Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

bogdan10

QUOTE (elie24 @ Aug 31 2008, 11:27) *
Daca vrei sa platesti taxa de autostrada cu euro,fii foarte atent ca iti da restul numai in kune si de cele mai multe ori tepuiesc.Pe unul dintre prietenii din grupul nostru l-au pacalit chiar daca a platit in kune.Asta e singurul aspect care nu mi-a placut in Croatia.Trebuie sa fii foarte atent cu banii.Distractie placuta si drum bun.

Esti sigur(a) ca prietenul tau a fost pacalit la achitarea taxei de autostrada? Esti primul/prima care afirma acest lucru pe acest topic! Nu am mai auzit pe nimeni pana acum sa fi fost pacalit la rest, indiferent ca a achitat in euro sau in kuna taxa de autostrada sau orice altfel de taxa in Croatia! Eu unul, am achitat si in kuna si in euro taxa de autostrada (atat in 2006 cat si in 2008) si mi s-a dat restul corect!
elie24
QUOTE (bogdan10 @ Aug 31 2008, 20:21) *
Esti sigur(a) ca prietenul tau a fost pacalit la achitarea taxei de autostrada? Esti primul/prima care afirma acest lucru pe acest topic! Nu am mai auzit pe nimeni pana acum sa fi fost pacalit la rest, indiferent ca a achitat in euro sau in kuna taxa de autostrada sau orice altfel de taxa in Croatia! Eu unul, am achitat si in kuna si in euro taxa de autostrada (atat in 2006 cat si in 2008) si mi s-a dat restul corect!

Da,sunt sigura.Uitate la ce a scris postdan putin mai sus.La Omis pe plaja ne-am intalnit cu doi tineri romani care au patit la fel.

QUOTE (elie24 @ Aug 31 2008, 22:59) *
Da,sunt sigura.Uitate la ce a scris postdan putin mai sus.La Omis pe plaja ne-am intalnit cu doi tineri romani care au patit la fel.

Uite ce a scris postdan:
Autostrada de 23e am platit-o in kune, ca aveam. Era 157kune, am dat 200 si ni s-a ridicat bariera si "hai!", bye bye rest. Autostrada de 6e (mai exact 5,08e) am platit-o in euro (ca ne golise alalat de kune) si am primit rest kune (de la 20e), care transformate iar in euro au rezultat 11e. Deci ne-a luat 9e in loc de 5,08e. Si ne-a mai si dat kune.. ca sa mai avem de umblat sa schimbam. Era iesirea de pe autostrada la iesire din HR...

bogdan10
QUOTE (elie24 @ Aug 31 2008, 23:01) *

Uite ce a scris postdan:
Autostrada de 23e am platit-o in kune, ca aveam. Era 157kune, am dat 200 si ni s-a ridicat bariera si "hai!", bye bye rest. Autostrada de 6e (mai exact 5,08e) am platit-o in euro (ca ne golise alalat de kune) si am primit rest kune (de la 20e), care transformate iar in euro au rezultat 11e. Deci ne-a luat 9e in loc de 5,08e. Si ne-a mai si dat kune.. ca sa mai avem de umblat sa schimbam. Era iesirea de pe autostrada la iesire din HR...

Postdan se pare este "unicat in acest topic" la capitolul pacalit la primirea restului! Referitor la altii "de la cere ai auzit ca au patit acelasi lucru" este bine sa faci afirmatii "cu rezerva" atat timp cat nu ai participat la evenimente!
Ai afirmat de fapt ca "Pe unul dintre prietenii din grupul nostru l-au pacalit chiar daca a platit in kune." iar apoi spui ca te-ai intalnit cu 2 romani la Omis pe plaja care ti-au povestit ca au patit acest lucru! De fapt care este adevarul? Ori au fost in grupul vostru ori i-ati cunoscut pe plaja si v-au povestit?
ynna
Si noi am patit-o. Pe autostrada inspre Belgrad la o iesire trebuia sa platim 56 de kuna si pe tabilita electronica a aparut 156 kn si le-am dat 155 si cautam sa le dam inca 1 kuna si ne-au facut semn sa plecam - adik nu ne-au dat bon! Am fost 3 masini, si la ceilalti la unii le-a scris corect, iar la cealalta masina 560 de kuna. Insa ei au dat 56 de kuna intrucat au vazut pe un panou care era afisat afara tariful si au platit ok, interpretand 56.0, insa dupa ce le-am pov ce am patit noi si-au dat seama ca vroiau sa ii pacaleasca si pe ei. Deci mare atentie. Cred ca fac chestia asta la straini, se dau ca nu vb engleza si iti arata tablita cu afisajul gresit. La cealalta iesire era scris corect atat in kuna cat si in euro, deci nu poti stii unde te pacalesc.

QUOTE (bogdan10 @ Sep 1 2008, 08:38) *
Postdan se pare este "unicat in acest topic" la capitolul pacalit la primirea restului! Referitor la altii "de la cere ai auzit ca au patit acelasi lucru" este bine sa faci afirmatii "cu rezerva" atat timp cat nu ai participat la evenimente!
Ai afirmat de fapt ca "Pe unul dintre prietenii din grupul nostru l-au pacalit chiar daca a platit in kune." iar apoi spui ca te-ai intalnit cu 2 romani la Omis pe plaja care ti-au povestit ca au patit acest lucru! De fapt care este adevarul? Ori au fost in grupul vostru ori i-ati cunoscut pe plaja si v-au povestit?

biscatrix
Eu personal n-am patit-o. Si am fost in Croatia de citeva ori ...
ynna
Nu pot spune decat ca am fost idioti ca nu ne-am uitat dinainte pe panoul informativ. Atat. Oricum si mie mi s-a parut superba Croatia. Cam scumpa smile.gif insa foarte frumoasa. Sunt datoare si eu cu povestea vacantei mele.

Am fost mai intai in Muntenegru si apoi am urcat pana in Pola de unde am inchiriat o barca si am navigat spre nord pana la Umag, aproape de granita cu Slovenia. Am vizitat Porec, Vrsar, Umag si Rovinji si desigur Pola. F frumos.

Dupa ce am plecat din Muntenegru am dormit o noapte la Stobrec langa Split - intr-un camping, conditii excelente, cu exceptia faptului ca dormi in cort ai impresia ca stai la hotel, ai acolo in camping tot ce iti trebuie, ce mai eu am ramas impresionata, mi-as dori sa avem si noi asa ceva, intrucat avem unde in Romania sa cream astfel de spatii. Am platit pentru cort si masina 16 euro/nopate - insa pretul este pentru 4 persoane - noi am fost 2, insa era acelasi pret.

Ce m-a impresionat iar, au fost autostraazile. Excelente. Am facut de la Split la Pola 5h si jumatate cu tot cu opriri si sunt cam 500 de km! Pentru autostrada de la Split la Rijeka am platit 155 de kuna. Insa si drumul de la Rijeka la Pola este foarte bun. Platesti doar pentru tunel.

Istria este foarte frumoasa, iar orasele pe care le-am vizitat pitoresti, desi nu cred ca as rezista sa stau mai mult de 2 nopti intr-un orasel de genul ala. Insa merita sa le vizitezi o zi, doua, sa te plimbi pe stradutele lor pavate cu pietre albe ( toata Croatia este din calcar smile.gif ) si sa manci desigur peste. Mi-au placut mult Porec si Rovinji, cochete si pitoresti. Mi-am cumparat o gramada de prostioare smile.gif si am mancat muuuulta inghetata. Noi ne-am distrat f fain si pe barca, e haios si palpitant cand mergi doar cu vantul in vele smile.gif. Deh, pana acum nici nu stiam care e treaba pe mare smile.gif. Nu ca acum as stii, insa mi-am imbogatit un pic vocabularul smile.gif. Am gasit si cateva golfuri superbe cu o apa atat de limpede de se vedea tot fundul marii, unde ne-am balacit o gramada. Insa apa e sarata si nu poti tine ochii deschisi sub apa fara ochelari. Si de asemenea nu uitati de pantofii de inot, daca inotati la mal e musai sa ii aveti, eu am vazut cativa arici de mare.

In final, va multumesc pentru toate info postate pe acest forum. Au fost f utile.

QUOTE (biscatrix @ Sep 1 2008, 12:46) *
Eu personal n-am patit-o. Si am fost in Croatia de citeva ori ...

bogdan10
QUOTE (ynna @ Sep 1 2008, 13:43) *
Si noi am patit-o. Pe autostrada inspre Belgrad la o iesire trebuia sa platim 56 de kuna si pe tabilita electronica a aparut 156 kn si le-am dat 155 si cautam sa le dam inca 1 kuna si ne-au facut semn sa plecam - adik nu ne-au dat bon! Am fost 3 masini, si la ceilalti la unii le-a scris corect, iar la cealalta masina 560 de kuna. Insa ei au dat 56 de kuna intrucat au vazut pe un panou care era afisat afara tariful si au platit ok, interpretand 56.0, insa dupa ce le-am pov ce am patit noi si-au dat seama ca vroiau sa ii pacaleasca si pe ei. Deci mare atentie. Cred ca fac chestia asta la straini, se dau ca nu vb engleza si iti arata tablita cu afisajul gresit. La cealalta iesire era scris corect atat in kuna cat si in euro, deci nu poti stii unde te pacalesc.

Tabela electronica afiseaza suma si cu 2 zecimale, datorita faptului ca se poate plati si in euro (sunt afisati si eurocentii)! La fiecare culoar de trecere exista pe partea stanga, inainte de cabina casierului, o tabla cu un tabel in care fiecare poate vedea cat are de plata in kuna, in functie de locul de unde a intrat pe autostrada (locul intrarii precum si nr. de inmatriculare al masinii apar pe tichetul ridicat de la bariera din punctul de acces pe autostrada)!

chiajna
Aseara am sosit din Croatia, asa ca, dupa ce am citit 3 luni ce se spune pe aici, vin si eu cu impresiile mele.
1. Tara frumoasa, vorba cuiva de pe forum "SUS SINIA, JOS MAMAIA".
2. Drumuri extra bune, acum ca pot face comparatia si cu Bosnia + Serbia +Romania. In alte tari n-am fost cu masina.
3. Mancare putin diversificata si scumputa. 2 pagini de meniu si gata: pizza, lasagna, peste, scoici (7 kuna/buc), un fel de mici/carnati si basta.........
4. Servicii proaste: am vrut sa mananc peste =fish in meniu. Am intrebat ce gramaj are pt banii aia si ce fel de fish este. Raspuns = nu stiu. Atunci intreaba la bucatarie, ii zic. Da, da . se intoarce si-mi arata o dimensiune cat palma si spune ca se numeste OSLIC (cu accent pe C) = hake in engl. Vin in Rom , caut in dictionare - nimic. Cred ca a facut misto de mine. Oricum pestele a fost ca o talpa, 3 bucatele f subtiri 12x5 cm, probabil congelat + ceva cartofi prajiti=40 kuna.
5. Am stat 5 nopti in Istria, la VRSAR + 1 noapte la Plitvice + 5 nopti in Dalmatia centrala. Luasem pe Internet 5 nopti in Makarska, 40 E/nopate/3 pers adulte. Mi-a trimis poze, totul OK, si cand am ajuns era o inghesuiala in curte, n-aveam loc de pus masina, eu cerusem grill in curte si asta era in spate, langa un WC de serviciu.In consecinta am stat 2 nopti si am schimbat cu o asezare, ceva mai sus, nici acum nu stiu cum ii zice corect, parca PROMAJNA, unde a fost OK, tot 40E/noapte/3 pers.
5. Am facut excursia la Venetia si-mi pare rau ca n-am stiut ca se poate negocia in port. Eu am luat prin agentie = 72E/pers. ATENTIE pt cei care vor pleca. Nu va luati dupa ce vi se spune pe vapor, ca e f scumpa mancarea acolo si au ei aranjamente. Noi am crezut asta am luat masa = 18E/pers, ne-au dus la o carciuma uratica si cu banii aia puteam sa mancam oriunde vroiam si la orice ora, nu dupa programul lor. ATENTIE sa respectati ora de plecare din Venetia catre Croatia, pt ca multi au intarziat si au ramas in Venetia.
7. Pt fiica mea de 19 ani a fost ca la sanatoriu. Nici o muzica, discoteca, tineri necasatoriti pe plaja, agatamente-nimic. Acum inteleg de ce prefera tinerii Costinestiul. Nu-i vorba ca si noi ne-am plictisit copios seara, cu toate ca am fost 5 pers si cadeam franti dupa vizitele in toate orasele - de asta nu mai pomenesc, ca s-au spus destuule

pt doritori, pot sa spun mai multe, daca vreti
elie24
QUOTE (bogdan10 @ Sep 1 2008, 09:38) *

Ce e greu de inteles?Prietenul nostru a platit aotostrada inaintea noastra iar tinerii i-am intalnit pe plaja,ne-au atras atentia pentruca vorbeau romaneste si am schimbat cateva cuvinte despre cazare,drum si ce am vizitat.

[quote name='elie24' date='Sep 1 2008, 23:10' post='5150551']
Ce e greu de inteles?Prietenul nostru a platit aotostrada inaintea noastra iar tinerii i-am intalnit pe plaja,ne-au atras atentia pentruca vorbeau romaneste si am schimbat cateva cuvinte despre cazare,drum si ce am vizitat.
Revin:tabela electronica a aratat corect dar nu i-a dat restul corect.Prietenului nostru, daca iar nu intelegi .Si in fond nu incerc sa te conving de ceva ce nu s-a intamplat.In rest, tara e superba, nu foarte scump,mancarea nu tocmai pe gustul nostru.Am stat doua saptamani,am avut cazare in trei locuri si am fost multumiti.Plaje frumoase,chiar si cele cu pietris au frumusetea lor.Cu siguranta o sa revenim.
bogdan10

QUOTE (elie24 @ Sep 1 2008, 23:26) *

Revin:tabela electronica a aratat corect dar nu i-a dat restul corect.Prietenului nostru, daca iar nu intelegi .Si in fond nu incerc sa te conving de ceva ce nu s-a intamplat.In rest, tara e superba, nu foarte scump,mancarea nu tocmai pe gustul nostru.Am stat doua saptamani,am avut cazare in trei locuri si am fost multumiti.Plaje frumoase,chiar si cele cu pietris au frumusetea lor.Cu siguranta o sa revenim.

Te las pe tine sa tragi concluzia ce vina a avut fiecare in parte (casierul respectiv prietenul tau), in situatia in care spui ca "tabela electronica a aratat corect dar nu i-a dat restul corect.Prietenului nostru..."! Cum de nu v-a pacalit casierul si pe voi daca erati in urma lui (a prietenului vostru)?

P.S. Vezi ca repeti mesajele de raspuns!
papy08

Am venit ieri din Croatia, dupa un sejur de 7 nopti. Prima concluzie : Unii romani iti strica vacanta in Croatia . Astia sunt cei de la Christian tour - oferta mincinoasa - si reprezentantul(ii ) din Croatia - o sa ii vedeti . Voi reveni cu amanunte.Trebuie sa le stiti.
nadis
QUOTE (papy08 @ Sep 3 2008, 08:00) *
Am venit ieri din Croatia, dupa un sejur de 7 nopti. Prima concluzie : Unii romani iti strica vacanta in Croatia . Astia sunt cei de la Christian tour - oferta mincinoasa - si reprezentantul(ii ) din Croatia - o sa ii vedeti . Voi reveni cu amanunte.Trebuie sa le stiti.

Aha, excursia la Trogir! Si prietena mea s-a intors intre timp (ea a fost din 17 august); n-a apucat sa-mi spuna prea multe la telefon, aveam semnal prost, dar tot am prins ceva despre niste probleme: mai mici la cazare, mai mari la excursiile optionale (unde doar o parte din turisti au prins locuri - ocazie cu care am aflat si eu ca acele excursii de o zi se faceau cu niste microbuze locale, nu cu autocarul cel mare care strabatea ruta internationala, iar numarul lor nu era suficient).
...Dar astept sa-ti revii si sa ne povestesti tu in detaliu, ca poate n-am inteles bine sau au mai aparut si alte lucruri "minunate". confusedsmiley.png
tovarasu
in sfarsit acasa wink.gif ,
Am studiat acest forum inainte de a pleca in Croatia si cam tot ce s-a scria e corect, cu unele mici exceptii.
Cateva dat e despre drumul dus - intors :
1. Am plecat la 04.00 pe traseul Buc.-Pitesti-Slatina-Drobeta-portile de fier 1 vama - apoi pe malul dunarii sarbesc, foarte frumos, -Pozarevac-autostrada spre Belgrad-Zagreb.Initial am vrut sa ajingem la Plitvice pe Zagreb, dar am hotarat pe loc sa o luam pe drumuri nationale sa mai vedem una alta si a fost foarte frumos , drumuri bune, sunt peste noi croatii astia.Spre seara am ajuns la Rakovica la 10 km cred de Plitvice pt cazare. (Am stat la granita sarbo-croata 4 ore huh.gif , pur si simplu era nebunie masini pe vreo 10 km)
2. Plitvice. s-a mai scris despre asta , oricum merita vizitat.
3. Drumul spre Novigrad(locul de cazare) foarte frumos, mers pe autostrada, apoi am luat-o si pe drumuri nationale sa vedem si altceva.Am ajuns spre seara, cazare, am plecat sa vedem oraselul sa mancam ceva. Dimineata sa merem la plaja, dar care plaja numa pietre peste tot, turnasera niste poteci de ciment cu bari pe ele si asa inaintai spre mare , dezamagire totala, in sfarsit am intrat in apa, cam rece, si ne-am plictisit de plaja, am hotarat ca in fiecare zi sa vedem orasele din istria, toate sa avem ce face. Umag, penis, Rovinj, Porec, Vrsar, toate sunt cam la fel, penis fiind doar mai mare, apoi am trecut in slovenia, Koper, Italia, Trieste, totul sa nu ne plictisim, si apoi am aflat de Medulin cica are plaja de nisip, are ceva nisip dar in apa tot pietre sunt. Cele 6 zile au fost nereusite din punctul nostru de vedere, am ramas doar cu vizitarea acetor orase, cele din croatia semanau cu oraselul corfu, influente venetiene. Concluzia despre Istria- Croatia frumos, dar nu mai revin. Grecia e mai frumoasa.
Concediul a continuat cu Venetia 2 zile, 1 seara intr-un orasel pe langa viena (wiener neustadt parca) , bineinteles nelipsitele cumparaturi la un SCS de langa viena, apoi la oraa 2 noaptea intram in tara la nadlac. Frumoasa noastra tara, ajungem la arad cu intentia sa merem pe sibiu, acolo drumul spre deva cica se lucreaza, ne sucim merem la timisoara, acolo alta nebunie se lucreaza peste tot spre lugoj, spre caransebes, nebunie .La sfatulu unuia o luam pe valea jiului, alta mnebunie, crima de drum, deci la 2 intram in tara iar la 17.00 intram triumfatori in buc, dar rupti, tara de kkt fara drumuri .Cam atat pt amanunte contact me laugh.gif
damisskillah
QUOTE (chiajna @ Sep 1 2008, 19:14) *
Aseara am sosit din Croatia, asa ca, dupa ce am citit 3 luni ce se spune pe aici, vin si eu cu impresiile mele.
(...)1. Tara frumoasa, vorba cuiva de pe forum "SUS SINIA, JOS MAMAIA".(...)
(...)Acum inteleg de ce prefera tinerii Costinestiul. Nu-i vorba ca si noi ne-am plictisit copios seara, cu toate ca am fost 5 pers si cadeam franti dupa vizitele in toate orasele - de asta nu mai pomenesc, ca s-au spus destuule (...)

buna ziua tuturor. eu personal nu inteleg de ce se compara Croatia cu Romania. Ne leaga ceva de ei? De ce trebuie comparata fiecare statiune de-afara cu vreuna de pe la noi. Am vazut asta si pe topicurile cu privire la Grecia. rolleyes.gif
In special statiunile croate cu ... Mamaia, Costinesti.... ma depaseste. Nu sunt si nu vor fi niciodata la fel, deci un termen de comparatie nu cred ca isi are rostul.

Eu am revenit din Croatia acum 3 zile. Am fost cazati la Villa Paula, in statiunea Okrug Gornji. O statiune linistita, fara prea multa galagie sau viata de noapte. Majoritatea timpului l-am petrecut la mare sau la piscina hotelului. Nu am nimc de obiectat cu privire la cazare sau la vreo "teapa" de-a agentiei, hotelul a fost chiar ok, curat, personal civilizat, piscina curatata zilnic cu mare atentie (uneori chiar cate o ora).. n-am ce zice. De cateva ori luam vaporasul si mergeam prin Trogir (30 kuna dus/intors). Trogirul e extraordinar, in special noaptea. Atmosfera excelenta, plin de oameni, lumini, iahturi scumpe (ai ce poza, nu gluma biggrin.gif ), deci merita vazut. Iar Turnul Venetian este, probabil, principala atractie (15 kuna intrarea).

De-asemenea, ne-am ales ca excursie optionala din partea agentiei vizitarea Dubrovnikului. De mentionat este faptul ca noi am plecat cu o agentie nu prea cunoscuta (Safra Tour), dar la hotel toate excursiile era asigurate de cei de la Christian, iar ghidul era tot din partea lor.
In fine, ideea este ca am platit 60 de euro pentru vizitarea Dubrovnikului. Drumul incolo a durat cam 4-5 ore, destul de obositor. Dar a meritat, am calatorit pe coasta dalmata (Riviera Makarska), trecand prin Bosnia. Am vazut destul de multe, peisajul este impresionant. Am luat din Split un ghid local, un batranel de vreo 60 de ani, super de treaba, vorbea engleza la perfectie. Pacat ca era mereu eclipsat de o ghida a agentiei, o femeie cu 5-6 cuvinte in vocabular si cam atat. Batranelul ne explica cu lux de amanunte tot ce trebuia sa stim, iar tipa ne traducea in 2-3 cuvinte, dintre care primul era mereu "deci", iar al doilea "..aa". Sau, in cazuri in care lega cateva cuvinte fara sunetele de rigoare, scotea perle gen "lungimea totala a acestui rau este de 200.000 km". Sau incepea propozitii pe care nu le termina niciodata, repornind brusc radioul din autocar. Nu inteleg cine-i culege si cine-i trimite acolo "sa ne infromeze" pe noi.

Pe drum se vedeai si celelalte statiuni de pe Riviera, pot spune ca am citit aici despre Omis ca este un loc foarte plictisitor si pustiu, dar ce am vazut acolo ne-a surprins. Statiune tinereasca, agitata, cu multe magazine, tarabe, hypermarketuri... destul de ok. Bineienteles, erau multe statiuni mult mai mari.

Ajunsi in Dubrovnik (orasul vechi), se presupunea ca o ora ne povesteste ghidul local una-alta, iar 3 (trei) avem de vizitat cetatea pe cont propriu. Ne-a povestit batranelul cat ne-a povestit, dupa care ne-au dat o ora si jumatate de plimbat, timp in care noi trebuia sa vizitam tot centrul cetatii, cu biserici, diferite cladiri, magazine, restaurante, etc, iar apoi sa urcam si pe ziduri, pentru a vedea panorama, cu marea in spate. Evident, mai ca nu alergam pe-acolo. Am platit 100 de kuna (2 persoane), pentru a urca zidurile, unde ne-au mai ramas maxim 15 minute (uitasem sa mentionez ca zidurile care inconjurau cetatea aveau lungimea totala de 2km). Am facut cateva poze si ne-am grabit la autocar.Orasul este cam scump, o bere la halba vine, in lei, 200 de mii de lei vechi, iar un suc la sfert 125 de mii. huh.gif Dar merita vizitat, arhitectura este superba! Iar stradutele mici si inguste, ce urca pana la ziduri prin zeci de scari, minunate!

Initial, pe drum incolo trebuia sa trecem prin Bosnia pentru a admira Riviera, iar inapoi trebuia sa venim 70 de km pe autostrada. Ce credeti? La intoarcere, draguta noastra ghida ne-a informat ca "tocmai a izbucnit un incendiu pe autostrada si trebuie sa mergem pe unde am venit". Adica mai pe scurt "nu vrem sa platim taxa de autostrada, iar banii ne raman noua, fraierilor". Iar ca totul sa fie perfect, ne-au si inchis aerul pe drum inapoi, credea ca nimeni nu isi da seama (bineinteles, lucrurile nu au ramas asa). Oricum, Riviera la apus a fost ceva superb!

Cam asta a fost singurul aspect negativ din intregul sejur, dar nu am de gand sa ma plang pe seama asta, vroiam doar sa il povestesc. Croatia este o tara incredibil de frumoasa, merita vizitata mult mai bine pe cont propriu. Nu merita sa fii legat de excursiile si programele lor. Este o tara mult mai dezvoltata decat ROMANIA, cu 10 ani peste noi si mi-e cam jena sa o spun. Nu vezi tu cersetor, nu vezi tu mizerie pe jos, nu vezi tu mutre la servit si nimic din ceea ce te dezgusta pe la noi, ca tot veni vorba de comparatii inutile. Iar capitolul infrastructura nici nu are rost sa-l deschid. Primul gand cand am intrat in vama lor a fost "Uau, astia chiar nu-s in Uniune? Si noi suntem?!".
Un alt lucru care neaparat merita vazut este Belgradul, cu cladirile lor bombardate biggrin.gif Orasul arata impecabil, din cate am vazut noi. Ceea ce ne-a surprins a fost de-asemenea agitatia de-acolo, era ora 12 noaptea si autostrazile erau pline!

Ce sa mai spun, pentru orice intrebare cu privire la vila sau la statiune va stau la dispozitie! smile.gif

Eh, cam asta a fost povestea mea, acest forum m-a ajutat de multe ori si ma simteam indatorata tongue.gif

Cateva poze din Dubrovnik:

luly
Dobro jutro! Este primul meu post pe forum,chiar de sunt membru de un anisor. tongue.gif
Normal anul trecut v-am citit in lung si lat pentru ca ne doream sa ajungem in Croatia.Nu am mai ajuns.Anul acesta ne-am reprogramat pt Montenegro...in pripa.Si am luat din nou forumul la rasfoit sa imi fac temele.Ne-am ales Budva ca destinatie dupa parerile de pe aici/foto/etc.Am vrut sa mergem initial cu Peter,dar nu aveau trasport pt 10 zile.Domnul a fost amabil si nu ne-a lasat o impresie proasta.L-am vazut o singura data.Pentru ca tot de aici ne-am convins sa mergem totusi cu masinuta pe cont propriu.Voi parea un pic off topic,dar nu e chiar ase. Am pornit la drum noaptea la inceput de we.In vama Stamora un singur om a fost amabil si ne-a luat drept ceea ce eram:doi tineri casatoriti dornici de o vacanta frumoasa.
Din pacate nu dansul ne-a controlat efectiv. Deci experienta neplacuta la vama cu romanii...AI NOSTRI!De la sarbi lucrurile s-au schimbat si am dat de fiinte.La 3 dimi. am iesit din vama si la ora 13 eram in Budva.Drumul splendit.Munti de toate natiile,nici pomeneala de sperietura (eu un ton mai jos cu firea).Ajungand pe coasta de sus panorama era splendida.Dar jos in Budva ne-am dezumflat.Ca sa faci niscaiva clestii,deci nu sa stationezi juma de ora parcare cu plata 2 euro...ca sa te dumiresti de una alta parcare 2 euro/ora.In fine,ideea este ca am strabatut toate statiunile muntenegresti in cautate de ape transparente si alte alea,poate suntem mai ciufuti dar nu ne-am gasit locul si pace.Asa ca am dormit doar o noapte 40 de euro in Ulnij...era tarziu bine si a doua zi dupa bantuieli la fel de neproductive am luat drumul Croatiei! Domnisoara GPSesa a vrut sa ne urce pe un vaporel la Kotor,dar nu am ascultat-o si bine am facut!Pierdeam o regiune de vis!De vizitat o zi-doua chiar merita.Este special.Chiar si acea fasie ingusta pentru o singura masina pe care o strabati incetinel si cu grija numa buna sa-i dea o sansa si soferului sa priveasca menunatii.Am inteles mai tarziu ca acolo sunt fff multi croati lol. La vama am ajuns tot noaptea.Si ne-au tinut muntenegrenii(era we,codalauuuuuuu) de ni s-a urat.Ne-a tras un nene pe dreapta,cam toti cei din UE eram trasi pe dreapta fara "decremenare",ca astepta omul salariu cred...Ne-a intrebat unde tinem banii,dar nici in ziua de azi nu cred ca s-a lamurit.Zornaitoriii nu l-au interasat.Doar reiclabil...Noi am fost zgarciti si n-am dat. Nemtii baieti faini si de inteles obisnuiti cu traditii est europene. Aaaaaaa la sarbi cu muntenegreni ni s-a confiscat un bou ros'.Noroc ca era ultimul. Mde v-am facut de ras:suntem o familie de zgarciti.Si la croati am staaaaat si uite asa s-o facut taaaae tarziu cand am ajuns in Dubrovnik.Bon.
Dubronikul este frumos dar fitzos si batrancios.Este pentru domni si doamne respectabile cu oarecare stare.Nu cred ca l-am judecat gresit pentru ca mai apoi ni s-a confirmat de alti croati.Dar e bon pentru o zi de vizita,noi am stat fff putin.
Am mers mai departe si am dat de un golfulet in mijlocul lui nicaieri...si ne-am spalat stresul si necajelile cu Muntenegru intr-o apa demna de Laguna albastra.Aveau amenajat strictul necesar in termeni vestici:o terasa cu o cafa trasnet,pizza,hamburgeri...etc etc...toalete curate sub cheie,seslonguri de inchiriat si umbrelute...cam tot ce isi doreste un omusor venit sa se rumeneasca si sa guste apa sarataaaaaaa,dar fara viermisorii terapeuti ai Techirghiolului.Oaza de liniste si fericire.Si pietre albe-albe.Nu am avut papuci de baie,ca la Ulnij costau 20 de euro perechea,in singurul magazinut cu incaltari in care am intrat de pe strada care ducea direct la plaja cu nisip care inconjura o mare buna de scaldat cat un lighean cu apa. Dar nici nu am avut nevoie.
Am plecat mai departe si ne minunam de turcoazul si de smaraldul si de albastrul si de....Dumnezeule!In cate culori poate sa bata Adratica pe tarmul croat?
Imbaiati si veseli de data asta,ramasi costumati de baie...nici n-am stiut ca in drum spre Makarska avem de-a face vama bosniaca laugh.gif Uite vama!Ce vama o fii? N-am avut probleme...a fost DD cu noi.Ca nu aveam Carte verde pt ei.Verificati va rog aceste mici hartiute inainte sa plecati.Nu se stie cand aveti nevoie.La iesire din Muntenegru"contabilul" personal al trecatorilor ne-a informat gresit...spunandu-ne ca Medjugorjie se afla in Slovenia si deci urma sa-l vedem inainte sa venim acasa.In drum spre Makarska am descoperit un indicator care ne arata dreapta,deci trebuia intrerupta riviera.Si stupize!Se afla in Bosnia!Si duminica nu se da Green Card...si asa ca am noptat la croati in Metkovici...la o super pensiune de 55 de euro cu mic dejun excelent inclus.Am luat Greenul in vama se da pentru 7 zile minim...nu mai stiu cat o fost,20 de euro parca.
Medjugorjie este un Vatican in miniatura.Plin de turisti italieni,dar si de alte natii catolice.Si plin de preoti,calugari si maicute.Dar am vazut si masina de MM si tare drag ne-o fost.Din nou nu ni s-a spus ca trebuie sa iei o sticla de apica la tine si sa ai neste incaltari mai zdravene cand urci pe Colina unde Maicuta Sfanta s-a aratat pruncilor.Un soooooare si eu nepregatita de efort sustinut si in papuci si fara apica....si vaicareataaaaa...dar am fost acolo! In biserica dedicata celor 10 copii care au vazut Minunea nu veti gasi lucruri sfintite de cumpart.Nu se face comert.Dar oraselul este ticsit cu tot ce vreti.Sunt pregatiti pentru navalitori.Au si toalete mari in care faci donatii pentru intretinerea lor...te poti curata in curtea respectiva si pe picioare de tot praful rosu stras de la colina,mai ales daca ati ingunenghiat sa va rugati.Este frumos.
Ne-am intors la Makarska.Statiune mare.Noua ni-a parut scump domnule.Asa ca am mers mai departe spre Omis.Si in apropiere am dat peste gazde bune si foarte bune.20 de euro/noapte(se negociaza in fctie de cat stai si tot acolo am vazut si mai scump...50 de euro/noapte la un nasparlit de tip)Camera cu toaleta proprie plus terasa separata de gazde;noi sus-ei jos.Plus bucatarie mare cu tot ce trebuie de aveai chef sa gatesti...fara mancare,normal laugh.gif Noi ne-am mai cafelit dimineata,mic dejunit cand cum sau seara o cina rece si tarzie...de fapt noaptea bine.Am dat peste 2 tanti care vindeau in apropiere fructe la o taraba si vorbeau o engleza demna de invidiat!Restaurante sau cum vreti sa le spuneti pana in Omis cate vrei Maria ta!Un singur chelner care a intrat in tura cand a trebuit sa achitam dintr- unul din aceste restaurante m-a indispus la stomacel,libidinos nevoie mare...nu putea sa-si ridice privirea la fata mea si aveam impresia ca vorbea cu alte parti anatomice ale corpului meu. N-am spus nimic ca nu aveam chef de trebi urate pentru el(imi cunosc jumatea) dar fara sens pt noi...doar eram in vacanta.Dar comunicat sotului mai tarziu si nu am mai calcat pe acolo.Mancarea excelenta!Oriunde.Si la fitze pe straduta excesiv pozata din Omis dar mai scumpa,ca doar era de fitze si pe drum si la periferii...dar mai pe bozonarul nostru.Am papat si pestisan grill si supica de pestisori...o singura data mi-a venit sa mananc pizza cred ca in Makarska pe plaja,am facut indigestie si cred ca mai degraba am fost mancati noi de niste musculite dintate,pitt-buli nu alta. Mancarea se invarte intre 20 si ceva de euro si 30 si ceva.Vorbesc de un pranz serios.Fara desert,ca face rau la colesterol si glicemie laugh.gif Cafea si 7 kune si 8 kune si mai mult un pic.Dar buna.Dadea cu tine de toti peretii daca erai adormit.Aia cumparata de noi pentru homemade...nechezolul bunicilor.

V-am accesat o singura data in Omis ca sa vedem ce si cum despre autostrazi si Plitvice.Si am prins din zbor niste lucruri in cele 10 minute.Croatia nu este Turcia.Este altceva.Deci de cautati AI UAI sau sau ....piscine si programe artistice...mergeti la Turci.Croatia este buna pentru copii.Pe plaja noastra nu la Omis deci...era plin de copii.Si vorbesc de toate varstele chiar si de cei ce nu au numaat inca anul.Unul nu a plans in apa.Aveau insotitorii acestora probleme cu ei la scos din apa.E buna pentru cine vrea sa invete sa inoate.E blanda.Si sarea te ridica.Si se vede tot in ea.Valurile nici in larg nu te trag.La noi intr-o zi mai agitata poti sa te trezesti luat pe sus de la mal.In lunile de vara ma indoiesc ca puteti manca 2 mese calde.Sincer.Dar se gasesc si mancaruri mai ieftine de tip fast food preferata copiilor.Si pizza nnnnn.Si brutariile lor sunt divine.Ati gustat pita croata?Si placinta greceasca cu carne/branza...mi-am facut damblaua o data ca totusi e fainoasa.Nu am mai mancat de nu mai stiu cand o placinta cu carne buna pana la ei.Se facea pe str.Cluj candva,timisoarenii stiu.
Am vazut la munti,paduri de maslini aproape biblice...bolta de qiwi si lamai si strazi de leandri albe,roze,iti umpleau ochii.Si alte flori mai putin stiute pentru profani modeste pentru mine minuni in miniatura...si cactusi mari si aloe mari si ficusi mari si palmieri gigantici de 40 de ani...si rodii la ele in pomi...si...o lacusta imensa care s-a asezat pe manerul scaunului meu! tongue.gif
Si piatra cate forme si culori,refuzam cu incapatanare sa ne asezam pe prosop.Papucii achizitionati la 40 de kune se lasau cercetati prin apa si erau insotiti de pestisori mici si tupeisti.Seara ne spalam de sare.Nu caram nisip in slipi pana la camera. laugh.gif Plaja vorbea poloneza.Romanii mi-au lasat un gust aiurea.De ce ne mancam intre noi?Cine suntem noi?Ati vazut pe o harta europeana cate autostrazi au fostii yugo si cate avem noi si cum sunt?Anyway...turismul e acasa la el acolo.Si ce poate fii mai bun ca un pret negociabil la aparoape orice?Si bucuria de a fii tratat uman pe banii tai.Si curatenia.Nu aruncati tigari din masina,nu aprinse.Am vazut la Budva ce dezastru poate face.Si cum intr-o juma de ora este rasa o parte buna de padure.La croati aceeasi poveste.Am vazut copaci carbonizati ramasi in picioare cu tot cu conuri pe ei.Nu mi-am explicat fenomenul pentru ca nu vorbeam de magma Pompeiului.
N-am avut treaba cu politia.Pe coasta sunt prietenosi.Dar eram in vacanta si am stiut sa nu sarim coarda,chiar de altii treceau viteji pe langa noi.Fiecare pe carca lui.
Inainte de Plitvite am inoptat la 15 km de parc,pe 20 de euro.De mancat bine,mult si cald si ieftin! a fost intr-o valcea unde ne-a dus vaporelul de acolo in turul ales de noi.Probabati carnaciorii de acolo,de casa.Oare ce epitet le-ar fi gasit Radu Anton?Am ales ruta H.Intrarea 2.Iei fisa la intrare pt parcare(o pastrati la loc sigur) iar cand parasiti parcul veti plati in functie de timpul cat a stat masina parcata.!Intrarea 100 de Kune pt 1 Adult.Parca pt copii era jumate.Plitvite neparat trebuie vazut.Noi am pierdut timp la Krka.Dar asta este parerea noastra.Si eu eram napadita si de o raceala cretina in urma unei nopti cu vant puternic si ferestre deschise.Acolo bate vantul tare noaptea.Normal e cald si vantul.De-asta spueam de tigari:vant tare,iarba iasca nu ploua si cate 3 luni.Ce poate sa iasa decat necaz?In Plitvite am facut sprint pe cararile muntilor.Asa ne-a iesit.Dar o fost de neuitat.Si bine.Toalete curate in poienita cu papica.Toalete ca la Mall aproape.Ca nu erau bash asa de multe.Ati vazut ce inseamna sa poti admira o salbaticiune-rata/pesti de aproape numai pentru ca nu cunosc teama de oameni?Pentru ca sunt ocrotite?Chiar si o pasaruica mititica si roscovana ne cerceta curioasa...tot venea catre noi impietriti de teama sa n-o speriem.Lume multe acolo.Era meeting mondial:joponei,americani,francezi,romani...,nemti,polonezi...tate natiile.Multi batrani in locuri de te lua cu ameteala sotancau in baston,dar pareau tineri dupa ochi.
Am luat autostrada pana in Zagreb.Platit 5 Kune fara bon... Am luat autostrada Zagreb-Belgrad.300 si de km croati pana in vama au fost parca 12 euro(platiti in Kune) si din vama-Belgrad inca 100 si ceva cred poate mai mult-asta stie sotul...8 euro cu maruntii aferenti in euro acceptati bine merci.Cascati bine ochii ca scrie clar cat trebuie sa platiti afisaj electronic,rosu langa bariera.Un singur control pasuri si hartie verde intr-o localitate mica sarbeasca in apropiere de granita.OK.Din nou Stamora...singurul loc unde sotul a trebuit sa coboare sa arate portbagajul.Omul isi facea treaba.dar tonul face muzica.Si noua nu ne-a placut nici tonul nici atitudinea.Puteam sa-i fim copii.Si cred ca isi stiu micii traficanti de tigari si altele...Cam atat.Mai am lasat si pentru inima noastra.Logish. Aaaa:am vazut si Trogirul.Frumozzz.Si mai avem de vazut.Asa ca eu i-am spus "La Revedere!" Adriaticii croate.
nadis
QUOTE (damisskillah @ Sep 3 2008, 11:58) *
buna ziua tuturor. eu personal nu inteleg de ce se compara Croatia cu Romania. Ne leaga ceva de ei? De ce trebuie comparata fiecare statiune de-afara cu vreuna de pe la noi. Am vazut asta si pe topicurile cu privire la Grecia. rolleyes.gif
In special statiunile croate cu ... Mamaia, Costinesti.... ma depaseste. Nu sunt si nu vor fi niciodata la fel, deci un termen de comparatie nu cred ca isi are rostul.

Mie nu mi s-a parut ca s-au facut comparatiile astea in sensul perceput de tine. Ideea zicerii "sus Sinaia, jos Mamaia" am inteles-o in sensul "sus ai muntele, jos ai marea", ca sa priceapa si cei care n-au mai fost in Croatia cum este relieful, ca e o mare diferenta de nivel pe o distanta mica, prin referire la ceva indeobste cunoscut de romani. Adica nu de numirile statiunilor insesi era vorba - doar de relief; la modul generic. Tot asa, s-au mai facut comparatii intre plajele din Croatia si cele din Romania, folosindu-se uneori nume de orase sau statiuni, doar ca sa se priceapa ca e vorba de cu totul alt tip de plaja la ei.

QUOTE (damisskillah @ Sep 3 2008, 11:58) *
Pacat ca era mereu eclipsat de o ghida a agentiei, o femeie cu 5-6 cuvinte in vocabular si cam atat. Batranelul ne explica cu lux de amanunte tot ce trebuia sa stim, iar tipa ne traducea in 2-3 cuvinte, dintre care primul era mereu "deci", iar al doilea "..aa". Sau, in cazuri in care lega cateva cuvinte fara sunetele de rigoare, scotea perle gen "lungimea totala a acestui rau este de 200.000 km". Sau incepea propozitii pe care nu le termina niciodata, repornind brusc radioul din autocar.

Ha-ha-ha! De catastrofa asta de femeie a avut parte si prietena mea, o recunosc din descriere de la o posta, nu pot fi doua pe-acolo atat de dezarticulate. Pe tipa mea a convins-o ghida sa nu mearga in optionala de la Plitvice (cu toate ca eu o sfatuisem insistent sa nu rateze fix excursia asta), spunandu-i ca mai bine ar merge la Krka, pentru ca daca se cheama tot "parc national" e... aaa... deci... exact acelasi lucru! naughty.gif

mdt
@luly: of, ce frumos ai povestit, parca ma vedeam acolo.

Ca sa-ti placa, Croatia trebuie s-o simti, sa-ti atinga ceva din suflet. De aici contradictiile: unora le spune ceva, altora nu.
luly
Revin cu corecturi.S-a intors CTC-ul acasa tongue.gif Autostrada cu 5 kune fara bon era undeva dupa Sibenik...o bucata mica traversata nici 10 km...amu ni nu mai stiu exact,mde detalii tehnice rolleyes.gif Cand mergeam spre Plitvice.Autostrada dispre Plitvite da un pic mai departe spre Zagreb 16 Kune cu bon.Si la Plitvite era 110 Kune intrarea/pers. wink.gif
Va multumesc mult pentru aprecieri si va multumesc si pentru indulgenta ca mi-ati trecut cu vederea greselile de tipar...gramaticale...mancat de litere.Viteza,mama ei!Tot technics detalias rolleyes.gif
Daca as povesti tot cat mi-a placut si am vazut...m-ati da afara laugh.gif O zi frumoasa tuturor!
Sper ca e CTC-ul multumit smile.gif =sot.
Mdt am simtit-o cu fiecare porisor si celula a fiintei mele.Mie mi-e draga marea,iar Frumoasa cum o alint eu pe Adriatica
este din povesti.
damisskillah
QUOTE (nadis @ Sep 3 2008, 13:00) *
Ha-ha-ha! De catastrofa asta de femeie a avut parte si prietena mea, o recunosc din descriere de la o posta, nu pot fi doua pe-acolo atat de dezarticulate. Pe tipa mea a convins-o ghida sa nu mearga in optionala de la Plitvice (cu toate ca eu o sfatuisem insistent sa nu rateze fix excursia asta), spunandu-i ca mai bine ar merge la Krka, pentru ca daca se cheama tot "parc national" e... aaa... deci... exact acelasi lucru! naughty.gif

uau, pe bune? pe noi toata lumea incerca sa ne convinga sa nu cumva sa mergem la Krka, pentru ca nu se merita deloc! vai si-amar laugh.gif
mdt
@luly, vila la care ati stat voi nu avea si apartamente? biggrin.gif
Se facea curatenie in camera in timpul sejurului sau te descurcai singur?
Noi vrem sa mergem cu copiii la anul si as prefera undeva sa se faca si curatenie, macar o data la 2 zile, desi stiu ca e mai rarut.
miticat
Ne-am intors si noi de curand din Croatia. A fost a doua experienta in aceasta tara, prima a avut oc acum 5 ani (Crikvenica, in perioada 13-23 sept 2003). Din acest motiv am tras niste invataminte dupa prima vizita si le-am aplicat acum. Bineinteles, de foarte mare ajutor au fost si parerile de pe forum. Unii dintre voi (dariuscha, nadis, ambivision, bogdan10, brbarossa si altii pe care imi cer scuze daca i-am omis) merita multumiri speciale pt cantitatea de informatii furnizate.
De aceasta data am optat pt Brodarica (o suburbie a Sibenikului). Am plecat in jurul orei 9 din Sibiu catre Plitvice (urmatoarea innoptare programata) cu gandul ca, in functie de ora la care iesim din Ungaria vom decide daca vizitam si Postojna in Slovenia sau nu. Am renuntat, preferand sa vizitam Plitvice (noi am mai fost si in 2003 acolo) in acea dupa-amiaza si sa plecam a doua zi dimineata spre Sibenik.

Am innoptat (in urma unei sugestii de pe forum) la Pensiunea Vukovic din Rakovica, la 5 km de intrarea 1 in parc. Doua camere cu 3 locuri, adultii cate 20 EUR fara mic dejun si copiii (4 si 8 ani) gratis. Conditiile excelente, gazdele super de treaba. Ne-au impresionat aici curtile fara garduri, doar gazonul tuns in stiluri diferite delimita teritoriile curtilor.
A doua zi am plecat spre litoral, vreo 80 km pe drumuri nationale apoi am intrat in autostrada (fiind vineri dimineata am sperat sa nu fie coada la tunelul Sv. Rok si am avut noroc). Peisajul de vis, tunelul impresionant, mai ales pt cineva care nu a vazut tunelurile din Alpi. Pe gazde le-am gasit putin mai greu pt ca am preferat sa nu ii sunam sa ne astepte la un punct de intalnire. Cazarea (facuta pe www.adriatic.hr – agentia online croata care are vorbitor de limba romana, doamna Laura Luncan) exact cum ne asteptam, cum am vazut in poze. Gazdele nu vorbeau engleza decat foarte putin, cateva cuvinte, dar germana era satisfacatoare. In fiecare zi ne aduceau fie cateva rosii din gradina, fie smochine proaspete, fie pufuleti pt copii, au fost foarte draguti.
Plaja cea mai apropiata nu ne-a prea satisfacut, pt ca noi ne-am obisnuit de la prima vizita din Croatia sa facem snorkelling si sa cautam “bostanasii” din poza, care nu sunt altceva decat scheletele aricilor de mare trecuti la cele sfinte. Acesta este unul din motivele pt care am cautat aproape in fiecare zi alta plaja, chiara daca am facut si 20 km de la cazare pana la plaja care sa ne placa.

Am vizitat in ordine Split, Trogir, Sibenik si in drumul de intoarcere Dubrovnik, iar ordinea respectiva s-a dovedit ideala pt ca, din punctul meu de vedere, aceasta este ordinea inversa a frumusetii lor, deci am luat-o de la bine la mai bine. Din pacate, carand doi copii dupa noi, nu am putut petrece mai mult de 3 ore in fiecare din aceste orase, timp insuficient pt a le vizita asa cum trebuie.
In ultima zi am inchiriat o barca cu motor Yamaha de 15 KV (am inteles ca sunt ceva de genul cailor putere pt barci dar nu reprezinta exact aceeasi putere ca la autoturisme), cu cabina pt 2 persoane si „coviltir” pliabil. Am vrut aventura si am avut parte: ne-am plimbat printre insulele din jurul Sibenikului, din cand in cand am acostat si am facut baie, am gasit o laguna unde am stat vreo 3 ore in jurul amiezii si unde am gasit si umbra unde sa putem sa mancam, iar la intoarcere ne-am prins si vremea rea pe mare, cu cativa stropi de ploaie si valuri de aproape un metru care le-au cam speriat pe fete. Barca ne-a costat 80 de EUR iar combustibilul cca. 25 de EUR (cred ca ne-a cam pacalit proprietarul barcii cu vreo 3 EUR dar nu am stat sa ne tiganim).
La intoarcere am plecat catre Dubrovnik pt ca toata lumea care a fost a recomandat turul pe ziduri. A meritat din plin (pt tau_xxx: cluburile si manelistii din Mamaia te asteapta, tu nu aveai altceva mai bun de facut in Dubrovnik decat sa te uiti la olimpiada). Am plecat seara din Dubrovnic catre Serbia, prin Bosnia, in dorinta de a ne apropia cat mai mult de casa. Am reusit sa ajungem la 23.30 in Gorajde, un orasel mai marisor din Rep. Srpska, unde am innoptat la un hotel (70 EUR pt un apartam in care am dormit 4 adulti cu 2 copii + 6 mic dejunuri destul de saracute). A doua zi am continuat catre Belgrad si apoi Stamora-Moravita – Buzias – Lugoj – Deva – Sibiu (tot la sugestia unui coleg de forum din Brasov am evitat pe aceasta varianta Timisoara si drumul oribil din Timisoara catre Lugoj, multumiri pe aceasta cale).

S-au spus multe aici despre Croatia si s-au facut nenumatare comparatii cu alte destinatii, mai ales Grecia si Turcia. Parerea mea este ca, in majoritatea cazurilor, ajungi in toate aceste trei tari numai daca iti doresti lucruri diferite de la vacantele respective. Ce gasesti in Croatia nu vei gasi in Turcia si vei gasi mai rar in Grecia. Nadis facea cateva pagini mai in fata un rezumat super reusit al motivelor pt care ti-ai dori sa mergi in Croatia: liniste, seriozitate (eu personal nu am simtit niciodata ca cei de la ghiseele de pe autostrada ar avea intentia sa ma „taxeze”), apa cristalina (evident datorita plajelor stancoase, lucru care nu ne deranjeaza), istoria care musteste in fiecare orasel. Fara a avea intentia sa intru in polemici, contrar celor spuse de justme2312, poti lua copii cu tine fara probleme, ai mei s-au simtit excelent in conditiile in care nu am cautat nici o plaja cu intrare lina, ci, din contra, am cautat plaje stancoase, pt claritatea si culoarea apei.
Ca si recomandare pt cazare, cautati particulari, daca e posibila o rezervare de aici, daca nu veti gasi destui si acolo. Au mai multe locuri de cazare decat turisti, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme. Uitati de varianta all inclusive (experienta lui didona este relevanta in acest sens), daca vreti asa ceva scoateti banu din buzunar si mergeti in Turcia, unde, vorba unui coleg, „aia te pupa si-n f.... pt banii pe care ii dai”. Nici varianta cazare la hoteluri nu este prea fericita, pt ca presupune costuri mai mari si o relativa dependenta de locul respectiv.

Ar fi foarte multe de spus, dar nu vreau sa incarc topicul. Raspund bucuros la orice intrebari punctuale. Celor care urmeaza sa plece in Croatia le doresc drum bun si un sejur cel putin la fel de reusit ca si al nostru.
Atena_atenne
o gramada de informatii interesante, inca nu am vazut croatia si mi-am propus pentru la vara o vacanta acolo.
nadis
QUOTE (damisskillah @ Sep 3 2008, 15:49) *
uau, pe bune? pe noi toata lumea incerca sa ne convinga sa nu cumva sa mergem la Krka, pentru ca nu se merita deloc! vai si-amar laugh.gif

Mai, eu habar n-am, ca n-am fost nici la Plitvice, nici la Krka - iar cat de credibila e ghida dezarticulata n-as sti sa spun. Cu toate astea, prietenei mele i-a placut la nebunie Krka (plus ca era mult mai putin de mers pana acolo, nu mai oboseai atata pe drum). Din putinele cuvinte pe care a apucat sa mi le spuna, am inteles ca sunt munti inalti, o salba de lacuri si o multime de cascade - asadar, in linii mari, tot ca la Plitvice. Dar numai cineva care a fost in ambele locuri ne-ar putea lumina daca intr-adevar sunt cam tot un draq.
miticat
Am vrut sa mai adaug ceva poze dar nu am putut edita postul precedent, nu stiu de ce. In consecinta, le adaug intr-un nou post:

Plitvice:

Sibenik, la amurg:

Excursia cu barca:

Una din plajele noastre preferate, aproape de Primosten. Salbatica de-a dreptul, dar linistita:

nadis

Miticat, bine te-ai intors in sanul nostru laugh.gif, ne flateaza ca ti-ai amintit de noi. Chiar ca azi am avut un regal aici: 4 povestiri despre Croatia una si una, frumoase, detaliate (stiam eu de ce mi-am luat liber de la job coolspeak.gif). Mai fratilor, dar mai puneti "marfa" deoparte: la iarna despre ce mai vorbim?, he-he!

Ai sa razi, dar pentru mine cea mai senzationala chestie din ce ai spus e aceea ca scoicile alea rotunde sunt fosti arici de mare (se vad si in poza niste resturi de tepi). Asta fiindca eu sunt mare colectionara de scoici, desigur ca am si mai multe exemplare din asa ceva - dar cui sa-i trasneasca prin minte, inainte de a merge in Croatia si a-i intalni "in carne si oase", ca ii aveam, intr-un bol, chiar la capul patului? laugh.gif

Si eu am ramas uluita de afirmatia ca in Dubrovnik cel mai bun lucru de facut e sa te uiti la televizor, nici n-am comentat fiindca nu mi-am revenit nici acum! cursing.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.