ryky
11th June 2007, 22:25
QUOTE(Havena @ Jun 11 2007, 20:35) [snapback]2953906[/snapback]
Salutari,anul acesta la sfarsitul lui iulie merg in Croatia in Insula Krk.Drumul pe care l-am ales este prin Ungaria,eu fiind din jud.Timis Ati mai auzit de Krk,a mai fost cineva acolo?As vrea vad parerile voastre.Trebuie mers cu feryboat-ul,ce taxe trebuie platite (as vrea sa stiu absolut orice suma de bani pe care va trebui sa o dau),stie cineva un drum exact prin Ungaria,cum sunt preturile acolo,mancarea este scumpa?Daca stie cineva ceva sau a mai fost cineva acolo,please informati-ma si pe mine

Este o agentie in Tm care face excursii cu autocarul in Croatia-Krk la un pret de 150 euro/pers/transport/cazare/demipensiune.
Nu cred sa iesi sub nici o forma mai ieftin de atat. Mai bine iti inchiriezi o masina pe acolo si vizitezi imprejurimile.
Havena
12th June 2007, 14:15
QUOTE(ryky @ Jun 11 2007, 23:25) [snapback]2954819[/snapback]
Este o agentie in Tm care face excursii cu autocarul in Croatia-Krk la un pret de 150 euro/pers/transport/cazare/demipensiune.
Nu cred sa iesi sub nici o forma mai ieftin de atat. Mai bine iti inchiriezi o masina pe acolo si vizitezi imprejurimile.
Dar eu deja am rezevarea facuta la un apartament acolo,banii sunt dati deja,deci nu mai am ce face.Daca stiam mai repede imi era de mare folos.Dar altceva mai poti sa-mi spui in afara de asta?
adilushu
12th June 2007, 20:14
masinile nu sunt foarte ieftine in Croatia - de inchiriat.
Noi vom merge in august pentru al 4lea an consecutiv in Croatia - pana acum am fost cu masina din RO pe traseul de care povestea si Greuceanu. In acest an am ales avion pana la Viena (cam 60 de eur de pers dus/intors cu tot cu taxe) si acolo am inchiriat o masina - destul de ieftina (cea mai ieftina cam 220 eur/sapt, noi am luat un microbuz pt ca suntem mai multi).
Super tara, super servicii (doar un mic exemplu, mergand al 4lea an in aceeasi statiune, am primit un super discount de la agentia de acolo cu care lucram). Iar de vizitat - sunt o gramada de locuri. Anul acesta vom face si scuba diving.
omidosu
13th June 2007, 16:52
QUOTE(ryky @ Jun 11 2007, 22:25) [snapback]2954819[/snapback]
Buna... sunt din Timisoara si m-ar tenta si pe mine anul acesta o saptamana in croatia. Deci ai putea, te rog, sa-mi spui si mie numele agentiei respective? Ca e cel mai mic pret care l-am auzit pana acum si sunt curios cam ce oferte mai au. Multumesc anticipat.
ryky
13th June 2007, 17:13
QUOTE(omidosu @ Jun 13 2007, 17:52) [snapback]2962963[/snapback]
Buna... sunt din Timisoara si m-ar tenta si pe mine anul acesta o saptamana in croatia. Deci ai putea, te rog, sa-mi spui si mie numele agentiei respective? Ca e cel mai mic pret care l-am auzit pana acum si sunt curios cam ce oferte mai au. Multumesc anticipat.
Agentia se numeste Ultramarin. Au sediul in Timisoara in centru, in spatele librariei de langa pesti.
Platesti 300 euro si pleaca 2 persoane la pretul uneia. (Include transportul+cazare 7 nopti+demipensiune). Du-te repede ca ofertele astea se dau imediat.Daca nu imi gaseam alta oferta pe care am platit-o mai devreme, in mod sigur imi luam aici.
bugger
14th June 2007, 09:47
Multumesc mult pentru toate informatiile, a fost cam singurul loc de pe internetul romanesc unde am gasit ceva coerent despre croatia.
Ati putea va rog sa imi dati un numar de telefon / adresa de mail al unei persoane la care ati stat? Ma intereseaza o statiune "vie" nu de odihna si tratament, si prefer intotdeauna sa am rezervare dinnainte, intr-un loc deja incercat.
bugger
14th June 2007, 09:50
QUOTE(adilushu @ Jun 13 2007, 05:14) [snapback]2958735[/snapback]
masinile nu sunt foarte ieftine in Croatia - de inchiriat.
Noi vom merge in august pentru al 4lea an consecutiv in Croatia - pana acum am fost cu masina din RO pe traseul de care povestea si Greuceanu. In acest an am ales avion pana la Viena (cam 60 de eur de pers dus/intors cu tot cu taxe) si acolo am inchiriat o masina - destul de ieftina (cea mai ieftina cam 220 eur/sapt, noi am luat un microbuz pt ca suntem mai multi).
Super tara, super servicii (doar un mic exemplu, mergand al 4lea an in aceeasi statiune, am primit un super discount de la agentia de acolo cu care lucram). Iar de vizitat - sunt o gramada de locuri. Anul acesta vom face si scuba diving.
Adi, imi spui te rog daca ai avut ceva probleme cu inchirierea masinii avind in vedere ca treceai granita in Croatia?
Poti sa imi dai numele statiunii din Croatia (eventual chiar al locatiei unde stateati) si al agentiei de car rental din viena?
Mersi
diciulina
15th June 2007, 14:59
aveti idee daca trebuie viza pt Muntenegru?...vreau sa ma intorc acasa din croatia prin muntenegru si apoi serbia.
Multumesc.
Lee04
16th June 2007, 10:02
QUOTE(adyshakalu @ May 25 2007, 11:38) [snapback]2883951[/snapback]
Sal,
Refritor la concediu in Croatia, am citic cam tot ce sa scris aicea si am auzit de toate statiune, numai una nu a fost discutata si anume MAKARSKA. Noi vom pleca in concediu in luna iulie si doream sa aflu de la cineva care a fost in aceasta statiune mai multe detalii despre aceasta. Cazarea o avem la Hotel Biokovka, de 3 stele, poate imi oferiti si ceva informatii despre acesta.
M-ar interesa si ceva informatii legate de locuri pe unde se poate manca bine (raport calitate/pret) pe acolo, restaurante sau ce or mai avea ei pe acolo.
Referitor la limba am intelesc ca daca stii ceva italiana si engleza te descurci in mare.
Inca ceva, legat de drum, cam in cat timp se parcurge distanta Timisoara-Makarska, prin Ungaria?
Lee04
16th June 2007, 10:15
QUOTE(adyshakalu @ May 25 2007, 11:38) [snapback]2883951[/snapback]
Sal,
Refritor la concediu in Croatia, am citic cam tot ce sa scris aicea si am auzit de toate statiune, numai una nu a fost discutata si anume MAKARSKA. Noi vom pleca in concediu in luna iulie si doream sa aflu de la cineva care a fost in aceasta statiune mai multe detalii despre aceasta. Cazarea o avem la Hotel Biokovka, de 3 stele, poate imi oferiti si ceva informatii despre acesta.
M-ar interesa si ceva informatii legate de locuri pe unde se poate manca bine (raport calitate/pret) pe acolo, restaurante sau ce or mai avea ei pe acolo.
Referitor la limba am intelesc ca daca stii ceva italiana si engleza te descurci in mare.
Inca ceva, legat de drum, cam in cat timp se parcurge distanta Timisoara-Makarska, prin Ungaria?
Daca stai la hotel de 3* probabil ai demipensiune-bufet. In cazul asta nu prea mai ai nevoie sa cauti alte locuri pentru mancat pentru ca meniul este ff bogat in sistemul asta si mananci cat vrei. E bine totusi sa incerci si bucataria lor, care este foarte interesanta, mai ales cea bazata pe produse de mare (peste, scoici etc.). Daca stii germana, italiana sau engleza e OK cam in egala masura.
furceag
16th June 2007, 13:46
QUOTE(ryky @ Jun 1 2007, 16:45) [snapback]2913332[/snapback]
Pleaca cineva la sfarsitul lui iunie in Croatia?
Eu plec cu masina din TM ,poate sunt si altii si plecam impreuna.
Care ar fi traseul si ce costuri sunt pe langa benzina? Ceva taxe de drum, dezinfectie,taxe de pod, autostrazi?
Eu plec la sfirsitul lunii iunie in Opatija. Am cazare la Hotel Astoria (328 euro) incepind din 01.07. Stau acolo 5 zile, perioada in care intentionez sa vizitez intr-o zi Pola, Rovinj, Porec, intr-o dupa amiaza Rijeka iar intr-o alta zi, Insula Krk.
Apoi intentionez sa cobor spre Dubrovnik. Pe drum as vrea sa ma opresc 2-3 zile in zona Trogir-Sibenik.
Traseul pina in Opatija va fi cel prezentat de Greuceanu la postul 18 (ii multumesc), adica Baja - Porboly - Batszek - Furkotelep - Dunaszeckcso - Bar - Mohacs - Udvar - Knezevo - Beli Manastir - Jagodnjak - Ugljes - Darda - Bilje - Osijek- Cepin - Dakovo - Vrpolje - Velika Kopanica si de aici pe autostrada pina la Rijeka (Opatija fiind la putini kilometrii). La plecare, intentionez sa cobor pe linga coasta pina la Maslenica de unde intru pe autostrada. Merg pina in apropiere de Sibenik de unde intru din nou pe un drum national (cred), si vad pe unde gasesc cazare pentru 2-3 zile.
De acolo cobor pe autostrada pina se termina dupa care imi continui drumul spre Dubrovnik (Cavtat mai exact) unde voi sta 2-3 zile.
La intoarcere vreau sa vizitez Parcul National Plitvice.
In ceea ce priveste costurile... cum au spus si altii, taxa de autostrada e cca. 3,5-4 euro/ 100 km. Taxe de pod sint pentru Insula Krk (30 kuna- cam 4 euro) , alta nu stiu.
georol
16th June 2007, 15:31
QUOTE(ryky @ Jun 1 2007, 16:45) [snapback]2913332[/snapback]
Pleaca cineva la sfarsitul lui iunie in Croatia?
Eu ajung pe 29.06 in Novalja (Pag) pentru 5 nopti , venind din Austria
Havena
17th June 2007, 22:30
QUOTE(diciulina @ Jun 15 2007, 15:59) [snapback]2971734[/snapback]
aveti idee daca trebuie viza pt Muntenegru?...vreau sa ma intorc acasa din croatia prin muntenegru si apoi serbia.
Multumesc.
Eu stiu ca iti trebuie viza si pt.Muntenegru si pt.Serbia.
Havena
17th June 2007, 22:35
Legat de Croatia vreau sa va mai intreb si eu ceva,cum e mai bine,sa schimbi din Lei in moneda lor care din cate am inteles se cheama Kuna,sau sa ai euro la tine?Daca vrei sa cumperi ceva de acolo,preturile sunt in euro?
cosx
18th June 2007, 09:02
Ia Euro / Dolari sau ce ai si schimbi la fata locului. Sau ia un card la tine si te orientezi acolo si scoti cat ai nevoie.
merlin07
18th June 2007, 10:14
Plec la jumatatea lui august o saptamana in Italia, iar la intoarcere vreau sa fac un traseu de circa 3 zile in Croatia. Nu vreau sa fie ceva obositor, as dori ceva sugestii despre locurile ce ar merita vizitate pe traseul meu (Trieste - Timisoara), eventual cu mici devieri. Multumesc.
diciulina
19th June 2007, 14:12
din pacate trebuie vize pt serbia si muntenegru...
8-06-2007 Evenimentul zilei
"Românii vor putea merge în Serbia fara vize;
Consulul român la Belgrad, Iulian Gherman, a declarat ca vizele între
România si Serbia vor fi ridicate pîna la începutul anului 2008"
si desi traseul meu era timisoara Serbia-belgrad, zagreb, Slovenia-ljubljana, postojna, Croatia-umag si apoi spre sud in croatia, dubrovnik, muntenegru-budva, serbia, romania....sa-l schimb...prin ungaria...szeged..budapesta, balaton, croatia....dar e mai lung si mai costisitor...si ma gandesc ca poate iesi chiar mai ieftin decat taxele de viza...40 euro/persoana sau 75 euro/persoana(pt intrari si iesiri multiple)?...ce parere aveti...merita sa iau viza de la sarbi?..ca nu pierd vizita in muntenegru?...
fishHeart
20th June 2007, 14:48
Ne-am hotarat pt. un sejur cu 5 nopti in Croatia, pt. 2 persoane,in principiu 4 nopti in Istria, o noapte la Plitvice.
Ce fel de cazare ieftina(!) ati putea sa-mi recomandati,camping sau eventual particulari?
Am gasit pe net rezervare la camping pt 4 nopti,pt cca.100E,in care este inclus locul pt.2 pers, parcarea ,precum si "taxe locale",care constituie cam 50E(cam mult!) din totalul de 100E.
Ce se stiu despre aceste misterioase taxe?
M-ar tenta si cazare la particulari in caz ca se poate gasi in jur de 30E/noapte/2 pers.Se poate?
Nu mi-ar trebui nimic special, numai o camera dubla cu baie, numai sa fie buna pt dormit!
Mersi pentru ajutor!:-)
diciulina
20th June 2007, 17:45
pt cei care au fost in croatia.....si au strabut coasta dalmatiei de la nord la sud...de la zadar spre dubrovnik...cu masina...ati avut probleme cu partea de litoral din bosnia-herzegovina?...pt ca azi..uitandu-ma mai atent pe o harta...am vazut ca bosnia-herzegovina are iesire la mare pe o portiune f mica...dar atat cat sa desparta doua bucati din croatia....
ce stiti de bucata aia?...se poate trece pe acolo...spre dubrovnik?
gabibyte
21st June 2007, 22:17
Stiti careva vreo firma care ofera transport cu autocarul pana in split sau rijeka? As vrea sa ma duc cu mai multi prieteni in Croatia si nu mergem cu masina. M-am tot uitat iar tot ce am gasit, e un traseu cu autocarul prin Croatia care merge prin Split, dar nu stiu daca ar accepta sa merg doar pe o portiune a traseului, plus ca tine 3 zile pana sa ajunga in Split.
pakpen
21st June 2007, 22:21
Salutare tuturor,
Stiu ca sunt o gramada de sfaturi in legatura cu rutele auto spre Croatia, insa daca nu deranjez prea mult vin si eu cu cateva intrebari.Luna viitoare voi pleca cu prietena mea in POREC si vreau va rog sa-mi spuneti daca in 2 zile pot ajunge linistit acolo in conditiile in care voi folosi sa zic traseul dat de Greuceanu la un moment dat, cel prin Ungaria(Baja).
Inca ceva, pe langa taxele de autostrada este necesar sa-mi iau cumva la granite si acea "rovineta"?
A mers cineva de curand prin Budapesta si apoi jos spre croati? Ce diferenta ar fi ca timp parcurs intre cele doua variante(Baja/Budapesta)?
Multumesc anticipat tuturor pentru orice sfat.
pakpen
21st June 2007, 22:23
Am uitat sa mentionez ca vom pleca din Bucuresti, evident cu masina.
gabibyte
21st June 2007, 22:55
QUOTE(pakpen @ Jun 21 2007, 23:21) [snapback]2999214[/snapback]
Salutare tuturor,
Stiu ca sunt o gramada de sfaturi in legatura cu rutele auto spre Croatia, insa daca nu deranjez prea mult vin si eu cu cateva intrebari.Luna viitoare voi pleca cu prietena mea in POREC si vreau va rog sa-mi spuneti daca in 2 zile pot ajunge linistit acolo in conditiile in care voi folosi sa zic traseul dat de Greuceanu la un moment dat, cel prin Ungaria(Baja).
Inca ceva, pe langa taxele de autostrada este necesar sa-mi iau cumva la granite si acea "rovineta"?
A mers cineva de curand prin Budapesta si apoi jos spre croati? Ce diferenta ar fi ca timp parcurs intre cele doua variante(Baja/Budapesta)?
Multumesc anticipat tuturor pentru orice sfat.
In Porec poti sa ajungi lejer in 1 zi. Is cam 1000km din Cluj pana in Porec. Ruta normala o stiu daca iesi pe la Bors, E60 pana la Szolnok, dupa care autostrada pana la Budapesta(M3), te invarti pe centura din Budapesta, pana la iesirea spre M7. O tii tot pe aia pana la Zagreb. De la Zagreb o iei pe A1 si o tii pana cand se bifurcheaza autostrada, acolo vei continua pe A6 pana la Rijeka. De acolo va trebui sa o iei spre Opatja, dupa aceea Pazin si de acolo ar trebui sa fie marcaje spre Porec, ca e aproape. Costurile totale sunt peste 100 de euro, deci benzina si vigniette(Ungaria, Croatia). Cumperi abtibildurile alea le pui pe parbriz si te-ai dus. Autostrazile sunt goale, poti sa ii dai lejer 180-200. Timpul calatoriei depinde de cat de tare mergi. Oricum odata ajuns la Szolnok e numai autostrada pana la Rijeka.
gabibyte
21st June 2007, 22:58
QUOTE(pakpen @ Jun 21 2007, 23:23) [snapback]2999224[/snapback]
Am uitat sa mentionez ca vom pleca din Bucuresti, evident cu masina.
Din Bucuresti poti sa o iei pe la sarbi, dar drumul e destul de naspa. In afara de drumurile din Muntenegru, nu mi s-au parut interesante si nici rapide.
areal51
22nd June 2007, 00:05
QUOTE(diciulina @ Jun 20 2007, 18:45) [snapback]2993304[/snapback]
pt cei care au fost in croatia.....si au strabut coasta dalmatiei de la nord la sud...de la zadar spre dubrovnik...cu masina...ati avut probleme cu partea de litoral din bosnia-herzegovina?...pt ca azi..uitandu-ma mai atent pe o harta...am vazut ca bosnia-herzegovina are iesire la mare pe o portiune f mica...dar atat cat sa desparta doua bucati din croatia....
ce stiti de bucata aia?...se poate trece pe acolo...spre dubrovnik?
acolo doar vamesii croatii opresc masini, cand si cand (ce-am vz eu : cam una din zece, dupa cum au chef).... pe noi ne-au oprit la dus, s-au uitat la pasapoarte, ne-au intrebat unde mergem(vizita Dubrovnik) si-atat
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.