Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

bogdan10

QUOTE (tudor1966 @ Jul 22 2008, 16:46) *
Nu am citit tot forumul ci doar ultimele 3-4 pagini.stie cineva ceva de insula Krk.Am ales insula asta deoarece vrem sa facem scufundari si am citit mult despre un diving club de pe insula asta.Daca ati fost sau stiti mai multe va rog sa imi raspundeti

Nu ma preocupa scufundarile, deci referitor la acest lucru nu pot sa te ajut. Daca doresti eventual si alte informatii despre insula KRK la care as putea sa-ti dau informatii, te ajut cu placere.
amoena
heya. stie careva daca poti ajunge din croatia in Italia cu vaporasul? ferryboat-ul...ma rog...ceva? Merg o sapt in Croatia si as vrea sa vad si venetia. multam'. byeee

claudiu.hcs
QUOTE (dadyman @ Jul 17 2008, 08:29) *
Eu am plecat de multe ori cu masina de la firma si mi-am facut imputernicire de fiecare data : o hartie scrisa la calculator cu model serie si tarile pe unde treci + stampila si semnatura
Cel putin asa am avut eu. Singura tara unde am avut nevoie la granita de imputernicire a fost Serbia. Alte acte , cele obisnuite carte verde asigurari etc

Imputernicirea scrisa in limba romana sau treuie tradusa la auorizati? Stiu sarbii sa citeasca romana?
madalina2008
Stie cineva daca in statiunea Makarska, pe plaja, au si sezlonguri de inchiriat? Daca au cat este pe zi?
Multumesc!
Bugsy
QUOTE (dollar @ Jul 22 2008, 00:53) *
Cine a fost in Istria in zona Umag, Porec sau Rovinj si poate sa ofere ceva informatii in ceea ce priveste cazarea, plajele? Precizez ca merg peste 2 sapt. la "plesneala":)), dar ar fi bine totusi sa am si niste informatii de aici:). Multumesc anticipat !

Zona este foarte frumoasa si mie personal mi s-a parut ca o intrece pe cea din sud, din Dalmatia, ca frumusete. Noi am stat in Novigrad, la aprox.50 km nord de Porec, cu 50 EUR/zi/apartament 2 cam.; preturile sunt similare pe coasta de vest a Istriei, cu cresteri pentru apartamentele situate mai aproape de mare. Cazare se gaseste usor daca ajungi in timp util pentru a putea cauta in mai multe locuri (doar pentru comparatie).
Plajele sunt in marea lor majoritate de pietre sau de beton. Singura plaja de nisip la care am fost noi am gasit-o la Medulin (informatie tot de pe acest forum).
Daca nu vrei sa mergi la masa la restaurant in fiecare zi iti recomand magazinele Liedl, care sunt ceva mai ieftine.
Daca mergi cu masina iti recomand benzinariile INA (Petromul lor, dupa cum spunea Tabache), pentru ca eu am avut probleme cu Carera 100 de la OMV in sensul ca nu avea putere deloc, desi mai pusesem acelasi carburant si din Austria cu alta ocazie si masina zbura... In schimb cu benzina de 98 de la INA a mers perfect.
Daca tot esti in zona, merita vizitata insula Krk, unde ai plajele de la Baska si in special cele de la Stara Baska, iar peisajul este superb.
claudiu.hcs
@Bugsy Eu o sa plec in august in Funtana langa Vrsar, foare aproae de Porec. Ai trecu prin zona? Daca da, cum ti s-au parut imprejurimile? Curat, peisaje bune de vazut la un tur cu bicicleta? Ce merita vazut in Istria in zona asta mai de nord?
dadyman
QUOTE (claudiu.hcs @ Jul 22 2008, 20:32) *
Imputernicirea scrisa in limba romana sau treuie tradusa la auorizati? Stiu sarbii sa citeasca romana?

romana ca oricum nu se uita decat sa o ai si ma rog stampila si alte alea inteleg si ei ( oricum nu prea stiau engleza )

plec la jumatatea lunii septembrie . fara rezervare , gasesc cazare ? cei care au mai fost chiar si daca nu in septembrie si cunosc situatia cazarilor in Istria ....................

bogdan10
QUOTE (madalina2008 @ Jul 22 2008, 20:40) *
Stie cineva daca in statiunea Makarska, pe plaja, au si sezlonguri de inchiriat? Daca au cat este pe zi?
Multumesc!

Da exista sezlonguri pe plaja. In iunie 2006 un sezlong costa 20 kuna/zi (~10 lei). In iulie si august preturile sunt putin mai mari! Din ce am vazut anul acesta in Croatia fata de 2006 (in alte zone nu in Makarska), preturile la servicii/produse nu prea au crescut (exceptie fac carburantii). Cursul euro/kuna a cam ramas acelasi (foarte mici diferentele) fata de cel din 2006.

QUOTE (claudiu.hcs @ Jul 22 2008, 20:32) *

Imputernicire pt masina:

http://financiar.rol.ro/content/view/505/24/

Sfatul meu e sa-ti faci imputernicirea in engleza. Engleza este o limba internationala pe cand romana nu! In caz de ghinion (accident, furt etc), aceasta imputernicire reprezinta singurul document care iti da dreptul sa reprezinti proprietarul masinii in fata institutiilor din tara respectiva!
zappata
indianuiute;

imi cer scuze pentru faptul ca nu sunt prea coerent - am sosit azi dimineata la 4:30 si inca nu prea m-am odihnit; le zic si eu cum imi vin in minte...

tocmai m-am intors dupa o saptamana petrecuta la dubrovnik.
am plecat de la bucuresti si am mers pe cel mai safe si rapid treseu - asa cum vazusem pe forum - ; adica pitesti-craiova-turnu severin-portile de fier-belgrad-zagreb-split-dubrovnik......aprox. 1600 km....( am plecat pe la 1:30 noaptea si am ajuns a doua zi pe la 5:30 dupa amiaza ).

pana sa ajungem la zagreb am oprit pe autostrada cu vreo 40 km inainte; la un motel si am innoptat acolo - aproximativ ok.
coasta dalmatiei ni s-a parut la toti 4 extraordinara; "sus sinaia; jos mamaia" ziceam la un moment dat.
nu am avut timp de vizitat parcul national de la plitvice si ne pare rau...poate alta data.

la intoarcere am venit pe alt traseu si am fost pe drum non-stop ( adica fara sa dormim si/sau sa mancam in restaurant ) 21 ore; ne-a rupt in bucati chestia asta si nu o recomand nimanui - nu e vorba numai de sofer; este pur si simplu prea obositor; intzepenesti rau de tot.....

ne-am intors prin bosnia; adica mostar-sarajevo-bosanski samac-slavonski samac-belgrad-portile de fier-craiova-pitesti-bucuresti si am scurtat cu aprox. 400 km.....insa drumul nu e deloc usor si pentru ca am circulat cu viteze mici , a durat aproape la fel de mult ca si pe cealalta varianta.

bosniacii nu au treaba cu noi; le suntem indiferenti, iar cu croatii se inteleg foarte bine.
.....insa drumurile lor......mai complicat :
pentru ca este una din tarile din zona care incearca sa se refaca dupa razboi, multe din drumurile lor sunt in refaceri/constructie.
au si ei o autostrada, am platit aprox. 1 euro la intrare , si dupa ce am ras de taxa lor......cred ca au ras si ei de noi...pentru ca numai vreo 20 km sunt facuti; restul e santier.
au fost cateva bucati de drum pe care s-a mers cu 20km/h prin pietris cu praf - cu totul n-a fost mult (dar a durat ceva..... ); cam 10km.
dupa "gluma" asta drumul s-a ingustat si a devenit drum national cu asfalt cam ca la noi...rezonabil ( au fost si portiuni cu asfalt foarte bun ).
probabil ca daca as fi mers pe alt traseu nu as fi dat de autostrada in lucru.....dar nu am de unde sa stiu - poate posteaza cineva alt traseu....
in bosnia sunt in schimb niste peisaje uluitoare; relieful se schimba incet de la cel mediteranean cu multa stanca si pini; la cel montan cinstit - asa cum e si pe la noi- la un moment dat prin munti a inceput sa ploua si temperatura exterioara era de...19 grade celsius.
urmele razboiului se vad parca mai mult in bosnia, dar numai la case ma refer - multe case tzapene, de piatra , ciuruite si in ruina.......

daca ar fi sa fac un top al calitatii drumurilor, pe locul intai de departe este croatia, pe locul doi bosnia ( cam ca la noi ) si pe locul trei ( l-as pune pe locul sapte , o sa va zic de ce ), serbia.

in croatia autostrazile sunt aproape ca in austria - carosabil impecabil, tuneluri luminate si bine semnalizate, iesiri clare si anuntate din timp de cateva ori, etctetc.
in bosnia tunelurile sunt curate si cu peretii netezi dar sunt mai slab luminate .
in serbia tunelurile sunt niste pesteri intunecate unde daca nu esti atent rupi masina - balta luata cu 80km/h s-a dovedit a fi groapa...sa vad ce -o fi cu directia zilele astea..

dar sa revenim putin la serbia :
am avut ghinionul ca gps-ul nostru sa crape exact in portiunea de care mi-era cel mai frica....portile de fier-belgrad ( adica eram in mijlocul unui neant.....probabil ca harta de serbia era varza... )....pana una-alta luati-va fratilor SI harta cinstita din benzinarie !!

dupa ce am trecut la sarbi pe "podul prieteniei" si am mers o bucata de drum, ne-am gandit sa facem cumva sa ajungem mai din timp la drumul spre pozarevac si am ajuns pe la maidanpek; drum de rupt masina, prin muntiii pustii - ne asteptam sa ne intalnim cu partizanii....cand ne intalneam cu o masina din sens opus era eveniment - si pe care greu au loc doua masini una pe langa cealalta ( care, conform via michelin, este drum national, marcat gros cu rosu...fata de cel de pe malul dunarii care e subtirel si galbejit !! ).
am "petrecut" ore bune pe nenorocirea aia de drum si am ajuns pe niste coclauri paraginite intreband in dreapta si in stanga de vigneta - la granita noi am uitat sa intrebam iar ei n-au zis nimic; dar intreband pe ici pe colo am aflat ca cica ar fi obligatorie...
am ajuns pana la urma la pozarevac si de acolo la belgrad.
belgradul vazut din satelit arata foarte bine; cu autostrada care taie orasul.....dar din masina e cu totul altceva....."barca pe valuri"...shleauri, umflaturi, galme.......pe sensul spre zagreb foarte prost drumul ( pe sensul spre bucuresti parea mai bine nivelata la intoarcere ).
tot orasul mi-a lasat un gust amar ( ca toata serbia dealtfel... )......se vede saracia si abandonul; anii de razboi si-au spus cuvantul - mizerie, rugina, darapanaturi......pe ici pe colo inca mai vezi ruine de case ciuruite...
nu mai stiu de cate ori am platit taxe de autostrada pe tot traseul facut in concediu pentru ca la unele puncte de intrare luai un tichet si cand ieseai de pe tronsonul cu pricina plateai kilometrii parcursi.
la sarbi pe "autostrada" limita este de 120....unde am putut, am mers si cu 150 - cel din dreapta era cu ochii ca la melc dupa masinile civile ale politiei deghizate; alea de care povestea cineva pe forum....camere si radare nu cred ca au; una pentru ca e greu sa mergi tare pe la ei, si doi pentru ca pur si simplu nu cred ca au bani de asa ceva.
la intoarcere spre tara am oprit in belgrad si am intrebat un politist pe motocicleta cum ajungem mai bine la portile de fier si omul ne-a indrumat bine; de la pozarec se merge spre veliko gradiste si de acolo numai pe clisura dunarii ( atata doar ca in dreptul ruinelor cetatii golubac am avut ghinionul ca un tunel sa fie blocat de un tir care se "infipsese" cu partea de sus in tunel si blocase tot....i-a trecut pana la urma soferului prin cap sa dezumfle cauciucurile si sa iasa, dar am transpirat in tantarimea aia vreo juma` de ora... ).
am auzit ca exista niste racheti sarbi care-si cam fac de cap pe clisura pe partea sarbeasca ( adica daca vad ca este numai o masina izolata si altceva nu mai trece pe drum, te blocheaza cu doua masini fata spate si...ala esti ) noi nu am avut "oroarea" sa ne intalnim cu ei, cu toate ca eram numai o masina care gonea cu 100 pe clisura pe la 11 noaptea - deci; incercati sa mergeti in coloana, cu masini pe care le stiti de niste kilometri buni de dinainte.
una peste alta, treaba sta asa:
vigneta se pare ca numai la sarbi trebuie platita ( nu stiu de la autoritati, deci s-ar putea sa nu mai trebuiasca deloc ).
drumurile varza prin serbia, drumuri foarte bune prin croatia.
in general pe autostrada stai pe dreapta si numai cand depasesti schimbi banda ( unii mai "uita" sa semnalizeze schimbarea benzii dar macar se asigura si tot e ceva... ).
semnalizarea directiei de mers nu prea se foloseste; nici in oras nu prea o folosesc baietii...deci atentie !
n-am vazut pe nimeni sa foloseasca avaria in mers.
in dubrovnik sunt multe strazi cu sens unic dar sunt si multe intersectii in cruce al caror semafor este cam aiurea, la care se mai adauga si lipsa semnalizarii.....e cam la mica intelegere daca vrei sa faci la stanga.

pe autostrada in croatia limita este de 130; sunt camere de supraveghere instalate chiar pe dosul panourilor pentru contrasens; mai sunt si camere la vedere.....te obisnuiesti rapid cu ele - noi i-am dat 160-180 unde se putea...si ai unde.
in croatia nu am vazut radare si nici echipaje "la vanatoare" - or fi ei pe undeva dar eu nu i-am vazut.

noi am prezentat peste tot pasaportul si la intrarea in vama de la portile de fier chiar am avut o surpriza placuta :
ne aliniem la coada de aproximativ 20 masini si apare un vames care ne intreaba de unde venim; " din dubrovnik".
"intrati la puctul de acolo" si ne trimite la un puct care era inchis - ne-am zis " e clar; ne intorc astia portbagaju` acuma..."
dar n-a fost asa; a aparut un ofiter amabil care ne-a intrebat cum e la dubrovnik; i-am povestit ceva impresii in timp ce altu` punea stampilele pe pasaport si asta a fost tot !!

scuze pentru postul atat de lung si pentru incoerenta dar sper sa fie de folos si altora care vor sa plece la dubrovnik.
mihai19812002

A fost cineva in Zadar? Poate sa-mi dea detalii despre cum e pe acolo si la ce preturi sa ma astept la bautura,mancare,etc ?
bogdan10
QUOTE (zappata @ Jul 23 2008, 00:53) *
n-am vazut pe nimeni sa foloseasca avaria in mers.

Se foloseste avaria in situatia in care pe sosea/autostrada apare un blocaj, iar coloana de masini se deplaseaza cu o viteza mica (in felul acesta sunt avertizati cei care vin din spate sa nu incerce sa intre in depasire), pe cand la noi se foloseste "in semn de multumire"!
irinicris
Am citit si rascitit forumul, dar tot nu stiu pe unde s-o iau catre Dubrovnik; sotul meu este tentat sa mearga prin Bulgaria, Muntenegru, s.a.m.d. (cu trecere la Calafat cu bacul).
Nu a fost nimeni de curand pe acest traseu?
Va multumesc tuturor pentru informatiile postate, care mi-au fost de mare folos in alegerea destinatiei de vacanta pentru anul acesta.
La intoarcere, va voi relata si eu impresiile.
Va rog, daca stiti ceva despre traseul propus de mine, sa-mi spuneti...Am mari emotii legate de drum!
atupi
@zappata
Deci spui ca drumul de la Portile de fier catre Belgrad prin Pozarevac si Majdapek este nasol? Plec si eu poimaine tot cu iesire prin Portile de fier si daca zici ca e nasol ma gandesc o iau in sud catre Negotin Zajecar si apoi in sus catre Belgrad. Decat un drum rupt mai bine 50 km in plus pe un drum bun. In prima zi vreau sa ajung pana la PLitvice unde am sa si dorm. Mentionez ca voi pleca din Craiova vineri de dimineata. Astept impresii cat se poate de rapid. Orice sugestie este binevenita. Multumesc !
romuscaro
Din ce am citit n-am vazut nimic despre Peninsula Peljesac (orasul Orebic) sau insula Korcula care este vis a-vis de peninsula.
Daca a trecut cineva pe acolo sau a stat ma intereseaza ceva pareri. Vreu sa plec si eu pentru prima data in Croatia in Septembrie si mi s-a parut punctul ideal de sederea pentru a vizita cat mai multe obiective din zona Dalmata. Plus ca si peninsula in sine pare destul de interesanta.

Multumesc!
doricip
Buna,sunt Dorina din Oradea!Am o rugaminte la voi,cititorii Forum-ului,dati-mi detalii despre ruta ORADEA-insula HVAR,JELSA in Croatia.Mergem in concediu intrega familie pe data de 23.08.08 si am mari emotii ,mai ales ca nu am iesit cu masina in afara tarii(doar de cateva ori in Ungaria) .
Am inteles ca nu trebuie neaparat pasaport daca treci doar Ungaria,Croatia, insa daca trecem prin Serbia,Bosnia-Hertegovina ai nevoie neaparat de pasaport nu si de viza?!
Am ales ruta Oradea-Salonta-Szeged-Baja-Osicek(aici probabil vom innopta) si vom continua prin Bosnia la Zenica sau Sarajevo,apoi Mostar si coboram pana la Dubrovnik( am auzit ca e un oras ce trebuie neaparat vazut,ca dealtfel si rezervatia Plitvice, nu?)Apoi vom trece cu bac-ul sau feribot-ul pana pe insula Hvar??!! Orice detaliu imi va prinde bine referitor la starea drumurilor,taxe de autostrada,ce obiective trebuiesc vazute si prin Bosnia e nasol drumul( serpentine,minuni) MULTUMIRI...!
bogdan10
QUOTE (doricip @ Jul 23 2008, 13:04) *
Buna,sunt Dorina din Oradea!Am o rugaminte la voi,cititorii Forum-ului,dati-mi detalii despre ruta ORADEA-insula HVAR,JELSA in Croatia.Mergem in concediu intrega familie pe data de 23.08.08 si am mari emotii ,mai ales ca nu am iesit cu masina in afara tarii(doar de cateva ori in Ungaria) .
Am inteles ca nu trebuie neaparat pasaport daca treci doar Ungaria,Croatia, insa daca trecem prin Serbia,Bosnia-Hertegovina ai nevoie neaparat de pasaport nu si de viza?!
Am ales ruta Oradea-Salonta-Szeged-Baja-Osicek(aici probabil vom innopta) si vom continua prin Bosnia la Zenica sau Sarajevo,apoi Mostar si coboram pana la Dubrovnik( am auzit ca e un oras ce trebuie neaparat vazut,ca dealtfel si rezervatia Plitvice, nu?)Apoi vom trece cu bac-ul sau feribot-ul pana pe insula Hvar??!! Orice detaliu imi va prinde bine referitor la starea drumurilor,taxe de autostrada,ce obiective trebuiesc vazute si prin Bosnia e nasol drumul( serpentine,minuni) MULTUMIRI...!

Referitor la drumul catre Croatia, cauta te rog in capitolul TURISM AUTO la topicul "Cu masina spre Croatia". Au mai publicat unii si aici cateva impresii despre traseele urmate catre Croatia, dar ar fi bine sa respectam cat de cat specificul topicurilor, ca sa nu devina pana la urma o "bulibaseala" acest topic si sa nu se mai inteleaga nimic!
zappata
@atupi;

ce am scris este ce stiu sigur pentru ca am trecut pe acolo.
varianta pe care o propui nu o cunosc si nici nu am auzit pe cineva sa o recomande, asa ca nu am comentarii si nici pareri.
FITI ATENTI LA VIA MICHELIN !
noi am plecat cu printuri de harti din via michelin si asa ne-am luat tzeapa cu drumul prin maidanpek - nu stiu daca via michelin sunt de vina sau sarbii care au facut harta pe care cei de la via michelin o au pe site; cert este ca noi am fost dusi in eroare de niste marcaje aiurea luate de bune de pe via michelin.....

acum, gandindu-ma la cum am bajbait, imi dau seama ca ideal era sa luam harta fiecarei tari dintr-o benzinarie din tara respectiva......
in orice caz; daca ar fi sa mai fac traseul asta inca o data, nu cred ca as mai trece prin serbia - cred ca as merge pe le unguri ; szeged-pecs-...croatia.
madalina2008
QUOTE (atupi @ Jul 23 2008, 09:34) *
@zappata
Deci spui ca drumul de la Portile de fier catre Belgrad prin Pozarevac si Majdapek este nasol? Plec si eu poimaine tot cu iesire prin Portile de fier si daca zici ca e nasol ma gandesc o iau in sud catre Negotin Zajecar si apoi in sus catre Belgrad. Decat un drum rupt mai bine 50 km in plus pe un drum bun. In prima zi vreau sa ajung pana la PLitvice unde am sa si dorm. Mentionez ca voi pleca din Craiova vineri de dimineata. Astept impresii cat se poate de rapid. Orice sugestie este binevenita. Multumesc !

Si noi plecam tot vineri dimineata din Caracal, spre Makarska, prin Zagreb. Cred ca pe la 4 dimineata o sa plecam. Am putea sa mergem impreuna daca vrei. In legatura cu ce spunea zappata cred ca a gresit ca nu a mers mai departe pe drumul paralel cu Dunarea pana la Veliko Gradiste si apoi Pozarevac. Eu am harta cu Serbia, Croatia si Bosnia si intr-adevar poti sa mergi si prin Majdanpek dar trecerea de la drumul paralel cu Dunarea la Majdanpek e pe harta trasat subtirel, este drum satesc. Multumesc lui Bogdan10 pentru informatii. Daca te intereseaza sa mergem impreuna, cel putin pana la Zagreb da-mi de stire si luam legatura.
zildan
Plec pe 31 iulie din Craiova spre Croatia prin Serbia-Muntenegru pe traseul Severin, Negotin, Zajecar, Bor, Paracin, Kraljevo, Titovo Uzice, Bijelo Polje, Podgorica.

Nu ma grabesc, am rezervari de pe 2 aug in Croatia.

Caut parteneri de drum si astept observatii si recomandari cu privire la traseul ales.
brbarossa
QUOTE (irinicris @ Jul 23 2008, 09:53) *
Am citit si rascitit forumul, dar tot nu stiu pe unde s-o iau catre Dubrovnik; sotul meu este tentat sa mearga prin Bulgaria, Muntenegru, s.a.m.d. (cu trecere la Calafat cu bacul).
Nu a fost nimeni de curand pe acest traseu?
Va multumesc tuturor pentru informatiile postate, care mi-au fost de mare folos in alegerea destinatiei de vacanta pentru anul acesta.
La intoarcere, va voi relata si eu impresiile.
Va rog, daca stiti ceva despre traseul propus de mine, sa-mi spuneti...Am mari emotii legate de drum!

Nu trebuie sa va sperie nici un drum. Atat pe Bulgaria cat si pe Serbia, Muntenegru sau Croatia, drumul este OK. Nu va mai speriati de hoti, fantome, etc. Singura diferenta pe Bulgaria cred ca o reprezinta taxa de drum, de pod, de igienizare, etc. Adica te mai fura la banuti si deasemenea, mai intalnesti militieni pe la colturi care te asteapta in zone de sosea dreapta, cu 3 benzi si libera cat vezi cu ochii, unde smecherii pun limitare 30-40 km/h.
Pana in Dubrovnik, cred ca repet deja a 3 oara pe forum, mergeti mai bine pe autoband Belgrad-Zagreb-Dubrovnik (sau pana pe aproape ca se termina si autobandul pe acolo) daca vreti sa mergeti relaxati si sa ajungeti in 2 zile. Daca nu, alegeti varianta de o zi prin munti, adica de la Belgrad coborati direct catre Dubrovnik prin Muntenegru, dar drumul asta va va pune nervii la incercare, asa ca nu va certati intre voi (adica nu dati vina unul pe altul, cum si care a ales drumul asta).
hcm
Salutare tuturor

Am planificat o excursie(circuit) cu masina personala in Croatia. astfel m-am pus la treaba si impreuna cu prietenii ne-am apucat sa strangem informatii, asa am ajuns pe forumul acesta. Dupa o luna de studiat topic-urile de pe forum in sfarsit am ales traseul care este: Orastie-Dr.Tr. Severin-Belgrad -Dubrovnik- Split-Sibenik-Rijeka-Pola si retur(cel mai probabil prin Ungarie, pe la Balaton -Budapesta apoi Romania prin Oradea-Drad-Orastie).
Rugamintea mea este daca cineva dintre dumneavoastra, care ati fostde curand sau ati revenit pe acest traseu sau ati atins puncte din traseul ales de noi, poate sa ne dea informatii cu privire la orice aspect (taxe, cazari (inclusiv camping-uri deoarece luam si corturile cu noi), plaje, locuri deosebite, puncte de interes, etc, etc, orice... stiu si eu, poate ati uitat ceva si doriti sa vi-l aducem noi biggrin.gif )
Va rog nu ma trimiteti la topicuri anterioare, le am deja listate smile.gif, putem discuta prin PM sau alte mijloace.

Asteptam cu interes raspunsurile dumneavoastra

Va multumesc
justme2312
Plec in luna august la Porec.
Puteti sa-mi spuneti si mie cum este plaja in aceasta localitate?
Este necesar sa cumpar acele espadrile?
brbarossa
QUOTE (justme2312 @ Jul 23 2008, 22:33) *
Plec in luna august la Porec.
Puteti sa-mi spuneti si mie cum este plaja in aceasta localitate?
Este necesar sa cumpar acele espadrile?

Nu stiu cum este in Porec, dar cumpara-ti espadrile. Plajele cu nisip le numeri pe degete, iar in unele locuri unde este descris ca fiind nisip sunt tot pietricele, dar mai micute.
ApparteBoy
QUOTE (gedo_way @ Jul 22 2008, 08:44) *
Buna tuturor,

sper ca intrebarea mea sa fie On-Topic.
Saptamana viiitoare pornim la drum, cu doua masini, plecare din Oradea. Cel mai probabil vom sta 6-7 zile. Vom incerca sa mergem cat mai spre sud, Dalmatia, sper sa ajungem pana in Dubrovnic.
Intrebarea mea ar fi cam cati euro ne-ar trebui pe caciula ?
Nu sunt genul care umple portbagajul cu conserve ci vom manca pe unde apucam. Vom fi mai multi 8-9 persoane, asa ca sper sa inchiriem o vila sau cateva apartamente invecinate.

Orice informatie este binevenita !

P.S.
Preturi Istria V.S. Dalmatia ? Cum apreciati ?
Multumesc anticipat !

si noi plecam sapt viitoare 3 masini tot din Oradea

QUOTE (doricip @ Jul 23 2008, 13:04) *

eu plec in hvar peste 10 zile tot din oradea. as putea sa iti raspund cand ma intorc cu toate detaliile. un sfat as avea: alege ruta budapesta-balaton-zagreb. despre taxa de autostrada este un site care iti arata exact trebuie doar sa cauti pe google "calculator taxa autostrada croatia". de trecut in hvar treci cu ferryboat-ul. costa cam 300 kuna/masina si vreo 40 kuna de persoana
GIGI2009
QUOTE (zappata @ Jul 23 2008, 14:52) *
@atupi;

ce am scris este ce stiu sigur pentru ca am trecut pe acolo.
varianta pe care o propui nu o cunosc si nici nu am auzit pe cineva sa o recomande, asa ca nu am comentarii si nici pareri.
FITI ATENTI LA VIA MICHELIN !
noi am plecat cu printuri de harti din via michelin si asa ne-am luat tzeapa cu drumul prin maidanpek - nu stiu daca via michelin sunt de vina sau sarbii care au facut harta pe care cei de la via michelin o au pe site; cert este ca noi am fost dusi in eroare de niste marcaje aiurea luate de bune de pe via michelin.....

acum, gandindu-ma la cum am bajbait, imi dau seama ca ideal era sa luam harta fiecarei tari dintr-o benzinarie din tara respectiva......
in orice caz; daca ar fi sa mai fac traseul asta inca o data, nu cred ca as mai trece prin serbia - cred ca as merge pe le unguri ; szeged-pecs-...croatia.

Zappata,te rog da-mi cateva detalii. Dupa ce treci de Portile de Fier, sarbii au ceva indicatoare pt. drumul bun sau merg dupa GPS? Cum a fost cazarea dinainte de Zagreb(locatie, pret,curatenie)? Intre Belgrad si Zagreb, ai mai vazut cazari pe autostrada(moteluri,pensiuni, ceva rezonabil)? Acolo unde ai stat tu, cum se ajunge? Multumesc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.