Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

marijecan

QUOTE (ambvision @ Feb 19 2009, 14:32) *
Pentru a nu tot da link-uri spre pagini precedente pentru cei care doresc poze din Croatia, ale mele le-am pus pe blog-ul meu.
Sunt puse cronologic, si cum am fost in 3 ani la rand, va rog sa le cautati in arhiva blog-ului, deoarece primele sunt din 2007.
Cu timpul o sa scriu si niste texte pentru fiecare locatie. Sper sa va fie de folos.
adrianungureanu.blogspot.com

Oricum aveam pata pusa pe Croatia , dar dupa ce am vazut pozele tale .....m-ai facut praf !!! E ceva de vis ! N-am mai vazut asemenea FOTOGRAFII !! Cred ca din asta traiesti , nu poate fi doar o pasiune ! De ce trei ani la rand Croatia ?
Mai mergi si a patra oara ? M-am indragostit de cainele vostru .. Ehe ...abia astept sa vad Croatia. Din Brela nu ai fotografii , ca eu acolo vrea sa stam ?
ambvision
Ma bucur ca v-au placut pozele, sunt doar din pasiune, din pacate nu traiesc din ele, dar cine stie, poate in viitor...
Posibil sa merg si a patra oara, Dubrovnik-ul nu l-am vazut !
Si am vazut multi turisti cu caini in Croatia, chiar gazda unde am stat pe Ciovo primea caini, asa ca e avantajos pentru noi. In Romania numai probleme am avut cu cazarea catelului, desi e tare dragut !
Prin Brela doar am oprit o ora, o sa caut sa vad ce poze am de acolo.

dariuscha
atunci NEAPARAT mai trebuie o vizita! poate combinat cu muntenegru?
ambvision
da, Dubrovnik combinat cu Muntenegru trebuie sa fie ceva de vizitat !
atupi
Eu ma gandesc sa vizitez anul asta Muntenegru cu vizita la Dubrovnik dat fiind ca anul trecut nu am reusit sa ajung mai la sud de Split. Plus ca am inteles ca sunt mai ieftini decat croatii (mai ales anul asta "delicat" dpdv financiar).
dariuscha
te sfatuiesc sa nu fie doar o vizita. ia cazare 3 nopti. nu te va taxa cu tarif majorat pt. cazare de scurta durata si vei avea si timp sa vezi pe indelete orasul.
merita!
ANCULIA
Cine a fost in Omisalj,I-la Krk,va rog,spuneti-mi si mie cum e apa acolo?Este limpede ca cea din piscina rolleyes.gif ?Sunt pietre in apa?Dar pe plaja?

horiaarghir
I'auzi bre,
mi-a scris Iasna<gazda> ca el pescuieste subacvatic!, iat tat'su, (al de respira greu) merge cu barca in larg si pronde mai ales caracatite. Oi manca si eu 1 zi-2, dar mi se pune tentacula pe gat si vreau s-un oblete!
Sau imi trece cu Slivovitza? Voi ce bautarati?
alinutzab
QUOTE (horiaarghir @ Feb 22 2009, 01:41) *
I'auzi bre,
mi-a scris Iasna<gazda> ca el pescuieste subacvatic!, iat tat'su, (al de respira greu) merge cu barca in larg si pronde mai ales caracatite. Oi manca si eu 1 zi-2, dar mi se pune tentacula pe gat si vreau s-un oblete!
Sau imi trece cu Slivovitza? Voi ce bautarati?

Chiar, ca mi-ati adus aminte. Am citit ca au un vin foarte sec. Noi nu bem sec. Si anul trecut la Sharm el Sheik am avut la noi 2 sticle de vin. Nu ne-am fi gandit sa luam, ca ziceam ca ne luam pe acolo ceva. Noroc cu matusa sotului, care sta in Cairo si ni le-a pus mai mult cu forta in bagaj. M-am gandit sa ne luam si acum vreo 2 sticle. Noi bere nu bem si mai bem seara cate un pahar, doua de vin. Cei care ati mai fost, ce credeti? Putem trece cu ele in portbagaj? Sau e posibil sa avem probleme?
atupi

QUOTE (ANCULIA @ Feb 21 2009, 17:00) *
Cine a fost in Omisalj,I-la Krk,va rog,spuneti-mi si mie cum e apa acolo?Este limpede ca cea din piscina rolleyes.gif ?Sunt pietre in apa?Dar pe plaja?

In KRK am fost eu si sunt plaje de toate felurile. Apa este limpede peste tot si este cu atat mai limpede cu cat e mai putin nisip si mai multe pietre. Din cate stiu in KRK exista o plaja din top 10 Croatia ,plaja Baska, http://www.croatia-beaches.com/best/krk_starabaska_beach.htm

Concediu placut !
GIGI2009
As dori sa merg la sfarsitul lunii iulie in Croatia.Am fost anul trecut in zona Trogir si am vizitat Plitvice,Dubrovnik si partea de la sud de Split.Anul acesta as vrea sa vad nordul iar la sfarsitul sejurului sa dau o raita prin Venetia,Austria si spre casa.Problema este urmatoarea:
-unde este mai buna cazarea(eventual ceva recomandari), tinand cont ca suntem doua famili cu copii intre 18 si 21 ani;
-cum este plaja si apa in nord?
-ce obiective merita vazute(parcul krk,etc)?
Multumesc.
vioh
QUOTE (alinutzab @ Feb 22 2009, 11:35) *
Chiar, ca mi-ati adus aminte. Am citit ca au un vin foarte sec. Noi nu bem sec. Si anul trecut la Sharm el Sheik am avut la noi 2 sticle de vin. Nu ne-am fi gandit sa luam, ca ziceam ca ne luam pe acolo ceva. Noroc cu matusa sotului, care sta in Cairo si ni le-a pus mai mult cu forta in bagaj. M-am gandit sa ne luam si acum vreo 2 sticle. Noi bere nu bem si mai bem seara cate un pahar, doua de vin. Cei care ati mai fost, ce credeti? Putem trece cu ele in portbagaj? Sau e posibil sa avem probleme?

Extras de pe siteul MAE croat:Reglementari vamale
Conform Legii vamilor, fiecare calator in varsta de peste 18 ani are dreptul sa introduca in Croatia marfuri, fara plata de taxe, dupa cum urmeaza: 1 litru bauturi spirtoase cu peste 20% (in volum) alcool sau 2 litri vin spumos; 200 buc. tigarete sau 100 buc. tigari mici de foi sau 50 buc. tigari mari de foi, sau 200 g. tutun pentru pipa; 500 g. cafea sau 200 g extract de cafea (cafea solubila); medicamente corespunzatoare necesitatilor calatorului.
danutz_2009
eu am venit cu 20 de sticle de vin de Porto din Portugalia.
Nu m-a intrebat nimeni de sanatate!
Am plecat cu niste sucuri si aceeasi treaba!
Depinde si de noroc: 20 de sticle se zareau usor la orice control superficial!
Eu zic ca nu-i problema: pune vinul in portbagaj!
ANCULIA
QUOTE (atupi @ Feb 22 2009, 12:13) *
In KRK am fost eu si sunt plaje de toate felurile. Apa este limpede peste tot si este cu atat mai limpede cu cat e mai putin nisip si mai multe pietre. Din cate stiu in KRK exista o plaja din top 10 Croatia ,plaja Baska, http://www.croatia-beaches.com/best/krk_starabaska_beach.htm

Concediu placut !

Multumesc pt raspuns. Speram sa nu ne afecteze criza si sa ajungem anul acesta in Croatia. unsure.gif
Concediu placut si tie! Daca mai ai si alte detalii despre I-la Krk,astept cu nerabdare.
migaio
QUOTE (nadis @ Feb 18 2009, 18:13) *
O informatie utila

Anul trecut discutam pe aici cu vreo doua persoane (scuze ca nu le retin nick-ul) despre cum s-ar putea ajunge pe coasta dalmata (sud) altfel decat cu auto propriu. Povesteam eu la vremea respectiva, dupa ce ma intorsesem, ca e al naibii de greu...

Ei bine, de anul asta exista charter Bucuresti (Timisoara)-Dubrovnik! Era sa lesin cand am aflat, de ciuda ca nu mi-am mai amanat calatoria cu un an, as fi evitat o oboseala si niste aventuri de groaza - dar cum puteam sa visez?!? death.gif [Acum astept, pentru anii urmatori, zbor direct pentru Florenta.]

Sigur, charterele astea posibil sa fie inchiriate integral de agentii, deci trebuie sa iei si hotelul de la ele - dar, ma rog, barem exista o varianta "umana" de transport, cand n-ai masina. N-am retinut numele agentiilor care ofera chestia asta, probabil se pot gasi cu o cautare pe Ggl.

Si, daca nu ma insel (de verificat!), este si ceva similar, zbor adica, pentru Budva - Muntenegru.
Aviz amatorilor.

si pe mine ma intereseaza croatia. si da am vazut ofertele charter. pretul e destul de mare (la prima cautare pe google) , sa zici ca treci peste asta. dar de obicei, in pret nu sunt incluse taxele de aeroport si nici transfer aeroport-hotel-aeroport.
am vazut ca mai exista oferte pentru pachete cu transport cu autocarul, dar nu stiu daca te poti baza pe agentiile respective. a mai fost cineva asa in croatia (adica nu cu masina proprie) si poate sa imi dea cateva informatii suplimentare? Multumesc
nadis
QUOTE (migaio @ Feb 24 2009, 09:07) *
si pe mine ma intereseaza croatia. si da am vazut ofertele charter. pretul e destul de mare (la prima cautare pe google) , sa zici ca treci peste asta. dar de obicei, in pret nu sunt incluse taxele de aeroport si nici transfer aeroport-hotel-aeroport.
am vazut ca mai exista oferte pentru pachete cu transport cu autocarul, dar nu stiu daca te poti baza pe agentiile respective. a mai fost cineva asa in croatia (adica nu cu masina proprie) si poate sa imi dea cateva informatii suplimentare? Multumesc

Am aruncat si eu un ochi, tot asa, la repezeala. De fapt, nu vad ca in oferte sa fie indicat exact pretul charter-ului, ci integral al biletului (cu cazare cu tot) - iar hotelurile din oferta de Dubrovnik sunt foarte bune mai toate, de 3-4 stele. Si oricum, sa stii ca la Dubrovnik sunt preturile cele mai mari - poate din toata Croatia.
Daca vrei sa afli exact cat socotesc ei avionul, trimiti un mail la una din agentiile alea, le zici ca vrei sa stai 2 sejururi (2x7 zile) - nu conteaza ca nu-i asa. Ei vor trebui sa scada din pretul a doua sejururi un drum dus-intors cu avionul si sa-ti spuna ce le-a iesit - asa vei sti cat face drumul. Banuiesc ca in jur de 180 de euro, plus inca 90 taxe, pe-acolo. Eu am dat la low-cost prin Viena, anul trecut, 312 euro - deci tot cam dracu' ala, insa mult mai complicat.
Ai dreptate, e scump!

Presupun ca s-or organiza si anul asta excursiile cu autocarul la Trogir - despre care au scris cativa anul trecut aici, daca or mai avea chef sa-ti povesteasca inca o data - sau citeste in urma.
CalatorulXP
312 EUR ... pentru o singură persoană ? biggrin.gif

Asta - probabil - pentru că #ți-ai luat beletele# în ultimul moment.

Asta e. Le-ai plătit la alții călătoria.
nadis
QUOTE (CalatorulXP @ Feb 24 2009, 12:36) *
312 EUR ... pentru o singură persoană ? biggrin.gif

Asta - probabil - pentru că #ți-ai luat beletele# în ultimul moment.

Asta e. Le-ai plătit la alții călătoria.

Da, o persoana. Biletul l-am luat cu o luna si 20 de zile inainte.
migaio
QUOTE (nadis @ Feb 24 2009, 12:25) *
Am aruncat si eu un ochi, tot asa, la repezeala. De fapt, nu vad ca in oferte sa fie indicat exact pretul charter-ului, ci integral al biletului (cu cazare cu tot) - iar hotelurile din oferta de Dubrovnik sunt foarte bune mai toate, de 3-4 stele. Si oricum, sa stii ca la Dubrovnik sunt preturile cele mai mari - poate din toata Croatia.
Daca vrei sa afli exact cat socotesc ei avionul, trimiti un mail la una din agentiile alea, le zici ca vrei sa stai 2 sejururi (2x7 zile) - nu conteaza ca nu-i asa. Ei vor trebui sa scada din pretul a doua sejururi un drum dus-intors cu avionul si sa-ti spuna ce le-a iesit - asa vei sti cat face drumul. Banuiesc ca in jur de 180 de euro, plus inca 90 taxe, pe-acolo. Eu am dat la low-cost prin Viena, anul trecut, 312 euro - deci tot cam dracu' ala, insa mult mai complicat.
Ai dreptate, e scump!

Presupun ca s-or organiza si anul asta excursiile cu autocarul la Trogir - despre care au scris cativa anul trecut aici, daca or mai avea chef sa-ti povesteasca inca o data - sau citeste in urma.

pachetele cu totul sunt denumite "charter". adica avion, cazare dar nu si transferul aeroport-hotel-aeroport. ok e scump, dar plus bataia de cap pe care o ai, nu cred ca merita.
sincer in momentul acesta prefer o excursie cu autocarul la Trogir. inca mai citesc... sunt abia la pagina 90.

oricum, mersi pentru informatii.
bogdan10
QUOTE (ANCULIA @ Feb 23 2009, 13:54) *
Multumesc pt raspuns. Speram sa nu ne afecteze criza si sa ajungem anul acesta in Croatia. unsure.gif
Concediu placut si tie! Daca mai ai si alte detalii despre I-la Krk,astept cu nerabdare.

Ca sa-ti faci o idee despre Insula KRK, ai mai jos cateva poze:

BlueDemon
As vrea sa merg si eu anul acesta in Croatia (Trogir).
Despre vila Mihaela si vila Tea imi poate da cineva mai multe detalii/poze?
Pe site-ul celor de la Chr.Tour nu am gasit prea multe informatii... mellow.gif
migaio
QUOTE (BlueDemon @ Feb 25 2009, 15:29) *
As vrea sa merg si eu anul acesta in Croatia (Trogir).
Despre vila Mihaela si vila Tea imi poate da cineva mai multe detalii/poze?
Pe site-ul celor de la Chr.Tour nu am gasit prea multe informatii... mellow.gif

pentru a verifica hotelurile si pensiunile, intra pe www.tripadvisor.com si da un search.
de obicei opinille de acolo sunt pertinente. ma rog, nu le lua in considerare pe cele de genul "perna
a fost prea tare" sau " nu au avut mic dejun englezesc". mai gasesti si din astea.
dt1986
Buna,

Am gasit niste oferte de cazare in dubrovnik...toate la acelasi pret si acum nu stiu ce zona sa aleg. Rog cei pe care au mai fost acolo sa ma ajute cu niste pareri:) DEci zonele ar fi peninsula Lopad, Kono sau Gruz. Personal, as opta pentru peninsula Lopad. Multumesc

QUOTE (dt1986 @ Feb 25 2009, 21:41) *
Buna,

Am gasit niste oferte de cazare in dubrovnik...toate la acelasi pret si acum nu stiu ce zona sa aleg. Rog cei pe care au mai fost acolo sa ma ajute cu niste pareri:) DEci zonele ar fi peninsula Lopad, Kono sau Gruz. Personal, as opta pentru peninsula Lopad. Multumesc

Sau poate chiar Mlini, chiar daca nu e in Dubrovnik...
dincaemanoil
QUOTE (dt1986 @ Feb 25 2009, 21:47) *
Buna,

Sau poate chiar Mlini, chiar daca nu e in Dubrovnik...

Vreau sa merg a.c. 2009, in iunie-iulie, pe insula Brac, in sudul insulei se afla una din plajele cele mai frumoase din europa(dupa unii locul 4).
Vreau detalii despre preturi la mancare numai de la cei care au fost in Croatia.
Rog pe cei care au informatii de la altii sau au citit ei undeva sa se mute pe alte forumuri. Mor cind deschid forumul si vad genul de romani care se pricep la toate, Bai baieti Ceasescu chiar a creat omul dit nou, multilateral priceput care stie de toate dar nu este profesionist la nimic, VORBITI FRATILOR NUMAI DACA A-TI FOST PERSONAL ACOLO, NUMAI DACA A-TI AVUT PERSONAL O MASINA, etc. happy.gif
atupi
QUOTE (dincaemanoil @ Feb 26 2009, 09:27) *
Vreau sa merg a.c. 2009, in iunie-iulie, pe insula Brac, in sudul insulei se afla una din plajele cele mai frumoase din europa(dupa unii locul 4).
Vreau detalii despre preturi la mancare numai de la cei care au fost in Croatia.
Rog pe cei care au informatii de la altii sau au citit ei undeva sa se mute pe alte forumuri. Mor cind deschid forumul si vad genul de romani care se pricep la toate, Bai baieti Ceasescu chiar a creat omul dit nou, multilateral priceput care stie de toate dar nu este profesionist la nimic, VORBITI FRATILOR NUMAI DACA A-TI FOST PERSONAL ACOLO, NUMAI DACA A-TI AVUT PERSONAL O MASINA, etc. happy.gif

ATI nu "A-TI"

am fost anul trecut si in nord (KRK) si in sud (Trogir) si as putea spune ca preturile erau asemanatoare. Nu am facut poze la meniuri (dar cred ca vei gasi pe forum daca te uiti in paginile anterioare) dar as putea spune ca sunt la nivelul Greciei. Pretul pt o masa de 2 persoane era undeva la 25-35 euro si se duceau mai sus catre 50euro daca luai peste sau fructe de mare. Concluzia ar fi ca preturile nu sunt mai mici decat la noi sau mai scumpe decat in alte destinatii turistice europene. Concediu placut !
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.