Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

Crina2000

Poate cineva sa-mi spuna ceva despre Tucepi? Am vrea sa mergem in Croatia in a doua jumatate a lunii iunie si nu suntem hotarati inca in ce statiune : Brela sau Tucepi? Unde credeti ca ar fi mai pretabil sa mergem avand in vedere ca avem un copil care-i place sa se balaceasca si sa se joace in nisip (pietris). In care din cele doua statiuni este mai lina intrarea in apa , in care din cele doua statiuni este plaja mai lata, unde sunt mai multe locuri de joaca, etc si alte aspecte care ne-ar putea face sa ne hotaram asupra statiunii in care sa mergem.
ANCULIA
QUOTE (luna_mai @ Feb 4 2009, 11:13) *
salutare!

pentru cite zile ti-ai propus bugetul asta ?(daca vrei si la venetia s-ar putea sa nu-ti ajunga.... o sticla de apa de juma' de litru e 2 euro, pe o bere de 330 am dat 6 euro...) in excursii intra numai transportul sau si intrarea? eu am fost vara trecuta si tin minte ca m-a cam usturat la buzunar plitvice....

la venetia depinde cu ce mergi si de unde pleci... noi am plecat din rovinj cu kompass - prince of venice (prin agentie, cu ghid...) si a fost mult mai scump.... la rovinj a fost super fain (si miine as pleca intr-acolo..), mai ales ca am fost la sfirsitul lui august si am prins o chestie gen "zilele orasului" - spectacole, artificii...

CIRCUITUL ESTE DE 10 ZILE.
AVEM CAZARE IN INSULA KRK,DECI PLECAREA CATRE VENEZIA BANUIESC CA DE ACOLO SE FACE.IAR LA EXCURSII INTRA IN PRET DOAR TRANSPORTUL.
CAT A FOST EXCURSIA LA VENETIA?DAR INTRAREA LA PLITVICE? blush.gif
MERSI ANTICIPAT tongue.gif

Andu105
intrebarea asta e chiar bune.cine ne poate spune.cat este intrarea la plitvice?si daca e deschis/a si duminica
ambvision
daca mai tin bine minte, a fost 110 kuna, adica aprox. 55 ron / persoana

cu google e foarte usor de gasit site-ul lor, unde sunt toate informatiile

http://www.np-plitvicka-jezera.hr/page.aspx?pageID=115

Andu105
ms pt link.din cat am citit eu acolo tre sa fac rezervare din timp?nu ma pot duce direct?si programul saptamanal nu l am gasit
ambvision
Eu pot sa-ti zic cum s-a intamplat la mine. Am fost de 2 ori, sambata, in jurul datei de 7-10 septembrie, am cumparat bilet la fata locului si am vizitat parcul. Mai mult nu stiu sa-ti zic. Poti sa le dai un email sa-i intrebi, sa suni sa intrebi, sau sa cauti mai bine pe site. Am inteles ca in Iulie-August e extrem de aglomerat incat valuri de turisti te imping din spate si nu reusesti sa te opresti deloc sa admiri peisajul.
luna_mai
QUOTE (ANCULIA @ Feb 4 2009, 22:32) *
CIRCUITUL ESTE DE 10 ZILE.
AVEM CAZARE IN INSULA KRK,DECI PLECAREA CATRE VENEZIA BANUIESC CA DE ACOLO SE FACE.IAR LA EXCURSII INTRA IN PRET DOAR TRANSPORTUL.
CAT A FOST EXCURSIA LA VENETIA?DAR INTRAREA LA PLITVICE? blush.gif
MERSI ANTICIPAT tongue.gif

de la krk, ori traversati terestru peninsula, ori o ocoliti cu vaporul care va duce la venetia. dupa cum spuneam si mai inainte, pe noi ne-a costat destul de mult venetia, cam 500 eur (doi adulti si un copil de 16 ani), dar am mers cu cea mai tare agentie din zona (kompass) si am platit tot pachetul - drumul pe mare, vizita la murano, gondola, taxiboat si masa de prinz.

intrarea la plitvice din cite imi amintesc, a fost in jur de 30 eur/persoana si nu trebuie rezervare. noi am fost la sfirsitul lui august - destul de aglomerat si atunci, dar s-a gasit loc pentru toata lumea... smile.gif

ar fi bine sa va recalculati bugetul..... smile.gif oricum, sa stii ca merita toti banii, pina la ultimul eurocent....

Crina2000
Poate cineva sa-mi spuna ceva despre Tucepi? Am vrea sa mergem in Croatia in a doua jumatate a lunii iunie si nu suntem hotarati inca in ce statiune : Brela sau Tucepi? Unde credeti ca ar fi mai pretabil sa mergem avand in vedere ca avem un copil care-i place sa se balaceasca si sa se joace in nisip (pietris). In care din cele doua statiuni este mai lina intrarea in apa , in care din cele doua statiuni este plaja mai lata, unde sunt mai multe locuri de joaca, etc si alte aspecte care ne-ar putea face sa ne hotaram asupra statiunii in care sa mergem.
ANCULIA
QUOTE (luna_mai @ Feb 5 2009, 11:03) *
de la krk, ori traversati terestru peninsula, ori o ocoliti cu vaporul care va duce la venetia. dupa cum spuneam si mai inainte, pe noi ne-a costat destul de mult venetia, cam 500 eur (doi adulti si un copil de 16 ani), dar am mers cu cea mai tare agentie din zona (kompass) si am platit tot pachetul - drumul pe mare, vizita la murano, gondola, taxiboat si masa de prinz.

intrarea la plitvice din cite imi amintesc, a fost in jur de 30 eur/persoana si nu trebuie rezervare. noi am fost la sfirsitul lui august - destul de aglomerat si atunci, dar s-a gasit loc pentru toata lumea... smile.gif

ar fi bine sa va recalculati bugetul..... smile.gif oricum, sa stii ca merita toti banii, pina la ultimul eurocent....

VEZI?N-AI AVUT CE FACE,DECAT SA-MI RASPUNZI.ACUM TRE SA SUPORTI CONSECINTELE biggrin.gif
SUNT ABSOLUT NECESARE TAXIBOAT-URILE IN VENETIA?SA INTELEG CA POTI PLATI DOAR EXCURSIA CU VAPORUL,SI ACOLO MERGI UNDE VREI CU CONDITIA SA TE INTORCI LA TIMP PT.PLECAREA VAPORULUI? PRACTIC UNDE TE LASA VAPORUL?(ADICA AI CE VEDEA?)SI CAM CAT TIMP AI LA DISPOZITIE? smile.gif
luna_mai

QUOTE (ANCULIA @ Feb 5 2009, 12:51) *
VEZI?N-AI AVUT CE FACE,DECAT SA-MI RASPUNZI.ACUM TRE SA SUPORTI CONSECINTELE biggrin.gif
SUNT ABSOLUT NECESARE TAXIBOAT-URILE IN VENETIA?SA INTELEG CA POTI PLATI DOAR EXCURSIA CU VAPORUL,SI ACOLO MERGI UNDE VREI CU CONDITIA SA TE INTORCI LA TIMP PT.PLECAREA VAPORULUI? PRACTIC UNDE TE LASA VAPORUL?(ADICA AI CE VEDEA?)SI CAM CAT TIMP AI LA DISPOZITIE? smile.gif

no problem! si eu tot de pe aici am adunat informatii inainte de a pleca....

obligatorie e plata transportului pina la venetia biggrin.gif

poti opta doar pentru unul din pachete, pentru niciunul sau pentru toate.... da, poti haladui de capul tau cu conditia sa te intorci la timp. ideea este ca pachetele lor sint negociate la tarif de grup... o plimbare de juma' de ora cu gondola, la liber costa mai bine de 100 eur, iar la pachet a fost numai 60.... gondola te duce pe canalele mici iar cu taxiboat-ul am mers pe canalele mari (si cu o alta viteza) - canal grande, etc....

vaporul te lasa in port biggrin.gif /vama si nu e departe de piata san marco (cam un sfert de ora de mers pe jos) - palatul dogilor, puntea suspinelor, basilica si turnul san marco...

noi am plecat dimineata pe la 9 si ne-am intors seara, destul de tirziu (in jur de 10). se fac ~ 2 ore de pe coasta vestica a peninsulei pina la venetia

asta e catamaranul cu care am mers

Click pentru a vizualiza atașamentul

aici te lasa vaporul

o bucatica de canal grande

si ceva de pe un canal mai mic

daca te mai pot ajuta cu ceva... cu placere....

LE: sorry ca e cam off topic, dar daca fata a intrebat.... pot povesti si despre croatia foarte multe....
bogdan10
QUOTE (mdt @ Jan 31 2009, 20:20) *
Pe ce poti sta pe plaja cu pietricele in afara de sezlonguri? ..... Exista niste saltelute, voi pe ce stati? E ceva ce pot cumpara din Ro?
Din 14 iunie vom fi acolo, sper ca nu va fi f aglomerat. Nici pustiu, nici f aglomerat, asa cred si sper.

Gasesti in Croatia, in bazaruri, saltele de plaja (au burete in interior), care se pliaza in patru si au manere ca sa le transporti. costa in medie intre 70-100 kuna (10-15 euro), in functie de marime si locul de unde o cumperi.
In partea a doua a lunii iunie vei avea parte vreme frumoasa.
ambvision
Noi am dus asa ceva
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...p;#entry4848186
luna_mai
QUOTE (ambvision @ Feb 5 2009, 14:28) *

da, sint super ok.. noi le-am luat de acolo....
mdt
bogdan, ambvision, luna_mai, multumesc de raspuns!

Izolir (sau izopren) le spunem la alea, avem si noi 4 bucati le folosim la cort.
Nu se incing izolirele de la soare?

Si varianta cu saltelutele imi surade, mai ales ca se transporta mai usor daca se fac sacosica. Poate gasesc si la noi prin Carrefour inainte de a pleca.

---
Dau si eu un raspuns: la Venetia low-cost te poti plimba si cu vaporetto pe Canal Grande, pretul e de ordinul unui bilet de autobuz (la ei). Poti cumpara si un sandwich si-o banana de la colt de strada, nu e obligatoriu sa mananci la restaurantele cele mai scumpe din Piata San Marco.

Si poti sa vezi toata Venetia umbland pe stradute, practic stradutele se tot intersecteaza cu canalele.

In afara de transport, excursia te va costa cat esti dispus sa cheltui.
luna_mai
QUOTE (mdt @ Feb 5 2009, 20:01) *
bogdan, ambvision, luna_mai, multumesc de raspuns!

Izolir (sau izopren) le spunem la alea, avem si noi 4 bucati le folosim la cort.
Nu se incing izolirele de la soare?

---
Dau si eu un raspuns: la Venetia low-cost te poti plimba si cu vaporetto pe Canal Grande, pretul e de ordinul unui bilet de autobuz (la ei). Poti cumpara si un sandwich si-o banana de la colt de strada, nu e obligatoriu sa mananci la restaurantele cele mai scumpe din Piata San Marco.

Si poti sa vezi toata Venetia umbland pe stradute, practic stradutele se tot intersecteaza cu canalele.

In afara de transport, excursia te va costa cat esti dispus sa cheltui.

se incing, dar daca pui prosop deasupra, te-ai scos...

ai dreptate cu venetia. eu am povestit ce-am facut noi... asta nu inseamna ca toti trebuie sa faca la fel.... smile.gif
Crina2000
Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute?
ambvision
N-am fost in Tucepi, am trecut prin Brela si plaja mi s-a parut ok, cu pietricele mici rotunde.
Aproape de Brela este Omis, unde este plaja de nisip, cu intrare lina.
De asemenea, nisip am mai intalnit la Medulin (in nordul Croatiei), iar niste prieteni care au fost cu copii au gasit nisip si la Cricvenica (plaja privata, cu taxa pana la ora 17), si langa Zadar (nu stiu cum se numeste localitatea)
ANCULIA
QUOTE (luna_mai @ Feb 5 2009, 13:38) *
no problem! si eu tot de pe aici am adunat informatii inainte de a pleca....

obligatorie e plata transportului pina la venetia biggrin.gif

poti opta doar pentru unul din pachete, pentru niciunul sau pentru toate.... da, poti haladui de capul tau cu conditia sa te intorci la timp. ideea este ca pachetele lor sint negociate la tarif de grup... o plimbare de juma' de ora cu gondola, la liber costa mai bine de 100 eur, iar la pachet a fost numai 60.... gondola te duce pe canalele mici iar cu taxiboat-ul am mers pe canalele mari (si cu o alta viteza) - canal grande, etc....

vaporul te lasa in port biggrin.gif /vama si nu e departe de piata san marco (cam un sfert de ora de mers pe jos) - palatul dogilor, puntea suspinelor, basilica si turnul san marco...

noi am plecat dimineata pe la 9 si ne-am intors seara, destul de tirziu (in jur de 10). se fac ~ 2 ore de pe coasta vestica a peninsulei pina la venetia

asta e catamaranul cu care am mers

aici te lasa vaporul

o bucatica de canal grande

si ceva de pe un canal mai mic

daca te mai pot ajuta cu ceva... cu placere....

LE: sorry ca e cam off topic, dar daca fata a intrebat.... pot povesti si despre croatia foarte multe....

thumbup.gif SUPER.SARU'MANA PT. TOATE DETALIILE.SI CA SA NU MAI FIM OFF TOPIC laugh.gif ,AI PUTEA ,TE ROG,SA-MI SPUI CAM LA CE PRETURI SA MA ASTEPT SI UNDE AS PUTEA SCHIMBA EURO IN KUNE?NOI AVAND CAZARE IN OMISALJ.
kerkyra
ANCULIA. Nu ma pot abtine sa nu comentez despre Christian Tour, poate cam tarziu; am fost anul trecut cu ei in Okrug Gornji. Nu sunt de aceeasi parere cu papy08 decat in privinta cazarii, am stat la Vila Paula, nu am avut ce reprosa. De fapt, nu am avut ce reprosa din nici un alt punct de vedere, poate doar ghidul a fost o problema, mica insa, deoarece nu am avut tangente cu el decat la excursia la Plitvice. In rest, autocarele au fost cele mai bune cu care am mers pana acum (am fost prima data cu Christian, am mai mers de doua ori cu Omnia, insa dry.gif ), am plecat din Craiova la ora 18.00 si a doua zi la 12.00 eram pe plaja, pentru mine a fost o vacanta reusita si as mai merge cu Christian.
Cu Omnia ai mai mers? Eu am mers de doua ori si am avut ghinion mare cu ghizii, au reusit sa ne strice excursia. Desi au circuite atragatoare, chiar anul asta m-ar tenta o Spania, de nu ar fi cu Omnia....
Este adevarat ca de multe ori, doua excursii ale aceleiasi agentii nu sunt la fel, pentru mine a fost ok anul trecut. Daca tu ai mai fost cu Omnia, eventual pe Spania, poate imi spui experienta ta cu ei.
luna_mai
QUOTE (ANCULIA @ Feb 6 2009, 10:55) *
thumbup.gif SUPER.SARU'MANA PT. TOATE DETALIILE.SI CA SA NU MAI FIM OFF TOPIC laugh.gif ,AI PUTEA ,TE ROG,SA-MI SPUI CAM LA CE PRETURI SA MA ASTEPT SI UNDE AS PUTEA SCHIMBA EURO IN KUNE?NOI AVAND CAZARE IN OMISALJ.

preturile sint comparabile cu ale noastre poate o idee mai mari la anumite produse/servicii - nu pot sa-ti dau acum detalii, pentru ca am fost prin mai multe locuri (tari) asta vara si deja fac confuzii. dar, promit sa ma uit pe bonuri cind ajung acasa....

dar, (asta imi amintesc foarte bine - sint mai scumpe ca la noi...)

daca sinteti fumatori, luati-va tigari de acasa (noi am trecut cu trei cartuse si nu s-a legat nimeni de noi)
daca va place si o tarie inainte de masa - luati-va de acasa (noi am avut niste vodka si o plimbam intr-o sticla de apa minerala de jumatate de litru biggrin.gif )

kuna puteti schimba oriunde in afara de vama!!! acolo e cea mai nashpa rata de schimb (noi am luat teapa...)

nu stiu cum este la omisalj dar la noi a fost cam asa

orasul vechi

zona de plaja

cam pe aici am gasit cazare

localitatea se numeste rovinj...
ambvision
Bani incercati sa schimbati in orase mari, chiar la banci, nicidecum in statiuni, ca e cursul mai rau.
Sau puteti sa platiti cu card la multe magazine, din cate stiu e fara comision si conversia o face direct din lei in kuna, fara euro ca intermediar.
bogdan10
de la krk, ori traversati terestru peninsula, ori o ocoliti cu vaporul ......

KRK este insula si nu peninsula, fiind legata de continent prin 2 poduri! biggrin.gif

intrarea la plitvice din cite imi amintesc, a fost in jur de 30 eur/persoana si nu trebuie rezervare....

Intrarea in Parcul National Plitvicka Jezera este de 110 kuna (cam la jumatate fata decat ai spus in euro)!

QUOTE (ambvision @ Feb 6 2009, 12:34) *
Bani incercati sa schimbati in orase mari, chiar la banci, nicidecum in statiuni, ca e cursul mai rau.
Sau puteti sa platiti cu card la multe magazine, din cate stiu e fara comision si conversia o face direct din lei in kuna, fara euro ca intermediar.

Intotdeauna conversia se face raportat si la euro (in cazul de fata kuna/euro si euro/lei)! Pt. plati in strainatate se folosesc retelele VISA respectiv MAESTRO/MASTERCARD care lucreaza in euro! biggrin.gif
michirec
Anculia, de ce tipi? scrisul cu litera mare asa este perceput pe forum, ca urli, tipi, la cineva....NU MAI TIPA!
ANCULIA
QUOTE (kerkyra @ Feb 6 2009, 11:41) *
ANCULIA. Nu ma pot abtine sa nu comentez despre Christian Tour, poate cam tarziu; am fost anul trecut cu ei in Okrug Gornji. Nu sunt de aceeasi parere cu papy08 decat in privinta cazarii, am stat la Vila Paula, nu am avut ce reprosa. De fapt, nu am avut ce reprosa din nici un alt punct de vedere, poate doar ghidul a fost o problema, mica insa, deoarece nu am avut tangente cu el decat la excursia la Plitvice. In rest, autocarele au fost cele mai bune cu care am mers pana acum (am fost prima data cu Christian, am mai mers de doua ori cu Omnia, insa dry.gif ), am plecat din Craiova la ora 18.00 si a doua zi la 12.00 eram pe plaja, pentru mine a fost o vacanta reusita si as mai merge cu Christian.
Cu Omnia ai mai mers? Eu am mers de doua ori si am avut ghinion mare cu ghizii, au reusit sa ne strice excursia. Desi au circuite atragatoare, chiar anul asta m-ar tenta o Spania, de nu ar fi cu Omnia....
Este adevarat ca de multe ori, doua excursii ale aceleiasi agentii nu sunt la fel, pentru mine a fost ok anul trecut. Daca tu ai mai fost cu Omnia, eventual pe Spania, poate imi spui experienta ta cu ei.

IMI PARE RAU CA NU TE POT AJUTA DAR SUNT "INCEPATOARE" INTR-ALE STRAINATATII rolleyes.gif .SINGURA EXPERIENTA IN AFARA TARII ESTE DE ANUL TRECUT DIN GRECIA.SI AI DREPTATE,CEEA CE PT. UNII A FOST SUPER PT. ALTII, SI AICI DEPINDE DE FIECARE CE STANDARDE SI PRETENTII ARE,A FOST NASPA. smile.gif
sorel_789
QUOTE (Crina2000 @ Feb 6 2009, 09:59) *
Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute?

alege Brela fara sa stai pe ganduri, iti va placea... mie mi-a placut f. mult si toti care au fost pe acolo au avut numai vorbe de lauda. As vrea sa adaug ca prin 2003 parca a iesit pe locul 6 in top 10 plaje facut de Forbes. Plaja lata.. e greu de spus, asa cum a mai zis cineva sunt niste pietre care nu te inteapa, sunt rotunde. iar din pricina pietrelor, apa e super limpede wink.gif

vacanta placuta wink.gif si nu uita, viziteaza Dubrovnik-ul si Plitvice Jezera, astea 2 reprezinta un must daca mergi in Croatia, dupa parerea mea.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.