Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

dobreana

[quote name='hcm' date='Jul 30 2008, 21:57' post='4981764']

Serbia, taxa pentru autostrada, ai aici un link care te poate ajuta: http://www.dzp.co.yu/index.php?lang=en
Muntenegru, se plateste la granita o taxa ecologica de 10Euro
bogdan10
QUOTE (bcristian2005 @ Jul 31 2008, 19:03) *
La noapte plec in vacanta (concediu) pentru al doilea an consecutiv in Croatia pe riviera Dalmatiei in Makarska, pentru 10 zile. Anul trecut am stat doar 7 zile, si in afara unei croaziere pe insula Brac, am facut doar plaja. Anul acesta in limita timpului disponibil (si celor citite pe acest forum) vreau sa merg la Plitvice, sa vizitez Trogirul - orasul vechi, Splitul - palatul lui Diocletian, daca reusesc sa urc pe Biokovo (fotografiile lui ambvision de la cota 1800 m-au dat gata), sa fac o croaziera pe insula Hvar si bineinteles sa vizitez si Dubrovnicul. Cam incarcat programul pentru doar 10 zile. Daca am de unde si timp, impresii pe viu din Croatia pe timpul vacantei, daca nu la intoarcere. biggrin.gif

Drum bun si concediu placut! thumbup.gif

silvlu

Buna seara,
si noi, (2 tineri) rolleyes.gif , vrem sa ajungem tot la makarska in august. Insa pana acolo, urmand traseul prin Ungaria, vrem sa vizitam Plitvice. Am dori sa stim daca putem sa ajungem intr-o zi de la Brasov la Plitvice, urmand ca a doua zi sa vizitam parcul si sa continuam drumul pana la Makarska. Pentru cei care au mai fost, cam cate ore dureaza drumul Brasov- Plitvice (pe viamichelin sunt cam 14h)?
Multumim.
tovarasu
am rezervat in porec ceva, merita? am vazut ceva poze si is numa pietre, nici o plaja cu pitris macar huh.gif
fanebabanu1
Stie cineva ceva de Orebic? (ma refer experienta personala nu site-uri)
nadis
Calatorie lina, concediu placut - Cristian!
And don't forget us! smile.gif

Alte plaje cu nisip (eu habar n-am unde si cum exact, dar am cules din relatari; vedeti si voi pe unde or fi - si confirmati sau infirmati acilea):
Rab: Kampor; zona Zadar: Privlaka, Sabunike, Nin, Zaton; insula Brak/ langa Bol; o plaja in Krk; doua plaje in insula Pag.

chiajna
QUOTE (nadis @ Jul 30 2008, 00:13) *
Intrarea in cetate NU este cu plata. De fapt, sunt 2 intrari: una dinspre piateta centrala (unde e multa lume si multe autobuze), iar alta in partea oarecum opusa, prin zona portului (de acolo se ajunge la Banje, plaja publica principala).
Nu vad cum s-ar putea inchide la o anumita ora, ca inauntru sunt o multime de case locuite de oameni, sunt turisti cazati etc. - dar ar fi bine sa confirme cineva care a bantuit pe-acolo la ore tarzii.
Insa turul pe ziduri se plateste, costa 50 kuna (25 roni) - trebuie mers neaparat!

QUOTE (nadis @ Jul 30 2008, 00:13) *
Intrarea in cetate NU este cu plata. De fapt, sunt 2 intrari: una dinspre piateta centrala (unde e multa lume si multe autobuze), iar alta in partea oarecum opusa, prin zona portului (de acolo se ajunge la Banje, plaja publica principala).
Nu vad cum s-ar putea inchide la o anumita ora, ca inauntru sunt o multime de case locuite de oameni, sunt turisti cazati etc. - dar ar fi bine sa confirme cineva care a bantuit pe-acolo la ore tarzii.
Insa turul pe ziduri se plateste, costa 50 kuna (25 roni) - trebuie mers neaparat!

M-am cam incurcat. Intrebarea era: pt turul pe ziduri din Dubrovnik exista un program/orar?

nadis
QUOTE (chiajna @ Jul 31 2008, 21:39) *
M-am cam incurcat. Intrebarea era: pt turul pe ziduri din Dubrovnik exista un program/orar?

Da, e un orar. Dimineata nu stiu cand deschide, insa la 7 seara inchide. Atentie, deci!

sirbumihai
salutare, m-am intors din Croatia. Cateva informatii utile poate o sa foloseasca cuiva:
Am plecat pe traseul Heidelberg-Passau-Graz-Maribor-Zagreb-Plitvice, 1030km, drum super bun putin aglomerat in Slovenia pe la Maribor. In Austria am cumparat vigneta plus am platit la trecerea alpilor doua taxe, 4,5 euro si 7,5 euro. In Slovenia am cumparat vigneta 35 de euro si am fost si controlati daca o avem. In Croatia am platit la bariere autostrada si nu mai stiu cat a fost caci am platit si cu card si in euro, se poate plati si in kuna daca aveti la indemana.
La plitvice am stat la o pensiune foarte civilizata, nu stiu daca am voie sa dau linkuri aici dar incerc smile.gif. Pensiunea se numeste Knezevic adresa este http://knezevic.hr, a fost vreo 45 de euro/camera cu 2 paturi.
Am vizitat parcul national plitvice, care intradevar este impresionant, pe traseul cel mai lung, cred ca a fost 8 ore, destul de aglomerat.
Am plecat dupa aceea spre Makarska, vreo 350 de km, pe o autostrada de vis pana la Sestanovac unde se termina momentan, iar de acolo mai vreo 25km pe drumul de coasta. (41 de kuna a costat bucata asta de autostrada).
La Makarska am stat la o pensiune foarte sus pe munte cu acces foarte abrupt dar si eu si masina sa obisnuit dupa 2 zile smile.gif. Pensiunea a fost de asemeni ok, se numeste Mlinice o recomand doar celor care merg sa se odihneasca si sa aiba liniste. Are si restaurant incepand cu ora 18 si mic dejun dimineata. Pret cu mic dejun 7zile/camera 2 paturi/320 euro (http://www.makarska-croatia.com/mlinice/)
Vreme de o saptamana, plaja, soare si o apa calda ca o ciorba smile.gif
Am mai fost si la parcul national Krka, cred ca vreo 280km dus-intors din Makarska, vreo 250 doar autostrada, de asemeni foarte interesant, acolo se poate face si baie langa cascade.
Dupa o saptamana de baie ne-am intors pe acelasi traseu, Makarska-Zagreb-Maribor-Graz-Passau-Heidelberg (1300km)
Pentru alte intrebari va stau la dispozitie cu draga inima smile.gif
Concediu placut
mishi

QUOTE (nadis @ Jul 31 2008, 20:35) *
Calatorie lina, concediu placut - Cristian!
And don't forget us! smile.gif

Alte plaje cu nisip (eu habar n-am unde si cum exact, dar am cules din relatari; vedeti si voi pe unde or fi - si confirmati sau infirmati acilea):
Rab: Kampor; zona Zadar: Privlaka, Sabunike, Nin, Zaton; insula Brak/ langa Bol; o plaja in Krk; doua plaje in insula Pag.

Nadis, adaug la insula Rab, pe langa Kampor si Lopar unde este o plaja lunga de km cu nisip. Excelenta zona pt. familiile cu copii si pt. neinotatori ...Se merge vreo 200m cu apa pana la gambe... Tot in Lopar sunt f. multe golfulete care au plaja tot cu nisip, dar neamenajate - adica au pe ele doar cosuri de gunoi- tot apa mica la mal - e un peisaj mai salbatic aici...dar ff relaxant. "Incap" doar cateva familii pe o astfel de plaja. Sunt si zone pt snorkeling, of course...
nadis
'sirbumihai' said [...]

Bun venit, Mihai ("bine te-ai intors" parca nu pot zice, ca n-ai venit taman la noi acas' laugh.gif)

Ma uitam peste fotografiile mele din Croatia: ce sa pun in plus?, Brbarossa ne-a spart cu pozele lui din Dubrovnik (cre' ca de-aia acum toata lumea vrea sa mearga acolo, musai, ha-ha!), altii au fost si au vazut cu ochii lor, altii se vor duce si vor vedea... Mmm.
Bing! Da, dar se duc cu masina.
Iata ce n-ati vazut: Dubrovnikul din avion. Pozele sunt strict la rand, trase la cateva secunde una de alta. Directia: sud-est, nord-vest. Zona: dupa Cavtat - Dubrovnik - Korkula; apoi se depasesc muntii si se coteste nord.

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Uitati-va la poza 6, in coltul din dreapta-jos: podul din Dubrovnik si vaporul de lux (un soi de transatlantic enorm), pre numele lui "Carnival Freedom".
Poate ca pozele ar fi iesit si mai bine, daca as fi putut sterge geamul si pe dinafara rolleyes.gif

daniprodea
La noapte plec in vacanta (concediu) pentru al doilea an consecutiv in Croatia pe riviera Dalmatiei in Makarska, pentru 10 zile. Anul trecut am stat doar 7 zile, si in afara unei croaziere pe insula Brac, am facut doar plaja. Anul acesta in limita timpului disponibil (si celor citite pe acest forum) vreau sa merg la Plitvice, sa vizitez Trogirul - orasul vechi, Splitul - palatul lui Diocletian, daca reusesc sa urc pe Biokovo (fotografiile lui ambvision de la cota 1800 m-au dat gata), sa fac o croaziera pe insula Hvar si bineinteles sa vizitez si Dubrovnicul. Cam incarcat programul pentru doar 10 zile. Daca am de unde si timp, impresii pe viu din Croatia pe timpul vacantei, daca nu la intoarcere. biggrin.gif

Ai tras cu ochiu la traseul postat de mine !? hug.gif . Ma bucur ca am de unde afla cat mai multe informatii, pt ca voi pleca la cateva zile dupa ce ajungeti voi.
Multa atentie la detalii .. .ca o sa-ti pun multe intrebari clapping.gif .

Concediu placut = cer senin va doresc cheers.gif
bcristian2005
QUOTE (daniprodea @ Jul 31 2008, 23:03) *
Ai tras cu ochiu la traseul postat de mine !? hug.gif . Ma bucur ca am de unde afla cat mai multe informatii, pt ca voi pleca la cateva zile dupa ce ajungeti voi.
Multa atentie la detalii .. .ca o sa-ti pun multe intrebari clapping.gif .

Concediu placut = cer senin va doresc cheers.gif

Multumesc. Acuma plec. Revin cu postari de acolo din Makarska.
Salutari
nadis
QUOTE (mishi @ Jul 31 2008, 22:47) *
Nadis, adaug la insula Rab, pe langa Kampor si Lopar unde este o plaja lunga de km cu nisip. Excelenta zona pt. familiile cu copii si pt. neinotatori ...Se merge vreo 200m cu apa pana la gambe... Tot in Lopar sunt f. multe golfulete care au plaja tot cu nisip, dar neamenajate - adica au pe ele doar cosuri de gunoi- tot apa mica la mal - e un peisaj mai salbatic aici...dar ff relaxant. "Incap" doar cateva familii pe o astfel de plaja. Sunt si zone pt snorkeling, of course...

Yep, Mishi, s-a marcat si Lopar-ul! Imi pare minunat, mai ales golfuletele salbatice!
Notez tot, apoi copiez lista de mana, ortografic biggrin.gif si pun aici, la gazeta de perete de pe ecran!
Mi-am mai adus aminte: Kolocep - insula mica, nu prea cunoscuta, in drumul "naval" Dubrovnik-Lopud, la doar vreo 20 de minute.

foxbat
buna seara

am citit cate ceva dar nu ma dau in laturi daca are cineva detalii respectiv un "road book"
cateva din punctele de interes le am "notat " si "Sapat"

ca idee, vrem relaxare si in limita acestei si vizitat
plecarea e pe 29 august respectiv intoarcerea pe 12 septembrie si am ales plecarea prin Ungaria ( budapesta ).
unde mi recomandati sa stau in zona de sus, provec ? niste " cazari " n ar fi rau .

in mare as sta acolo 4 - 5 zile si apoi as cobora spre dubrovnik
totusi nu mi prea surade intoarcerea prin tarisoarele alea..nu stiu inca ce sa zic
exista ceva gen all inclusive sau nu prea merita ?

multumesc
florin_67
QUOTE (silvlu @ Jul 31 2008, 19:54) *
Buna seara,
si noi, (2 tineri) rolleyes.gif , vrem sa ajungem tot la makarska in august. Insa pana acolo, urmand traseul prin Ungaria, vrem sa vizitam Plitvice. Am dori sa stim daca putem sa ajungem intr-o zi de la Brasov la Plitvice, urmand ca a doua zi sa vizitam parcul si sa continuam drumul pana la Makarska. Pentru cei care au mai fost, cam cate ore dureaza drumul Brasov- Plitvice (pe viamichelin sunt cam 14h)?
Multumim.

Am facut exact drumul acesta acum o saptamana si cred ca este un pic cam mult. In Ro pana iesi faci 8 ore
iar pe autostrada faci cum tot atata pana la Plitvice. Iti recomand o oprire la Budapesta.
Iar ca varianta de traseu cred ca autostrada este cea mai buna alegere. Este mai lunga dar recuperezi si castigi
prin viteza si prin conditiile de drum.

Am executat acelasi program acum o saptamana si cred ca insula Hvar este locul cel mai cochet si mai linistit
din zona de sud. Riviera Makarska ( Omis, Makarska ) mi s-au parut cam comerciala si aglomerata.
Dubrovnikul este un oras special care trebuie vazut atat ziua cat si seara. Trogirul si Splitul sunt cam la fel,
Splitul un pic mai mare dar daca ai vazut Dubrovnikul poti renunta daca nu ai timp la cele doua.
Daca as alege acum as alege cele doua porturi de pe insula Hvar, Stari Grad sau Hvar care sunt deosebite, placute
si linistite.
solano69
Buna la tota lumea...am citit ce ati scris, am sapat si eu pe net..avem idee ce vrem sa vedem dar problema sunt cazarile...nu am reusit sa facem rezervari, oare riscam mult sa ne orientam la fata locului?
traseul nostru ar fi asa:
plecare Tg.Mures 3 august..popas Budapesta
sosire in Senj 4 august..cazare 2 nopti(vizitare parcul national Plitvice..revenire seara in Senj)
sosire Trogir sau Split 6 august cazare 4 nopti
sosire Dubrovnik 10 august cazare 3 nopti
Toate rezervarile pe care le-am incercat au fost full...chestia e ca mergem cu copii si nu stiu daca sa ne hazardam sau nu.A mai fost careva asa la intamplare cu cazarile prin Croatia?
thor4ever
langa vaporasu ala carnival freedom am stat langa el.
sau piticania astalalta http://picasaweb.google.ro/mortekay/Croati...815666186600898

foarte dacord cu florin 67.statiunile sunt extrem de aglomerate.in special cele de langa sosea.in schimb pe insula hvar ii atata linista de nu ti vine sa crezi.ai loc pe plaja si ii calm.super.sucuraj,jelsa...am stat

QUOTE (thor4ever @ Aug 1 2008, 12:55) *
langa vaporasu ala carnival freedom am stat langa el.
sau piticania astalalta http://picasaweb.google.ro/mortekay/Croati...815666186600898

foarte dacord cu florin 67.statiunile sunt extrem de aglomerate.in special cele de langa sosea.in schimb pe insula hvar ii atata linista de nu ti vine sa crezi.ai loc pe plaja si ii calm.super.sucuraj,jelsa...am stat

tm-szeged-budapesta zabreg-split-makarska-hvar.1100km facuti fara oprire.doar la granita si ceva tigari pt cei din masina.
dianuca
QUOTE (solano69 @ Aug 1 2008, 12:38) *
Buna la tota lumea...am citit ce ati scris, am sapat si eu pe net..avem idee ce vrem sa vedem dar problema sunt cazarile...nu am reusit sa facem rezervari, oare riscam mult sa ne orientam la fata locului?
traseul nostru ar fi asa:
plecare Tg.Mures 3 august..popas Budapesta
sosire in Senj 4 august..cazare 2 nopti(vizitare parcul national Plitvice..revenire seara in Senj)
sosire Trogir sau Split 6 august cazare 4 nopti
sosire Dubrovnik 10 august cazare 3 nopti
Toate rezervarile pe care le-am incercat au fost full...chestia e ca mergem cu copii si nu stiu daca sa ne hazardam sau nu.A mai fost careva asa la intamplare cu cautarii zarile prin Croatia?

eu am fost in croatia fara nimic rezervat inainte (cam in aceeasi perioada acum 2 ani) si nu am avut nici cea mai mica problema in a gasi cazare. peste tot pe drum sunt pensiuni sau tablii in fata caselor care au camere de inchiriat. nu cred ca am petrecut mai mult de o ora sa ne cazam undeva, asta incluzand si vizionatul camerelor si negocierea cu proprietarii (care in general sunt foarte amabili). e adevarat ca am fost trei tineri fara obligatii smile.gif, deci nici nu aveam pretentii prea mari. din traseul tau noi am stat de ex in trogir si dubrovnik - in trogir intr-un apartament cu 2 camere si bucatarie (ala cred ca era perfect pentru o familie cu copii), la vreo 50 de eur pe noapte, iar in dubrovnik am gasit cu vreo 30 de eur, trei persoane in camera insa cu baie comuna. conditiile au fost ok de cele mai multe ori, eu fiind destul de sensibila la capitolul curatenie.

deci eu zic ca gasesti. dar ramane stresul cautarii pana gasesti ceva care sa iti convina.
solano69
QUOTE (dianuca @ Aug 1 2008, 15:11) *
eu am fost in croatia fara nimic rezervat inainte (cam in aceeasi perioada acum 2 ani) si nu am avut nici cea mai mica problema in a gasi cazare. peste tot pe drum sunt pensiuni sau tablii in fata caselor care au camere de inchiriat. nu cred ca am petrecut mai mult de o ora sa ne cazam undeva, asta incluzand si vizionatul camerelor si negocierea cu proprietarii (care in general sunt foarte amabili). e adevarat ca am fost trei tineri fara obligatii smile.gif, deci nici nu aveam pretentii prea mari. din traseul tau noi am stat de ex in trogir si dubrovnik - in trogir intr-un apartament cu 2 camere si bucatarie (ala cred ca era perfect pentru o familie cu copii), la vreo 50 de eur pe noapte, iar in dubrovnik am gasit cu vreo 30 de eur, trei persoane in camera insa cu baie comuna. conditiile au fost ok de cele mai multe ori, eu fiind destul de sensibila la capitolul curatenie.

deci eu zic ca gasesti. dar ramane stresul cautarii pana gasesti ceva care sa iti convina.

multumesc Dianuca
valada
Salutare,
M-am intors azi noapte din Croatia, Slovenia, Austria. Dupa ce am studiat si eu vreo trei luni acest forum pot sa spun ca am avut un concediu reusit. Mai putin partea de Viena care pe mine m-a dezamagit. Sau poate nu sunt facut pentru vizite la muzee si in magazine. Oricum dau nota 10 cu felicitari autostrazilor din Croatia si 9,50 celor din Ungaria. Ultimul loc binenteles Austria. Daca doriti detalii va stau la dispozitie. Oricum a fost prima locatie de cand umblu prin Europa si Asia unde pe o suprafata de 4,5 kmp. (am calculat bine sa stiti) ai putut sa stai cu burta la soare, sa faci plimbari la munte, sa faci catarari si sa urci pana la o cetate veche din secolul XV, care este locuita si in prezent (Moscenice). Am ramas impresionat de o gradina din curtea unei vile la 750 m altitudine unde se gaseau: maslini, nuci, pruni, piersici, caisi, smochini, ciresi, vita de vie si ca si vita de vie - Kiwi, care cred ca peste o saptamana se coceau. Din pacate vremea nu a tinut cu mine si din 20 iulie pana in 26 iulie cand am parasit Croatia a fost o singura zi calma, fara ploaie si cu soare in golful Kvarner. In rest a plouat tot timpul cel putin 2 - 3 ore pe zi, au fost nori, nu mai mult de 27 de grade la amiaza si mai mult decat atat, a batut incontinuu un vant foarte puternic (localnicii il numeau "Buro") care se spunea pe acolo, ca ar trebui sa bata la inceputul iernii. Chestia cu vantul am mentionat-o pentru cei care au tot spus ca li se pare Adriatica precum un lac. Depinde de locatie probabil. In orice caz Croatia (eu am vazut numai o "particica") merita vazuta.
P.S.: Luati-va pantofi de plaja din Romania. Eu i-am luat din supermarket de la noi, au fost cu 60 - 70% mai ieftini si au rezistat (se pot folosi si la anul) pe cand cei ai sotiei luati din Tesco de la Sofok la reducere 40% au fost 2.000 forinti si dupa 2 zile s-au tocit in varf, iar cei ai prietenilor luati de la fata locului, au costat cam 7 Euro si i-au aruncat si ei la plecare.
fanebabanu1
Orebic, please!!!!!
Se pare ca nu prea s-a oprit lumea pe acolo. Peste doua saptamani voi fi in stare sa dau primele informatii. (poate mai repede daca reusesc sa-l conving pe ala micu sa ma lase la comp.)
nadis
[quote name='valada' date='Aug 1 2008, 17:28' post='4991319']

Hm, ce chestie, asta cu vremea atat de proasta! Deci se poate intampla... noi, ceilalti, am cam lesinat de atata soare in crestet; imi doream sa mai vad si un nor, macar in apus, sa iasa pozele mai frumos... biggrin.gif
Spui ca au fost si valuri mari?

Despre incaltarile de plaja: in prima poza, se vede in ce hal se tocisera tzumburusii de pe talpa dupa numai vreo 2 zile (in a treia i-am si aruncat). In schimb, m-au salvat papuceii chinezesti pe care-i aveam de-acasa - poza a doua, in plan secund, cei negri. Cred ca si o pereche de tenisi ar fi fost la fel de buni!

Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

PS. Nici pe mine nu m-a dat pe spate Viena.
thor4ever
si eu ma gandesc ca,cu acele espadrile ai mers peste tot.pe ciment si pe plaja.nici nu ma mira.is doar pt inot si apa.asa am luat si eu.7 zile am stat cu ei in picioare dar am stat doar in apa.cand ieseam mi dadeam jos si luam slapii.40kuna am dat pe ei.aqua sport.is super,intoti cu ei fain si merita.
solano69
cum se numesc papuceii aia de plaja?Cum trebuie sa arate mai exact???
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.