Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

dariuscha

@ phx'- as dori informatii despre drumul dintre Sucuraj si Hvar (oras). Renumitele culturi de lavanda pot fi "zarite' ?
@ fubar- stiu ca e off-topic, insa daca ai putea da ceva detalii despre Mostar, vamile si drumul pana acolo. Consideri ca poate fi vazut intr-o zi sau necesita cazare?
@nadis- ar fi bine ca prietena ta sa-si ia si ceva anti-ploaie/vant. Acum 2 ani, la sfarsitul lui august au fost cateva zile destul de reci . Si pt. ca mi-am amintit de podul din dk : chiar daca l-ai ratat seara, am vazut ca nu l-ai ratat din avion!
@zildan- multam de info privind copiile dupa pasapoarte, caci ne bate gandul sa incercam drumul si prin Serbia. Stiam ca se renuntase la asta (cel putin la granitele cu tari membre UE ).
Fubar`
QUOTE (dariuscha @ Aug 13 2008, 16:25) *
@ phx'- as dori informatii despre drumul dintre Sucuraj si Hvar (oras). Renumitele culturi de lavanda pot fi "zarite' ?
@ fubar- stiu ca e off-topic, insa daca ai putea da ceva detalii despre Mostar, vamile si drumul pana acolo. Consideri ca poate fi vazut intr-o zi sau necesita cazare?
@nadis- ar fi bine ca prietena ta sa-si ia si ceva anti-ploaie/vant. Acum 2 ani, la sfarsitul lui august au fost cateva zile destul de reci . Si pt. ca mi-am amintit de podul din dk : chiar daca l-ai ratat seara, am vazut ca nu l-ai ratat din avion!
@zildan- multam de info privind copiile dupa pasapoarte, caci ne bate gandul sa incercam drumul si prin Serbia. Stiam ca se renuntase la asta (cel putin la granitele cu tari membre UE ).

bineinteles ca poate fi facut intr-o zi.eu am plecat dimineata din dubrovnik, am ajuns la mostar, si apoi seara am ajuns in plitvice.sa vizitezi orasul sau ce a mai ramas din el nu iti ia mai mult de 2-3 ore.bineinteles partea veche a orasului, cu podul.in vama nici o problema, am trecut in 30 de secunde.drumul a fost ok.ca si preturi e ok,noi am fost 4 si am mincat la restaurant si ne-a costat toata masa 36 euro.Si da accepta orice bani(euro/kuna/moneda nationala)

florin_67
[quote name='dariuscha' date='Aug 13 2008, 16:25' post='5049031']

Drumul intre Sucuraj si Hvar este cam de 75 Km si este bun. Are 2 benzi dar este destul de ingust. De ex. noi am fost cu un jeep si cand am trebut pe langa o dubita s-au lovit oglinzile. Atunci am inteles de ce un cunoscator mergea cu oglinda stanga rabatata.
Peisajele sunt superbe de-a lungul drumului iar Hvar este oraselul cel mai placut si mai elegant din toata zona centrala.
brbarossa
QUOTE (gabifi @ Aug 12 2008, 23:26) *
Ii rog pe cei care au mers in Croatia traversand Serbia sa imi spuna daca la granita cu Serbia li s-a cerut altceva in afara de pasaport.
Eu vreau sa merg in Brela in 25 august si nu am hotarat inca traseul pe care il vom urma.
Multumesc mult tuturor celor care au contribuit cu informatii

Doar pasaport. Nici nu te baga in seama, in rest.

QUOTE (ITD69 @ Aug 12 2008, 23:34) *
Pasaport + carte verde iar la romani asigurarile medicale actele masinii.
Atentie, verifica ITP-ul.

Drept sa-ti spun de asigurarile medicale nu a intrebat nimeni.

QUOTE (tau_xxx @ Aug 13 2008, 14:03) *
In orasul vechi in schimb situatia e alta, terasele is mai decente si mancarea f buna.

Revin cu noutati.Ciao.

LE : am uitat sa spun, chestiile gen Beef Soup, Chicken Soup la restaurantele de aici sunt SUPE LA PLIC !!!

Asa este. In orasul vechi am mancat bine. Cat despre supe acelasi lucru l-am spus si eu, dar totusi iti recomand Fish Soup sau Scampi Soup unde iti pune carnita si e OK.
nadis
QUOTE (dariuscha @ Aug 13 2008, 16:25) *
@nadis- ar fi bine ca prietena ta sa-si ia si ceva anti-ploaie/vant. Acum 2 ani, la sfarsitul lui august au fost cateva zile destul de reci . Si pt. ca mi-am amintit de

Da, clar; in definitiv, le cara autobuzul - si decat sa ma injure pe urma ca a facut pneumonie, mai bine ma besteleste ca a plimbat o jachetica si/sau o umbreluta de pomana biggrin.gif
dariuscha
Multam de raspunsuri!
Cred ca voi merge cu masina in Hvar, intrucat nu am alta solutie pt o vizita de-o zi. Daca stie cineva o varianta cu catamaran sau vapor de pe coasta, HELP!
Despre Mostar stiu ca nu e prea mare, insa ideea era daca am timp sa-l vad pe-ndelete intr-o zi . Ca idee :Dubrovnik (orasul vechi ) mi-a luat cca 2 zile si consider ca n-am vazut chiar tot.
david1979
salut.
plecam in croatia, un grup de 5 persoane, in Trogir. rezervarile sunt facute.
am citit tot topicul despre croatia, cat si cel auto. traseul este buc-drobeta-belgrad-zagreb-trogir.
ce ma intereseaza e traseul dintr drobeta si belgrad. am inteles ca sunt 2 drumuri , iar cel bun este cel parelel cu dunarea care merge in nord.
atasez si traseul facut pe viamichelin, banuiesc ca e cel ok :

Click pentru a vizualiza atașamentul

in schimb nu am gasit raspuns la cateva intrebari :
- este permisa utilizarea detectorului radar in serbia, croatia ?
- gasim un loc de dormit pe langa autostrada Belgrad-Zagreb, dupa ce intram in croatia, dupa vama ?
- sunt magazine duty-free la granita romania-serbia si serbia croatia ? merita ? stie cineva
- sunt plaje cu nisip pe langa trogir ?

merci mult

papy08
Salut,si eu plec in Croatia ,la Trogir ,dar nu stiu nimic despre Hotelul Sirena si nici despre oras. Daca a fost cineva pe acolo poate imi da ceva informatii. Multumesc! mellow.gif
QUOTE (david1979 @ Aug 14 2008, 18:20) *
salut.
plecam in croatia, un grup de 5 persoane, in Trogir. rezervarile sunt facute.
am citit tot topicul despre croatia, cat si cel auto. traseul este buc-drobeta-belgrad-zagreb-trogir.
ce ma intereseaza e traseul dintr drobeta si belgrad. am inteles ca sunt 2 drumuri , iar cel bun este cel parelel cu dunarea care merge in nord.
atasez si traseul facut pe viamichelin, banuiesc ca e cel ok :

Click pentru a vizualiza atașamentul

- gasim un loc de dormit pe langa autostrada Belgrad-Zagreb, dupa ce intram in croatia, dupa vama ?
- sunt magazine duty-free la granita romania-serbia si serbia croatia ? merita ? stie cineva

merci mult

brbarossa
QUOTE (david1979 @ Aug 14 2008, 18:20) *

merci mult

Este permis antiradar.
Gasesti de dormit destul de greu pe autostrada si locatiile arata jalnic. In schimb poti iesi de pe autoband si intri intr-una dintre localitatile apropiate. Noi am ales Zupanje si a fost OK.
Mai lasati-o moarta cu plajele cu nisip si mai cititi si voi ce s-a mai scris pe aici. Intrebarea despre plajele cu nisip in Croatia cred ca o sa o bata pe cea legat de cat de des ninge in Sahara.
david1979

ok, merci mult
de nisip intrebam mai mult de curiozitate, am vazut prin poze cum arata plajele lor si asta e, nu suntem mofturosi biggrin.gif
brbarossa
QUOTE (david1979 @ Aug 14 2008, 19:57) *
ok, merci mult
de nisip intrebam mai mult de curiozitate, am vazut prin poze cum arata plajele lor si asta e, nu suntem mofturosi biggrin.gif

O sa vedeti ca tot plajele cu pietris o sa ajungeti sa le indragiti. Sunt mult mai curate, nu pleci cu nisip lipit de tine, cand bate vantul nu-ti baga praf in ochi, iar apele sunt deosebit de clare si albastre. Cat despre snorekling, este plaja ideala.
harry2007
Duminica urmeaza sa plec in Croatia langa Zadar.

Stie cineva detalii despre calatoria cu animalul de companie (cu cainele- un chihuahua)?
Hotelul accepta caini (taxa 20 euro/zi !!!!), dar ce nu stiu:
-ce intra in acest pret?
-cainele are voie in camera?
-dar la restaurant?
-sunt acceptati pe plaja?
-dar in parcurile nationale?
-dar in orasele medievale?

A fost cineva cu cainele in Croatia, sau stie cineva amanunte....

Multumesc !
bogdan10
QUOTE (dariuscha @ Aug 14 2008, 17:50) *
Cred ca voi merge cu masina in Hvar, intrucat nu am alta solutie pt o vizita de-o zi. Daca stie cineva o varianta cu catamaran sau vapor de pe coasta, HELP!

Curse de ferry-boat pt. insula Hvar ai din Split:

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1632

Mai exista din Makarska excursii catre insulele Hvar, Brac si Korcula.
atupi
Dar de asa ceva ati avut parte? Pozele sunt surprinse relativ aproape de Plitvice (30km) pe un drum secundar in drum spre drumul spre coasta. La Plitvice au fost lupte destul de mari in timpul razboiului.
yaya1
Salut !
A fost cineva la vila Mihaela din Trogir? Eu o sa merg prin agentie si as vrea sa aflu mai multe de la cei care au fost si ei cu sejururi organizate.
biscatrix
QUOTE (dariuscha @ Aug 14 2008, 17:50) *
[...]Cred ca voi merge cu masina in Hvar, intrucat nu am alta solutie pt o vizita de-o zi. Daca stie cineva o varianta cu catamaran sau vapor de pe coasta, HELP!
[...]

Noi am fost fara masina si am inchiriat acolo o brosuta VW. A iesit mai ieftin decit sa mergem cu masina noastra. Cam veche broscutza si ne-a dat emotii, dar a avut farmecul ei.

QUOTE (harry2007 @ Aug 14 2008, 23:37) *
[...]A fost cineva cu cainele in Croatia, sau stie cineva amanunte....

N-am fost cu ciinele, dar am vazut ciini peste tot. Si la Plitvice, si in Dubrovnik si alte orase, si pe plaje. E plin de straini ce vin cu cateii.
zildan
In majoritatea statiunilor e interzis accesul cainilor pe plaje.
In hoteluri nu am vazut nimic in acest sens
Mai nou in unele statiuni e interzis sa lasi obiecte nesupravegheate pe plaje, asta pentru ca se poarta ocuparea pe toata perioada a unui anumit loc. Erau indicatoare in care scria clar ca se vor ridica obiectele nesupravegheate.
Daneea
Plec la Vodice peste 2 saptamani...a ajuns cineva pe acolo? Stiti cam costa croazierele...pana in Split, Trogir, Hvar?..
nadis
QUOTE (yaya1 @ Aug 15 2008, 09:14) *
Salut !
A fost cineva la vila Mihaela din Trogir? Eu o sa merg prin agentie si as vrea sa aflu mai multe de la cei care au fost si ei cu sejururi organizate.

Yaya, pleci cumva cu grupul din 17 august?
(nu mai pomenim agentia, ca stie toata lumea cine organizeaza excursia asta.)
yaya1
QUOTE (nadis @ Aug 15 2008, 11:41) *
Yaya, pleci cumva cu grupul din 17 august?
(nu mai pomenim agentia, ca stie toata lumea cine organizeaza excursia asta.)

Plecarea e in 31 august. Dar pana atunci mi-ar place sa aflu mai multe despre cine a fost pe acolo
nadis
QUOTE (yaya1 @ Aug 15 2008, 12:09) *
Plecarea e in 31 august. Dar pana atunci mi-ar place sa aflu mai multe despre cine a fost pe acolo

Aha. Prietena mea pleaca pe 17, pe 24 probabil ca se intoarce; insa ea va sta la "Paula". Dar pot sa-i spun de-acum sa se uite de "Mihaela", precis va fi lume din grup cazata si acolo, or sa stea la taclale macar pe drumul de intoarcere.
Pana atunci, mai roaga-te aici de Kerkyra sa mai povesteasca - sau incearca sa gasesti in urma post-urile ei.
rexkroki
QUOTE (atupi @ Aug 14 2008, 23:45) *
Dar de asa ceva ati avut parte? Pozele sunt surprinse relativ aproape de Plitvice (30km) pe un drum secundar in drum spre drumul spre coasta. La Plitvice au fost lupte destul de mari in timpul razboiului.

am vazut si eu anul trecut astfel de urme ale razboiului si chiar daca acum in acele locuri era liniste tot m-a trecut un fior pe sira spinarii cand ma gandeam la ce au trebuit sa indure acei oameni... si e de laudat modul in care au reusit croatii sa treaca peste acest moment, asta din punct de vedere material pentru ca in sufletele lor sigur mai sunt traume nestinse...
dariuscha
@Bogdan10 - multam de info, varianta era studiata de mult si nu ma avantajeaza, intrucat pleaca din Split seara iar din Hvar dimineata, deci... . eu doresc sa vizitez Hvarul o zi si fiind si cu 2 copii, nu-mi permit variante ...tineresti . Acum doi ani pleca din Split un catamaran si dimineata. Din pacate am lasat Hvarul pe ultima zi si rau am facut ! Am renuntat din cauza de furtuna in noaptea dinaintea plecarii , marea fiind agitata si dimineata. Anul trecut orarul curselor a fost ca si acum - plecare seara, intoarcere dimineata. Iar excursia din Makarska stiu ce inseamna ( a nu se intelege ca nu are farmec) , insa eu doresc mai mult de 1-2 ore in oras. Poate, pana la urma, va fi singura solutie, intrucat nu vreau sa fie al treilea an cand ratez Hvarul.
Pentru cei ce vor sa viziteze orasul Korcula : din Drvenik pleaca un ferry care, din pacate, din 1 sept. reduce nr. de curse de la 3 la 2, asa ca raman doar 3 ore pt vizitat orasul ( calatoria dureaza 2 ore 30 min.). E foarte bun insa in sezon ( iulie-august) !
@atupi- da, am avut parte in primul concediu in Croatia si cred ca pe acelasi drum : spre Knin . Cautam cazare ( vizitasem Plitvice , era deja seara) si intalneam sate din care mai ramasese doar ce ne-ai prezentat tu sau cel mult pancarda din care reiesea ca ce aveam noi trecut pe harta existase candva . Noaptea ne-a prins pe drum si ne-am revenit abia cand am zarit luminile din Knin . Oras "provincial", linistit, in care am fost indrumati spre hotel Mihovil ( nou, curat, parcare inchisa, mic dejun inclus, amplasat insa cam marginas ) . Abia a doua zi am zarit (din masina) urmele gloantelor pe cladiri si biserica ortodoxa in ruina .Ulterior am aflat ce se intamplase in august 1995 acolo.
yaya1
QUOTE (nadis @ Aug 15 2008, 12:17) *
Aha. Prietena mea pleaca pe 17, pe 24 probabil ca se intoarce; insa ea va sta la "Paula". Dar pot sa-i spun de-acum sa se uite de "Mihaela", precis va fi lume din grup cazata si acolo, or sa stea la taclale macar pe drumul de intoarcere.
Pana atunci, mai roaga-te aici de Kerkyra sa mai povesteasca - sau incearca sa gasesti in urma post-urile ei.

Am citit tot forumul despre Croatia. Am vazut pareri pro si contra. Eu fiind fara pretentii mari sunt convinsa ca o sa-mi placa. Sunt curioasa cum stau cu tantarii si insectele? sunt probleme de genul asta?
atupi
QUOTE (yaya1 @ Aug 15 2008, 12:36) *
Am citit tot forumul despre Croatia. Am vazut pareri pro si contra. Eu fiind fara pretentii mari sunt convinsa ca o sa-mi placa. Sunt curioasa cum stau cu tantarii si insectele? sunt probleme de genul asta?

Apropos de tantari s-ar putea sa fie nevoie de un aparat de tantari. Noua ne-a pus la dispozitie unul proprietarul vilei in care am stat insa aveam si noi unul. Mai ales ca nu e ceva greu sau voluminos su niste gazulite din astea ar putea sa-ti strice noptile smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.