Greuceanu
10th August 2005, 13:23
In ordine inversa:
- cu placere, Fourmi!
- @bibicu13: arati banii la iesire, daca te intreaba, si gata. Fara probleme. Despre cazare, ce sa zic?! Depinde mult de sezon, dar mie nu mi-sa intimplat niciodata sa nu gasesc unde sa pun capul jos. Interesant e ca daca vei intreba la unul si ala n-are, se apuca sa dea telefoane el sa te rezolve.
Certitudine totala nu exista, dar eu zic ca nu sint probleme; totusi, de ce nu bagi o geana pe net inainte?
bibicu13
11th August 2005, 04:18
badmania98
12th August 2005, 12:15
Nu ratati cetatea Dubrovnik.
Andreiweb
13th August 2005, 18:01
Eu n-am masina si as vrea sa ajung pana in Porec cu alt mijloc de transport decat avionul.
A fost cineva cu trenul? Sau poate ca exista vreun autocar din Timisoara
Multumesc !
zahei
13th August 2005, 22:12
pana la ce data se poate merge la plaja? la inceputul lui septembrie mai este vreme de stat in slip la soare?
Greuceanu
15th August 2005, 07:56
@zahei: la sfirsitul lunii septembrie faci linistit plaja - atentie insa, noaptea e destul de frig!
Andreiweb
16th August 2005, 11:01
am gasit un hotel in Porec la care as dori sa fac o rezervare de pe internet.
Problema e ca am nevoie de un card de credit.
Site-ul de pe care vreau sa fac rezervarea este http://www.riviera.hr/
A mai facut cineva rezervari de pe internet cu carte de credit ?
Stiu ca la un moment dat (acum cativa ani) erau probleme cu cartile de credit din Romania - se dadeau multe tepe si pur si simplu nu-ti acceptau comanda.
Multumesc
gopo32
30th September 2005, 20:40
Desi a trecut sezonul, dar poate pentru la anul mai pot da informatii pentru doritori - am fost in Croatia in August - va mai pot da informatii.
Cazarea am rezolvat-o prin Internet, fara avans, fara nimic si a fost super!
mmariusel
4th October 2005, 08:57
QUOTE(gopo32 @ Sep 30 2005, 20:40)
Desi a trecut sezonul, dar poate pentru la anul mai pot da informatii pentru doritori - am fost in Croatia in August - va mai pot da informatii.
Cazarea am rezolvat-o prin Internet, fara avans, fara nimic si a fost super!
Daca esti dragut sa faci un review pe unde ai fost + linkuri de situri ar si super. Noi vrem sa mergem la anul 10 zile cu masina.
gomez99
26th October 2005, 10:47
QUOTE(mmariusel @ Oct 4 2005, 09:57)

Daca esti dragut sa faci un review pe unde ai fost + linkuri de situri ar si super. Noi vrem sa mergem la anul 10 zile cu masina.
subscriu si eu la rugaminte. de doi ani ma chinui sa ajung in croatia, da n-a fost sa fie.
tatae
1st November 2005, 13:14
Am citit pe indelete cam tot se s-a scris in acest topic.
Sunt placut surprins de varietatea de informatii date de Greuceanu dar nu numai. Multumesc si eu.
Pentru ca mai sus erau rugaminti de a descrie cate ceva din traseele din Croatia am sa vin si eu cu cateva informati.
In primul rand cea mai buna informatie despre caszare pe care am gasit-o vreodata pe internet este pe situl www.adriatica.net.
Intrati si veti gasi si hoteluri si cazare la particulari si campinguri.
Parerea mea generala este ca preturile in Croatia sunt mai mari decat in toata Europa.
Te intelegi greu cu ei in alta limba si sunt prea putini care rup germana sau engleza.
Chiar daca nu rezervi nimic de acasa gasesti cu usurinta oricate camere vrei. Pentru a elimina insa stresul cautarii si senzatia aceea ca poate in alta parte era mai bine si mai ieftin, e bine sa notati cateva destinatii de pe internet unde sunt si preturi. De remarcat ca nu gasesti cersetori sau indivizi dubiosi de care sa te temi .
Plajele sunt 98% cu piatra si stanci si uneori sunt amenajate intrari cu scari metalice. Nisip am vazut intr-un camping in insula KRK si la un camping aproape de Split. Ceva mai mult nisip este in zona dinspre Dubrovnic.
Apa este extrem de transparnta si ireal de albastra. Din iulie incepand apa este atat de calda incat nici nu te mai racoresti daca te scalzi.
Peisajul este socant datorita muntilor tineri, ne erodati, care se termina direct in mare.
Soseaua de faleza serpuieste pe versant mai aproape sau mai aproape de nivelul marii .
Sunt circa 800 de km intre Rijeca si Dubrovnic si in tot acest traseu sunt presarate toate statiunile si localitatile interesante ale coastei Dalmate.
Pentru cei interesati de istorie cred ca este zona cu cele mai multe si mai bine pastrate situri istorice din lume. Ceea ce am admirat la Venetia am ajuns sa bagatelizez dupa ce am vazut siturile Dubrovnic, Split, Trogir... Acel centru istoric cu stradute inguste de 3-4 metri pavate cu marmura sau piatra lustruita de pasii trecatorilor timp de aproape 2000 de ani l-am inteles numai dupa ce am vazut Croatia.
In Split de exemplu vezi case medievale construite alaturi de zidurile perfect pastrate ale Palatului imparatului roman Hadrian. Multitudinea de magazine cu suveniruri, de restaurante cu mancaruri sopecifice te fac sa uiti sa pleci. Cartierul Placa din Atena il regasesti in diferite ipostaze in toate aceste orasele dalmate. Geografic, intre Atena si Venetia coasta Dalmata este un culoar de cultura si istorie antica si medievala.
Am stat cu rulota intr-u camping linistit undeva intr-un golf la 120km de Dubrovnic unde am uitat de lume si de griji.
Am stat intr-o vila particulara pe insula KRK imbracata complet in Bughenvila rosie.
Dubrovnicul este greu de descris, se compara numai cu Venetia.
Din pacate drumul de la Rijeka la Dubrovnic necesita peste 12 ore de mers efectiv cu masina pentru ca sunt multe curbe si circulatie intensa pe o singura banda pe sens.
Vizitarea a cel putin 4 localitati necesita tot atatea zile si ar fi bine sa existe cazare in diferite locuri. De exmplu ar trebui cel putin o noapte la Rijeka una la Split si una aproape de Dubrovnic.
Nu se poate pleca din Croatia fara sa vizitezi Rezervatia Plitvice. Nici nu-ti poti imagina ce spectacol poate oferi un rau care se varsa intr-o cascada de cateva sute de lacuri unul sub altul printre stanci de calcar. Apa pare colorata atat de albastra este. In apa sunt mii de pesti care se vad pana la fund oricat de adac ar fi lacul.
Ar fi multe de povestit despre Croatia dar ma opresc aici.
tataeClick pentru a vizualiza atașamentul
RoVal1972
14th March 2006, 06:56
Pentru ca m-am saturat de Grecia (continentala) (glumesc, dar chiar m-am saturat de condus masina prin Bulgaria), ma tenteaza Croatia. Am auzit o gramada de lucruri bune despre Croatia si un eventual concediu aici.
A fost careva pe aici in ultimii doi ani ? Puteti impartasi din experientza voastra ? Pretzuri, locuri (Dubrovnik, etc...), plaje bune (au multe pietre), etc...
Multumesc,
VM.
Greuceanu
14th March 2006, 08:34
Nu am foarte mult timp acum, asa ca o sa te rog sa scuzi faptul ca voi fi foarte succint.
Croatia reprezinta de departe o alternativa absolut deosebita de petrecere a unuor zile super, singurul minus in opinia mea este distanta. Preturile sint in general mai mici decit in Grecia/Turcia. Nu merita sa stai la hotel ci la pensiuni.
Plajele sint stincoase, exista insa si locuri cu nisip, cel putin unul cunosc eu (Kampor/Rab).
Daca ai ceva intrebari punctuale iti voi raspunde la ele.
In concluzie, mergi cu toata increderea!
penca
14th March 2006, 21:22
QUOTE(Greuceanu @ Mar 14 2006, 08:34)

Nu am foarte mult timp acum, asa ca o sa te rog sa scuzi faptul ca voi fi foarte succint.
Croatia reprezinta de departe o alternativa absolut deosebita de petrecere a unuor zile super, singurul minus in opinia mea este distanta. Preturile sint in general mai mici decit in Grecia/Turcia. Nu merita sa stai la hotel ci la pensiuni.
Plajele sint stincoase, exista insa si locuri cu nisip, cel putin unul cunosc eu (Kampor/Rab).
Daca ai ceva intrebari punctuale iti voi raspunde la ele.
In concluzie, mergi cu toata increderea!
Buna,
Am lucrat 4 ani de zile in Croatia (in perioada estivala), ducind turisti romani acolo. In Croatia preturile sunt MULT mai mari decit in Turcia si Grecia luate la un loc. In ultimii 3 ani, Croatia a devenit o destinatie "exotica" din cauza preturilor mari. Exista citeva explicatii (nu ma hazardez aici).
Daca vrei sa vezi Croatia inseamna ca vrei sa vezi Dalmatia, pentru ca asa cum spun croatii, Croatia incepe de la Zadar in jos. Restul este Istria... . Daca vrei sa vezi Dalmatia, inseamna ca vrei sa vezi Dubrovnikul si dupa ce l-ai vazut o data, nu-l mai poti uita.
Am vazut in Europa cam tot ce trebuia sa vada un om care lucreaza in turism. Nu vorbesc prostii: dau Monaco si Nisa la pachet pentru o saptamina in Dubrovnik.
Apropo. Daca te duci in vara la Dubrovnik, ia-ti haine elegante. Vei avea unde sa le porti. Apropo. Ia si niste bani, chiar mai multi.
Greuceanu
15th March 2006, 10:14
@RoVal1972: PM pentru detalii.
anca218
19th March 2006, 17:53
Noi am mai fost anul trecut in zona Zadar dar nu am coborat mai jos de Sibenik. Este minunata Croatia si nu mi s-a parut deloc scumpa. Noi ne-am cazat intr-un apartament cu bucatarioara si cumparam produse de la supermarket-uri si ne gateam noi mancaruri lejere si rapide. Am ales varianta acesta pentru ca aveam cu noi si copilu (de 1 an) si aveam nevoie de bucatarie ptr a-i incalzi lapele, ceaiul, mancarica lui.
Ce nu trebuie ratat este Parcul national Krka de langa Sibenik are un lant de cascade incredibile iar in pretul biletului intra si o calatorie cu vaporasul pana la cascade si inapoi.
Pentru persoanele cu copii mici care vor plaje cu nisp noi am gasit cateva in zona Zadar : Privlaka, Sabunike, Nin, Zaton.
Am si eu o intrebare privitoare la calatoria in Croatia. Anul acesta am dori sa strabatem Dalmatia din Zadar si pana in Dubrovnick cu masina personala. Stie cineva daca se poate tranzita Bosnia, pe portiunea aceea de 10 km care taie Croatia in doua, fara viza?
Merci.
drumaru
20th March 2006, 12:01
Da, se poate! Cind am fost eu nu era inca nevoie de viza, insa anul trecut au fost niste veri si nu le-a trebuit nimic (nici nu te opresc la vama, doar incetinesti)
penca
20th March 2006, 15:11
oficial nu se poate. adica, se poate trece, ca nu se uita nimeni la masina ta (cine a fost stie cum arata politistul ala de la Neum), dar daca ai o problema (mic accident, etc) te cam baga la trecere frauduloasa...
se construieste un pod pe insula, care ocoleste Neum-ul (localitatea de 7 km a bosniacilor de la mare) dar nu stiu daca l-au terminat
ice cube
22nd March 2006, 22:02
ice cube
22nd March 2006, 23:44
Daca plec din Dubrovnik spre Osijek, trec prin Bosnia Hertegovina, vreo 400 Km. Se poate obtine vreo viza de tranzit, sau trebuie sa ocolesc?
penca
23rd March 2006, 10:59
QUOTE(ice cube @ Mar 22 2006, 22:02)

asa cum spuneam mai sus, mi-am petrecut ceva timp prin Croatia. si tot cum spuneam, nu-ti cere nimeni viza de Bosnia la Neum, ca nu au chef, dar nici nu-ti doresti sa le vina...
RoVal1972
23rd March 2006, 16:10
QUOTE(Greuceanu @ Mar 15 2006, 10:14)

@RoVal1972: PM pentru detalii.
Saptamana viitoare te voi contacta. Multumesc.
ice cube
23rd March 2006, 20:26
QUOTE(penca @ Mar 23 2006, 10:59)

asa cum spuneam mai sus, mi-am petrecut ceva timp prin Croatia. si tot cum spuneam, nu-ti cere nimeni viza de Bosnia la Neum, ca nu au chef, dar nici nu-ti doresti sa le vina...
Da' nu era vorba de viza la Neum. Eu intrebam de drumul de la Dubrovnik la Osijek si sunt vreo 400 Km. prin Bosnia, trecand pe la Mostar si Sarajevo. Pe mine pentru astia ma intereseaza daca e nevoie de ceva.
penca
24th March 2006, 10:29
QUOTE(ice cube @ Mar 23 2006, 20:26)

Da' nu era vorba de viza la Neum. Eu intrebam de drumul de la Dubrovnik la Osijek si sunt vreo 400 Km. prin Bosnia, trecand pe la Mostar si Sarajevo. Pe mine pentru astia ma intereseaza daca e nevoie de ceva.
DA. Este nevoie de viza.
ice cube
24th March 2006, 14:26
Si cum se obtine si cat costa?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.