Bogdane ,vad ca ti-ai mai indulcit tonul muuult prea abrupt in ceea ce priveste Grecia
De la bun inceput vreau sa subliniez ca imi place foarte mult Croatia m-am simtit excelent acolo si ma voi intoarce oricand cu placere , mai ales ca e cel mai accesibil litoral pentru mine
Daca o compari punctual cu Grecia ,in general pierde ...din pacate
1) ai ametit-o cumva cu muntii dar cred in continuare ca trebuie sa studiezi un atlas , fara suparare...vezi pe liotral la greci munti ff inalti...Olimpul se vede de langa mare (are 2917m) dar nu e singur , Grecia cointinentala si insulele grecesti sunt deosebit de muntoase
2)au si grecii plaje cu pietris din belsug...eu unul nu le-am cautat pt ca mi-am planificat cu grija excursia in asa fel incat sa ajung sa le vad pe cele mai bune din zonele vizitate(Sithonia si Corfu)...totusi sa stii ca am plimbat papucii de plaja luati din Brela in portbagaj just in case
3)croatii nu prea au bucate traditionale ; am mancat totdeauna bine in Croatia , tot timpul mancarea a fost proaspata ,dar ceva lipsea(probabil ceva tzatziki
)
4) nu-i confunda pe grecii care fac turism(oameni simpli in general) cu sefii tai care te asupresc
nu au nici o legatura unii cu altii
5) aici ai dreptate , croatii isi modernizeaza cu viteza mai mare tara, la greci este ceva rezistenta la nou (nu le caut scuze dar uita-te ce vecini au si unii si altii)
totusi infrastructura e similara , posibil in 10 ani croatii sa le ia fata
daca ti-as raspunde cum faci tu la pct 6 , adica nepastrand proportiile , ti-as zice ca gersesti si aici pt ca grecii au fost in razboi cu turcii in jurul 1970 ,deci dupa razboiul 2 mondial ... au avut in 1953 un cutremur devastator , multe probleme politice etc...au reconstruit si ei mult
6) aici nu esti deloc fair : in Croatia trebuie sa depui efort pentru a lua ceva nimicuri produse de manutele lor , sunt ingropati sub lucruri de calitate submediocra ; stii si tu cate tarabe au peste tot
si eu port adidasi made in China dar de ai mei stiu ca sunt originali ; tu ti-ai lua haine dintr-un magazin fancy din Croatia de pe vreo riviera ?
Respect si pentru unii si pentru altii pentru felul cum stiu sa faca turism , in mod sigur voi ajunge in viitorul apropiat in ambele tari pentru ca mai am multe de vazut
Aici am incercat doar sa fiu obiectiv, atat cat pot eu .
PS :la greci ar mai fi un dezavantaj, peste tot e plin de romani
De la bun inceput vreau sa subliniez ca imi place foarte mult Croatia m-am simtit excelent acolo si ma voi intoarce oricand cu placere , mai ales ca e cel mai accesibil litoral pentru mine
Daca o compari punctual cu Grecia ,in general pierde ...din pacate
1) ai ametit-o cumva cu muntii dar cred in continuare ca trebuie sa studiezi un atlas , fara suparare...vezi pe liotral la greci munti ff inalti...Olimpul se vede de langa mare (are 2917m) dar nu e singur , Grecia cointinentala si insulele grecesti sunt deosebit de muntoase
2)au si grecii plaje cu pietris din belsug...eu unul nu le-am cautat pt ca mi-am planificat cu grija excursia in asa fel incat sa ajung sa le vad pe cele mai bune din zonele vizitate(Sithonia si Corfu)...totusi sa stii ca am plimbat papucii de plaja luati din Brela in portbagaj just in case
3)croatii nu prea au bucate traditionale ; am mancat totdeauna bine in Croatia , tot timpul mancarea a fost proaspata ,dar ceva lipsea(probabil ceva tzatziki
4) nu-i confunda pe grecii care fac turism(oameni simpli in general) cu sefii tai care te asupresc
5) aici ai dreptate , croatii isi modernizeaza cu viteza mai mare tara, la greci este ceva rezistenta la nou (nu le caut scuze dar uita-te ce vecini au si unii si altii)
totusi infrastructura e similara , posibil in 10 ani croatii sa le ia fata
daca ti-as raspunde cum faci tu la pct 6 , adica nepastrand proportiile , ti-as zice ca gersesti si aici pt ca grecii au fost in razboi cu turcii in jurul 1970 ,deci dupa razboiul 2 mondial ... au avut in 1953 un cutremur devastator , multe probleme politice etc...au reconstruit si ei mult
6) aici nu esti deloc fair : in Croatia trebuie sa depui efort pentru a lua ceva nimicuri produse de manutele lor , sunt ingropati sub lucruri de calitate submediocra ; stii si tu cate tarabe au peste tot
si eu port adidasi made in China dar de ai mei stiu ca sunt originali ; tu ti-ai lua haine dintr-un magazin fancy din Croatia de pe vreo riviera ?
Respect si pentru unii si pentru altii pentru felul cum stiu sa faca turism , in mod sigur voi ajunge in viitorul apropiat in ambele tari pentru ca mai am multe de vazut
Aici am incercat doar sa fiu obiectiv, atat cat pot eu .
PS :la greci ar mai fi un dezavantaj, peste tot e plin de romani
Tu ori nu ai fost atent de la inceput la discutie (raspunsul meu catre iulialex) ori citesti "din doi in doi" si intelegi doar ce iti convine! Ai venit cu argumente (exemple) care nu au tangenta cu problema discutata! In plus, la al doilea raspuns al tau catre mine, nu faci decat sa dezvolti o polemica pe un subiect care nu cred ca face obiectul acestui topic: "Totul despre Croatia"!
1) Vezi ca muntele Olimp este la cateva zeci de km de litoral (chiar daca il poti vedea de pe plaja, din anumite zone). In discutie a fost vorba de muntii care sunt de-a lungul litoralului si ii admiri cand stai la plaja (la 2-3 km in linie dreapta pe linia vizuala si nu la zeci de km!) - te las pe tine sa tragi concluzia cine "o abureste" si are nevoie de atlas geografic!
2) Bucataria traditionala a grecilor se rezuma la tine doar la salata tzatziki?
Ca exemplu uita-te pe aici si pt. croati: http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_cuisine
Si aici pt greci: http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_cuisine
Daca ai timp, mai poti cauta pe Google!
3) Nu stiu de unde ai tras concluzia: "nu-i confunda pe grecii care fac turism(oameni simpli in general) cu sefii tai care te asupresc
4) Cand ai scris textul urmator, esti sigur ca esti documentat corespunzator? Sau aplici regula "Romanul se pricepe la orice si trage concluzii perfecte!"?
Ai textul tau original mai jos:
"daca ti-as raspunde cum faci tu la pct 6 , adica nepastrand proportiile , ti-as zice ca gersesti si aici pt ca grecii au fost in razboi cu turcii in jurul 1970 ,deci dupa razboiul 2 mondial ... au avut in 1953 un cutremur devastator , multe probleme politice etc...au reconstruit si ei mult"
- in 1970 au existat CONFLICTE IN CIPRU intre greci si turci (Grecia ca tara nu a avut de suferit)! Populatia greaca este predominanta in Cipru, iar turcii "au vrut sa-si ia partea leului" (cum exista in prezent in multe zone de pe glob conflicte intre minoritati si populatia majoritara a unei tari);
- cutremurul "devastator din 1953" a fost de fapt doar in Insula Zakynthos si nu a avut de suferit partea continentala a Greciei (exact cum de curand a fost cutremur in insula Rhodos si nu a avut de suferit toata Grecia)!
Problemele politice au fost de fapt luptele pt. putere dintre regalisti si comunistii (dupa 1945) care au luat puterea pt. o perioada de timp! Probleme politice au avut si croatii cu sarbii, dar acestea au generat in conflict armat pe teritoriul croat, fata de greci care au avut doar probleme politice cu anumite "incaierari de strada"!
5) Intr-o tara straina imi iau ca amintire un suvenir care sa reprezinte acea tara si nu imbracaminte, incaltaminte sau altceva de genul acesta! Daca tu te-ai uitat in Croatia dupa imbracaminte, e problema ta!
6) Ceea ce consideri tu la P.S.-ul pe care l-ai scris: "la greci ar mai fi un dezavantaj, peste tot e plin de romani ", sa inteleg ca iti este rusine daca ai romani in jur?
Pe mine ma dezgusta oamenii nesimtiti, necivilizati si badarani indiferent din ce natie fac parte (din pacate la ora actuala in Romania predomina acestia)! Ma bucura faptul atunci cand vad romani in alte tari, iar daca acestia sunt civilizati si cu bun simt au toata admiratia mea! Ceilalti, consider ca ne fac tara de ras!
7) Cand ai afirmat la inceput "Bogdane ,vad ca ti-ai mai indulcit tonul muuult prea abrupt in ceea ce priveste Grecia", ai citit cu atentie ce am afirmat la punctul 4, si anume: " A nu se intelege ca as avea ceva personal cu ei!. Ii admir din anumite puncte de vedere (atat ca popor cat si frumusetile tarii lor) dar nu inseamna ca sunt la superlativ ca tara si popor!"
Nu vad de unde ai tras concluzia ca am ceva cu grecii!
P.S.: Avand in vedere ca aceasta polemica nu cred ca isi are rostul in acest topic (pt. polemici exista topicul "Paruieli virtuale pe chestii principiale" din cadrul aceluiasi capitol "Vacante in strainatate"), pe viitor nu am sa-ti mai raspund! Oricum vad ca esti Gica Contra (noi doi am mai avut polemici si in luna mai, tot in acest topic)!
Consider ca "am impuiat capul" destul celorlalti colegi de forum, care cauta informatii sau doresc sa furnizeze informatii despre Croatia, si nu isi are rostul prelungirea unei discutii care nu face decat sa "bruieze" subiectul topicului!
Crezi ce vrei si ia in considerare ce vrei din discutia de pana acum!