Totul despre CROATIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145

sorel_789

*
De la Dubrovnik voiam sa ma intorc prin Bosnia dar m-ai convins sa nu ma mai intorc asa cum planuisem (mostar-sarajevo) daca drumurile sunt asa nasoale. Imi poti spune te rog daca pentru cazare v-ati facut rezervare sau ati luat de la fata locului?

cine ti-a zis ca drumurile sunt nasoale ?

eu vin prin sarajevo - mostar - split - trogir
instalatorul
QUOTE (nadis @ Jul 11 2008, 01:01) *
Iti zic si io, nu-s magazine (ieftine) pe langa hoteluri: salamu' de Sibiu si rotita de cascaval la purtator e sfinte! biggrin.gif

Salut. E chiar necesar sa mergem cu paportina dupa noi?

atupi
QUOTE (sorel_789 @ Jul 11 2008, 11:22) *
cine ti-a zis ca drumurile sunt nasoale ?

eu vin prin sarajevo - mostar - split - trogir

Cu cateva postari mai inainte un coleg spunea ca s-a intors pe acest traseu si a fost foarte nasol si greoi din cauza reliefului muntos plus timp pierdut prin vami. Sincer si eu as vrea sa ma intorc pe acolo pt ca as fi curios sa vad Bosnia dar nu stiu ce sa zic ... Tu cand vrei sa pleci ? Eu plec pe ruta Severin-Belgrad-Zagreb pe 25 iulie. Drum bun!
bogdan10
QUOTE (deiu @ Jul 11 2008, 10:55) *
Inca o intrebare. In Serbia si Craotia limita de viteza este stricta, sau poti sa ai viteza mai mare cu pana la 10kmph ca la noi?

In Croatia poti depasi viteza cu pana la 9 km/ora in zonele urbane si cu pana la 29 km/ora in afara localitatilor!

Studiaza aici:

http://www.ictct.org/workshops/96-Zagreb/Divic.pdf

Oricum, in afara localitatilor, e bine sa nu fortezi limita vitezei atat de mult deoarece nu sti cum va reactiona "Policija"! Cauta sa te incadrezi in maxim 10-15 km/ora in plus! Nici croatii nu forteaza "prea mult" peste limita superioara de viteza!
nadis
QUOTE (instalatorul @ Jul 11 2008, 11:34) *
Salut. E chiar necesar sa mergem cu paportina dupa noi?

Ei, mai si glumeam un pic. tongue.gif Scuze ca n-am retinut daca tu pleci cu masina proprie sau esti "pieton" (ca eu tocmai vorbeam cu cei care au mers sau vor merge in excursia cu autocarul). Ca daca ai auto la scara, sigur ca poti colinda pana la supermarket sa-ti iei ce-ti trebuie, sau poti merge in cartierele mai putin batute de turisti, cele frecventate mai mult de localnici, unde sunt preturi "omenesti" pe la terase.
Uitati-va dupa firmele unde scrie "Konzum" - cum se cheama majoritatea marketurilor obisnuite.
Vroiam sa spun ca in zonele de hoteluri nu sunt magazine, in genere, ori nu sunt la preturi mici - iar cand ai timp putin la dispozitie si "obiective" multe, la care nu ajungi doar trecand strada ci mai degraba un munte, preferi sa te duci sa-ti faci programul de vizitare sau plaja decat sa cauti de haleala. Parerea mea.

dariuscha
QUOTE (nadis @ Jul 11 2008, 11:45) *
Ei, mai si glumeam un pic. tongue.gif Scuze ca n-am retinut daca tu pleci cu masina proprie sau esti "pieton" (ca eu tocmai vorbeam cu cei care au mers sau vor merge in excursia cu autocarul). Ca daca ai auto la scara, sigur ca poti colinda pana la supermarket sa-ti iei ce-ti trebuie, sau poti merge in cartierele mai putin batute de turisti, cele frecventate mai mult de localnici, unde sunt preturi "omenesti" pe la terase.
Uitati-va dupa firmele unde scrie "Konzum" - cum se cheama majoritatea marketurilor obisnuite.
Vroiam sa spun ca in zonele de hoteluri nu sunt magazine, in genere, ori nu sunt la preturi mici - iar cand ai timp putin la dispozitie si "obiective" multe, la care nu ajungi doar trecand strada ci mai degraba un munte, preferi sa te duci sa-ti faci programul de vizitare sau plaja decat sa cauti de haleala. Parerea mea.

abia acum, dupa ce citesc despre atatea peripetii ( tu, nadis, ai putea participa la " toate mi se-ntampla numai mie " cu succes, zic eu ! ) realizez ce inseamna o masina ( oricum ar fi ea, functionala sa fie ! ) la scara omului . incep sa cred ca am avut destul noroc , atat cu vremea ( din 3 concedii doar 2 zile caniculare - una in sibenik si una in dubrovnik biggrin.gif ) dar si cu cazarea - fie chiar pe plaja , fie in zone umbrite ( dar la max. 200m de plaja ! ) si cu marketul aferent in apropiere + restaurante cu preturi acceptabile( atat cat se poate !) .
azumaril
QUOTE (nadis @ Jul 10 2008, 17:01) *
Privind retrospectiv, si eu as zice ca aici, pe topic, nu s-a subliniat indeajuns cat de crunta poate fi caldura in sezon, in Croatia. Poate ca temperaturile - strict pe termometru - sunt comparabile/identice cu cele de la Bucuresti, insa acolo soarele e mult mai zdrobitor, corespunzator latitudinii sudice. Pe plaja, abia daca poti sta o ora-doua sub umbrela, pe sezlong, iar pietrele, stancile sunt incinse de poti face oua ochiuri. Si pentru baftosii care au prins un fir de nisip e cam la fel: pana si cei 3-4 metri de pe plaja pana la apa nu se pot parcurge decat cu niscai papuci in picioare: calci pe plita incinsa.
Plus: nu exista briza (ori n-am prins eu?), cum e la noi la mare. N-am simtit macar vreo adiere tot sejurul, nici in varf de munte... Un mic nor am vazut, uitasem cum arata; din el au picat trei stropi, i-am zarit in aer, uitandu-ma in sus, dar pe pamant n-au ajuns nici in ziua de azi...
Pe strada, copaceii sau arbustii cu coroane rotunde, gen maslini, portocali, leandri, mai rarii palmieri, nu fac umbra deloc.
Daca aveti, deci, alternativa de a merge la un final de septembrie - sa spunem - cred ca asta ar trebui ales.

Eu zic ca ai nimerit tu o perioada calma. Este si briza si sunt doua vinturi care matura coasta dalmata: Jugo (vint cald care bate din sud) si Bura (vint rece care vine din nord). In toamna lui 2006 am avut ocazia sa prind o ciocnire intre cele doua care s-a lasat cu niste puiuti de tornada, din'astia de care am inceput sa vedem si pe la noi.

QUOTE (av_marian @ Jul 10 2008, 16:27) *
Cazare era sa avem prin uniline.hr. Insa au cerut plata exclusiv prin card in euro, iar pe formulare trebuia sa scriem cam tot ... pin, parola, ... tot. Asa ca le- am spus ca daca asteapta le dam cu op prin banca, altfel sa fie sanatosi. Si am fost noi sanatori, i-a durut in fund. Am fost 3 familii care am plecat, in ideea sa ne cazam undeva in nord. Cazarea pe care era sa o prindem era in Medulin, la 7 km de penis. Asa ca am plecat, am luat cu noi telefonul de la agentie, pentru a-i telefona de pe drum si in final, chiar cand am ajuns acolo ne gasisera o vila cu 3 apartamente si piscina. Pret 850 euro/6 nopti/2 apartamente. Iar daca la anul dorim, direct cu el discutam, are in total 4 apartamente independente (18 locuri) - fara agentie ne ia pe 10 zile un total de 2000 euro. Mana cereasca. Iar tin sa va spun ca este dotata complet, AC, televizoare, bucatarii, bai si peste toate, piscina care nu e chiar mica si are si tobogan cu apa. daca intereseaza pe cineva cred ca pot sa fac rost de telefonul lui Vanea, de la unul din colegi.\
In concluzie, se face si rezervare pin agentii - si sunt ok - dar multi roprietari le evita, comisionul e mare. Asa ca peste tot gasiti oferte de camere libere. Trebuie doar cautat cu rabdare. Insa nu recomand nimanul sa se cazeze in loc fara piscina. Litoralul e numai pietre si dacaa nu ai casa pe plaza, e cam greu mai ales in sezon. Sunt niste temperaturi de cazi jos.
A si pentru cei din sud, drumul prin Drobeta e foarte bun. Am trecut pe acolo, apoi am vazut Cazanele - pe malul sarb - si ne-am dus pana in Belgrad, de unde pe autostrada am zburat pana la Medulin.
Atentie la radare, centura pusa si in spate si e ok. Drumul e foarte bun - ingust dar bun - fara curbe supersoanice si in plus ai ce vedea. fata de Timisoara - autostrada, unde prin Ungaria te uiti in gol, nu se compara.

Bine ca ai amintit de centura pusa in spate, ceea ce mi-a amintit ca am avut probleme cu politistii sarbi ca n-aveam vesta reflectorizanta la indemina in masina; o tineam in portbagaj. De atunci o port la vedere in spatele tetierelor.

madmax80
QUOTE (kerkyra @ Jul 10 2008, 22:43) *
Daca nu ma insel, cei de la vila Mihaela tot la Paula mancau, era si aproape... repet, daca nu ma insel, nu am retinut exact daca asa se numea vila de langa noi. Mancarea s-ar putea sa te coste destul de mult, noi la demipensiune am avut mancare multa si buna. masa de dim era intre 8 si 10, seara intre 18.30-20.30. Din pacatre, foarte multe magazine nu prea ai in zona, taverne, nici atat. Vezi la fata locului cum e mai bine.

adica nu sunt pizzerii sau ceva restaurante?....ca altfel ma razgandesc si ma duc si platesc si demipensiunea....
azumaril
QUOTE (vetka @ Jul 10 2008, 14:29) *
Am optat pentru Sibiu fiindca sotia nu a fost la Brukenthal niciodata, aceeasi explicatie pentru Budapesta (ma intereseaza Muzeul de istorie indeosebi). Trec prin Timisoara fiindca sunt originar de acolo si mi-e dor de orasul copilariei si adolescentei mele. Siofok e pe lista pentru Balaton. Zagreb fiindca e in drum si... e capitala. De aici mai departe nu stiu decat ca vreau sa ajung pe la: Plitvice, Rovinj ? Grisia, Novigrad, Porec, Pazin, Opatija, Rijeka, Senj, Gospic, Krk, Rab, Trogir, Sinj, Dubrovnik, Korcula, Lopud (aici musai pentru plaja cu nisip, sa stea copilul la aerosoli 7-10 zile smile.gif ). Nu am rezervari niciunde dar as vrea sa-mi fac fiindca ma tem sa ma arunc asa cu capul inainte, cu nevasta si copil dupa mine.
Rugamintea este sa-mi dati ceva gazde cu recomanandari si date de contact pentru aceste zone - numere de telefon unde sa sun, sa-mi fac o rezervare din timp pentru Lopud mai ales, caci la hotel acolo nu am nervi sa dau 1500 Euro pt o saptamana. Nu cumpar de pe site de profil de genul adriatic.hr fiindca e mai scump decat in realitate si, mai ales, nu am certitudinea ca ce e pe site e si in realitate - am citit comentarii nu foarte agreabile la unele dintre oferte. Oferte cu descrieri si comentarii OK nu exista pentru perioada si locatiile unde vreau sa merg, cel putin pe site-urile unde am bantuit eu.

Pai sa vedem: dupa ce treci de la sarbi la croati ai in fata toata Slavonia, si sunt multe de vazut. Poti da o raita pina la Osijek un oras superb incarcat de istorie. Eu am stat pe la hoteluri si e rupere la preturi in special vara, asa ca nu pot fi de ajutor. Dupa aceea, ai in drum si Slavonski Brod unde poate fi vizitata fortareata si se poate merge la Hotelul-Vinarie Zdjelarevic cam la 15 km de autostrada. Aici se maninca pina cazi lat si Davor abia asteapta sa-ti spuna povestea podgoriei in timp ce degustati vinuri in crama. Din cite stiu eu, nici aici nu-i prea ieftin, dar asta-i relativ, nu-i asa ?! http://www.zdjelarevic.hr/hr/index.asp. Daca mai aveti timp, in apropiere este Pozega si de acolo ajungeti imediat la Kutjevo, localitatea unde se face faimosul vin pe care-l gasiti peste tot prin Croatia. Cind ajungeti in zona Gospic obligatoriu iesiti de pe autostrada, treceti de Gospic si la circa 15-20 km gasiti satul Smiljan. Acolo s-a nascut Nicola Tesla si a fost construit un centru memorial unde puteti vedea ceva de nedescris in cuvinte. Pentru copii este demential spatiul de joaca; noroc ca am fost in extrasezon si am putut si noi astia "batrini" sa ne dam pe hutuluse/leagane electromagnetice.
nadis

Mai Dariuscha, sa stii ca plaja la hotel am avut si eu, plaja de 5 stele, vorba ceea, era garnisita si cu "blue flag" - si mai toti turistii straini care trecusera pe-acolo comentasera numa' de bine despre ea, pe net.
Am vazut-o intai in prima noapte cand am ajuns, poate eram obosita dupa 2 zboruri si 9 ore de bantuit prin Viena, da' m-am simtit ca Armstrong inainte sa puna primul piciorul pe Luna, gandindu-ma daca ar fi chiar indicat sa fac acel "mic pas pentru mine, urias pentru omenire". Asta fiindca n-am vazut decat niste grupuri de stanci, mai inalte sau mai scunde, cenusii, iar mai incolo parea ca incepe un soi de cariera de piatra unde tocmai se incepusera niste excavatii care fusesera abandonate, de ieseau niste felii paralele de roca ascutita in afara, iar pe la margini se prabusisera in mare.
A doua zi, la lumina soarelui, arata mult mai bine, parea ca Luna a fost cat de cat colonizata intre timp, macar cineva isi daduse silinta: printre pietroaie am vazut ca erau turnate niste cararui de beton si niste platforme mici, pe care crescusera umbrelute si sezlonguri. Dragut! Si ai pe unde calca, imi zic; ulterior am vazut ca treaba asta-i relativa: betonul il facusera cu pietris in loc de nisip - dar in fine...
Parte de umbrela si scaun aveai doar daca te sculai pe la 6-7 dimineata, te duceai acolo, iti puneai un kil de boarfe pe ele, sa se vada ca ti-ai marcat teritoriul, pe urma puteai sa vii cand voiai. Sigur, daca nu te gandeai prea mult la cum o sa intri in apa, dar mai ales cum o sa iesi. Dintre doua stanci la vreo 70 cm una se alta se itzea o scara metalica; avea 3 trepte, dupa care iti dadeai drumul la nimereala si noroc, ca fund sub picioare nu aveai nicaieri, nici de ce sa te mai tzii, asa ca inotai creanga pe-acolo. Iti mai trecea cate-un vaporas pe la ureche, iar faza asta era bine sa nu te prinda pe langa stanci, ca facea valurele care se izbeau de cariera dezafectata. Trebuia sa te gandesti din timp cand ai vrea sa vii indarat, pentru ca niste cucoane si niste domni de 5 stele - care de dimineata pana seara nu faceau decat sa bea pe plaja multe pahare, cred ca nici nu iesisera vreodata din perimetrul hotelului, si nici nu cred ca urmau sa stie vreodata in ce oras au fost, doar daca se uitau pe biletele de avion - deci oamenii astia isi faceau veacul pe scara aia si in preajma, se mirau ca apa e rece (?!), mai beau cate ceva..., trecea niste timp pana se indurau sa plece, ca sa iasa si inotatorul inainte de a lesina...
Cei care nu stiau sa inoate n-aveau ce sa caute, puteau doar sa bea de ciuda, cum faceau domnii si doamnele; pentru copii erau doua piscine cu apa mica, mi-a fost cam jena sa ma infiltrez acolo - si oricum la mare ma duc ca sa fac baie in mare. Cand pot.

[acuma, na, io mai mizez si pe faptul ca lumea de aici are simtul umorului pus pe "on"! smile.gif ]
atupi
QUOTE (crista-up @ Jul 10 2008, 13:38) *
bun..nu am inteles eu prea mare lucru la acel tabel, dar reusit sa deslusesc treseul in mare...eu tias recomanda sa vii pe jos, de la Bucuresti la Timisoara, si anume pe la Craiova, Severin. E adevarat ca drumul pe la Herculane este mai dificil, adica e mai greu, dar e mai bine fata de multitudinea de semafoare de la Sibiu. Tu stii cel bine ce alegi. Eu cand vin la Bucuresti aleg drumul pe la Severin, Craiova.
Si o alta remarca, ar fii ca daca tot treci prin Ungaria ti-as recomanda sa faci mici cumparaturi la Tesco, ori la Szeget, sau daca nu la Budapesta, sunt mai accesibile preturile fata de Romania si fata de Croatia..nu am dedus din tabel daca aveti cazare si masa, sau stati pe cont propriu. Noi anul trecut cand am fost, am stat pe cont propriu, nu am avut masa asigurata, asa ca micile cumparaturi facute in Szeget ne-au ajutat mult.
Si inca ceva legat de traseul Timisoara-Budapesta-Siofok-Zagreb..tu stii cel mai bine daca vrei sa pleci din Timisoara, sa mergi 250km aprx pana la Budapesta ca apoi sa cobori iarasi prin Siofok..ai putea incerca si varianta cu nationalele...prin partea de sud a Ungariei, pe la Baja...mai ales daca calatoresti noaptea...
cam atat a, avut de aduagat, daca ai intrebari, astept

Un sfat prietenesc: evitati pe cat posibil bucata Severin Caransebes..este pur si simplu horror. Daca vreti cu tot dinadinsul sa veniti prin Ungaria si nu pe la sarbi veniti pe Valea Jiului -Hateg. Bucata Orsova- Caransebes va va lua minim 3 ore desi sunt maxim 100km. E preferabil si Valcea-Sibiu-Deva daca il parcurgeti noaptea cand nu sunt tiruri. Ultima oara am fost la Tm acum o luna. Drum bun !
dariuscha
QUOTE (nadis @ Jul 11 2008, 20:54) *
Mai Dariuscha, sa stii ca plaja la hotel am avut si eu, plaja de 5 stele, vorba ceea, era garnisita si cu "blue flag" - si mai toti turistii straini care trecusera pe-acolo comentasera numa' de bine despre ea, pe net.
Am vazut-o intai in prima noapte cand am ajuns, poate eram obosita dupa 2 zboruri si 9 ore de bantuit prin Viena, da' m-am simtit ca Armstrong inainte sa puna primul piciorul pe Luna, gandindu-ma daca ar fi chiar indicat sa fac acel "mic pas pentru mine, urias pentru omenire". Asta fiindca n-am vazut decat niste grupuri de stanci, mai inalte sau mai scunde, cenusii, iar mai incolo parea ca incepe un soi de cariera de piatra unde tocmai se incepusera niste excavatii care fusesera abandonate, de ieseau niste felii paralele de roca ascutita in afara, iar pe la margini se prabusisera in mare.
A doua zi, la lumina soarelui, arata mult mai bine, parea ca Luna a fost cat de cat colonizata intre timp, macar cineva isi daduse silinta: printre pietroaie am vazut ca erau turnate niste cararui de beton si niste platforme mici, pe care crescusera umbrelute si sezlonguri. Dragut! Si ai pe unde calca, imi zic; ulterior am vazut ca treaba asta-i relativa: betonul il facusera cu pietris in loc de nisip - dar in fine...
Parte de umbrela si scaun aveai doar daca te sculai pe la 6-7 dimineata, te duceai acolo, iti puneai un kil de boarfe pe ele, sa se vada ca ti-ai marcat teritoriul, pe urma puteai sa vii cand voiai. Sigur, daca nu te gandeai prea mult la cum o sa intri in apa, dar mai ales cum o sa iesi. Dintre doua stanci la vreo 70 cm una se alta se itzea o scara metalica; avea 3 trepte, dupa care iti dadeai drumul la nimereala si noroc, ca fund sub picioare nu aveai nicaieri, nici de ce sa te mai tzii, asa ca inotai creanga pe-acolo. Iti mai trecea cate-un vaporas pe la ureche, iar faza asta era bine sa nu te prinda pe langa stanci, ca facea valurele care se izbeau de cariera dezafectata. Trebuia sa te gandesti din timp cand ai vrea sa vii indarat, pentru ca niste cucoane si niste domni de 5 stele - care de dimineata pana seara nu faceau decat sa bea pe plaja multe pahare, cred ca nici nu iesisera vreodata din perimetrul hotelului, si nici nu cred ca urmau sa stie vreodata in ce oras au fost, doar daca se uitau pe biletele de avion - deci oamenii astia isi faceau veacul pe scara aia si in preajma, se mirau ca apa e rece (?!), mai beau cate ceva..., trecea niste timp pana se indurau sa plece, ca sa iasa si inotatorul inainte de a lesina...
Cei care nu stiau sa inoate n-aveau ce sa caute, puteau doar sa bea de ciuda, cum faceau domnii si doamnele; pentru copii erau doua piscine cu apa mica, mi-a fost cam jena sa ma infiltrez acolo - si oricum la mare ma duc ca sa fac baie in mare. Cand pot.

[acuma, na, io mai mizez si pe faptul ca lumea de aici are simtul umorului pus pe "on"! smile.gif ]

relatarea ta m-a binedispus !
da, cunosc genul asta de "plaja ", insa nu am avut parte de el. am intalnit in okrug unde , ajunsi dupa ce am taiat de-a dreptul insula dinspre slatine, ne-am apucat sa cautam plaja prin localitate si am nimerit pe o straduta lata de-o banda ce dadea direct in mare . ce-i drept, avea un parapet in capat , care te impiedica sa faci scufundari. asa ca am coborat sa studiem situatia si sa gasim varianta optima de a iesi de acolo , intrucat alte 2 masini ne suflau cald in spate ( rataciti si ei ca noi ) . cu aceasta ocazie am avut placerea de a vedea cum arata o plaja descrisa de tine mai sus (fara nici o exagerare) . am mai vazut genul asta, dar cu apa mult mai putin adanca, in care puteau cobori si copii , la zaton veliki . existau insa multi arici de mare prinsi pe perete , motiv pt care recomand zaton mali ( unde am si stat ) .
b83jgv
Plecam saptamana viitoare la Crikvenica Dramalj, din Timisoara. Ne poate da cineva un sfat privind traseul? Am tot studiat harti peste harti, si tot nelamuriti suntem. Plecam 3 masini, unii mai zapaciti ca altii confusedsmiley.png deadtongue.gif Un sfat ne-ar prinde bine. Multumesc. Nici macar cu GPS-ul nu am ajuns la un numitor comun in privinta traseului. E ok Timisoara-Cenad-Szeged-Budapesta-Zagreb- Rijeka-Crikvenica? Am merge mai mult pe autostrazi decat pe drumuri nationale.
PS: Nu ma trimiteti pe site-uri gen tiscover, sonymap, ca le stiu pe toate. Cer un sfat de la cei care au fost efectiv pe traseul asta, sau macar aproximativ pe asta.
Multumesc newblush.gif helpsmilie.gif
bogdan10
QUOTE (b83jgv @ Jul 11 2008, 21:54) *
Plecam saptamana viitoare la Crikvenica Dramalj, din Timisoara. Ne poate da cineva un sfat privind traseul? Am tot studiat harti peste harti, si tot nelamuriti suntem. Plecam 3 masini, unii mai zapaciti ca altii confusedsmiley.png deadtongue.gif Un sfat ne-ar prinde bine. Multumesc. Nici macar cu GPS-ul nu am ajuns la un numitor comun in privinta traseului. E ok Timisoara-Cenad-Szeged-Budapesta-Zagreb- Rijeka-Crikvenica? Am merge mai mult pe autostrazi decat pe drumuri nationale.
PS: Nu ma trimiteti pe site-uri gen tiscover, sonymap, ca le stiu pe toate. Cer un sfat de la cei care au fost efectiv pe traseul asta, sau macar aproximativ pe asta.
Multumesc newblush.gif helpsmilie.gif

Este perfecta varianta aleasa, cu mentiunea ca nu ajungeti pana in Rijeka. Iesirea de pe autyostrada este comuna cu cea pt. Insula KRK (veti vedea Otok KRK pe panouri). Dupa ce iesiti de pe autostrada si platiti taxa de autostrada, veti merge pe un drum cu serpentine care coboara pana in soseaua care se afla de-a lungul litoralului lor. Acolo va separati de drumul care duce la Insula KRK (veti urmari sagetile pt. statiunea Crikvenica).
In Ungaria, inainte de a intra in Szeged, veti avea o benzinarie MOL pe partea dreapta (pe sensul vostru de mers). Opriti-va sa va luati vignetele pt. autostrada. Va vor da doar 2 chitante (de anul acesta nu se mai elibereaza si vigneta, deoarece va baga nr. masinii in calculator). Pastrati chitantele pana la expirarea perioadei de valabilitate a vignetei (e singura dovada ca ati achitat vigneta). Daca aveti GPS-uri, activati-va optiunea "camere supraveghere" deoarece au cateva pe ambele autostrazi M5 si M7 cat si pe centura M0.

Drum bun si concediu placut!

P.S.: Pe viitor, pt. informatii privind traseul catre Croatia, te rog sa postezi la capitolul TURISM AUTO in postul "Cu masina spre Croatia"!
b83jgv
QUOTE (bogdan10 @ Jul 11 2008, 23:00) *
Este perfecta varianta aleasa, cu mentiunea ca nu ajungeti pana in Rijeka. Iesirea de pe autyostrada este comuna cu cea pt. Insula KRK (veti vedea Otok KRK pe panouri). Dupa ce iesiti de pe autostrada si platiti taxa de autostrada, veti merge pe un drum cu serpentine care coboara pana in soseaua care se afla de-a lungul litoralului lor. Acolo va separati de drumul care duce la Insula KRK (veti urmari sagetile pt. statiunea Crikvenica).
In Ungaria, inainte de a intra in Szeged, veti avea o benzinarie MOL pe partea dreapta (pe sensul vostru de mers). Opriti-va sa va luati vignetele pt. autostrada. Va vor da doar 2 chitante (de anul acesta nu se mai elibereaza si vigneta, deoarece va baga nr. masinii in calculator). Pastrati chitantele pana la expirarea perioadei de valabilitate a vignetei (e singura dovada ca ati achitat vigneta). Daca aveti GPS-uri, activati-va optiunea "camere supraveghere" deoarece au cateva pe ambele autostrazi M5 si M7 cat si pe centura M0.

Drum bun si concediu placut!

P.S.: Pe viitor, pt. informatii privind traseul catre Croatia, te rog sa postezi la capitolul TURISM AUTO in postul "Cu masina spre Croatia"!

Multumesc pentru sfaturi. O sa ma uit si la capitolul mentonat de tine.
nadis
QUOTE (vetka @ Jul 10 2008, 14:29) *
Lopud (aici musai pentru plaja cu nisip, sa stea copilul la aerosoli 7-10 zile smile.gif

Daca ai gasit cumva cazare si programul vostru a ramas nemodificat, uite harta insulei Lopud (pozata de pe un indicator local; lipsesc colturile, dar nu e important). S-ar putea sa fie mai multe lucruri de vazut decat puteam eu sa intuiesc intre doua vapoare.

Click pentru a vizualiza atașamentul
GIGI2009
Pe 10 aug. plecam in Croatia(la Arbanja, zona Trogir) doua familii cu copii.O sa plecam pe Portile de Fier, Belgrad, Zagreb, Trogir.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii(daca se poate):
-drumul il fac din doua bucati.Stie cineva o cazare(pensiune,han) mai rezonabila in Serbia(cred ca zona Belgrad este cam la jumatate).
-cum este plaja in insula Ciovo?
-puteti sa-mi recomandati ceva terase nu foarte scumpe pt. masa in zona.
-ma intorc prin Slovenia.Chiar este adevarat ca autostrada costa 35 euro?
Multumesc.
bogdan10
QUOTE (GIGI2009 @ Jul 12 2008, 16:00) *
Multumesc.

Referitor la problema aceasta vei gasi raspunsul atat in posturile anterioare cat si mai ales la capitolul TURISM AUTO in posturile "Cu masina spre Croatia" respectiv "Cu masina prin Croatia si Slovenia"!
dariuscha
QUOTE (GIGI2009 @ Jul 12 2008, 15:00) *
Pe 10 aug. plecam in Croatia(la Arbanja, zona Trogir) doua familii cu copii.O sa plecam pe Portile de Fier, Belgrad, Zagreb, Trogir.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii(daca se poate):
-drumul il fac din doua bucati.Stie cineva o cazare(pensiune,han) mai rezonabila in Serbia(cred ca zona Belgrad este cam la jumatate).
-cum este plaja in insula Ciovo?
-puteti sa-mi recomandati ceva terase nu foarte scumpe pt. masa in zona.
Multumesc.

nu am fost niciodata prin serbia, insa am fost pe ciovo ,la slatine, urmatorul ( si singurul ) sat dupa arbanja. eu zic ca ai ales f. bine , intrucat e aproape de trogir, are marketuri, iar vilele sunt de-a lungul tarmului , curtile multora dand chiar in mare. plaja ( frecventata in special de cei fara iesire directa la mare ) e micuta , cu pietris, se intra normal in apa ( nu pe scara , cum au patit altii biggrin.gif ) , e partial umbrita, exista o terasa, cateva leagane ...
terase nu cunosc in arbanja, sunt convinsa ca exista, insa in trogir sunt o gramada . preturile sunt in general afisate (pt atragerea clientilor ) . daca-ti convine stai, daca nu.... mie mi s-au parut destul de ok preturile in trogir .
si da , chiar e adevarat, sunt persoane care au platit cei 35 euro pt autostrada
ionsalajan
POZE TROGIR - KRKA, TROGIR, OKRUG GORNJI, SPLIT - IULIE 2008
sandavo
Buna seara!

O sa plec si eu la jumatatea lui august in Croatia (Plitvice catre Split), prin Ungaria , cu sotul si 2 copii, dar si cu cainele nostru cel de toate zilele.
Are cineva idee ce ar trebui sa am pentru caine asa fel incat sa nu intampin greutati la trecerea frontierei in Ungaria si apoi in Croatia?
Am citit cu groaza pe site-ul ambasadei Croatiei ca ne sunt necesari cate 100 euro de caciula pe zi, ori noi stam acolo 11 zile(10 nopti), si fiind 2 adulti si 2 copii am calculat ca ar fi vreo 4400 euro, mi se pare stupid!!Ca un fel de consolare se adauga ca aceasta suma se reduce la 50 euro pe zi in cazul prezentarii unui voucher sau a invitatiei unui rezident permanent in Croatia.
Am rezervat la Plitvice 2 nopti si in Sibenik 8 nopti, dar voucher as putea avea doar de la plitvice - fie trimis prin e-mail fie prin posta si ma costa 30-40 euro, dupa spusele agentiei...Am eu o confirmare si de la Sibenik dar este tot pe e-mail si nu stiu ce valabilitate va avea un astfel de formular tras la imprimanta, fara semnatura si stampila originala...
Pentru copiii minori sub 14 ani cum e mai bine? Sa fac pasapoarte separate sau sa ii trec pe pasaportul meu pe amandoi?

Va multumesc anticipat pentru cel mai mic dar util sfat.
dariuscha
QUOTE (sandavo @ Jul 12 2008, 19:49) *
Buna seara!

O sa plec si eu la jumatatea lui august in Croatia (Plitvice catre Split), prin Ungaria , cu sotul si 2 copii, dar si cu cainele nostru cel de toate zilele.
Are cineva idee ce ar trebui sa am pentru caine asa fel incat sa nu intampin greutati la trecerea frontierei in Ungaria si apoi in Croatia?
Am citit cu groaza pe site-ul ambasadei Croatiei ca ne sunt necesari cate 100 euro de caciula pe zi, ori noi stam acolo 11 zile(10 nopti), si fiind 2 adulti si 2 copii am calculat ca ar fi vreo 4400 euro, mi se pare stupid!!Ca un fel de consolare se adauga ca aceasta suma se reduce la 50 euro pe zi in cazul prezentarii unui voucher sau a invitatiei unui rezident permanent in Croatia.
Am rezervat la Plitvice 2 nopti si in Sibenik 8 nopti, dar voucher as putea avea doar de la plitvice - fie trimis prin e-mail fie prin posta si ma costa 30-40 euro, dupa spusele agentiei...Am eu o confirmare si de la Sibenik dar este tot pe e-mail si nu stiu ce valabilitate va avea un astfel de formular tras la imprimanta, fara semnatura si stampila originala...
Pentru copiii minori sub 14 ani cum e mai bine? Sa fac pasapoarte separate sau sa ii trec pe pasaportul meu pe amandoi?

Va multumesc anticipat pentru cel mai mic dar util sfat.

referitor la pasapoarte - cel mai ieftin e sa-i treci pe pasaportul tau . Asta te va costa 9 lei + 9lei urgenta , daca vrei sa-l obtii in 2 ore . Ai nevoie de consimtamantul sotului, care va da o declaratie ca e de acord cu includerea lor in pasaportul tau. Deci trebuie sa mearga si el cu voi.

Nu am fost niciodata intrebati daca avem bani si cati , daca avem voucher sau nu ( si n-am avut niciodata ) , cel mult ne-au intrebat unde mergem. Si nici nu am auzit , printre cei care au fost, despre asta. Eu zic ca nu trebuie sa-ti faci vreo grija. In plus, nu stie nimeni cat stai .Poti declara doar 3 zile.

cainele- nu stiu, banuiesc ca musai carnetul de sanatate ( poate intrebi veterinarul! ) . Cand ai facut rezervarile pt cazare te-ai interesat daca primesc animale si ce taxe percep ?

pt ionsalajan- super poza cu trogir si ciovo ! si utila celor ce se duc in zona pt prima data in a-si face o idee despre cum e acolo
sorel_789
QUOTE (atupi @ Jul 11 2008, 12:21) *
Cu cateva postari mai inainte un coleg spunea ca s-a intors pe acest traseu si a fost foarte nasol si greoi din cauza reliefului muntos plus timp pierdut prin vami. Sincer si eu as vrea sa ma intorc pe acolo pt ca as fi curios sa vad Bosnia dar nu stiu ce sa zic ... Tu cand vrei sa pleci ? Eu plec pe ruta Severin-Belgrad-Zagreb pe 25 iulie. Drum bun!

eu voi pleca pe 18 iulie pe Traseul : -> Stamora Moravita - Belgrad - Sarajevo (o noapte aici) -> Split -> Trogir ...
si pe 19-20 iulie vei avea un reply de la mine cu starea drumurilor daca mai esti interesat smile.gif

pe 25 iulie ma intorc smile.gif prin Ungaria de data asta.

sandavo
QUOTE (dariuscha @ Jul 12 2008, 22:13) *
referitor la pasapoarte - cel mai ieftin e sa-i treci pe pasaportul tau . Asta te va costa 9 lei + 9lei urgenta , daca vrei sa-l obtii in 2 ore . Ai nevoie de consimtamantul sotului, care va da o declaratie ca e de acord cu includerea lor in pasaportul tau. Deci trebuie sa mearga si el cu voi.

Nu am fost niciodata intrebati daca avem bani si cati , daca avem voucher sau nu ( si n-am avut niciodata ) , cel mult ne-au intrebat unde mergem. Si nici nu am auzit , printre cei care au fost, despre asta. Eu zic ca nu trebuie sa-ti faci vreo grija. In plus, nu stie nimeni cat stai .Poti declara doar 3 zile.

cainele- nu stiu, banuiesc ca musai carnetul de sanatate ( poate intrebi veterinarul! ) . Cand ai facut rezervarile pt cazare te-ai interesat daca primesc animale si ce taxe percep ?

pt ionsalajan- super poza cu trogir si ciovo ! si utila celor ce se duc in zona pt prima data in a-si face o idee despre cum e acolo

saru'mana de raspunsuri kisstogether.gif , eu aleg mereu calea cea mai complicata...asa, este, pot spune ca stau 3 zile si le arat eventual e-mailul cu rezervarea la Plitvice...Ma gandeam ca ne va intreba pt ca daca e sa fie ghinion , la mine e.Singurul sambure din dulceata...firul de par din mancare...
Pt caine am idee ce trebuie: chip, vaccin antirabic , pasaport si pe site-ul ambasadei se spune de o adeverinta de sanatate (care mi-era necesar sa stiu de unde o iau, daca trebuie de la directia sanitar-veterinara sau de la orice vet).Speram sa nu trebuiasca tot istoricul vaccinarilor de 8 ani incoace pt ca am pus "bine" carnetul de sanatate la intoarcerea de la mare. Adevarul e ca si carnetul se mai pierde, nu? naughty.gif
Veterinarul meu e in concediu si oricum una e ce afli in tara si alta ce toane se nimereste sa aiba cate un vames.
Acum caut pe site ruta Bucuresti-Sibenik si preturi ca sa ne facem o idee despre suma care ne trebuie 11 zile in Croatia si 3 zile in Ungaria si constat ca nu mi-ar ajunge nici 22 de zile sa vad tot ce ar fi de vazut in vacanta asta!!!
GIGI2009
QUOTE (dariuscha @ Jul 12 2008, 17:23) *
nu am fost niciodata prin serbia, insa am fost pe ciovo ,la slatine, urmatorul ( si singurul ) sat dupa arbanja. eu zic ca ai ales f. bine , intrucat e aproape de trogir, are marketuri, iar vilele sunt de-a lungul tarmului , curtile multora dand chiar in mare. plaja ( frecventata in special de cei fara iesire directa la mare ) e micuta , cu pietris, se intra normal in apa ( nu pe scara , cum au patit altii biggrin.gif ) , e partial umbrita, exista o terasa, cateva leagane ...
terase nu cunosc in arbanja, sunt convinsa ca exista, insa in trogir sunt o gramada . preturile sunt in general afisate (pt atragerea clientilor ) . daca-ti convine stai, daca nu.... mie mi s-au parut destul de ok preturile in trogir .
si da , chiar e adevarat, sunt persoane care au platit cei 35 euro pt autostrada

multumesc,dariushca.nu am rezolvat cu cazarea in serbia asa ca o sa adopt varianta prin ungaria.ma ajuta cineva cu variante de cazare dincolo de szeged.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.