Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

alguesaa

M-am intors azi din croatia si mai intai vreau sa multumesc celor care au scris pe forum despre croatia, mi-a folosit foarte mult.Ca sa incep cu sfarsitul ne-am intors prin Serbia pe ruta Zagreb - belgrad- velko gradiste - severin - craiova.Drumul la sarbi este bunicel, atat pe autostrada cat si pe drumurile nationale, dar dupa drumurile din croatia cam strambi din nas dry.gif .se plateste la fel ca in croatia la puncte pay -tall (drumarnia).Ce pot spune insa ,este ca fata de drumul din romania craiova - arad (cand am plecat am luat-o craiova - arad - balaton(ungaria) - zagreb - omis) este mai bun. in serbia ne-a costat taxa de autostrada 10 euro, noi am platit in dinari (moneda lor), dar se putea plati si in euro. am cumparat o harta in croatia care cuprindea serbia si celelate tari vecine si care a fost foarte completa si mai ales recenta, pentru ca nu am avut nici o surpriza neplacuta, si asa ne-am descurcat foarte usor.Pe drum sunt indicatoare in care se scrie si cu litere chirilice si cu litere "normale" tongue.gif E imposibil sa te ratacesti. Personal dupa ce am mers pe ambele variante, adica prin ungaria si prin serbia, recomand drumul prin serbia ca fiind mai putin obositor si mai ales pentru a evita portiunea severin - timisoara - arad care ne-a luat 10 ore foarte obositoare.
In croatia am stat langa OMIS , la o pensiune cu vedere spre mare. Preturile in supermarket sunt cam ca la noi.Noi am fost doua persoane cu un buget de 1200 euro in care a intrat si cazarea 250 euro cinci nopti, si ne-am descurcat super bine, ba pot spune ca ne-am rasfatat, desi cred ca s-au dus cam multi bani pe benzina si taxe de autostrada aproximativ 350 euro . Despre Croatia s-a tot spus, asa ca nu mai insist. Este superba din toate punctele de vedere chiar si cu plajele lor cu pietris sau cu aricii de mare cei mult blamati.Eu personal n-am vazut decat doi. biggrin.gif
Multumesc tuturor celor care si-au impartasit experientele pe form. Ne-au ajutat foarte mult.
nadis
QUOTE (thor4ever @ Jul 29 2008, 21:26) *
Tot pentru Nadis...nu fii optuz...arici de mare gasesti doar in zonele izolate,sau mini plaje

http://picasaweb.google.ro/mortekay/Croatia19_27iulie...poze

Mai fratele meu, esti sigur ca vorbesti cu mine? cool.gif Ca "8uz" nu prea pot fi, maximum "obtuza" - chestie atat de ortografie, dar si de sex laugh.gif
Dar nu-i bai; ma intristeaza doar ca n-ai retinut ca eu sunt de la LADLAMC (Liga pentru Apararea Drepturilor si Libertatilor Aricilor de Mare Croati) sau, daca gluma asta n-ai gustat-o, ziceam ca mie mi-au placut aricii, de-aia i-am si cercetat si am vrut sa dau mana cu ei! Asa ca nu ei m-au stresat pe mine, ci creka eu pe ei!

Dar mai bine spune-mi de ce nu apare nimic in link-ul indicat, ca voiam sa vad pozele.

ambvision
Referitor la afirmatia "croatia este o mare porcarie", simt si eu nevoia sa-mi exprim opinia - mai mare porcarie mi se pare sa te duci intr-un concediu fara sa te interesezi un pic unde te duci, fara sa te documentezi - de fapt de ce te duci acolo si nu altundeva ? dai cu banul ? eu, personal, merg undeva pentru ca imi doresc sa merg in acel loc, si ma documentez un pic inainte de a merge. altfel am mari sanse sa ratez obiective importante. si altfel, daca tot mergi acolo, nu mai bine te bucuri de ce gasesti decat sa cauti nod in papura? mi-e efectiv tare greu sa imi imaginez pe cineva venind din romania sa nu gaseasca nimic interesant in Croatia...
E ca si ala care si-a dorit cel mai tare aparat foto, a luat un dslr si dupa aia a zis ca-i tare naspa ca nu-i arata pozele pe lcd inainde de a le face, ci e nevoit sa se uite pe gaura...
daniprodea
QUOTE (zappata @ Jul 29 2008, 12:15) *
indianuiute, nadis;

am facut croaziera de o zi in cele 3 insule de langa dubrovnik cu o "corabie" haioasa.

am fost in cetate o data la apus si alta data ziua; ne-am plimbat si pe tot zidul de aparare al cetatii..... ai frate ce sa vezi acolo ( din pct. meu de vedere e o mare atractie ).

O sa ajung si eu prin Dubrovnik dar nu cred ca o sa pot sta mai mult de 2 zile. As vrea sa vizitez in primul rand cetatea (cu tot cu zidul ei) , dar as face si croaziera cu vaporasul. Spune-mi te rog in ce conditii se poate vizitatea cetatea . Este vreundeva cu intrare sa nu poti intra dupa o anumita ora sau ceva ? As face ziua croaziera si seara sa vizitez cetatea . Da-mi ceva sugesti te rog. Mersi

QUOTE (thor4ever @ Jul 29 2008, 21:26) *
Cazarea, Nadise. zi mi unde draq gasesti in austria cu 10E/pers/noapte unde ai si baie si bucatarie complet utilate, parcare gratis. Pt alte informatii sariti cu reply
http://picasaweb.google.ro/mortekay/Croatia19_27iulie...poze

Unde ai stat cu 10E de persoana . Da-mi te rog o locatie cat mai exacta pentru ca voi strabate toata Croatia si mi-ar prinde bine asa un tarif arigato.gif . Mersi.
elefantu69
cu ce ati ati platit in Croatia -vorbesc de cazare la particulari- euro,moneda locala,card?
brbarossa
QUOTE (allexx1973 @ Jul 29 2008, 22:43) *
poate are cineva informati unde si la ce preturi se mananca in Brela, Split, Trogir sau Dubrovnik (sau poate stiti si unde se poate bea o bere pe malul apei fara sa iti lasi banii pe tot concediu pentru o bere)
am vazut ceva preturi dar nu mi s-au parut de actualitate, iar la locatii ... chiar nimic concret?
eu vreau sa plec pe 5 aug. si poate ma ajutati si pe mine cu informatii.

multumesc anticipat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ca sa nu te mai necajeasca lumea ca nu citesti (desi macar pentru ultimile 10-15 pagini ar trebuie sa faci un efort) iti dau un link http://forum.softpedia.com/index.php?showt...736&st=1440. Pe langa acesta vezi ca mai sunt si alte persoane care mai dau preturi, aici pe forum. Trebuie numai sa citesti.
Bafta multa.

QUOTE (elefantu69 @ Jul 29 2008, 23:56) *
cu ce ati ati platit in Croatia -vorbesc de cazare la particulari- euro,moneda locala,card?

Vezi link-ul de l-am postat mai sus. Cititi si voi macar un pic din ce s-a mai scris pe forum.
nadis
QUOTE (daniprodea @ Jul 29 2008, 23:39) *
O sa ajung si eu prin Dubrovnik dar nu cred ca o sa pot sta mai mult de 2 zile. As vrea sa vizitez in primul rand cetatea (cu tot cu zidul ei) , dar as face si croaziera cu vaporasul. Spune-mi te rog in ce conditii se poate vizitatea cetatea . Este vreundeva cu intrare sa nu poti intra dupa o anumita ora sau ceva ? As face ziua croaziera si seara sa vizitez cetatea .

Intrarea in cetate NU este cu plata. De fapt, sunt 2 intrari: una dinspre piateta centrala (unde e multa lume si multe autobuze), iar alta in partea oarecum opusa, prin zona portului (de acolo se ajunge la Banje, plaja publica principala).
Nu vad cum s-ar putea inchide la o anumita ora, ca inauntru sunt o multime de case locuite de oameni, sunt turisti cazati etc. - dar ar fi bine sa confirme cineva care a bantuit pe-acolo la ore tarzii.
Insa turul pe ziduri se plateste, costa 50 kuna (25 roni) - trebuie mers neaparat!

tonixyz
QUOTE (bogdan10 @ Jul 29 2008, 10:17) *
In primul rand intre Italia si Croatia se afla Slovenia!

Ai dreptate. Am uitat sa precizez! thumbsup.gif

zappata
@daniprodea;

cu croaziera ( de o zi ) e putin mai complicat:
trebuie sa platesti cam cu 1,5-2 zile inainte biletele la o firma care se cheama "atlas" si care are sediul in cladirea portului nou - o vezi usor; e mai inalta decat cele din jur si are multe geamuri; cum intri in oras venind dinspre pod, treci de supermarketul gri "konzum" si undeva pe dreapta incepe portul nou...acolo e.

ar fi o idee sa retii bilete pe net; merita incercat.
croaziera se face cu un vas care pare din lemn si arata ca o corabie; se cheama "Tirena" ( nu "sirena" ).
la pranz se serveste masa inclusa in bilet, pe vapor, intr-un port de pe una din insule: peste proaspat ( parca era cod ) la gratar cu garnitura si cu o sticla de vin rosu la mai multi ( parca 3 pers. ).
au si o "trupa" a vaporului, compusa din 3 tipi care or sa behaie de vreo 2 ori cam o jumate de ora.
am facut baie pe plaja cu nisip a uneia din insule ( cea mai mare...scuza-ma , dar n-am retinut numele insulelor...le am undeva prin niste poze; in portul fiecareia exista cate un panou cu harta insulei).

dar merita !!

despre cetate:

in orasul vechi sunt foarte multe localuri - baruri, pizzerii, cafenele dar si cluburi; asa ca ca e clar ca aia o tin pana spre dimineata.
plus ca, asa cum zicea si nadis, acolo locuiesc oameni si sunt cazati multi turisti - nu te baga la cazare in cetate; preturile sunt cam mari pentru ce ofera, plus ca daca ai "bafta" sa prinzi vreun festival ceva....ai pus-o; o sa dormi ziua !!
danoni

m-am uitat pe site-uri cu apartamente de inchiriat si apare acolo si o taxa de rezidenta.chiar se plateste sau.......? si mai zicea cineva aici pe forum ca trebuie sa declari la politia din localitate unde stai. lamuriti-ma si pe mine. si inca ceva: parcarea.daca persoana la care stai nu are posibilitate de parcare care e solutia? mersi
ambvision
noi am platit taxa de turist parca 0.7 eur/zi/om in extrasezon, si 1 eur/zi/om in sezon, am platit-o la gazda, si ea a mers cu banii si actele noastre unde trebuia declarat
zappata
......asta in cazul in care se plateste cf. legislatiei de acolo si se achita toate taxele dar......noi am platit la negru, "da coceanu`, na porumbu`" si gata; gazda atat ne-a spus: "daca va intreaba cineva ce-i cu voi p`aici spuneti ca sunteti prieteni d`ai mei" si n-au fost absolut nici-un fel de probleme.
bogdan10
QUOTE (danoni @ Jul 30 2008, 10:58) *
m-am uitat pe site-uri cu apartamente de inchiriat si apare acolo si o taxa de rezidenta.chiar se plateste sau.......? si mai zicea cineva aici pe forum ca trebuie sa declari la politia din localitate unde stai. lamuriti-ma si pe mine. si inca ceva: parcarea.daca persoana la care stai nu are posibilitate de parcare care e solutia? mersi

Nu intelege ca daca stai la particular e ca la noi pe litoral! In Croatia particularii care inchiriaza camere si apartamente turistilor platesc impozite in functie de incasari, nu merg "la negru". De aceea apare acea taxa de statiune (in functie de perioada: sezon sau extrasezon). Intra in sarcina gazdei sa declare la politie persoanele care locuiesc temporar in apartamentele inchiriate (la hoteluri acest lucru se face de la receptie)!
Daca gazda nu te-ar declara la politie, exista riscul ca, daca e depistata ca inchiriaza fara sa declare persoanele, sa plateasca amenzi usturatoare iar tu sa fi expulzat din tara (daca ai probleme de genul furt asupra bunurilor tale, implicare in accident etc., cand declari la politie incidentul, esti intrtebat unde esti cazat in perioada respectiva iar ei fac verificari pana sa iti dea voie sa pleci, ca sa vada daca se adevereste ce ai declarat)!
In cazul in care persoana la care te cazezi nu iti asigura si loc de parcare, nu ramane decat sa iti cauti singur! Daca ai norocul sa gasesti pe strada "la liber" esti norocos, iar daca nu, trebuie sa gasesti locuri de parcare cu plata.
ATENTIE: Nu incerca sa parchezi ca si in Romania in locuri nepermise deoarece risti ori sa ramai fara masina ori sa iti puna la roata un dispozitiv de blocare si mai platesti si amenda "de te ustura c..."!
samsara
salutare la toata lumea! dupa o luna de deliberari, discutii, ezitari am hotarat c-o prietena sa ne petrecem concediul de la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie in dubrovnik...intentionand sa mergem cu avionul , totul pe cont propriu, fara programari, fara rezervari, fara agentii! smile.gif ...ne-am zis ca-i rapid si comod cu avionul...big mistake!...am incercat acum vreo luna sa rezerv bilete:1. erau de la preturi de 1000 eur in sus, iar2. zborul poate dura si 9 ore... blink.gif ...ceea ce ne-a cam dezumflat...intrebarea mea este: stie careva daca exista curse cu autocarul buc-dubrovnik si retur?....daca nu, ne ia si pe noi cineva cu masinaaaaaaa?!?!?!!?... rolleyes.gif rolleyes.gif tongue.gif biggrin.gif ...thx!
danoni
mersi de lamurire. inseamna k asta se rezolva la fata locului smile.gif. oricum vroiam sa stiu sa nu fim luati prin surprindere.
zappata
@samsara;

insista in cautari la curse cu autocarul; parca eurolines se laudau ca unesc europa....
pe langa asta mai exista si trenul...te mai plimbi pe coridor...mai un vagon restaurant....
vaerys
QUOTE (nadis @ Jul 29 2008, 16:15) *
Daca unele lucruri din mesajul asta sunt discutabile (gusturi, preferinte, buget, "scopul si durata vizitei" etc.), cu unele afirmatii chiar nu pot fi de acord - fiindca s-a vorbit de "Croatia, o mare porcarie" - sau, in fine, s-a asimilat un loc anume, sau cateva, din Hvar cu tara intreaga, ceea ce nu e corect:
- "peisajul nu e cine stie [ce]... munti micutzi" - nu mai departe de acum vreo cateva pagini s-au pus aici poze cu niste munti de te lua cu ameteli!
- "nu au deloc plaje cu nisip"/ cuvantul deloc - nu mai departe de acum vreo 2 pagini am pus eu niste poze in care nisipul se vedea foarte clar!
Gandeste-te, Vaerys, ca daca cineva s-ar fi dus strict in Lopud, in loc de Hvar (sau whatever, doua insule), ar fi afirmat la intoarcere ca in Croatia sunt numai plaje cu nisip! naughty.gif
De-aia zic ca generalizarile astea nu-s bune si nu au sens.

Cel mai inalt munte din croatia are 1831 metri iar o lista cu muntii de acolo gasesti aici: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mountains_in_Croatia Daca pe tine te iau cu ameteala de la muntii astia...imi pare sincer rau, dar nu cred ca e cazul biggrin.gif

Daca tu stai intr-un singur loc e problema ta, respectiv pe insula Lopud. Eu vbesc de mers in mai multe locuri, iar Hvar sau Zrce nu sunt niste destinatii low (nu doar ca si costuri). In fine....nu merita deloc efortul numit Croatia.
samsara
QUOTE (zappata @ Jul 30 2008, 13:20) *
@samsara;

insista in cautari la curse cu autocarul; parca eurolines se laudau ca unesc europa....
pe langa asta mai exista si trenul...te mai plimbi pe coridor...mai un vagon restaurant....

Oh, zappata!...stii ca nu m-am gandit nici o clipa la tren?!?!?....multam de sugestieee!...eram blocata pe ideea de avion si cam incremenita in proiect!...multam o sa caut...probabil c-o sa dureze o vesnicie, dar cel putin ajung acolo!

imi poate spune cineva care-s intervalurile de pret pentru cazarea la particulari in dubrovnik? este usor de gasit o pensiune decenta acolo? cam cum ati procedat voi? recomandati hotel sau pensiune? Multam.
vaerys

Spor in continuare. Cred ca ti-a cam crescut nasul. Tu faci parte din categoria celor care sperie lumea cu preturile. Nu stiu unde traiesti tu, dar eu traiesc in Romania si pot spune ca preturile nu sunt exagerate ci chiar se pot compara cu unele supermarketuri de pe la noi.
Cat despre nisip, mai pune si tu mana pe o revista, un forum, ceva si ai sa vezi ca nu prea este nisip in Croatia (acesta fiind un lucru bun daca-ti place apa cristalina). Asa ca te inteleg de ce ai venit dezamagit.
Run Forest, run to Gran Canaria.
[/quote]

Multumesc pt sugestii. Imi permit sa iti amintesc ca apa limpede nu exista doar in locurile unde sunt pietre....M-ai facut sa imi aduc aminte ce pietre sunt prin Bora-Bora si alte destinatii exotice si ce apa limpede au pe acolo smile.gif) Desigur din cauza bolovanilor pe care ii vezi si prin Croatia.

Preturi? Pai cine le-a comparat cu cele de la noi? Eu ziceam ceva de Viena. Fii, te rog, o bomboana si mai citeste ce am scris.
Daca tu esti dispus sa dai mai mult de 1€ pe o bere locala sau 0.80 € pe o paine normala....e problema ta. Si repet, astea sunt preturi la supermarket.

Hai sa lasam pozele oficiale, reviste, etc.....ca si la noi iti arat niste poze din Bucuresti de zici ca e Parisul.....stim cu totii cum arata.

nadis
Samsara, v-ati uitat si cat e pretul la avion cu Sky Europe? Ca nu poate fi 1000 de euro!
Cum am scris aici candva, eu am mers Buc-Viena-Dubrovnik cu Sky la sfarsitul lui iunie, am dat 312 euro un bilet (luat cu o luna si un pic inainte) - si in principiu ar fi OK, in sensul ca pleci pe la 9 dimineata, dupa o ora jumate esti la Viena, lasi bagajele si tragi o raita sa-ti faci o idee despre "capitala imperiala", seara la 7 e avionul de Dubrovnik, la 9 esti acolo si exista un autobuz care ia pe toata lumea si o duce in oras. E intrucatva obositor, dar nu pierzi nici o noapte, doar o zi-lumina!
Cu autobuze, stiu ca am cautat si eu, s-ar fi putut gasi Buc-Zagreb sau Buc-Rijeka, dupa care asteptai un alt aubobuz spre Dubrovnik - cu totul, cred ca dura 2 zile si 2 nopti! Parerea mea e sa uiti de varianta asta.
stefanescu76
Salut,

Am fost in Croatia in 2006, am avut cazare la apartamente in Medulin, langa Pola. Conditiile au fost super ok, iar Medulinul este una din putinele statiuni din Croatia cu plaja de nisip, va recomand cu caldura sa mergeti acolo.

Anul acesta mi-am facut rezervare tot in Istria, in statiunea Rabac. A fost careva dintre voi acolo, poate sa-mi spuna ceva impresii despre statiune?
nadis
QUOTE (nadis @ Jul 30 2008, 13:52) *
am dat 312 euro un bilet

Un bilet tur/retur - ca sa nu se inteleaga altfel!
samsara
QUOTE (nadis @ Jul 30 2008, 14:51) *
Un bilet tur/retur - ca sa nu se inteleaga altfel!

am inteles...am intrat...dar n-au preturi....pana acum n-am zburat cu low cost. sunt atat de dezorganizate pe cat se povesteste? ca au inarzieri, asteptari, sunt mici si incomode?!...multumesc. despre pensiuni imi poti spune ceva ?...adicatelea despre preturi smile.gif
nadis
QUOTE (samsara @ Jul 30 2008, 15:01) *
am inteles...am intrat...dar n-au preturi....pana acum n-am zburat cu low cost. sunt atat de dezorganizate pe cat se povesteste? ca au inarzieri, asteptari, sunt mici si incomode?!...multumesc. despre pensiuni imi poti spune ceva ?...adicatelea despre preturi smile.gif

Pai nici eu nu mai zburasem... Ce sa zic... da, din pacate, eu am avut probleme: cursa Viena-Buc de la intoarcere a fost anulata si alte bilete n-am mai primit decat peste 2 (doua) zile!!! Ne-au asigurat cazare si masa 2 zile la Viena - dar am trecut prin mari emotii intre timp (daca vrei povestea completa si detaliata, o gasesti ori pe topicul "Viena", ori ti-o pot trimite eu in privat - aici suntem off-topic). Dar astea cred ca sunt exceptiile, rare, nu e musai sa pateasca toti la fel! In rest, nu: nu sunt mici si incomode, Sky are Boeing-uri - si gandeste-te ca e vorba de 2 zboruri a doar o ora si jumatate fiecare. Iar ca bonus, vezi Viena.

Eu am luat biletele (avion+cazare la hotel) printr-o agentie. Am ales dintr-o lista de hoteluri, dar nici un pret nu era sub 100 euro/noapte - deci scump. Insa daca vrei iti dau o adresa a lor, sa-i rogi sa-ti faca un calcul numai pentru avion - daca vor vrea, fiindca la biletul de avion nu-si pot trage comision, la cazare incarca ei la greu.

PS Samsara: Este foarte-foarte greu de ajuns la Dubrovnik daca n-ai masina sau o caciula de bani; eu "prestez" pe topicul asta de vreo 3 luni, am citit tot, si uite ca sunt singura care am ajuns acolo altfel decat cu masina personala!
Poate ar fi mai bine sa va orientati catre excursia la Trogir (cea in care a fost Kerkyra - si am mai aflat si de altii), care e cu autocarul, e destul de ieftina, puteti lua si demipensiune, plus ca sunt acolo o multime de excursii optionale, intre care si o zi la Dubrovnik (e drept ca doar 3-4 ore raman pentru vizitat), dar si la Plitvice etc. N-am auzit inca plangeri despre acea excursie.
samsara
@ nadis din ce-am citit, si io am ajuns la aceeasi concluzie ca si tine...si-nclin sa ma orientez spre alta destinatie, sa las dubrovnikul pe anul viitor...cand voi fi avut 1 an experienta in condusul auto smile.gif c-abia mi-am luat permisul de vreo 2 saptamani... Multumesc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.