Sal`tare!
Ptr ca mi`au fost de un real folos informatiile culese de la voi(ptr care va multumesc),voi impartasi si eu cateva impresii despre Croatia..nu am un har deosebit la povestit,asa ca sper sa nu va plictisesc..
17 august,Christian Tour,destinatia Okrug Gornji(vila Paula)..autocare ok,soferi "meseriasi"..drumul destul de obositor(am plecat la 15 din Bucuresti,am ajuns in Okrug la 14 a doua zi)..Camerele curate,aer conditionat,tv(se putea urmari`n draci Olimpiada:).
Mancarea buna,dimineatza bufet,seara era tot timpul al`ceva..ce strica "firma" era o minune de supa la plic,limpede ca Adriatica,cu 3-4 boabe de mazare sau,dupa caz,conopida(mancam de asta in camin in Regie cand ramaneam fara bani:) Statiunea nu exagerat de dragutza,curata ,foarte animata(intr`o noapte am stat la un concert al unei formatii destul de indragite la ei-dupa cum se manifesta publicul-un fel de 3SE pe la noi:)..foarte multi tineri si ,mai ales,tinere(ptr cine vrea sa se "indragosteasca" in Croatia,are toate sansele:)...incerc sa atasez niste poze..
Trogirul-2km de Okrug,vaporas din 30 in 30 de min,30 kuna dus-intors-(patrimoniu` Unesco)superb,multa lume,iahturi luxoase,minispectacole...destul de scump,o bere 25 kuna-12,5 ron,suc-18 kuna,un meniu mai variat-100-150 ..acolo am avut onoarea sa dau de dracu`(si m-am convins,in sfarsit,ca sunt mai frumos decat el:)..
La hotel era o duduie de la agentie(cred ca e aceasi persoana de care vb cineva adineauri,eu am botezat`o "tanti Maricica")care imbarliga lumea sa ia optionalele-Plitvice,Dubrovnik..destul de scumpe 65,respectiv 59 de euro(bineinteles ca`i iesea si ei ceva la afacerea asta)..pe noi nu ne`a convins(am inchiriat o masina doua zile(50 euro/zi-Renault Clio) si am iesit mai ieftin)si s`a cam sucarit ca nu i`am acceptat invitatia:)..mai era un desen animat de ghid,Mot Daniel parca`i zice,foarte incruntat,tot timpul butonand la laptop( Valentin Stan ar fi fost minciuna pe langa el)..saracu`,isi dadea multa importanta,de parca ar fi fost nu`sh ce manager..
In urmatoarele zile am fost la parcul Krk(am fi vrut sa ajungem si la Plitvice,dar n`a mai fost timp,am inteles ca e mai frumos acolo) 80 de kuna intrarea si m`am enervat ca trebuia sa platim si vaporasul..a fost frumos dar imi pare rau ca nu am ajuns la Plitvice,poate data viitoare..in drum spre Trogir ne`am oprit langa un camping..mi`a placut f mult "plaja" si ,mai ales,apa..
..ziua cea mai frumoasa a fost cea in care am plecat spre sudul Croatiei,spre Dubrovnik,pe Coasta Dalmatiei...am mai vazut Coasta de Azur,Coasta Amalfi..dar cea din Dalmatia mi s`a parut mirifica..m-am si enervat si intrebat ce naiba cautam in Okrug,nu puteam sa mergem pe cont propriu in Makarska,Baska Voda sau Brela?!..am vazut si ceea imi doream cel mai mult din Croatia,DUBROVNIKUL,despre care un flacau din Dublin,George Bernard Shaw,spunea ca"Those who seek paradise on Earth should come to Dubrovnik" sau ca e"o statiune de pensionari",dupa cum spunea un mare clasic de pe forum.t_xxx sau ceva de genu`..mi`e cam somn ,poate o sa revin maine..
a propos,unde mergeti la anu`?...care se "baga" la o Costa Brava?