt link interesant...http://www.anika-croatia.com/
ice cube
QUOTE(muresandorel @ Jul 2 2007, 09:17) [snapback]3043727[/snapback]
imi zici si mie adresa forumului?
pe dorel.muresan@yahoo.com

CAUTA AICI: http://www.daciaclub.ro/Croatia-page-6-t2479-s150.html. Ce prostie e aia, ca nu pot sa spun forumul?
Trebuie numai sa ai rabdare si o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie.
diciulina

pt cei ce au fost la lacurile Plitvice..imi recomandati sa ma cazez acolo 1 noapte..sau e suficient o vizita de o zi de undeva din apropiere?

eu fac un tur la croatiei in august...de la nord la sud....si initial intentionam sa vizitez lacurile la intoarcere...urcand de la Dubrovnik...insa e drumul lung....si ajungem obositi...

l_stoian79
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...st&p=970533

O informatie de mare folos pentru cei din vestul tarii (si nu numai):

S-au scos vizele pentru serbia, incepand de astazi, 4 iulie 2007.

http://www.evz.ro/article.php?artid=312477

Deasemenea, pentru Macedonia nu este nevoie de viza.

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&i...lnk=4&cat=5

Asadar, Timisoara - Split - 715km....

Informatia am verificat-o personal, am sunat azi la Consulatul Serbiei din Timisoara si mi s-a confirmat ca s-au eliminat vizele.
Drum bun!
ice cube
QUOTE(diciulina @ Jul 4 2007, 17:56) [snapback]3057102[/snapback]
pt cei ce au fost la lacurile Plitvice..imi recomandati sa ma cazez acolo 1 noapte..sau e suficient o vizita de o zi de undeva din apropiere?

Iti recomand sa dormi o noapte in zona. Nu se stie cand mai ajungi si e pacat sa treci si numai sa adulmeci ce e pe acolo.
crista-up
QUOTE(l_stoian79 @ Jul 4 2007, 19:56) [snapback]3057628[/snapback]
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...st&p=970533

O informatie de mare folos pentru cei din vestul tarii (si nu numai):

S-au scos vizele pentru serbia, incepand de astazi, 4 iulie 2007.

http://www.evz.ro/article.php?artid=312477

Deasemenea, pentru Macedonia nu este nevoie de viza.

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&i...lnk=4&cat=5

Asadar, Timisoara - Split - 715km....
Informatia am verificat-o personal, am sunat azi la Consulatul Serbiei din Timisoara si mi s-a confirmat ca s-au eliminat vizele.
Drum bun!

adica ..sa nu mai imi cert GPS-ul cand vroia sa o ia prin serbia?
super tare...sincer mie mi-ai dat o veste buna..sunt din Timisoara si voi pleca la croati in 19 iulie

crista-up
QUOTE(muresandorel @ Jul 1 2007, 14:27) [snapback]3040898[/snapback]
Chiar nu a fost nimeni?
Fara cazare?
Gasesti acolo?
in iulie?

uite..eu voi pleca cu prietenul meu si inca un amic de al nostru pe 19 iulia..daca ai rabdare sau daca te v mai interesa, pe 29 ar trebuii sa revenim in tara...si am sa iti povestesc atunci
noi mergem fara cazare si fara nimic rezervat...o sa vedem acolo
un prieten a fost asa anul trecut, a nimerit la o familie super de treaba undeva in rovinj...in fiecare zii le aducea ceva dulce..ceva de mancare...si ia mai lasat sa stea o zii gratis...asa ca poate avem si noi norocul asta..
crista-up
si am uitat sa mai intreb ceva...nu am vazut prea multe posturi legate de insula Ciovo...a fost cineva acolo?
ce parere aveti?
diciulina
QUOTE(ice cube @ Jul 4 2007, 22:15) [snapback]3058344[/snapback]
Iti recomand sa dormi o noapte in zona. Nu se stie cand mai ajungi si e pacat sa treci si numai sa adulmeci ce e pe acolo.

Multumesc

Si mai am o intrebare...pt cei ce in drum spre Croatia au trecut prin SLovenia....merita sa stau mai mult de o noapte acolo?...

intentionez sa vizitez pestera Postojna si orasele Ljubljana si Maribor.
Imperator
QUOTE(diciulina @ Jul 5 2007, 08:24) [snapback]3059459[/snapback]
Multumesc

Si mai am o intrebare...pt cei ce in drum spre Croatia au trecut prin SLovenia....merita sa stau mai mult de o noapte acolo?...

intentionez sa vizitez pestera Postojna si orasele Ljubljana si Maribor.

Postojna este foarte frumoasa. Ljubljana este un oras interesant, placut, aduce cu Brasovul, Maribor e mult mai industrial. In loc de Maribor, m-as duce la lacul Bled, absolut superb. Si Slovenia merita mai mult de o noapte...
bcristian2005
Vreau sa merg la inceputul lunii august in Croatia cu masina, fara rezervare, fara nimic aranjat, in Baska Voda sau Pisak la vreo 50 km sud de Split. Am auzit ca sunt statiuni frumoase. A fost cineva acolo? Ce parere aveti?
diciulina
ok...dupa ce am studiat...mi-am cumparat si ghidul croatiei...mi-am facut un plan de bataie....[alcool]

1. 3 nopti - Rovinj (vizite: excursie de 1 zi la Postojna-Ljubljana, vizitat Umag, Porec, Pola, Rovinj
2. 4 nopti - Opatija (vizite: Opatija, Rijeka, excursii insule Krk, Rab, Pag, excursie Zagreb)
3. 3 nopti - Trogir (vizite: Split trogir, Zadar, vizite insule Hvar, Brac, Parcul National Krk)
4. 3 nopti Dubrovnik (vizite: Dubrovnik, insule-Korkula-Mljet, 1 excursie de 1 zi in Muntenegru-Kotor, Budva, Potgorica, Canionul Tara)
5. 1 noapte Pltvice (vizite: Parkul Nartiona Plitvice)

nu intentionez sa ma cazez in orasele mari..ci pe langa ele...vreau sa fac si ceva excursii organizate de 1 zi..juma de zi...
In total sunt 14 nopti.

Vi se pare un plan realist?...Am impartit nr de zile de cazare pe zone bine?
Aveti si alte recomandari?
Astept cu placere sugestiile voastre

Trebuie musai sa bat in cuie cate de cat...pt ca apoi plec cateva zile in Italia-Austria-Cehia si acolo trebuie sa fac rezervari.
Am 3 saptamani de concendiu....si vreau sa profit din plin...dar optim.

Va multumesc! peacefingers.gif
Stefi
M-am intors saptamna trecuta din concediu.
Am fost cu masina pe cont propriu impreuna cu familia.
Traseul urmat: Valea lui Mihai, Debrecen, M3, Budapesta, M7, Balatonboglar.
Baie in Balaton si o noapte la Balatonboglar.
Ziua urmatoare: Varazdin, Zagreb, Plitvice, cazare in apropiere de Plitvice (2 nopti).
Am vizitat PLITVICE Jezera.
Apoi directia OMIS (langa Split), dar nu pe autostrada.
Am stat 4 zile la OMIS (plaja cu nisip, cazare la particulari cu 30 euro/noapte apartament cu 1 camera).
O zi am vizitat Dubrovnikul (am stat destul de putin tinand cont ca distanta dintre Omis si Dubrovnik este de 280 km)
Apoi Split, Zadar, Senj, Rijeka, iar apoi am intrai in Slovenia.
O noapte la POSTOJNA.
A doua zi am vizitat Pestera Postojna (durata 1 ora si jumatate)
Mai departe am mers la Ljubljana, Kranj, am intrat in Austria pe la Ljubelj si ne-am oprit langa Klagenfurt, pe malul lacului Worthersee la REIFNITZ la o pensiune unde am stat 3 zile.
Intoarcerea in tara pe la Graz, Papa (unde am stat 3 zile), apoi Gyor, M1, Budapesta, M3.
Total 15 zile.
Un circuit foarte frumos, cu foarte multe locuri interesante.
Stefan
diciulina
QUOTE(Stefi @ Jul 5 2007, 22:33) [snapback]3063719[/snapback]
M-am intors saptamna trecuta din concediu.
Am fost cu masina pe cont propriu impreuna cu familia.
Traseul urmat: Valea lui Mihai, Debrecen, M3, Budapesta, M7, Balatonboglar.
Baie in Balaton si o noapte la Balatonboglar.
Ziua urmatoare: Varazdin, Zagreb, Plitvice, cazare in apropiere de Plitvice (2 nopti).
Am vizitat PLITVICE Jezera.
Apoi directia OMIS (langa Split), dar nu pe autostrada.
Am stat 4 zile la OMIS (plaja cu nisip, cazare la particulari cu 30 euro/noapte apartament cu 1 camera).
O zi am vizitat Dubrovnikul (am stat destul de putin tinand cont ca distanta dintre Omis si Dubrovnik este de 280 km)
Apoi Split, Zadar, Senj, Rijeka, iar apoi am intrai in Slovenia.
O noapte la POSTOJNA.
A doua zi am vizitat Pestera Postojna (durata 1 ora si jumatate)
Mai departe am mers la Ljubljana, Kranj, am intrat in Austria pe la Ljubelj si ne-am oprit langa Klagenfurt, pe malul lacului Worthersee la REIFNITZ la o pensiune unde am stat 3 zile.
Intoarcerea in tara pe la Graz, Papa (unde am stat 3 zile), apoi Gyor, M1, Budapesta, M3.
Total 15 zile.
Un circuit foarte frumos, cu foarte multe locuri interesante.
Stefan

Buna Stefi si bine ai venit!

Frumos concediu....cam ceva de genul asta vrem si noi sa facem...
Ai gasit cu usurinta cazari la fata locului?
Se poate vizita Postojna si Ljubliana intr-o excurise de o zi din croatia..fara sa inoptam acolo?
Stefi
QUOTE(diciulina @ Jul 5 2007, 23:03) [snapback]3063867[/snapback]
Buna Stefi si bine ai venit!

Frumos concediu....cam ceva de genul asta vrem si noi sa facem...
Ai gasit cu usurinta cazari la fata locului?
Se poate vizita Postojna si Ljubliana intr-o excurise de o zi din croatia..fara sa inoptam acolo?

Cazari se gasesc cu usurinta, conditii bune (3 stele) - apa calda, aer condiotionat, bucatarie, frigider, televizor.

Durata vizitei in Pestera Postojna este de 1 ora si jumatate.
In pestera se intra in mod organizat, din ora in ora.
Eu am trecut doar prin Ljubliana deoarece veneam de la OMIS.
Desigur conteaza din ce parte a Croatiei vii.
Cea mai scumpa cazare a fost la POSTOJNA - 48 euro/ noapte aprtament cu tot confortul, dar a meritat.
Peste tot localnicii au fost foarte ospitalieri.
Pe langa pestera Postojna se mai pot vizita inca 2 pesteri.
Site-ul oficial al pesterii: http://www.postojna-cave.com/
Stefan
Stefi
Diciulina,
De la Postojna la Ljubljana sunt 52 km.
Se poate merge pe autostrada sau pe drumul national 409.
Eu am preferat drumul national pentru ca este foarte bun, trece prin locuri frumoase, impadurite, si pe anumite portiuni nu au voie sa circule masinile grele.
In schimb autostrada este foarte aglomerata.
Stefan
bogdan10
QUOTE(diciulina @ Jul 5 2007, 20:46) [snapback]3063214[/snapback]
ok...dupa ce am studiat...mi-am cumparat si ghidul croatiei...mi-am facut un plan de bataie....[alcool]

1. 3 nopti - Rovinj (vizite: excursie de 1 zi la Postojna-Ljubljana, vizitat Umag, Porec, Pola, Rovinj
2. 4 nopti - Opatija (vizite: Opatija, Rijeka, excursii insule Krk, Rab, Pag, excursie Zagreb)
3. 3 nopti - Trogir (vizite: Split trogir, Zadar, vizite insule Hvar, Brac, Parcul National Krk)
4. 3 nopti Dubrovnik (vizite: Dubrovnik, insule-Korkula-Mljet, 1 excursie de 1 zi in Muntenegru-Kotor, Budva, Potgorica, Canionul Tara)
5. 1 noapte Pltvice (vizite: Parkul Nartiona Plitvice)

nu intentionez sa ma cazez in orasele mari..ci pe langa ele...vreau sa fac si ceva excursii organizate de 1 zi..juma de zi...
In total sunt 14 nopti.

Vi se pare un plan realist?...Am impartit nr de zile de cazare pe zone bine?
Aveti si alte recomandari?
Astept cu placere sugestiile voastre

Trebuie musai sa bat in cuie cate de cat...pt ca apoi plec cateva zile in Italia-Austria-Cehia si acolo trebuie sa fac rezervari.
Am 3 saptamani de concendiu....si vreau sa profit din plin...dar optim.
Va multumesc! peacefingers.gif

In Rijeka mare lucru nu ai de vizitat. Este ca si Constanta, un oras port la mare. Mai bine castigi o zi pt alte vizite. Mai degraba merita Zagrebul sa-l vizitezi (eventual sa stai o noapte acolo). In Dubrovnik cazarile sunt mai scumpe decat in alte zone ale Croatiei. Ca sa vizitezi insulele Brac si Hvar, mai bine faci croaziera din Makarska. Merita sa vizitezi Riviera Makarska in schimbul vizitei la Rijeka.
Andreea Elena
Referitor la Croatia, va pot povesti cum a decurs concediul meu din vara trecuta in pen. Istria.
Am mers cu autocarul, intrucat nu am vrut sa conducem atata drum, insa alegerea a fost destul de neinspirata, intrucat drumul este foarte obositor (2 zile dus si doua la intors petrecute intr-un scaun destul de lipsit de comfort).

Cazarea a fost in statiunea Plava Laguna (la aproximativ 4-5 km de Porec).
Plava Laguna este o statiune in stil destul de comunist. Nu recomand nimanui hotelul in care am stat - hotel Delfin. Este imens (cred ca are aprox. 1000 de camere). Desi din Bucuresti ni s-a spus ca 2 stele in Croatia echivaleaza cu 3 stele romanesti, va spun sincer ca era un hotel veritabil de maxim 2 stele (daca nu chiar de o stea si jumatate). Nu numai ca are mobila foarte veche, dar era si foarte murdar, servicii proaste, personal indiferent si, bonus, clasica problema de cazare - in seara sosirii nici un membru al grupului nu avea camera rezervata, intrucat le dadusera altor nații...

Totusi, in Plava Laguna exista multe alte hoteluri foarte dragute, in care chiar merita sa iti petreci concediul (am constatat noi cu amaraciune cu ocazia plimbarilor prin statiune, gandindu-ne unde ne intorceam in fiecare seara...) deadtongue.gif

Pentru cei care merg pe cont propriu cu masina, este bine sa stiti ca in Croatia autostrada se plateste (cam din 50 in 50 de kilometri, ba chiar si daca parcurgi cate un tunel mai lung - este unul de cca. 12 km in drumul spre Istria care chiar se plateste separat).

Ca si obiective turistice, orasele din peninsula - Pazin, Pola, Porec, Rovinj sunt foarte frumoase si aduc destul de mult cu stilul oraselelor din Italia, avand in vedere puternica influenta exercitata de italieni asupra arhitecturii. Majoritatea localnicilor din Istria va vor putea da informatii utile mai degraba in italiana decat in engleza.
Sa nu ratati excursiile gen Fish Picnic catre alte orase de pe coasta (din Porec in Rovinj de exemplu). Este mult mai frumos drumul pe apa decat pe sosea si pestele servit pe vas este chiar foarte bun (desi nu m-as fi asteptat). In plus, pentru doamne, veti avea satisfactia de a fi servite in exclusivitate de membri masculini ai echipajului (pot deveni o unealta de negociere destul de folositoare in incercarea de a pasa catre sot responsabilitatile gastronomice:))

Recomand cu caldura croaziera la Venetia. Drumul este destul de obositor, insa merita. Firma cu care am mers noi avea tot felul de oferte, gen: platesti 20 EUR si iti asigura masa la restaurantul X. Platesti inca 20-30 EUR si te plimba cu autocarul prin nu-ma-stiu-ce zona. Sugestia mea este sa nu luiati nici una dintre aceste "optionale", intrucat Venetia se descopera intr-un mod mult mai placut cu piciorul si harta in mana. Cate despre mancare, am gasit la fata locului aceeasi calitate, insa la jumatate din pretul platit firmei. Singura oferta pe care merita sa o acceptati este aceea de a fi plimbati cu gondola. De ce? Pentru ca va grupeaza cate 6 intr-o gondola, astefl ca va costa in jur de 30 eur (parca, sper ca tin bine minte). Daca ati dori sa contractati singuri un gondolier, v-ar costa in jur de 100 EUR. A, si sa nu uit: tineti minte ca in filmele americane toti gondolierii canta? Ei bine, secretul este urmatorul: gondolierul trebuie platit pentru a deschide gura smile.gif.

Lacurile Plitvice nu trebuie ratate! Este o excursie superba, insa mare grija intrucat toata peninsula beneficiaza de o vreme destul de instabila, cu ploi dese, astfel incat trebuie sa va imbracati bine (pantofi care tin la ploaie, haine destul de groasa chiar in august). Ce-i drept, de acolo puteti cumpara pelerine de unica folosinta, insa sunt destul de scumpe si se rup imediat, asa ca, daca aveti in dotare un astfel de obiect vestimentar, este mai bine sa il adaugati la bagaj. Atasez mai jos o poza.

Cam atat, sper ca experienta mea sa fie folositoare,
Numai bine
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.