Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

nadis

QUOTE (bogdan10 @ Jul 28 2008, 22:29) *
Avand in vedere numele bauturii cat si poza de pe eticheta, sa intelegem ca este "Pipi" de fata mare? tongue.gif

...eu nu am riscat sa scriu cuvantul, ma gandeam ca apare "urina", si abia ne-a dat cineva explicatia de ce orasul Pola apare cum apare pe-aici...
Nici o legatura intre cele doua: nu cred ca sucul se bea doar acolo. laugh.gif
tonixyz
Buna ziua!
Citesc forumul asta de ceva vreme si ne este de mare ajutor. Vineri plecam in Italia la Bibione si de acolo in Croatia la Trogir.
Am auzit ceva povesti de la prieteni ca cei din vama croata ar fi foarte "rai". A vrut cineva sa treaca vama de la Italia spre Croatia si le-a pus interdictie de trecere! Te cauta din scoarta in scoarta?
Am inteles ca tipul vb la telefon in vama...

mirauta
QUOTE (CornelB @ Jul 28 2008, 16:09) *
Vezi peter-turism.ro, o agenție din Timișoara, extrem de spcializată în aceste țări - lucrează de imediat după '90 DOAR pe aceste destinații [aproape toți ceilalți revând de la el, cel puțin pe Serbia-Muntenegru; iar pe Croația are cea mai exhaustivă ofertă din câte am văzut eu, în România]

Da Cornel, Am incercat prin ei (peter) dar din pacate nu pot sa-mi ofere ceva la in conditii bune.
Ma gandeam ca poate are careva date de contact de la vreo pensiune de pe insule din Croatia
M-am decis sa merg la risc in Muntenegru dar as vrea sa am ceva asigurat macar in Croatia.
ambvision
Eu am gasit cazare in Trogir prin www.trogir-online.com
bogdan10
QUOTE (tonixyz @ Jul 29 2008, 08:20) *
Buna ziua!
Citesc forumul asta de ceva vreme si ne este de mare ajutor. Vineri plecam in Italia la Bibione si de acolo in Croatia la Trogir.
Am auzit ceva povesti de la prieteni ca cei din vama croata ar fi foarte "rai". A vrut cineva sa treaca vama de la Italia spre Croatia si le-a pus interdictie de trecere! Te cauta din scoarta in scoarta?

In primul rand intre Italia si Croatia se afla Slovenia! Nu iti face probleme cu croatii la vama. Mai degraba te vor cauta slovenii in portbagaj decat croatii!
Nu este exclus sa-ti solicite si croatii sa deschizi portbagajul daca li se pare ceva suspect la voi! Asta o poti pati oriunde mergi cu masina!
vaerys
QUOTE (nadis @ Jul 27 2008, 12:37) *
Daca nimeresti pe o plaja precum cea de mai jos (care, da, tot plaja se cheama!), important e cum te incalti, nu cum te imbraci/dezbraci biggrin.gif

Click pentru a vizualiza atașamentul

Am fost si eu vara asta in mult laudata Croatie si mi s-a parut o mare porcarie...si scumpa pe deasupra. Am stat la un prieten croat deci chiar am avut ce sa vad. SI nu ma refer la ce vand agentiile de pe la noi. Ma refer la insula Hvar (cea mai de top destinatie) sau la plaja Zrce...care cica e cea mai buna de la ei.
Peste tot au numai pietris. Ei nu au deloc plaje cu nisip. Iti trebuie ceva ca sa intrii incaltat in apa,,,,sunt numai stanci...iar daca sunt stanci ....ghici ce poti gasi in mare? ARICI DE MARE.

la supermarket preturile sunt mai mari decat Viena...ceea ce mi se pare inacceptabil.
Partea buna este ca au orase frumoase, dar peisajul nu e cine stie....munTi micutzi si fara multa vegetatie.

Cu siguranta nu voi mai merge in Croatia. Am vazut preturi mult mai bune la cazare in Gran Canaria, iar plajele nu se compara.

Succes si vacanta placuta!
zappata
indianuiute, nadis;

dupa ce am tot dat cu ochiu` de ma durea nervu` optic, pe site-uri si forumuri despre croatia; m-am decis ca cel mai bine e sa merg undeva unde sigur nu ma voi plictisi...adica la dubrovnik - invatasem in liceu si facultate despre cetatea dubrovnik si stiam cam cum arata.....numai ca uitasem cam pe unde e pe coasta laugh.gif

....si bine am facut; nu m-am plictisit deloc !
in 9 zile cat am stat acolo m-am simtit extraordinar ( depinde mult si de ce asteapta omu` de la o vacanta....de ex. cel care a postat inaintea mea poate nu-si poate imagina litoral fara nisip.... ).

am facut croaziera de o zi in cele 3 insule de langa dubrovnik cu o "corabie" haioasa.
am facut croaziera cu "glass boat" ( fundul din sticla ).
am inchiriat caiac si am ocolit cea mai apropiata insula de 2 ori.
am inotat muuuuult ( apa e cristal....o minunatie ); la plaja nu prea am stat, tot imi gaseam ceva de vazut....chiar pe plaja.
am fost in cetate o data la apus si alta data ziua; ne-am plimbat si pe tot zidul de aparare al cetatii..... ai frate ce sa vezi acolo ( din pct. meu de vedere e o mare atractie ).
am facut plimbari scurte cu masina prin imprejurimi sa cascam gura.... am cascat-o.
am facut vreo 3 mii de poze si vreo 300 de filmulete mici, cam de un minut.
am mancat in locuri cat mai diverse - poti sa mananci si ieftin si scump, asa cum sa gasesti cazare si ieftina si foarte scumpa...sunt locuri acolo cu scoruri de paralizezi. - dar mai intrebi in dreapta si-n stanga; pe tineri in special despre locurile ieftine; pe taximetristi......ideea e ca nu esti singur pe lume intr-un oras mut...mai socializezi cu localnicii...
oricand era o placere o plimbare prin port; fie cel vechi din cetate, fie cel nou.

una peste alta mi s-a parut foarte misto; cand am plecat mi-a parut rau ca nu puteam sa mai stam....

poze?.....nu are rost sa incarc forumul aiurea, dar puteti vedea mai clar combinate si cu vederea din satelit aici:
http://www.panoramio.com/map/#lt=42.653909...p;a=1&tab=1

georgi0089
salut tuturor!! sunt noua pe aici si as vrea sa merg in croatia la toamna (mai exact in sept).
nu m-am hotarat in ce localitate, dar cu siguranta undeva in sud..am auzit ca acolo ar fi mai cald in perioada asta.
care dintre voi a fost in split? as vrea sa gasesc niste preturi de intrare la obiective!
va rog sa-mi raspundeti cat mai repede rolleyes.gif
mersi heart.gif
bogdan10
QUOTE (georgi0089 @ Jul 29 2008, 12:17) *
care dintre voi a fost in split? as vrea sa gasesc niste preturi de intrare la obiective!

Tu de Google nu ai auzit?
euro_gandacel

QUOTE (georgi0089 @ Jul 29 2008, 12:17) *
salut tuturor!! sunt noua pe aici si as vrea sa merg in croatia la toamna (mai exact in sept).
nu m-am hotarat in ce localitate, dar cu siguranta undeva in sud..am auzit ca acolo ar fi mai cald in perioada asta.
mersi heart.gif

...zi repede cat de repede trebuie sa`ti raspundem?
zappata
n-a mai vrut cu "edit" asa ca completez aici:
plaja am facut intr-un loc numit "copacabana" - in nordul insulei - si am locuit tot pe-acolo, in zona portului nou.
pe www.panoramio.com sunt mai mult poze din cetate dar orasul inseamna mai mult decat cetatea.
brbarossa
QUOTE (sorel_789 @ Jul 28 2008, 11:23) *
m-am intors din Croatia !
...

2. La intoarcere am venit prin Budapesta. Dar am prins foarte aglomerat in Croatia pe autostrada. Am stat 2 ore in blocaj sambata pe la 9-10 dimineata, la un tunel de-al lor. Apoi am mai stat inca vreo ora in blocaj, unde se plateste taxa langa Zagreb.

Am stat in Trogir, dar am vizitat mai multe plaje. Recomand BRELA, e superba.

In blocajul amintit am stat si eu la intoarcere. Asta din cauza ca la croati se iese din tara prin toate toll-post-urile (peste 10, poate chiar 15 ghisee), iar la sarbi (despre care am spus ca seamana mult cu bulgarii) se intra doar prin 2-3 toll-post-uri.

QUOTE (vaerys @ Jul 29 2008, 11:09) *
Am fost si eu vara asta in mult laudata Croatie si mi s-a parut o mare porcarie...si scumpa pe deasupra. Am stat la un prieten croat deci chiar am avut ce sa vad. SI nu ma refer la ce vand agentiile de pe la noi. Ma refer la insula Hvar (cea mai de top destinatie) sau la plaja Zrce...care cica e cea mai buna de la ei.
Peste tot au numai pietris. Ei nu au deloc plaje cu nisip. Iti trebuie ceva ca sa intrii incaltat in apa,,,,sunt numai stanci...iar daca sunt stanci ....ghici ce poti gasi in mare? ARICI DE MARE.

la supermarket preturile sunt mai mari decat Viena...ceea ce mi se pare inacceptabil.
Partea buna este ca au orase frumoase, dar peisajul nu e cine stie....munTi micutzi si fara multa vegetatie.

Cu siguranta nu voi mai merge in Croatia. Am vazut preturi mult mai bune la cazare in Gran Canaria, iar plajele nu se compara.

Spor in continuare. Cred ca ti-a cam crescut nasul. Tu faci parte din categoria celor care sperie lumea cu preturile. Nu stiu unde traiesti tu, dar eu traiesc in Romania si pot spune ca preturile nu sunt exagerate ci chiar se pot compara cu unele supermarketuri de pe la noi.
Cat despre nisip, mai pune si tu mana pe o revista, un forum, ceva si ai sa vezi ca nu prea este nisip in Croatia (acesta fiind un lucru bun daca-ti place apa cristalina). Asa ca te inteleg de ce ai venit dezamagit.
Run Forest, run to Gran Canaria.
zappata
pentru cei care vor sa vada preturi la cazari particulare in dubrovnik:
http://www.adriatic-home.com/search/list/1/3/157/0
georgi0089
..am auzit de google da vroiam sa aflu niste impresii generale de la voi
daca u nu stii nimic nu trebe sa-mi raspunzi

QUOTE (euro_gandacel @ Jul 29 2008, 09:53) *
...zi repede cat de repede trebuie sa`ti raspundem?

cat de repede poti u tongue.gif
nadis
QUOTE (zappata @ Jul 29 2008, 13:06) *
n-a mai vrut cu "edit" asa ca completez aici:
plaja am facut intr-un loc numit "copacabana" - in nordul insulei - si am locuit tot pe-acolo, in zona portului nou.
pe www.panoramio.com sunt mai mult poze din cetate dar orasul inseamna mai mult decat cetatea.

Aha, multumim pentru relatare! Bravo tie, ai facut destule in 9 zile; eu am sarit faza cu cele 3 insule intr-o singura zi, ca si pe aia cu caiacul, bineinteles... sleep.gif Am mai "completat" cu interioarele muzeelor de prin cetate.
Sa inteleg ca nu ai coborat pe Lokrum (insula care banuiesc a fi cea pe care ai inconjurat-o)?

Despre plaja: si eu tot la "Copacabana", ca era mai aproape de hotel si pietricele mai mici - dar trebuie sa recunosti ca apa nu era chiar super-okey, mai ales acolo unde se balaceau copchilasii...

Daca voi avea timp mai spre sfarsitul saptamanii, o sa fac o mica cronica ilustrata asupra plajelor din Dubrovnik (in care sa se vada bine si ce-i pe jos ori prin apa) - ma gandesc ca ar putea fi utila celor care pleaca intr-acolo. Am inspectat mai multe, cu speranta secreta - fireste, si absurda - ca voi gasi vreun petic de nisip pe undeva; n-a fost sa fie! confusedsmiley.png
...Ma gandesc la lumea care mai scrie pe aici ca pleaca la Dubrovnik - sau similar - cu copii de 1-2-3 ani... Sigur, e bine sa-i inveti de mici cu greul, dar nici chiar asa laugh.gif
euro_gandacel
..cu tot offtopicul,nu ma pot abtine,vreau sa merg in Brela si am gasit melodia asta,cine o cantaa?:)http://www.youtube.com/watch?v=ixSQgQHgqNA
ms mult,pa,pa!
nadis
QUOTE (vaerys @ Jul 29 2008, 11:09) *

Daca unele lucruri din mesajul asta sunt discutabile (gusturi, preferinte, buget, "scopul si durata vizitei" etc.), cu unele afirmatii chiar nu pot fi de acord - fiindca s-a vorbit de "Croatia, o mare porcarie" - sau, in fine, s-a asimilat un loc anume, sau cateva, din Hvar cu tara intreaga, ceea ce nu e corect:
- "peisajul nu e cine stie [ce]... munti micutzi" - nu mai departe de acum vreo cateva pagini s-au pus aici poze cu niste munti de te lua cu ameteli!
- "nu au deloc plaje cu nisip"/ cuvantul deloc - nu mai departe de acum vreo 2 pagini am pus eu niste poze in care nisipul se vedea foarte clar!
Gandeste-te, Vaerys, ca daca cineva s-ar fi dus strict in Lopud, in loc de Hvar (sau whatever, doua insule), ar fi afirmat la intoarcere ca in Croatia sunt numai plaje cu nisip! naughty.gif
De-aia zic ca generalizarile astea nu-s bune si nu au sens.
stefanescu76
[quote name='georgi0089' date='Jul 29 2008, 15:25' post='4974076']
..am auzit de google da vroiam sa aflu niste impresii generale de la voi
daca u nu stii nimic nu trebe sa-mi raspunzi

cat de repede poti u tongue.gif
[/quote

daca vrei niste impresii generale mai citeste si tu pe forumul asta, in cincizeci de pagini cred ca poti sa-ti faci o idee...
zappata
nadis;

faceam baie sarind pe langa caiacele de pe mal, la aia cu skijeturi - si acolo apa era cristal.
am intrat si prin ceva muzee din cetate, si prin catedrala, etctetc.......am cam maruntit orasul vechi la pas si mult mi-a placut.
pe plaja am mancat de doua ori acolo la restaurantul ala cu pergola, "cevapcici"....foarte misto.

foarte util ce vrei sa faci dar si mai util ar fi un ghid - un link ceva - al tuturor plajelor din croatia; gazda noastra ne-a spus ca plaje cu nisip sunt multe, dar in insule...n-a stiut sa-mi spuna exact care...sunt 1000 de insule in circuitul turistic si 1800 insule in total !
mdt
QUOTE (tonixyz @ Jul 29 2008, 07:20) *
Buna ziua!

Dat fiind faptul ca Italia n-are granita cu Croatia (decat eventual inot peste Adriatica) nici nu ma mir ca nu au putut trece smile.gif
nadis
QUOTE (zappata @ Jul 29 2008, 17:56) *
nadis;

foarte util ce vrei sa faci dar si mai util ar fi un ghid - un link ceva - al tuturor plajelor din croatia

Vorbesti acum doar de plaje cu nisip, nu? Pai asta am zis si eu acum ceva vreme, sa ne spuna si noua lumea pe unde, pe coasta dalmata, a mai vazut nisip - atat ca nimeni n-a mai adaugat nika.
Despre site-uri (gen http://www.croatia-beaches.com/sandy/best_...ch_croatia.htm), nehhhh, nu toata lumea intelege acelasi lucru prin "nisip" - tie ti s-a parut ca in Uvala Lapad e vreun fir de nisip, cum scriu astia pe site?
E clar ca la strainezi acest "sandy (beaches)" are semnificatii pe o... plaja larga! smile.gif
madmax80
unde pot gasi niste harti decente pe net care sa poata fi printate pe un A3 si nu pe un A4 din care se vede doar jumatate?
Titus 1904
QUOTE (madmax80 @ Jul 29 2008, 20:16) *
unde pot gasi niste harti decente pe net care sa poata fi printate pe un A3 si nu pe un A4 din care se vede doar jumatate?

uite o harta rezonabila (una buna costa cam 15-17 lei pe la librarii , contine si Slovenia)
thor4ever
De 2 zile m am intors din Croatia unde am stat 1 sapt.Timisoara-Szeghed-Budapesta-Gorican-Zagreb-Split-Sestanovac(final autostrada)-Insula Hvar.Traseu de 1100km(820km autostrada)-207 kuna la croati-15E vigneta Ungaria luata de la Cenad.Drumul in weekend este infernal in croatia chiar si la ore ff tarzii,deci evitati plecare la sfarsit de saptamana,in special vinerea.Am stat 3h in granita ungaria-croatia si alte 2h perdute cu 16km inainte de destinatie(Makarska).Insula hvar-sucuraj,unde am si stat,un sat de pescari este perfect pt cei ce vor liniste si departe de aglomeratie.Plaja normal cu pietricele ca mai toate plajele din croatia,dar stai calm Nadis ca nu ti intra nici una in cur,foarte curat si linistit.Doar la 5km peste mare...Drvenik ce face legatura intre continent si insula este deasemene un satuc dar fiind langa sosea este extrem de populat cu plaja super aglomerata.Tot pentru Nadis...nu fii optuz...arici de mare gasesti doar in zonele izolate,sau mini plaje.Acolo unde sunt plaje aglomerate nu i gasesti.Plajele de la Sucuraj,Jelsa,Stari grad nu au arici, si cu o investitie minima din romania de la un Sh iti iei niste sandale de plastic cu 3lei sau de la ei de acolo espadrile Aqua sport cu 40kuna si nu ai treaba cu aricii.Cazarea, Nadise. zi mi unde draq gasesti in austria cu 10E/pers/noapte unde ai si baie si bucatarie complet utilate, parcare gratis.Am fost in Viena,Graz,Salzburg,Halstat si sub 60E + 10E parcare masina nu am gast...la hotel de 2stele.Termina cu aberatiile.
Preturi:Bere pivo toceno(halba)15k,Pizza 30-35k,Platou peste cu fructe mare 80-100k, SUpa 15k,apa 1,5l 7k.astea la bar,pizerie,restaurant.La market berea 4k,cartofi,rosii 14k,apa plata 5l 11k.La dubrovnik ii alta treaba,cam totul 2x cu exceptia la inghetata unde o portie dubla ca la noi ii 7kuna.
Apa cristal,curata,oameni care stiu engleza (90%) si foarte serviabili...mai bine zis o tara de nota 10.Pt alte informatii sariti cu reply
http://picasaweb.google.ro/mortekay/Croatia19_27iulie...poze
allexx1973
poate are cineva informati unde si la ce preturi se mananca in Brela, Split, Trogir sau Dubrovnik (sau poate stiti si unde se poate bea o bere pe malul apei fara sa iti lasi banii pe tot concediu pentru o bere)
am vazut ceva preturi dar nu mi s-au parut de actualitate, iar la locatii ... chiar nimic concret?
eu vreau sa plec pe 5 aug. si poate ma ajutati si pe mine cu informatii.

multumesc anticipat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.