Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

bogdan10

QUOTE (Titus 1904 @ Jul 18 2008, 22:51) *
Bogdane ,vad ca ti-ai mai indulcit tonul muuult prea abrupt in ceea ce priveste Grecia clapping.gif

De la bun inceput vreau sa subliniez ca imi place foarte mult Croatia m-am simtit excelent acolo si ma voi intoarce oricand cu placere , mai ales ca e cel mai accesibil litoral pentru mine
Daca o compari punctual cu Grecia ,in general pierde ...din pacate

1) ai ametit-o cumva cu muntii dar cred in continuare ca trebuie sa studiezi un atlas , fara suparare...vezi pe liotral la greci munti ff inalti...Olimpul se vede de langa mare (are 2917m) dar nu e singur , Grecia cointinentala si insulele grecesti sunt deosebit de muntoase

2)au si grecii plaje cu pietris din belsug...eu unul nu le-am cautat pt ca mi-am planificat cu grija excursia in asa fel incat sa ajung sa le vad pe cele mai bune din zonele vizitate(Sithonia si Corfu)...totusi sa stii ca am plimbat papucii de plaja luati din Brela in portbagaj just in case

3)croatii nu prea au bucate traditionale ; am mancat totdeauna bine in Croatia , tot timpul mancarea a fost proaspata ,dar ceva lipsea(probabil ceva tzatziki laugh.gif )

4) nu-i confunda pe grecii care fac turism(oameni simpli in general) cu sefii tai care te asupresc tongue.gif nu au nici o legatura unii cu altii

5) aici ai dreptate , croatii isi modernizeaza cu viteza mai mare tara, la greci este ceva rezistenta la nou (nu le caut scuze dar uita-te ce vecini au si unii si altii)
totusi infrastructura e similara , posibil in 10 ani croatii sa le ia fata
daca ti-as raspunde cum faci tu la pct 6 , adica nepastrand proportiile , ti-as zice ca gersesti si aici pt ca grecii au fost in razboi cu turcii in jurul 1970 ,deci dupa razboiul 2 mondial ... au avut in 1953 un cutremur devastator , multe probleme politice etc...au reconstruit si ei mult

6) aici nu esti deloc fair : in Croatia trebuie sa depui efort pentru a lua ceva nimicuri produse de manutele lor , sunt ingropati sub lucruri de calitate submediocra ; stii si tu cate tarabe au peste tot
si eu port adidasi made in China dar de ai mei stiu ca sunt originali ; tu ti-ai lua haine dintr-un magazin fancy din Croatia de pe vreo riviera ?

Respect si pentru unii si pentru altii pentru felul cum stiu sa faca turism , in mod sigur voi ajunge in viitorul apropiat in ambele tari pentru ca mai am multe de vazut

Aici am incercat doar sa fiu obiectiv, atat cat pot eu .

PS :la greci ar mai fi un dezavantaj, peste tot e plin de romani bigyellowgrin.gif

Tu ori nu ai fost atent de la inceput la discutie (raspunsul meu catre iulialex) ori citesti "din doi in doi" si intelegi doar ce iti convine! Ai venit cu argumente (exemple) care nu au tangenta cu problema discutata! In plus, la al doilea raspuns al tau catre mine, nu faci decat sa dezvolti o polemica pe un subiect care nu cred ca face obiectul acestui topic: "Totul despre Croatia"!

1) Vezi ca muntele Olimp este la cateva zeci de km de litoral (chiar daca il poti vedea de pe plaja, din anumite zone). In discutie a fost vorba de muntii care sunt de-a lungul litoralului si ii admiri cand stai la plaja (la 2-3 km in linie dreapta pe linia vizuala si nu la zeci de km!) - te las pe tine sa tragi concluzia cine "o abureste" si are nevoie de atlas geografic!

2) Bucataria traditionala a grecilor se rezuma la tine doar la salata tzatziki?

Ca exemplu uita-te pe aici si pt. croati: http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_cuisine

Si aici pt greci: http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_cuisine

Daca ai timp, mai poti cauta pe Google!

3) Nu stiu de unde ai tras concluzia: "nu-i confunda pe grecii care fac turism(oameni simpli in general) cu sefii tai care te asupresc tongue.gif nu au nici o legatura unii cu altii"! Nu m-am vaitat ca ma asupresc sefii! Ti-am spus ca eu ii cunosc in plus fata de tine si din alte situatii, nu doar din ipostaza de turist! Citeste cu atentie si nu mai trage concluzii pripite!

4) Cand ai scris textul urmator, esti sigur ca esti documentat corespunzator? Sau aplici regula "Romanul se pricepe la orice si trage concluzii perfecte!"?

Ai textul tau original mai jos:

"daca ti-as raspunde cum faci tu la pct 6 , adica nepastrand proportiile , ti-as zice ca gersesti si aici pt ca grecii au fost in razboi cu turcii in jurul 1970 ,deci dupa razboiul 2 mondial ... au avut in 1953 un cutremur devastator , multe probleme politice etc...au reconstruit si ei mult"

- in 1970 au existat CONFLICTE IN CIPRU intre greci si turci (Grecia ca tara nu a avut de suferit)! Populatia greaca este predominanta in Cipru, iar turcii "au vrut sa-si ia partea leului" (cum exista in prezent in multe zone de pe glob conflicte intre minoritati si populatia majoritara a unei tari);

- cutremurul "devastator din 1953" a fost de fapt doar in Insula Zakynthos si nu a avut de suferit partea continentala a Greciei (exact cum de curand a fost cutremur in insula Rhodos si nu a avut de suferit toata Grecia)!

Problemele politice au fost de fapt luptele pt. putere dintre regalisti si comunistii (dupa 1945) care au luat puterea pt. o perioada de timp! Probleme politice au avut si croatii cu sarbii, dar acestea au generat in conflict armat pe teritoriul croat, fata de greci care au avut doar probleme politice cu anumite "incaierari de strada"!

5) Intr-o tara straina imi iau ca amintire un suvenir care sa reprezinte acea tara si nu imbracaminte, incaltaminte sau altceva de genul acesta! Daca tu te-ai uitat in Croatia dupa imbracaminte, e problema ta!

6) Ceea ce consideri tu la P.S.-ul pe care l-ai scris: "la greci ar mai fi un dezavantaj, peste tot e plin de romani ", sa inteleg ca iti este rusine daca ai romani in jur?
Pe mine ma dezgusta oamenii nesimtiti, necivilizati si badarani indiferent din ce natie fac parte (din pacate la ora actuala in Romania predomina acestia)! Ma bucura faptul atunci cand vad romani in alte tari, iar daca acestia sunt civilizati si cu bun simt au toata admiratia mea! Ceilalti, consider ca ne fac tara de ras!

7) Cand ai afirmat la inceput "Bogdane ,vad ca ti-ai mai indulcit tonul muuult prea abrupt in ceea ce priveste Grecia", ai citit cu atentie ce am afirmat la punctul 4, si anume: " A nu se intelege ca as avea ceva personal cu ei!. Ii admir din anumite puncte de vedere (atat ca popor cat si frumusetile tarii lor) dar nu inseamna ca sunt la superlativ ca tara si popor!"
Nu vad de unde ai tras concluzia ca am ceva cu grecii!

P.S.: Avand in vedere ca aceasta polemica nu cred ca isi are rostul in acest topic (pt. polemici exista topicul "Paruieli virtuale pe chestii principiale" din cadrul aceluiasi capitol "Vacante in strainatate"), pe viitor nu am sa-ti mai raspund! Oricum vad ca esti Gica Contra (noi doi am mai avut polemici si in luna mai, tot in acest topic)!
Consider ca "am impuiat capul" destul celorlalti colegi de forum, care cauta informatii sau doresc sa furnizeze informatii despre Croatia, si nu isi are rostul prelungirea unei discutii care nu face decat sa "bruieze" subiectul topicului!
Crezi ce vrei si ia in considerare ce vrei din discutia de pana acum!

Titus 1904
QUOTE (bogdan10 @ Jul 19 2008, 18:20) *
Tu ori nu ai fost atent de la inceput la discutie
6) Ceea ce consideri tu la P.S.-ul pe care l-ai scris: "la greci ar mai fi un dezavantaj, peste tot e plin de romani ", sa inteleg ca iti este rusine daca ai romani in jur?
Pe mine ma dezgusta oamenii nesimtiti, necivilizati si badarani indiferent din ce natie fac parte (din pacate la ora actuala in Romania predomina acestia)! Ma bucura faptul atunci cand vad romani in alte tari, iar daca acestia sunt civilizati si cu bun simt au toata admiratia mea! Ceilalti, consider ca ne fac tara de ras!

P.S.: Avand in vedere ca aceasta polemica nu cred ca isi are rostul in acest topic (pt. polemici exista topicul "Paruieli virtuale pe chestii principiale" din cadrul aceluiasi capitol "Vacante in strainatate"), pe viitor nu am sa-ti mai raspund! Oricum vad ca esti Gica Contra (noi doi am mai avut polemici si in luna mai, tot in acest topic)!
Consider ca "am impuiat capul" destul celorlalti colegi de forum, care cauta informatii sau doresc sa furnizeze informatii despre Croatia, si nu isi are rostul prelungirea unei discutii care nu face decat sa "bruieze" subiectul topicului!
Crezi ce vrei si ia in considerare ce vrei din discutia de pana acum!

din pacate tu esti cel care a inceput aceasta comparatie spunand cu multa superficialitate urmatoarele

QUOTE (bogdan10 @ Jul 17 2008, 22:17) *
Zona plajelor din jurul Atenei cat si in Halkidiki!
Grecia atrage prin "antichitate" cat si prin manastirile de la Meteora, pe cand Croatia atrage prin frumusetile reliefului de-a lungul litoralului, a parcurilor nationale, a insulelor numeroase, infrastructura mult mai dezvoltata fata de Grecia (Croatia a fost in razboi cu Serbia acum 15 ani si a avut multe de recuperat) cat si caracterul oamenilor care se apropie de cel germanic si nu ca al grecilor care au balcanismul in sange ca si noi!

eu ti-am raspuns cu argumente exact ca si in luna mai cand exagerai (btw uitasem ca avusesem asa-zise contre, noroc ca le tii tu minte) ; si acum cred ca esti sigurul care cumpara din Istria papuci de apa cu 12-15 euro(adica 90-110 kuna) ca sa vezi de ce eram Gica Contra atunci
ai tendinta sa exagerezi si te deranjaza cand cineva are alta parere no.gif

cu badaranii nici eu nu ma impac , ei provin din toate natiile , dar procentul de romani dintre acestia nu ne face deloc cinste down.gif
peste tot am spus ca sunt roman si nu am fost privit de sus in nici o tara vizitata

dariuscha
de fapt, comparatia a inceput aici:

Ca si concluzie: Croatia este identica la peisaj cu insulele din Grecia, apa este deosebit de frumoasa, plajele sunt cu pietricele si mai rar cu bolovani, oamenii sunt placuti, fete frumoase, mancare buna pe baza de peste si fructe de mare, dar au si carne din destul. Din punctul meu de vedere nu am fost multumit pentru ca nu comunica in engleza, te cam ard la cursul de schimb, unde te duc catre maxim legal, nu investesc in locatiile pe care le au si acesta este motivul pentru care cazarea la particulari arata cam ca o casa de locuit si nu bate catre dotarile si luxul de hotel (ceea ce in Grecia mai toti aveau amenajari de hotel), iar la servicii din nou sunt sub Grecia insulara. Ei par ca "fratele mai sarac al grecilor" sau "fratele de la tara al grecilor", pentru ca se simte un piculet saracia si bombele care au cazut peste ei.
Deasemeni, va recomand sa platiti cu cardul peste tot unde puteti, pt. ca este f mic comisionul, sa aveti kune si sa nu platiti cu euro pt ca va ard, sa puneti "gaz" de la INA (9,84 kuna/l), sa NU ALIMENTATI si sa NU DORMITI la sarbi (sunt ca bulgarii) ca sunt hoti rau si destul de nesimtiti (se preteaza la spaga, noi am decartat la politie, la dus) si sa nu faceti mizerie pe unde mergeti pt ca este o tara destul de curata si e pacat (e valabil sa practicati asta si in Romania).

in plus, ma distreaza caracterizarea facuta la adresa sarbilor, pentru simplul fapt ca cine se preteaza la a da e ca cel care se preteaza la primi, iar vorba romaneasca cu cel care cere si cel care da cred ca o stiti. Si nu cred ca suntem noi cei mai in masura sa-i judecam . Poate e cazul, cateodata , sa ne mai uitam si in oglinda !
dobreana
QUOTE (secmanmihaela @ Jul 18 2008, 23:44) *
Buna,

Poti sa-mi spui cum ti s-a parut insula Trogir?
Ai ce sa vizitezi, sunt plaje, am vazut pe niste site-uri ca ar fi festivaluri seara si ca ar fi spectaculos?
asa este?

Multumesc,

Desi nu l-am vizitat decat o zi, eu l-am gasit incantator.
Cateva poze din Trogir:
b83jgv
QUOTE (VODAFONUL @ Jul 19 2008, 11:47) *
NU nu - raspunde acum - la cald -

De unde ai wireless ? e ceva national local , privat ?

Ma bine nu-ti da jos emailurile, cu lucru etc etc - ASTA sa NU faci - dar pe forum - poti sta si scrie si in concediu - Eu cel putin o consider o relaxare ....

Daca vrei mancare - si servicii all inclusive te duci la turci - sau la bulgari - In Croatia te-ai dus pentru : "100% doar frumusetile s-au adeverit." - asta e important- Si n-ai vazut PLITVICE - abia astept sa vad ce scrii la intoarcere

Ma refeream la 100% frumusetile Croatiei, de restul pot sa spun ca cel putin in cazul nostru nu s-au prea adeverit, dar nu in sensul rau. Spre exemplu la vama nu ne-a intrebat nimeni nimic, apa nu e asa de calda cum s-a mai scris, dar nu facem mofturi, nu suntem cu fitze nici unul si nici pretentii de nababi nu avem. Oricum, pt toti e primul concediu in Croatia, si suntem multumiti. Referitor la net nu am habar de unde-l avem, dar nu avem probleme.Oricum a fost o surpriza faptul ca avem net, pt ca citisem ca nu o sa avem net in Croatia, nici nu ne asteptam. Vremea e ok, chiar daca ieri a ploat cu galeata, dimineata. Dupamasa ai putut sa faci plaja. Mersul pe jos ne omoara, pt ca toate strazile sunt in panta, cand a trebuit sa urcam la gazda unde am inchiriat, am intepenit vazand ce panta avem de urcat.
Si chiar e o relaxare sa mai comunici, chiar daca esti in concediu.
felyx
O intrebare pentru toti cei care au fost de curand in croatia: vi s-a cerut pasaportul la intrarea in tara sau a fost suficient ca ati prezentat cartea de identitate?
brbarossa
QUOTE (b83jgv @ Jul 19 2008, 00:35) *
buna seara
Va scriu din Croatia, unde am ajuns miercuri. Din tot ceea ce am citit pe forum pana am plecat, in proportie de 100% doar frumusetile s-au adeverit. Referitor la vama croata, pot sa va spun ca este singura vama in care nici macar nu ne-au luat pasapoartele in mana. In momentul in care am intins pasapoartele spre vames, a vazut Romania si ne-a facut semn sa plecam. Si am fost 3 masini. Aici unde suntem noi, la Dramalj nu am vazut decat o masina cu numar de Romania. Daca aveti interebari despre Croatia la cald, maine seara intru din nou pe net si va raspund. Apropo, din cate imi aduc aminte, mai multi spuneau ca nu este net in Croatia. Eu sunt conectata acum wireless, fara nici o problema, am adus laptopul pt copil (care acum saracul se roaga de noi sa il lasam si pe el worthy.gif).
Daca plecati spre Croatia, luati-va apa si suc dupa voi. Un suc costa 14 Kuna, adica 2 euro. Schimbulm acum este de 1 euro - 7,02 sau 7,04 kuna. Mancarea are cam acelasi pret ca la noi, usor mai scumpa.
Alte detalii, la subiect, pana miercuri cand plecam spre Plitvice.
PS: Am ajuns aici pe traseul: Timisoara-Cenad-Szeged (unde am facut cumparaturi)-Budapesta-Balaton- vama croata (habar nu am pe unde am trecut, am mers unde ne-a dus GPS-ul si eram prea socata ca nici macar nu s-au uitat sa vada poza de pe pasaport)- Zagreb-Crikvenica Dramalj.
Apropo, cea mai buna investitie aici au fost acei papucei de apa. Unul dintre noi a calcat intr-un arici de mare (sunt cu sutele aici), si daca nu avea papucii o punea original, dar asa, tepii au ramas infipti in talpa de silicon, nu au ajuns in talpa piciorului.
V-amm pupat.

Si noi te pupam, dar sfatul cu apa si sucul luat dupa tine ma pune pe ganduri. Nu sunt prea bogat, dar sa ma car cu apa si suc ... . death.gif

Division
salut!
vreau sa plec cu prietena mea in Croatia la mijlocul lunii august, din Drobeta Turnu Severin catre Dubrovnik, cu masina personala.
Am cateva intrebari pentru cei care au mai fost:
-ce varianta de drum imi recomadati? (eventual locuri de vizitat)
-sunt probleme la granite (Serbia-Muntenegru, Muntenegru-Croatia, Croatia-Bosnia)?
-cat de aglomarat este drumul in perioada asta?
-sunt alte pericole pe drum in afara de politistii care stau la panda pt amenzi?
-am facut rezervari si am si platit cu cardul pe site-ul adriatica.net. Sunt probleme sau o sa fie totul in regula, atata timp cat mi-au trimis si factura voucher? A apelat cineva la serviciile de pe acest site? Trebuie sa ma astept si la probleme sau e totul in regula?
-ce acte sunt necesare pt o astfel de excursie? (in afara de pasaport, asigurare medicala, carte verde)

Cam atat pt moment...
Va multumesc anticipat!
euro_gandacel
QUOTE (dariuscha @ Jul 19 2008, 19:57) *
de fapt, comparatia a inceput aici:

Ca si concluzie: Croatia este identica la peisaj cu insulele din Grecia, apa este deosebit de frumoasa, plajele sunt cu pietricele si mai rar cu bolovani, oamenii sunt placuti, fete frumoase, mancare buna pe baza de peste si fructe de mare, dar au si carne din destul. Din punctul meu de vedere nu am fost multumit pentru ca nu comunica in engleza, te cam ard la cursul de schimb, unde te duc catre maxim legal, nu investesc in locatiile pe care le au si acesta este motivul pentru care cazarea la particulari arata cam ca o casa de locuit si nu bate catre dotarile si luxul de hotel (ceea ce in Grecia mai toti aveau amenajari de hotel), iar la servicii din nou sunt sub Grecia insulara. Ei par ca "fratele mai sarac al grecilor" sau "fratele de la tara al grecilor", pentru ca se simte un piculet saracia si bombele care au cazut peste ei.
Deasemeni, va recomand sa platiti cu cardul peste tot unde puteti, pt. ca este f mic comisionul, sa aveti kune si sa nu platiti cu euro pt ca va ard, sa puneti "gaz" de la INA (9,84 kuna/l), sa NU ALIMENTATI si sa NU DORMITI la sarbi (sunt ca bulgarii) ca sunt hoti rau si destul de nesimtiti (se preteaza la spaga, noi am decartat la politie, la dus) si sa nu faceti mizerie pe unde mergeti pt ca este o tara destul de curata si e pacat (e valabil sa practicati asta si in Romania).

in plus, ma distreaza caracterizarea facuta la adresa sarbilor, pentru simplul fapt ca cine se preteaza la a da e ca cel care se preteaza la primi, iar vorba romaneasca cu cel care cere si cel care da cred ca o stiti. Si nu cred ca suntem noi cei mai in masura sa-i judecam . Poate e cazul, cateodata , sa ne mai uitam si in oglinda !

..fete frumoase in Grecia?!.de`abia se pot deosebi de barbati..o umila parere a unui hetero`:)
VODAFONUL

Clar- mergem din nou in Croatia - cu masina - din Timisoara

Am 2 inrebari - va rog raspunsuri scurte si daca se poate clare

1.Traseul variante - Timisoara - Ungaria - Croatia (Zagreb) - sau ??? Timisoara -Belgrad - Zagreb - Nu ma intereseaza decat COSTUL !!! total ( combustibil, autostrada, etc) CARE E MAI IEFTIN ????

2. Plaje cu NISIP - Dintre Medulin, Omis si Lopud care e mai OK - apa mai mica , nisip mai fin ??? Suntem 3 NEINOTATORI...

nadis
QUOTE (brbarossa @ Jul 20 2008, 02:23) *
Si noi te pupam, dar sfatul cu apa si sucul luat dupa tine ma pune pe ganduri. Nu sunt prea bogat, dar sa ma car cu apa si suc ... . death.gif

Ma gandesc ca ei n-au reusit sa depisteze magazinele mai ieftine (nici eu n-am izbutit din prima), unde sucurile la 0,5 litri se gasesc la 7-8 kuna, adica la jumatate.
Pentru cei care merg la Dubrovnik: pe strada principala din cetate (numita Stradun sau Plaka), la fel pe ziduri, bauturile astea costa 15 kuna sau 2 euro, intr-adevar; vedeti ca imediat pe a doua strada - la dreapta, cum intri dinspre piata centrala a statiunii - e o alimentara mica, iei un cosulet si cumperi Fanta/Cola cu 7 kuna. Eu luam mereu una-alta de acolo, ca mai are si iaurturi etc. naughty.gif
EMILIO_08
Bună,
Am sosit aseară din Croația. A fost frumos.
Primul contact cu Croatia a fost la vama unde vameșiiau vrut sa ne puna vize in pasapoarte. Prima oara i-am dat vamesului CI si nu a fost multumit. Până la stațiunile de pe malul mării am întâlnit un peisaj dezolant. Am plecat cu auto personală din Suceava si am mers spre Budapesta cu cazare 1 noapte - Plitvice Lakes cu cazare 1 noapte - Rijeka - Opatija - Porec cu cazare 7 nopti. Aici am avut cazare la hotel Mediteran cu demipensiune. Foarte curat si cu program de divertisment in fiecare seara in afara de sâmbăta cand se schimbau seriile la cazare. La piscină erau animatori care faceau aquaaerobic cam 20 min si dupa aia organizau concursuri sportive. Pentru copilasi erau jocuri amuzante. Marea era foarte limpede si nu erau arici. Papucii au fost necesari deoarece erau multe pietre mari si ascutite. De aici am vizitat toata coasta Istriei si am facut o excurisie la Venetia. La întoarcere am vizitat pestera Postojina (spectaculoasa), iar la Budapesta am prins ambuteiaje care ne-au facut sa stam 3 ore pe autostrada . În final am reusit si am avut liber până la Oradea.
In concluzie un concediu reusit si incă un loc vizitat din Europa. Niste poze
Disponibil pentru intrebari. thumbup.gif
danoni
QUOTE (EMILIO_08 @ Jul 20 2008, 19:47) *
Bună,
Am sosit aseară din Croația. A fost frumos.
Primul contact cu Croatia a fost la vama unde vameșiiau vrut sa ne puna vize in pasapoarte. Prima oara i-am dat vamesului CI si nu a fost multumit. Până la stațiunile de pe malul mării am întâlnit un peisaj dezolant. Am plecat cu auto personală din Suceava si am mers spre Budapesta cu cazare 1 noapte - Plitvice Lakes cu cazare 1 noapte - Rijeka - Opatija - Porec cu cazare 7 nopti. Aici am avut cazare la hotel Mediteran cu demipensiune. Foarte curat si cu program de divertisment in fiecare seara in afara de sâmbăta cand se schimbau seriile la cazare. La piscină erau animatori care faceau aquaaerobic cam 20 min si dupa aia organizau concursuri sportive. Pentru copilasi erau jocuri amuzante. Marea era foarte limpede si nu erau arici. Papucii au fost necesari deoarece erau multe pietre mari si ascutite. De aici am vizitat toata coasta Istriei si am facut o excurisie la Venetia. La întoarcere am vizitat pestera Postojina (spectaculoasa), iar la Budapesta am prins ambuteiaje care ne-au facut sa stam 3 ore pe autostrada . În final am reusit si am avut liber până la Oradea.
In concluzie un concediu reusit si incă un loc vizitat din Europa. Niste poze
Disponibil pentru intrebari. thumbup.gif

si noi vrem tot pe acelasi traseu sa mergem cu cazare in porec in septembrie-cazare cautam la fata locului. din ce ai vazut vizitand peninsula crezi ca ar fi cazul sa alegem alta statiune sau porec e ok. ma refer la plaja, la atmosfera de acolo, la preturi...
samira77
QUOTE (gi_mi @ Jul 17 2008, 20:54) *
Am fost si noi in Crikvenica, am stat 10 zile, sfarsit de iunie, inceput de iulie, 2 familii cu cate 2 copii fiecare (intre 2 si 6 ani). Aproape de apart. in care am stat (cam la 5 min) era o plaja cu pietre. Ceva mai departe era o plaja cu nisip (dupa ce treceai totusi de cateva pietre smile.gif ), privata, cam 12 Ron/zi/adult. Noi mergeam acolo dupa amiaza, dupa ora 17 (cand era gratis). Am mai gasit 2 parcuri in care se jucau copiii seara.
Aproape de Crikvenica e insula KRK. Treci pe un pod impresionant ca sa ajungi pe ea. Am fost intr-o zi, chiar in orasul Krk. Am "nimerit" la o plaja frumoasa, cu multi pini inalti si umbrosi de care ne-am bucurat pentru ca era foarte cald. Tot timpul a fost foarte cald si soare, peste 30 grade. Apa, calda si buna.
Am mai fost in Novi Vinodolski (tot pe-acolo, ceva mai la sud), de unde poti ajunge inot pe o insula mica si draguta, cu o biserica pe ea.
In rest am cam stat pe-"acasa", din 2 motive: copiii (care cel mai bine o duceau in apa) si caldura.
Sotul meu si-a dus bicicleta si facea excursii. Pleca cu noaptea-n cap. Asa a descoperit insulita din Novi Vinodolski si niste cetati prin muntii din jur.

Crikvenica e un orasel linistit, cu 2 supermarketuri mai marisoare, terase si magazine, aqvarium (nu ratati ca place copiilor) si este o destinatie clasica de mers cu copiii.

Am mai fost anii trecuti in Croatia (langa Trogir) si am vazut multe locuri. Peste tot e frumos si te simti bine.
Daca mai vrei si alte detalii, scrie-mi.

As dori sa va intreb daca ati intalnit in apa arici de mare? Scria cineva mai in urma de arici de mare. Vom lua sandale, dar e neplacut sa dai de ei in apa.
nadis
QUOTE (EMILIO_08 @ Jul 20 2008, 19:47) *
Niste poze

Emilio, pls-pls-pls, zi-mi si mie de unde sunt ultimele 2 poze, ca mor de curiozitate, arata trasnet!... thumbsup.gif
EMILIO_08
QUOTE (nadis @ Jul 20 2008, 21:11) *
Emilio, pls-pls-pls, zi-mi si mie de unde sunt ultimele 2 poze, ca mor de curiozitate, arata trasnet!... thumbsup.gif

Cea cu Yahtul cu elicopter este de la Rovinji, si cea de a doua de la Venetia, piata San Marco bonus inca cateva poze de la Rovinj si Venetia:
b83jgv
QUOTE (nadis @ Jul 20 2008, 16:17) *
Ma gandesc ca ei n-au reusit sa depisteze magazinele mai ieftine (nici eu n-am izbutit din prima), unde sucurile la 0,5 litri se gasesc la 7-8 kuna, adica la jumatate.
Pentru cei care merg la Dubrovnik: pe strada principala din cetate (numita Stradun sau Plaka), la fel pe ziduri, bauturile astea costa 15 kuna sau 2 euro, intr-adevar; vedeti ca imediat pe a doua strada - la dreapta, cum intri dinspre piata centrala a statiunii - e o alimentara mica, iei un cosulet si cumperi Fanta/Cola cu 7 kuna. Eu luam mereu una-alta de acolo, ca mai are si iaurturi etc. naughty.gif

Deci chiar nu am cautat magazine mai ieftine. Nu suntem nababi cum am mai spus, dar nici nu am venit in concediu cautand cu limba scoasa un magazin ieftin. Am citit ceea ce au scris altii care au fost in Croatia pe forum si ne-am conformat in privinta lichidelor. Nu ne-am carat cu papornitele, dar apa si sucul le-am adus cu noi. Cei care cred ca pot sa-si permita, nu au decat sa-si permita. Succes celor care merg pentru prima data.
EMILIO_08
QUOTE (danoni @ Jul 20 2008, 20:05) *
si noi vrem tot pe acelasi traseu sa mergem cu cazare in porec in septembrie-cazare cautam la fata locului. din ce ai vazut vizitand peninsula crezi ca ar fi cazul sa alegem alta statiune sau porec e ok. ma refer la plaja, la atmosfera de acolo, la preturi...

Noi am ales Porec deoarece am vrut neaparat sa mergem la Venetia si am citit aici pe forum ca este punctul de plecare a mai multor agentii. Acolo am aflat ca se putea pleca si din Umag, Rovinji, numai ca erau zile diferite. Mie personal mi-a plăcut mai mult Rovinji are un aer mai boem si te invită sa-l descoperi la pas. În Porec există mai multe oferte de petrecere a timpului liber(discoteci, cluburi, terase) și plus de asta orașul este învecinat de stațiuni cu alte oferte de distractie: Plava Laguna (unde am stat eu), Zelena Laguna, Laguna Materada. Depinde foarte mult de temperamentul vostru. Noi am vrut sa ne odihnim si sa vizităm. Plajă am făcut până în ora 11.00 locală.
GIGI2009
QUOTE (EMILIO_08 @ Jul 20 2008, 21:54) *
Cea cu Yahtul cu elicopter este de la Rovinji, si cea de a doua de la Venetia, piata San Marco bonus inca cateva poze de la Rovinj si Venetia:

Emilio, spune-mi te rog, unde te-ai cazat la Plitvice si cat a costat cazarea? De la Postojna ai mers pe autostrada in Slovenia? Este adevarata varianta cu taxa de autostrada de 35 euro? Daca da, crezi ca mergand spre Viena pot evita autostrada? Multumesc.
nadis
QUOTE (samira77 @ Jul 20 2008, 20:52) *
As dori sa va intreb daca ati intalnit in apa arici de mare? Scria cineva mai in urma de arici de mare. Vom lua sandale, dar e neplacut sa dai de ei in apa.

Aricii nu mi se par mai periculosi decat stancile in sine - de cele de sub apa zic. Iar ei stau ferm lipiti de stanci. (Pentru cine n-a mai vazut, aricii nu plutesc "aiurea", precum meduzele in Marea Neagra, de pilda; sau pisicile de mare in Golful Mexic - na comparatie! naughty.gif )
Concluzie: eviti stancile, eviti si aricii!
Ca dimensiuni, iata in poza unul, fatza de mana mea. Cu greu l-am desprins de unde era fixat... Nu va recomand, totusi, sa faceti o poza asemanatoare laugh.gif

Click pentru a vizualiza atașamentul

[E o singura poza, scuze ca a aparut de 2 ori; eh, asa sunt ei, aricii, vor cat mai mult publicitate! thumbup.gif]
danoni
emilio multumesc de informatii. se pare ca ne dorim acelasi lucru de la o vacanta. si noi vrem sa le combinam, plaja cu vizitatu si odihna - doar e concediu smile.gif. cat despre plitvice m-ar interesa si pe mine unde te-ai cazat. vrem noi sa mergem fara rezervari, da macar sa avem si ceva de rezerva in caz ca nu gasim sau e tarziu.
nadis
QUOTE (EMILIO_08 @ Jul 20 2008, 21:54) *

Multzam, Emilio, sunt lamurita! Foarte buna calitatea pozelor!
mugurel64
QUOTE (samira77 @ Jul 20 2008, 20:52) *

cu espadrilele nu ai probleme; daca calci pe arici tepii se rup si doar varfurile patrund in silicon fara insa sa ajunga la piele.
nadis
QUOTE (mugurel64 @ Jul 20 2008, 22:51) *
cu espadrilele nu ai probleme; daca calci pe arici tepii se rup si doar varfurile patrund in silicon fara insa sa ajunga la piele.

Va rugam respectuos, nu calcati pe arici. E si ei oameni! w00t.gif

LADLAMC
(Liga pentru Apararea Drepturilor si Libertatilor Aricilor de Mare Croati)
AZAZEL2908
salut noi plecam joi 24.07.2008 din cluj ... prin budapesta ... daca mai pleaca cineva sa imi dea un pm plz
smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.