bogdan10
24th July 2008, 06:24
QUOTE (justme2312 @ Jul 23 2008, 22:33)

Plec in luna august la Porec.
Puteti sa-mi spuneti si mie cum este plaja in aceasta localitate?
Este necesar sa cumpar acele espadrile?
Vei gasi plaje betonate, cu stanci si zone de plaje cu pietris! Nu iti face iluzii ca vei gasi plaje cu nisip. Va fi nevoie sa-ti cumperi "espadrile"!
biscatrix
24th July 2008, 10:12
QUOTE (romuscaro @ Jul 23 2008, 12:59)

Din ce am citit n-am vazut nimic despre Peninsula Peljesac (orasul Orebic) sau insula Korcula care este vis a-vis de peninsula.
Daca a trecut cineva pe acolo sau a stat ma intereseaza ceva pareri. Vreu sa plec si eu pentru prima data in Croatia in Septembrie si mi s-a parut punctul ideal de sederea pentru a vizita cat mai multe obiective din zona Dalmata. Plus ca si peninsula in sine pare destul de interesanta.
Multumesc!
In Korcula am fost demult (2001). Pot sa zic ca este foarte frumoasa. Mi-a placut mult. Oraselul (cetatea) e impresionant. Ai si o plaja cu nisip in apropiere, la Lumbarda. Sa mergi si la Vela Luka. Prin Orebic n-am stat decit pina am astepta feribotul.
Korcula nu prtea cred ca se preteaza vizitelor pe continent daca esti cu masina. Feribotul s-ar putea sa-ti ridice pretul vizitelor pe continent si sa si pierzi timp important. Cred ca poti sa vezi pe site la Jadrolinia preturile la feribot.
Din Korcula se organizeaza excursii cu vaporasul spre Lastovo si Mlijet. Merita. Parca erau si spre Dubrovnik, dar noi l-am vizitat in drum spre casa (cu ocolul de rigoare).
vodaro
24th July 2008, 11:37
Nu am fost niciodata in Croatia. Intentionez sa merg cu masina prin august, septembrie, fara rezervare prealabila, dar inca nu am reusit sa aleg o zona anume. Care este cea mai frumoasa zona ? Ce a-ti alege voi ca prima destinatie, eventual destinatii ce pot fi acoperite in 10 sau 12 zile?
Multumesc anticipat.
bogdan10
24th July 2008, 11:47
QUOTE (vodaro @ Jul 24 2008, 12:37)

Nu am fost niciodata in Croatia. Intentionez sa merg cu masina prin august, septembrie, fara rezervare prealabila, dar inca nu am reusit sa aleg o zona anume. Care este cea mai frumoasa zona ? Ce a-ti alege voi ca prima destinatie, eventual destinatii ce pot fi acoperite in 10 sau 12 zile?
Multumesc anticipat.
Pe litoralul croat gasesti foarte multe atractii (atat partea in continentala cat si in cea insulara) si este foarte greu sa alegi neaparat ceva anume. Cel mai bine studiaza forumurile lor ca sa iti faci o idee despre atractiile tarii, citeste topicurile anterioare si daca mai ai nevoie de informatii suplimentare poti posta intrebarile aici!
Oricum, indiferent de zona pe care o vei alege in final, daca timpul iti permite, cauta sa incluzi in itinerariul tau si Parcurile Nationale Plitvicka Jezera si KRKA (mai exista si alte parcuri nationale -Paklenica, Kornati, Risnjak etc - dar cele 2 amiintite initial sunt mult mai spectaculoase)!
alexia23
24th July 2008, 15:05
salut, noi plecam sapt viitoare in croatia cu masina personala. Dupa ce am citit aproape tot ce ati scris am reusit sa ne facem si noi un traseu de vacanta. m-ar interesa daca stie cineva daca in jurul marilor obiective turistice gen Dubrovnik, Togir, Krk, Plitvice se gasesc camping-uri. Noi luam corturile cu noi si in cazul in care nu gasim cazare la pensiuni sau nu ne convine pretul sa apelam la acest fel de cazare.
zappata
24th July 2008, 17:12
@gigi2009:
1 - noi am mers pe malul dunarii si am cautat drumul care duce la maidanpek crezand ( conform via michelin ) ca este un drum national cat de cat ok - ne-am inselat - dar daca mergi pana la veliko gradiste pe malul dunarii e rezonabil; de acolo ar trebui sa gasesti indicatoare spre pozarevac si belgrad.
2 - sunt multe moteluri in croatia, pe autostrada spre zagreb; noi am oprit cand eram obositi la unul care ni s-a parut mai cochet de la distanta.
camerele erau curate, asternuturile la fel.
singura ciudatenie a fost ca in pretul camerei era inclus si micul dejun, i-am zis aleia la receptie ca noi plecam pe la 6 dimineata, a zis ca bufetul suedez e deschis non stop ...dar a doua zi dimineata a rebuit sa cerem de la bar niste clatite pentru ca bufetul era curat si lustruit luna; deschideau la 10 dimineata.
alta gluma a fost ca la receptie programul incepea tot pe la 10 ; asa ca am intrat si am lasat cheia in cui.
AZAZEL2908
24th July 2008, 17:44
salut plekam maine spre croatia din cj via budapesta spre orasul acela care suna a altceva
cautam parteneri d drum 
ambvision
24th July 2008, 22:08
Si noua ni s-a parut scump camping-ul fata de cazarea la particulari.
Eu gasisem aici o harta cu camping-urile din Croatia, nu stiu cat e de noua, insa e faina:
http://p4.p.pixnet.net/albums/userpics/4/9.../1181024861.jpg
sau mai cauta cu google, ca gasesti diverse site-uri, ex:
http://www.camping.info/
b83jgv
24th July 2008, 22:33
S-a terminat concediul nostru.
Maine plecam spre casa.
Am vazut si mult discutatul Plitvice. Superb!!! Nu-l ratati.
AZAZEL2908
25th July 2008, 00:29
salut scuze sunt pe fuga plec maine la 10 inspre croatia , a fost cineva in novalja cum sunt preturile , in cluburi in special ?
kerkyra
25th July 2008, 07:05
QUOTE (alexia23 @ Jul 24 2008, 16:05)

salut, noi plecam sapt viitoare in croatia cu masina personala. Dupa ce am citit aproape tot ce ati scris am reusit sa ne facem si noi un traseu de vacanta. m-ar interesa daca stie cineva daca in jurul marilor obiective turistice gen Dubrovnik, Togir, Krk, Plitvice se gasesc camping-uri. Noi luam corturile cu noi si in cazul in care nu gasim cazare la pensiuni sau nu ne convine pretul sa apelam la acest fel de cazare.
Pot sa-ti spun ca am vazut campingul Rozac langa Trogir, pe drumul catre Okrug Gornji, care parea destul de dragut, era chiar pe malul marii, avea plaja proprie, este intr-o padurice. Este aproape de oras, cred ca faci cam 15 min pe jos pana la Trogir. Cineva parca spunea pe aici ca a inchiriat biciclete de acolo, daca nu ma insel ambvision
Aici ai pozitia lui pe insula Ciovo.
ambvision
25th July 2008, 09:09
Da, am inchiriat biciclete de acolo.
Mai este un camping pe Ciovo, ii zice Labadusa, pe harta de mai sus e in partea de centru-jos - si asta e fain, si e mai linistit pe acolo, nu esti aproape de drum ca la Rozac, insa e si mai departe de Trogir.
ciprianalba
25th July 2008, 13:11
Buna ziua !
Sunt un utilizator nou al acestui forum, credeti-ma ca am incercat sa citesc toate cele 56 de pagini ale acestei teme dar cred ca mi-ar trebui o zi intreaga ...Totusi, din ce am citit pana acum nu am gasit un raspuns care sa ma intereseze, in sensul ca incerc in acest an sa plec din nou la Porec, cum o fac de vreo doi ani insa as vrea sa ma opresc undeva in Ungaria, pe langa Balaton sau in apropiere, la o pensiune sau un complex gen Paprika Csarda, din Nickelsdorf, pentru ca nu as vrea sa fac drumul dintr-o bucata. Precizez ca plec din Alba Iulia si v-as solicita sa-mi dati cateva idei despre unde credeti ca as putea sa gasesc un loc de cazare, pentru o noapte, la un complex de genul celui mentionat. Traseul pe care vreau sa merg este Alba Iulia - Nadlac-Budapesta-Balaton-Zagreb-Rijeka-Porec.
Multumesc!
mishi
25th July 2008, 21:39
QUOTE (ciprianalba @ Jul 25 2008, 14:11)

Buna ziua !
Sunt un utilizator nou al acestui forum, credeti-ma ca am incercat sa citesc toate cele 56 de pagini ale acestei teme dar cred ca mi-ar trebui o zi intreaga ...Totusi, din ce am citit pana acum nu am gasit un raspuns care sa ma intereseze, in sensul ca incerc in acest an sa plec din nou la Porec, cum o fac de vreo doi ani insa as vrea sa ma opresc undeva in Ungaria, pe langa Balaton sau in apropiere, la o pensiune sau un complex gen Paprika Csarda, din Nickelsdorf, pentru ca nu as vrea sa fac drumul dintr-o bucata. Precizez ca plec din Alba Iulia si v-as solicita sa-mi dati cateva idei despre unde credeti ca as putea sa gasesc un loc de cazare, pentru o noapte, la un complex de genul celui mentionat. Traseul pe care vreau sa merg este Alba Iulia - Nadlac-Budapesta-Balaton-Zagreb-Rijeka-Porec.
Multumesc!
Noi am stat la Siofok, Pensiunea Ana. Vezi pag. 54, postul nr 1606. Poate te ajuta. Enjoy. Si, a-propos, eu am citit vreo luni inainte de a pleca in Croatia...si nu numai paginile de aici. E firesc sa te documentezi inainte ...sau oi fi eu mai precauta...
daniprodea
26th July 2008, 10:21
salutare la toata lumea.
Dupa ce am citit vreo 30 de pagini am reusit sa imi compun un traseu (poze traseu atasate). plecarea este de undeva de langa Munchen:
wasserburg -314-bled (castel) -54 km- ljubljana -50- predjama(castel+pestera) - 10 km - postonja(pestera) --64 km- rijeka - 147 km - plitvice -200 km- sibenik (parkul krka) -43 km- trogir(de vazut orasul) - 38km - split(palatul lui diocletian)- 25- omis(plaja nisip, umbra de la pini, apa mica) - 20- donja brela - 180 km dubrovnik
* krk - insula 46 km de rijeka
* lopud - insula langa dubrovnik (nisip - stuf )
1. Ratez ceva ??? Daca mai stie careva ce merita vazut pe traseu asta .......
2. Nu am gasit pe forum daca este cumva vreun parc acvatic unde sa pot vedea delfini. Am vazut ca in unele zone, daca te duci cu vaporase ii poti vedea in apa.... dar poate nu-i vezi . Ma interesa un loc sigur.
3. O rugaminte pt cei ce au fost anu asta deja si au fost cazati la particulari !! In 2 - 3 cuvinete daca puteti insira : locatie , pret apartament / zi , si ceva detalii minime legate de conditii. O sa stau cate o zi sau doua in ficare locatie si as vrea sa imi fac o idee despre ce inseamna o cazare ieftina si una scumpa.
4. Nu reusesc sa ma decid cum voi traversa Slovenia. Merita sa economisesc cei 35 de euro si sa o iau pe drumuri nationale ?
5. La fel si pe Croatia. De la Rijeka (avand in vedere toate locatiile pe unde voi merge) sa incerc sa folosesc autostrada cat mai mult sau sa merg de-a lungul coastei ?
Multumesc anticipat pentru orice replay
Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
GIGI2009
26th July 2008, 12:00
O sa plec in 11aug. in Croatia pe ruta Zagreb-Plitvice-Trogir-insula Ciovo(Arbanja).Poate cineva sa-mi spuna daca exista internet prin wireless pe acest traseu.Voi sta 5 zile la Arbanja si vreau sa stiu daca merita sa-mi iau laptopul cu mine.Multumesc.
butterfly09
26th July 2008, 14:22
Sal,noi am fost anul trecut in croatia prin august in statiunea crikvenica(aproape de insula krk) si va pot spune sigur ca a fost superb!!!la toate capitolele stau mult mai bine decat noi daca va place plaja cu pietris si apa limpede cristal.
daca mai merge cineva in aceasta statiune va pot raspunde la unele nelamuriri daca doriti.
Noi am mers cu o agentie din Timisoara cu microbuzul,am stat la o pensiune de 3 stele cu demipensiune si am platit 250 euro/pers.
nadis
26th July 2008, 14:53
QUOTE (daniprodea @ Jul 26 2008, 11:21)

* lopud - insula langa dubrovnik (nisip - stuf )
Iata plaja Sunj din insula Lopud.
Nisipul e cu adevarat nisip! Cat despre ceea ce a fost numit generic "stuf", e vorba despre niste umbrele care sunt acoperite cu frunze de palmier uscate (in ultima poza se vede bine, ca eram sub una din ele
).
Va asigur ca e si mai frumos in realitate!!!
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Bugsy
26th July 2008, 15:19
QUOTE (claudiu.hcs @ Jul 22 2008, 21:05)

@Bugsy Eu o sa plec in august in Funtana langa Vrsar, foare aproae de Porec. Ai trecu prin zona? Daca da, cum ti s-au parut imprejurimile? Curat, peisaje bune de vazut la un tur cu bicicleta? Ce merita vazut in Istria in zona asta mai de nord?
Noi am trecut destul de repede prin localitatile dintre punctele noastre de interes, care au fost Rovinj, penis Si plajele de la Medulin, asa incat nu ne-am oprit de prea multe ori pe drum. Tot traseul dus-intors de la Novigrad la Medulin a fost facut intr-o singura zi si e de inteles de ce am mers strict la punctele de interes stabilite dinainte.
Pentru noi "baza"de la Novigrad a punctul din care am facut traseele din Istria, pe coasta de vest, catre Ljubliana si in drum pestera Postojna, Venetia si insula Krk (care se afla in regiunea Kvarner - golful Kvarner).
Probabil exista o programare pentru modificarea automata a cuvintelor potential obscene care a facut ca denumirea orasului din sudul Istriei, in mesajul meu de mai sus sa apara ca denumire a organului anatomic
; de fapt, chiar pe unele indicatoare orasul apare ca "Pola"; asa incat...a se citi mai sus "punctele noastre de interes, care au fost Rovinj, Pola si plajele de la Medulin"
daniprodea
26th July 2008, 15:23
- exista vreu-un parc tare de distractii in Croatia ? Ma intereseaza ceva cu multa adrenalina .... nu pt copii mici.
- a facut cineva scufundari ? cum e? locatie - pret - conditii
Mersi
EMILIO_08
26th July 2008, 15:43
QUOTE (justme2312 @ Jul 23 2008, 22:33)

Plec in luna august la Porec.
Puteti sa-mi spuneti si mie cum este plaja in aceasta localitate?
Este necesar sa cumpar acele espadrile?
Salut ,
Este necesar sa iti iei papuci pentru apa de acolo (50 kuna) deoarece in unele locuri pietrele sunt alunecoase si taioase . O singura data am mers fara papuci si am rezistat dar nu am vrut sa imi fortez norocul. Iata cateva poze din Brulo, Plava Laguna din imediata vecinatate a Porec-ului.
in ultima fotografie, pietrele sunt la 1m adancime si erau alunecoase.
Eu am stat mai mult la piscina de la hotel deoarece apa era tot din mare. Mergeam la mare sa fac snokerling cate o ora.
bogdan10
26th July 2008, 16:44
QUOTE (daniprodea @ Jul 26 2008, 11:21)

4. Nu reusesc sa ma decid cum voi traversa Slovenia. Merita sa economisesc cei 35 de euro si sa o iau pe drumuri nationale ?
5. La fel si pe Croatia. De la Rijeka (avand in vedere toate locatiile pe unde voi merge) sa incerc sa folosesc autostrada cat mai mult sau sa merg de-a lungul coastei ?
Multumesc anticipat pentru orice replay
Fiind vorba despre traseu, iti voi raspunde la pct. 3) si 4) in capitolul TURISM AUTO - topicul "Cu masina spre Croatia".
nadis
27th July 2008, 03:16
Pentru cei care ajung in insula Lopud, dar nu mai vor sa treaca muntele pana la Sunj: pot ramane in zona portului (acolo unde ii lasa vaporul); e o plaja mai ingusta, dar tot cu nisip. Iata cateva imagini din acel golf.
(Sfat: nu va indepartati foarte mult de port, pe ideea ca o fi apa mai curata sau mai putina lume: veti da de pietre - v. poza 3.)
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Lyrical
27th July 2008, 07:31
Pe plajele din Croatia se face top-less?
bogdan10
27th July 2008, 08:17
QUOTE (Lyrical @ Jul 27 2008, 08:31)

Pe plajele din Croatia se face top-less?
Exista si fete (femei) care fac top-less dar sunt mult mai putine decat in Romania. De obicei sunt nemtoaice, italience etc si mai rar croate!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.