Clau25
17th August 2008, 17:18
Ceau,
As dori si eu sfaturi despre traseul cel mai potrivit pentru a merge la Makarska. noi plecam din Timisoara si mergem si cu copil de 1 an, asa ca ne-am gandit chiar sa dormim o noapte undeva pe la mijlocul distantei. Din ceea ce ne-am interesat pana acum traseul prin Szeged-Pecs-Virovitica-Zagreb-Karlovac-Split-Makerska pare a fi cel mai scurt si pentru ca se merge cel mai mult pe autostrada. Ce ziceti? pe de alta parte am auzit ca sunt probleme la tunelul de la Sveti Rock. este adevarat? Si cum ar putea fi ocolit?
mayday147
17th August 2008, 20:04
QUOTE (Clau25 @ Aug 17 2008, 18:18)

Ceau,
As dori si eu sfaturi despre traseul cel mai potrivit pentru a merge la Makarska. noi plecam din Timisoara si mergem si cu copil de 1 an, asa ca ne-am gandit chiar sa dormim o noapte undeva pe la mijlocul distantei. Din ceea ce ne-am interesat pana acum traseul prin Szeged-Pecs-Virovitica-Zagreb-Karlovac-Split-Makerska pare a fi cel mai scurt si pentru ca se merge cel mai mult pe autostrada. Ce ziceti? pe de alta parte am auzit ca sunt probleme la tunelul de la Sveti Rock. este adevarat? Si cum ar putea fi ocolit?
In primul an am mers pe ruta descrisa de tine (doar ca plecarea a fost din Bucuresti), dar anul acesta am fost Moravita- Belgrad - Zagreb ... . Soseaua de la TImisoara la Belgrad este f. buna , iar din granita ai maxim 100km pana in Belgrad, apoi ai numai autostrada. Prin Ungaria se merge mult mai rau si ai mult mai mult de mers pe sosele.
QUOTE (leer0y @ Aug 15 2008, 12:52)

saptamana asta m-am intors si eu din Croatia, Trogir mai precis, a meritat toti banii am fost cazati la Vila Paula.
Cred ca ne-am intalnit... Ati intrebat cumva pe cineva cum se ajunge la Vila Paula si v-a raspuns ca habar nu are? (in romaneste...)
atupi
17th August 2008, 20:07

Ceau,
Din cate am vazut la tuneluri erau blocaje doar in weekend. Asa ca daca ai facut planul sa pleci in timpul saptamanii nu cred ca vei avea probleme. Cred ca cel mai rapid drum este pe la Belgrad si ar lua in total cred ca 10-12 ore pt ca ai aproape numai autostrada. Vacanta placuta!
bogdan10
17th August 2008, 20:36
QUOTE (mayday147 @ Aug 17 2008, 15:14)

In Croatia am luat o amenda de 70EUR pt 110 in zona limitata la 60 . Amenda cica era intre 1000 - 2000EUR pt viteza aceea. Stateau la panda la fel ca la noi. Pandeau cu pistolul radar printre copaci, la cateva curbe departare. Nu va imaginati ca erau in oras, a fost o zona de 60 km/h dupa multi km in de linie continua. Cica mi-a facut reducere ca sunt turist. In fine, magari la fel ca la noi.
Daca ei au "vina de a fi magari" ca te-au amendat cu 70 euro pt. ca aveai 110 km/h in zona de restrictie cu 60 km/h, tu cum te consideri ca esti, avand in vedere ca aveai aproape dublul vitezei permise in acea zona? Sau consideri ca tu nu aveai nicio vina, cum au impresia multi soferi romani care sunt amendati atunci "cand sunt prinsi cu fofarlica"?
madmax80
17th August 2008, 20:53

Ceau,
noi am mers pe autostrada cu autocarul si a fost ok....e adevarat ca am stat la un tunel cam juma de ora dar era lunea dimineata si toata lumea mergea catre coasta Dalmata....
mayday147
17th August 2008, 21:24
QUOTE (bogdan10 @ Aug 17 2008, 21:36)

Daca ei au "vina de a fi magari" ca te-au amendat cu 70 euro pt. ca aveai 110 km/h in zona de restrictie cu 60 km/h, tu cum te consideri ca esti, avand in vedere ca aveai aproape dublul vitezei permise in acea zona? Sau consideri ca tu nu aveai nicio vina, cum au impresia multi soferi romani care sunt amendati atunci "cand sunt prinsi cu fofarlica"?
Pai hai sa iti spun cum eram. Imagineaza-ti ca am mers o perioada buna de timp in coloana, depasirea fiind interzisa prin dunga continua. La un moment dat, linia continua a disparut, moment in care am depasit (repet, nu ma aflam in localitate). Inainte sa sfarsesc depasirea, adica la o distanta f. mica dupa ce a fost ridicata restrictia, a aparut limitarea de viteza, moment in care militienii (caci altfel nu am cum sa le spun) m-au vazut (a se citi pandit) printre copaci (caci am vazut ulterior pe unde indreptau ei pistolul), de la 500m departare.
Chiar nu am nimic impotriva amenzilor, ba chiar sunt convins ca ele trebuie sa fie cat mai drastice, dar ma deranjeaza atitudinea de pandar al militienilor ex-sovietici (inclsiv alor nostri). Cum se face ca afara radarele sunt amplasate aproape numai in locuri in care este semnalizat ca va fi radar? Totusi, nu circulam cu viteza in localitate si nici cu 150km/h pe sosele.
papy08
17th August 2008, 21:30
Pentru madamax80
Salut, as dori sa imi spui :
-ai fost in Trogir, sti ceva de hotelul sirena ?
-autocarul de trei(3) stele de la christian tour nu are aer conditionat ,dar are un insotitor "bun".
Eu plec in Croatia - Trogir,Hotel Sirena pe 24 aug.2008 .si as fi recunoscator ,multumiri......pupici .. ,celor care imi vor da ceva detalii .
Multumesc mult !
bogdan10
17th August 2008, 22:17
QUOTE (mayday147 @ Aug 17 2008, 22:24)

Pai hai sa iti spun cum eram. Imagineaza-ti ca am mers o perioada buna de timp in coloana, depasirea fiind interzisa prin dunga continua. La un moment dat, linia continua a disparut, moment in care am depasit (repet, nu ma aflam in localitate). Inainte sa sfarsesc depasirea, adica la o distanta f. mica dupa ce a fost ridicata restrictia, a aparut limitarea de viteza, moment in care militienii (caci altfel nu am cum sa le spun) m-au vazut (a se citi pandit) printre copaci (caci am vazut ulterior pe unde indreptau ei pistolul), de la 500m departare.
Chiar nu am nimic impotriva amenzilor, ba chiar sunt convins ca ele trebuie sa fie cat mai drastice, dar ma deranjeaza atitudinea de pandar al militienilor ex-sovietici (inclsiv alor nostri). Cum se face ca afara radarele sunt amplasate aproape numai in locuri in care este semnalizat ca va fi radar? Totusi, nu circulam cu viteza in localitate si nici cu 150km/h pe sosele.
Consideri ca ai incalcat sau nu regulile de circulatie in acea zona?
Acest caz putea sa ti se intample si in alta tara! La fel ai fi spus despre "militieni" daca te-ar fi amendat? Consideri ca regulile de circulatie trebuie respectate doar de frica "militienilor" sau trebuie respectate ca asa este normal? Chiar daca nu ai fi avut restrictia de 60 km/h, in afara localitatilor la croati, pe drumurile nationale, viteza este de maxim 80 km/h iar tu aveai 110 km/h!
zildan
17th August 2008, 22:31
@Clau25
Vezi aici un traseu foarte scurt spre Riviera Makarska, partea cu intoarcerea:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=5035953
atupi
17th August 2008, 22:40
QUOTE (zildan @ Aug 17 2008, 23:31)

@Clau25
Vezi aici un traseu foarte scurt spre Riviera Makarska, partea cu intoarcerea:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=5035953
Este scurt numai in kilometri nu si in timp. Am experimentat si eu Bosnia si e f interesant insa cu un copi mic nu cred ca e f distractiv.
zildan
17th August 2008, 22:46
E cea mai scurta cale intre Makarska si autostrada din nord. Am facut multe calcule atunci cand am hotarat sa vin acasa pe acolo.
Initial aveam planificate inca 2 zile in zona Plitvice si 3 la Venetia, dar a intervenit ceva acasa si m-am intors rapid.
Am scris acolo cat a durat drumul. Pe autostrada am mers cu 130 (aveam o roata care facea rau la 140) iar pe defileul Dunarii am mai dat cu ochiu.
Nu e greu in Bosnia. Daca nu era o deviere era si mai bine.
Clau25
18th August 2008, 08:22
imi poate spune cineva unde as putea gasi cazare pentru o noapte caci ne este teama sa facem drumul Timisoara-Makarska intr-o zi avand in vedere ca mergem cu copil de 1 an?
yaya1
18th August 2008, 09:21
Madmax la ce vila ai fost cazat?
mcatalin72
18th August 2008, 12:55
plec pe 6 septebrie in croatia ,la buzet in istria. a mai fost cineva pe acolo? e ok? cat e o excursie la venezia?
gigicoltz
18th August 2008, 15:17
QUOTE (mcatalin72 @ Aug 18 2008, 13:55)

plec pe 6 septebrie in croatia ,la buzet in istria. a mai fost cineva pe acolo? e ok? cat e o excursie la venezia?
In Istria e ok, civilizati,dar nu ieftin.
CUm ajung cel mai bine de la Constanta la Dubrovnik cu masina? Viamichelin imi recomanda un drum prin Pristina si Kosovska Mitrovita.
zauras
18th August 2008, 15:39
multumesc dariuscha
dariuscha
18th August 2008, 19:17
cu placere!
brbarossa
18th August 2008, 20:58
QUOTE (bogdan10 @ Aug 17 2008, 21:36)

Uite de unde rasar aia corectii. Pe tine te-as duce cu respectarea tuturor regulilor de circulatie vreo 3-400 km.
Nu de alta, dar sa te vad daca rezisti psihic. Eu am facut-o doar pentru 1 ora cand am avut in masina "comentatori". Dupa primul sfert de ora de mers (cu 30, 50, 60 km asa cum era regulamentar si fara sa depasesc decat in conditii de Maxima siguranta si doar unde era permis) au inceput primele comentarii, dupa o jumatate de ora lumea se agita si dupa aia a inceput scandalul ca cica imi bateam joc de ei.
Nu zic sa mergi ca nebunu' dar nici sa stai in limite legale pt ca de cele mai multe ori indicatoarele de limitare nu-si au rostul si sunt fixate la drum deschis tocmai sa mai "pice" ceva si pe la "militieni".
jia
19th August 2008, 08:10
QUOTE (brbarossa @ Aug 18 2008, 21:58)

Nu zic sa mergi ca nebunu' dar nici sa stai in limite legale pt ca de cele mai multe ori indicatoarele de limitare nu-si au rostul si sunt fixate la drum deschis tocmai sa mai "pice" ceva si pe la "militieni".
Wow, asa replica mai rar!
Vezi ca si alea de stop si cedeaza sunt puse aiurea - nu tre' luate in considerare daca esti singur in masina!
metodic
19th August 2008, 09:01
QUOTE (mcatalin72 @ Aug 18 2008, 13:55)

cu masina o excursie in venetia te costa in jur de 130 de € cu tot inclus tronchetto{parcare]20€ vaporetto14€/pers 12 h autostrazi etc
sfat evita autostrada in slovenia 35€.cu vaporasul din penis te costa 550kune/pers.7kune-1€
elefantu69
19th August 2008, 11:59
m-am intors din Croatia ieri
Brasov-Budapesta-Zagreb-Opatija-Postojna-Senj-Plitvicka-retur prin Budapesta -DEBRETIN-Cluj -Brasov
Mai mult plaja (am 2 copii mici)
Croatia este superba ,marea excelenta,preturile asa cum ati citit mai sus-suportabile
Pestele foarte scump in restaurant dar puteti inota linistiti in mare alaturi de ei
Apartamenta 60 € nu foarte lejer de gasit (august sezon de varf)
Superba pestera din Slovenia-Postojna- nu trebuie platita autostrada la slovaci
Am fost dezamagit de Plitvicka -lacurile erau superbe dar in rest poteci pline de praf si mult prea multi turisti,intrarea scumpa 110K parcarea 7K ora,o sticla de apa 25k un hamburgher 25 K,1 ora stat la coada la vaporas,praf pe pantofi de 1 deget
Daca aveti intrebari raspund cu placere _daca stiu/aduc aminte_
ambvision
19th August 2008, 12:22
QUOTE (elefantu69 @ Aug 19 2008, 12:59)

Superba pestera din Slovenia-Postojna- nu trebuie platita autostrada la slovaci
Te rog detaliaza - ai vrut sa zici la sloveni ?
Si daca da, de ce nu trebuie platita ? Ca toata lumea zice ca trebuie, si e 35 eur...
octa74
19th August 2008, 12:32
QUOTE (ambvision @ Aug 19 2008, 13:22)

Te rog detaliaza - ai vrut sa zici la sloveni ?
Si daca da, de ce nu trebuie platita ? Ca toata lumea zice ca trebuie, si e 35 eur...
Raspund eu... pentru ca de la Rijeka pana la Postojna nu este autostrada.. si in Slovenia, ca in orice tara civilizata, taxa de drum se plateste doar pe autostrazi.
atupi
19th August 2008, 12:53
QUOTE (octa74 @ Aug 19 2008, 13:32)

Raspund eu... pentru ca de la Rijeka pana la Postojna nu este autostrada.. si in Slovenia, ca in orice tara civilizata, taxa de drum se plateste doar pe autostrazi.
Si eu am traversat Slovenia sa merg la Venetia si nu am platit. Taxa e numai pentru autostrada insa recomandarile de la gazda noastra croata au fost sa respectam regulile de circulatie si limitarile de viteza ca la carte pentru ca slovenii nu iarta mai ales ca sunt suparati ca ei sunt doar tranzitati spre Croatia si de aceea si-au bagat si taxa aceea incredibila chiar si pentru multi turisti mult mai potenti financiar decat noi. Concediu placut si drum bun !
miticat
19th August 2008, 21:06
Plecam maine seara spre Croatia si vrem sa ne intoarcem prin Bosnia si Serbia. Cartea verde nu e valabila in aceste tari. Stie cineva unde pot face o carte verde care sa "acopere" si Bosnia si Serbia? Am auzit de la cineva ca ar putea fi incheiata asigurarea pt tarile respective la frontiera, cand intri la ei, dar eu sincer ma indoiesc de asta.
Orice sfat e binevenit. Multumesc.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.