QUOTE (madalina2008 @ Aug 7 2008, 16:15)

Pentru Brbarossa
Intr-adevar poti cobori un pic mai jos, dar numai daca mancai pizza sau pesti sarati (girici le ziceau ei) care erau 35-40Kn o portie de 200gr cu cartofi prajiti. Sau mai erau 2 terase linga noi mai marginase, care aveau pui la rotisor, era 55-60kn puiul, sau 28kn jumatate. In rest, eu nu prea am vazut, la terase o portie sub 60kn. Dar asta nu inseamna ca poate erau si terase sau restaurante care aveau preturi mai mici. Eu m-am uitat la vreo 10 terase la meniuri si erau sensibil egale preturile. Oricum fiecare poate sa se orienteze la fata locului pentru ca, dupa cum am spus, majoritatea au meniurile afisate la intrare.
Deci iti detaliez o masa platita cu 200kn la terasa Gajeta in Makarska, pe faleza, nu din amintiri, am bonul:
o orangina 0,25 ................................................13kn;
o bere la pahar de 0,5 ................... ...................15Kn
doua portii snitel vienez cu cartofi prajiti.....2X67=134Kn
doua salate .............................................2X19=38Kn
TOTAL: 200Kn
Si in Makarska erau tonete cu inghetata la tot pasul, foarte buna, era 5-6Kn o cupa.
OK, deci se pare ca poti manca cu 200 kn ceea ce nu este deloc exagerat. Noi in loc de salate, pt ca luam peste sau fructe de mare, ne luam cate o supa tot de peste (destul de Podravka ce-i drept). Noi intr-un singur loc am platit 300 kn, undeva nu mai stiu numele, unde berea era 25 kn, pestele era vreo 80-90 kn si tot asa. Dar acolo am vrut sa mancam si nu ne-a deranjat pretul asa de tare, pt ca o data nu se pune. Eu cred ca daca masa de seara se incadreaza intre 30 si 40 de euro cu totul nu cred ca este ceva iesit din comun, mai ales ca esti la mare.
Cat despre inghetata, e super OK si are pret ca in Cora.
QUOTE (Adi|_ @ Aug 7 2008, 14:09)

1. nu fac figuri! si ar fi bine sa nu le faci nici tu prin exprimari de genul celei de mai sus.
2. nu e musai sa treci pe la sarbi, se poate si pe la unguri. si nu vreau sa arat "ce mare "scula" este CI". am intrebat daca se poate si fara pasaport pt. ca sotia mea nu are pasaport si am vrut sa vad daca are rost sa-si faca sau nu. in urma discutiilor am decis ca ar fi bine sa-l faca.
Manca-te-ar tata' ce sensibil esti. Oricum este bine ca ai inteles ideea de risc, mai ales la un drum asa de lung.
QUOTE (tweety_08 @ Aug 7 2008, 17:54)

pt barbarossa:croatia este INTEGRATA in UE inca din 2004!!!!!!!!!!!!!!
Tweety, treci la desene si lasa-ne. E Tom si Jerry pe Cartoon Network.
QUOTE (stropa1975 @ Aug 7 2008, 17:59)

Ca tot vorbiti de preturi la restaurante si terase am si eu o intrebare. Din ce s-a scris aici pana acum despre Croatia nu tin minte daca s-a vorbit de bacsis. Se lasa bacsis la nota de plata sau e deja trecut acolo totul?
Bacsis e tot renumitul 10% daca iti place cum te trateaza si mancarea e OK, 5% daca te deranjeaza ceva si deloc si cu scuipat in ochi la abateri mai grave. Noi am plecat fara nici macar 1 kn bacsis in Trogir la o terasa unde ne-a dat o pizza de kk, mi-a luat comanda la 20 min de la asezarea la masa si mi-a adus berile dupa alte 20 min. Aaa, iar cand am cerut ketch-up mi-a adus o uscaciune care fierbea fiindca fusese tinuta in soare.
QUOTE (Lyrical @ Aug 8 2008, 09:19)

Multumesc celor care si-au impartasit impresiile de calatorie pe acest forum . Am plecat in Croatia pe 28 iulie 2008 si ne-am intors pe 7 august 2008. Multumita celor scrise aici nu mi-am luat nici harta si nici planuri nu mi-am facut convins fiind ca shtiu " Totul despre Croatia ". A fost o experienta foarte placuta .
Cateva lucruri vreau sa adaug :
1.Croatia este in urma noastra dar nu are nimik de invatzat de la noi ....si probabil odata cu aderarea lor apropiata ne vor depasii in toate domeniile ....
2.Am fost incantati de plajele de stanci . Sunt deosebite ...chiar nu merita efortul de a cauta plaje cu pietricele sau nisip ...plajele stancoase au farmecul lor .
3. Nu depasiti mai mult de trei masini deodata....1000 kuna.
Cu primele 2 idei sunt de acord si eu.
QUOTE (tau_xxx @ Aug 8 2008, 10:14)

Azi plec in Dubrovnik dar nu stiu daca e nevoie sa-mi iau si haine putin mai groase (bluze cu maneca lunga, trening, geaca de primavara-vara, etc) si ocupa o groaza de loc in troler.
Ma lamureste cineva pls?
10x
Du-te doar cu haine subtiri. Nu lua nimic sau aproape nimic gros. Nu ai unde sa le folosesti pt ca la ei temperatura noaptea este destul de mare, nu ca la noi cand iti trebuie ceva mai gros.
QUOTE (Lyrical @ Aug 8 2008, 09:19)

Multumesc celor care si-au impartasit impresiile de calatorie pe acest forum . Am plecat in Croatia pe 28 iulie 2008 si ne-am intors pe 7 august 2008. Multumita celor scrise aici nu mi-am luat nici harta si nici planuri nu mi-am facut convins fiind ca shtiu " Totul despre Croatia ". A fost o experienta foarte placuta .
Cateva lucruri vreau sa adaug :
1.Croatia este in urma noastra dar nu are nimik de invatzat de la noi ....si probabil odata cu aderarea lor apropiata ne vor depasii in toate domeniile ....
As vrea sa completez afirmatia cu faptul ca intr-adevar sunt civilizati dar un pic comunisti au ramas. Drumurile lor sunt net superioare calitativ celor de la noi si fac turism in adevaratul sens al cuvantului. Insa au si puncte negative pe care le-am observat in comparatie cu Grecia insulara:
a. La croati sentimentul de siguranta si ordine, uneori nu il resimti pe deplin;
b. Lucrurile nu par la fel de bine organizate precum la greci;
c. Tratamentul la restaurant este uneori un pic ciudat si se aseamana celui de la noi, dar asta uneori, ceea ce la greci nu am intalnit;
d. De primit un mic "bonus" la masa, precum la greci, o fructa, inghetata, ceva nu o sa vezi;
e. Atitudinea comerciantilor si a vanzatorilor este asemanatoare celei de la noi, adica "Vrei sa cumperi, bine, daca nu, valea!";
f. Comunicarea in limba engleza, tinand cont ca traiesc din turism, este zero barat;
g. Daca ati luat un produs neconform sau stricat vedeti-va de treaba si mergeti mai departe. Nimeni nu raspunde pentru el iar autoritati de gen ANPC NU EXISTA;
h. Investitia in locatiile particulare este slaba si chiar inexistenta. Locatiile particulare seamana mai mult a casa de locuit si nu a hotel, ceea ce la greci nu prea am intalnit. Ma refer ca in camera mai poti avea sifonier cu carti, etc.
In concluzie, sunt foarte multe lucruri bune care le bat ca numar pe cele mai putin bune, astfel ca merita pe deplin un concediu in Croatia. Eu am o expresie: "Croatia este fratele mai sarac, sau de la tara al grecilor", pt ca au cam acelasi peisaj cu Grecia insulara, insa ei ca si natie sunt ceva ani in urma. Trebuie sa mai investeasca bani si sa-si cizeleze atitudinea fata de turist. Comparatia cu Romania sau Bulgaria nu suporta sub niciun aspect.