fanebabanu1
31st July 2008, 19:18
Stie cineva ceva de Orebic? (ma refer experienta personala nu site-uri)
foxbat
31st July 2008, 22:48
buna seara
am citit cate ceva dar nu ma dau in laturi daca are cineva detalii respectiv un "road book"
cateva din punctele de interes le am "notat " si "Sapat"
ca idee, vrem relaxare si in limita acestei si vizitat
plecarea e pe 29 august respectiv intoarcerea pe 12 septembrie si am ales plecarea prin Ungaria ( budapesta ).
unde mi recomandati sa stau in zona de sus, provec ? niste " cazari " n ar fi rau .
in mare as sta acolo 4 - 5 zile si apoi as cobora spre dubrovnik
totusi nu mi prea surade intoarcerea prin tarisoarele alea..nu stiu inca ce sa zic
exista ceva gen all inclusive sau nu prea merita ?
multumesc
solano69
1st August 2008, 11:38
Buna la tota lumea...am citit ce ati scris, am sapat si eu pe net..avem idee ce vrem sa vedem dar problema sunt cazarile...nu am reusit sa facem rezervari, oare riscam mult sa ne orientam la fata locului?
traseul nostru ar fi asa:
plecare Tg.Mures 3 august..popas Budapesta
sosire in Senj 4 august..cazare 2 nopti(vizitare parcul national Plitvice..revenire seara in Senj)
sosire Trogir sau Split 6 august cazare 4 nopti
sosire Dubrovnik 10 august cazare 3 nopti
Toate rezervarile pe care le-am incercat au fost full...chestia e ca mergem cu copii si nu stiu daca sa ne hazardam sau nu.A mai fost careva asa la intamplare cu cazarile prin Croatia?
valada
1st August 2008, 16:28
Salutare,
M-am intors azi noapte din Croatia, Slovenia, Austria. Dupa ce am studiat si eu vreo trei luni acest forum pot sa spun ca am avut un concediu reusit. Mai putin partea de Viena care pe mine m-a dezamagit. Sau poate nu sunt facut pentru vizite la muzee si in magazine. Oricum dau nota 10 cu felicitari autostrazilor din Croatia si 9,50 celor din Ungaria. Ultimul loc binenteles Austria. Daca doriti detalii va stau la dispozitie. Oricum a fost prima locatie de cand umblu prin Europa si Asia unde pe o suprafata de 4,5 kmp. (am calculat bine sa stiti) ai putut sa stai cu burta la soare, sa faci plimbari la munte, sa faci catarari si sa urci pana la o cetate veche din secolul XV, care este locuita si in prezent (Moscenice). Am ramas impresionat de o gradina din curtea unei vile la 750 m altitudine unde se gaseau: maslini, nuci, pruni, piersici, caisi, smochini, ciresi, vita de vie si ca si vita de vie - Kiwi, care cred ca peste o saptamana se coceau. Din pacate vremea nu a tinut cu mine si din 20 iulie pana in 26 iulie cand am parasit Croatia a fost o singura zi calma, fara ploaie si cu soare in golful Kvarner. In rest a plouat tot timpul cel putin 2 - 3 ore pe zi, au fost nori, nu mai mult de 27 de grade la amiaza si mai mult decat atat, a batut incontinuu un vant foarte puternic (localnicii il numeau "Buro") care se spunea pe acolo, ca ar trebui sa bata la inceputul iernii. Chestia cu vantul am mentionat-o pentru cei care au tot spus ca li se pare Adriatica precum un lac. Depinde de locatie probabil. In orice caz Croatia (eu am vazut numai o "particica") merita vazuta.
P.S.: Luati-va pantofi de plaja din Romania. Eu i-am luat din supermarket de la noi, au fost cu 60 - 70% mai ieftini si au rezistat (se pot folosi si la anul) pe cand cei ai sotiei luati din Tesco de la Sofok la reducere 40% au fost 2.000 forinti si dupa 2 zile s-au tocit in varf, iar cei ai prietenilor luati de la fata locului, au costat cam 7 Euro si i-au aruncat si ei la plecare.
fanebabanu1
1st August 2008, 16:44
Orebic, please!!!!!
Se pare ca nu prea s-a oprit lumea pe acolo. Peste doua saptamani voi fi in stare sa dau primele informatii. (poate mai repede daca reusesc sa-l conving pe ala micu sa ma lase la comp.)
thor4ever
1st August 2008, 19:00
si eu ma gandesc ca,cu acele espadrile ai mers peste tot.pe ciment si pe plaja.nici nu ma mira.is doar pt inot si apa.asa am luat si eu.7 zile am stat cu ei in picioare dar am stat doar in apa.cand ieseam mi dadeam jos si luam slapii.40kuna am dat pe ei.aqua sport.is super,intoti cu ei fain si merita.
solano69
1st August 2008, 19:08
cum se numesc papuceii aia de plaja?Cum trebuie sa arate mai exact???