metalactual
30th July 2008, 15:40
QUOTE (nadis @ Jul 30 2008, 14:44)

Pai nici eu nu mai zburasem... Ce sa zic... da, din pacate, eu am avut probleme: cursa Viena-Buc de la intoarcere a fost anulata si alte bilete n-am mai primit decat peste 2 (doua) zile!!!
Lady "nadis" - acum am vazut patania ta cu Sky. Extrage doar partea plina: nacazul s-a petrecut la intoarcere !
Ai apucat sa vezi linistita Croatia si ceva mai mult din Viena
, adevarat - cam fara voia ta.....
nadis
30th July 2008, 16:20
QUOTE (metalactual @ Jul 30 2008, 16:40)

Lady
"nadis" - acum am vazut patania ta cu Sky. Extrage doar partea plina: nacazul s-a petrecut la intoarcere !
Ai apucat sa vezi linistita Croatia si ceva mai mult din Viena

, adevarat - cam fara voia ta.....
He-he-he - chiar ca ai dreptate: daca patania se intampla la dus, as fi pierdut doua nopti din cazarea la hotelul din Dubrovnik, vreo 200 si ceva de euro, plus (adica mai ales) ca as fi fost plina de nervi si as fi trait cu convingerea ca mi-am ratat vacanta din start si nu mai am cum s-o dreg.
Sigur, amintirile se decanteaza, raman lucrurile bune si frumoase!
Nah, poate altfel m-as fi plictisit cumva, daca totul ar fi mers lin, iar apoi ce-as mai fi povestit in dreapta si-n stanga? 
Poate parea usor ciudat ce zic, dar, pe langa multele vazute, am avut si nenumarate de invatat din calatoria asta - chit ca de la o varsta incepi sa-ti inchipui, gresit, ca nu mai ai ce...
PS. ...la capitolul "invatat" incluzandu-se si cele aflate despre puterile - sau mai bine zis limitele, fizice, psihice - ale propriei persoane
nadis
30th July 2008, 17:37
QUOTE (ambvision @ Jul 29 2008, 23:39)

Referitor la afirmatia "croatia este o mare porcarie", simt si eu nevoia sa-mi exprim opinia - mai mare porcarie mi se pare sa te duci intr-un concediu fara sa te interesezi un pic unde te duci, fara sa te documentezi - de fapt de ce te duci acolo si nu altundeva ? dai cu banul ? eu, personal, merg undeva pentru ca imi doresc sa merg in acel loc, si ma documentez un pic inainte de a merge. altfel am mari sanse sa ratez obiective importante. si altfel, daca tot mergi acolo, nu mai bine te bucuri de ce gasesti decat sa cauti nod in papura? mi-e efectiv tare greu sa imi imaginez pe cineva venind din romania sa nu gaseasca nimic interesant in Croatia...
E ca si ala care si-a dorit cel mai tare aparat foto, a luat un dslr si dupa aia a zis ca-i tare naspa ca nu-i arata pozele pe lcd inainde de a le face, ci e nevoit sa se uite pe gaura...
N-as vrea ca mesajul lui Ambvision sa fie inghitit rapid in marea de informatii si alte vorbe - e mult prea important pentru cei care vor merge in Croatia de acum incolo, pentru prima data, si nu stiu exact de ce se duc taman acolo. Poate ca noi n-am subliniat aici destul de apasat, sau am facut-o cu prea mult timp in urma, sau lumea e prea grabita, citeste superficial si scapa fix esentialul.
* In Croatia NU te duci daca nu-ti doresti altceva decat sa stai cu burta la soare si sa faci baie de la masa de dimineata pana la apusul soarelui, dupa care sa te retragi in camera, la leneveala. Nu te duci daca vrei sa sari din hotel/gazda direct pe plaja, unde sa zaci pe nisip, sa bei bere si sa mai atipesti oleaca.
* In Croatia NU te duci ca sa admiri piscurile inzapezite ale vreunui Everest, sa zici apoi "mama, am vazut cei mai inalti munti din lume!"
* In Croatia NU te duci ca sa scapi, ca bani, mai ieftin decat te-ar costa ramanand acasa.
In Croatia te duci, mai ales, daca vrei sa vezi ce au izbutit sa faca niste oameni, in niste - multe! - secole de istorie, intr-un relief extrem de variat, incantator dar si dificil, cu o clima poate nu cea mai favorabila.
Si in Croatia te duci numai daca ceva din cultura ta rezoneaza cu acel spatiu geografic.
In caz contrar, te vei simti frustrat si vei avea tot soiul de dezamagiri - iar noi vom citi din nou aberatii precum "Croatia este o mare porcarie", ceea ce zau ca nu-mi doresc!
zappata
30th July 2008, 18:00
QUOTE (samsara @ Jul 30 2008, 13:38)

Oh, zappata!...stii ca nu m-am gandit nici o clipa la tren?!?!?....multam de sugestieee!...eram blocata pe ideea de avion si cam incremenita in proiect!...multam o sa caut...probabil c-o sa dureze o vesnicie, dar cel putin ajung acolo!
imi poate spune cineva care-s intervalurile de pret pentru cazarea la particulari in dubrovnik? este usor de gasit o pensiune decenta acolo? cam cum ati procedat voi? recomandati hotel sau pensiune? Multam.
...cauta putin mai sus; am dat eu un link pentru cazari particulare; e pentru toata croatia.....lasa ca ti l-am gasit eu:
"pentru cei care vor sa vada preturi la cazari particulare in dubrovnik:
http://www.adriatic-home.com/search/list/1/3/157/0
maro20
30th July 2008, 19:09
QUOTE (georgi0089 @ Jul 29 2008, 12:17)

salut tuturor!! sunt noua pe aici si as vrea sa merg in croatia la toamna (mai exact in sept).
nu m-am hotarat in ce localitate, dar cu siguranta undeva in sud..am auzit ca acolo ar fi mai cald in perioada asta.
care dintre voi a fost in split? as vrea sa gasesc niste preturi de intrare la obiective!
va rog sa-mi raspundeti cat mai repede
mersi

eu am fost anul trecut din 2 septembrie in Porec......a fost cald si mancarea a fost ieftina, la fel si cazarea....in septembrie este deja extrasezon si preturile sunt mai mici
hcm
30th July 2008, 19:45
Salutare tuturor !
"Dupa lupte seculare care au durat... " cam 2 luni am reusit sa incropim un traseu spre croatia, luni, 04.08.2008 plecam. Rugamintea mea este adresata tuturor care pot da o mana de ajutor in urmatoarele prbleme:
- mergem cu masina inchiriata, avem procura, asigurare, carte verde, valabila serbia-Bosnia-Muntenegru-Croatia, intrebarea e, daca mai tre sa luam ceva cu noi vis-a-vis de masina?
- stie cineva campinguri in zonele: Pola, Plitvice, Split, Makarska, Dubrovnik? incercam un circuit si avem si corturile cu noi
-plaje cu nisip in zona oraselor amintite anterior...
Apropo, poate ajuta pe cineva, am facut asigurari medicale la 22 lei de persoana, pe 12 zile cu un plafon de asigurare de 10.000 Eur, copii sub 18 ani si studentii se bucura de o reducere de 15%. Daca va intereseaza dati un pm si va zic firma
multumesc
o zi buna
dobreana
30th July 2008, 19:54
[quote name='nadis' date='Jul 30 2008, 18:37' post='4980794']
Nu te contrazic, in mare ai dreptate. Am citit despre pataniile tale, la plaja, in Dubrovnik, sincer imi pare rau.
In Croatia, exista si locuri unde poti sa te relaxezi, sa stai o zi intreaga la soare si sa faci baie. Un astfel de loc este Mlini, un satuc linistit, la sud de Dubrovnik,aproximativ 10km.
Plaja, desigur este specifica, cu pietre, destul de lata, se pot inchiria sezlonguri (20Kn), umbrele (15kn), dar exista foarte multi pini si leandri, unde se poate sta la umbra, in partea unde am facut eu plaja, exista dus si grup sanitar.
In apa, nu erau pietre taioase, si dupa cativa metri era nisip, din loc in loc existau niste pietre destul de mari, usor alunecoase, pe care te puteai urca, in aceasta zona am vazut ca se adunau pestii. Din pacate pentru mine, sau pentru ei nu am gasit nici un arici
In Dubrovnik, am fost cu o cursa locala, 10kn biletul pentru adulti, singurul dezavantaj, a trebuit sa merg in cursul zilei cand era foarte, foarte cald, astfel am ratat plimbarea pe zidurile cetatatii.
Dar ramane pentru data viitoare impreuna cu plimbarile la insulele de langa Dubrovnik.
ambvision
30th July 2008, 20:16
@hcm: o harta cu campingurile am pus eu cu vreo 2 pagini in urma, iar pe Ciovo (langa Trogir) am vazut 2 campinguri (vezi tot acolo, cu vreo 2 pag. in urma). Cat despre plaje cu nisip s-a mai discutat, gasesti pe http://www.croatia-beaches.com/sandy/best_...ach_croatia.htm
Eu am vazut-o pe cea de la Omis, iar niste prieteni care au fost la Cricvenica au gasit o plaja privata cu nisip, iar alti prieteni au mai gasit una pe langa Zadar (nu stiu sa-ti zic exact unde). Mai cauta si tu !
hcm
30th July 2008, 20:25
QUOTE (ambvision @ Jul 30 2008, 21:16)

@hcm: o harta cu campingurile am pus eu cu vreo 2 pagini in urma, iar pe Ciovo (langa Trogir) am vazut 2 campinguri (vezi tot acolo, cu vreo 2 pag. in urma). Cat despre plaje cu nisip s-a mai discutat, gasesti pe
http://www.croatia-beaches.com/sandy/best_...ach_croatia.htmEu am vazut-o pe cea de la Omis, iar niste prieteni care au fost la Cricvenica au gasit o plaja privata cu nisip, iar alti prieteni au mai gasit una pe langa Zadar (nu stiu sa-ti zic exact unde). Mai cauta si tu !
OK! merci mult.
nadis
30th July 2008, 20:29
QUOTE (dobreana @ Jul 30 2008, 20:54)

Nu te contrazic, in mare ai dreptate. Am citit despre pataniile tale, la plaja, in Dubrovnik, sincer imi pare rau.
In Croatia, exista si locuri unde poti sa te relaxezi, sa stai o zi intreaga la soare si sa faci baie. Un astfel de loc este Mlini, un satuc linistit, la sud de Dubrovnik,aproximativ 10km.
Da, pai "in mare" am vorbit - si referindu-ma la ce se zisese in mesajele anterioare. Altfel, sigur ca sunt si exceptii, ca si eu am vorbit despre Lopud (asta apropo de plaja linistita, comoda, nisipoasa). Uite ca am mai aflat de un loc placut, Mlini.
Poti sa te si relaxezi, sa si zaci... atat ca eu n-am masina, incat a doua oara in Croatia, in viata asta, nu cred ca mai ajung. De-aia am alergat cat am putut de mult, ca sa vad cat se putea, la limita fortelor, nu mi-am ingaduit sa stau o clipa locului. Altfel nici nu-mi rupeam picioarele!
Dar nu trebuie sa-ti para rau
Mi-au trecut ranile, glezna s-a dezumflat, iar cicatricile se duc acum, odata cu pielea bronzata care tocmai se jupoaie!
hcm
30th July 2008, 20:57
stie cineva valoarea actualizata a taxelor de autostrada din serbia, muntenegru, Bosnia si Croatia?
se plateste rovinieta?
merci
daniprodea
30th July 2008, 23:15
@nadis @zappata
Va multumesc pentru informatii.
Revin cu 2 intrebari la care nu am primit raspuns.(si am scanat vreo 30 de pagini din forumu asta)
1. Exista pe undeva prin Croatia un parc de distractie sau ceva de genui asta ? Ma intereseaza chestii cu ceva adrenalina (nu pt copii). Sarituri cu coarda, topogane cu apa (mari
) orice.
2. Am gasit putine detalii de scufundari . Vreau neaparat sa fac asa ceva (sa inchiriez de acolo costum cu tot ce trebuie), pe langa sedintele de snorkeling pe care o sa le fac pe cont propriu. Cine a facut , chiar si in ani precedenti, poate da ceva detalii ? Locatie / Pret etc.
Cer senin la toata lumea !!!
nadis
30th July 2008, 23:36
Dani, la intrebarile astea nu stiu sa raspund, dar mi-am amintit ca mai aveam ceva sa-ti zic - si la cat am batut campii pe-aici toata ziua de azi, ce mai conteaza?
Inteleg de la Zappata ca e mai greu sa iei bilet la "Tirena" (care arata dragut, un soi de caravela medievala, din lemn), iar tu nu ramai acolo decat doua zile. De aceea ti-as propune ca, in ziua in care "faci" cetatea - seara, sa spunem -, dimineata sa iei vaporasul tot de acolo, din portul "vechi", si sa mergi pe Lokrum, insula cea mai apropiata, pe care o vezi de peste tot din zona centrala. Va uitati la cactusi infloriti, palmieri de toate felurile, mirt, pauni - stati la umbra, eventual faceti o baie (atentie unde anume!). Vaporasul e non-stop la 15-20 de minute, si face tot atat pana acolo.
In felul asta ar iesi o zi plina si cu de toate - si in aceeasi zona.
Riscul e ca n-o sa-ti ajunga un singur incarcator la aparatul foto, he-he!
zappata
31st July 2008, 09:23
@DANI;
imi pare rau dar nu te pot ajuta; mai sapa pe net ca sigur au si asa ceva - la sarajevo cand ne intorceam acasa, pe centura am stat bara la bara vreo 15 minute si m-am crucit de ce vedeam pe sensul opus - deci aia mergeau la mare - ; adica multe masini de finlanda, suedia, irlanda, evident austria si germania...spania !!........astia erau cu mega masini ( unii erau cu barcile remorcate, altii cu rulote care aveau; evident bicicletele legate la spate ); se vedea ca au bani si deci si pretentii si la cum i-am vazut io pe croati, cam stiu sa ofere pentru toate gusturile si buzunarele.
incearca sa cauti cu cat mai multe cuvinte diferite separate pe net, sau intra pe un site numai despre domeniile care te intereseaza.
bafta !!
vaerys
31st July 2008, 10:09
QUOTE (nadis @ Jul 30 2008, 18:37)

N-as vrea ca mesajul lui Ambvision sa fie inghitit rapid in marea de informatii si alte vorbe - e mult prea important pentru cei care vor merge in Croatia de acum incolo, pentru prima data, si nu stiu exact de ce se duc taman acolo. Poate ca noi n-am subliniat aici destul de apasat, sau am facut-o cu prea mult timp in urma, sau lumea e prea grabita, citeste superficial si scapa fix esentialul.
* In Croatia NU te duci daca nu-ti doresti altceva decat sa stai cu burta la soare si sa faci baie de la masa de dimineata pana la apusul soarelui, dupa care sa te retragi in camera, la leneveala. Nu te duci daca vrei sa sari din hotel/gazda direct pe plaja, unde sa zaci pe nisip, sa bei bere si sa mai atipesti oleaca.
* In Croatia NU te duci ca sa admiri piscurile inzapezite ale vreunui Everest, sa zici apoi "mama, am vazut cei mai inalti munti din lume!"
* In Croatia NU te duci ca sa scapi, ca bani, mai ieftin decat te-ar costa ramanand acasa.
In Croatia te duci, mai ales, daca vrei sa vezi ce au izbutit sa faca niste oameni, in niste - multe! - secole de istorie, intr-un relief extrem de variat, incantator dar si dificil, cu o clima poate nu cea mai favorabila.
Si in Croatia te duci numai daca ceva din cultura ta rezoneaza cu acel spatiu geografic.
In caz contrar, te vei simti frustrat si vei avea tot soiul de dezamagiri - iar noi vom citi din nou aberatii precum "Croatia este o mare porcarie", ceea ce zau ca nu-mi doresc!
Bravo!
Multumesc pt informatie. Se pare ca tu ai inteles absolut totul: ce vezi tu construit prin croatia (ma refer la situri istorice) a fost construit de venetieni sau de austrieci. Felicitari pt aberatiile pe care le-ai scris.
selenda
31st July 2008, 10:11
Am si eu o intrebare:
Iti trebuie pasaport in Croatia sau ajunge CI?
vaerys
31st July 2008, 10:13
QUOTE (ambvision @ Jul 29 2008, 23:39)

Referitor la afirmatia "croatia este o mare porcarie", simt si eu nevoia sa-mi exprim opinia - mai mare porcarie mi se pare sa te duci intr-un concediu fara sa te interesezi un pic unde te duci, fara sa te documentezi - de fapt de ce te duci acolo si nu altundeva ? dai cu banul ? eu, personal, merg undeva pentru ca imi doresc sa merg in acel loc, si ma documentez un pic inainte de a merge. altfel am mari sanse sa ratez obiective importante. si altfel, daca tot mergi acolo, nu mai bine te bucuri de ce gasesti decat sa cauti nod in papura? mi-e efectiv tare greu sa imi imaginez pe cineva venind din romania sa nu gaseasca nimic interesant in Croatia...
E ca si ala care si-a dorit cel mai tare aparat foto, a luat un dslr si dupa aia a zis ca-i tare naspa ca nu-i arata pozele pe lcd inainde de a le face, ci e nevoit sa se uite pe gaura...
daca ai citi cum trebuie ce se scrie si nu ti-ai da cu parerea de dragul de a trancani pe aici, ai fi vazut ca am avut niste prieteni croati care ne-au plimbat prin croatia. Cu tot respectul, nu cred ca tu ai putea afla pe net mai mult decat stiu eu.
In rest, opiniile tale sunt simple aberatii.
Succes
ambvision
31st July 2008, 10:48
Daca ai fi citit ceva din topicul asta ai fi vazut ca de vreo 2 ani incerc sa dau informatii despre locurile din Croatia pe unde am fost, si nu cred ca am aberat deloc. Insa din cand in cand mai apare cate unul care improasca cu noroi asa de dragul de a fi roman adevarat. Ma rog, nu esti nici primul, si fac pariu ca nici ultimul. Si oriunde te-ai duce ar fi mai bine pentru tine sa nu cauti nod in papura, ci sa te bucuri de locul respectiv... ca o sa gasesti peste tot numai "porcarii" cu atitudinea asta
dobreana
31st July 2008, 12:04
QUOTE (vaerys @ Jul 31 2008, 11:13)

daca ai citi cum trebuie ce se scrie si nu ti-ai da cu parerea de dragul de a trancani pe aici, ai fi vazut ca am avut niste prieteni croati care ne-au plimbat prin croatia. Cu tot respectul, nu cred ca tu ai putea afla pe net mai mult decat stiu eu.
In rest, opiniile tale sunt simple aberatii.
Succes
Iti respect parerea, nu ti-a placut Croatia, ok.
Dar nu ai vorbit cu prietenii tai, nu ti-au spus ca este o destinatie foarte cautata? Preturile sunt facute pentru toti turistii: nemti, japonezi, italieni, francezi, romani, etc. Numai in Dubrovnik, la intrarea in cetate, am vazut cel putin 10 autocare pline, duceau turistii catre vasele de croaziere si nu erau deloc tristi ca isi cheltuisera banii in cetate.
Oricum decat sa ne spui despre preturi, pe care in mare le cunoastem, mai bine ne-ai povesti despre locurile pe care le-ai vizitat si despre lucrurile pe care le stii si nu pot fi gasite pe net.
Cred ca ar fi foarte util pentru cei care intentioneaza sa mearga, ce zici??
bogdan10
31st July 2008, 12:13
QUOTE (selenda @ Jul 31 2008, 11:11)

Am si eu o intrebare:
Iti trebuie pasaport in Croatia sau ajunge CI?
Pe viitor cauta te rog sa citesti informatiile din acest topic si daca ai nelamuriri sa pui intrebari!
Intrarea in Croatia este permisa pe baza de C.I. Depinde ce tari parcurgi pana sa ajungi in Croatia!
1) Daca vrei sa ajungi prin Serbia, Bosnia si Muntenegru, obligatoriu trebuie pasaport!
2) Daca vrei sa ajungi prin Ungaria si/sau Slovenia poti merge linistita cu C.I.
slick99
31st July 2008, 13:26
QUOTE (hcm @ Jul 30 2008, 19:57)

stie cineva valoarea actualizata a taxelor de autostrada din serbia, muntenegru, Bosnia si Croatia?
se plateste rovinieta?
merci
pt a calcula taxa de autostrada foloseste link-ul acesta http://www.hellotourist.net/info.php?nyelv=7 , cat despre rovineta nu stiu, poate stie altcineva??
fanebabanu1
31st July 2008, 14:02
Sunt nou prin zona si as avea nevoie si eu de cateva informatii despre Croatia (in special despre drumul pana acolo). Trebuie sa ajung la Orebic si as dori sa impart drumul Cluj-Napoca Orebic (Dalmatia de sud cam 1400 de kilometri) in doua. Stiti cumva un loc linistit si relativ accesibil pentru a pute innopta undeva pe traseu? (Traseul ales este Cluj-Napoca, Oradea, Budapesta, Zagreb, Orebic cat de mult pe autostrada)
Multumesc anticipat.
chiajna
31st July 2008, 16:00
Salut, sunt nou. Pt Zappata am si eu intrebari.
Deci: se circula in siguranta prin Bosnia? Noi vrem sa ne intoarcem pe acolo, am citit ce ai spus, dar unul din grup e cam reticent la drumul asta, cica ar fi periculos, atentate, musulmani, etc
Multumesc
QUOTE (zappata @ Jul 31 2008, 10:23)

@DANI;
imi pare rau dar nu te pot ajuta; mai sapa pe net ca sigur au si asa ceva - la sarajevo cand ne intorceam acasa, pe centura am stat bara la bara vreo 15 minute si m-am crucit de ce vedeam pe sensul opus - deci aia mergeau la mare - ; adica multe masini de finlanda, suedia, irlanda, evident austria si germania...spania !!........astia erau cu mega masini ( unii erau cu barcile remorcate, altii cu rulote care aveau; evident bicicletele legate la spate ); se vedea ca au bani si deci si pretentii si la cum i-am vazut io pe croati, cam stiu sa ofere pentru toate gusturile si buzunarele.
incearca sa cauti cu cat mai multe cuvinte diferite separate pe net, sau intra pe un site numai despre domeniile care te intereseaza.
bafta !!
bogdan10
31st July 2008, 16:12
QUOTE (chiajna @ Jul 31 2008, 17:00)

Salut, sunt nou. Pt Zappata am si eu intrebari.
Deci: se circula in siguranta prin Bosnia? Noi vrem sa ne intoarcem pe acolo, am citit ce ai spus, dar unul din grup e cam reticent la drumul asta, cica ar fi periculos, atentate, musulmani, etc
Multumesc
Pt. probleme legate de traseu, te rog sa folosesti topicul "Cu masina spre Croatia!" pe care il vei gasi in capitolul "Turism AUTO".
bcristian2005
31st July 2008, 18:03
La noapte plec in vacanta (concediu) pentru al doilea an consecutiv in Croatia pe riviera Dalmatiei in Makarska, pentru 10 zile. Anul trecut am stat doar 7 zile, si in afara unei croaziere pe insula Brac, am facut doar plaja. Anul acesta in limita timpului disponibil (si celor citite pe acest forum) vreau sa merg la Plitvice, sa vizitez Trogirul - orasul vechi, Splitul - palatul lui Diocletian, daca reusesc sa urc pe Biokovo (fotografiile lui ambvision de la cota 1800 m-au dat gata), sa fac o croaziera pe insula Hvar si bineinteles sa vizitez si Dubrovnicul. Cam incarcat programul pentru doar 10 zile. Daca am de unde si timp, impresii pe viu din Croatia pe timpul vacantei, daca nu la intoarcere.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.