Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

ANCULIA

Buna tuturor! Am in plan anul acesta prin luna iunie sa-mi petrec concediul impreuna cu sotul meu in Croatia,mai bine zis in Insula Krk.Am dori sa aflam si noi mai multe informatii despre aceasta locatie,obiceiuri,preturi si excursii posibile in zona,clima in luna iunie,cum sunt plajele,ce mai cam tot ce stiti cei care ati fost deja bigyellowgrin.gif
Va multumim anticipat.
mayday147
Dupa parerea mea nu merita sa iti petreci tot concediul intr-un singur loc (exceptand Opatija sau Dubrovnick). Astfel iti recomand sa va orientati si catre locatiile din jur... Krk este frumos dar nu atat de spectaculos ...

marijecan
QUOTE (allexx1973 @ Jan 25 2009, 21:58) *
Daca vrei sa vezi partea de sud a Croatiei iti recomand sa iti iei cazare in Brela, este mai ieftina dar are conditii similare cu restul statiunilor, "www.villa-petra.hr/english/o_nama.htm - 8k ", este la jumatatea distantei intre Makarska si Split. Am vorbit direct cu proprietarul si am negociat la 100euro/ noapte/ 2 adulti si un copil/ demipensiune. La masa nu am avut acelasi meniu de doua ori la masa de seara (continental) si era f. buna mancarea si f. multa, dimineata era bufet suedez. Oamenii de acolo sumt super OK, prietenosi si nu au in cap TEPUIALA!
Problema este cu accesul cu masina, drumurile sunt bune in zona, dar ca sa ajungi la vila trebuie sa intri pe niste alei care au ceva inclinare destul de mare.
Plaja nu are nisip, este cu pietris dar apa este ca in cada de curata si limpede. Daca iti iei ochelari de scafandru poti sa vezi si pestisorii care inoata pe langa tine.

Salut ! Mi s-a parut interesanta vila vaostra si am trimis un mail.Mi-au facut oferta la 115 euro - 2 adulti plus un copil cu demipensiune din 20 iunie.Pentru celalalt copil care este sub 6 ani zicea ca e gratuit. Au crescut preturile sau trebuie sa negociez ? NU am prea vazut pe site poze cu camerele . Cum arata ? Adica , anul trecut am fost in Turcia la 5 STELE si nu as vrea un soc prea mare. Stiu ca de la Croatia asteptarile sunt altele dar as vrea totusi o cazare decenta. De mancare ai spus ca era super OK . Orice alte detalii sau chiar poze ar fi binevenite. Mersi mult

kamath
Vreau sa ajut pe cei interesati de o cazare buna in Croatia-Porec.
Noi am cautat mult timp (cam o saptamana) pe multe site-uri straine cu 'private accommodation' Istria-Porec.
Am trimis mailuri, am primit rapunsuri, ne-am ales cea mai buna cazare ca pret/confort/locatie.
Acum spun ca e pacat ca oferta care s-a clasat pe locul 2 si care si ea una destul buna, zic eu, sa o las 'necunoscuta' voua. Asa ca las aici mailul-raspuns al celor din croatia cu linkul catre imagini/detalii apartamentul lor. E vorba de apart 2 camere pt 4persoane la un pret de 55euro/apart/noapte in Iulie..Mie mi se pare foarte convenabil (cu toate ca noi am gasit apart 2camere+sufragerie la 50euro).
Cei interesati pot 'prelua' aceasta oferta:

"Hello. This apartment for 4 people we have free only from 04.07.2009.Apartment have two separated sleeping rooms, kitchen, bathroom, terasse with sea wive, air-condition, Tv-sat and own parking for car.Also we have 3 bicicles for use in free time.Apartment you can see on our web site www.apartments-ritosa-porec.com and is apartment number 5.Contact us if you have other questions about apartments or about something else. Best regards from Poreč. Family Ritoša."

Andu105
am gasit aici un apartament de 6 persoane http://www.uniline.hr/index.php?lang=ro&am...219102025250433
total 512E pentru 7 nopti...doresc o parere de a voastra sa stiu daca fac rezervarea sau nu....Va reamintesc ca avem varste intre 19-24 ani cei care mergem.deci nu dormi SUPER CONDITII
mateuta2005
Salut tuturor!
Intentionam sa mergem anul asta in Croatia si am citit destul de mult din acest topic, dar recunosc ca nu tot. Ar putea cineva sa ne spuna o localitate, statiune de la mare, care merita cu prisosinta sa fie vazuta? Ma refer in mod special la peisaj, locuri de vizitat, etc. Sunt convins ca sunt multe, dar daca exista recomandari, e mai usor sa alegi. Ideea e daca s-a intors cineva incantat dintr-o anumita localitate. Multumesc anticipat, raspunsurile vor fi foarte apreciate!
mayday147
Am fost de 4 ori in Opatija si as mai merge de 100 de ori. Este magnific. In plus este cea mai apropiata statiune. A doua (sau prima?) in topul preferintelor mele este Dubrovnick, doar ca este la vreo 8 ore distanta. Daca vrei sa mergi mai putin te sfatuiesc sa nu eviti Opatija...

Phx'
QUOTE (mateuta2005 @ Jan 30 2009, 22:43) *
Salut tuturor!
Intentionam sa mergem anul asta in Croatia si am citit destul de mult din acest topic, dar recunosc ca nu tot. Ar putea cineva sa ne spuna o localitate, statiune de la mare, care merita cu prisosinta sa fie vazuta? Ma refer in mod special la peisaj, locuri de vizitat, etc. Sunt convins ca sunt multe, dar daca exista recomandari, e mai usor sa alegi. Ideea e daca s-a intors cineva incantat dintr-o anumita localitate. Multumesc anticipat, raspunsurile vor fi foarte apreciate!

Am facut anul trecut un circuit in Croatia, mi-a placut mult mult, dar sufletul mi-a ramas la statiunea BRELA, care este situata pe coasta dalmata, cam la 40km sud de Split. De aceea vom reveni anul acesta pentru o saptamana numai in Brela, de data asta impreuna cu copiii.

PS. Indiferent in ce statiune te hotarasti sa mergi, TREBUIE rezervata o zi pentru Parcul National Plitvice, este superb!!
turistro
@mateuta,subscriu la ceea ce a spus Phx'.citeste daca poti ce am scris si in posturile mele.
alinutzab

QUOTE (Phx' @ Jan 30 2009, 22:58) *
Am facut anul trecut un circuit in Croatia, mi-a placut mult mult, dar sufletul mi-a ramas la statiunea BRELA, care este situata pe coasta dalmata, cam la 40km sud de Split. De aceea vom reveni anul acesta pentru o saptamana numai in Brela, de data asta impreuna cu copiii.

PS. Indiferent in ce statiune te hotarasti sa mergi, TREBUIE rezervata o zi pentru Parcul National Plitvice, este superb!!

Vad ca mergi cu copii anul acesta. Este exact ce voiam eu sa intreb. Daca mergem cu un copil de 5 ani gasim ceva locuri de joaca pe acolo? Ca se plictiseste, nu sta pe plaja. Sunt locuri de joaca, tobogane pe apa? Probabil va trebui sa cautam un hotel care sa aiba asa ceva. Copii vostri sunt mai mari? La ce distractii v-ati gandit pt ei acolo? Si inca ceva, ce fel de plaje sunt in Brela? nispi, pietris, beton? Multam frumos.
Andu105
Am si eu nevoie de niste indicatii exacte .sa mi raspunda cei care stiu fff bine...va multumesc

Am rezervat un apartament de 6 pers (512e 7 nopti) in baska insula krk.
pe data de 24 mai tre sa fiu sa ridic cheia.acum intrebarea este: La ce ora sa plec din Bucuresti sa ajung in jurul orei 8 direct la cazare,care este traseul exact si cel mai scurt .....ca pe google earth imi da prin bulgaria sa trec cu bacu etc etc.vreau sa evit acel bac...
la plecare pe data de 31 vreau ma duc si in directia Plitvice sa vad cascadele etc..si tot asa.imi tre traseul pana acolo si de la plitvice la bucuresti

Va multumesc anticipat..astept informatiile
dariuscha
QUOTE (alinutzab @ Jan 31 2009, 11:49) *
Vad ca mergi cu copii anul acesta. Este exact ce voiam eu sa intreb. Daca mergem cu un copil de 5 ani gasim ceva locuri de joaca pe acolo? Ca se plictiseste, nu sta pe plaja. Sunt locuri de joaca, tobogane pe apa? Probabil va trebui sa cautam un hotel care sa aiba asa ceva. Copii vostri sunt mai mari? La ce distractii v-ati gandit pt ei acolo? Si inca ceva, ce fel de plaje sunt in Brela? nispi, pietris, beton? Multam frumos.

imi dau si eu cu parerea , insa in cunostinta de cauza.
nu vei gasi tobogane in brela, doar hidrobiciclete. copiii mei ( mai marisori , ce-i drept! ) nu s-au plictisit niciodata . ieseau din apa doar ca sa manance. cumpara-i ochelari si o plasa pt pesti si va fi cel mai fericit. plaja e de pietricele ca boabele de fasole, insa in golfulete gasesti si nisip( mai maricel ).
pt mine , brela e cea mai frumoasa statiune din croatia . chestie de gust si de ce ti se potriveste, daca putem spune asa.

alinutzab
QUOTE (dariuscha @ Jan 31 2009, 15:01) *
imi dau si eu cu parerea , insa in cunostinta de cauza.
nu vei gasi tobogane in brela, doar hidrobiciclete. copiii mei ( mai marisori , ce-i drept! ) nu s-au plictisit niciodata . ieseau din apa doar ca sa manance. cumpara-i ochelari si o plasa pt pesti si va fi cel mai fericit. plaja e de pietricele ca boabele de fasole, insa in golfulete gasesti si nisip( mai maricel ).
pt mine , brela e cea mai frumoasa statiune din croatia . chestie de gust si de ce ti se potriveste, daca putem spune asa.

Multumesc, sunt binevenite sfaturile. Multam frumos.
mdt
Dariushca, te-am prins asa ca te abordez din nou.
La vara mergem 2 saptamani in Croatia, o saptamana la Brela si una inca nu am rezervat.
La Brela am rezervat o cazare pe strada Frankopanska, cam la jumatatea distantei intre Brela si Baska voda. Stii cumva cum este plaja acolo?
Plaja la care visez e cu pietricele in apa (ca apa sa fie limpede si frumos-albastra); plaja relativ ingusta, neaglomerata, "neindustrializata" (nush daca intelegi aici; sa nu am senzatia de turism industrial, de mase, lume multa, sezlonguri aliniate, muzica, DJ, animatori etc, vrem LINISTE si natura) si partial umbrita de pini, sa pot sta la umba pinilor, nu tin sa ma prajesc f tare. Din pozele de pe site-ul lor se deduce ca asa ar fi.

Anul trecut am gasit o plaja similara in Grecia (mai putin pinii) si fetitele mele s-au simtit f bine, nu le mai puteam scoate din apa, cea de 3 ani cu colacul, cea de 6 cu vesta, ochelarii si tubul de snorkel-uiala. Le-au facut baie si papusilor... distractie curata.
dariuscha
vei avea de coborat la plaja printre vile, pe scari. distanta pana la apa nu ar fi prea mare, insa diferenta de " altitudine" da.
plaja acolo inseamna golfuri umbrite de pini , mult aplecati spre mare. plaja - pietricele , in apa pietre cat pumnul. neaparat papuci !
pentru o plaja mai lata ( pinii nu lipsesc mai nicaieri in brela !) dar si cu restaurante la-ndemana , mai mergi cca 200m pana la plaja din centrul statiunii- soline.
iti recomand sa faci plaja ( chiar daca mergi ceva mai mult ) si la punta rata , dar si ( musai ! ) o plimbare intr-o seara pana in zona stomarica ( spre vest- split) .
apa e cristal peste tot . sezlonguri exista, dar nu se omoara nimeni sa inchirieze . muzica vei asculta eventual la casti si chiar de te vei duce in sezon si va fi lume mai multa , tot nu vei avea senzatia de "turism in masa". iar peisajul e superb.
sunt convinsa ca e ceea ce cauti.
regret ca nu stiu sa micsorez foto pt a le putea atasa, insa poate voi reusi candva sa o fac !
alte informatii, oricand...
mdt
Dariushca, multumesc!
Unde este punta rata?
Vila unde vom sta noi e f aproape de hotelul Berulia daca iti spune ceva.
Pe ce poti sta pe plaja cu pietricele in afara de sezlonguri? Cand am fost data trecuta in Cro am stat pe cearceaf dar atunci am mers in circuit, am facut practic mai mult cate o baie ici-colo, n-am pus accentul pe plaja. Exista niste saltelute, voi pe ce stati? E ceva ce pot cumpara din Ro?
Din 14 iunie vom fi acolo, sper ca nu va fi f aglomerat. Nici pustiu, nici f aglomerat, asa cred si sper.
vioh
QUOTE (mdt @ Jan 31 2009, 20:20) *
Dariushca, multumesc!
Unde este punta rata?
Pe ce poti sta pe plaja cu pietricele in afara de sezlonguri? Cand am fost data trecuta in Cro am stat pe cearceaf dar atunci am mers in circuit, am facut practic mai mult cate o baie ici-colo, n-am pus accentul pe plaja. Exista niste saltelute, voi pe ce stati? E ceva ce pot cumpara din Ro?
Din 14 iunie vom fi acolo, sper ca nu va fi f aglomerat. Nici pustiu, nici f aglomerat, asa cred si sper.

ANCULIA
A FOST CINEVA CU AUTOCARUL IN CROATIA?DE PREFERAT CU PLECARE DIN BRASOV CU CHRISTIAN TOUR SI ANUME IN CE STATIUNE?NE-AR PLACEA SA MERGEM IN EXCURSIE SI LA VENETIA SI SA AVEM SI CE VIZITA IN JUR,BINEINTELES SI PLITVICE.
vioh
Excursii la Venezia se fac din localitatile de pe coasta de vest a peninsulei Istra( Umag,Porec, Rovinji, Pola- denumirea in limba italiana, oficiala in aceasta regiune) cu vaporul(catamaran). Din aceasta zona pina la Plitvicka Jezero sint circa 400 de km.
Phx'
QUOTE (alinutzab @ Jan 31 2009, 11:49) *

Locuri de joaca nu am vazut, in schimb nu ma indoiesc ca le va placea mult mult in apa aceea superba.Plaja e cu pietre, necesita papuci de apa (sunt acolo cati vrei, cca 7-8 euro), dar nu sunt deranjante. Noi vom sta la Hotel Bluesun Soline 4*, care este chiar pe plaja si are si piscina (pentru copii ma gandesc, sa mai "varieze", pentru mine daca am marea aceea turcuaz, nu-mi mai trebuie nimic). Seara este o faleza lunga-lunga, numai buna de plimbari dupa o masa copioasa (a propos, se mananca demential de bine in Croatia). Avem in plan si excursia de o zi pe insula Hvar+insula Brac (la plaja Bol, una din putinele plaje cu nisip din Croatia, e superba si aia).
alinutzab
QUOTE (vioh @ Jan 31 2009, 22:01) *
Excursii la Venezia se fac din localitatile de pe coasta de vest a peninsulei Istra( Umag,Porec, Rovinji, Pola- denumirea in limba italiana, oficiala in aceasta regiune) cu vaporul(catamaran). Din aceasta zona pina la Plitvicka Jezero sint circa 400 de km.

Profit ca ati readus Venetia in discutie ca sa intreb din nou, daca a fost cineva, cam cum se desfasoara o astfel de excursie. Ajungem la Venetia si cate ore avem la dispozitie? Ne lasa acolo sa hoinarim 4, 5 ore si ne asteapta la o ora stabilita pentru intoarcere? Tin neaparat sa face aceasta excursie daca tot ajungem in Croatia. Multam mult.
mdlupu
QUOTE (Phx' @ Jan 31 2009, 23:36) *
Locuri de joaca nu am vazut, in schimb nu ma indoiesc ca le va placea mult mult in apa aceea superba.Plaja e cu pietre, necesita papuci de apa (sunt acolo cati vrei, cca 7-8 euro), dar nu sunt deranjante. Noi vom sta la Hotel Bluesun Soline 4*, care este chiar pe plaja si are si piscina (pentru copii ma gandesc, sa mai "varieze", pentru mine daca am marea aceea turcuaz, nu-mi mai trebuie nimic). Seara este o faleza lunga-lunga, numai buna de plimbari dupa o masa copioasa (a propos, se mananca demential de bine in Croatia). Avem in plan si excursia de o zi pe insula Hvar+insula Brac (la plaja Bol, una din putinele plaje cu nisip din Croatia, e superba si aia).

salutare!

cum ai facut poza cu myflight memory? eu m-am inscris pe site si nu reusesc sa gasesc poza de genul pe care l-ai afisat tu...ths
Crina2000
Va rog sa-mi recomandati si mie o cazare in Brela undeva in apropiere de Punta Soline. As prefera o cazare la un apartament , eventual cu un balcon cu vedere la mare.Multumesc.
dariuscha
QUOTE (mdt @ Jan 31 2009, 20:20) *
Dariushca, multumesc!
Unde este punta rata?

pe www.brela.hr gasesti city map. harta nu e foarte grozava, insa iti poti face o idee despre statiune si cam pe unde sunt strazile.
punta rata e plaja cu blue flag din mijloc .
h. berulia e la capatul statiunii , spre baska voda. din pacate nu am ajuns pe plaja mare ( loznica) de acolo. la ce vila ( nr.) stati?
noi , la plaja , stam pe prosoape. copiii pe saltelute. cred ca se gasesc si la noi , ca si acei "papuci" pt plaja ( ex.- la leonardo ).
in iunie nu e deloc aglomerat, e cea mai "lejera" perioada.
RebeccaR
Buna,

sunt pentru prima data pe acest forum si doresc mai multe informatii despre o vacanta in Croatia, de preferinta in perioada Sept, cu masina proprie, un copil de 7 ani. Cum e vremea in Sept? As vrea o plaja ok, cu apa nu prea adanca - pentru copil, eventual recomandare pentru o zona anume, un apartament de inchiriat, un traseu mai usor.......... (trec granita pe la Severin). Recunosc ca nu am citit prea multe de pe forum asa ca orice informatie imi este utila chiar daca a mai fost spusa ...multumesc anticipat !!!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.