Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

euro_gandacel

Sal`tare!
Ptr ca mi`au fost de un real folos informatiile culese de la voi(ptr care va multumesc),voi impartasi si eu cateva impresii despre Croatia..nu am un har deosebit la povestit,asa ca sper sa nu va plictisesc..smile.gif
17 august,Christian Tour,destinatia Okrug Gornji(vila Paula)..autocare ok,soferi "meseriasi"..drumul destul de obositor(am plecat la 15 din Bucuresti,am ajuns in Okrug la 14 a doua zi)..Camerele curate,aer conditionat,tv(se putea urmari`n draci Olimpiada:).
Mancarea buna,dimineatza bufet,seara era tot timpul al`ceva..ce strica "firma" era o minune de supa la plic,limpede ca Adriatica,cu 3-4 boabe de mazare sau,dupa caz,conopida(mancam de asta in camin in Regie cand ramaneam fara bani:) Statiunea nu exagerat de dragutza,curata ,foarte animata(intr`o noapte am stat la un concert al unei formatii destul de indragite la ei-dupa cum se manifesta publicul-un fel de 3SE pe la noi:)..foarte multi tineri si ,mai ales,tinere(ptr cine vrea sa se "indragosteasca" in Croatia,are toate sansele:)...incerc sa atasez niste poze..
Trogirul-2km de Okrug,vaporas din 30 in 30 de min,30 kuna dus-intors-(patrimoniu` Unesco)superb,multa lume,iahturi luxoase,minispectacole...destul de scump,o bere 25 kuna-12,5 ron,suc-18 kuna,un meniu mai variat-100-150 ..acolo am avut onoarea sa dau de dracu`(si m-am convins,in sfarsit,ca sunt mai frumos decat el:)..
La hotel era o duduie de la agentie(cred ca e aceasi persoana de care vb cineva adineauri,eu am botezat`o "tanti Maricica")care imbarliga lumea sa ia optionalele-Plitvice,Dubrovnik..destul de scumpe 65,respectiv 59 de euro(bineinteles ca`i iesea si ei ceva la afacerea asta)..pe noi nu ne`a convins(am inchiriat o masina doua zile(50 euro/zi-Renault Clio) si am iesit mai ieftin)si s`a cam sucarit ca nu i`am acceptat invitatia:)..mai era un desen animat de ghid,Mot Daniel parca`i zice,foarte incruntat,tot timpul butonand la laptop( Valentin Stan ar fi fost minciuna pe langa el)..saracu`,isi dadea multa importanta,de parca ar fi fost nu`sh ce manager..
In urmatoarele zile am fost la parcul Krk(am fi vrut sa ajungem si la Plitvice,dar n`a mai fost timp,am inteles ca e mai frumos acolo) 80 de kuna intrarea si m`am enervat ca trebuia sa platim si vaporasul..a fost frumos dar imi pare rau ca nu am ajuns la Plitvice,poate data viitoare..in drum spre Trogir ne`am oprit langa un camping..mi`a placut f mult "plaja" si ,mai ales,apa..

..ziua cea mai frumoasa a fost cea in care am plecat spre sudul Croatiei,spre Dubrovnik,pe Coasta Dalmatiei...am mai vazut Coasta de Azur,Coasta Amalfi..dar cea din Dalmatia mi s`a parut mirifica..m-am si enervat si intrebat ce naiba cautam in Okrug,nu puteam sa mergem pe cont propriu in Makarska,Baska Voda sau Brela?!..am vazut si ceea imi doream cel mai mult din Croatia,DUBROVNIKUL,despre care un flacau din Dublin,George Bernard Shaw,spunea ca"Those who seek paradise on Earth should come to Dubrovnik" sau ca e"o statiune de pensionari",dupa cum spunea un mare clasic de pe forum.t_xxx sau ceva de genu`..mi`e cam somn ,poate o sa revin maine..
a propos,unde mergeti la anu`?...care se "baga" la o Costa Brava?tongue.gif
nadis
Huh, chiar ca ziua de azi a fost "the best"! Bravo voua kisstogether.gif Mai duceti-va, ca sa ne mai povestiti laugh.gif
Ai fost in "tura" cu amica mea; pun pariu ca tu ai vazut-o (poate ea pe tine nu, mai ales daca nu esti atat de urat ca sa bati la ochi, precum tocmai zisesi): ea tre' sa fi fost persoana cea mai dolofana din grup, la vreo 50 de ani si mult dublu ca numar de kilograme smile.gif Cum spusei, pe ea Maricica a trimis-o la Krka - naiba pricepe ce era in capu' cucoanei!
Ce n-am inteles: unde ati fost cu masina inchiriata, si unde cu oferta lor? Ce era cu microbuzele alea cu care se faceau optionalele?

Altfel, as fi destul de multumita daca treaba cu "Dubrovnikul - statiune de pensionari" le-ar fi spusa si sefilor nostri: poate ne scot mai repede la pensie si ne trimit acolo pe viata. Promitem sa jucam cuminti table si sa ne uitam constiinciosi la fiecare Olimpiada, pana la cea din 2028 si dupa!

P.S. Costa Brava? Suna bine. Aeroport are? laugh.gif Numai daca mi se vindeca glezna, deocamdata nici pomeneala; de cicatrice nu mai zic nimic, aia e amintire eterna - de la uitatul la televizor, pesemne!

luly
Mdt noi eram de capu' nostru.Nu am simtit vreo intruziune in camera.Si nu am avut nevoie.Cladirea de oaspeti este pe 3 nivele.Nu sunt sigura de parter...ca aveau copiii veniti acolo si cred ca sedeau la acel parter,dar la et 1 si 2 sigur eram turisti.Nu pot sa iti dau detalii pentru ca nu am intrebat.Ne-a convenit prima camera aratata.Nu aveam balcon propriu,dar altii aveau.Si stiu sigur ca pe partea cu balcoane era o familie de 4 sau 5(n-am numarat copiii tongue.gif ) spanioli.Care au si facut papica mai serioasa la bucatarie.Aveam 3 frigidere cu congelator si 2 aragaze pe butelie si curent.Eu una dupa experienta asta mi-as alege la fata locului.E neplacut sa fii seara pe drum si necazat,deci tu mamico stii mai bine.Dar este si neplacut sa nu-ti convina ce ai rezervat.De gustibus si in plus negocierile ad-hoc...
Ei aveau balcon cu vedere la mare,dar si la sosea implicit.Noi la gradina din lateral spre munti si rodii si maslini.
Si nu ne-am ciocnit pe terasa mare,comuna sau in bucatarie de nimeni.Dimineata mai veneau sa mature acolo dupa vantul de noapte.
Mai vreau sa adaug inca doua lucruri.Primo:va multumesc pentru toate informatiile furnizate cu larghete!Iertati-ma ca am uitat sa fac lucrul asta de la bun inceput.
Si secundo:mancarea este scumpisoara,dar este multa si buna.De obicei la felul doi basculam jumate de portie la sot cu rugamintea sa ma ajute ca nu mai faceam fata tongue.gif Normal ca vorbesc de locurile unde am luat noi masa. Dar si impresie generala tot asa mi-a lasat.Si nu stiu domnule cum se facea ca parca puneau somnifere in ea. laugh.gif Supa la plic sincer nu am papat. Supele de tomate/legume au fost consistente si cremoase.Legumele de obicei fierte cam mult,dar tot gustoase.Mi se face foame numai cand povestesc.
Ei si terto(deci trei pana la urma):marea era rece dimineata pentru nazurosi ca mine. rolleyes.gif Copiii nu aveau nici o treaba pe toata perioada zilei.Era o buni poloneza tarata sistematic la natatie de un nepotel nudist si blondut.Tip-seara marea este buna de baie pentru ca a acumulat toata arsita solara de peste zi.Nu bagati vantul in seama si nici valurile.Sunt doar impresii artistice de ele. biggrin.gif
Revin ca mi-am amintit ceva legat de ceea ce discutati.Krka este altceva.Zona de care apartine Plitvice are munti ca la noi cu brazi,pasuni,clima temeperat continentala.Krka este aproape de coasta.Mai stancoasa,cu pini...mediteraniana deci.Nu pot fi comparate,parerea mea.
nadis
QUOTE (luly @ Sep 4 2008, 00:36) *
Primo:va multumesc pentru toate informatiile furnizate cu larghete!

Placerea a fost de partea noastra! (ma rog, nu stiu de ce vorbesc despre mine la plural, poate pentru ca nu cred sa ma contrazica nimeni). Dar de ce n-ai stat de vorba cu noi si inainte de plecare?, ca vad ca probleme cu scrisul nu ai - dimpotriva! -, ne mai antrenam p-acilea (pentru Olimpiada, fireste naughty.gif).

Valuri? Vanturi? Apa rece? Mai, dar tu in ce perioada ai fost?

mdt
luly, multam frumos de sfaturi si impresii!
(De fapt toata gasca de azi ati povestit foarte frumos si interesant)
Luly, eu am mai fost in Croatia cu gasit cazare la fata locului acum 3 ani insa fara copii.
Cum zici tu: ori risti sa te apuce depresia ca e seara si nu gasesti cazare pe gustul tau, ori ca ai rezervat (si platit avans!) la ceva nasol si uite cate posibilitati mai bune erau la fata locului. Pana la anul ma asteapta o iarna intunecoasa in care am timp sa mai cuget si sa mai browsez problema.
Da, bune erau placintele de la strada Cluj pe vremuri! smile.gif Si langosii de pe Vasile Alecsandri, sau ma rog, dupa colt.

bogdan10
QUOTE (nadis @ Sep 3 2008, 17:58) *
Mai, eu habar n-am, ca n-am fost nici la Plitvice, nici la Krka - iar cat de credibila e ghida dezarticulata n-as sti sa spun. Cu toate astea, prietenei mele i-a placut la nebunie Krka (plus ca era mult mai putin de mers pana acolo, nu mai oboseai atata pe drum). Din putinele cuvinte pe care a apucat sa mi le spuna, am inteles ca sunt munti inalti, o salba de lacuri si o multime de cascade - asadar, in linii mari, tot ca la Plitvice. Dar numai cineva care a fost in ambele locuri ne-ar putea lumina daca intr-adevar sunt cam tot un draq.

Plitvicka Jezera impresioneaza prin cascadele mai inalte decat la KRKA cat si prin relieful ceva mai stancos din jurul lacurilor. Totodata la Plitvicka Jezera se pot observa pastravii im toata salba de lacuri, pe cand la KRKA, in afara de lacul mare unde se pot face plimbari cu vaporasul, celelalte lacuri sunt mult mai mici iar cateodata inexistente in anumite zone, deoarece cascadele sunt relativ apropiate. La KRKA in schimb, cascadele sunt dezvoltate pe orizontala, fata de Plitvicka unde cascadele sunt dezvoltate pe verticala! In KRKA, la ultima salba de cascade exista si un strand unde se poate face baie (pietroaie in apa ca la balamuc), pe cand in Plitvicka Jezera este interzisa intrarea in apa si nu exista strand.
Fiecare parc are frumusetea lui! Pentru cine are ocazia, este bine sa le viziteze pe amandoua, deoarece va veni (sper) placut impresionat!

Exista la pag. 35, postul #1028, cateva poze postate de mine din ambele parcuri (linkul de mai jos):

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=4635387

euro_gandacel
QUOTE (nadis @ Sep 4 2008, 00:15) *
Huh, chiar ca ziua de azi a fost "the best"! Bravo voua kisstogether.gif Mai duceti-va, ca sa ne mai povestiti laugh.gif
Ai fost in "tura" cu amica mea; pun pariu ca tu ai vazut-o (poate ea pe tine nu, mai ales daca nu esti atat de urat ca sa bati la ochi, precum tocmai zisesi): ea tre' sa fi fost persoana cea mai dolofana din grup, la vreo 50 de ani si mult dublu ca numar de kilograme smile.gif Cum spusei, pe ea Maricica a trimis-o la Krka - naiba pricepe ce era in capu' cucoanei!
Ce n-am inteles: unde ati fost cu masina inchiriata, si unde cu oferta lor? Ce era cu microbuzele alea cu care se faceau optionalele?

Altfel, as fi destul de multumita daca treaba cu "Dubrovnikul - statiune de pensionari" le-ar fi spusa si sefilor nostri: poate ne scot mai repede la pensie si ne trimit acolo pe viata. Promitem sa jucam cuminti table si sa ne uitam constiinciosi la fiecare Olimpiada, pana la cea din 2028 si dupa!

P.S. Costa Brava? Suna bine. Aeroport are? laugh.gif Numai daca mi se vindeca glezna, deocamdata nici pomeneala; de cicatrice nu mai zic nimic, aia e amintire eterna - de la uitatul la televizor, pesemne!

buna..
..nu am fost in nicio excursie optionala cu ei,ce rost avea sa dam toti 4 cate 59 de euro de persoana ptr Dubrovnik,cand mai bine am inchiriat o masina(50 d e euro/zi)?!..cu banii ramasi am si mancat in cetate`n Dubrovnik:)..aceeasi supa chioara,eu am luat de peste(limpede si sarata`n draci,iar gagica`mea de "tomates",un fel de bulion mai subtire:)..25 kuna portia)..astia nu stiu sa faca supe,ciorbe,ar trebui sa vina la noi sa manance un bors la cazan:)
Una peste alta,a fost foarte frumos..ca tot se fac comparatie cu Grecia si Turcia(ca tot e la moda),mie mi`a placut in ambele locuri..nu merg in concedii sa vad gaurile din asfalt(daca sunt),sa mananc mult,sa ma uit la tv sau sa numar aricii din mare....vad doar jumatatea plina a paharului,ptr cealalta jumatate ,s`a inventat Romania:)..Oricum,in Grecia se cunoaste ca sunt meseriasi in ale turismului,stiu sa zambeasca,mancarea e mai multa si mai buna(In Corfu anu` trecut se putea tine lejer cura de ingrasare),plajele mai frumoase si marea face mai mule valuri:)...dar apa cristalina ca`n Adriatica,peisaje ca`n Dalmatia si cetate ca`n Dubrovnik..numai in Croatia gasesti:)..parerea mea..

nadis
QUOTE (euro_gandacel @ Sep 4 2008, 10:39) *
dar apa cristalina ca`n Adriatica,peisaje ca`n Dalmatia si cetate ca`n Dubrovnik..numai in Croatia gasesti:)

Super-zicere! laugh.gif Pe asta ar trebui s-o punem ca motto la topic!
miticat
dar apa cristalina ca`n Adriatica,peisaje ca`n Dalmatia si cetate ca`n Dubrovnik..numai in Croatia gasesti:)

Super-zicere! laugh.gif Pe asta ar trebui s-o punem ca motto la topic!

Subscriu si eu. Corect 100%!

Pozele lui Bogdan mi-au reamintit ca anul acesta am ratat Parcul Krka din lipsa de timp, dar si din teama ca l-as fi considerat neinteresant dupa ce am vazut de doua ori Plitvice. Apropo de asta, mai e cineva care a vazut de doua ori Plitvice? Ma interesa pt ca eu am avut o senzatie ciudata a doua oara, data de lipsa acelei puternice impresii pe care mi-a facut-o parcul prima oara cand l-am vazut. Vreau sa spun ca e frumos, m-as duce si a treia oara poate (desi cred ca mai bine a treia oara ma duc sa vad Krka), dar nu am avut acel soc pe care l-am avut in 2003. In schimb, cei care au venit cu noi, adica fratele meu si jumatatea lui, au fost socati, probabil la fel cum am fost noi prima oara. Pe aia micii nu i-am intrebat cat de socati erau, pt ca se vedea socul celor 6 ore de plimbare prin parc pe fetele lor tongue.gif

Tot pt viitoarea descindere, pe care cred ca o vom face pe Riviera Makarska (pt sporturi aero-nautice, rafting si altele), am programat si o vizita in Parcul Kornati. Are cineva impresii de acolo?
Lyrical

QUOTE (euro_gandacel @ Sep 3 2008, 23:42) *
a propos,unde mergeti la anu`?...care se "baga" la o Costa Brava?tongue.gif

Dupa inca trei sezoane de Croatia .....mai negociem.
bogdan10
QUOTE (miticat @ Sep 4 2008, 16:17) *
Subscriu si eu. Corect 100%!

Pozele lui Bogdan mi-au reamintit ca anul acesta am ratat Parcul Krka din lipsa de timp, dar si din teama ca l-as fi considerat neinteresant dupa ce am vazut de doua ori Plitvice. Apropo de asta, mai e cineva care a vazut de doua ori Plitvice? Ma interesa pt ca eu am avut o senzatie ciudata a doua oara, data de lipsa acelei puternice impresii pe care mi-a facut-o parcul prima oara cand l-am vazut. Vreau sa spun ca e frumos, m-as duce si a treia oara poate (desi cred ca mai bine a treia oara ma duc sa vad Krka), dar nu am avut acel soc pe care l-am avut in 2003. In schimb, cei care au venit cu noi, adica fratele meu si jumatatea lui, au fost socati, probabil la fel cum am fost noi prima oara. Pe aia micii nu i-am intrebat cat de socati erau, pt ca se vedea socul celor 6 ore de plimbare prin parc pe fetele lor tongue.gif

Tot pt viitoarea descindere, pe care cred ca o vom face pe Riviera Makarska (pt sporturi aero-nautice, rafting si altele), am programat si o vizita in Parcul Kornati. Are cineva impresii de acolo?

Da, eu am fost la Plitvicka Jezera in 2006 si anul acesta inca o data (pe trasee diferite de fiecare data)! wink.gif

..aceeasi supa chioara,eu am luat de peste(limpede si sarata`n draci,iar gagica`mea de "tomates",un fel de bulion mai subtire:)..25 kuna portia)..astia nu stiu sa faca supe,ciorbe,ar trebui sa vina la noi sa manance un bors la cazan:)

Supele la croati sunt facute din Vegeta - Podrakva (fabrica este la Zagreb)! Sunt "prafurile" dupa care gospodinele alergau pe timpul lui Ceasca! tongue.gif
hyp3rion
Poate sa-mi spuna cineva daca exista plaja acceptabila in Trogir sau imprejurimile lui. Noi plecam in Trogir (de fapt la 5km linga) Sambata si am vrea sa ne scaldam putin si-n mare.
vladut_v
QUOTE (bogdan10 @ Sep 4 2008, 09:59) *
Totodata la Plitvicka Jezera se pot observa pastravii im toata salba de lacuri ...

Asa arata pastravul:

http://www.zooland.ro/_files/Image/articol...iginal/pers.jpg

Eu n-am vazut nici un pastrav, decat cleni (Leuciscus cephalus):

http://membres.lycos.fr/henri55840/IMG_0852.jpg

Cu toate ca "literatura" spune ca exista si pastravi in acele lacuri ...
papy08
hyp3rion,
exista plaja in insula Ciovo cu pietris marunt ,de acela pentru mozaic. trebuie sa strabati podul mic spre insula Trogir sa o iei la stanga dupa pod,vei ajunge la un pod mai mare,care se ridica ptr.a trece diverse ambarcatiuni,treci deci in insula Ciovo,urci putin la dreapta ,apoi cobori spre o plaja destul de misto,treci chiar pe langa un camping foarte bine utilat .Directia este catre Okrug Gornji.Bafta.
hyp3rion
Multumnesc de raspunsuri.
Inca o intrebare ptr. cei care au mers prin Bosnia Hertegovina cu masina. Am RCA si implicit cartea verde la Astra ... oare e valabila si ptr Bosnia Hertegovina sau trebuie sa-mi cumpar de acolo ??
atupi
QUOTE (hyp3rion @ Sep 6 2008, 11:19) *
Multumnesc de raspunsuri.
Inca o intrebare ptr. cei care au mers prin Bosnia Hertegovina cu masina. Am RCA si implicit cartea verde la Astra ... oare e valabila si ptr Bosnia Hertegovina sau trebuie sa-mi cumpar de acolo ??

Uita-te pe cartea verde si vezi daca SRB si BIH sunt taiate sau nu. Este f posibil sa fie taiate si atunci mergi musai la un birou Astra asigurari si fa-ti o extindere a cartii verzi pt aceste tari pe o perioada cat esti in concediu. Va fi in jur de 50 RON. In Bosnia daca vei gasi carte verde va fi foarte scump plus ca eu nu am vazut la vama birouri de asigurari ca la noi. Chestia asta se face pe loc la orice asigurator dar ia cu tine talonul masinii si asigurarea veche. Concediu placut !
hyp3rion
Nu sunt taiate . . .
atupi
QUOTE (hyp3rion @ Sep 6 2008, 14:53) *
Nu sunt taiate . . .

Atunci se pare ca ai o carte verde valabila in acele tari. Eu am RCA-ul la BCR si la ei a trebuit sa fac o extindere de carte verde insa a costat putin sun 50RON. Concediu placut !
papy08
Pentru QUOTE , nadis si altii

Apa cristalina este in Marea Rosie,poate si in alta parte,dar Marea Rosie este cautata de scufundatorii din europa de est si centrala ,cu mare axperienta , pentru minunile ce le gasesc la fiecare scufundare.Este drept, Marea Adriatica,litoralul croat in special este deosebit, dar daca te duci spre Venetia sau spre coasta de est a Italiei apa Adriaticei nu mai este chiar asa. Ma scuzati ,dar pe acest Pamant sunt multe locuri unde sunt ape cristaline cu multe minunatii in ele ,dar pentru noi este mai greu sa le vedem . Ce ziceti de SINGAPORE ? Fiti atenti :-Acolo este interzis sa vorbesti tare pe strada si guma de mestecat.
- Acolo nu poti ajunge cu masina de la firma la care lucrezi sau personala

Sa traiti !
euro_gandacel
QUOTE (papy08 @ Sep 7 2008, 14:16) *
Pentru QUOTE , nadis si altii

Apa cristalina este in Marea Rosie,poate si in alta parte,dar Marea Rosie este cautata de scufundatorii din europa de est si centrala ,cu mare axperienta , pentru minunile ce le gasesc la fiecare scufundare.Este drept, Marea Adriatica,litoralul croat in special este deosebit, dar daca te duci spre Venetia sau spre coasta de est a Italiei apa Adriaticei nu mai este chiar asa. Ma scuzati ,dar pe acest Pamant sunt multe locuri unde sunt ape cristaline cu multe minunatii in ele ,dar pentru noi este mai greu sa le vedem . Ce ziceti de SINGAPORE ? Fiti atenti :-Acolo este interzis sa vorbesti tare pe strada si guma de mestecat.
- Acolo nu poti ajunge cu masina de la firma la care lucrezi sau personala

Sa traiti !

..sa traiesti si tu,cred ca ai avut o saptamana incarcata,te vad cam confuz(asta nu inseamna ca sunt eu chior;) ,ci faptul ca le cam incurci..noi nu comparam aici gradul de limpezime si cristalinitate a marilor si oceanelor(pe principiu,ba a mea`i mai limpede si uda:),doar ne "la-udam" si noi astia mai care am fost in Croatia si`am ramas placut impresionati..Intamplator,in Venetia am fost,dar nu am "cautat" Adriatica sa vad daca e mai "mishto" ,iar in Singapore n`am ajuns(nu ma lasa gagica`mea,se teme sa nu fac malarie sau sa dea vreun tzunami peste mine:).Informatia conform careia nu putem ajunge cu masina personala sau de la firma pana acolo ne`ar fi fost de un real folos daca n`ar fi fost falsa...In Singapore se poate ajunge si cu bicicleta,trotineta,balonul,pluta..d`apoi cu masina,mai mult sau mai putin personala..bine,naiba,ca ne`ai atentionat cu vorbitul tare si cu guma de mestecat,faceam vreo boacana...da` oare ai voie sa sa vb tare prin somn?..o duminica placuta tuturor,nu`i bye,mai vb:)
nadis
Hi-hi-hi, nici eu nu inteleg ce vrea sa ne transmita Papy. Totusi, parca ma batea un gand spre Singapore - oare cu taxiul se poate? Ma lasa taximetristul sa rontai guma pe drum? Se poate abate, pe traseu, si pe la Marea Rosie - daca-i promit sa nu mestec nimic in vreme ce fac scufundari?! laugh.gif

Btw, daca o sa sporovaiti despre Costa Brava sau altceva cu mare(nisip)+obiective cultural-istorice sa ma atrageti si pe mine de atentie unde anume, pe ce topic, pls.!
papy08
Pentru :euro gandacel,nadis si altii ,
Sa traiti,
V-am cam provocat.Nu ati inteles si imi pare rau.Eu am vrut sa va transmit un mesaj :nu numai in Croatia apa este cristalina.
Chestia cu SINGAPORE este reala ,este o locatie formidabila,daca vrei cu trotineta o sa faci "bataie de picior". Sa Traiti
euro_gandacel
QUOTE (papy08 @ Sep 7 2008, 19:28) *
Pentru :euro gandacel,nadis si altii ,
Sa traiti,
V-am cam provocat.Nu ati inteles si imi pare rau.Eu am vrut sa va transmit un mesaj :nu numai in Croatia apa este cristalina.
Chestia cu SINGAPORE este reala ,este o locatie formidabila,daca vrei cu trotineta o sa faci "bataie de picior". Sa Traiti

..sal`
..acu` nu te`ai suparat si tu,mai glumim si noi ca ba`etzii:P.stiu Asia de Sud-Est pe de rost,dar numai din pozele de pe net:)..visul meu e sa ajung in Malaysia si Thailanda si..pot sa mor linistit dupa aia..gata,sunt offtopic,ma opresc..o seara buna!!
irinicris
M-am intors de cateva zile din vacanta in Croatia, mai precis la Zaton Mali (6 km de Dubrovnik). Am stat la o pensiune unde am si mancat, in regim demipensiune; super! Locatia si masa au fost minunate. Croatia, cu tot ce am vazut in zona Dubrovnikului este o incantare. S-a scris in amanunt pe acest forum despre multe locuri frumoase, asa ca am sa adaug si eu doua:
CILIPI- un satuc modest in apropiere de Dubrovnik, unde in dimineatile de duminica localnicii prezinta un spectacol folcloric; se pot vedea traditii si costume populare croate;
TRSTENO- o gradina botanica relaxanta, din care ai perspectiva unei plaje stancoase, la poalele unui orasel medieval in miniatura, ca in povesti.
Peste tot a fost frumos: insula KORCULA, in care am avut norocul sa asistam la Dansul sabiilor (colorat si pitoresc), CAVTAT, cu iahturi super tari ancorate in port, STON (cu zidurile de cetate ce se catara pe munte) si evident, minunatul DUBROVNIK.
Din punctul nostru de vedere, nu ni s-a parut ca ar fi o destinatie scumpa Croatia. Cred ca intr-o buna zi voi reveni in aceste locuri minunate.
irinicris
buna..
..nu am fost in nicio excursie optionala cu ei,ce rost avea sa dam toti 4 cate 59 de euro de persoana ptr Dubrovnik,cand mai bine am inchiriat o masina(50 d e euro/zi)?!..cu banii ramasi am si mancat in cetate`n Dubrovnik:)..aceeasi supa chioara,eu am luat de peste(limpede si sarata`n draci,iar gagica`mea de "tomates",un fel de bulion mai subtire:)..25 kuna portia)..astia nu stiu sa faca supe,ciorbe,ar trebui sa vina la noi sa manance un bors la cazan:)
Una peste alta,a fost foarte frumos..ca tot se fac comparatie cu Grecia si Turcia(ca tot e la moda),mie mi`a placut in ambele locuri..nu merg in concedii sa vad gaurile din asfalt(daca sunt),sa mananc mult,sa ma uit la tv sau sa numar aricii din mare....vad doar jumatatea plina a paharului,ptr cealalta jumatate ,s`a inventat Romania:)..Oricum,in Grecia se cunoaste ca sunt meseriasi in ale turismului,stiu sa zambeasca,mancarea e mai multa si mai buna(In Corfu anu` trecut se putea tine lejer cura de ingrasare),plajele mai frumoase si marea face mai mule valuri:)...dar apa cristalina ca`n Adriatica,peisaje ca`n Dalmatia si cetate ca`n Dubrovnik..numai in Croatia gasesti:)..parerea mea..

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.