ambvision
16th February 2009, 10:54
marius teo
16th February 2009, 16:09
vreau si eu sa ajung in croatia la vara insa am o doleanta la care nu sunt dispus sa fac compromisuri : vreau ca pe plaja si in apa sa nu fie altceva decat nisip.
de asemenea m-ar interesa sa merg in partea nordica a croatiei astfel incat sa-mi fie usor sa vizitez imprejurimile cat si sa plec mai departe catre alte zone(in a doua jumatate a concediului) ca si italia , austria.
frumos ar fi ca statiunea respectiva sa fie una in care sa nu te plictisesti atunci cand nu stai la plaja adica sa fie suficiente baruri, restaurante, sa ai unde te plimba samd.
ceva opinii??
horia_51
17th February 2009, 18:05
Salut la toti/ate,
La vara mergem la Trogir. La apartamente trbuie sa gatesti singur. Ai gratar in curte si aragaz.
Cum sunt pescar ereditar (de Braila!) va rog sa-mi spuneti ce se poate pescui, ce fel de pesti se plimba prin apa,
de pe mal sau din barca, ce peste gasesc la piata sau la particulari pescari. Retete culinare pescaresti gasim si mai stim.
Am vazut si scoici/midii f. multe. Care-i secretul. Ce undite-lanseta sa-ni iau cu mine?
Va multumesc anticipat, Horia
ambvision
17th February 2009, 20:29
Nu stiu in ce conditii se poate pescui, personal nu am vazut oameni pescuind. Noi am luat peste de la piata de peste care era in Trogir, insa este in jur de 30 ron/kg
atupi
17th February 2009, 20:57
QUOTE (horia_51 @ Feb 17 2009, 18:05)

Salut la toti/ate,
La vara mergem la Trogir. La apartamente trbuie sa gatesti singur. Ai gratar in curte si aragaz.
Cum sunt pescar ereditar (de Braila!) va rog sa-mi spuneti ce se poate pescui, ce fel de pesti se plimba prin apa,
de pe mal sau din barca, ce peste gasesc la piata sau la particulari pescari. Retete culinare pescaresti gasim si mai stim.
Am vazut si scoici/midii f. multe. Care-i secretul. Ce undite-lanseta sa-ni iau cu mine?
Va multumesc anticipat, Horia
Am pescuit eu anul trecut in apropiere de Trogir cu o lanseta cumparata din Carrefour de langa Venetia (in Croatia erau scumpe sculele de pescuit) si m-am distrat de minune. Deci distractie si nu altceva ca se stransesera toti copii de pe plaja sa-si faca poze cu lanseta si pestele in brate
. Nu cred ca poti prinde ceva comestibil.
Am cumparat o lanseta ieftina si dadeam la carne de scoica (era din belsug pe rocile de pe mal ) si am prins vreo 2-3 soiuri absolut ciudate de peste si nu f mare. Era f lacom si asta era distractia maxima ca dupa ce aruncam nu dura cateva secunde ca si musca din momeala.
Si eu sunt pescar dar nu cred ca poti prinde ceva serios langa mal sau nu am folosit eu momeala corespunzatoare (am mai incercat la branza si carne din mezeluri la sfaturile gazdei croate dar nimic).
Asa ca ia-ti o lanseta usoara cu care sa poti lansa departe ca sa nu dai banii aiurea pe acolo. Concediu placut !
Liviu72
17th February 2009, 22:22
Ai platit ceva taxa de pescuit pe acolo, sau ai braconat?
atupi
18th February 2009, 09:45
QUOTE (Liviu72 @ Feb 17 2009, 22:22)

Ai platit ceva taxa de pescuit pe acolo, sau ai braconat?

Nu am platit nici o taxa iar de braconat....cred ca suna prea dur, este fix ca la noi la mare cand stai pe stabilopozi si prinzi guvizi. Nu stiu ce ti-ai propus tu sa faci in Croatia dar eu as zice ca in 12 zile petrecute acolo nu am vazut cate imi propusesem (in primele zile chiar obosisem vizitand si nu vazusem plaja) asa ca pescuitul nu poate fi decat o distractie de o ora...doua. Eu obosisem spargand scoici 
Liviu72
18th February 2009, 17:27
Nu te acuz de nimic
. Eu am vazut in Rabac ca scria ceva de taxa de pescuit, dar nu aveam undita la mine...
nadis
18th February 2009, 18:13
O informatie utila
Anul trecut discutam pe aici cu vreo doua persoane (scuze ca nu le retin nick-ul) despre cum s-ar putea ajunge pe coasta dalmata (sud) altfel decat cu auto propriu. Povesteam eu la vremea respectiva, dupa ce ma intorsesem, ca e al naibii de greu...
Ei bine, de anul asta exista charter Bucuresti (Timisoara)-Dubrovnik! Era sa lesin cand am aflat, de ciuda ca nu mi-am mai amanat calatoria cu un an, as fi evitat o oboseala si niste aventuri de groaza - dar cum puteam sa visez?!?
[Acum astept, pentru anii urmatori, zbor direct pentru Florenta.]
Sigur, charterele astea posibil sa fie inchiriate integral de agentii, deci trebuie sa iei si hotelul de la ele - dar, ma rog, barem exista o varianta "umana" de transport, cand n-ai masina. N-am retinut numele agentiilor care ofera chestia asta, probabil se pot gasi cu o cautare pe Ggl.
Si, daca nu ma insel (de verificat!), este si ceva similar, zbor adica, pentru Budva - Muntenegru.
Aviz amatorilor.
alinutzab
18th February 2009, 19:24
Mi-am facut o rezervare pe booking la un hotel in Istria, in Medulin mai exact. Mi-a placut si eram incantata. Dar pe masura ce citesc topicul acesta (am ajuns la pagina 40) as opta mai degraba pentru sudul Croatiei, pentru coasta Dalmata. Ce ziceti, cei care le-ati vazut pe ambele? Sa renunt la rezervare? Chiar nu s-ar merita sa merg in Istria? Noi oricum ne-am propus relaxare, plaja, iar de vizitat ce e pe aproape, respectiv orasul P... cu celebrul lui forum. Acum parca m-as orienta catre Omis, Makarska, sau Brela si sa vizitez statiunile astea si Splitul. Asadar, daca le-ati vazut, ma sfatuiti sa schim rezervarea din Istria? Sau sa raman acolo in ideea ca poate in alta vara ajung si in Dalmatia?
ambvision
18th February 2009, 19:50
Mie personal mi-a placut mult mai mult Dalmatia decat Istria, am fost in Dalmatia 2 ani, si in Istria 1 an. Depinde ce doresti - daca vrei sa vizitezi multe locuri, Istria nu mi se pare ca ofera foarte multe de vizitat, in schimb Dalmatia e spectaculoasa. Iar in P**a nu ai mare branza de vazut in afara de Colosseum. In Istria am fost in P**a, Medulin, Rovinj, Porec, Novigrad, Rijeka, si ce mai era prin zona, si pe coasta, si am zis, dezamagit: 'asta a fost tot ?'. Insa din Ciovo am mers la Plitvice, Krka, Zadar, Sibenik, Primosten, Trogir, Split, Omis, Makarska, Biokovo, Klis, Solin - si in fiecare din aceste locuri am fost impresionat de ce am vazut. In Dalmatia sunt multe orase vechi patrimonii Unesco - Zadar, Sibenik, Trogir, Split (Palatul lui Diocletian), etc. Cred ca o sa mai merg in Croatia, deoarece e aproape, insa nu in nord. Slovenia insa merita vazuta in drum spre Croatia. Eu am pus review-uri si poze cu toate aceste locuri pe paginile anterioare ale acestui forum
Liviu72
18th February 2009, 19:53
QUOTE (nadis @ Feb 18 2009, 18:13)

O informatie utilaAnul trecut discutam pe aici cu vreo doua persoane (scuze ca nu le retin nick-ul) despre cum s-ar putea ajunge pe coasta dalmata (sud) altfel decat cu auto propriu. Povesteam eu la vremea respectiva, dupa ce ma intorsesem, ca e al naibii de greu...
Ei bine, de anul asta exista
charter Bucuresti (Timisoara)-Dubrovnik! Era sa lesin cand am aflat, de ciuda ca nu mi-am mai amanat calatoria cu un an,
as fi evitat o oboseala si niste aventuri de groaza - dar cum puteam sa visez?!?

[Acum astept, pentru anii urmatori, zbor direct pentru Florenta.]
Sigur, charterele astea posibil sa fie inchiriate integral de agentii, deci trebuie sa iei si hotelul de la ele - dar, ma rog, barem exista o varianta "umana" de transport, cand n-ai masina. N-am retinut numele agentiilor care ofera chestia asta, probabil se pot gasi cu o cautare pe Ggl.
Si, daca nu ma insel (de verificat!), este si ceva similar, zbor adica, pentru Budva - Muntenegru.
Aviz amatorilor.
Ce aventuri? Eu am mers pe ruta Timisoara - Beograd - Zagreb - Rabac ( in peninsula Istra) aproximativ 830 km, in 11 ore. Fara nervi, doar putin obosit, dar cand am vazut Adriatica, mi-a sarit somnul..
nadis
18th February 2009, 20:57
QUOTE (Liviu72 @ Feb 18 2009, 19:53)

Ce aventuri? Eu am mers pe ruta Timisoara - Beograd - Zagreb - Rabac ( in peninsula Istra) aproximativ 830 km, in 11 ore. Fara nervi, doar putin obosit, dar cand am vazut Adriatica, mi-a sarit somnul..

Eu vorbeam despre mers cu avionul, draga, vorbeam de persoanele care n-au masina: "cum s-ar putea ajunge pe coasta dalmata (sud) altfel decat cu auto propriu."
Mie mi-a luat 3 zile ca sa ma intorc de la Dubrovnik cu avioanele...
horia_51
18th February 2009, 21:57
Dragii mei concediomani,
Reformulez: pot merge cu pescarii locali cu barca la pescuit in larg, pe unde aduna ei pestii pe care-i vand la piata cu..30 ron/kg.?
Spasiba!
nadis
18th February 2009, 22:02
sly_d
18th February 2009, 22:36
alinutzab
18th February 2009, 22:41
QUOTE (ambvision @ Feb 18 2009, 19:50)

Mie personal mi-a placut mult mai mult Dalmatia decat Istria, am fost in Dalmatia 2 ani, si in Istria 1 an. Depinde ce doresti - daca vrei sa vizitezi multe locuri, Istria nu mi se pare ca ofera foarte multe de vizitat, in schimb Dalmatia e spectaculoasa. Iar in P**a nu ai mare branza de vazut in afara de Colosseum. In Istria am fost in P**a, Medulin, Rovinj, Porec, Novigrad, Rijeka, si ce mai era prin zona, si pe coasta, si am zis, dezamagit: 'asta a fost tot ?'. Insa din Ciovo am mers la Plitvice, Krka, Zadar, Sibenik, Primosten, Trogir, Split, Omis, Makarska, Biokovo, Klis, Solin - si in fiecare din aceste locuri am fost impresionat de ce am vazut. In Dalmatia sunt multe orase vechi patrimonii Unesco - Zadar, Sibenik, Trogir, Split (Palatul lui Diocletian), etc. Cred ca o sa mai merg in Croatia, deoarece e aproape, insa nu in nord. Slovenia insa merita vazuta in drum spre Croatia. Eu am pus review-uri si poze cu toate aceste locuri pe paginile anterioare ale acestui forum
Multam ambvision. Am citit si posturile tale si aproape ca m-am convins ca merita mai degraba Dalmatia. Mai ales pentru peisaje. Noi suntem genul care ne lasam impresionati de peisajele frumoase. Si am vazut in Brela, Omis cum sunt pensiunile intre padure, munte si mare. Daca as gasi si o camera cu vedere si balcon catre mare... O sa ma uit si la Ciovo, ca am vazut ca e aproape de Trogir, si chiar m-ar tenta sa inchiriem biciclete sau scutere sa mergem in Trogir... peisajele in Ciovo sunt la fel de frumoase ca in zona Brela, Omis?
ambvision
18th February 2009, 22:53
Ciovo e o insula pe care sunt vreo 3 sate, nu e chiar statiune ca si Brela si Omis, e mai linistit, insa si din cauza asta e mai usor de facut turul insulei cu bicicleta, de mers pe plaje mai salbatice, etc. Chiar am inchiriat biciclete si am pierdut o zi intreaga pedaland. Cu masina urcam pe munte seara sa vedem apusul de soare cu o priveliste superba asupra Trogir-ului (se vedea si Split-ul de acolo). Daca vreti sa mergeti prin club-uri, probabil mai bine va orientati spre Brela, Makarska sau Omis. Daca mergeti prin zona, sa nu ratati Biokovo, ofera o priveliste deosebita asupra coastei.
Liviu72
19th February 2009, 13:26
QUOTE (sly_d @ Feb 18 2009, 22:36)

ai fost prin Belgrad?si eu am fost anul trecut in Rabac dar am ocolit prin Ungaria...ca...na!
pacat ca am facut 75 km in 5 ore pe noapte bara la bara inainte de Sebes pana dupa Orastie! fir-ar....

de nesimititi cu drumurile lor!
mi-a placut Rabac si am ales nord pt ca era mai accesibil sa dam o fuga pana in Venetia, nu mai faceam inca cateva sute de km pana in sud...etc.
si maine m-as duce iar!

In Beograd m-am ratacit... Era 4 dimineata si nu gaseam autostrada spre Zagreb, iar sarbii cand auzeau de Croatia, imi dadeau cu flit...
In Rabac mi-a placut mult. As mai merge si eu...
ambvision
19th February 2009, 13:32
Pentru a nu tot da link-uri spre pagini precedente pentru cei care doresc poze din Croatia, ale mele le-am pus pe blog-ul meu.
Sunt puse cronologic, si cum am fost in 3 ani la rand, va rog sa le cautati in arhiva blog-ului, deoarece primele sunt din 2007.
Cu timpul o sa scriu si niste texte pentru fiecare locatie. Sper sa va fie de folos.
adrianungureanu.blogspot.com
vioh
19th February 2009, 18:37
QUOTE (alinutzab @ Feb 18 2009, 19:24)

Mi-am facut o rezervare pe booking la un hotel in Istria, in Medulin mai exact. Mi-a placut si eram incantata. Dar pe masura ce citesc topicul acesta (am ajuns la pagina 40) as opta mai degraba pentru sudul Croatiei, pentru coasta Dalmata. Ce ziceti, cei care le-ati vazut pe ambele? Sa renunt la rezervare? Chiar nu s-ar merita sa merg in Istria? Noi oricum ne-am propus relaxare, plaja, iar de vizitat ce e pe aproape, respectiv orasul P... cu celebrul lui forum. Acum parca m-as orienta catre Omis, Makarska, sau Brela si sa vizitez statiunile astea si Splitul. Asadar, daca le-ati vazut, ma sfatuiti sa schim rezervarea din Istria? Sau sa raman acolo in ideea ca poate in alta vara ajung si in Dalmatia?
Istra inseamna Pola, Rovinj, Porec, Pazin si insula Brijun(Brioni) in timp ce Dalmatia iti ofera, de la Rijeka la Cavtat, imgini memorabile si amintiri de neuitat. Ideal ar fi sa te orientezi spre una din zone pentru anul acesta iar anul viitor cealalta zona. Si nu uita Plitvicka Jezero. Chiar de doua ori.
dariuscha
19th February 2009, 23:49
dalmatia incepe ceva mai sus de zadar, deci rijeka iese din calcul. insa, fiind aproape de istria (in golful kvarner) , poate fi " bagata in carti "aici. din istria poti ajunge usor in slovenia ( postojna , skocjan, lipca ,orasele de coasta ) si italia ( trieste).
dalmatia e ... dalmatia. insa nici cei ce aleg istria nu aleg rau.
vioh
20th February 2009, 11:08
QUOTE (dariuscha @ Feb 19 2009, 23:49)

dalmatia incepe ceva mai sus de zadar, deci rijeka iese din calcul. insa, fiind aproape de istria (in golful kvarner) , poate fi " bagata in carti "aici. din istria poti ajunge usor in slovenia ( postojna , skocjan, lipca ,orasele de coasta ) si italia ( trieste).
dalmatia e ... dalmatia. insa nici cei ce aleg istria nu aleg rau.
Partial corect. Administrativ de la Rijeka pina la Karlobag este regiunea Kvarner iar de la insula Pag incepe ceea ce croatii numesc Dalmatia Zadar. In extenso, tot ce eu am delimitat in raspuns , poarta numele de Coasta dalmata. Dar cred ca nu are o foarte mare relevanta daca nu excludem ca eventuale destinatii insula Krk, Kraljevica, Novi Vinodolski, Senj, insula Rab, Jablanac si Karlobag.
bogdan10
20th February 2009, 11:42
QUOTE (vioh @ Feb 20 2009, 11:08)

Partial corect. Administrativ de la Rijeka pina la Karlobag este regiunea Kvarner iar de la insula Pag incepe ceea ce croatii numesc Dalmatia Zadar. In extenso, tot ce eu am delimitat in raspuns , poarta numele de Coasta dalmata. Dar cred ca nu are o foarte mare relevanta daca nu excludem ca eventuale destinatii insula Krk, Kraljevica, Novi Vinodolski, Senj, insula Rab, Jablanac si Karlobag.
Poate ii e de folos cuiva!
http://www.croatia-map.net/
vioh
20th February 2009, 12:33
QUOTE (bogdan10 @ Feb 20 2009, 11:42)

Poate ii e de folos cuiva!
http://www.croatia-map.net/
excelent site cu posibilitati multiple de cautare si informatii intereesante.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.