Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

Lyrical

Ar trebui sa explic prima data parerea mea despre tzara noastra pe urma sa fac cateva paralele ...sunt prea multe de spus .
Asta am simtit noi acolo si atata timp cat noi suntem deja in UE si ei nu... suntem mai buni decat ei... ar trebuii sa fie suficient acest argument.
Dupa ce am traversat Croatia si am vazut ce au reusit oamenii aia sa faca acolo printre stanci am spus ca ma bucur ca ...Romania este Gradina Maicii Domnului ....ca daca n-ar fi ...... roll2.gif
ambvision
N-am inteles mai nimic din ce zici, poate poti detalia, iar argumentul "noi suntem mai buni pentru ca suntem in UE" ma face sa rad...

Taw
Azi plec in Dubrovnik dar nu stiu daca e nevoie sa-mi iau si haine putin mai groase (bluze cu maneca lunga, trening, geaca de primavara-vara, etc) si ocupa o groaza de loc in troler.
Ma lamureste cineva pls?
10x
bogdan10
QUOTE (tau_xxx @ Aug 8 2008, 10:14) *
Azi plec in Dubrovnik dar nu stiu daca e nevoie sa-mi iau si haine putin mai groase (bluze cu maneca lunga, trening, geaca de primavara-vara, etc) si ocupa o groaza de loc in troler.
Ma lamureste cineva pls?
10x

O geaca mai subtire si o umbrela nu strica sa iti iei. In rest, depinde de tine ce haine preferi. Verifica pe diferite site-uri de prognoza meteo, cum va fi vremea in urmatoarele zile in zona unde mergi.
atupi
Salutare dragi prieteni,
m-am intors si eu din calatoria in Croatia. Am stat 5 zile in Insula KRK si 5 intr-un satuc mic de langa Trogir plus o noapte langa Plitvice si una in Sarajevo. Am plecat pe traseul Portile de fier-Belgrad-Malinska (KRK) si m-am intors prin Bosnia de la Trogir pe traseul Mostar-Sarajevo-Belgrad-Portile de fier. Ar fi extraordinar de multe de povestit mai ales ca am mers si prin zone mai putin turistice din Croatia si Bosnia. Impresia finala dupa ce am vazut Serbia, Croatia si Bosnia este ca parca razboiul a fost la noi si nu acolo. Nu intru in detalii de ordin pecuniar pentru ca au fost detaliate de ceilalti participanti la forum insa concluzia este ca Croatia nu este o tara mai scumpa ca Grecia sa spunem.
Drumul de dus de la Craiova la Plitvice l-am parcurs intr-o zi lejer si recomand celor care sa doarma in zona sa merga intr-un satuc din apropiere care se cheama Poljanak acesta fiind mai departe de drumurile destul de circulate si locatia este minunata.
La intoarcere am plecat la ora 11 din Sarajevo si la ora 22 intram in tara.
Desi sustin ideea ca in fiecare an trebuie sa vad alta destinatie voi mai merge odata in sudul Croatiei pentru ca nu am reusit sa vad nimic mai la sud de Split.
Cine mai doreste info doar sa ceara smile.gif
Concedii placute celor care inca nu ati plecat !
Lyrical
QUOTE (ambvision @ Aug 8 2008, 09:56) *
N-am inteles mai nimic din ce zici, poate poti detalia, iar argumentul "noi suntem mai buni pentru ca suntem in UE" ma face sa rad...

Ma bucur ca te-am facut sa razi.
mdt
Te-as ruga sa detaliezi putin cu Bosnia: unde v-ati cazat la Sarajevo (conditii, pret, rezervare sau gasit la fata locului), banuiesc ca v-ati plimbat putin si prin oras, e frumos?
Ce ai mai vazut in Bosnia?
De la Sarajevo spre Belgrad unde ati intrat pe autostrada, in Croatia sau ati luat-o spre Muntenegru?

Multumesc!

madalina2008
Pentru Lyrical:
Nu stiu pe unde ai umblat tu prin Croatia de ai constatat ca ar fi in urma noastra, eu iti zic ca sunt inaintea noastra nu cu 10-15 ani ci cu 50-60 de ani, pana si Serbia mie mi-a dat impresia ca in cativa ani ne depaseste cu mult. Daca nu crezi du-te prin satele de langa Veliko Gradiste(Serbia) sa vezi ce case au si ce strazi au in sate, si treci prin Strehaia si sa-mi spui si mie parerea apoi. De strazi in Croatia nu mai vorbim, eu am fost si prin sate si nu se compara. As vrea totusi daca ai timp sa detaliezi cu ce crezi tu ca sunt in urma noastra. Iar chestia ca noi suntem in UE si ei nu... Asta chiar e de ras, cred ca ai zis-o in gluma. Ti se pare ceva schimbat de cand am intrat de 1 an si 7-8 luni in UE. Mie nu. Chiar Croatia demonstreaza, daca mai era nevoie, ca nu trebuie sa fi in UE, pentru ca o tara sa arate bine si sa fie vizitata de milioane de turisti straini.
claudiu.hcs
QUOTE (atupi @ Aug 8 2008, 05:22) *
Salutare dragi prieteni,
m-am intors si eu din calatoria in Croatia. Am stat 5 zile in Insula KRK si 5 intr-un satuc mic de langa Trogir plus o noapte langa Plitvice si una in Sarajevo. Am plecat pe traseul Portile de fier-Belgrad-Malinska (KRK) si m-am intors prin Bosnia de la Trogir pe traseul Mostar-Sarajevo-Belgrad-Portile de fier. Ar fi extraordinar de multe de povestit mai ales ca am mers si prin zone mai putin turistice din Croatia si Bosnia. Impresia finala dupa ce am vazut Serbia, Croatia si Bosnia este ca parca razboiul a fost la noi si nu acolo. Nu intru in detalii de ordin pecuniar pentru ca au fost detaliate de ceilalti participanti la forum insa concluzia este ca Croatia nu este o tara mai scumpa ca Grecia sa spunem.
Drumul de dus de la Craiova la Plitvice l-am parcurs intr-o zi lejer si recomand celor care sa doarma in zona sa merga intr-un satuc din apropiere care se cheama Poljanak acesta fiind mai departe de drumurile destul de circulate si locatia este minunata.
La intoarcere am plecat la ora 11 din Sarajevo si la ora 22 intram in tara.
Desi sustin ideea ca in fiecare an trebuie sa vad alta destinatie voi mai merge odata in sudul Croatiei pentru ca nu am reusit sa vad nimic mai la sud de Split.
Cine mai doreste info doar sa ceara smile.gif
Concedii placute celor care inca nu ati plecat !

M-ar interesa si pe mine cat ai platit pentru o noapte de stat pe langa Plitvice. Eu plec Luni pe la ora 12:00 din Bucuresti si as vrea sa stiu daca as gasi undeva de dormit acolo. Mi-ar placea foarte mult sa vizitez parcul si nu as avea la dispozitie decat o jumatate de zi sa spunem ca ajung Marti pe la 12. Seara as vrea sa raman prin zona si pe urma sa plec spre destinatia finala Istria - Funtana. Poti detalia un pic, preturile cazarii unde ai gasit tu sau alte lucruri ce te-au marcat, impresionat?
Lyrical

QUOTE (madalina2008 @ Aug 8 2008, 11:06) *
Pentru Lyrical:
Nu stiu pe unde ai umblat tu prin Croatia de ai constatat ca ar fi in urma noastra, eu iti zic ca sunt inaintea noastra nu cu 10-15 ani ci cu 50-60 de ani, pana si Serbia mie mi-a dat impresia ca in cativa ani ne depaseste cu mult. Daca nu crezi du-te prin satele de langa Veliko Gradiste(Serbia) sa vezi ce case au si ce strazi au in sate, si treci prin Strehaia si sa-mi spui si mie parerea apoi. De strazi in Croatia nu mai vorbim, eu am fost si prin sate si nu se compara. As vrea totusi daca ai timp sa detaliezi cu ce crezi tu ca sunt in urma noastra. Iar chestia ca noi suntem in UE si ei nu... Asta chiar e de ras, cred ca ai zis-o in gluma. Ti se pare ceva schimbat de cand am intrat de 1 an si 7-8 luni in UE. Mie nu. Chiar Croatia demonstreaza, daca mai era nevoie, ca nu trebuie sa fi in UE, pentru ca o tara sa arate bine si sa fie vizitata de milioane de turisti straini.

Cata inversunare biggrin.gif ...nu uita ca am scris : Croatia e in urma noastra dar nu are nimik de invatzat de la noi . Nu am spus ca sunt mai slab dezvoltati decat noi sau ca sunt mai prapaditzi decat noi . Sunt altfel ...cu totul altfel .
ambvision
Daca tot vrei sa spui ceva, mai bine detaliaza si pe intelesul nostru, ca din afirmatii de genul " ...sunt prea multe de spus", "atata timp cat noi suntem deja in UE si ei nu... suntem mai buni decat ei... ar trebuii sa fie suficient acest argument", ar fi imposibil sa te inteleaga cineva, si o sa te trezesti ca-ti sar toti in cap, si nu fara motiv.
Titus 1904
Si pe croati ii cam umfla plansu-rasu cand le ziceam anul trecut ca noi suntem in UE
Dar prozaic safiu , pana vom avea noi soselele , curatenia si civilizatia lor mai curge ceva apa pe Dunare
de turism nu stiu ce sa zic cool.gif
atupi
QUOTE (mdt @ Aug 8 2008, 10:49) *
Te-as ruga sa detaliezi putin cu Bosnia: unde v-ati cazat la Sarajevo (conditii, pret, rezervare sau gasit la fata locului), banuiesc ca v-ati plimbat putin si prin oras, e frumos?
Ce ai mai vazut in Bosnia?
De la Sarajevo spre Belgrad unde ati intrat pe autostrada, in Croatia sau ati luat-o spre Muntenegru?

Multumesc!

In Bosnia am vizitat Mostar si Sarajevo. In Mostar ne-am plimbat prin centrul vechi si zona celebrului pod bombardat si refacut si am mancat. Apoi in aceeasi zi am mers catre Sarajevo unde de asemenea ne-am plimbat prin centrul vechi si mai spre seara ne-am amintit ca nu avem unde dormi smile.gif
Nu ne-am plimbat f mult pentru ca dupa ce am intrebat prin centrul vechi de cazare si am gasit cu 50euro/camera dar fara parcare (trebuia sa lasam masina mai departe in parcarea publica) ne-am continuat plimbarea si am gasit Hotel Astra unde ne-au oferit conditii f bune cu mic dejun la 63euro/cam dubla si am ramas aici. Si ei aveau parcarea mica insa le-am lasat cheile de la masina la receptie si au miscat ei masinile in parcare sa poata sa iasa cine se trezeste mai devreme smile.gif Prin Sarajevo daca ai timp mergi si viziteaza Muzeul tunelului ca sa iti faci o idee despre ce au suferit acei oameni in timpul razboiului si cat de plini de viata sunt acum desi dupa razboi populatia a scazut cu 37% (au fugit sau au murit). Repet: e o tara mult mai sigura decat Romania cu oameni cu mai mult bun simt si omenie. Seara atmosfera din Sarajevo prin centrul vechi este extraordinara, orasul este plin de viata.

Drumul de intoarcere a fost: Mostar-Sarajevo-Zenica-Doboj-Slavonski Samac- Autostrada croata-Belgrad-Pozarevac-Veliko GRadiste-Donji Milanovac-POrtile de Fier

De la Trogir la Mostar am luat un drum mai secundar indicat de gazda noastra croata care a fost f ok iar prin Bosnia am mers de asemenea pe drumul descris pt ca desi nu pare cel mai drept e cel mai rapid. In Bosnia nu ai decat 20 km de autostrada dupa Sarajevo. Daca veniti pe la Portile de Fier te rog sa observi drumul descris care nu este cel drept de la Pozarevac prin Majdanpek ci pe clisura.
Am avut GPS cu IGO 2008 care are harti destul de detaliate insa pe alocuri sunt decalibrate si iti mai indica sa o iei si prin porumbi asa ca am folosit si harti clasice in completare sa-i dam GPS-ului destinatii din aproape in aproape.
Drum bun si lasati stresul si grijile acasa pentru ca pe afara oamenii sunt mult mai normali si mai firesti. Concediu placut !
mdt
atupi, multumesc frumos pt informatii!
bcristian2005
Revin cu ultima postare de aici din Makarska. Am fost pe insulele Brac si Hvar, a fost foarte frumos. Mai multe va povestesc cand ma intorc acasa.
Ieri am fost la Plitvice. Sunt fara cuvinte, o frumusete ametitoare. Pretul unui bilet este de 110 kuna de persoana. Dar pentru a vedea Plitvice trebuie neaparat cel putin doua zile.
Vremea este foarte frumoasa. Totul este superb.
Pretul benzinei a scazut intr-o saptamana de la 9,48 cea de 98 la 9,13.
Preturile sunt foarte acceptabile.
Gata, va las, mai multe cand ma intorc acasa, dupa data de 11 august.
Salutari all. wink.gif
cid67
Salut

As vrea sa ajung si eu in CROATIA, in MEDULIN .

Stie cineva o cazare buna acolo ?

Daca s-a mai scris va rog sa ma indrumati la topicul respectiv .
Si daca mai aveti si alte informatii mai proaspete .......

Multumesc
madalina2008
Cateva poze din parcul Plitvice si statiunea Makarska
florin_67
In statiunea Makarska exista un restaurant-terasa unde se mananca excelent. Se numeste Konoba Kalalarga si este situat pe straduta cu acelasi nume Kalalarga care incepe din partea stanga a pietii centrale cum privesti in fata bisericuta din piata.
Pofta buna ! dj.gif
mdt
@Madalina2008, super poze!
@atupi ti-am urmarit acum traseul pe harta, iar hotelul din Sarajevo arata foarte bine. Mi se pare f ieftin pt cat de bine arata pozele.

Cat despre cum arata Serbia, vs Romania, in drumul Moravita - Belgrad, prin banatul sarbesc nu am putut sa nu remarc ca satele sunt pline de masini agricole (am trecut duminica si erau parcate in fata caselor) iar campurile sunt in f mare proportie cultivate, spre deosebire de cele din Romanika noastra sad.gif

Intr-adevar au masini (autovehicule) mai vechi decat romanii; dar in schimb au masini agricole. Poate spune asta ceva si la capitolul fudulie.

Sarbii au fost avantajati ca in perioada lui Tito au avut voie sa munceasca in strainatate, in Suedia, Elvetia, etc. Au venit inapoi cu bani, si-au construit case si si-au cumparat tractoare si combine. (taranii) In '91 Serbia arata cu 20 de ani inaintea Romaniei. Ce mai, nu arata acum satele de la noi cum aratau atunci la ei, sunt deja aproape 20 de ani din '91. sad.gif Din pacate a venit razboiul, apoi anii de embargou, Milosevic; si au cam saracit; boicotul international si-a spus cuvantul. Se pare ca noua conducere insa e pro-europeana, asa ca sper la zile mai bune pentru ei de acum incolo.

Cat despre sloveni si croati, dupa ce s-au desprins de fosta Yugoslavia, fara bolovan politic atarnat de gat... si-au vazut de treaba, si-au repus drumurile si turismul pe picioare.
brbarossa
QUOTE (madalina2008 @ Aug 7 2008, 16:15) *
Pentru Brbarossa
Intr-adevar poti cobori un pic mai jos, dar numai daca mancai pizza sau pesti sarati (girici le ziceau ei) care erau 35-40Kn o portie de 200gr cu cartofi prajiti. Sau mai erau 2 terase linga noi mai marginase, care aveau pui la rotisor, era 55-60kn puiul, sau 28kn jumatate. In rest, eu nu prea am vazut, la terase o portie sub 60kn. Dar asta nu inseamna ca poate erau si terase sau restaurante care aveau preturi mai mici. Eu m-am uitat la vreo 10 terase la meniuri si erau sensibil egale preturile. Oricum fiecare poate sa se orienteze la fata locului pentru ca, dupa cum am spus, majoritatea au meniurile afisate la intrare.
Deci iti detaliez o masa platita cu 200kn la terasa Gajeta in Makarska, pe faleza, nu din amintiri, am bonul:
o orangina 0,25 ................................................13kn;
o bere la pahar de 0,5 ................... ...................15Kn
doua portii snitel vienez cu cartofi prajiti.....2X67=134Kn
doua salate .............................................2X19=38Kn
TOTAL: 200Kn

Si in Makarska erau tonete cu inghetata la tot pasul, foarte buna, era 5-6Kn o cupa.

OK, deci se pare ca poti manca cu 200 kn ceea ce nu este deloc exagerat. Noi in loc de salate, pt ca luam peste sau fructe de mare, ne luam cate o supa tot de peste (destul de Podravka ce-i drept). Noi intr-un singur loc am platit 300 kn, undeva nu mai stiu numele, unde berea era 25 kn, pestele era vreo 80-90 kn si tot asa. Dar acolo am vrut sa mancam si nu ne-a deranjat pretul asa de tare, pt ca o data nu se pune. Eu cred ca daca masa de seara se incadreaza intre 30 si 40 de euro cu totul nu cred ca este ceva iesit din comun, mai ales ca esti la mare.
Cat despre inghetata, e super OK si are pret ca in Cora.

QUOTE (Adi|_ @ Aug 7 2008, 14:09) *
1. nu fac figuri! si ar fi bine sa nu le faci nici tu prin exprimari de genul celei de mai sus.
2. nu e musai sa treci pe la sarbi, se poate si pe la unguri. si nu vreau sa arat "ce mare "scula" este CI". am intrebat daca se poate si fara pasaport pt. ca sotia mea nu are pasaport si am vrut sa vad daca are rost sa-si faca sau nu. in urma discutiilor am decis ca ar fi bine sa-l faca.

Manca-te-ar tata' ce sensibil esti. Oricum este bine ca ai inteles ideea de risc, mai ales la un drum asa de lung.

QUOTE (tweety_08 @ Aug 7 2008, 17:54) *
pt barbarossa:croatia este INTEGRATA in UE inca din 2004!!!!!!!!!!!!!!

Tweety, treci la desene si lasa-ne. E Tom si Jerry pe Cartoon Network.

QUOTE (stropa1975 @ Aug 7 2008, 17:59) *
Ca tot vorbiti de preturi la restaurante si terase am si eu o intrebare. Din ce s-a scris aici pana acum despre Croatia nu tin minte daca s-a vorbit de bacsis. Se lasa bacsis la nota de plata sau e deja trecut acolo totul?

Bacsis e tot renumitul 10% daca iti place cum te trateaza si mancarea e OK, 5% daca te deranjeaza ceva si deloc si cu scuipat in ochi la abateri mai grave. Noi am plecat fara nici macar 1 kn bacsis in Trogir la o terasa unde ne-a dat o pizza de kk, mi-a luat comanda la 20 min de la asezarea la masa si mi-a adus berile dupa alte 20 min. Aaa, iar cand am cerut ketch-up mi-a adus o uscaciune care fierbea fiindca fusese tinuta in soare.

QUOTE (Lyrical @ Aug 8 2008, 09:19) *
Multumesc celor care si-au impartasit impresiile de calatorie pe acest forum . Am plecat in Croatia pe 28 iulie 2008 si ne-am intors pe 7 august 2008. Multumita celor scrise aici nu mi-am luat nici harta si nici planuri nu mi-am facut convins fiind ca shtiu " Totul despre Croatia ". A fost o experienta foarte placuta .
Cateva lucruri vreau sa adaug :
1.Croatia este in urma noastra dar nu are nimik de invatzat de la noi ....si probabil odata cu aderarea lor apropiata ne vor depasii in toate domeniile ....
2.Am fost incantati de plajele de stanci . Sunt deosebite ...chiar nu merita efortul de a cauta plaje cu pietricele sau nisip ...plajele stancoase au farmecul lor .
3. Nu depasiti mai mult de trei masini deodata....1000 kuna.

Cu primele 2 idei sunt de acord si eu.

QUOTE (tau_xxx @ Aug 8 2008, 10:14) *
Ma lamureste cineva pls?
10x

Du-te doar cu haine subtiri. Nu lua nimic sau aproape nimic gros. Nu ai unde sa le folosesti pt ca la ei temperatura noaptea este destul de mare, nu ca la noi cand iti trebuie ceva mai gros.

QUOTE (Lyrical @ Aug 8 2008, 09:19) *
Multumesc celor care si-au impartasit impresiile de calatorie pe acest forum . Am plecat in Croatia pe 28 iulie 2008 si ne-am intors pe 7 august 2008. Multumita celor scrise aici nu mi-am luat nici harta si nici planuri nu mi-am facut convins fiind ca shtiu " Totul despre Croatia ". A fost o experienta foarte placuta .
Cateva lucruri vreau sa adaug :
1.Croatia este in urma noastra dar nu are nimik de invatzat de la noi ....si probabil odata cu aderarea lor apropiata ne vor depasii in toate domeniile ....

As vrea sa completez afirmatia cu faptul ca intr-adevar sunt civilizati dar un pic comunisti au ramas. Drumurile lor sunt net superioare calitativ celor de la noi si fac turism in adevaratul sens al cuvantului. Insa au si puncte negative pe care le-am observat in comparatie cu Grecia insulara:
a. La croati sentimentul de siguranta si ordine, uneori nu il resimti pe deplin;
b. Lucrurile nu par la fel de bine organizate precum la greci;
c. Tratamentul la restaurant este uneori un pic ciudat si se aseamana celui de la noi, dar asta uneori, ceea ce la greci nu am intalnit;
d. De primit un mic "bonus" la masa, precum la greci, o fructa, inghetata, ceva nu o sa vezi;
e. Atitudinea comerciantilor si a vanzatorilor este asemanatoare celei de la noi, adica "Vrei sa cumperi, bine, daca nu, valea!";
f. Comunicarea in limba engleza, tinand cont ca traiesc din turism, este zero barat;
g. Daca ati luat un produs neconform sau stricat vedeti-va de treaba si mergeti mai departe. Nimeni nu raspunde pentru el iar autoritati de gen ANPC NU EXISTA;
h. Investitia in locatiile particulare este slaba si chiar inexistenta. Locatiile particulare seamana mai mult a casa de locuit si nu a hotel, ceea ce la greci nu prea am intalnit. Ma refer ca in camera mai poti avea sifonier cu carti, etc.

In concluzie, sunt foarte multe lucruri bune care le bat ca numar pe cele mai putin bune, astfel ca merita pe deplin un concediu in Croatia. Eu am o expresie: "Croatia este fratele mai sarac, sau de la tara al grecilor", pt ca au cam acelasi peisaj cu Grecia insulara, insa ei ca si natie sunt ceva ani in urma. Trebuie sa mai investeasca bani si sa-si cizeleze atitudinea fata de turist. Comparatia cu Romania sau Bulgaria nu suporta sub niciun aspect.

nadis
QUOTE (bcristian2005 @ Aug 8 2008, 16:05) *
Gata, va las, mai multe cand ma intorc acasa, dupa data de 11 august.
Salutari all. wink.gif

Multumim frumos pentru reportaje, Cristian - sa te intorci cu bine!
O sa te rog sa-mi spui despre vreme, in special ce s-a intrebat si azi: este, au ba, de vreun puloveras seara? Ca imi pleaca pretena pe 17 si m-a rugat sa fac pe Romica Jurca pentru ea. rolleyes.gif

QUOTE (brbarossa @ Aug 8 2008, 23:37) *
Ma refer ca in camera mai poti avea sifonier cu carti, etc.

Carti, pe bune?!? w00t.gif Uau, cat de fain! thumbup.gif
Ce mi-as dori sa nu mai fie toate camerele trase la xerox!!!

QUOTE (brbarossa @ Aug 8 2008, 23:37) *
Comparatia cu Romania sau Bulgaria nu suporta sub niciun aspect.

Ai vrut sa spui cumva: "Comparatia cu Romania sau Bulgaria nu are niciun suport"? Sau "nu se sprijina [support] pe nimic"?
...Si-uite-asa cuget ca, probabil, croatii aia se ocupara cu invatatu' limbii croate, d'aia nu prea trecura pe la lectiile de engleza...
guardia
Am citit o buna parte din postarile de aici despre Croatia si sunt placut impresionat de modul civilizat in care se discuta, iata ca se poate si fara manelisme, asa cum gasesti pe alte forumuri; nu am mai fost in Croatia in concediu decat o data in tranzit cu trenul spre Italia, asa ca nu stiu mai nimic; eu si logodnica mea plecam pe 21 august pe insula Pag la Novalja, 7 nopti cazare la o vila, apoi la plecare as dori sa ma opresc o zi la Plitvice (a 8-a noapte), caci toti de aici zic ca e ceva de vis, mai ales ca e doar la 100 de km de insula Pag; nu am GPS, dar sper ca ma voi descurca pe drumurile lor; suntem din Arad, vreau sa o iau pe ruta Arad- Szeged - Baia - Pecs- Garesnica - intrare pe autostrada Zagreb- Split - iesirea 9 de pe autostrada la Senj- apoi pe E65 pe coasta pana la trecerea cu bacul - sosire pe insula Pag.
kewlya
QUOTE (' date='Aug 8 2008, 23:37) *
As vrea sa completez afirmatia cu faptul ca intr-adevar sunt civilizati dar un pic comunisti au ramas. Drumurile lor sunt net superioare calitativ celor de la noi si fac turism in adevaratul sens al cuvantului. Insa au si puncte negative pe care le-am observat in comparatie cu Grecia insulara:
a. La croati sentimentul de siguranta si ordine, uneori nu il resimti pe deplin;
b. Lucrurile nu par la fel de bine organizate precum la greci;
c. Tratamentul la restaurant este uneori un pic ciudat si se aseamana celui de la noi, dar asta uneori, ceea ce la greci nu am intalnit;
d. De primit un mic "bonus" la masa, precum la greci, o fructa, inghetata, ceva nu o sa vezi;
e. Atitudinea comerciantilor si a vanzatorilor este asemanatoare celei de la noi, adica "Vrei sa cumperi, bine, daca nu, valea!";
f. Comunicarea in limba engleza, tinand cont ca traiesc din turism, este zero barat;
g. Daca ati luat un produs neconform sau stricat vedeti-va de treaba si mergeti mai departe. Nimeni nu raspunde pentru el iar autoritati de gen ANPC NU EXISTA;
h. Investitia in locatiile particulare este slaba si chiar inexistenta. Locatiile particulare seamana mai mult a casa de locuit si nu a hotel, ceea ce la greci nu prea am intalnit. Ma refer ca in camera mai poti avea sifonier cu carti, etc.

In concluzie, sunt foarte multe lucruri bune care le bat ca numar pe cele mai putin bune, astfel ca merita pe deplin un concediu in Croatia. Eu am o expresie: "Croatia este fratele mai sarac, sau de la tara al grecilor", pt ca au cam acelasi peisaj cu Grecia insulara, insa ei ca si natie sunt ceva ani in urma. Trebuie sa mai investeasca bani si sa-si cizeleze atitudinea fata de turist. Comparatia cu Romania sau Bulgaria nu suporta sub niciun aspect.

Salut,imi pare rau dar nu pot sa fiu de acord cu tine, si eu am fost in Croatia acuma in iulie pt primdata si vreau sa zic contrar celor spuse de tine:

noi tot timpul ne-am simtit in siguranta, am fost chiar si in cluburi de multe ori si nu am avut nici cea mai mica problema, mai ales ca suntem tineri si cateodata am baut si noi mai mult.
am primit de multe ori bonusuri la masa, ca de exemplu: o sticla de schanps de 1.5 litri, inghetata,ceva bautura alcoolica gen angely,etc
tratamentul la restaurant fata de grecia nu stiu cum este ( totusi nu m-am prins de ce compari cu grecia ? ), dar fata de Romania este clar mult peste, ospatarii au glumit de multe ori cu noi, ne zambeau, intrau in vorba, etc.
Noi nu ne-am descurcat decat cu engleza si nu am avut niciodata nici o problema, chiar ne-am mirat ca peste tot unde am fost,cineva tot vorbea engleza,si mai mult decat atat, de vreo 3 ori ni sa intamplat sa ne intrebe de unde suntem si cand au aflat au rupt un "Pofta buna" sau "Multumesc" in romaneste, sau altii ne-au intrebat cum se spune la multumesc in romaneste, unul ne-a intrebat daca am adus palinca cu noi smile.gif
la 70 euro pe zi apt de 100mp2 chiar am fost foarte multumiti, intradevar aveau un sifonier cu carti in el laugh.gif
brbarossa
QUOTE (kewlya @ Aug 10 2008, 01:19) *
Salut,imi pare rau dar nu pot sa fiu de acord cu tine, si eu am fost in Croatia acuma in iulie pt primdata si vreau sa zic contrar celor spuse de tine:

noi tot timpul ne-am simtit in siguranta, am fost chiar si in cluburi de multe ori si nu am avut nici cea mai mica problema, mai ales ca suntem tineri si cateodata am baut si noi mai mult.
am primit de multe ori bonusuri la masa, ca de exemplu: o sticla de schanps de 1.5 litri, inghetata,ceva bautura alcoolica gen angely,etc
tratamentul la restaurant fata de grecia nu stiu cum este ( totusi nu m-am prins de ce compari cu grecia ? ), dar fata de Romania este clar mult peste, ospatarii au glumit de multe ori cu noi, ne zambeau, intrau in vorba, etc.
Noi nu ne-am descurcat decat cu engleza si nu am avut niciodata nici o problema, chiar ne-am mirat ca peste tot unde am fost,cineva tot vorbea engleza,si mai mult decat atat, de vreo 3 ori ni sa intamplat sa ne intrebe de unde suntem si cand au aflat au rupt un "Pofta buna" sau "Multumesc" in romaneste, sau altii ne-au intrebat cum se spune la multumesc in romaneste, unul ne-a intrebat daca am adus palinca cu noi smile.gif
la 70 euro pe zi apt de 100mp2 chiar am fost foarte multumiti, intradevar aveau un sifonier cu carti in el laugh.gif

Nici eu nu pot fi de acord cu tine, dar se poate ca pe Riviera Makarska s-au mai nesimtit un pic. Poate ne spui si pe unde ai fost. Poate mai auzim si alte pareri.
thor4ever
bre ne lasi cu afirmatiile alea.pana si copiii de 10 ani care vindeau inghetata stiau engleza.creca confunzi cu alta limba engleza.toti stiu engleza.in rest afiramatii subiective.am vb cu cateva persoane care au fost in insule ingrecia si au spus ca i mai fain la croati
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.