Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

dt1986

QUOTE (nadis @ Feb 27 2009, 00:23) *
@dt1986 (despre Dubrovnik)
Hai ca am cascat gura prin site-uri! photo.gif
Cu mersul pe jos... mmm... si eu am sperat, dupa ce se vede pe harti, atat ca la fața locului am constatat ca drumurile sunt (sau par) mult mai lungi, fiindca sunt toate in panta, abrupte si serpuite. Poti lua in considerare autobuzele locale, au orar ok si merg repede, chiar daca biletele nu sunt tocmai ieftine.

In ordinea preferintelor mele ar fi pe locul 1, cum am zis si la prima vedere, "Zora" din Lapad, fiind in the middle of things. Categoric are cea mai frumoasa vedere din toate; dupa cum e orientata, partial spre rasarit, soarele n-o sa bata pe terasa decat dimineata. Asta spre deosebire de cele doua din Babin Kuk (Josefina si Sema), care sunt spre apus; referitor la ultimele, peisaj marin nu prea e, mai mult vedere la munti si la pod, iar din cuprinsul mării vezi cam... un râu cu vapoare.
Zora e aproape de plaja din Lapad - cu pietre maricele; celelalte doua (mai ales Josefina) sunt aproape de plaja Copacabana - cu pietre marunte. Ultimele imi par a fi departe de vreo statie de autobuz.

Poate curios, fiindca n-are plaja, pe locul 2 ca amplasare as pune vila din Gruz. De ce: e aproape in port, iar de acolo iei vapoare spre o multime de insule, inclusiv cu plaje cu nisip (Kolocep e la doar vreo 15-20 de minute); e foarte aproape de autobuz, care merge direct in centru, ocolind Lapad-ul, ajunge relativ repede; ai magazine, bistro-uri, piata de peste etc. la preturi bune.

Vila din Kono e mult-mult mai departe decat imi inchipuiam, practic e in afara orasului, catre "panorama Kavtat", iar in oras nu te poti duce decat cu masina ta, iar din Mlini nu mai spun... Ca poate vrei sa bei un pahar seara si nu mai ai cu ce veni acasa - io stiu? tongue.gif

Ms pentru timpul "pierdut" pe site-urile trimise de mine si pentru sfaturi. As fi si eu curioasa cum e sa-ti gasesti un spatiu de parcare? Trebuie sa platesti mult sau poti sa-ti lasi masina unde reusesti si ti se pare un loc sigur? Cum e cu pretul la mancaruri?
papy08
QUOTE (BlueDemon @ Feb 25 2009, 15:29) *
As vrea sa merg si eu anul acesta in Croatia (Trogir).
Despre vila Mihaela si vila Tea imi poate da cineva mai multe detalii/poze?
Pe site-ul celor de la Chr.Tour nu am gasit prea multe informatii... mellow.gif

Daca ai nervii tari mergi cu ChTou,Villa Mihaela si Villa Tea s-ar putea sa le gasesti pe siteul Ocrug Gornji hr. Prietene te sfatuiesc sa citesti cu atentie Contractul si Bonul de comanda pe care il semnezi la agentia la care dai banul ptr.sejur,sa fie completat la toate rubricile . Villa se afla in Ocrug Gornji pe un deal, cere detalii de la agentie.Oricum serviciile oferite deChristianTour in Croatia sunt de "nesimtire crasa" ,"partenerul lor Aba" sau ei au salariati niste persoane care nu poti sa le califici .pe unul il chiama Mot Daniel ,indolent ,nesimtit ,nu are nici o responsabilitate. Este foarte frumos in Croatia ,Trogirul o sa te uimeasca ,insula Ciovo ,care se afla in sudul orasului Trogir este o frumusete ,plajele sunt cu piatra concasata marunt, apa este limpede ,ai grija sa nu calci pe pesti. Iti trebuiesc pantofi speciali cu care sa intri in apa. Daca mai vrei amanunte sa imi zici.

GIGI2009
QUOTE (GIGI2009 @ Feb 22 2009, 16:34) *
As dori sa merg la sfarsitul lunii iulie in Croatia.Am fost anul trecut in zona Trogir si am vizitat Plitvice,Dubrovnik si partea de la sud de Split.Anul acesta as vrea sa vad nordul iar la sfarsitul sejurului sa dau o raita prin Venetia,Austria si spre casa.Problema este urmatoarea:
-unde este mai buna cazarea(eventual ceva recomandari), tinand cont ca suntem doua famili cu copii intre 18 si 21 ani;
-cum este plaja si apa in nord?
-ce obiective merita vazute(parcul krk,etc)?
Multumesc.

Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu niste sfaturi?Multumesc anticipat binevoitorilor.
mdt
A fost cineva in Biograd na Moru? Aveti vreo cazare de recomandat?
marijecan
QUOTE (dariuscha @ Feb 27 2009, 11:47) *
nu cred. nici al meu nu era cu mult mai mare si a facut fata cu brio . panta cea mai abrupta este pe biokovska , de la intersectia cu frankopanska. iar voi veti avea ceva mai putin de mers decat aveam noi . sotul meu a numarat pasii de la plaja ( din dreptul hotelului soline ) pana la vila = cca 150 .

Spune-mi te rog , de pe plaja Podrace poti ajunge pe plaja Punta Rata , pe malul marii ? Adica daca ai cazare in zona Podrace este usor accesul la plaja aia superba ?
dt1986
Deci cum e cu parcarile in Dubrovnik? Se gasesc greu? Cu sau fara plata? Si ce stiti de pretul mancarurilor?

dariuscha
QUOTE (marijecan @ Mar 1 2009, 14:28) *
Spune-mi te rog , de pe plaja Podrace poti ajunge pe plaja Punta Rata , pe malul marii ? Adica daca ai cazare in zona Podrace este usor accesul la plaja aia superba ?

da, poti merge pe malul marii , pe faleza .
mdt
Noi am fost in 2005 in Dubrovnik, parcarile erau cu plata si chiar si asa f greu gaseai loc. Cu cat parcai mai aproape de orasul vechi era mai scump si mai plin.
Preturile la restaurante, cafenele sunt mai mari decat oriunde altundeva in Croatia (am citit ca si in insula Hvar mai e aceasta situatie).

Daca te cazezi acolo intreaba daca ai parcarea gratuita la hotel sau contra unei taxe. Intreaba neaparat!

Poti sa te cazezi si prin impreurimi, la Zaton, Mlini etc.
kerkyra

QUOTE (BlueDemon @ Feb 25 2009, 15:29) *
As vrea sa merg si eu anul acesta in Croatia (Trogir).
Despre vila Mihaela si vila Tea imi poate da cineva mai multe detalii/poze?
Pe site-ul celor de la Chr.Tour nu am gasit prea multe informatii... mellow.gif

Eu am fost anul trecut cu Chr. Tour, dar la Vila Paula. Cred ca a fost cea mai buna alegere, din cate am inteles vorbind cu ceilalti cazati in alte parti. Nu am avut probleme cu agentia, autocarele au fost super, am ajuns destul de repede acolo, e adevarat ce s-a spus mai sus despre ghidul Mot Daniel, dar nu prea am avut treaba cu el, decat la excursia la Plitvice. In rest am mers pe cont propriu la Split, ceea ce te sfatuiesc si pe tine sa faci, optionalele sunt foarte scumpe raportat la biletul de autobuz sau de vaporas, plus ca vezi pe indelete orasul, nu pe fuga. Vilele Mihaela si Tea, din cate imi amintesc sunt tot in zona Vilei Paula (care e mai mult hotel), daca iei demipensiune, masa la Paula o vei servi (noi am avut si bine am facut). Mihaela e parca ceva mai aproape de Paula, Tea este mai departe, dar catre Trogir. Eu te-as sfatui sa iei cazare la Paula, a fost super ok, curat, masa buna, au si piscina, e aproape de plaja.
Daca mai vrei detalii, sunt bucuroasa sa te ajut.
ANCULIA
QUOTE (bogdan10 @ Feb 25 2009, 10:08) *
Ca sa-ti faci o idee despre Insula KRK, ai mai jos cateva poze:

Mersi frumos pt. poze. tongue.gif
krust
M-ar interesa dacă a fost cineva in zona Lopar, pe insula Rab?Aș vrea să merg la sfârșitul lui August,la hotel Sahara.Aș dori ceva informatii.
alinutzab
QUOTE (krust @ Mar 2 2009, 20:27) *
M-ar interesa dacă a fost cineva in zona Lopar, pe insula Rab?Aș vrea să merg la sfârșitul lui August,la hotel Sahara.Aș dori ceva informatii.

Salut, n-am mai scris de ceva timp, dar am tot studiat topicul acesta. Mai am putin si il termin. Am ales un mic hotel, ma rog, o vila mai mult, in Arbanija (Ciovo). Am retinut ca sunt cativa care ati fost in zona. Eu si sotul meu suntm genul sportiv. Ne-ar tenta sa inchiriem nista biciclete, dar voiam sa intrebam daca avem pe unde sa ne plimbam cu ele, ca am inteles ca sunt strazile cam inguste. Si am vrea sa ne luam si rolele la noi. Cu astea credeti ca am gasi pe unde sa mergem? Oricum le cara masina, dar ma gandesc ca poate ati retinut. Si daca chiar n-am ce face cu ele, renunt...
atupi
QUOTE (alinutzab @ Mar 2 2009, 20:54) *
Salut, n-am mai scris de ceva timp, dar am tot studiat topicul acesta. Mai am putin si il termin. Am ales un mic hotel, ma rog, o vila mai mult, in Arbanija (Ciovo). Am retinut ca sunt cativa care ati fost in zona. Eu si sotul meu suntm genul sportiv. Ne-ar tenta sa inchiriem nista biciclete, dar voiam sa intrebam daca avem pe unde sa ne plimbam cu ele, ca am inteles ca sunt strazile cam inguste. Si am vrea sa ne luam si rolele la noi. Cu astea credeti ca am gasi pe unde sa mergem? Oricum le cara masina, dar ma gandesc ca poate ati retinut. Si daca chiar n-am ce face cu ele, renunt...

Eu cred ca va puteti plimba lejer cu bicicleta, iar strazile inguste nu sunt o problema pt ca nu circula masini pe ele. Chiar am vazut un concept interesant de excursie in Trogir anul trecute cu niste vase de croaziera nemtesti care cum acostau intr-un port iti dadeau bicicleta in primire (tot de pe vapor si ea) si la plimbare smile.gif
Despre role nu stiu ce sa zic pentru ca nu am dat atentie acestui aspect dar cred ca exista loc si pt asa ceva smile.gif , cu siguranta s-a gandit cineva si la asta.
Concediu placut !
ambvision
Noi ne-am plimbat cu bicicletele pe Ciovo o zi intreaga, dintr-un capat in altul.
biscatrix
QUOTE (krust @ Mar 2 2009, 20:27) *

Am fost intr-o singura zi in Lopar. Plaja frumoasa, cu nisip, dar cam aglomerata pentru gusturile mele. Eu am stat in orasul Rab, mult mai frumos decit Loparul.
krust
QUOTE (biscatrix @ Mar 3 2009, 08:50) *
Am fost intr-o singura zi in Lopar. Plaja frumoasa, cu nisip, dar cam aglomerata pentru gusturile mele. Eu am stat in orasul Rab, mult mai frumos decit Loparul.

Merci,in ce perioada ai fost?Sunt ceva golfuri mai retrase,implicit mai putin populate in apropiere?Ce zone recomanzi pt.a fi vizitate?
alinutzab
QUOTE (ambvision @ Mar 2 2009, 21:35) *
Noi ne-am plimbat cu bicicletele pe Ciovo o zi intreaga, dintr-un capat in altul.

Multam frumos atupi si abivision, mi-ati dat vesti bune. Abia astept.
biscatrix
@krust, am fost acum 2 ani pe la sfirsit de iunie. Am stat 5 zile. In a doua zi am fost in Lopar cu gindul sa merg pe la golfuletele din nordul insulei. Insa la prima vedere orasul nu mi-a placut deloc, si nici nu am nimerit pe drumul ce te scoate spre nord, spre padure. Am ajuns la plaja cea mare din dreapta unde am ramas. Am incercat sa merg pe mal (pe un fel de faleza) spre nord, dar terenul e foarte arid si greu accesibil. De golfuletele alea am auzit ca sunt faine si relativ pustii. Acum imi pare rau ca n-am ajuns la ele. Conform harții pe care o aveam era de mers pe jos vreo 10-15 min prin padure, din locul de unde lasi masina (in cazul ca intri pe drumul corect).
In celelalte zile am mers in golfuletele din sud-vest, mai la vest de Suha Punta (parca asa se numea zona). Acolo sunt citeva hoteluri, dar inainte sa ajungi acolo e un drum ce face dreapta in padure. De acolo poti ajunge in golfuletele de care vorbesc. In unul din ele e si un restaurant unde am mincat in fiecare zi la prinz. Toate golfuletele erau populate cu barci / salupe / iahturi. In mare parte nemți. Mie mi-a placut acolo.
In ultima zi am fost la Barbat, in partea cealalta a insulei.
Serile le faceam in Rab. Frumos. In una din seri a venit busc o furtuna cu grindina foarte mare. Interesant e ca nu a plouat decit in citeva locuri si acolo a nenorocit masinile. A mea a scapat, ca la pensiunea unde am stat doar a plouat.
Pentru golfuletele mai greu accesibile sunt barci-taxi din Rab (banuiesc ca si din Lopar). Nu cred ca sunt scumpe, nu m-a interesat deloc pentru ca sotia are rau de mare.
marcelapui
Buna!
In vara asta vrem sa plecam si noi (eu si prietenul meu) cu masina personala in Croatia si sa ne rezervam cazare la vreun hotel de dinainte ca sa nu avem surprize cand ajungem la destinatie. Suntem din Resita si am vrea sa mergem pe insula Krk, totodata am vrea sa vizitam neaparat Parcul National Plitvice care am inteles ca e intre Zagreb si Zadar.
Poate ne ajutati si pe noi cu urmatoarele informatii:
- traseul pana in Croatia daca plecam din Resita si vrem sa ajungem pe insula Krk;
- pentru cei care au fost pe insula Krk ce statiune ne-ar recomanda sau ce hoteluri/vilutze
- in privinta mancarii e ok sa mancam pe la restaurantele de acolo sau sa ne luam cazarea cu tot cu masa

Va multumesc!

lucky luciano
A mai folosit cineva www.adriatic.hr ?
Am incercat numarul de telefon pt. Romania, dar nu merge.
M-ar interesa daca sunt seriosi sau mai bine sa caut in alta parte? unsure.gif
atupi
QUOTE (marcelapui @ Mar 4 2009, 13:21) *
Buna!
In vara asta vrem sa plecam si noi (eu si prietenul meu) cu masina personala in Croatia si sa ne rezervam cazare la vreun hotel de dinainte ca sa nu avem surprize cand ajungem la destinatie. Suntem din Resita si am vrea sa mergem pe insula Krk, totodata am vrea sa vizitam neaparat Parcul National Plitvice care am inteles ca e intre Zagreb si Zadar.
Poate ne ajutati si pe noi cu urmatoarele informatii:
- traseul pana in Croatia daca plecam din Resita si vrem sa ajungem pe insula Krk;
- pentru cei care au fost pe insula Krk ce statiune ne-ar recomanda sau ce hoteluri/vilutze
- in privinta mancarii e ok sa mancam pe la restaurantele de acolo sau sa ne luam cazarea cu tot cu masa

Va multumesc!

Buna,
inainte sa adresezi intrebari la care s- a mai raspuns iti recomand sa citesti ce au scris si ceilalti pe forum. De la Resita vei merge evident prin Belgrad pt ca e drumul cel mai scurt. In Krk sunt o groaza de cazari la hoteluri si vile (eu am stat la vila in Malinska) si iti alegi ce iti place tie mai mult. Nu inteleg ce vrei sa intrebi ref la mancare, este foarte ok.
Concediu placut !
krust
@biscatrix
Informațiile date de tine sunt utile, mulțumesc.
Am să explorez și eu insula. wink.gif
Crina2000
As dorii sa vizitez parcul Pltvice si din ceea ce am "studiat" pe site-ul lor nu vad programul orar. M-ar putea cineva ajuta in acesta problema?
atupi
QUOTE (Crina2000 @ Mar 7 2009, 08:10) *
As dorii sa vizitez parcul Pltvice si din ceea ce am "studiat" pe site-ul lor nu vad programul orar. M-ar putea cineva ajuta in acesta problema?

Dat fiind ca este mult de vizitat recomand sa mergi dimineata pe la 9-10 si cred ca vei avea timp suficient. Din cate tin minte ultimele "intrari: erau permise pe la ora 16 (aproximativ).

PS dori nu dorii
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.